|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
![]() Dla pewnosci możesz poszukac o tym skladzie ale ja czytalam ze nic specjalnego oprócz tych skladników tam mnie ma. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To superWeronika - wlosy mogą urosnąc nawet 5cm w niecały miesiac tak jak w przypadku Tulipanny A tak na marginesie to polecam wypróbowanie całego jajka, również białka ) i nie wiem czy może tylko u mnie wystąpił taki efekt ale wlosy wcale sie nie pozlepiały ani nie zrobiły sie sztywne tak jak po samym zółtku. Wprost przeciwnie byly super miekkie Takiego komfortu przy nakladaniu tego typu mikstur chyba jeszcze nigdy nie mialam
|
||||
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co przypomnialo mi sie,ze szalwia dobrze dziala na porost
|
|
|
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
Stosowałaś już
?
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, poprostu mam i koniec, nawet na urlopie musiałam znosić ich "schnela, schnela" ![]() Tak - ja myslałam, że na przyciemnianie głównie .
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Hmm.. mam nadzieję, że nie było jeszcze takiego wątku. Mam pomysł, abyśmy wszystkie Włosomaniaczki Zapuszczające wypełniały te 3 punkty i dzieliły sie swoimi doświadczeniami. Mianowicie : 1) Twój najlepszy sposób na porost włosów (podanie sposobu + gdzie zostały zakupiony produkt + cena) 2) Ile cm włosów urosło w jakim czasie 3) Długość stosowania tego sposobu Wydaje mi się, że taka podsumowanie ułatwi nowym Wizażankom w odnalezieniu się w całym wizażowym chaosie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałąm ze na porost jest tez dobry
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
No to trzeba będzie dorzucić do płukanki
- nie zaszkodzi
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, uwazajcie na plukanki z szałwi, moga niezle przesuszyc kudly
![]() szałwia jest polecana glownie przy problemach z nadmiernym poceniem, na łojotok tez ma szanse pomoc. kiedys robilam plukanki, ale wlosy byly strasznie sztywne po nich i matowe
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak teraz juz bym nie zastosowała bo chce rozjasnic a nie przyciemnic wlosy
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
To trzeba będzie kupic i wypróbowac
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam rozne ciekawe rzeczy
![]() Wyciąg z sosny α-pinen działa na poziomie brodawki włosa: - sprzyja, podziałowi komórek niezbędnych do wzrostu włosów; - stymuluje mieszek włosowy aż korzeń, przedłużając fazę życia i hamując wypadanie ![]() Szczególnie ważne dla włosów są witaminy z grupy B, które wspomagają wzrost włosów, oraz chronią je przed chorobami i niekorzystnym oddziaływaniem czynników atmosferycznych i środowiskowych. ![]() Witaminy B 1 i B 6 ułatwiają wchłanianie aminokwasów w układzie pokarmowym. Witaminy te (wraz z witaminą A) wspomagają odżywiania komórek macierzy włosa i są jednym z kilku (wymienionych tutaj) czynników pobudzających wzrost i warunkujących poprawną budowę włosów. Witaminy z grupy B zapobiegają łojotokowi i związanym z tym zmianom zapalnymi skóry osłabiającym włosy. Warto wiedzieć, że przetłuszczanie się włosów może być spowodowane brakiem tych witamin w diecie. Chociaż decydujący wpływ na występowanie łojotoku mają hormony płciowe). Szczególne znaczenie w ochronie zdrowia włosów ma prowitamina B 5 - kwas pantotenowy. ![]() proteiny, czyli białka, głównie kolagen i keratyna - wspomagają wzrost włosa, nawilżają i uelastyczniają prowitamina B5 (pantenol) - przyspiesza wzrost ![]() Masaż skóry głowy (obecny w czasie mycia głowy) zapobiega wypadaniu włosów ale także pobudza cebulki co przyspiesza wzrost nowych włosów. |
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Swietny pomysl!! ;D
Moj sposob jest prosty jak nie wiem ;D Pije codziennie dwa kubki pokrzywy z Herbapolu i musze przyznac ze dziala. Wloski zaczely mi rosnac 1,5 cm na miesiac ;D A poza tym sa wzmocnione ![]() Pozdrawiam i czekam na dalsze rady
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Bławatek z zielarni .Są też bławatkowe szampony. Yves Rocher, Klorane i Lavera mają takowe.
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze TOPY na porost włosów ;)
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234429
wejdź tu.... WSZYSTKO pisze
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do blawatka... moge go laczyc z rumiankiem, miodem i cytryna?
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja uwazam, ze ten watek jest dobry ![]() 1) Twój najlepszy sposób na porost włosów (podanie sposobu + gdzie zostały zakupiony produkt + cena) www.nisim.pl - zestaw nisim fast, szampon plus odzywka. Nalezy umyc glowe(skore glowy) szamponem, splukac i uzyc odzywki. Warto wykonywac przy tym masaz glowy. Ok 100zl. Zestaw jest bardzo wydajny. Zuzyłam dopiero polowe. 2) Ile cm włosów urosło w jakim czasie bylo took 6cm 3) Długość stosowania tego sposobu miesiac. z tym, ze na poczatku wlosy gnaly jak szalone, pozniej stopniowo opadal z nich entuzjazm W tej chwili nie stosuje, bo produkt nadaje sie tylko do wlosow niefarbowanych, a ja zmuszona bylam zafarbowac.
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-03-28 o 20:01 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A jak często? Nawet po każdym myciu , aż do zlikwidowania żółtawego odcienia. Co do bławatka, to jego zadaniem jest przysrebrzenie koloru, tak więc nie wiem czy jest sens mieszać go z rumiankiem, który z kolei ma dawać ciepłe, złotawe refleksy. Jeśli chodzi o pozostałe składniki nie widzę przeciwskazań, z tym że kompres z miodu trzeba potrzymać na głowie dobrych parę godzin, żeby można było mówić o widocznych efektach.
|
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic, i tak mi bardzo pomogals, juz wiem co jutro robie![]() a tego wywaru z pietruchy laczyc z blawatkiem tez nie moge...? bo ja to lubie laczyc, tak dla zaoszczedzenia czasu...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, że naftę już odstawiłaś całkiem ?Cytat:
|
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Mi włosy gnają jak szalone po wcieraniu Seboradinu Niger lotionu w skóre głowy po umyciu
![]() Ja stosuje tylko lotion bo całej serii chyba bym nie zniosła , staram sie dawać jakas ładnie pachnącą odżywke i to troszke pomaga ![]() Lubie też ampułki z serii Seboradinu |
|
|
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tak, zgadzam się z tym. To też mój TOP, nikt tak nie pomaga ma porost włosków. Piszę zatem w punktach: :1) lotion Seboradin Niger, najlepiej w duecie z szamponem z tej serii. Nie tylko szybko rosną, ale przede wszystkich - przestały mi wypadać !!! 2) trudno powiedzieć, mam mnóstwo nowych włosków na głowie, na pewno z jakieś 3 cm miesiecznie mi rosną. 3) stosuje od sierpnia 2007 z przerwami
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Postanowilam do niej wrócic, ale stosuje tylko na skore w celu wzmocnienia i przyspieszenia porostu. Odbiło mi calkiem bo jeszcze od paru dni myje ziołowym szamponem
|
||
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zostawiasz włosy żeby same wyschły czy suszysz suszarką? Ja też wcieram ten lotion, tylko za chwilę suszę włosy suszarką i nie wiem czy te składniki z lotionu docierają do cebulek, czy je wysuszam zanim zdążą wniknąć. |
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Zmierzyłam dziś moje włosy - po 2 tygodniach urosły tylko 1 centymetr....
![]() Eh... Cierpliwości... Dopiero od jakiegoś tygodnia stosuję rzodkiew oraz olejek rozmarynowy, więc nie ma co liczyć na cud jak narazie.... |
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po wtarciu seboradinu lepiej poczekac zeby wlosy same wyschły ![]() ps. przepraszam ze pytam, ale data w Twoim podpisie to data slubu?
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
maseczkę z jajka robić przed umyciem włosów szamponem czy po? ;>
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Tak to data ślubu
kurcze mi włosy strasznie długo schną , zresztą strasznie ich nie lubię jak same wyschną.
|
|
|
|
#1770 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki powiedzcie mi tylko jak długo trzymacie tego WAXA? I o co chodzi z tym cieplym recznikiem? wystarczy owinac wloski tylko zwyklym suchym recznikiem czy trzeba jakos go nagrzac wczesniej??
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

bo ja za zadne skarby nie przyciemnie wlosow!
no popatrz, a mowia, ze takie to bogate sklady... pewnie namawiaja, zeby miec utarg, skubane

:

.

?