![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
![]()
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tez bylo Klapki x2, jedne pod prysznic tylko Papier toaletowy miekki, reczniki kuchenne do wycierania naczyn/sztuccow i krocza po kapieli Sztucce, kubek, talerz Nie ralam rozka tylko kocyki/ latwiej wyprac Pampersy mialam 1i2, weryfikacja szybka bo 1 cisnely w udach, wiec donosil i tak mi 2 Do pupki najdelikatniejszy krem alantan plus Podklady dla mamy daja u nas w szpitalu, mialam pare gdyby akurat nie chcialo sie isc po nie Podklady do przewijania brac U nas nie mozna swoich butelek czy laktatorow, oni wyparzaja swoje Gazetki do czytania czy telefon, bo dzieci przewaznie spia Gatki tylko siateczkowe To tak na szybko Rodzina ktora donosi rzeczy hmmm, wolalam miec wsio przygotowane w reklamowce, mozna zostawic w domu, bo stary by nie ogarnal Latem na porodowkach jest skwar, zima trza bylo walczyc o kaloryfery Wystarczy jedna warstwa ubran, 2 kocyli jeden cienki i jeden cieplejszy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
U nas tez byl, tylko ten taki jak to mowie ścierny
![]() Kazdy szpital ma swoje zasady, kazda bedzie musiala sprawdzic co daja. U nas daja ubranka jak ktoras nie ma, np. przy porodzie z zaskoczenia. Ale sa tak niemile i sprane, ze sami polecaja swoje brac, plus nasze maja domowe bakterie, a nie szpitalne |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo teraz jak byłam u mojej przyjaciółki w szpitalu to mała leżała w body dr i rozku właśnie i chyba coś takiego bym preferowala. Na stronach szpitali jakoś tak dużo się tych ubranek wydaje bo i body chcą i pajace i koszulki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zadomowienie
|
To wszystko zależy od szpitala w którym chcemy rodzic, u nas w szpitalu jest tak,że wszystkie ubranka, czapeczki, kocyki czy rozki są szpitalne, pampersy, kremy, plyn do kapieli również szpital daje tylko chusteczki trzeba mieć dla dziecka do dupy. A ubrania tylko do wyjścia swoje. Ja swoje tetrowe pieluchy wzięłam i kilka pampersów jakby zabrakło chociaż sie tak nie zdarzyło.
Dla siebie miałam dwie koszule nocne bo do cc czy porodu przebierasz sie w te szpitalne. Można wziąć smoczek ewentualnie żeby dziecko było spokojniejsze ale ja no nie brałam bo moja corka nie chciala silikonu ciućkac Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu, w którym rodziłam były ciuszki dla bejbików ale kiepskie... wolałam mieć swoje.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2017-03-28 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dzidzie do domu wnosilam, to TZ wyprowadzil wczesniej z domu psa. Wiec pies wchodzil witac, jak bylismy juz w srodku ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Wystawilam lezak do ogrodka i mordke opalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Zazdraszczam
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3344 |
Rozeznanie
|
Ech, dziewczyny, właśnie wróciłam z połówkowego. Chłopak nadal jest chłopakiem, tym razem na 100%. Dość drobny w porównaniu do Waszych dzieciaczków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie weszłam na stronę szpitala i informacje co zabrać do porodu. Jakoś mało tego 1490702008547.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja juz w ogole bedzie drobnica bo ide na polowkowe dokładnieze skonczonym 19tc, bo niestety moj gin pozniej leci na urlop Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle nasza sunia boi się tych fotelików-nosidełek. Warczy na nie, albo omija szerokim łukiem. Dziwne to jest, bo już dwójka dzieci była do nas przynoszona w gości w takich fotelikach, a ona za każdym razem ma stracha ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
U nas u teściów jest pies i najpierw się zapoznawali na neutralnym gruncie, czyli w ogródku (była wiosna), tak żeby nie naruszać "terytorium psiego".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MAMA: kosmetyki oraz przybory toaletowe, w tym mydło w płynie (w czasie pobytu w Szpitalu nie wolno stosować przyborów kąpielowych takich jak: gąbki, myjki, pumeksy), dwa ręczniki (wyprane w domu w temperaturze 90°C), ręczniki papierowe w rolce, obuwie na zmianę, np.: kapcie klapki pod prysznic, krem lub pomadka do natłuszczania ust, woda mineralna niegazowana, koszulę na pobyt na oddziale położniczym – po porodzie, bieliznę (biustonosz do karmienia piersią , siateczkowe majtki połogowe (nie flizelinowe!) lub luźne majtki bawełniane), laktator (jeśli posiadasz) sztućce i kubek (jeśli wolisz mieć swoje) Nie zabieraj koszuli do porodu – pacjentki do porodu otrzymują koszulę szpitalną i szlafrok DZIECKO: chusteczki nawilżane rękawiczki „niedrapki” Wszystkie pozostałe rzeczy zapewnia Szpital! Nie zabieraj: zabawek, misiów, grzechotek, gryzaków fotelika, nosidełka i ciuszków na wyjście do domu – te rzeczy dowiezie Tobie rodzina w dniu wypisu. OSOBA TOWARZYSZĄCA: lekkie(!), wygodne ubranie oraz wygodne klapki lub buty na zmianę na pobyt w Sali Porodowej. Osoby towarzyszące otrzymują od nas odzież ochronną, która oprócz emocji dodatkowo nagrzewa organizm laugh coś do zjedzenia i do picia – na terenie Szpitala funkcjonuje Bufet, który jest czynny tylko od 8 do godziny 19 w dni powszednie oraz od 10 do 19 w soboty, niedziele i święta. Nie chcemy też, aby osoba towarzysząca przegapiła najważniejszy moment cheeky monetę 2zł do otwierania szafki na Oddziale Porodowym Na Oddziale Porodowym do dyspozycji jest szatnia - każdy ma swoją szafkę zamykaną na klucz, można tam schować wszystkie niepotrzebne w danym momencie przedmioty. Pamiętaj o: pozostawieniu cennej biżuterii w domu, zmyciu lakieru u rąk i nóg, zdjęciu lakieru hybrydowego, żelu czy tipsów - jest to potrzebne, aby móc nadzorować Twój stan metodą pulsoksymetrii. Ponadto kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Twoim zdrowiu, skróceniu paznokci - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem, PRZYJĘCIE DO PORODU Niezbędne dokumenty: dokument potwierdzający tożsamość z numerem PESEL, karta przebiegu ciąży, Plan porodu (nie jest obowiązkowy) zaświadczenia o zdrowiu związane z ciążą lub porodem (np. karty informacyjne z pobytów szpitalnych, konsultacje lekarskie) – jeśli takie posiadasz. Dobrze przygotowana Mama ma również ze sobą: Zgłoszenie położnej POZ NIP pracodawcy Do przyjęcia do porodu nie jest potrzebne skierowanie! Do porodu przyjmowane są również osoby nieubezpieczone posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej. Wymagane do przyjęcia wyniki badań: dokument laboratoryjny potwierdzający grupę krwi wynik badania GBS - na obecność paciorkowców z grupy B wynik badania na obecność antygenu Hbs wynik odczynu Wassermanna - VDRL |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Rozeznanie
|
Cuteness overload
![]() ![]() Mój mały niestety nie chciał za cholerę ustawić się profilem do aparatu ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
CC zobaczysz co Ci lekarz powie. Możesz go poprosić o skierowanie na echo serca płodu by rozwiać wątpliwości. Akurat teraz jest dobry czas by to zrobić...tzn. w najbliższych tygodniach 😀
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3355 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A na genetycznym NT = 1,7 mm (13t, 3d). ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zadomowienie
|
CC musi być dobrze
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
CC, na pewno bedzie dobrze!! Skonsultuj jak trzeba i ew.wykonaj dodatkowe badanie. Mąż był z Toba?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
Moj super duzy syn dostał przykazanie od taty zeby sie dzis nad matka litowac i tak oto: posegregowal pranie, 3 prania wstawil, 2 juz rozwiesil, segreguje mi rzeczy do prasowania wlasnie na moje/jego/tat/domowe. Posprzatal u siebie pokoj, posprzatal psie zabawki, wyladowal zmywarke i wlozyl brudne rzeczy, pomogl robic zupe, sam sobie przygotowal kanapki na drugie śniadanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.