![]() |
#6871 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
sylvie08 To zależy ile pieniędzy możesz przeznaczyć. Metalowy zwykły to u mojej orto ok 1200zł, zamki mini trochę drożej (ale dużo ładniej
![]() A co do wyglądu to małe metalowe zamki są całkiem całkiem ![]() Pooglądaj fotki, dużo ich jest na forum.
#6872 |
Przyczajenie
|
Piesio: Mądrze bardzo!! Pomyślisz (może dłużej niż ja) i pewnie motywacja się znajdzie
![]()
#6873 |
Raczkowanie
|
Sylwia0404 ja się pierwszę muszę zmotywować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Piesio Czas edycji: 2008-03-28 o 19:38 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#6874 |
Wtajemniczenie
|
carla dziękuję bardzo
![]() słuchajcie mam wątpliwości... może jestem czepliwa ale nie do końca podobają mi się moje zęby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6875 |
Raczkowanie
|
a ja bylam na wizycie i orto powiedziala ze z jednej strony glupie zebiska nie zamykaja szpary po wyrwanej piatce i popwiedziala ze jak do nastepnej wizyty sie nie rusza to dolozy mi jakies gratisy. Noi wlasnie... ! narazie mam luk podniebienny < 7 miesiac cholera
![]() ![]() ![]()
#6876 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() po drugie zeby nigdy nie beda idealnie symetryczne i jak tak sie zaczynamy przygladac to wszystko moze sie wydac podejrzane ![]()
![]() |
#6877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6878 | |
Kokon pro
|
Cytat:
pilowanie w ogole nie boli nic a nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6879 |
Zadomowienie
|
jeny ja też właśnie będę miała albo piłowany zęba ( ale raczej to bo już coś orto wspominała że chciałaby mi jedynke na dol jeszcze przesunąć i potem spiłować żeby były równo zęby :P ) ale nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam, w ogóle to moje zęby sa jakieś dziwne... ale mam nadzieje ze niedługo sie wyprostują!! i w ogóle to mam górna szczękę wysunięta bardzo do przodu ale to da sie zrobić dzięki wyciąga tak ? a oto moje zęby:
#6880 |
Raczkowanie
|
hmn.. bylam wczoraj.. ale sie okazalo...ze mojej orto akurat nie ma! Zaraz zadzwonili do niej.. i powiedziała ze jesli mnie nie piecze czy cos takiego to spokojnie moge poczekac do piatku ( wtedy ide na zmiane gumek) hmn.. okis poczekam ;/
#6881 |
Zadomowienie
|
Tak się zastanawiam patrząc na Wasze aparaciki...
Czy to jest jakaś różnica drucików? Bo widzę, że każdy ma takie grube drutki, a ja mam taki cieniutki co się wygina... ![]() Od czegoś to zależy, czy to poprostu od ortodonty zależy? A może od wady? Hmmm.
![]() |
#6882 |
Przyczajenie
|
hej
![]() wlasnie postanowilam doączyc do waszego forum ![]() mam co prawda juz 23 lata ale nie moge dluzej na siebie patrzec no w kocu poczynilam komkretne kroki i od 14 kwietnia bede szczesliwą (mam nadzieje) posiadaczka aparaciku metalowego (typu mini) na gorny łuk przynajmniej narazie tylko na gorny o dolnym nic mi nie wiadomo heh strasznie mi sie tu u was podoba chwilami sie usmialam po pachy a spedzilam sporo czasu na tym zeby to wszytko przeczytac (ufff) emeczka super ze masz tak duzo fotek dzieki nim zadycydowalam ze pierwsze gumeczki jakie zaloze bedą turkusowe sliczne sa ![]() wybaczcie ale jestem nowym uzytkowniczka wiec nie wiem jeszcze jak to wszytko dziala wiec jak bede cos tutaj bałaganic to prosze o uwagi pozdrawiam wszytkie aparatki i meska czesc jak kolwiek sie to odmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6883 |
Wtajemniczenie
|
DeKa witaj na forum
![]() ![]() ![]() myślałam, myślałam i wymyśliłam że AŻ tak wnikliwie póki co nie będę się przygladać zębom ![]() ![]() ![]() ![]() a_njunia druty są różne. na początku drut jest cieńszy, bo po pierwsze łatwiej się go wygina (przy krzywych zębach to mus jakby nie patrzeć ![]() ![]() poldzia89 no to będziesz miała równiutkie zęby ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiek tu nie gra roli ![]() ![]() Nic nie bałaganisz, szybko się rozkręcisz. ![]() A męska cześć z drucikami to... hmmm ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Więc chyba większy ból dopiero przede mną na to wychodzi. ![]() ![]() ![]() Dziekuje ![]()
![]() |
#6885 |
Kokon pro
|
meska czesc to aparatowcy lub aparaciarze
![]() a to moje fotki jedna z lampa jak zwykle zzolklo mi zeby a drugie bez ale glowa mi sie przechylila ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#6886 |
Przyczajenie
|
![]()
heh apropo mojego wieku wrocilam na pierwszy rok studiow to troszke sie odmlodzilam
![]() ![]() kasiek87 kolorowiasne gumki tez super !! tylko mysle czy nie bede sie jakos krepowac zanim sie przyzyczaje ortodontka mi proponuje przezroczyste ale wyczytalam tu ze zółką moze nie zawsze a zżółniętych bym nie chciala heh kurcze jakie błedy ale to przyzwyczjenie z gg sorki
APARATKA 14.04.08 - GORA metalowe mini zameczki ![]() Edytowane przez DeKa Czas edycji: 2008-03-29 o 10:09 Powód: interpunkcja i nie tylko ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#6887 |
Kokon pro
|
wczesniej mialam fajniejsze kolorowe a teraz takie sobie ale drut mam dziwny taki pokrecowny czy karbowany w kazdym razie takiego wczesniej nie mialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#6889 |
Kokon pro
|
ale ten jest sztywny jak jasna cholera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6890 |
Raczkowanie
|
emeczka cieszę się, że mogłam pomóc
![]() ![]() ![]() kasiek87 ładniutkie ząbki masz ![]() DeKa witamy na forum!! Fajnie, że jest nas tu coraz więcej ![]()
#6891 |
Zakorzenienie
|
jejku niedługo dobijemy do 7 tys postów w wątku
![]() no ale jedziemy z tym koksem ![]() carla_87 ubiegłaś mnie z tymi triadami ![]() ![]() emeczka kurcze ładne masz te ząbki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rutka_86 podejrzewam, że orto założy Ci łańcuszki tudzież pociągnie zęby dodatkowym drutem oplecionym wokół zamków jak ósemki... buddha.b nie wiem za bardzo jakie ceny jesteś w stanie zaakceptować, ale ja mam swojego dentystę w tym samym centrum co ortodontkę i bardzo jestem zadowolona-ceny wydają mi się zupełnie przeciętne-za małe wypełnienie 60 zł, średnie-70, duże-80(odbudowa zniszczonych zębów wiadomo-drożej), znieczulenie 20 zł(spokojnie możesz poprosić o zrobienie np dwóch zębów na jednym znieczuleniu lub...robić bez znieczulenia-ja tak przeważnie robiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miałam wczoraj piaskowanie, ząbki super wyczyszczone(biedził się chłopina z piaskarką, bo szwankowała i...moim żelastwem, ale dokładnie to zrobił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT zdjęcie zębiszczy mych postaram się wkleić w przyszłym tygodniu, jak mi te szpary poznikają(mam nadzieję).Wklejałam już parę razy wcześniej, ale uprzedzam, że jakoś zdjęć raczej kiepska, bo nie mam aparatu, tylko kamerą internetową robię ![]() ostatnie jakie zamieściłam to te z grudnia http://www.wizaz.pl/forum/showthread...95#post6101995 ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-03-29 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#6892 |
Zakorzenienie
|
Boizesz TY moj ile was tu sie rozmnozylo!
Nudzita sie co! Emciu, wg mnie te 2 faktycznie jakos stoja ianczej no ale moze tak juz ma byc.. Piesio jesli masz lat 13 to moze jeszcze nie pora na staly aparat..bierz pod uwage ze ósemki ci jeszcze nie wyrosły a ruchomym ci troche szczeke rozszerzy i obejdzie sie bes pozniejszego wyrywania ale pojdz d inneog orto i zgadaj sie;D Druciki sa rozne, ja mam raz taki raz siaki, w kazdym badz razie co wizyta grubszy, lub po prpstu tylko przyciety ![]() kasiek gicior kolorki ![]() ale mi sie nic nie chce, lenia ma ;] Milego dnia i wezcie piszcie mniej bo człowiek mimo checi nie nadąża POWITAC NOWE APARATKI! ![]()
#6893 |
Raczkowanie
|
smv ósemek mieć nie będę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6894 | |
Zadomowienie
|
a_njunia: grubość drucików zależy od długości (czasu)leczenia!! na początku miałam zakładany drucik grubość 12 bodajże z teraz już jestem przy 16.. za każdym razem jak orto zmienia drucik to daje grubszy żeby działał on z większa siła
![]() Cytat:
papryka85: mam pytanie co do piaskowania. każdy orto ma prawo wykonać piaskowanie ?? w ogolę to orto sam to proponuje czy sama chciałaś żeby ci zrobił ?? ile to kosztuje ?? czy płaci sie coś za to ![]() ![]()
![]() |
#6895 |
Przyczajenie
|
Poldzia89:
Ponieważ nie ma adresatki na forum może ja podpowiem. Piaskowanie kosztuje u mnie 100zł, ale widziałam na forum niższe ceny (bodaj 80zł), i wykonuje pani higienistka- orto nie ma czasu na głupoty ![]() Efektem są megaczyste ząbki bez żadnego osadu itp. Jeśli masz kamień, a powinna to stwierdzić orto lub stomatolog to zalecany jest też scaling czyli usuwanie kamienia ultradźwiękami. Razem z piaskowaniem to 150zł. Trochę to podrażnia dziąsła i czujesz sie jakbyś miała bałtycką plażę w ustach ![]()
#6896 |
Zakorzenienie
|
aaa już jestem
![]() ![]() ![]() ![]()
#6897 |
Raczkowanie
|
papryko dziękuję Ci bardzo i przepraszam,że Cię tak ciągle męczę pytaniami
![]() Dokładnie taki przedział cenowy mnie interesuje ![]() Tamte zdjęcia widziałam,udało mi się przebrnąć przez obie części ![]() ![]() Mam jeszcze takie ogólne pytanko do dziewczyn,które nosiły/noszą hyraxa-na jak długo miałyście/macie założone to cudo?Mi ortodontka powiedziała,że będę go nosić ok.4 miesiące,ale mam nadzieję,że uda się krócej ![]() miłego wieczoru ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#6898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6899 |
Zadomowienie
|
Sylwia0404, papryka85 : dziękuje wam dziewczyny za odp
![]() ![]()
#6900 |
Kokon pro
|
nudno mi zeby nie bola nawet nie mam na co chlopu marudzic :P jutro musze sie zebrac w sobie i wystawic pare rzeczy na all bo leza i sie na mnie patrza <lol> a w portfelu pustki swieca ;] posprzatalam dzis obiad zrobilam rodzinie, nawet gre zainstalowalam i gralam pierwszy raz od niepamietnych czasow ;] z chlopem film obejrzalam wyscig szczurow 15sty raz ale co tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.