|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
no własnie z tymi suchymi miejscami to tez mam stresa bo co jakis czas Adrianowi wyskakuje na rączce pod łokciem albo nad mala sucha plamka, która schodzi po posmarowaniu kremem
zadnych innych objawów uczulenia nie ma i nie wiem od czego to swinstwo
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem są podobne. Ile ma córcia brata? Świetnie dziewczynki razem wyglądają. Piękne dzieciaczki. |
|
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Ojej lea29 nam by ręce opadły a Oli tak smacznie śpi z tymi rączkami
edit;coś mi sie p[opierdzieliło z tymi postami |
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczynki ja na chwilke sie pochwalić.
Wczoraj moja córcia ząbek a ja dzis zdałam prawo jazdy za pierwszym razem za dwa tygodnie prawko w rączce Ale zdolniachy z nas- i jakie skromne
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kołdra jest do amortyzacji upadków .Cytat:
Edytko podwójne gratulacje dla Ciebie za zdane prawko no i nie mniejsze dla Marty, a co ząbek wyprodukować, to wcale nie mniej zachodu, niż zdać prawko
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
edytko gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz taki? http://www.allegro.pl/item349441706_...najtaniej.html (na zdj akurat 8-elem.) Mogłabyś zmierzyć jego średnicę? Tego Grapi ma 128 cm - wtedy będę miała porównanie |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Dla Maksia i Piotrusia sto lat sto lat!
Cytat:
Nie było mnie kilka godz. a tu proszę Lea w ciąży, Motylek po restauracjach się rozbija (świetna z Was rodzinka, Ty wyglądasz na dwudziestoletnią dziewczyneczkę! i ten pierścień fiu fiu. zwracam uwagę na biżuterię!) Maxiu supe już siedzi! Ola zaskakuje swoją mamę! Pysiu kolczyki piękne! Spadam bo przegadałam z Sylwią jak Weroniczka spała a teraz już mnie potrzebuje od zaraz! pa pa pa |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to się przekłada na powierzchnię? Ustawienie w sześciokąt: Grapi - 1,06 m kwadratowego Mój - 2,01 m kwadratowego Czyli dwukrotnie większa powierzchnia, oczywiście przy moim ustawieniu powierzchnia jest trochę mniejsza, niż przy optymalnym sześciokącie i wynosi 1,55m kwadratowego. |
|
|
|
|
#2981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7301567]Cos smiesznego z rana Wlasnie dostalam pisemne gratulacje z okazji ciazy i zaproszenie na skan 3D buahahaha O rok za pozno [/quote]![]() Cytat:
Chyba trzeba obserwować...moze jednak to nie kupka tylko wzdęcia ??? Sama niewiem...[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7303065] PS wczoraj na spacerze okazalo sie, ze moj syn rowniez ma za nic grawitacje [/quote]Cytat:
![]() ________________________ Wiecie co ja dziś zaobserwowałam, że Kubuś ma przy oczkach malusie czerwone plamki...Plamki nie krostki Co to może być...uczulenie od czegoś, wysypka![]() Szukam w necie, ale jak na razie nic nieznalazłam co bym mogła pod to podciągnąć hmmmmmmmmmmm.... p.s. Fotki z rana (jak będziecie miały dość naszych fotek to prosze pisać )
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
A my wlasnie z 2 godz spacerku wrocilismy. Rano i przedpoludniem lalo ale zrobilo sie znosnie i jak wydralowalam tak az do Vignioli na nogach zaszlam i z powtotem w sumie cos ok 8 km.
Myshiu chcialam ci szybko odpisac ale Max juz byl ubrany i nie mialam jak. Wydaje mi sie ,ze moze Misio mial gazy typu kolka . Moj pediarta mowi,l ze czasami moze sie przydazyc i starszym dzieciom. Sprobuj dac mu herbatke koperkowa.Daj znac jak maly juz sie czuje. Ivy ja absolutnie nie jestem zaspokojona perfumowo Mam moze malo ambitne marzenie pracowac w perfumeri i doradzac klienkom. Uwielbiam wszelkie mazidla, kremy , kremiki i pachnidla. Chyba zreszta jak kazda kobieta. Raz tylko zdarzylo mi sie poznac dziewczyne ktora nigdy nie stosowala perfum bo nie lubila.Ciagle zmieniam zapachy tylko raz powtorzylam zakup bylo to w przypadku cerruti 1881. Ebenko wydaje mi sie ze dziewczynki sa podobne do siebie ale wiele dzieci w tym wieku jest do siebie podobnych. Tez czytalam ze istnieje takie cos jak zoltaczka marchewkowa. Berbeaa dzieki za zyczonka.Pierscien to prezent na 30 stke. Tez jestem maniaczka swiecidelek. Teraz sobie zazyczylam wielki naszyjnik zloty z bialym zlotem na rocznice slubu. A to jeszcze tyllllle czasu....az do sierpnia.Kiedys wszystkie moje swiecidelka dam synowej jak oczywiscie bedzie grzeczna ![]() Edytkap GRATULACJE! Ja sama zdawalam praktyke z prawka 5 razy . Zdolniacha z ciebiePysiu fotka z psiulkiem jest nieziemska. Twoja " pchelka" to przeciwienstwo mojego szalonego Edka. Kubus wesolutki jak zawsze Ide cos pichcic bo znow noc mnie zastanie a w garnkach pusto
|
|
|
|
#2984 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7301567]Cos smiesznego z rana Wlasnie dostalam pisemne gratulacje z okazji ciazy i zaproszenie na skan 3D buahahaha O rok za pozno [/quote]![]() Cytat:
Cytat:
No super, ja zdałam za..... 3 razem Cytat:
![]() Cytat:
Piesia bardzo grzeczniutka Motylku jak Gutka się wda we mnie to nie doceni podarunku. Ja noszę tylko obrączkę, jak nie zapomnę to zakładam zegarek i marzę o złotych kółeczkach ( kolczykach). A tak poza ty biżuteria inna może dla mnie nie istnieć. Do rodziców nie poszłam, bo dzwoniła koleżanka, czy może do mnie pzyjechac. Ma synka dzień młodszego od Agatki. U niej w bloku ktos robi remont, i straszliwie hałasuje. Bez obaw, Kacperek bardzo sympatyczny, ale Gutce wcale nie przypadł do gustu. Potem wrzucę fotki, bo teraz spadam do dziecka. Pa |
|||||
|
|
|
#2985 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieje ze nie bedziecie mialy mi za zle ze przekopiuje to co napisalam na mikolajkowych i mi doradzicie:
Sluchajcie jestem w szoku bylam w klinice i gadalam z health visitor i ona nagadala mi tyle ze az nie chce mi sie w to wszystko wierzyc. Powiedziala ze jak Hubert skonczyl 6 mcy to moze jesc wszystko to co my W nocy nie kazala wogole dawac mleka sokow ani nic podobnego poza wodą. I tak o 7 sniadanko jakis dzieciecy ryz (baby rice) owsiankę, CHLEB!!!! ,+ mlekoo 10 przekąska np owoc ciasteczko czyli to co dziecko moze samo sobie zlapac o 12-2 lunch czyli cos z węglowodanów (ryz makaron ziemniaki chleb) cos z miesa i wcale nie organicznego :P i do tego warzywka wszystko zmiksowane. o 15 znowu przekąska o 6.30 kolacyjka i o 20-21 mleko Ja osobiscie jestem w szoku i nie wiem czy sie do tego dostosowac ![]() 29 ide na wykład dotyczacy karmienia dzieci od 6 mca Powiedzialm ze Hubis wypluwa obiadki zajada deserki wiec kazala podac jak dziecko wypluwa sprobowac za 20 min i tak walczyc do godziny jak nie to odpuscic. W czasie glownych dan nie dawac deserkow bo to oczywiste ze dzieci slodkie lubia bardziej ![]() Napiszcie co o tym myslicie
|
#2986 |
|
Rozeznanie
|
Motylku mówisz i masz.
1. Najlepsza zabawa jest poza matą 2. Czasem na macie też jest fajnie 3. Gdzie są te zabawki?! 4. Ładnie siedzę 5. Z Kacperkiem 6. Mamo weź mnie!!!!! |
|
|
|
#2987 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze , miłe panie doradzające, które znają się na pachnidłach. Szkoda, że to tylko sen ![]() On nie musiał wychodzić, bo siedzi cicho i ciągle liczy ![]() Cytat:
Cytat:
Anglicy mają trochę ... liberalne podejście do żywienia niemowląt. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
--------------- Posadziłam Olę na nocniku, zakończyło się atakiem histerii, ale ja się tym nie przejmuję, bo już mieliśmy atak histerii przy cycku, podczas jedzenia zupek, kaszek... wiem, że to przejściowe. Nauczyłam się z tym żyć Obiecane fotki: 1. Ola sama siedzi 2. Ola próbuje wstawać 3. Oli coś rośnie w paszczy 4,5. Ola w kojcu 6. Nowa sukienka Oli |
||||||||
|
|
|
#2988 |
|
Rozeznanie
|
Poiss kreacja supcio!
A Mich zrobił w sumie 4 kupy dzisiaj. Płakał ewidentnie przy produkcji i tylko wtedy, zaraz potem na rękach się uspakajał, kończył kupę i w spokoju dał się przewijać. Teraz już słodko chrapie. A ja mam doła. Z jednej strony wiem że dobrze zrobiłam, ale z drugiej mam wyrzuty sumienia że go tak wcześnie odstawiłam. Ech... wczoraj prawie cały dzień przepłakałam. |
|
|
|
#2989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w sukienusi pewnie ślicznie się prezentuje prosimy pokazac na modelce![]() Cytat:
|
|
#2990 |
|
Rozeznanie
|
Max klapna w lozeczku i mam nadzieje ze spi.
Zrobilam znow tiramisu. Jest to jeden z moich ulubiontch deserow obok tzw. zupy angielskiej. Myshiu dobrze ,ze Misio zasna. Mam nadzieje ,ze noc ladnie przespi. Joli synowa jak sie patrzy. Ale ten kolega cos mi tu nie pasuje ![]() Chociaz jest miedzy nimi tylko dzien roznicy to Pucka wydaje sie doroslejsza . Czy tak sa ulozeni czy ona jest dluzsza? Sliczna dziewczynka. ![]() Co do swiecidelek to ja poki co lubie je miec. Z noszeniem codziennie to kiepsko bo przy Maxie nawet kolczyki boje sie zakladac gdyz on mnie lapie za uszy jak widzi jakas blyskotke. Zegarki koniecznie chce sprobowac. Ograniczam sie tylko do obraczki. Nawet pierscionka zareczynowego nie nosze bo sie boje zeby malego nie podrapac przy ubieraniu.Tak wiec wszystko czeka na stosowniejsze momenty no i na okazyjne wyjscia ![]() Ivy widze ze Olcia kombinuje ze smoczkjiem jak moj synus. Opanowal sztuke wsadzania smoka do buzi w 1 sekundzie. ![]() Kojec extra i Olcia buszuje w nim bez skrepowania. Fajny jest ten zolwik z Fishera. Czy on tez sam jezdzi po nacisnieciu? Dzis Max pierwszy raz przy sofie klekna na jedno kolanko i probowal sie podnosic. Jutro bede polowala na ta pozycje to zrobie fotke. Widze ,ze Olcia to bardziej zaawansowana w tych akrobacjach. Sukieneczka piekna. Agi tu nie trzeba Anglikow zeby szokowali...moja mama dzis oznajmila mi przez telefon ,ze jak przyjade akurat bedzie sezon truskawkowy i bedziemy malemu dawac truskawki zostawie to bez komentarza bo doprowadzila mnie do bialej goraczki...Ja tu biadole na tesciowa ale widze ,ze z mamuska nie bedzie tez latwo
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczy Olci - obłędne |
|
|
|
|
#2992 |
|
Rozeznanie
|
Ivy w moich postach dziele sie wrażeniami i spostrzeżeniami dotyczacymi bierzących zdarzeń, jak zauważyłaś ja również byłam ogromnie zaskoczona tym czego dowiedziałam sie dzisiaj w klinice. Wmurowało mnie i z niedowierzaniem słuchałam tego co owa HV do mnie mówi- odrazu chciałam podzielić sie z Wami informacjami, które dzis do mnie napłynęły. Nie rozumiem sarkazmu w twoim poscie:
"Zaserwuj mu schabowego z kapustą i grochem na dokładkę proponuję i zaproś na noc ową mądrą HV, nie wierzę, że Hubuś nie dostanie rozstroju żołądka po takim menu" Wiesz raczej dbając o dobro mojego dziecka daruje sobie podanie owych specjałów Hubertowi. Staram sie być na bierzaco z informacjami dot karmienia dzieci i moimi głównymi źródłąmi informacji sa gazety i bardziej ode mnie doświadczone mamy- nie stara angielską szkołą fish & chips. Akurat z mlekiem i sokami na noc nie chodziło jej o pruchnicę choć też o tym slyszałam tylko tak jak my dorośli odpocząć od posiłków nocnych. Narazie pozostane przy gotowych sloiczkach i owocach które są w schematach rozszerzania diety niemowląt.
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę, jutro wizyta u alergologa i powiem wam, że boję się że na jego pytanie czy jeszcze karmię, wybuchnę płaczem... Dobra, biorę się w garść, nie ma co. Jutro się odezwę jak było u alergo. Dobranoc Wam |
|
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie rozmiary bucikow nosza wasze dzieciaczki?
Moj Max ma teraz 19 ale sa tak na styk i w weekend planuje mu kupic takie bardziej letnie buciki z otworkami numer 20.Taka numeracja jest na moich bucikach.Jak jest u was? |
|
|
|
#2995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z wstawaniem, to jeszcze nie wykombinowała, że trzeba w górę się podciągnąć ![]() Cytat:
Jesteś jak najbardziej rozsądną mamą, że starasz się czytać i szukać informacji, a nie jedynie polegać na zdaniu HV. W swojej wypowiedzi dodałam, żebyś zaprosiła na noc ową panią, żeby ona miała nieprzespaną noc, a nie Ty. W tym sensie to napisałam. Absolutnie mi nie chodziło o to żebyś mu to serwowała. Jeżeli moją wypowiedź ułożyłam niefortunnie to przepraszam. Edit: Agi nie chcę wyjść na osobę małostkową..., ale zerknęłam na Mikołajki i tam Yoolia odpowiedziała Ci podobnie, że może zaserwować kotlet z frytkami, przykro mi, że w mojej wypowiedzi doszukałaś się sarkazmu wobec siebie, a w jej nie... Cytat:
A właśnie przez ten angielski schemat żywieniowy swego czasu U.K miało ogromny problem z nadwagą wśród nastolatków i zaczęli wprowadzać programy naprawcze, np. zakaz wstawiania automatów do chipsów, batoników, wafelków i napoi słodzonych w szkołach. Kto to pisał, chyba Lea, że widziała w McDonaldzie niemowlaka jedzącego to co dorośli (nie jestem do końca pewna, czy coś nie pokręciłam ).
|
||||
|
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11stkę.Cytat:
Edit: ponieważ na wszystkich zdjęciach Olka jest roześmiana, to może myślicie, że ona nie płacze i mam cudowne, grzeczne dziecko o to dowód, że nie zawsze jest grzeczna i uśmiechnięta
|
||
|
|
|
#2997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Muszę to jeszcze przemysleć i przekalkulować ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2998 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
Na poczatku serdecznie dziękuję w imieniu Piotrusia za zyczenia. Nie zaglądam tu ostatnio bo mam straszny młyn. Praktyki w szkole (śmieszne bo z zawodu jestem nauczycielem) biurokracja górą!!! No i egzaminy zerowe i tak z tygodnia na tydzień. Piotruś ględzi i marudzi bo ząbkuje i zabkuje a jeszcze ani jednego zabka nie ma. Męczy się bidulka ale cóż taka kolej rzeczy ![]() Zrobiłam mocna postanowienie że na wakacjach wszystko dokładnie przeczytam Obiecuje Pozdrawiam serdecznie
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A tak wcale nie było i nie jest ![]() Fotki Oli cudne. Jaka zaangażowana we wstawanie. Najbardziej właśnie w dzieciaczkach uwielbiam, to, że jak coś robią to z pełnym poświęceniem i skupieniem. Motylku Kacperek jest wyższy i większy od Gutki. Ja jakieś takie krzywe te fotki zrobiłam
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ta sukieneczkę też ma bardzo ładną. Oj coś tu poknociłam przy cytowaniu cytowania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

zadnych innych objawów uczulenia nie ma i nie wiem od czego to swinstwo

no i nie mniejsze dla Marty, a co ząbek wyprodukować, to wcale nie mniej zachodu, niż zdać prawko 

Sama niewiem...
(jak będziecie miały dość naszych fotek to prosze pisać