|
|
#1381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Na większości - bo są tylko 4 tory, brodzik dziecięcy oraz coś ala bicze - tam się nie da pływać. Po prostu na tym WSinf-ie się nie da pływać w spokoju - nie ma kto pilnować porządku. A ja uwielbiam pływać
już się nie mogę doczekać kiedy malucha będę od razu uczyć bez żadnych pływaczek. Nie dość że mamy daleko bo drugi koniec miasta ale to najtańszy basen bo po 16-stej cena za wejście godzinne to 15 zł. Obok nas jest wypasiona FALA - ale tu cena powyżej 20 zł oraz Nowa Gdynia - ozonowany - cena za godzinę 28 zł. No i jeszcze trzeba poza miasto jechać. Byłam tam raz sama, choć powrót wspominam jako katorgę bo mi się w tramwaju podpity motorniczy oświadczał - a nikt nie chciał mi pomóc bo ludzie myśleli że my parą jesteśmy (nie wiem skąd??????) był koszmar bo gość się nie chciał się odczepić i byłam w strachu że pod dom ze mną pojedzie. Byłam wtedy singielką i było to w biały dzień około 12 w południe.Właśnie podgotowałam obiad - polędwiczki w sosie cebulowym - ciekawe co z tego wyjdzie - na razie smakuje super do tego ziemniaczki. Pierwszy raz robię coś takiego.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-20 o 14:02 |
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Od rana boli mnie głowa i gardło, teraz i katar, padam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
kacperkova bardzo współczuję
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym zwrocila uwage ratownikowi na basenie, ze ktos tam sie wyglupia i ze chce poplywac jestem w ciąży wiec mam obawy i kazalabym Mu zaprowadzić porzadek chociaz na jednym torze. A jak by nie pomoglo zglosilabym dalej Wracam właśnie z biedronki. Kupilam kocyk. Mogotku. Za dwa rodzaje kocykow w jednym koszyku. Jedne puchate za 17zl drugie z rysunkami chyba disneya po 25. Moze Ci sie ceny pomieszaly. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli krocze :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Arleta - to może faktycznie to przez 2 drzemki w dzień. U nas jak byly 2 drzemki to wieczorem nie mogła zasnąć, jak miała 13 miesięcy przestawiłam ja na jedną drzemkę i sue polepszylo. Najpierw od godz .18 była nie do zniesienia, ale po tygodniu wszystko się unormowało i było juz ok. W dzień spała 1.5-2h, wieczorem zasypiala koło 19.30-20 i tak jest do dziś.
Ale się wkurzyłam, siedziałam na kompie 3 godziny, robiłam aukcję ż ciuszkami po córce (paczkę), już miałam wszystko pięknie, dodanych 50 ciuchów, ponad 100 zdjęć... i nagle strona mi się zamknęła ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- A i zapomniałam jeszcze dopisać Arleta - czytałam gdzies ze nicy ostatni skok rozwojowy jest w 11-12 miesiącu ale pamiętam jak rozmawiałam z Karolinki pediatra to mówiła że jeszcze kolo 18 może się zdarzyć. |
||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Vanesska eh wspolczuje aukcji...mozna sie zalamac..moj maz wierci. ..nie wiem co..syfu juz tyle ze hej..
ale przynajmniej cos sie dziejeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1389 |
|
Konto usunięte
|
Sarenkaa13 - nie pomieszały mi się - sprawdzam w biedrze zawsze czytnikiem bo czasem różnie przy kasach wychodzi. Po prostu czasem jedna biedra nie równa się tej drugiej w drugim miejscu miasta. Mniejsza o to, ważne że wam udało się w fajnej cenie nabyć te kocyki. Ja mam jeden mięciutki błękitny - będzie do wózka. A na razie więcej nie potrzebuję - mamy zamiar kupować na bieżąco.
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja byłam dziś wreszcie na glukozie i przeżyłam, chociaż musiałam kilka razy wychodzić na pole, bo było ciężko Wyniki dopiero jutro, ale jak zmierzyłam glukometrem po 2h to wyszło mi 124, więc liczę że będzie ok. I odzyskałam trochę wiarę w ludzi, bo dziewczyna co była przede mną zapytała czy nie chcę skorzystać z pierwszeństwa skoro jestem w ciąży
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszedł wózek, wizualnie jestem zachwycona. Oby tak samo było z użytkowaniem
jutro zrobię zdjęcia to się pochwalę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Puk puk
![]() Pamieta mnie ktos jeszcze? Wpadlam zobaczyc co tam u Was? Wszystkie nadal w dwupaku? Mam nadzieje, ze tak ![]() U mnie nieciekawie. W zeszlym tyg bylam w szpitalu u poloznej i sie okazalo, ze szyjka sie skraca i jest miekka a co wiecej corcia naciska bardzo juz.. takze mam zakaz prac domowych, zakupow i noszenia corci. Jestem na no spie bo brzuch sie spina i skurcze mam.. Eh.. boje sie jak cholera, ze malenka zechce wczesniej a tu jeszcze tyle do donoszenia..Przepraszam, ze tak wpadam i od razu narzekam itp ale musialam sie wygadac..
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to fajnie. A dlaczego idziesz do onkologa? też się śmiałam ostatnio, że szkoda, ze nie potrzebuję akurat teraz do żadnego specjalisty iść. Wyjątkowo na NFZ mogłoby być szybciej niż w LX. Cytat:
![]() ![]() Zmywarka naprawiona. Ufff. Już od razu zmywanie nastawiłam, bo mąż się trochę opierdzielał ze zmywaniem :P 150 zł wzięli za 15 minut roboty. I nic nawet nie wymienili. No ale byliśmy poinformowani, że to minimalna stawka a właściciel płaci. Ale zrekompensowali się tym, ze przed wejściem założyli specjalne ochraniacze na buty. Zwłaszcza, że robot dzisiaj odkurzał (muszę go jakoś nazwać :P ) Pazurki zrobione. Chyba sobie kawkę jeszcze jedną strzelę. W pracy piję taki wielki kubek i czuję niedosyt po dzisiejszym małym
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tu wszystkie twardo w dwupakach i nie zamierzamy jeszcze tego zmieniać. Współczuję problemów z szyjką. Kilka mamusiek też ma skracającą szyjkę. Teraz tylko musisz wypoczywać ile wlezie. |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I zauważylam ze zaczynam miec objawy jak na poczatku ciazy czyli budzi mnie w nocy glod (glodna nie jestem jest to takie ssanie), juz drugi dzien pojawiaja sie mdlosci :-/ Ewelinka ale fajnie, ze masz juz wozeczek. Koniecznie sie pochwal ![]() Vanesa ale Ci wspolczuje z ta aukcja. Niezle bym sie wkurzyla! U mnie dzisiaj niby ok 14 stopni ale jest mrozny zimny wiatr. Juz bym chciala cieplo zeby bylo. Ewelinka jeszcze odnosnie tego co wrzucilas o uzywqnych ubrankach. Mam ich najwiecej wiec fajnie takie info Paula a o pieluszki o wchlanialnosc to chodzi o zwykła tetre tez? Jak tak to moze juz w ktorys dzien wypiore a pozniej znowu Ja mam pieluszki z pepco, najtansze jakie widzialam. A grubosc taka sama jak w marketach czy innych sklepach dla dzieci. I wiecie co? Ostatnio w lumpku byly pieluchy. Jak wzielam do reki to nie wierzylam ze sa tak grube! Jedna taka pielucha to prawie 2 te z pepco. Kupilam 4 najladniejsze i nie poniszczone. Bede uzywqc do odbicia albo do wanienki do kapieli, ale naprawde jakos jak z czasow dziecinstwa
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka pamietamy. Szkoda.ze nie wpadasz czesciej..u nas wiekszpsc dziewczyn ze skroconymi szyijkami..skurczami itp..
Jakbym chciala isc do ortopedy np zalatiwc jakies masaze na kregoslup po ciazy to musze najpierw do rodzinnegp po skierowanie? Vaneska czemu onkolog?! Dziewczyny ktore sa po bezpiecznym maluchu..ile cZasu przed dostalyscie maila ze szczegolami..ja mam 22 a narazie cisza.. Ale u mnie kurzu..ale miejsca na kable wykute.. W koncu będzie porzadek. Maz ma nocke a ja spie w salonie..jutro poogarniam ten kurz troche i po jutrze.. Do konca tyg sie wyrobimy z tym a pozniej malowanie.. Moze jednak zdazymy do swiat. Ciekawe za ile wyceni nam ta zabudowę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7204670 1]Hej dziewczyny. Ja dziś od 2 w nocy nie śpię. Moja dzidzia tak harcowała w brzuszku że oka nie zmrużyłam do 5 rano. Obudziłam męża do pracy i poszłam spać. Przysnęłam może do 6.30.
Właśnie przykręciłam uchwyty do pomalowanych mebli. Szafeczka prezentuje się fajnie. Z tyłu pomalowane półki od regału. Kolor jasny szary - dokładnie taki jak szafka.[/QUOTE] Super wam wyszła ta szafka, bardzo mi się podoba Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1399 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wpadaj częściej, jak się człowiek wygada to od razu lżej Cytat:
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Milo mi , ze pamietacie
![]() Teraz moze czesciej bede wpadac. Corci nie orzenosze do spania na lozeczko wiec jak ma drzemke jestem z nia uziemiona na lozku to mam czas na nadrabianie ![]() Kurcze, szkoda, ze jest nas wiexej z problemowa szyjka.. ja dzis torbe zaczelam pakowax z tego wszystkiego.. polozna mowila ze dobrze zebym miesiax wytrzymala ale chcialabym chociaz do skonczonego 36 tyg do plucek w pelni rozwinietych.. ale te wszystkie bole, skircze niebnapawaja mnie optymizmem..
|
#1401 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Daga z tym wypoczywaniem orzy 13 miesieczniaku ktory jest wszedzie i wszystko chce jest ciezko :/
|
#1403 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7204670 1]Hej dziewczyny. Ja dziś od 2 w nocy nie śpię. Moja dzidzia tak harcowała w brzuszku że oka nie zmrużyłam do 5 rano. Obudziłam męża do pracy i poszłam spać. Przysnęłam może do 6.30.
Właśnie przykręciłam uchwyty do pomalowanych mebli. Szafeczka prezentuje się fajnie. Z tyłu pomalowane półki od regału. Kolor jasny szary - dokładnie taki jak szafka.[/QUOTE] Fajnie wyszła ta szafka Jednak co białe meble to białe meble, zawsze dobrze wyglądają Cytat:
Niby pływają, jest aż 9 torów, 1 tylko przeznaczony na jakieś zabawy z trampoliny i skoki, ale niestety trzeba sie na tych torach mijać. O ile ktoś płynie kraulem albo na plecach to spoko, ale jak się mijają dwie żabki to kopniak w brzuch prawie zawsze jest pewny [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7205761 1]Na większości - bo są tylko 4 tory, brodzik dziecięcy oraz coś ala bicze - tam się nie da pływać. Po prostu na tym WSinf-ie się nie da pływać w spokoju - nie ma kto pilnować porządku. A ja uwielbiam pływać już się nie mogę doczekać kiedy malucha będę od razu uczyć bez żadnych pływaczek. Nie dość że mamy daleko bo drugi koniec miasta ale to najtańszy basen bo po 16-stej cena za wejście godzinne to 15 zł. Obok nas jest wypasiona FALA - ale tu cena powyżej 20 zł oraz Nowa Gdynia - ozonowany - cena za godzinę 28 zł. No i jeszcze trzeba poza miasto jechać. Byłam tam raz sama, choć powrót wspominam jako katorgę bo mi się w tramwaju podpity motorniczy oświadczał - a nikt nie chciał mi pomóc bo ludzie myśleli że my parą jesteśmy (nie wiem skąd??????) był koszmar bo gość się nie chciał się odczepić i byłam w strachu że pod dom ze mną pojedzie. Byłam wtedy singielką i było to w biały dzień około 12 w południe.[/QUOTE] Ale macie fajnie że macie w ogóle basen ozonowany...mnie ginekolog zabronił chodzić na basen ze względu na chlor, gdyby był ozon to chodziłabym non stop ![]() No i dla takich maluszków też się bardziej ozon poleca, ale trudno u nas nie ma więc będzie się kąpać w chlorze Modlę się tylko żeby nie miała żadnych skórnych problemów bo wtedy z basenu nici....Cytat:
Dużo odpoczywaj! Malutka na pewno jeszcze chwilę posiedzi w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Ja info o bezpiecznym maluchu dostałam jakoś tydzień wcześniej na maila. Ewelinka - koniecznie pokaż wózek Ale fajnie że macie już furę u siebie ![]() Sarenka - kciuki za dzisiejszą wizytę! ![]() Arleta - hahaha, kolejne podobieństwo Czasami aż się boję Uwielbiam Dorotę, mieliśmy się nawet teraz zgłaszać do Dorota Was Urządzi, ale zabrakło by nam czasu gdyby nie wzięli naszego zgłoszenia i zostalibyśmy na lodzie więc stwierdziliśmy że darujemy sobie ![]() No i już wiesz dlaczego kocham szarości Kocyk piękny
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, ja też mam szyjke skróconą i z rozwarciem. Od 15 tygodnia już mam pessar założony. Też muszę się oszczędzać i nie mogę się doczekac czerwca ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej, ciepła herbata i pod kołderkę
Cytat:
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mi sie takie brodawki porobily. Tylko na szyi. Na szczescie sie niebpowiekszaja teraz
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Vela tez chcialam sie zglaszac do doroty..u nas by sie przydala łazienka. .kuchnia i przedpokoj do remontu
oni to sponsoruja?? A co myślicie o kolorze sciany pastelowy niebieski plus szarość a tam gdzie szary to mam turkusowe polki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
1490028142639.jpg1490028150370.jpg
Cos takiego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z większą ilością pomieszczeń to do domowych rewolucji - to leci na HGTV - tam robią całe mieszkania Fajne to, taki remont za free 😀 z tego co pamiętam to za nic się nie płaci, przynajmniej w regulaminie nie było nic o tym napisane...Fajne połączenie - błękit i szary 😍 Wiesz że zawsze te turkusowe półki możesz przemalowac? Wystarczy trochę zeszlifowac, odtluścic i pomalować na nowy kolor ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

już się nie mogę doczekać kiedy malucha będę od razu uczyć bez żadnych pływaczek. Nie dość że mamy daleko bo drugi koniec miasta ale to najtańszy basen bo po 16-stej cena za wejście godzinne to 15 zł. Obok nas jest wypasiona FALA - ale tu cena powyżej 20 zł oraz Nowa Gdynia - ozonowany - cena za godzinę 28 zł. No i jeszcze trzeba poza miasto jechać. Byłam tam raz sama, choć powrót wspominam jako katorgę bo mi się w tramwaju podpity motorniczy oświadczał - a nikt nie chciał mi pomóc bo ludzie myśleli że my parą jesteśmy (nie wiem skąd??????) był koszmar bo gość się nie chciał się odczepić i byłam w strachu że pod dom ze mną pojedzie. Byłam wtedy singielką i było to w biały dzień około 12 w południe.

ale przynajmniej cos sie dzieje
Śniło mi się dzisiaj że byłam w ciąży, byliśmy na jakiejś imprezie, spotkaniu ze znajomymi wszyscy pytali o ciążę, brzuszek już dość widoczny, byłam taka szczęśliwa w tym śnie, że w końcu nasze marzenie się spełniło, że się udało, jednym słowem fruwałam nad ziemią 

a tu jeszcze tyle do donoszenia..