Sposoby układania kręconych włosów - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-17, 22:58   #31
oleczka87
Rozeznanie

Dot.: Sposoby układania kręconych włosów.

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Do stylizacji swietnie mi sluzy wosk w piance z seri shockwaves o ile sie nie myle, zielone opakowanie. Zero usztywnienia, po prostu nawilza ladnie losy i nablyszcxza i lepiej sie uladaja.
też polecam, jeden z lepszych produktów do stylizacji loków
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 13:09   #32
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Pozdrawiam wszystkie zakręcone

Ja myję włosy szamponem Gliss Kur
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18298

Potem na spłukane, "wykręcone", ale jeszcze nie wytarte ręcznikiem włosy nakładam balsam do włosów Profi silk
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17905

Dopiero potem zawijam w ręcznik, po chwili rozczesuje (nakładam ewentualnie żel z woskiem Bielenda, LUB krem do loków Avon, LUB brylantynę (wosk) w spray'u Avon) i suszę zwykłą suszarką z nakładką taką jak Chatul bo dyfuzora nie mam Co najważniejsze - podczas suszenia nie dotykam już włosów, nie ma mowy o ugniataniu, bo wtedy robi mi się "szopa".
To chyba tyle
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 15:08   #33
nati360
Zakorzenienie

Ja swoich wogóle nie suszę, bo robi mi się lekki puch. Kiedy schną same są bardziej zdyscyplinowane.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 18:42   #34
tulipanna.
Zakorzenienie

Uzylam dzisiaj po myciu wlosow i delikatnym podschnieciu ich takiego hmmm...kremu? Firmy Toni&Guy. To specyfik do lokow, ktory ma podkreslac ich skret. Nie suszylam suszarka, a kiedy byly prawie ze suche spryskalam je jeszcze delikatnie resztka nawilzacza matrixa. Wlosy ulozyly sie swietnie Zdecydowanie lepiej sie krecily. Jutro napisze dokladnie co to jest tego Tony&Guy - kosmetyk zwinelam mlodszej siostrze i nie mam teraz mozliwosci dostepu do niego he he..
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 19:00   #35
iszsza
Zadomowienie

dołączam i ja
aktualnie korzystam z uroków bycia zagranica i testuje różne specyfiki. Myję głowę szamponem La Coupe do loków, odzywka z tej serii mi się już skończyła więc daje mój KWC Aussie. Pianki rzadko stosuje, jak coś to też Aussie albo Garnier. Żel tez na wyjątkowe okazję żeby zrobić sztywniejsze loki. Za to używam kremu do loków, np dziś też dałam. Krem jest firmy Charles Worthington i fajnie podkreśla skręt.
Włosy myję co 2,3 dni, nie mam w domu suszarki. Daje im wyschnąć naturalnie. No i aktualnie zapuszczam - efekty powoli widać ale widać

edit: tulipanna - a ja parę dni temu byłam modelką w Toni&Guy, robili mi upięcia, ale nie mogli se poradzić z moimi lokami. Niestety kremu mi nie dali, pryskali tylko lakierem, a ja nienawidze lakierów i sądzę że to nie najlepszy kosmetyk do kręconych włosów.

Edytowane przez iszsza
Czas edycji: 2008-04-18 o 19:02 Powód: dopisek
iszsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 19:15   #36
noell88
Rozeznanie

tulipanna. ale Ci zazdroszcze z tymi siostrami! ja mam tylko mame, ktora ma geste, mocne wlosy na zapalke i zero pomocy, chlip

ja mam kolejny kosmetyk do stanowczego odradzenia: Schwarzkopf, Bonacure, Moisture kick w sprayu.

dzialanie kompletnie odwrotne wysusza. nawet w bardzo malej ilosci skleja. (kolejny udany prezent ech).

za to na wlosy mojej mamy dziala swietnie. przypuszczam ze je po prostu oblepia, staja sie trochej bardziej blyszczce, usztywnione i grubsze.

dla loczkow-odradzam!!
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 20:03   #37
mhm_
Raczkowanie

codziennie moczę albo myję włosy przed pójściem spać, porządnie rozczesuję, a następnie nakładam zwykłą odżywke i piankę. nie suszę ich, idę z mokrymi do łóżka (od dziecka tak robię, i nie zauważyłam negatywnych skutków) rano budzę się z włosami z którymi nie robię już nic

szampon z ziaji do kręconych,
odżywka z ziaji intensywnie nawilżająca z kiełkami pszenicy (włoski są mięciutkie)
i do tego pianka z fructisa do kręconych (zazwyczaj używam welli która też jest świetna)

czasem jedwab i ostatnio kupiłam tą nową odzywkę do spłukiwania z fructisa, też jest dobra

dla dłuższych włosów naprawdę polecam spinanie ich wieczorem, tak robiłam do czasu kiedy nie poszłam do fryzjera i efekt był naprawdę dobry. teraz są o wiele krótsze więc spinanie też stało się zbędne..

moje loczki :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ps2.jpg (48,6 KB, 189 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ps3.jpg (60,8 KB, 229 załadowań)
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 20:13   #38
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

boskie loczki mhm_

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 21:05   #39
tulipanna.
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy uzywalyscie kosmetykow TIGI Catwalk Curls? Jest ich sporo na allegro, zastanawiaja mnie.
Stary 2008-04-18, 22:13   #40
kasiulka0001
Przyczajenie

hej . mam pytanie : mam proste włosy, jednak od czasu do czasu lubię "zaszaleć" z loczkami, gdzyż bardzo mi się podobają . Moje włosy są specyficze- szybko mi się rozprostowywują. Jakich kosmetyków najlepiej używać, żeby loczki się długo trzymały i ładnie wyglądały?? pomożecie??
kasiulka0001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-18, 22:23   #41
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka0001 Pokaż wiadomość
hej . mam pytanie : mam proste włosy, jednak od czasu do czasu lubię "zaszaleć" z loczkami, gdzyż bardzo mi się podobają . Moje włosy są specyficze- szybko mi się rozprostowywują. Jakich kosmetyków najlepiej używać, żeby loczki się długo trzymały i ładnie wyglądały?? pomożecie??
To jest watek dla wlascicielek kreconych wlosow. Poszukaj prosze odpowiedniego watku na zadawanie takich pytan Napisalam, ze ten watek ma byc kompendium dla kreconowlosych i bardzo prosze, zebys nie burzyla jego porzadku.
Stary 2008-04-19, 10:32   #42
sue.
BAN stały

GG do sue.

Szampony

Przetestowałam już wiele różnych firm, teraz czekam aż skończy mi się z Oriflame i kupuję Matrixa nawilżającego. W skrócie:

-Nivea do fal i loków - początkowo ok, włosy są sprężyste i miękkie, ale gdzieś tak w połowie szamponu jego magiczne zdolności znikają, włosy się puszą i są obciążone
-Sunsilk do loków - dawno nie widziałam go w sklepach, ale bardzo dobrze mi się z nim żyło, włosy wyglądały zdrowo i ładnie się układały
-Oriflame do kręconych - obecny szamponik, jak na razie spisuje się nieźle, nie mam siana, a włosy mają fajny kształt

Odżywki

Zazwyczaj kupowałam w parze z szamponami

-Nivea - nie, nie, nie i jeszcze raz nie! na początku świetny efekt, śliczne loczki, ale po drugim, trzecim użyciu tragedia! włosy obciążone, pozbawione życia, szybko przetłuszczające się, co u mnie jest rzadkością..
-Sunsilk (odżywka w mleczku) - nic dodać nic ująć, nawet na sucho się sprawdza
-Oriflame (odżywka bez spłukiwania) - nie można przesadzać z ilością, ale w odpowiednich proporcjach działa cuda! włosy są mięciutkie, delikatne i naturalnie się układają

Wspomagacze

Jak to ja nazywam Czyli różne żele, pianki, kremy, woski, etc.

-Wellaflex pianka do fal i loków - tak naprawdę to jedyna pianka do loków, której używałam, bo innej mi nie potrzeba używam na mokre włosy, które się po niej nie puszą, nie są wysuszone, skręcają się w urocze sprężynki i są pełne życia!
-Wella krem-żel do loków - daawno już go nie widziałam na sklepowych półkach, ale moje włosy go lubiły, boski zapach, nie sklejał i podkreślał loczki.
-Nivea creme gel do stylizacji - na mokro, nie za dużo, efekt zależny od ilości specyfiku, albo "mokra włoszka", albo mięciutkie loczki
-Goldwell Twist Around (spray) - super! ratunek, gdy nie mam czasu, a włosy są spuszone i przyklapnięte - od razu się ładnie skręcają i jakby zwiększają objętość

Więcej jakoś mi do głowy nie wpada, w końcu naturalne loczki mam dopiero od roku Kwestia odpowiedniego ścięcia.

Jeszcze co do samych "technicznych" spraw.
-kosmetyki stylizacyjne tylko i wyłącznie wgniatam we włosy, najczęściej w nieco wilgotne lub mokre
-nie suszę, kładę się z mokrymi spać
-rozczesuję tylko podczas mycia na mokro (wiem, że nie można, ale moje włosy żyją i mają się dobrze)
-moje włosy najlepiej się czują, jak są ścięte do ramion, jak są dłuższe robią się strąki i są ciężkie

Myślę też nad zakupieniem suszarki z dyfuzorem, która może się przydać np. na basen, albo na uniesienie włosów u nasady

sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 10:40   #43
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sue. Pokaż wiadomość
Szampony

Przetestowałam już wiele różnych firm, teraz czekam aż skończy mi się z Oriflame i kupuję Matrixa nawilżającego. W skrócie:

-Nivea do fal i loków - początkowo ok, włosy są sprężyste i miękkie, ale gdzieś tak w połowie szamponu jego magiczne zdolności znikają, włosy się puszą i są obciążone
-Sunsilk do loków - dawno nie widziałam go w sklepach, ale bardzo dobrze mi się z nim żyło, włosy wyglądały zdrowo i ładnie się układały
-Oriflame do kręconych - obecny szamponik, jak na razie spisuje się nieźle, nie mam siana, a włosy mają fajny kształt

Odżywki

Zazwyczaj kupowałam w parze z szamponami

-Nivea - nie, nie, nie i jeszcze raz nie! na początku świetny efekt, śliczne loczki, ale po drugim, trzecim użyciu tragedia! włosy obciążone, pozbawione życia, szybko przetłuszczające się, co u mnie jest rzadkością..
-Sunsilk (odżywka w mleczku) - nic dodać nic ująć, nawet na sucho się sprawdza
-Oriflame (odżywka bez spłukiwania) - nie można przesadzać z ilością, ale w odpowiednich proporcjach działa cuda! włosy są mięciutkie, delikatne i naturalnie się układają

Wspomagacze

Jak to ja nazywam Czyli różne żele, pianki, kremy, woski, etc.

-Wellaflex pianka do fal i loków - tak naprawdę to jedyna pianka do loków, której używałam, bo innej mi nie potrzeba używam na mokre włosy, które się po niej nie puszą, nie są wysuszone, skręcają się w urocze sprężynki i są pełne życia!
-Wella krem-żel do loków - daawno już go nie widziałam na sklepowych półkach, ale moje włosy go lubiły, boski zapach, nie sklejał i podkreślał loczki.
-Nivea creme gel do stylizacji - na mokro, nie za dużo, efekt zależny od ilości specyfiku, albo "mokra włoszka", albo mięciutkie loczki
-Goldwell Twist Around (spray) - super! ratunek, gdy nie mam czasu, a włosy są spuszone i przyklapnięte - od razu się ładnie skręcają i jakby zwiększają objętość

Więcej jakoś mi do głowy nie wpada, w końcu naturalne loczki mam dopiero od roku Kwestia odpowiedniego ścięcia.

Jeszcze co do samych "technicznych" spraw.
-kosmetyki stylizacyjne tylko i wyłącznie wgniatam we włosy, najczęściej w nieco wilgotne lub mokre
-nie suszę, kładę się z mokrymi spać
-rozczesuję tylko podczas mycia na mokro (wiem, że nie można, ale moje włosy żyją i mają się dobrze)
-moje włosy najlepiej się czują, jak są ścięte do ramion, jak są dłuższe robią się strąki i są ciężkie

Myślę też nad zakupieniem suszarki z dyfuzorem, która może się przydać np. na basen, albo na uniesienie włosów u nasady

Dziękuję za Twoją recenzje kosmetyków Z większościa się zgadzam.

Ja niestety z moimi lokami, a raczej sianem mam problem. nie chcą się układać i do tego są suche jak pieprz. Żadna kuracja nie pomaga Chyba będe musiała iść na zabieg do fryzjera.
widze, ze tez rozczesujesz włosy podczas mycia. Ja niestety też. Ale ja na sucho nie potrafię je rozczesać, wtedy tracę mase włosów do tego wyglądam jak bym miała jakies potężne afro
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 10:46   #44
candace1
Zakorzenienie

Ja nie lubię jak moje włosy dostają mocnego skrętu po kosmetykach typu wosk.

Nie mogę ich dotknąć - wydaje mi się, że mam na głowie perukę

Więc nie używam takich specyfików.

Używam szmpon + odżywka l'oreala z serii profesjonalnej do włosów...

Świetne jak dla mnie.

Nie suszę suszarką.

Ostatnio ścięłam i miałam przez którko grzywkę i prostowałam.

Teraz prostowanica idzie do śmieci, bo ja za leniwa jestem na takie bajery

Zapuściłam już grzywkę i czekam aż mi włosy odrosną do połowy pleców. Tylko kiedy to będzie?

Najładnej mi się kręcą po basenie i ślicznie wyglądają:ehe m:

Jak pomyślę, że z nimi tak długo walczyłam, żeby nie były kręcone...ehhh...

I po co?
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 14:51   #45
OliwiaAnita
Raczkowanie

Co do czesania włosów kręconych, to ostatnio fryzjerka mi powiedziała , że właśnie najlepiej rozczesywać po myciu po nałożeniu odżywki, potem spłukujemy i już ich nie rozczesywać, mają ponoć się lepiej układać zobaczymy.....
OliwiaAnita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 15:22   #46
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Co do czesania włosów kręconych, to ostatnio fryzjerka mi powiedziała , że właśnie najlepiej rozczesywać po myciu po nałożeniu odżywki, potem spłukujemy i już ich nie rozczesywać, mają ponoć się lepiej układać zobaczymy.....
Pierwszego dnia po umyciu też nie czeszę włosów. Ale w następne dni o owszem. Używam do tego takiego fajnego grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami. Po rozczesaniu wgniatam we włosy odżywkę bez spłukiwania. Zaś generalne rozczesywanie tj, rozczesywanie szczotką, robię tylko prosto przed umyciem włosów.
Stary 2008-04-19, 15:45   #47
tulipanna.
Zakorzenienie

Ja wyczytalam, ze w przypadku lokow jest ZABRONIONE czesanie ich na sucho. Powoduje to ich puszenie sie i lamanie. Rozczesywac nalezy wlasnie grzebieniem o szerokich zebach - na mokro. Coz, zastosuje sie do tego - do tej pory wybralam najmniej kontrowersyjna metode i nie czesalam ich w ogole

Podczytuję zagraniczną stronę o lokach http://www.naturallycurly.com/ i zazdroszcze brytyjkom coraz bardziej! W naszych sklepach jest 5 produktow na krzyz do stylizacji i pielegnacji lokow, w dodatku polowa w koszmarnych cenach. U nich - jest tego 10x wiecej Popatrzcie tylko, linie stworzone specjalnie do kreconych wlosow:
http://www.curlmart.com/By-Brand----p-1-c-81.html

Tu typy loków i produkty zalecane do danego typu:
http://www.naturallycurly.com/hair-types

Juz nie wspominajac np. o miodowym szamponie i odzywce z Body Shop, ktore uzytkowniczki kreciolkow za granica sobie bardzo chwala...A z tej serii jest takze wosk
Stary 2008-04-19, 15:50   #48
nati360
Zakorzenienie

tulipanna nie ma rady, trzeba się przeprowadzić do UK
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 16:04   #49
tulipanna.
Zakorzenienie

Filmiki z youtube, ktore wnosza cos nowego do sposobow ukladania lokow:
http://www.youtube.com/watch?v=sgMlwzUs-x4 jak mozna uzywac dyfuzora w troche inny sposob
http://www.youtube.com/watch?v=LViid17T4UA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-19, 16:29   #50
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Podczytuję zagraniczną stronę o lokach http://www.naturallycurly.com/ i zazdroszcze brytyjkom coraz bardziej! W naszych sklepach jest 5 produktow na krzyz do stylizacji i pielegnacji lokow, w dodatku polowa w koszmarnych cenach. U nich - jest tego 10x wiecej Popatrzcie tylko, linie stworzone specjalnie do kreconych wlosow:
http://www.curlmart.com/By-Brand----p-1-c-81.html

Tu typy loków i produkty zalecane do danego typu:
http://www.naturallycurly.com/hair-types

Juz nie wspominajac np. o miodowym szamponie i odzywce z Body Shop, ktore uzytkowniczki kreciolkow za granica sobie bardzo chwala...A z tej serii jest takze wosk
To ja proponuję zaznajomić się przez internet z jakąś brytyjką i za pomocą poczty wymieniać się z nią kosmetykami.
Jestem pewna, że niejedna brytyjka chciałaby wypróbować produkty do włosów, które dostępne są na polskim rynku
Stary 2008-04-19, 17:15   #51
sue.
BAN stały

GG do sue.

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=sgMlwzUs-x4 jak mozna uzywac dyfuzora w troche inny sposob
Oba filmiki świetne, w sumie nie wpadłam na to, żeby dokupić samą końcówke, nawet jak nie pasuje do suszarki
sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 13:03   #52
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

ja jak narazie zyje nadzieja ze podetne kilka cm wlosy, wyrownam tył i beda sie ladniej krecic, i do tego regeneracja i poczekam. Suche wlosy nigdy nie beda ladnie sie krecic. A jezeli to nie pomoze no to ja juz nie wiem.

tulipanna co o czym Ty piszesz, te kosmetyki. Ale niestety to prawda, beznadziejne kosmetyki dla lokow mozna znaleźć w Polsce. Ja uzywam odzywek i szamponow do wlosow cienkich, zniszczonych, bo serie dla wlosow kreconych nie roznia sie niczym wedlug mnie. Nic mi nie pomaga. Jedynie chcialabym fajna odzywke bez splukiwania, cos do utrwalania i jakis wosk. Ale to trzeba dobrze poszukac.
Stary 2008-04-21, 16:00   #53
iszsza
Zadomowienie

Cytat:
byłam zalogowana na tej stronce ale nie pamietam hasła no u mnie w IRL jest mnóstwo kosmetyków do kręconych włosów, tańsze i naprawdę z górnej półki. Narazie testuje i próbuje, troszkę czasu mi na to zejdzie

A czy któraś z Was próbowała wosku w spray'u? bo widziałam takie coś i nie wiem czy warto spróbować?

iszsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 16:52   #54
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Ja tylko wosku w piance, wspaniały!
Stary 2008-04-21, 19:10   #55
spadam_z_dachu
Rozeznanie

To może ja wkleję jakąś fotę... Też tak róbcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg !CID__Ar2.jpg (15,9 KB, 378 załadowań)
Stary 2008-04-21, 19:12   #56
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

LOKI PRZEŚLICZNE!

spadam_z_dachu i Ty chciałaś zmienić fryzurke? (kiedyś coś pisałaś o tym, nie w tym wątku). zazdroszczę!

Stary 2008-04-21, 19:27   #57
spadam_z_dachu
Rozeznanie

No bo już miałam dosyć zapuszczania, szcególnie przy myciu, a bałam się suszarki (i zniszczenia włosów). Szczerze powiedziawszy- niepotrzebnie Teraz mi wygodniej, ale dłuższych póki co nie chcę raczej.
Stary 2008-04-21, 19:32   #58
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

rozumie ale włoski masz śliczne. pamiętaj o tym

Stary 2008-04-21, 19:34   #59
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Dziękuję, kochana jesteś
Stary 2008-04-21, 19:38   #60
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

aj

ja mam ostatnio problem. bo zamiast takich loczków mam FALE załamuje sie tym

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości