|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Dla kogo sukienka-tuba?
W poszukiwaniu sukienki na wesele znajomej, doszłam do wniosku, że mam ochotę postawić na elegancki minimalizm - sukienkę tubę. Ciekawi mnie tylko dla jakiej figury się ona nadaje... Jestem raczej niska, proporcjonalna i drobna [niewiele ponad 150 cm wzrostu, 86 biust, 63 talia, 88 biodra].
Czy warto się na taką sukienkę porywać? Jakie są jej mankamenty? No i jaki fason wybrać - całkiem dopasowany, czy może z luźniejszym dołem? Jaki materiał nadawałby się najlepiej? Poniżej kilka załączników z różnymi modelami. Edytowane przez alcatella Czas edycji: 2009-06-10 o 19:27 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dla kogo sukienka-tuba?
Drugi sort zdjęć. Te które mają ramiączka wyobrażam sobie bez nich - zamierzam sukienkę dać do uszycia krawcowej.
Edytowane przez alcatella Czas edycji: 2009-06-10 o 19:27 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Tuby to sa sukienki proste, z gumka nad biustem i lejace sie w dol. Te sa fajne dla dziewczyn z wiekszym biustem, niestety na tych bardziej plaskich wygladaja dosc bezksztaltnie.
Pozostale ktore wkleilas to nie tuby tylko sukienki bez ramiaczek, na ogol z gora gorsetowa - ona sa fajne dla wszystkich bo mozna miec w nich i powiekszajace biust miseczki, i sztywny gorset ktory trzyma sukienke, opina sie glownie w talii zeby nie splaszcza biustu... Jest ich cala masa ale jesli chcesz taka z gorsetem to nie mow krawcowej ze chodzi ci o tube o moze uszyc cos calkiem innego niz chcialas Wydaje mi sie ze skoro jestes drobna to w tubie mozesz wygladac malo kobieco - mi sie w nich podobaja dosc wysokie dziewczyny o kobiecych, posagowych ksztaltach. Sukienka z gora gorsetowa natomiast moze byc bardzo kobieca i ta bym ci polecala |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
ta brązowa na dole w drugiej partii zdjęć krojem bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że ten materiał jest niezbyt efektowny. Mógłby być lżejszy
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
ja jestem mala i drobna i bardzo ladnie w takich sukienkach wygladam i nosze chetnie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Jeanette, Dzięki za poprawienie mnie, sądziłam, że tuby mogą być bardzo opięte. Zresztą i tak przyszłabym do krawcowej z jakimś projektem, a nie mglistym hasłem "tuba
Swish, materiał to nie problem, sama go dobiorę Ta sukienka o której mówisz ma fajne marszczenie na biuście - myślę, że go powiększy :PNo a jak z tym rozkloszowaniem, albo ołówkowym dołem? Który fason co podkreśla, tuszuje, eksponuje? Zawsze wydaje mi się, gdy mierzę sukienki typu A, że mnie skracają i poszerzają... |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
ja uwazam, ze takie sukienki dobrze wygladaja na kazdej szczuplej, proporcjonalnej kobiecie..sa odpowiednie i dla drobnych, niziutkich dziewczyn, i dla wysokich i smuklych. Nie zgodze sie jednak, ze wygladaja lepiej na dziewczynach z duzym biustem. mysle, ze wrecz odwrotnie!
hm..jestes niziutka, i mysle, ze lepiej bedzie ci w sukience "olowkowej"...czyli obcislej od gory do dolu
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak sądze.
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Też nie jestem zbyt wysoka ale na ostatnie wesele kupiłam sobie właśnie taką sukienkę. Dopasowaną z ołówkowym dołem i czułam się w niej świetnie.
I nie zgadzam się z opinią, że do takich sukienek trzeba mieć duży biust. Według mnie lepiej wygląda mniejszy.
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ołowkowe sa moim zdaniem elegantsze i bardzo kobiece, mi sie bardziej podobaja ale nie sa na moja figure wiec patrze tylk oz tesknota na takie sukienki na innych dziewczynach
Litera A jest moim zdaniem bardziej codzienna i dziewczeca. Wszystko zalezy jaki efekt chcesz osiagnac... Ja lubie na slubach wygladac elegancko bo to w koncu wielka uroczystosc wiec wybralabym bardziej dopasowana ołowkowa. Wybralabym cos w tym stylu:A do tego np. ladne peep toe z zakryta pieta i szaliczek, bolerko albo zakiecik do kosciola
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
moim zdaniem spokojnie możesz założyć taką sukienkę, do tego wysokie obcasy i będzie super
Wymiary masz świetne więc nie powinno być problemu
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Jeanette, też myślałam o zestawieniu ołówkowej tuby z peep-toe plus żakiecik w razie chłodu no i do kościoła, fajnie widzieć potwierdzenie swoich pomysłów
![]() Milky, dziękuję za komplement... ^^ Serdeczne dzięki dziewczyny za odpowiedzi! Jakbyście znalazły jeszcze jakieś fotki tub z ołówkowym dołem, wklejajcie śmiało, muszę jakieś wizje tej mojej krawcowej pokazać Myślicie, że satyna (ew. z dodatkiem laycry) będzie dobrym materiałem?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
mysle, ze satynowe sukienki olowkowe nie wygladaja az tak dobrze..sa dosc trudne-trzeba miec do nich naprawde idealna figure. matowe sa duuzo bezpieczniejsze
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się już od roku marzy taka klasyczn sukienka, niestety chyba nigdy nie będe miała warunków na złożenie takiej.
w załącznikch zdjęcia Glinki. Mała, drobna, szczupła...a wygląda fenomenalanie
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
troche zdjec codziennych sukienek tego typu:
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
cd
|
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
dalej
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
i dalej
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
i jeszcze
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
cd
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
dalej
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
skad jest ta sukienka? (z jakiego sklepu/strony) https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...postid=7051967
boooska...szukam takiej. |
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
i jeszcze troche
|
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Delias.com
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
i nasteone
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
la la la
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
la la la la
|
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
tuba nie jest chyba dobra dla osób posiadających szerokie ramiona
zbytnio je uwydatnia
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
DJADKJGU, dzięki za tyle zdjęć, teraz łatwiej będzie mi coś konkretnego wybrać! paulinka_vel_paulinka, faktycznie, wygląda bardzo dobrze, coraz pozytywniej się nastawiam do mojego pomysłu na tą sukienkę ![]() strawberry, bez dwóch zdań, ramiona są tu wystawione na grad spojrzeń
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Do takiej sukienki powinnaś założyć wysokie szpilki, skoro jesteś niziutką osobą, żeby Cię optycznie wydłużyć. Sukienki bez ramiączek, zwłaszcza tuby mają to do siebie, że troszkę skracają postać
Osobom niziutkim polecam sukienki wiązane na szyi. One mają to do siebie, że optycznie wydłużają Nie sugeruję Ci żebyś nie zakładała tuby, bo sama ją noszę (choć jestem dość niska). Zainwestuj tylko w szpileczki
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

Ta sukienka o której mówisz ma fajne marszczenie na biuście - myślę, że go powiększy :P

zbytnio je uwydatnia