Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-13, 19:45   #1831
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

U mnie dzis koszmarny dzień. Do 14 wymiotowałam co 30min, do tego ból głowy... teraz juz lepiej... ale mimo, ze przespalam wiekszosc dnia padam z nog.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 19:53   #1832
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
U mnie dzis koszmarny dzień. Do 14 wymiotowałam co 30min, do tego ból głowy... teraz juz lepiej... ale mimo, ze przespalam wiekszosc dnia padam z nog.

Biedna 😔

My już jesteśmy 9h w podróży a jeszcze co najmniej 2h przed nami... Na szczęściw czuję się nieźle a nasz pies nie jęczy, ale już straciłam nadzieję, że kiedykolwiek dotrzemy do celu 😣

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 20:13   #1833
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hapinka Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczęłam 11tc. Coraz rzadziej mam mdłości, czuje się dobrze. Jedynie męczą mnie zaparcia ale od kiedy jem to co trzeba i odstawiłam tabletki pregnal (które pewnie są główna przyczyna) zaparcia prawie minęły. Od poniedziałku będę probowac znowu i zobaczę czy wrócą - szkoda mi od razu próbować innych bo mam całe nowe opakowanie a biorę już je od lutego...

Możesz zdradzić co to znaczy jem co trzeba ?

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Mnie niektóre jeansy delikatnie cisna. Ale większość mam za duże w pasie więc jeszcze trochę w nich pochodzę. U mnie widać delikatnie powiększony brzuch taki pagórek 😍

U mnie nie widać nic przez wzdęcia :/

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Ja po wizycie, no i sytuacja wygląda tak, że jest zarodek, serduszka jeszcze nie ma. No ale powinno już być wg OM. Gin powiedział, że albo miałam później owulacje (skoro dopiero miałam jeden raz miesiączkę po porodzie, to ciężko stwierdzić) albo zarodek przestał się rozwijać. Póki co pozostaje tylko czekać i za tydzień mam przyjść sprawdzić co i jak. Heh...jestem tej gorszej myśli... Zobaczymy

Wszystko będzie dobrze

Nowe Mamy witajcie

dwakolory na pewno dotrwacie

Zastanawiałam się dziś kiedy powiedzieć w pracy. Już się chyba coś domyslaja i przestają powoli wierzyć w ciągłe przesilenie czy przemęczenie. Ale poczekam chyba do maja, chociaż do 10tg.
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 20:22   #1834
Hapinka
Raczkowanie

@Dwakolory tak chodzi o 3x3cm. Wcześniej tez taka miałam ale się wchłonęła, mam nadzieje ze teraz tez tak będzie. 24.04 mam prenatalne to i spojrzy

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 20:24   #1835
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwius Pokaż wiadomość
Cześć,
Czy można dołączyć?
Aktualnie jestem w 8tc, termin porodu mam na 22 listopada.
To moja 3 ciąża.
Niestety wczoraj na wizycie okazało się, że mam krwiaka i muszę się oszczędzać, co przy dwójce małych dzieci wydaje mi się niewykonalne...
Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Hej. Mogę dołączyć?

Jestem około 8tc, 2 ciąża. Mam synka, 11 miesięcy.
Podczytuje Was trochę odkąd wiem o ciąży. Sama nie wierzę, ze się nam udało w 1cs

Byłam we wtorek u lekarza, dzidzia ma 1,23cm, serduszko pieknie bilo.
witajcie Mamusie
Cytat:

o matko.. biedaczku
Stary 2017-04-13, 20:50   #1836
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja miałam torbiel 5,5cm w styczniu, po miesiącu 3,5cm, a w ciąży zniknęła
Z lakomstwa zjadłam dzisiaj kilka gryzow kebaba, to wystarczyło żebym zamieniła się w kulę od wzdęć chyba muszę kupić herbatkę z kopru, aż mnie cały brzuch boli, teraz widać że jestem w ciąży

Wysłane telepatycznie ;-)
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 21:01   #1837
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Biedna 😔

My już jesteśmy 9h w podróży a jeszcze co najmniej 2h przed nami... Na szczęściw czuję się nieźle a nasz pies nie jęczy, ale już straciłam nadzieję, że kiedykolwiek dotrzemy do celu 😣

Widzę, że masz pieska. Macie już dzieci? Bo tak się zastanawiam jak pogodzić wyprowadzanie psa z małym dzieckiem. Nasz pies ma 4 lata i z takimi malutkimi dziećmi nie miał kontaktu. Jeśli któraś z Was to przerabiała to podpowiedzcie coś

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Możesz zdradzić co to znaczy jem co trzeba ?

U mnie nie widać nic przez wzdęcia :/

Wszystko będzie dobrze

Nowe Mamy witajcie

dwakolory na pewno dotrwacie

Zastanawiałam się dziś kiedy powiedzieć w pracy. Już się chyba coś domyslaja i przestają powoli wierzyć w ciągłe przesilenie czy przemęczenie. Ale poczekam chyba do maja, chociaż do 10tg.
Ja już powiedziałam, bo nie chciałam siedzieć sama w pracy po 12h. Praca stojąca więc nie zastanawiałam się zbyt długo.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 21:17   #1838
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że masz pieska. Macie już dzieci? Bo tak się zastanawiam jak pogodzić wyprowadzanie psa z małym dzieckiem. Nasz pies ma 4 lata i z takimi malutkimi dziećmi nie miał kontaktu. Jeśli któraś z Was to przerabiała to podpowiedzcie coś

Ja już powiedziałam, bo nie chciałam siedzieć sama w pracy po 12h. Praca stojąca więc nie zastanawiałam się zbyt długo.

Z niemowlakami nasza też nie miała kontaktu, ale ona niesamowicie kocha dzieci. Jak widzi z okna, że dziecko idzie, to nie merda ogonkiem, tylko kręci całą dupą 😂 generalnie jest małym taranem, ale do dzieci zachowuje się delikatnie.
Pojęcia nie mam jak wychodzić z wózkiem i psem na raz, bo moja ciągnie na smyczy bardzo przy wyjściu z klatki. Potem już idzie spokojnie. Jak mam z nią iść na spacer to rzucam jej chrupeczki, żeby mnie nie ściągnęla ze schodów. Jak już będzie bliżej TP i będziemy mieli wózek to zaczniemy ją uczyć chodzenia przy wózku. (Nasza dopiero skonczyła rok, ale na szczęście im starsza tym spokojniejsza, bo wcześniej była z niej niezła torpeda)

Stary 2017-04-13, 21:55   #1839
sylwius
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

Kolejna mama z przebojami... Jak duże masz dzieciaczki? Uważaj na siebie ile możesz.
......................... ................
Ja też dziś wizytę miałam. Tak się bałam. Ciąża się rozwija, dzidzia ma 2,61 cm, dwie rączki i dwie nóżki. Szyjka trzyma choć jest krótka. Jak dotrwam to za ok miesiąc zakładamy pessar. Mam niestety dalej torbiel na jajniku. Rośnie. Przez tydzień urosła o ok 1 cm. Lekarz mówi że najczęściej torbiel sama się wchłonie w drugim trymestrze. Ale niestety może rosnąć i wtedy trzeba będzie usunąć ją laparoskopowo. No i najgorsza wersja że się skręci, jajnik obumrze i wtedy prosto pod nóż. Mówił że wtedy będą walczyć o mnie i ciąża niestety nie będzie ważna. I tego się boje...
Mam zwolnienie do 11 maja. Byłoby jakby co po prenatalnych. Narazie mogę trochę wstawać i spacerować. Pozwolił mi o świętach jechać do fryzjera. Ale nadal oszczędzać się ile się da...
Mam córkę 4 lata i synka rocznego.

Co do torbiela, to moja koleżanka też miała w ciązy. Nie wiem dokładnie jakie miał wymiary, ale ponoć był duży i bardzo ją bolał przez to brzuch. Lekarze zadecydowali, że jak tylko ciąża trochę "podrośnie" to go usuną. I w 14tc miała operację i wszystko się udało. Dziś jej córeczka ma pół roku. Więc głowa do góry, będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość

Cześć nowa mamo
A nie masz kogoś do pomocy? Babcie, dziadków ?

No niestety nie mamy nikogo na miejscu:/ Dlatego teraz intensywnie szukam opiekunki, żeby mnie trochę odciążyła w opiece nad młodszym.

W pierwszej ciąży też miałam krwiaka (ale chyba większego) i leżałam plackiem- wstawałam tylko do toalety. Teraz z dziećmi jest to już dla mnie niewykonalne. Na szczęście jak na razie lekarz zalecił mi tylko oszczędny tryb życia, bez przymusu leżenia non stop. Chyba, żebym zaczęła krwawić to wtedy leżeć co najmniej kilka dni po krwaweniu.
sylwius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 05:05   #1840
kana158
Zakorzenienie

Cytat:

Nasz pies miał 14lat jak urodziła się Zosia. Na początku był ciekawki. Po kilku krzykach niemowlaka ciekawość mu przeszła i zaczął unikać źródła hałasu. Zresztą do dzisiaj tak jest ku wielkiemu niezadowoleniu Zosi, która jak tylko widzi go czmychającego z pokoju do pokoju to krzyczy: "O, cześć pśu!", najchętniej by go głaskała (bardzo delikatnie!), rzucała mu piłeczkę... no ale nic z tego, stary pies potrzebuje spokoju. Z wyprowadzaniem u nas nie ma problemu, bo mamy swój ogrodek i pies wychodzi i wraca kiedy ma ochote.
Myśleliśmy nawet o zakupie drugiego psiaka, takiego stricte dla Zosi, ale "wyszła" ciąża, wiec szczeniak poczeka aż drugie baby skończy conajmniej roczek 😉

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja miałam torbiel 5,5cm w styczniu, po miesiącu 3,5cm, a w ciąży zniknęła
Z lakomstwa zjadłam dzisiaj kilka gryzow kebaba, to wystarczyło żebym zamieniła się w kulę od wzdęć chyba muszę kupić herbatkę z kopru, aż mnie cały brzuch boli, teraz widać że jestem w ciąży

Polecam herbatke miętową 😉 koper moze działac różnie... tak jak tego sobie zyczysz lub zupełnie odwrotnie. Zapytam sie dzis ginekologa czy mozna w ciazy brac cos zawierajacego symetykon, bo mnie tez bardzo wzdyma po warzywach i owocach, a to jedyne na co właściwie mam ochote 😉

---------- Dopisano o 05:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

Wujek google podpowiada, ze mozna https://www.farmacjaija.pl/zdrowie/o...symetykon.html

Ale jeszcze się upewnię 😉

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2017-04-14 o 05:03
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 06:25   #1841
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz pies miał 14lat jak urodziła się Zosia. Na początku był ciekawki. Po kilku krzykach niemowlaka ciekawość mu przeszła i zaczął unikać źródła hałasu. Zresztą do dzisiaj tak jest ku wielkiemu niezadowoleniu Zosi, która jak tylko widzi go czmychającego z pokoju do pokoju to krzyczy: "O, cześć pśu!", najchętniej by go głaskała (bardzo delikatnie!), rzucała mu piłeczkę... no ale nic z tego, stary pies potrzebuje spokoju. Z wyprowadzaniem u nas nie ma problemu, bo mamy swój ogrodek i pies wychodzi i wraca kiedy ma ochote.
Myśleliśmy nawet o zakupie drugiego psiaka, takiego stricte dla Zosi, ale "wyszła" ciąża, wiec szczeniak poczeka aż drugie baby skończy conajmniej roczek 😉

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ----------

Polecam herbatke miętową 😉 koper moze działac różnie... tak jak tego sobie zyczysz lub zupełnie odwrotnie. Zapytam sie dzis ginekologa czy mozna w ciazy brac cos zawierajacego symetykon, bo mnie tez bardzo wzdyma po warzywach i owocach, a to jedyne na co właściwie mam ochote 😉

---------- Dopisano o 05:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

Wujek google podpowiada, ze mozna https://www.farmacjaija.pl/zdrowie/o...symetykon.html

Ale jeszcze się upewnię 😉

Właśnie Mamaginekolog pisała, że można coś brać, ale nie pisała o niczym konkretnym, nie podała nazwy leku.. Przed usg prenatalnym koniecznie będę musiała coś wziąć do śniadania wypiję miętę, mam nadzieję że chociaż trochę pomoże

Miałam u rodziców ukochaną suczkę, ale niestety w zeszłym roku musieliśmy ją uśpić bardzo żałuję, że nie doczekała maluszka, uwielbiała dzieci i w ogóle ludzi, potrafiła zostawić mnie na spacerze i pójść za obcym jak był dla niej miły dzieci sąsiadów mogły z nią robić wszystko. Drugi pies nienawidzi obcych i trochę się boję odwiedzin u rodziców, na szczęście jest to mały wypierdek ale bardzo dużo szczeka. Na pewno chciałabym, żeby dzieci wychowywaly się z psem, ale że jeszcze nie mamy swojego to pewnie za szybko się nie zdecydujemy, ciągle będzie "coś". Za to mamy kota łamagę, będzie musiał wystarczyć na początek, chociaż myślę, że będzie unikał dziecka jak ognia

41/2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 06:30   #1842
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam się i ja ale miałam dzisiaj sen straszny że zaczęłam krwawić

siedzę już w pracy i zajadam śniadanko bułeczkę z ogórkiem ale dzisiaj jakoś mi to tak nie smakowało jak wczoraj kwaśne strasznie blech..

ranek obudził mnie dzisiaj mdłościami że podczas mycia zębów myślałam że zaprzyjaźnię się z WC.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 06:46   #1843
aerien83
Zadomowienie

Cześć
Dzisiaj i mnie czeka długa podróż (800 km), ale na noc jedziemy. Mam nadzieję, że będzie ok.
Po porannych przytulankach z mężem (libido nareszcie wraca, jeeej!) delikatnie ciągnie w podbrzuszu...

Wilanka, bądź dobrej myśli, u mnie też owu musiała być później, bo w 6t0d serducha nie było. Kolejną wizytę mam dopiero 2 maja, więc ta niepewność będzie mi jeszcze trochę towarzyszyć. Ale wierzę, że jest okej.

ultraradiola mycie zębów to katorga, też mam odruch wymiotny. a sen straszny, jak dobrze, że to sen

Serdecznie witam nowe mamusie, im nas więcej, tym ciekawiej

Matko, jaka ja jestem głodna, a wszyscy domownicy śpią i nie ma kto przynieść świeżego pieczywka, ehh. Ja nie pójdę z mokrą głową
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:14   #1844
stypi_89
Wtajemniczenie

oooo... ja właśnie się chciałam zapytać o wasze libido, jak tam? Bo u mnie tragedia w ogóle nie mam ochoty na przytulanki, a mąż już widzę, że fochy strzela ja podejrzewam, że u mnie to jest przez te mdłości, ale w sumie to nie jest usprawiedliwienie
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:49   #1845
makeuplife
Rozeznanie

Haha moj tz sie smieje ze jak anorektyczka juz chodze . Przed ciążą wazylam 50 kg ale mialam troche tego cialka na nogach czy boczkach przy moim 161 wzrostu a teraz patyki sama skora i kosci 😂 tez mam taka nadzieje ze przejdzie 😗

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 07:50   #1846
Helgi607
Rozeznanie

Witam się z rana

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
oooo... ja właśnie się chciałam zapytać o wasze libido, jak tam? Bo u mnie tragedia w ogóle nie mam ochoty na przytulanki, a mąż już widzę, że fochy strzela ja podejrzewam, że u mnie to jest przez te mdłości, ale w sumie to nie jest usprawiedliwienie
u mnie to samo TŻ jeszcze co prawda fochów nie strzela, ale obawiam się, że jest na granicy

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Właśnie Mamaginekolog pisała, że można coś brać, ale nie pisała o niczym konkretnym, nie podała nazwy leku.. Przed usg prenatalnym koniecznie będę musiała coś wziąć do śniadania wypiję miętę, mam nadzieję że chociaż trochę pomoże

Miałam u rodziców ukochaną suczkę, ale niestety w zeszłym roku musieliśmy ją uśpić bardzo żałuję, że nie doczekała maluszka, uwielbiała dzieci i w ogóle ludzi, potrafiła zostawić mnie na spacerze i pójść za obcym jak był dla niej miły dzieci sąsiadów mogły z nią robić wszystko. Drugi pies nienawidzi obcych i trochę się boję odwiedzin u rodziców, na szczęście jest to mały wypierdek ale bardzo dużo szczeka. Na pewno chciałabym, żeby dzieci wychowywaly się z psem, ale że jeszcze nie mamy swojego to pewnie za szybko się nie zdecydujemy, ciągle będzie "coś". Za to mamy kota łamagę, będzie musiał wystarczyć na początek, chociaż myślę, że będzie unikał dziecka jak ognia

mnie mięta niestety nie pomaga
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 07:51   #1847
Ojoanna29
Zakorzenienie

To ja się przyznam, że u nas ostatnie przytulanki były jak zmajstrowalismy malucha potem jakoś chyba się baliśmy, wreszcie przyszły mdłości i nie mam wcale ochoty, powiedziałam tz, że póki czuję się jak zwłoki to nic nie będzie

41/2018
Stary 2017-04-14, 08:04   #1848
makeuplife
Rozeznanie

Czesc dziewczyny 😙 wy tez macie takie dziwne sny ? Ja jjz sobie z nimi torche nie radze co nie ogladam w ciagu dnia pozniej jestem bohaterka tego w snie 😂 najbardziej boje sie tych strasznych wszystko jest takie realne 😉

makeuplife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:10   #1849
majkas
Zadomowienie

U mnie podobnie jak u Ojoanna, ostatnie przytulanki na Walentynki, ale zaraz po nich padłam na zapalenie płuc i do dziś mnie choroba trzyma, także mąż pełen zrozumienia.

A ja się pozale, w nocy tak bardzo bolały mnie plecy że połowy nocy nie przespałam... A teraz idę na badania. Zdecydowaliśmy się na Harmony Test. Trochę się boję... 🙄

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 08:10   #1850
stypi_89
Wtajemniczenie

ufff.... myślałam, że tylko mój mąż ma ze mną tak źle, ale widzę, że to normalne, więc nie ma się czym przejmować?
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:22   #1851
Hapinka
Raczkowanie

Ja bym mogła codziennie a mąż nie chce

Hapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:23   #1852
eemmaa
Zadomowienie

Witam nowe mamusie!

Ja zjadłam bułkę i leżę żeby została 😜

Co do przytulanek to u nas rzadziej ale są 😉 moje libido dużo niższe, ale zerowe nie jest.
Stary 2017-04-14, 08:23   #1853
Ojoanna29
Zakorzenienie

Nie ma co się zmuszać liczę na to, że mdłości niedługo przejdą i jeszcze trochę się poprzytulamy

Jestem zła, czekam w tym zakaznym w kolejce, co prawda nie byłam zapisana, ale panie z rejestracji mnie wpisały i oczywiście nikt nie pozwoli wejść przed siebie :/ ludzie wbiegaja do gabinetu, żeby mnie tylko nie przepuścić, zaraz im tu zwymiotuję za karę.. Będę siedzieć w nieskończoność, dobrze że lekarka tylko do 11 przyjmuje..

41/2018

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 08:25   #1854
dwakolory1
Wtajemniczenie

A ja mam ochotę na przytulanki ale nie mogę. Wiec post przymusowy.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:51   #1855
madera123
Raczkowanie

U nas tez post przymusowy a ochotę to tak średnio mam.

Stary 2017-04-14, 08:53   #1856
nadzieja2017
Raczkowanie

U nas tez zakaz seksu. Ale ochoty to nie mam jakoś specjalnie mój Tż wie ze nie można i nie nalega :-D

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 08:58   #1857
dziobun
Zadomowienie

Ja nie mam wcale ochoty. Źle się z tym psychicznie czuję. Generalnie samopoczucie mam takie, jak kiedyś, zanim zaczęłam leczyć tarczycę. Libido zero i tylko bym spała. Już mielismy przez to trochę problemów w związku, wolałabym żeby się nie powtórzyło😐

REKLAMA
Stary 2017-04-14, 09:39   #1858
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie. szkoda mi go czasem ale co zrobić jak chęci brak

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-14, 09:40   #1859
majkas
Zadomowienie

No i po Harmony. Teraz 10 dni czekania na wyniki...

Stary 2017-04-14, 09:40   #1860
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
to tak jak u mnie. szkoda mi go czasem ale co zrobić jak chęci brak
Spoko, minie. Jakies pol roku po porodzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości