Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 20:01   #3241
anetkja
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Dziekuje za opinie Zdjecia sukni narazie nie mam i niestety nie znalazlam podobnej Bede na przymiarce w maju to wkleje

Izus123 Buciki znalazlam w Next-cie w Aglii i nie sa drogie A oto ich stronka next.co.uk
Pozdrawiam
anetkja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:03   #3242
izus123
Raczkowanie

Mysle,ze to sie przyjelo robic tak: "Zapraszamy z dzieckiem/dziecmi" (mamy wtedy na mysli te dzieci,ktore przyjda na slub w towarzystwie swoichn rodzicow),a te starsze "dzieci" zapraszasz osobno,piszac "...z osoba towarzyszaca".
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:07   #3243
grudka
Przyczajenie

Ja tez wymarzylam sobie taka fryzure z czesciowo upietymi wlosami, ale moja fryzjerka na probnym uczesaniu stwierdzila ze jak chce to moze mnie tak uczesac, ale wlosy zaraz beda mi wisialy jak straki i bede wygladac jak nieuczesana, za to kok bedzie sie trzymal cala noc, wiec teraz to juz sama nie wiem co zrobic. Moze macie jakies doswiadczenia z takimi fryzurami. Myslicie ze wytrzyma do rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12354.jpg (21,1 KB, 34 załadowań)
grudka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:08   #3244
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Ładne te suknie i bukiety też mi się podobają zadroszcze wam, że do wszych wesel tak nie dużo czasu, moje dopieo w połowie października i straciłam narazie zapał do wszystkiego bo zawcześnie na zakup sukni, tortu, kwiatów, fryzjera itd. Liczę, że podzielicie się po waszych ślubach zdjęciami i może wtedy podkradne wasze pomysły dziewczynki

Mam takie pytanko ile wcześniej zamawiałyście obrączki bądź będziecie zamawiały?

I jeszcze jedno jak pisałyście na zaproszeniach, mam np. młode małżeństwo z jednym małym dzieckiem to mam dziecko pisać też po imieniu czy pisać np.: wraz z synem; a co jak mam jedną ciocie która ma 5 dzieci, i chce dwie najstarsze córki cioci zaprosić z osobami towarzyszącymi to mam odrębnie pisac dla nich zaproszenie, a wymienić że wraz z dziećmi czy po imieniu każde bo chyba po imieniu się nie zmieści? Doradźcie proszę !!!
A kto powiedział że na zakup sukni za wcześnie? Ja mam ślub pod koniec września a suknię zamówiłam pod koniec stycznia

Obrączki też już mam, a to dlatego że złoto drożeje i im dłużej zwleka się z ich zamówieniem tym drożej...

Co do zaproszeń, myślę że jeśli chodzi o zapraszanie z dziećmi to dopisek "wraz z dziećmi" (zwłaszcza jak jest ich więcej jak jedno czy dwoje) czy "wraz z synem" jest w sam raz. Jeśli wolisz to możesz wpisać imię tego dziecka i też będzie ok.

Natomiast co do tych dwóch córek, jeśli zapraszasz z osobą towarzyszącą wypadałoby dać im odrębne zaproszenie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-18, 20:08   #3245
izus123
Raczkowanie

Kielce

O RANY!!! Z nieba mi spadlas ANETKJA ,jutro jade na weekendowe szalenstwo zakupow i z pewnoscia odwiedze nexta. Mam do najblizsego 10 min.spacerkiem! ale bombowo dziekuje BARDZO za info!

dagunia,mi tez sie ciagle wydawalo,ze za wczesnie (moj slub 25 pazdziernika),az w koncu pomyslalam...kurcze,taki piekny czas-przygotowania do slubu,chce to robic juz teraz,zaraz,natychmiast!! ! I zaczelam spisaywac plany,szczegoly,listy,prz egladac net,jezdzic po sklepach i dopracowywac kazdy detal na perfekt.
I wiecie co? czuje sie cudownie w tej "przedwczesnej" slubnej bieganinie

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:45 Powód: post pod postem
Stary 2008-04-18, 20:24   #3246
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Dzięki dziewczynki za rady.

No szczerze to myślałam dopiero w czerwcu zacząć bieganinę przed ślubną, zwłąszcza że mojego TŻ nie ma i samej to jakoś tak dziwnie, tort sama nie wybiorę, obrączki też, suknię to się odchudzam więc jeszcze mi zjedzie trochę . Kościół, orkiestę, kamerzyste, fotografa, ciasta, zaproszenia,poradnie,kurs y to już mam a na resztę chyba tak naprawdę czekam, aż zamówię suknie wtedy będzie mi łatwiej i buty, kwiaty oraz tort zamówić.
Stary 2008-04-18, 20:30   #3247
izus123
Raczkowanie

dziewczyny,widze,ze wasze suwaczki pokazuja sie tylko w postaci adresu,a nie da sie zrobic tak,zeby byly caly czas widoczne jako podpis

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-18, 21:12   #3248
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
Kalex dokładnie z cantadesek tych mniejszych, teraz są bardzo popularne jeśli chodzi o ślubne bukiety, poza tym naprawdę wyglądają fajnie i elegancko, widzisz ja mam ozdobną sukienkę, wiec chcę coś skromnego i kalie mi tutaj najlepiej pasują
podaje przykład poniżej
Szczerze odradzam robienie bukietu z tych kwiatków - już po 2-3 godzinach od odbioru wyglądają zdychająco i nieświeżo. Byłam świadkową i miałyśmy z panna młodą bukiety z tych kwiatków, bo się tak uparła - i powiedziałam nigdy więcej... Wyglądają elegancko tylko w chwili odbioru.
Stary 2008-04-18, 22:01   #3249
izus123
Raczkowanie

acha,zapomnialam sie pochwalic,ze mamy juz fotografa www.fotochrusciel.pl. a co myslicie o zespole axis band?
Stary 2008-04-18, 22:28   #3250
anetkja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
O RANY!!! Z nieba mi spadlas ANETKJA ,jutro jade na weekendowe szalenstwo zakupow i z pewnoscia odwiedze nexta. Mam do najblizsego 10 min.spacerkiem! ale bombowo dziekuje BARDZO za info!

Bardzo sie ciesze , ze moglam Ci pomoc Sa tam jeszcze te z pierwszego zdjecia i na nizszym obcasie - tez fajne Powodzenia

Jak znajdziesz jakis fajny sklep z butami to daj znac Ja jeszcze bylam w sklepie Else www.elseshoes.co.uk ale tam juz drozsze buciki
anetkja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 08:23   #3251
izus123
Raczkowanie

No tak,wkleilam swoja suknie (patrz strone wczesniej),ale nie poprosilam o opinie,wiec teraz prosze. chetnie poslucham sugestii co do dodatkow.suknia falbaniasta,trzeba uwazac,zeby nie przedobrzyc. jaki bukiet,welon,botki itd,itp.

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-03 o 19:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 08:47   #3252
gosikk_s
Zakorzenienie

O kurcze, czyli cantadesek jednak nie zamawiać? Bo mnie się tak spodobały bukiety że już się napaliłam A w takim razie co byście poradziły innego żeby była właśnie taka forma bukietu, długi, prosty i skromny.
A co do fryzurek, śliczne sa takie z podpinanych włosów ale u mnie odpada, mam za krótkie niestety, no i niezbyt gęste. Ale fotki są śliczne
Joasiatko, pogoda jak na razie kiepska ale może się przerze do popołudnia. Ale już mniejsza o pogodę, życzę Wam samych cudownych chwil na nowej drodze życia, i niech Wasza miłość z każdym dniem rozkwita bardziej. Wszystkiego co najlepsze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 09:22   #3253
Audacieux
Wtajemniczenie

Kobietki, mam takie pytanie, czy istnieje jakiś spis kieleckich zespołów?
Chodzi mi o dobre zespoły, sama wolałabym DJ-a, ale wiem, że większość gości lepiej bawi się przy zespole. Jeśli któraś z Was coś wie, to bardzo proszę o pomoc

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 09:26   #3254
Puchatek M.
Rozeznanie

Joasiątko
W tym dniu szczególnym miłość
i ślubna obrączka dwie dusze złączy,
Dzięki przysiędze wierności
ludzka ręka was nie rozłączy.

Wszystkiego najlepszego i oby ten dzień był dla Was najpiękniejszy!
Stary 2008-04-19, 09:47   #3255
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez dagunia24 Pokaż wiadomość
Ładne te suknie i bukiety też mi się podobają zadroszcze wam, że do wszych wesel tak nie dużo czasu, moje dopieo w połowie października i straciłam narazie zapał do wszystkiego bo zawcześnie na zakup sukni, tortu, kwiatów, fryzjera itd. Liczę, że podzielicie się po waszych ślubach zdjęciami i może wtedy podkradne wasze pomysły dziewczynki
Mam to samo slub w październiku , najważniejsze sprawy załatwione, na suknie czekam (swoja droga chyba osiwieje ze zdenerwowania czy będzie dobra) no i tak poki co wegetuje...chodziłam swojego czasu po kwiaciarniach ale jak mówiłam kobieta ze mam wesele w październiku to jakoś dziwnie sie na mnie patrzyły wiec pewnie wszystko zacznę robić w okolicach czerwca..
Ja również wklejam swoje typy uczesań, nie chce mieć rozpuszczonych włosów bo z moimi zaraz zaczną sie poszyć wiec wole sobie tego oszczędzić, wiec stawiam na koki (ale nie takie misternie upięte), może komuś sie coś spodoba

A wiecie juz jak przystrajacie samochod?bo mam swoje typy ale jakos nie moge sie zdecydowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 501022524_primary.jpg (20,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 117388.jpg (25,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FRYZ3.jpg (46,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2k6dd5a94a04.jpg (31,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fryzura slubna4.jpg (21,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg upiecie00_1.jpg (8,2 KB, 11 załadowań)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 09:51   #3256
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Wkleje tego troszke...i czekam na wasze pomysly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 67ca051d83ed8c49.jpg (141,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02207tx6.jpg (20,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 202597.4.jpg (151,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 54231198dz7.jpg (47,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s2ap1.jpg (31,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sauto16ar3.jpg (70,0 KB, 33 załadowań)
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 09:56   #3257
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

joasiatko - wszystkiego naj naj naj naj na nowej drodze życia
gazelecia - no to mój pomysł z cantadeskami padł, kwiaty bardzo mi się spodobały, ale skoro Ty już je widziałaś "na zywo" podczas uroczystości i się nie sprawdziły no to lipa totalna
zaraz wychodzę na miasto do kwiaciarni to zobaczymy czego się dowiem

miałam wyjśc wcześniej, ale pospałam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 09:59   #3258
palila
Raczkowanie

Zamieszczam zdjęcie może ktoś szuka takiej dekoracji na samochód. Później można zdjąć z samochodu i pozować do zdjęć bardzo ciekawe według mnie i nie standardowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (69,9 KB, 75 załadowań)
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 10:07   #3259
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gazelecia - no to mój pomysł z cantadeskami padł, kwiaty bardzo mi się spodobały, ale skoro Ty już je widziałaś "na zywo" podczas uroczystości i się nie sprawdziły no to lipa totalna
zaraz wychodzę na miasto do kwiaciarni to zobaczymy czego się dowiem
Nawet ostatnio widziałam te kwiatki w pokusie - gotowe bukiety ślubne - masakra, wyglądały podobnie jak te moje w zeszłym roku - zwiędlaki takie. A w sumie Pokusa robi dość trwałe te bukieciki.

Kalex mam takie pytanie - bo z tego co kojarzę Ty zamówiłaś sobie suknie w Paryżance - chyba, że coś mi się pokręciło Ona jest sprowadzana spoza Polski?? I czy już przyszła?? I czy jak przyszła, to dzwoniły do Ciebie, czy trzeba się raczej iść dopytać?? Tak się ostatnio zaczęłam nad tym zastanawiać, jak wyszły te problemy z suknią naszej koleżanki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 10:13   #3260
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gazelcia, tak, ja zamawiałam suknię w Paryżance - jest sprowadzana z Hiszpanii
byłam w paryżance ostatnio i pytałam się o suknię - panie sprawdziały i powiedziały, że ma byc na początku maja i że one będa dzwonić do mnie jak suknia przyjdzie

ale ponieważ dzisiaj będę na mieście to się tam udam i znów spytam
Stary 2008-04-19, 10:14   #3261
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gazelcia, tak, ja zamawiałam suknię w Paryżance - jest sprowadzana z Hiszpanii
byłam w paryżance ostatnio i pytałam się o suknię - panie sprawdziały i powiedziały, że ma byc na początku maja i że one będa dzwonić do mnie jak suknia przyjdzie

ale ponieważ dzisiaj będę na mieście to się tam udam i znów spytam

No to ja się też chyba udam - bo zamawiałam pod koniec stycznia i miała być po koło 3 miesiącach - również z Hiszpanii A kiedy Ty swoją zamawiałaś??
Stary 2008-04-19, 10:17   #3262
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

zamawiałam dokładnie 28 grudnia moja jest z firmy white one, mnie powiedziały, że będę czekać 4 miesiące. Wychodzę za około pół godziny z domu to się tam przespaceruję i potem napisze, co mi powiedziały
Stary 2008-04-19, 10:19   #3263
Puchatek M.
Rozeznanie

Tak ustrojona będzie nasza limuzyna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dl6.jpg (236,2 KB, 71 załadowań)
Stary 2008-04-19, 10:42   #3264
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Mam to samo slub w październiku , najważniejsze sprawy załatwione, na suknie czekam (swoja droga chyba osiwieje ze zdenerwowania czy będzie dobra) no i tak poki co wegetuje...chodziłam swojego czasu po kwiaciarniach ale jak mówiłam kobieta ze mam wesele w październiku to jakoś dziwnie sie na mnie patrzyły wiec pewnie wszystko zacznę robić w okolicach czerwca..
Ja również wklejam swoje typy uczesań, nie chce mieć rozpuszczonych włosów bo z moimi zaraz zaczną sie poszyć wiec wole sobie tego oszczędzić, wiec stawiam na koki (ale nie takie misternie upięte), może komuś sie coś spodoba

A wiecie juz jak przystrajacie samochod?bo mam swoje typy ale jakos nie moge sie zdecydowac
Śliczne fryzurki, też bym chciała jakiegoś takiego koka, chyba zacznę je drukować

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 10:43   #3265
Audacieux
Wtajemniczenie

Puchatku, mnie się strojenie podoba Lubię takie skromne przybrania

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-19, 10:51   #3266
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
Puchatku, mnie się strojenie podoba Lubię takie skromne przybrania
My też

Dzwoniłam do księdza w Świnoujściu i nie muszę jechać po świadectwo bierzmowania Może je odebrać moja koleżanka, która tam mieszka
Stary 2008-04-19, 10:54   #3267
izus123
Raczkowanie

Kielce

Wiecie,ze ja calkiem zapomnialam o przystrojeniu samochodow. Mam juz w swoim slubnym planerze : "Wydrukowac mapki dojazdu do kosciola i sali weselnej-rozdac zmotoryzowanym" oraz "Zrobic liste:kto z kim w samochodzie (zeby potem sie nie okazalo,ze ktoras kochana ciocia nie ma jak dojechac do kosciola)...a o kwituszkach na autka-ZAPOMNIALAM WIEM,WIEM,MAM JESZCZE DUZO CZASU

PUCHTKU,FAJNA LIMUZYNA,LADNIE PRZYSTROJONA(DO TAKIEJ FURY SKROMNE KWIATUSZKI WYSTARCZA).JAKIE KOSZTA ZA TAKIE CUDENKO

Cytat:
Napisane przez Audacieux Pokaż wiadomość
Kobietki, mam takie pytanie, czy istnieje jakiś spis kieleckich zespołów?
Chodzi mi o dobre zespoły, sama wolałabym DJ-a, ale wiem, że większość gości lepiej bawi się przy zespole. Jeśli któraś z Was coś wie, to bardzo proszę o pomoc
Ja wybralam AXIS BAND.maja swoja strone internetowa,tam znajdziesz wszystko na ich temat.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-04-20 o 20:47 Powód: post pod postem
Stary 2008-04-19, 11:06   #3268
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
PUCHTKU,FAJNA LIMUZYNA,LADNIE PRZYSTROJONA(DO TAKIEJ FURY SKROMNE KWIATUSZKI WYSTARCZA).JAKIE KOSZTA ZA TAKIE CUDENKO
Fajnie, że limuzynka Ci się podoba Koszt jest niewielki, bo tylko 300zł za godzinkę. Nam będzie potrzebna jakieś 5- 6 godzin.
Stary 2008-04-19, 12:53   #3269
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziewczyny - moja suknia jest już w Paryżance
byłam w salonie spytać co tam słychac z moją suknią,a tu kobietka mówi, że przyszła tydzień temu, tylko do mnie miały dopiero 10 maja dzwonić- i nawet nie ściemniała bo taki zeszyt wyjęła, w którym miała nazwiska pozapisywane i date kiedy dzwonić do klientki i byłam tam wpisana
a że już teraz przyszłam to od razu zapisały mnie na 1 termin przymiarki w maju

poza tym zamówiłam już bukiet ślubny dla siebie, bukiecik dla świadkowej i kwiatek do butonierki TŻ-ta
Stary 2008-04-19, 12:55   #3270
Puchatek M.
Rozeznanie

Kalex strasznie się cieszę, że suknia już jest Gdzie zamówiłas kwiaty?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości