Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-19, 10:15   #2221
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Aaaa i muszę Wam powiedzieć, że moje dziecko ma już swój dobowy rytm. Buszuje zawsze jak kładę się spać, później w miarę śpi i wstaje o 5. Ale ogólnie rano mniej szaleje, wieczorem się uaktywnia. Wczoraj tak kopał, że na brzuchu było widać i mężuś nawet zarobił jak rękę na brzuchu położył a dzisiaj miałam to samo co Martusia, małe mi się ułożyło po jednej stronie i była taka wystająca kulka
Będziemy miały PRZEJE.BANE po porodzie.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 10:25   #2222
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Zdrówka!

Jeśli Wam odpowiada to super!

Jakbym miała super cere to tez bym latala bez tapety
I tak sie ograniczam, bo sie mazne tylko np pudrem w kamieniu, ale od podstawowki meczy mnie tradzik, wiec chyba nigdy nie mialam ladnej cery.

Im wiecej ogladam, tym mniej mi sie podoba i mniej wiem

Kalafior

Ciekawe czy w wiekszych rozmiarach takie maja

Ja czekam na moment, gdzie bede mogla zapylać w wygodnych sandalach, wtedy to sobie moga puchnac

U nas nie ma nigdzie luster w szpitalu Wiedza co robia

W pierwszej ciazy zero mdlosci, wymiotow, zmeczenia. Bylam na ostatnim roku studiow i chodzilam normalnie na zajecia, smigalam po miescie wszedzie na piechote, gdyby nie brzuch to nikt by nie powiedzial, ze w ciazy jestem. No ale wsio ma swoja cene, przegielam i mam wczesniaka.

A w którym tc mialas wczesniaka? Rzeczywiście przegielas z aktywnoscia?
Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam problem z założeniem skarpetek 😜

Ja właśnie wróciłam z zakupów. Wyszło na to że biedny Tż musiał uporać się z 9 litrami różnych soków, bo w sumie stojąc przed półka na wszystkie miałam ochotę. I niestety ogarnął mnie szał chipsów. Pomyślałam że Tż od jutra na popołudniu do pracy więc przyda mi się przekąska do książki czy filmu. Wpakowałam do kosza 5 dużych paczek. Teraz siedzę i mam wyrzuty sumienia że jak kupiłam to pewnie je zjem a gdzie tu zdrowa dieta !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To tylko ja jestem taka głupia ze na raty nosze?:p szlag mnie trafia jak wiem ze cos leży w bagazniku od kilku godzin
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
My od szwagierki pożyczamy wózek, też po siostrzenicy, stoi i się kurzy. Pewnie kupimy sobie jakąś spacerówkę po tej gondolii, ale nam szkoda pieniędzy właśnie na ten początek. I tak dużo wydatków będzie. Potem się będę Was radziła z modelem.

Ja odkąd jestem w ciąży nie używam podkładu, pudru i różu. Zero. I nie mam żadnych wyprysków na twarzy. Chciałam uniknąć tego właśnie. Używam tylko kredki i tuszu. No i standardowo krem dzień/noc.

Fajne. W sumie muszę się rozejrzeć za jakimiś uniwersalnymi klapakami, bo obawiam się, że w balerinach będzie mi za zimno na początek.

~*~

My wczoraj byliśmy u babci i akurat kuzynka z 2-msc córką była. Jaka śliczna była.

A wieczorem standardowo moje było aktywne i sobie leżałam już w łóżku i się bawiłam - nacisnęłam dwa razy na brzuch, za chwilę "puuufff". I tak parę razy. Wmawiam sobie, że to nie była czkawka ani przypadek. Serio, moje dziecko to stworzenie nocy. Śpi ze mną do późnego rana, bo budzi się jak piję herbatę - i to na chwilę, a potem tak do późnego popołudnia cisza.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Haha! U nas tak samo! Ja zawsze nabiorę soków, zostawiam torbę w aucie, a mąż po pracy to wnosi.
No jak macie taka opcje pożyczania i nie martwicie sie ze cos sie poniszczy to dobrze my jestesmy z tych co musza miec swoje
Moja kolezanka ma taka slicznotke, nawet jakby ubrala ja w dres moro to od razu po buzi widac ze dziewuszka

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Będziemy miały PRZEJE.BANE po porodzie.
Nie chce Was straszyc ale ja wlasnie tak mialam..zawsze bylam rannym ptaszkiem, ale pobudki 4/5 rano to przegiecie a o tej porze mnie kopal jeszcze w ciazy

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 10:31   #2223
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

To tylko ja jestem taka głupia ze na raty nosze?:p szlag mnie trafia jak wiem ze cos leży w bagazniku od kilku godzin

No jak macie taka opcje pożyczania i nie martwicie sie ze cos sie poniszczy to dobrze my jestesmy z tych co musza miec swoje
Moja kolezanka ma taka slicznotke, nawet jakby ubrala ja w dres moro to od razu po buzi widac ze dziewuszka

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Nie chce Was straszyc ale ja wlasnie tak mialam..zawsze bylam rannym ptaszkiem, ale pobudki 4/5 rano to przegiecie a o tej porze mnie kopal jeszcze w ciazy

No u nas to właśnie aktywność nocna, czyli ja zasypiam już ze zmęczenia o północy, a ta kopie...

Ja się boję, że poniszczę i mówiłam to mężowi, a ten że czym się przejmuję... Że to wózek i to raczej normalne, że nie będzie w idealnym stanie.
Stary 2017-03-19, 10:34   #2224
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Kurde ja to nie mam żadnych problemów z pamięcią ani wysłowieniem się odkąd jestem w ciąży. Jakoś tego typu objawy plus nudności, wymioty, humory, zachcianki całkowicie mnie ominęły. U mnie był tylko brak okresu i cycki nabrzmiałe. Teraz za to czuję się mega nieatrakcyjnie w piątek i w sobotę mierzyłam różne ciuchy i w każdych brzuch odstaje. W żaden sposób nie da się go już ukryć. A nie mogę znaleźć bluzek, które jakoś mimo to będą wyglądać. Chce już wiosnę i tshirty

Odstający brzuch to nic złego w końcu jesteś w ciąży, nie rozumiem dlaczego chcesz brzuch ukrywać?

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 10:34   #2225
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość

no ja sobie ostatnio kupiłam wsuwane na cieplejsze dni, na razie wydają się super wygodne, tylko boję się że przestane się w nie mieścić, wtedy pozostaną klapki, na szczęście mam takie szerokie z zeszłego roku
One są mega wygodne. Miałam tok temu

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 10:36   #2226
Serenely
Zakorzenienie

Ej, ale ja miałam wczoraj podobnie jak Oriane jak mierzyłam ciuchy, bo miałam dylemat w czym iść. I może to nie do końca wina brzucha, ale potęgowała czucie się jak kaszalot, bo nie dość, że mega brzuch, to jeszcze mega cycki i wyglądałam we wszystkim koszmarnie. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia do nowego wyglądu. Za miesiąc będziemy miały bardziej ciążowe kształty i to też pewnie wpłynie na samopoczucie.
Stary 2017-03-19, 10:37   #2227
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Ej, ale ja miałam wczoraj podobnie jak Oriane jak mierzyłam ciuchy, bo miałam dylemat w czym iść. I może to nie do końca wina brzucha, ale potęgowała czucie się jak kaszalot, bo nie dość, że mega brzuch, to jeszcze mega cycki i wyglądałam we wszystkim koszmarnie. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia do nowego wyglądu. Za miesiąc będziemy miały bardziej ciążowe kształty i to też pewnie wpłynie na samopoczucie.
No wlasnie tez mysle, ze to taki ciezszy okres przejsciowy.

Stary 2017-03-19, 10:38   #2228
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Odstający brzuch to nic złego w końcu jesteś w ciąży, nie rozumiem dlaczego chcesz brzuch ukrywać?

Wysłane za pomocą mTalk

Nie to, że ukrywać, ale ubrać tak, żebym się czuła dobrze. A wszystkie bluzki jakoś tak źle leżą W szerokich wyglądam jak w namiocie, a fajnych obcisłych w sklepie jeszcze nie znalazłam
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 10:38   #2229
Serenely
Zakorzenienie

No, Hanala, ja Ci powiem, że ja tylko w niektórych rzeczach wyglądam tak "fajnie" ciążowo właśnie. Bo jak coś mnie opina i w cyckach, i w brzuchu, to to nie jest komfortowe i robi taki komiczny efekt... Jak są ciuchy dobrane, jak widzieliśmy u naszej koleżanki na FB dzisiaj to zupełnie inaczej sie człowiek czuje i wygląda. Dlatego koniecznie wybieram się do lumpa w przyszłym tygodniu.
Stary 2017-03-19, 10:42   #2230
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

34 tc wg owulacji, mialam wtedy monitoring cyklu, wiec nawet wiem kiedy "stworzylismy" maluszka , wg OM 35
we wtorek do 20 bylam na zajeciach, rano w srode odeszly mi wody, mam wyrzuty sumienia do teraz.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 10:45   #2231
Hanala
Zadomowienie

O kurka, 34tc to wczesnie rzeczywiscie. Wolalabym nie przegiac w podobny sposob. Z Adamkiem musiałam się oszczędzać mocno od mniej więcej właśnie 34tc, bo ciagle mialam skurcze, no ale generalnie zle sie czulam, wiec nie mialam sily na aktywnosc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-19, 10:46   #2232
Serenely
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam czy dam radę chodzić na basen tak długo jak co niektóre. Ostatnio się instruktorka jednej spytała "a Ty jeszcze tu?".
Stary 2017-03-19, 10:51   #2233
judkama
Zakorzenienie

Ja zakladam na razie bluzki sprzed ciazy, dzieki cyckom mialam wieksze bluzki, wiec teraz w koncu cos je wypelnia tez od dolu .

Lubie nawet swoje cialo w ciazy, poki nie puchne, ubieram obcisle rzeczy i w koncu brzucha nie musze wciagac, zeby dobrze wygladac

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
O kurka, 34tc to wczesnie rzeczywiscie. Wolalabym nie przegiac w podobny sposob. Z Adamkiem musiałam się oszczędzać mocno od mniej więcej właśnie 34tc, bo ciagle mialam skurcze, no ale generalnie zle sie czulam, wiec nie mialam sily na aktywnosc.

Pisze o skonczonym 34, ale to byl poczatek. W kazdym razie czulam sie za dobrze.

Cytat:
Ja się zastanawiam czy dam radę chodzić na basen tak długo jak co niektóre. Ostatnio się instruktorka jednej spytała "a Ty jeszcze tu?".
Moze do wody chciala rodzic

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-19, 10:52   #2234
Serenely
Zakorzenienie

Maluchy lubią takie obezwładniacze?

https://www.aliexpress.com/item/Slee...6-d43f29b152e0
Stary 2017-03-19, 10:54   #2235
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Bebetto solaris

Wlasnie na bebetto mi wygladal

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
ja mam teraz cerę w miarę ok, tylko trochę przesuszoną, jakoś bardziej sucha niż wcześniej i ręce też mi się mocno przesuszają, nawet mąż się zdziwił ostatnio na ich widok i powiedział że mam stare ręce a ja zapomniałam posmarować i rzeczywiście tak jakoś wyglądały..

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Ktoś z poznania może polecić fajny sklep z wózkami gdzie jest dużo miejsca żeby się przejechać i duży wybór?
Na razie znalazłam Bobo Wózki i Akpol Baby.
Mam to samo z dlonmi smaruje non stop a miedzy palcami ciagle suchosc...

Co do miejsc to jest jeszcze hurtownia maret w komornikach i w pati i maksie tez sa. Ale wciaz szukam nowym miejsc wiec jakbya cos znalazla to daj znac

Cytat:
Ja dziś miałam problem z założeniem skarpetek 😜

Ja właśnie wróciłam z zakupów. Wyszło na to że biedny Tż musiał uporać się z 9 litrami różnych soków, bo w sumie stojąc przed półka na wszystkie miałam ochotę. I niestety ogarnął mnie szał chipsów. Pomyślałam że Tż od jutra na popołudniu do pracy więc przyda mi się przekąska do książki czy filmu. Wpakowałam do kosza 5 dużych paczek. Teraz siedzę i mam wyrzuty sumienia że jak kupiłam to pewnie je zjem a gdzie tu zdrowa dieta !

Spoko. My wczoraj w lidlu 7 szesciopakow naleczowianki kupilismy bo po 1zl sztuka wychodzila plus dwie duze torby zakupow. Ja z chipsami nie mam az tak problemu bo jakbym nawsadzala tak to awantura w sklepie murowana

Cytat:
Niestety nie. Spódnica jest firmy Due Due. Nie znalazłam jej na necie, u mnie są ciuchy tej firmy w sklepie dla ciężarówek. I jakościowo ok, bo mam już od nich spodnie od stycznia, w których baaardzo często chodzę, piorę i nic się nie dzieje zdjęcia na fb, nie chcę za bardzo tutaj ujawniać

jesteś świetna!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Aaaa i muszę Wam powiedzieć, że moje dziecko ma już swój dobowy rytm. Buszuje zawsze jak kładę się spać, później w miarę śpi i wstaje o 5. Ale ogólnie rano mniej szaleje, wieczorem się uaktywnia. Wczoraj tak kopał, że na brzuchu było widać i mężuś nawet zarobił jak rękę na brzuchu położył a dzisiaj miałam to samo co Martusia, małe mi się ułożyło po jednej stronie i była taka wystająca kulka
Musze iac na polowanie do stacjonarnych ciazowych niesieciowek w takim razie

Stary 2017-03-19, 10:56   #2236
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Nie mialam

Cytat:
Ja zakladam na razie bluzki sprzed ciazy, dzieki cyckom mialam wieksze bluzki, wiec teraz w koncu cos je wypelnia tez od dolu .

Lubie nawet swoje cialo w ciazy, poki nie puchne, ubieram obcisle rzeczy i w koncu brzucha nie musze wciagac, zeby dobrze wygladac

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Pisze o skonczonym 34, ale to byl poczatek. W kazdym razie czulam sie za dobrze.

Moze do wody chciala rodzic
Hahaha, dobry myk

Stary 2017-03-19, 11:03   #2237
Serenely
Zakorzenienie

Judka

https://www.aliexpress.com/item/Unis...0-629bb536e004
Stary 2017-03-19, 11:16   #2238
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

Ja w sumie nie miałam problemu w poprzedniej ciąży - do końca w tenisówkach latałam.... teraz jestem szczęśliwa, że w zeszłym roku kupiłam sobie mega wygodne (choć niezbyt urodziwe ) sandały na lato - Birkenstock ...teraz na końcówkę ciąży ( czerwiec / lipiec ) będą jak znalazł... nawet jak mi stopy popuchną to powinno być ok.

Kurde ja chyba będę musiała mój wózek 2w1 sprzedać.... muszę kupić taki dla dwójki dzieci i mnie to przeraża bo te, które mi się bardzo podobają to grubo ponad 3000 kosztują... chyba skuszę się na Hauck Duett 2....choć moim faworytem jest PHIL&TEDS VIBE 3 DOUBLE lub ewentualnie TFK TWINNER Twist Duo
ja mam właśnie klapki Birkenstock, są wygodne i szerokie więc myślę że na lato będą jak znalazł
judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 11:17   #2239
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
:brzyda l:

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-19, 11:21   #2240
Serenely
Zakorzenienie

Ja sobie zamawiam chyba te, bo mi wpadły w oko: https://www.aliexpress.com/item/Swee...6-919fcb0b1370

W ogóle powiem Wam, że niezła przebitka jest nawet na głupich skarpetkach. W H&M widzę 3-paki po 20zł, na Allegro też nie jest taniej, bo znalazłam identyczne skarpetki za 5,4 na Ali, a po 9zł na Allegro (+ jeszcze przesyłka, która z Chin jest darmowa). Macie przykład:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 1.png (183,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: png 2.png (295,8 KB, 35 załadowań)
Stary 2017-03-19, 11:30   #2241
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie zamawiam chyba te, bo mi wpadły w oko: https://www.aliexpress.com/item/Swee...6-919fcb0b1370

W ogóle powiem Wam, że niezła przebitka jest nawet na głupich skarpetkach. W H&M widzę 3-paki po 20zł, na Allegro też nie jest taniej, bo znalazłam identyczne skarpetki za 5,4 na Ali, a po 9zł na Allegro (+ jeszcze przesyłka, która z Chin jest darmowa). Macie przykład:
Faktycznie
Swoja droga jeszcze nic nie zamawialam z ali, zawsze ten okres czekania mnie odstraszal, bo lubie miec zaraz w domu to co kupie.
Bede sie radzic jak w koncu dojrzeje do tego pomyslu

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-19, 11:32   #2242
Serenely
Zakorzenienie

Tych skarpetek na przykład na Allegro w ogóle chyba nie ma, a są urocze: https://www.aliexpress.com/item/Bran...3-4e669394b913
Stary 2017-03-19, 11:42   #2243
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Tych skarpetek na przykład na Allegro w ogóle chyba nie ma, a są urocze: https://www.aliexpress.com/item/Bran...3-4e669394b913
Tych bym nie wziela. Mati dostala podobne, te perełki juz widze w paszczy dziecka

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-19, 11:47   #2244
_km
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem knypkiem totalnym, 158 cm ale mąż jest wyższy o równe 30 cm, jakoś się musimy pogodzić nie wiem, spodobał mi się i mężowi też, ale trzeba to jeszcze przemyśleć.
Tak jak piszesz, dobrych opinii jest mniej bo ja osobiście też nigdy nie piszę jak wszystko jest ok tylko jak coś się skitra...
Też potrzebuję wózka dla knypków
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 11:48   #2245
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Tych bym nie wziela. Mati dostala podobne, te perełki juz widze w paszczy dziecka
hahaha Ja zamówiłam na razie dwie pary - takie tańsze białe i te co wkleiłam co wpadły mi w oko. Starczy na razie.
Stary 2017-03-19, 11:52   #2246
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha Ja zamówiłam na razie dwie pary - takie tańsze białe i te co wkleiłam co wpadły mi w oko. Starczy na razie.
Nie śmiej sie, ja mam bardzo bujna wyobraznie

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-19, 11:55   #2247
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

Mój nigdy nie lubił być unieruchomiony nawet niedrapek na łapki mu nie zakładałam długo - chyba pierwsze 2-3 dni po przyjściu do domu ze szpitala. Każde dziecko jest inne - wiem, że są takie, które lubią być tak ciasno opatulone.
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-19, 12:00   #2248
_km
Raczkowanie

Cytat:
Faktycznie
Swoja droga jeszcze nic nie zamawialam z ali, zawsze ten okres czekania mnie odstraszal, bo lubie miec zaraz w domu to co kupie.
Bede sie radzic jak w koncu dojrzeje do tego pomyslu
Lepiej zacznij już kupować bo do porodu nie przyjdzie
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 12:03   #2249
Hanala
Zadomowienie

Ja skarpetek juz mam całą masę głównie z 5/10/15 i ze smyka. Zaraz zrobie fotkę i wrzucę

Stary 2017-03-19, 12:03   #2250
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
Lepiej zacznij już kupować bo do porodu nie przyjdzie
Bede celowac w wieksze rozmiary

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości