Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 230 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-28, 19:15   #6871
Sylwia0404
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

sylvie08 To zależy ile pieniędzy możesz przeznaczyć. Metalowy zwykły to u mojej orto ok 1200zł, zamki mini trochę drożej (ale dużo ładniej ), ceramiczny to ponad 2000, szafir 2500, a damon ponad 3000. Jak widać rozpiętość spora. Co prawda w bezligaturowych wizyty są co 2-3 m-ce więc jest trochę taniej ale też ryzyko, że się nie tak przesuwają jest większe. Przy comiesięcznej kontroli jakoś jestem spokojniejsza...
A co do wyglądu to małe metalowe zamki są całkiem całkiem zwłaszcza, ze mozna kolorowe ligaturki zakladać, w kosmetycznych już chyba raczej nie wyglądają.
Pooglądaj fotki, dużo ich jest na forum.
Stary 2008-03-28, 19:26   #6872
Sylwia0404
Przyczajenie

Piesio: Mądrze bardzo!! Pomyślisz (może dłużej niż ja) i pewnie motywacja się znajdzie . A jak już założysz to ponosisz do końca. Byłam świadkiem jak jedna dziewczyna błagała orto o wcześniejsze trochę zdjęcie z powodu własnego ślubu... i nie było mowy, orto powiedziała że łuk może jej odpiąć na ten dzień a zamki zostają!!! Ze łzami w oczach poszła do domu.
Stary 2008-03-28, 19:32   #6873
Piesio
Raczkowanie

Sylwia0404 ja się pierwszę muszę zmotywować i muszę wiedzieć że to nie tylko ból ale też po zdjęciu trzeba nosić retejner i wiem że tego niemoge zaniedbać bo ząbki wrócą do poprzedniego stanu pomyślę prześpie się zmotywuję i będzie dobrze ale jeśli juz bym miała zakładać a za 2 lata śćiągać to w życiu bym nie ściągała płytki retencyjnej, bo bym nie chciała żeby ząbki wróciły no i niemogę tego zaniedbać jak aparatu ruchomego, bo to c chwila jak nie wyciągi to jakieś łańcuszki i tego lekceważyć niemożna dziś sobie uświadomiłam jaka ja głupia byłam że nienosiłam może nawet jak bym nosiła pożądnie to bym miała wszytskie proste a tu dziecki nieprzekadasz! głupia byłam żałuję bo już bym miała proste ząbki jak bym nosiła tak jak orto kazała

Edytowane przez Piesio
Czas edycji: 2008-03-28 o 19:38 Powód: dopisek
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 20:13   #6874
emeczka
Wtajemniczenie

carla dziękuję bardzo

słuchajcie mam wątpliwości... może jestem czepliwa ale nie do końca podobają mi się moje zęby niby proste, każdy tak mówi (zresztą w porównaniu z tym co miałam kiedyś to są faktycznie proste..) ale jednak nie do końca takie zęby chcę mieć. orto twierdzi że jest wszystko ok, tak jak powinno być (chodzi o górny łuk, o nad dolnym trzeba jeszcze popracować). sama już nie wiem wklejam fotkę bo może faktycznie już przesadzam jak dla mnie dwójki są w różnych pozycjach i symetria jest odrobinę przesunięta ehh a może to tylko wrażenie takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby2.jpg (19,3 KB, 125 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zeby1.jpg (16,6 KB, 114 załadowań)

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 20:24   #6875
rutka_86
Raczkowanie

a ja bylam na wizycie i orto powiedziala ze z jednej strony glupie zebiska nie zamykaja szpary po wyrwanej piatce i popwiedziala ze jak do nastepnej wizyty sie nie rusza to dolozy mi jakies gratisy. Noi wlasnie... ! narazie mam luk podniebienny < 7 miesiac cholera > noi te gumki ciagnace czworki do pierscieni zeby .hmm.. noi teraz tak sobie mysle co mogla by mi jeszce dolozyc... macie jakies propozycje co mogloby to byc??
Stary 2008-03-28, 20:53   #6876
Lawinia2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
carla dziękuję bardzo

słuchajcie mam wątpliwości... może jestem czepliwa ale nie do końca podobają mi się moje zęby niby proste, każdy tak mówi (zresztą w porównaniu z tym co miałam kiedyś to są faktycznie proste..) ale jednak nie do końca takie zęby chcę mieć. orto twierdzi że jest wszystko ok, tak jak powinno być (chodzi o górny łuk, o nad dolnym trzeba jeszcze popracować). sama już nie wiem wklejam fotkę bo może faktycznie już przesadzam jak dla mnie dwójki są w różnych pozycjach i symetria jest odrobinę przesunięta ehh a może to tylko wrażenie takie
po pierwsze naprawde Twoje zabki robia wrazenie i to bardzo dobre sa rowne i sliczne
po drugie zeby nigdy nie beda idealnie symetryczne i jak tak sie zaczynamy przygladac to wszystko moze sie wydac podejrzane

15.02.2008 - aparat na dolne ząbki

25.02.2008 - hass + maska brrrr - juz go nie ma!!!

04.14.2009 - aparat na górne ząbki
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 21:05   #6877
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
po pierwsze naprawde Twoje zabki robia wrazenie i to bardzo dobre sa rowne i sliczne
po drugie zeby nigdy nie beda idealnie symetryczne i jak tak sie zaczynamy przygladac to wszystko moze sie wydac podejrzane
no właśnie to chyba mój problem bo jak tak się zaczynam przyglądać to wieeele mogłabym im zarzucić w zasadzie mam asymetryczną twarz, może dlatego wydaje mi się, że zęby są krzywo? na zdjęciach podobają mi się bardziej niż w rzeczywistości ale mimo to dzięki chyba wyrzucę lustra z domu

(...)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 21:44   #6878
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Hej.
Dziękuję za miłe słowa, na pewno też wiecie, jak to jest nie być zadowolonym ze swojego zgryzu. Najbardziej denerwujące jest to, że ludzie mówią, że nic nie widać i wyśmiewają ten pomysł, ale dla mnie i tak przerwa między jedynką a dwójką jest bardzo widoczna. :/
Jak myślicie, takie piłowanie zęba bardzo boli? Poprzednia ortodontka ( jak nosiłam jeszcze ruchomy aparat ) mówiła o tym zabiegu, a ja sobie tego w ogóle nie wyobrażam! I przyklejania jednej dwójki... Jak stara baba. A jak odpadnie podczas jedzenia jabłka, albo czegoś takiego? :O

pilowanie w ogole nie boli nic a nic a zamiast przyklejac dwojke moze lepiej zastanowic sie nad implantem montuje sie po zakonczeniu leczenia pi razy ok 2 lata na zebranie kasy ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 22:20   #6879
poldzia89
Zadomowienie

jeny ja też właśnie będę miała albo piłowany zęba ( ale raczej to bo już coś orto wspominała że chciałaby mi jedynke na dol jeszcze przesunąć i potem spiłować żeby były równo zęby :P ) ale nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam, w ogóle to moje zęby sa jakieś dziwne... ale mam nadzieje ze niedługo sie wyprostują!! i w ogóle to mam górna szczękę wysunięta bardzo do przodu ale to da sie zrobić dzięki wyciąga tak ? a oto moje zęby:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04988.JPG (62,4 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05011.JPG (76,6 KB, 87 załadowań)

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 07:41   #6880
lolitaj
Raczkowanie

hmn.. bylam wczoraj.. ale sie okazalo...ze mojej orto akurat nie ma! Zaraz zadzwonili do niej.. i powiedziała ze jesli mnie nie piecze czy cos takiego to spokojnie moge poczekac do piatku ( wtedy ide na zmiane gumek) hmn.. okis poczekam ;/

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 08:52   #6881
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia

Tak się zastanawiam patrząc na Wasze aparaciki...
Czy to jest jakaś różnica drucików?
Bo widzę, że każdy ma takie grube drutki, a ja mam taki cieniutki co się wygina...
Od czegoś to zależy, czy to poprostu od ortodonty zależy? A może od wady? Hmmm.

Weź się sil na tanie d*py z tanich klubów tani durniu,
bo Ona chce bogactwa rozumu.

a_njunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 09:04   #6882
DeKa
Przyczajenie

GG do DeKa

hej
wlasnie postanowilam doączyc do waszego forum
mam co prawda juz 23 lata ale nie moge dluzej na siebie patrzec no w kocu poczynilam komkretne kroki i od 14 kwietnia bede szczesliwą (mam nadzieje) posiadaczka aparaciku metalowego (typu mini) na gorny łuk przynajmniej narazie tylko na gorny o dolnym nic mi nie wiadomo heh
strasznie mi sie tu u was podoba chwilami sie usmialam po pachy a spedzilam sporo czasu na tym zeby to wszytko przeczytac (ufff)

emeczka super ze masz tak duzo fotek dzieki nim zadycydowalam ze pierwsze gumeczki jakie zaloze bedą turkusowe sliczne sa no i wogole to juz masz prosciutkie ząbki

wybaczcie ale jestem nowym uzytkowniczka wiec nie wiem jeszcze jak to wszytko dziala wiec jak bede cos tutaj bałaganic to prosze o uwagi

pozdrawiam wszytkie aparatki i meska czesc jak kolwiek sie to odmienia
DeKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 09:29   #6883
emeczka
Wtajemniczenie

DeKa witaj na forum cieszę się że zdjęcia mogły pomóc turkus to mój ulubiony kolor gumek, wygląda ślicznie na ząbkach, więc dobry wybór

myślałam, myślałam i wymyśliłam że AŻ tak wnikliwie póki co nie będę się przygladać zębom przez te ostatnie miesiące pewnie jeszcze coś się zmieni w wyglądzie, panikować będę później carla popatrzyłam sobie na triady zgodnie z Twoim opisem i te są u mnie faktycznie ładne przynajmniej tyle dobrego

a_njunia druty są różne. na początku drut jest cieńszy, bo po pierwsze łatwiej się go wygina (przy krzywych zębach to mus jakby nie patrzeć ) a po drugie te grube chyba działają z większą siłą, on ustawiają już zęby dokładnie tak jak powinny stać. mnie zęby najbardziej bolą jak mam założony ten gruby drut. orto lekko wygina go w kilku miejscach a ja potem jeść nie mogę przez parę dni w trakcie leczenia będziesz miała pewnie wymieniane druty na coraz grubsze (przynajmniej w moim przypadku tak właśnie było).

poldzia89 no to będziesz miała równiutkie zęby takie piłowanie to wg mnie żadna przyjemność, ale warto dla efektu pocierpieć. niektóre dziewczyny pisały, że piłowanie nie boli, mnie trochę bolało, ale ja mam nadwrażliwe zęby ale orto przerywa piłowanie jak zaczyna boleć i daje chwilę odetchnąć chwila "męczarni", efekt na całe życie

(...)

Stary 2008-03-29, 09:31   #6884
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia

Cytat:
Napisane przez DeKa Pokaż wiadomość
hej
wlasnie postanowilam doączyc do waszego forum
mam co prawda juz 23 lata ale nie moge dluzej na siebie patrzec no w kocu poczynilam komkretne kroki i od 14 kwietnia bede szczesliwą (mam nadzieje) posiadaczka aparaciku metalowego (typu mini) na gorny łuk przynajmniej narazie tylko na gorny o dolnym nic mi nie wiadomo heh
strasznie mi sie tu u was podoba chwilami sie usmialam po pachy a spedzilam sporo czasu na tym zeby to wszytko przeczytac (ufff)

emeczka super ze masz tak duzo fotek dzieki nim zadycydowalam ze pierwsze gumeczki jakie zaloze bedą turkusowe sliczne sa no i wogole to juz masz prosciutkie ząbki

wybaczcie ale jestem nowym uzytkowniczka wiec nie wiem jeszcze jak to wszytko dziala wiec jak bede cos tutaj bałaganic to prosze o uwagi

pozdrawiam wszytkie aparatki i meska czesc jak kolwiek sie to odmienia
Witamy Przyszła Aparatkę
Wiek tu nie gra roli W sumie 23 lata to nie tak dużo
Nic nie bałaganisz, szybko się rozkręcisz.

A męska cześć z drucikami to... hmmm Aparaty? Nie wiem

Cytat:
a_njunia druty są różne. na początku drut jest cieńszy, bo po pierwsze łatwiej się go wygina (przy krzywych zębach to mus jakby nie patrzeć ) a po drugie te grube chyba działają z większą siłą, on ustawiają już zęby dokładnie tak jak powinny stać. mnie zęby najbardziej bolą jak mam założony ten gruby drut. orto lekko wygina go w kilku miejscach a ja potem jeść nie mogę przez parę dni w trakcie leczenia będziesz miała pewnie wymieniane druty na coraz grubsze (przynajmniej w moim przypadku tak właśnie było).
Dziękuję za wyjaśnienie. Jakoś od dłuższego czasu się właśnie zastanawiałam na czym to polega. Dopiero rozgarniam te wszystkie tajniki aparatów.
Więc chyba większy ból dopiero przede mną na to wychodzi. ajajajjj... No cóź Jak mus to mus
Dziekuje

Stary 2008-03-29, 09:45   #6885
kasiek87
Kokon pro

meska czesc to aparatowcy lub aparaciarze wg mnie ^^

a to moje fotki jedna z lampa jak zwykle zzolklo mi zeby a drugie bez ale glowa mi sie przechylila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4765.JPG (40,5 KB, 148 załadowań)

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-29, 10:07   #6886
DeKa
Przyczajenie

GG do DeKa
Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

heh apropo mojego wieku wrocilam na pierwszy rok studiow to troszke sie odmlodzilam kilka kolezanek ma aparaciki i chyba to mi pomoglo w tej decyzji bo naprawde dodaje to uroku

kasiek87 kolorowiasne gumki tez super !!

tylko mysle czy nie bede sie jakos krepowac zanim sie przyzyczaje ortodontka mi proponuje przezroczyste ale wyczytalam tu ze zółką moze nie zawsze a zżółniętych bym nie chciala heh

kurcze jakie błedy ale to przyzwyczjenie z gg sorki

Edytowane przez DeKa
Czas edycji: 2008-03-29 o 10:09 Powód: interpunkcja i nie tylko ;)
DeKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 10:24   #6887
kasiek87
Kokon pro

wczesniej mialam fajniejsze kolorowe a teraz takie sobie ale drut mam dziwny taki pokrecowny czy karbowany w kazdym razie takiego wczesniej nie mialam

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-03-29, 10:29   #6888
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
wczesniej mialam fajniejsze kolorowe a teraz takie sobie ale drut mam dziwny taki pokrecowny czy karbowany w kazdym razie takiego wczesniej nie mialam
Właśnie ja mam taki drucik, taki "pokręcony"

Stary 2008-03-29, 10:58   #6889
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez a_njunia Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam taki drucik, taki "pokręcony"

ale ten jest sztywny jak jasna cholera nie ma juz mocniejszego wg orto i do tego druta maja sie zeby ustawic ;] w ogole mnie nie bola zeby

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-29, 11:09   #6890
carla_87
Raczkowanie

emeczka cieszę się, że mogłam pomóc u mnie niestety triad prawidłowych nie ma ale to kwestia czasu mam nadzieję

kasiek87 ładniutkie ząbki masz a gumki też extra!!!

DeKa witamy na forum!! Fajnie, że jest nas tu coraz więcej )

Ex - aparatka
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 11:54   #6891
papryka85
Zakorzenienie

jejku niedługo dobijemy do 7 tys postów w wątku gdzie moderator???

no ale jedziemy z tym koksem

carla_87 ubiegłaś mnie z tymi triadami u mnie ząbki już prawidłowo kontaktują

emeczka kurcze ładne masz te ząbki ale doskonale Cię rozumiem, bo ja też zaczynam widzieć rzeczy, których nikt inny nie widzi i właśnie tego się obawiam, że orto powie-jest już na prawdę dobrze, a ja dalej będę widzieć jakieś cudawianki no ale u mnie jest jeszcze troszkę do zrobienia-wyciągi dalej mam nosić-dla utrzymania efektu tak że zazdroszczę Ci kobieto, że masz je już z głowy

rutka_86 podejrzewam, że orto założy Ci łańcuszki tudzież pociągnie zęby dodatkowym drutem oplecionym wokół zamków jak ósemki...

buddha.b nie wiem za bardzo jakie ceny jesteś w stanie zaakceptować, ale ja mam swojego dentystę w tym samym centrum co ortodontkę i bardzo jestem zadowolona-ceny wydają mi się zupełnie przeciętne-za małe wypełnienie 60 zł, średnie-70, duże-80(odbudowa zniszczonych zębów wiadomo-drożej), znieczulenie 20 zł(spokojnie możesz poprosić o zrobienie np dwóch zębów na jednym znieczuleniu lub...robić bez znieczulenia-ja tak przeważnie robiłam chwilę pobolało, ale potem nie miałam 4 godziny zdrętwiałej paszczy ),za usunięcie zdrowej 4 i 5 zapłaciłam 70 zł(ze znieczuleniem),za ósemkę 100 zł. Wszelkie reklamacje nieodpłatnie oczywiście doktor nazywa się Rafał Szlosek sympatyczny i rzeczowy, ma dobrą opinię wśród pacjentów(zresztą ma ich dużo-nie bez powodu),wysłałam do niego już siostrę, koleżankę i...szefa i póki co wszyscy zadowoleni (teraz pracuję nad znajomym, ale to ekstremalny przypadek fobii stomatologicznej, więc nie będzie łatwo go przekonać he he ale dam radę) doktor obecnie robi specjalizację z chirurgii i pracuje oprócz tego w wojsku(o czym dowiedziałam się dopiero wczoraj, a chodzę do niego od dwóch lat ) telefon do Denta Medu ul. Na Zjeździe(przy Pl.Bohaterów Getta) (012) 259 80 00

miałam wczoraj piaskowanie, ząbki super wyczyszczone(biedził się chłopina z piaskarką, bo szwankowała i...moim żelastwem, ale dokładnie to zrobił ) mają lepszy smak piasku(jakiś jagodowy), ale za to strasznie gryzie w usta i dziąsła ten zwykły był okropny w smaku, ale tak nie gryzł nie wiem co gorsze...najważniejsze, że...nigdzie nie ma zaczątków próchnicy wszelkie plamki jakie podejrzewałam o bycie próchnicą to był tylko osad, którego już nie ma

EDIT
zdjęcie zębiszczy mych postaram się wkleić w przyszłym tygodniu, jak mi te szpary poznikają(mam nadzieję).Wklejałam już parę razy wcześniej, ale uprzedzam, że jakoś zdjęć raczej kiepska, bo nie mam aparatu, tylko kamerą internetową robię
ostatnie jakie zamieściłam to te z grudnia http://www.wizaz.pl/forum/showthread...95#post6101995

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-03-29 o 12:56
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 14:12   #6892
smv
Zakorzenienie

Boizesz TY moj ile was tu sie rozmnozylo!
Nudzita sie co!

Emciu, wg mnie te 2 faktycznie jakos stoja ianczej no ale moze tak juz ma byc..

Piesio jesli masz lat 13 to moze jeszcze nie pora na staly aparat..bierz pod uwage ze ósemki ci jeszcze nie wyrosły a ruchomym ci troche szczeke rozszerzy i obejdzie sie bes pozniejszego wyrywania ale pojdz d inneog orto i zgadaj sie;D

Druciki sa rozne, ja mam raz taki raz siaki, w kazdym badz razie co wizyta grubszy, lub po prpstu tylko przyciety

kasiek gicior kolorki i mecz t.a jedynke zeby wreszcie staneła do szeregu a nie sie kolysala!

ale mi sie nic nie chce, lenia ma ;]

Milego dnia i wezcie piszcie mniej bo człowiek mimo checi nie nadąża

POWITAC NOWE APARATKI!
Stary 2008-03-29, 16:09   #6893
Piesio
Raczkowanie

smv ósemek mieć nie będę jak ze 3 miesiące temu na zdjęciu byłam to dentysta jak zobaczyła to powiedział że już nie urosną nie każdy je mieć musi (chyba że musi ) a na słowo mu wierzę bo facet jest dobry szczękę mam już rozszerzoną właśnie przez tamten stary aparat przynajmniej nie jest taka malutka jaka była no ale jednak jest ale już większa a na stały jednak poczekam bo może jeszcze coś wyjdzie więc poczekam i wszytsko wyjdzie w praniu hehe :P
Piesio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 16:56   #6894
poldzia89
Zadomowienie

a_njunia: grubość drucików zależy od długości (czasu)leczenia!! na początku miałam zakładany drucik grubość 12 bodajże z teraz już jestem przy 16.. za każdym razem jak orto zmienia drucik to daje grubszy żeby działał on z większa siła

Cytat:
poldzia89 no to będziesz miała równiutkie zęby takie piłowanie to wg mnie żadna przyjemność, ale warto dla efektu pocierpieć. niektóre dziewczyny pisały, że piłowanie nie boli, mnie trochę bolało, ale ja mam nadwrażliwe zęby ale orto przerywa piłowanie jak zaczyna boleć i daje chwilę odetchnąć chwila "męczarni", efekt na całe życie
No mam nadzieje ze czym prędzej mi sie wyprostują !! ostatnio miałam chwile załamania i miałam ochotę zdjąć ten straszny aparat :P ale mi przeszło zobaczymy na jak długo :P

papryka85: mam pytanie co do piaskowania. każdy orto ma prawo wykonać piaskowanie ?? w ogolę to orto sam to proponuje czy sama chciałaś żeby ci zrobił ?? ile to kosztuje ?? czy płaci sie coś za to I jeszcze jedno jakie sa efekty po piaskowaniu ?? chciałam sie dowiedzieć bo wiele osób tutaj pisze o piaskowaniu ale ja sie jakoś nie orientuje

Stary 2008-03-29, 17:16   #6895
Sylwia0404
Przyczajenie

Poldzia89:

Ponieważ nie ma adresatki na forum może ja podpowiem. Piaskowanie kosztuje u mnie 100zł, ale widziałam na forum niższe ceny (bodaj 80zł), i wykonuje pani higienistka- orto nie ma czasu na głupoty oczywiście na życzenie.
Efektem są megaczyste ząbki bez żadnego osadu itp. Jeśli masz kamień, a powinna to stwierdzić orto lub stomatolog to zalecany jest też scaling czyli usuwanie kamienia ultradźwiękami. Razem z piaskowaniem to 150zł. Trochę to podrażnia dziąsła i czujesz sie jakbyś miała bałtycką plażę w ustach ale ząbki są ekstra.
Stary 2008-03-29, 18:49   #6896
papryka85
Zakorzenienie

aaa już jestem ja na piaskowanie chodzę do swojego dentysty średnio co trzy-cztery miesiące. Orto mnie nie wysyła-sama stwierdzam kiedy trzeba już iść. Idę, doktor piaskuje, jak gdzieś wypatrzy kamień to usuwa(ale kamienia teraz nie mam, wcześniej miałam tu i ówdzie, ale to było to, co powyłaziło jak zęby się porozsuwały),jak już wszystko oczyści to ogląda wszystkie zęby, żeby sprawdzić, czy gdzieś nie zaczyna się próchnica. Samo piaskowanie nie należy do przyjemności, bo roztwór piasku i wody wszędzie pryska(wyszłam z gabinetu biała jak mumia, musiałam myć całą twarz ) no i smak jest taki...solny(to ta "plaża" jak to napisała Sylwia0404), usta mogą piec i dziąsła mogą być podrażnione, ale efekt jest super ząbki super czyste
Stary 2008-03-29, 20:48   #6897
buddha.b
Raczkowanie

papryko dziękuję Ci bardzo i przepraszam,że Cię tak ciągle męczę pytaniami
Dokładnie taki przedział cenowy mnie interesuje Chyba spróbuję umówić się do tego pana,skoro tak go polecasz.Zadzwonię w poniedziałek,może jakoś się uda.Zdecydowanie muszę też usunąć kamień przed założeniem aparatu.Ząbki najprawdopodobniej wyrwę na NFZ.

Tamte zdjęcia widziałam,udało mi się przebrnąć przez obie części Ząbki naprawdę ładne

Mam jeszcze takie ogólne pytanko do dziewczyn,które nosiły/noszą hyraxa-na jak długo miałyście/macie założone to cudo?Mi ortodontka powiedziała,że będę go nosić ok.4 miesiące,ale mam nadzieję,że uda się krócej

miłego wieczoru

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-29, 21:33   #6898
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buddha.b Pokaż wiadomość
papryko dziękuję Ci bardzo i przepraszam,że Cię tak ciągle męczę pytaniami
Dokładnie taki przedział cenowy mnie interesuje Chyba spróbuję umówić się do tego pana,skoro tak go polecasz.Zadzwonię w poniedziałek,może jakoś się uda.Zdecydowanie muszę też usunąć kamień przed założeniem aparatu.Ząbki najprawdopodobniej wyrwę na NFZ.

Tamte zdjęcia widziałam,udało mi się przebrnąć przez obie części Ząbki naprawdę ładne

Mam jeszcze takie ogólne pytanko do dziewczyn,które nosiły/noszą hyraxa-na jak długo miałyście/macie założone to cudo?Mi ortodontka powiedziała,że będę go nosić ok.4 miesiące,ale mam nadzieję,że uda się krócej

miłego wieczoru
weź się nie wygłupiaj-po to tu jesteśmy, żeby zadawać pytania i udzielać sobie na wzajem odpowiedzi co do pana dr, to spokojnie możesz dzwonić też w soboty i niedziele, bo działają tam całodobowo. Dr Szlosek jest w poniedziałki, wtorki i czwartki od 13.00(lub 14.00 nie wiem na pewno) do 21.00 i w piątki od 8.00 do 13.00(lub 14.00). W środy go nie ma w weekendy są dyżury. Co do usuwania-jest bardzo dobry-bez problemu wydziabał mi trzy zęby ja do niego "ale jak pan wyrwie tę ósemkę?", on-''jak to jak?się dłubnie i się wyrwie!"...tego "dłubnięcia" nawet nie poczułam
Stary 2008-03-29, 22:08   #6899
poldzia89
Zadomowienie

Sylwia0404, papryka85 : dziękuje wam dziewczyny za odp ) to chyba sie zapytam mojej orto czy robi takie cos i ile to kosztuje :d a to piaskowanie w niczym nie przeszkadza naszym aparata ??

Stary 2008-03-29, 22:27   #6900
kasiek87
Kokon pro

nudno mi zeby nie bola nawet nie mam na co chlopu marudzic :P jutro musze sie zebrac w sobie i wystawic pare rzeczy na all bo leza i sie na mnie patrza <lol> a w portfelu pustki swieca ;] posprzatalam dzis obiad zrobilam rodzinie, nawet gre zainstalowalam i gralam pierwszy raz od niepamietnych czasow ;] z chlopem film obejrzalam wyscig szczurow 15sty raz ale co tam chyba zaczne sie uczyc bo nawet na specer nie da sie wyjsc leje i wieje, hehe ide sie polozyc bo nudze jak nie wiadomo co i do tego nie na temat ^^ ciekawe czy z aparatem uciagne 2 i pol roku czy moze jednak zeby sie ustawia porzadnie dosyc szybko

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości