Jak sprawdzić czy to mój brat? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-04-16, 18:02   #1
agaaga001
Przyczajenie

Exclamation

Jak sprawdzić czy to mój brat?

Witam, nigdy w zyciu bym nie pomyslala, ze zaloze taki watek, ale do rzeczy.
Pare miesiecy temu spotkalam w tramwaju chlopaka,ktory wyglada jak ja, wiem ze to jeszcze nic nie znaczy ale nie kazdy ma taki ksztalt twarzy jak ja, moja kuzynka wyglada jak ja, ma takie same ruchy i my mamy wlasnie taki"wkurzajacy" wyraz twarzy. Jak zobaczylam tego chlopaka to az sie wystraszylam , i pomyslalam nieno, ja mam kompleksy , a ten koles wyglada zarombiscie, i naprawde jak ja tylko ze facet, nawet tak samo chodzil, patrzylam sie na niego ze az mi sie zrobilo glupio. Ogolnie to o tym zapomnialam, ale dzisiaj znowu cos mi w glowe"strzelilo" i tak sobie pomyslalam, to nie mozliwe ze on wygladal jak ja , no masakra. Moj tata caly czas bierze pozyczki, i nie wiadomo na co, mimo ze my tez wysylamy pieniadze (z moim rodzenstwem) to on i tak bierze jakies pozyczki, on ogolnie nigdy nie lubil jak mama otwierala jego listy. Jeszcze jak mialam z 15 lat to moja mama cos mowila ze tata wysylal na jakas laske (ale ona tez sie nazywala jak moj tata) pieniadze.
Jak mozna takie cos sprawdzic , czy mam brata?, mieszkam w niemczech, tego chlopaka tez widzialam w tym samym miescie .
W sumie to bym sie cieszyla jakby to moj brat, moze w koncu ktos by mnie zrozumial.

Fajnie by bylo jakby ktos potraktowal ten watek serio, moze to brzmi jak z bajki ale coz, takie zycie

Edytowane przez agaaga001
Czas edycji: 2017-04-16 o 18:20 Powód: tytul
agaaga001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-16, 18:40   #2
squirrelqa
Zakorzenienie

Dot.: Bardzo, bardzo prosze o pomoc, dziekuje

Raczej to bardzo mało prawdopodobne, że to był akurat Twój brat.

Ale fakt, że wygląda jak Ty mnie nie dziwi. Mi też kiedyś znajomi powiedzieli, że znają chłopaka, który wygląda kropka w kropkę jak ja. Tylko w męskim wydaniu
Także to podobieństwo może być znaczne, ale jednak nie wiazalabym tego z faktem, że Twój tata bierze pożyczki...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-16, 18:45   #3
agaaga001
Przyczajenie

to ja bym na twoim miejscu tez to sprawdzila, (zartuje)

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a nie wiesz jak to sprawdzic?
agaaga001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-16, 20:45   #4
squirrelqa
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to wywieszenie w tej okolicy, w której go widziałaś ogłoszenia ze swoim zdjęciem i podpisem "znasz mężczyznę wyglądającego podobnie do mnie? Daj mi znać!" :-D

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-16, 21:39   #5
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agaaga001 Pokaż wiadomość

a nie wiesz jak to sprawdzic?
Porozmawiaj z ojcem.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-17, 10:56   #6
Frezja__
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;72928661]Porozmawiaj z ojcem.[/QUOTE]

A on powie: tak, córciu, masz przyrodniego braciszka

Uważam, że to baaardzo mało prawdopodobne. Wyrwij mu włosy z cebulką do testów ^^

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-17, 11:08   #7
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Może spróbuj się dowiedzieć w Jugendamt?

GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-17, 12:13   #8
Ka_Wu
Raczkowanie

Przede wszystkim zacznijmy od podstawy: mówisz o dziwnej nietypowej urodzie - pochodzi ona od mamy czy od taty?
Jeżeli od mamy - problem masz rozwiązany

Jeżeli od taty to krok drugi:
Czy w Niemczech mieszkasz od małego i czy Twoi rodzice tez tam mieszkają i jest prawdopodobieństwo ze ten ewentualny romans ojciec miał w Niemczech?
Mało prawdopodobne jest by twój "brat" wyjechał do tego samego miasta w innym kraju co ty Wiec jeżeli emigrowałaś zarobkowo w pewnym momencie swego życia - problem masz raczej rozwiązany

Teraz jeżeli jednak powyższe może nadal wskazywać ze to Twój brat to trzeba zacząć od rodziny i powiązań (bo tak najszybciej ustalisz kim jest kobieta której ojciec przekazuje pieniądze).
Może warto jakaś prowokacje na mamie zrobić, tak by ewentualnie sama wygadała co wie - bo skoro wie, ze tato przekazuje pieniądze to tez musi wiedzieć komu i dlaczego

Jak sama nie dasz rady to przez urzędy będzie ci trudno ustalać szukać etc bo nawet nie znasz jego ewentualnej narodowości.

Ka_Wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-17, 13:15   #9
Frezja__
Zakorzenienie

Dlaczego jak od mamy to problem rozwiązany? Jak przed autorką była w ciąży i oddała dziecko? Nikt praktycznie z rodziny o tym nie wie, bo np wyjechała na rok do USA?

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-17, 13:16   #10
Ka_Wu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Dlaczego jak od mamy to problem rozwiązany? Jak przed autorką była w ciąży i oddała dziecko? Nikt praktycznie z rodziny o tym nie wie, bo np wyjechała na rok do USA?

Wspomniana kwestie mamy mówiącej o tacie odebrałem jako nakierowująca ze z mamy strony nie mogło sie to pojawić.
Nie mniej jednak - owszem masz pełna racje w tym co piszesz

Ka_Wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-18, 04:02   #11
201704240947
Konto usunięte

Dot.: Jak sprawdzic czy to moj brat

Lol z Orphan Black mi się skojarzyło, może to Twój klon. (Super serial swoją drogą)

Jak tylko raz go widziałaś to nie wiem jak mogłabyś go namierzyć sama. Może detektywa wynajmij a jak nie to zrób dochodzenie na własną rękę. Jak nie przeszkadza Ci grzebanie i szpiegowanie w sprawach ojca.

Te pożyczki swoją drogą wcale nie muszą być na nieslubne dziecko, może ojciec spłaca nimi stare długi lub, co gorsza, uzależnienie np. od hazardu.

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ----------

Tak jeszcze sobie pomyślałam z jak Twój ojciec ma jakąś druga rodzinę bo np. Mieszkał sam w Niemczech albo jak sprowadził kochankę i syna to raczej łatwo będzie to potwierdzić. Jak trochę posledzisz co i kiedy ojciec robi i co jest w tych listach.
201704240947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-18, 11:30   #12
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Jak sprawdzic czy to moj brat

A poznalas tego chlopaka? Masz z nim kontakt? Dowiedz jak sie nazywa i powiedz rodzicom przy stole, ze masz nowego kolege, ktory nazywa sie tak i tak ogolnie jest super. Moze wtedy bedzie jakas reakcja z ich strony?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości