![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Maat7 dostalas promocje na maila ? Do każdego zamówienia złożonego w dniach 1 - 14.04.2008
otrzymasz ZESTAW 2 PRÓBEK ZAPACHÓW NOWOŚCI MAJA 2008 w cenie 1,50 zł Wlasnie tych zapachow jestem bardzo ciekawa bo i ile dobrze widze na buteleczce jest napisane chacolate i fruits .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale niestety nasz nos jest tak skontruowany dlatego sama - jesli stać mnie na to finansowo - preferuje czyste perfumy też fakt - jest wielka różnica między wodami toaletowymi a perfumowanymi, czasami zaciera się ona, bo np. te kwiatowe mają naturalne dodatki. Ale to różnie bywa. I faktycznie Florales jest dosyć intensywną serią. lubię O'Ferique (czerwone), ale też nie za często i nie non stop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
W kwietniu kupie Nuege Charme bardzo dlugo się na mojej skorze trzyma , choć jest delikatny . Mam nadzieje ze z tym pierwszym będzie podobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Witam,u kogo mogę zamówić kosmetyki z tej firmy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
Oj praktyce daleko do teorii o zapachach:
1. bardzo czesto wody toaletowe sa bardziej trwale, baaa - nawet wody kolosnkie (np. Shalimar Guelaina) - to zalezy, wiadomo, od marki (wyzszopolkowe rpzewaznie sa jednak trwale, ale tez np. konkretna firma ma sme trwale zapachy jak Chanel, a inna nie, dla mnie np. Estee Lauder), mysle tez, ze jednak od konkretnych nut: orientalne zapachy wod toaletowych i tak beda trwalsze niz cxytrusowe w perfumowanych 2. ja niektore zapachy na sobie czuje dlugi czas, a inne praktycznie tylko w momencie psikania. zeby bylo smieszniej niektore zapachy, ktore ja wciaz czuje, moj chlopak nie czuje, innych ja w ogole na sobie juz nie czuje, a on tak. mam tez wrazenie, ze w wiekszoci, jesli zapach nie do konca mi odpowiada - jest prawie zawsze na dluzsza mete wyczuwalny. ja nie moge rpzezalowac, ze She Gosha w ogole nie czuje, bo uwielbiam ten zapach Co do Feerique - no coz, juz zaczyna mnie nudzic, choc tak mnie zachwycil pierwszy raz. wydaje sie byc nieco inny, niz wtedy, jakis delikatniejszy, troche bez wyrazu. ladny, no ale cos nie do konca z nim... ciezko mi tez tralosc ocenic, bo czasem osc dlugo go wyczuwam, a czasem nie. ale chyba jednak z trwaloscia nie ejst najlepiej, najprawdopodobniej wyczuwam go, keidy zapach zoistaje mi na wlosach, ktore potem gdzies mi sie przy twarzy rpzewijaja albo na szaliku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
Madusia kosmetyki Faberlic mozesz zamowic u konsultantki , wiekszosc dziewczyn ktore tu pisza to konsultantki wiec kazda chetnie Ci zamowi co bedziesz chciala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
Pytnie o kosmetyki antytradzikowe: moja siostra ma tonik z tej zielonej serii, strasznie smierdzi. Czy z tej serii krem, zel do myia tez tak smierdza? A jaki zapach maja kosmetyki z serii niebieskiej do cery problemowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Ja z serii B mam żel oczyszczjący , tonik oraz krem na noc , zapach bardzo szybko ulatnia się , nie uwazam zeby byl bardzo drazniący choć to zalezy od osoby , mnie pasuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Seria B ma taki cytrusowy zapach, ale niezbyt ciekawy. Nie jest intensywny, ani jakiś bardzo nieprzyjemny, więc nie powinien przeszkadzać.
![]() |
![]() |
#550 |
Czekam na Ragnarok
|
Co do wód toaletowych i wód perfumowanych oraz czystych perfum - stężenie stężeniem, ale często gęsto bywa tak, że nie sprawdza się to w praktyce. Np. edt jest trwalsza, a edp trzyma się krótko. Zależy od konkretnego zapachu.
Z tymi próbkami majowymi nie słyszałam, ale cieszę się, że będą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
BAN stały
|
Cytat:
bo niektóre zapachy to czysta chemia, a niektóre mają dodatki naturalne czyste perfumy zawsze są trwałe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Raczkowanie
|
No i D...a ze mnie. Nie przeczytałam Twojego postu Forever_Girl i wczoraj złożyłam zamówienie (mleczko mi się skończyło z efektem lotosu a jest dla mojej skóry jak lekarstwo). Faktycznie były promocje wypisane i ucieszyłam się na ich widok - tylko że nie wzięłam pod uwagę faktu, że 29.03. to nie 01.04.
![]() Pomijając już moją wtopę to te 2 nowe zapaszki są w ślicznych wesolutkich buteleczkach - Nina Ricci miała kiedyś taką serię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
Chocolate Story /Czokołat Stori/ Toaletowa woda dla kobiet
Korzenny, słodki, gurmanskij aromat Płuco cytrusową chmurkę cofa się praktycznie natychmiast,ustępując miejsce pikantnym aromatom migdałowca i cynamonu. Kuszące nuty (noty) białej czekolady cienką glazurą rysują zawiły kwiatowy deseń. Serce kompozycji zwodzi wirtuozowsko oddanym aromatem suszonych śliwek w czekoladzie. W słodkiego karamielno-waniliowy szlejf biegle wplecieni akordy dębowego mchu, sandała i ambry. Aromat rozkoszy smakiem do życia. Czekoladowa historia tylko zaczyna się. Fruity Story /Fruti Stori/ Toaletowa woda dla kobiet Owocowy, kwiatowy aromat Świeże egzotyczne owoce: dojrzały melon, soczyste mango i liczi w górnych nutach (notach)sozdajut nastrój odpoczynku. Zaproszenie w rajskij ogród, gdzie zawsze jasno i słonecznie. Serce aromatu odświeża lekki podmuch morskiej bryzy. Zdumiewający, malinowi-brzoskwiniowego szlejf daruje smak święta. Aromat uśmiechów, beztroskiego śmiechu, pierwszej miłości i młodości. Niestety nie znam pojemności i ceny, ale "czuje" ze beda male i drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Czekam na Ragnarok
|
To Ty tłumaczyłaś?
Czekoladowa historia wydaje się być kusząca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
No niestety Fenris nie jestem taka zdolna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Pytałam wczoraj mamy, jak konkretniej sprawuje się tusz Aquamarine, powiedziała, że nie kruszy się i w ogóle jest dobry, ale jednak mógłby mocniej pogrubiać rzęsy.
A tak w ogóle - nowy katalog już jest ![]() http://www.faberlic.pl/druki/FL_0805_katalog.pdf Trochę nowych rzeczy jest, ale nie będę Wam psuć niespodzianki ![]()
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
katalog naprawde jest suuuper
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Duck za katalog
![]() ![]() ![]() I też zainteresował mnie szampon podwójne oddychanie ![]() ![]() ![]() A odżywka podwójne oddychanie jest super! Jak narazie najlepsza jaką miałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#559 |
Czekam na Ragnarok
|
Przyszła mi dzisiaj paczuszka. Mam dwa nowe zapachy
![]() Fruity Story mi się kompletnie nie podoba, bo lubię mocne zapachy typu wanilia+czekolada ![]() Ultra soczysty błyszczyk do ust - mam miętowy - bezbarwny, pachnie pastą do zębów ![]() Ultra perłowy błyszczyk do ust - miętowy - pachnie gumą do żucia, ale owocową, ma zielony kolor ![]() Pomadka Pocałunek Deszczu - Słodkie Jabłko - ślicznie pachnie, na ustach jest bardzo perłowa. Jest to kolor raczej "nude", taki beżyk z różem, podoba mi się. Wzięłabym jeszcze kilka. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-04-02 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też dostałam paczuszkę wczoraj i te 2 nowe zapaszki. Chocolate Story mnie urzekła - właśnie aromatem mlecznej czekolady przyprawionej cynamonem i chilli - piękny zapach cudownie stapiający się z moją skórą. Na 100% wezmę flakonik aby przetestować trwałość i w ogóle nacieszyć się tym pięknym aromatem ![]() Fruity Story jest na początku dla mnie za kwaśna (choć melonik obiecywałby raczej słodkość), ale po pewnym czasie kwaśność ustępuje soczystości owocowej i staje się taka radosna i energizująca - nie zrobiła na mnie aż tak dobrego wrażenia jak czekoladka - ale ... chyba na 99% wezmę i tę nowość ![]() Fenris - nie zastanawiaj się tylko weź jeszcze kilka Pocałunków Deszczu i opisz kolory - koniecznie ![]() Ja za to pochwalić muszę kremową pomadkę z gąbeczką nr GR1402 Diamentowa róża - piękny kolorek złotawego-brzoskwiniowego-różu (złotość dominuje), ładnie sie rozprowadza na ustach i długo na nich utrzymuje, kolor jest bardzo intensywny - wystarczy lekkie muśnięcie ust, nie wysusza, ale też nie ma żadnych właściwości nawilżających, schodzi dość równomiernie, ot bardzo przyzwoita pomadka i super wygodny dozownik ![]() Resztę potestuję w weekend (m.in. beżowa kredka do oczu) i opiszę w wolnej chwili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Czekam na Ragnarok
|
maat7 - ta perła jest widoczna na ustach, pomadka ma kolor delikatny, ale daje mocny perłowy efekt, ładnie błyszczy (ale nie jak błyszczyk). Jak nałoży się mniej warstw to jest bardzo delikatna łącznie z efektem perły, a jak więcej (jak ja) to mocniejsza. Całkiem trwała, z 2h bez jedzenia. Ładnie schodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
wiecie co - w weekend na imprezie wszyscy faceci, z ktorymi bylam mowili mi, ze ladnie pachne - t6o byl Feerique. I oksazuje sir, ze jednak jest trwalyh.
Moj chlopak pytal mnie o jakis wyszczuplajacy kosmetyk do brzucha, ktory RA polecacie? Chodzi o wmocnienie efektu cwiczen, ujedrnienie, przyspieszenie spalania tkanki tluszczowej. Mysle nad termokoncentratem. A dla siebie i termo, i krio, jeden na dzien, drugi na noc, tlyko ktory kiedy najlepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
Ehh dostalam pedzelki (be4znadziejne), ale probkek zapschow nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz do wszystkich dziewczyn ze skórą mieszaną - Formuła Równowagi Neoskin (NEO10) jest rewerlacyjna ![]() ![]() I czy ktoś już pokusił się na te nowe kremy RALA???? Dziewczyny - help, piszcie co wiecie, albo co mówią Wasze klientki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Czekam na Ragnarok
|
maat7 - Kurczę, a ja już sobie wybrałam krem na maj - balsam Novaftem Superactive (ten wzmacniający działanie), a teraz mnie pokusiłaś NEO10. Chyba wezmę jednak Neo. Już nic nie wiem.
Co do zapachu czekoladowego to chyba go biorę w maju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ten balsam Novaftem Superactive też mam i jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() A ja z tych nowych zapachów sięgnę po jeden i drugi - bardzo mi przypadły do gustu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
Maat7 kusisz tym NEO.10
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zaczęłam używać najzwyklejszy balsam http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20368 i szczerze polecam, wiem, że nie powinnam go tu chwalić, ale świetnie nawilża i z masażerem z ori nawet zbija celulit ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja natomiast jal podliczyłam sobie moje zakusy majowe to wyszło mi ponad 250 zł w cenach katalogowych. Będzie trzeba ochłonąć i na spokojnie powykreślać tzw. chcę to mieć, ale nie wiem do czego mi to będzie potrzebne ![]() A skoro chwalimy to ja muszę jeszcze kilka słów o kredce do oczu - GC1705 ponętny beż (miękka konturówka do oczu). Bardzo sympatyczna i ma śliczny delikatny matowy kolorek, nie wpada w oliwkę ani zgniłe odcienie, tylko to taki ładny beżowy jasny brąz. Dla mojego niebieskiego oka i włosów blond jest idealna na makijaż typu jest a go nie widać ![]() Teraz w ramach majówki spoglądam ku perłowej kredce do powiek z temperówką (odcień róża turecka GC1402 i niebieska riwiera GC1405) - oj kusi mnie ona, bo lubię takie różo-brązy i chętnie sięgnęłabym po letni wariant niebieskiego ![]() Miałyście tą kredkę lub nawet ten odcień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zadomowienie
|
Kredka "Róża turecka" ma kolor ciemno brązowy, ze złotym połyskiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Rozeznanie
|
Maat, juz pisalam o neo6, teraz wreszcie mam i moge powiedziec tyle, ze ciezko go nazwac kremem. najbardziej przypoina bazy pod makijaz, jest taki sliski, silikonowy, to samo wynika ze skladu i nawet pisze, ze mozna go stosowac jako baze. po prostu skora wydaje sie bardziej ujednolicona i matowa, pod moje oczy rewelacja. uwazam, ze jako krem pielegnacyjny pod oczy nie bedzie spelnial swojej roli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.