Czerwcowe mamusie 2017 cz. VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-02, 09:12   #2011
paula.cw
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. VI

Giovanemamma ja też jak miałam biegunkę to od razu myślałam o boże jeszcze za wcześnie.

To jest minus forum - ja dopiero 32 tc. A ja juz mam stresa że to zaraz. A może się okazać że jeszcze 10 tygodni np. 😂

Wypije kawkę i zmykam do Lidla na tydzień hiszpański.
Zobaczę te ubranka ale nie napalam się

W czwartek będą fajne suszarki na pranie. Ja myślę żeby kupić taką piętrowa bo mniej miejsca zajmuje a więcej drobiazgów się zmiesci.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:20   #2012
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Dzieciece przescieradla z gumka jakos nie sprawiaja mi problemu przy prasowaniu. Za to te z gumka z Naszego lozka doprowadzaja mnie do szału
U Nas po CC niestety 5 dni

Ja naszych z gumką w ogóle nie prasuje

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Mialam cc maly wazyl 2800,zabali go na badania

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Gratulacje! Waży więcej od chrzesnicy mojego męża urodzonej w terminie! Grunt, że jest zdrowy, dobrze że byłaś w szpitalu i zareagowali na czas! Nasz pierwszy watkowy szkrab! Śliczny jest!

Ja jestem 32 i 2 i zaczynam się bać... Mąż codziennie przemawia do małego, że ma wytrzymać do czerwca. U mnie wszpitalu nie ma oddziału dla wcześniaków i przewożą do Częstochowy lub Katowic więc lepiej, aby maleństwo ł siedział w brzuszku

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:25   #2013
marikaxp
Rozeznanie

Kacperkova- gratulacje! Śliczny maluszek😍 jak sobie radzi? Dostał więcej punktów niż moja córka urodzona po terminie jest dobrze.

Jejku stresuje się coraz bardziej.. Chyba dziś spakuje do końca torbę;D będzie z głowy.

Mi się podoba Xlander Xcite- ale to taki wózek dla mnie na piankach- chociaż i tak się zdecydowaliśmy na inny, ale na razie ciii ;D dodam, że jednak będzie na kołach pompowanych, ale i tak lekki.

Na OLX jest masa samych gondoli do xlander, ale kupienie samego stelaża jest raczej nie możliwe. . .

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Ja w środę zaczynam 36 tc- dokładnie 35.0 jeszcze 5 tygodni chociaż mogą być 4 ;D

Wczoraj przyszła na świat córka mojego brata ciotecznego ❤. Ale ona miała termin na 22.04 a w 40 -41 TC przekrecila się z główki na pośladki i miała CC zamiast wywołania.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:26   #2014
vanessa1781
Zakorzenienie

O kurczę, Kacperkowa gratulacje
A to Ci niespodzianka. Dużo zdrówka Wam życzę.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:26   #2015
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Ale mnie dzis Miki przerazil..nie dosc..ze bole jak na okres to nad ranem tak sie ruszal szybko..jakby padaczke mial i kopal mnie tak szybko w srodek brzucha jakby ktos sie dobijal do drzwi mam nadzieje..ze to nic zlego

Moja tsk się dwa razy kotlowała i jak się okazało przekręcała się w tedy

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:29   #2016
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość

Kacperkova nie dała się nikomu w kolejce wepchnąć
Nie wierzę...
Ja mojemu Konradkowi cały czas tłumaczę ze musi być dżentelmen od dziecka i ma się nie wpychać w kolejkę Matyldzie i Helence
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:39   #2017
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Hej😘 nie moge sie napatrzrc na naszego maluszka watkowego😉💙
Ja nadal w lozku czekam na kuriera😁
zamowilam jeszcze kilka rzeczy na blizejciebie

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-02, 09:50   #2018
pannaanna_87
Zakorzenienie

Arletka czkawke to rozpoznaje..w dole brzucha..a to bylo chwile..trzesawka taka dosc szybko..i pukal.. A teraz jest mega leniwy..

Jak mi dzis dzuszno i niedobrze..ja tez ide sie zbierac do ortopedy i tez wpadne do lidla.
Jak ktos uzywa kosmetykow astora to w rossmanie jest do 75% wszystko prawie 10 zl kosztuje..ponoc astor ucieka z pl.. Pewnie cos kupie
Zamowilam gemini..ochraniacz do kolyski..przescieradla..o rganizer..i do wozka tez.. I juz bedzie wszystko 😂💪

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 09:51   #2019
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Wiem, że łatwo tak pisać, ale pamiętaj, że ciąża jest juz tak zaawansowana, że młoda ma mało miejsca i stad może się mniej ruszać. Wiadomo, trzeba być czujnym, ale zbyt przewrazliwionym tez nie można być 😊

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Normalnie, aż się płakać chce ze wzruszenia 😜

wiem, ogolnie to ja zawsze uspokajam wszystkich. Ale jak zobaczylam zdj kacperkowej i to lenistwo corki to mi sie wszystko ze statsza orzypomnialo i glowa od razu pelna mysli..

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Giovanemamma ja też jak miałam biegunkę to od razu myślałam o boże jeszcze za wcześnie.

To jest minus forum - ja dopiero 32 tc. A ja juz mam stresa że to zaraz. A może się okazać że jeszcze 10 tygodni np. 😂

Wypije kawkę i zmykam do Lidla na tydzień hiszpański.
Zobaczę te ubranka ale nie napalam się

W czwartek będą fajne suszarki na pranie. Ja myślę żeby kupić taką piętrowa bo mniej miejsca zajmuje a więcej drobiazgów się zmiesci.

mam taka suszarke pioniwa. Supwr jesy wole ja od poprzedniej poziomej. Chociaz na posciele czy reczniki nadal pozioma mam bo sie lepiej sorawdza.
Stary 2017-05-02, 10:26   #2020
jelonekhihi
Zakorzenienie

Wzięłam od siostry torbę. Przyszły pieluchy od Hubiego. Wstawiam dziś pierwsze pranie Tymka
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 10:29   #2021
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięłam od siostry torbę. Przyszły pieluchy od Hubiego. Wstawiam dziś pierwsze pranie Tymka
Ja wstawilam ostatnie juz
Kocyki odswiezam po starszej i falbanke do lozeczka, bo maz mi wczoraj juzndo gory naszw podniosl jutro go poprosze zeby mi deske przy krzesle rozlozyl i zelazko i bede szykowax lozeczko nakryje poNiej kocem zeby sie niebkurzylo i bedzie czekac na lokatorke

Starsza i tak spi z nami obecnie to moge juz to zrobic
Stary 2017-05-02, 10:39   #2022
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Ja wstawilam ostatnie juz
Kocyki odswiezam po starszej i falbanke do lozeczka, bo maz mi wczoraj juzndo gory naszw podniosl jutro go poprosze zeby mi deske przy krzesle rozlozyl i zelazko i bede szykowax lozeczko nakryje poNiej kocem zeby sie niebkurzylo i bedzie czekac na lokatorke

Starsza i tak spi z nami obecnie to moge juz to zrobic
Ja folią przykryłam żeby się koty wystraszyły jakby wskoczyły :P I tak czeka już
Wiecie co ten szał zakupów jest okropny. Została mi do kupienia tylko lampka do pokoju i jeden ręcznik a tak wszystko mam. Ale już wymyślam bo coś bym kupiła :P

Zamówiłam na Alie klapki. Bo ja mam tylko japonki a jak będę chciała skarpetki założyć to japonek nie założę. A na alie są takie ładne więc stwierdziłam że tam zamówie za 28 zł a nie u nas jakieś brzydale albo drogie :P

No i pieluszki jeszcze dokupuje bo mi dziewczyny doradziły na spotkaniu takie na wyjścia do lekarza wygodniejsze.

I już sobie plecaczki oglądam :P Bo tak sobie myślę że jak będę chciała z chustą chodzić to plecak wygodniejszy od torby. Ale to na razie nie kupuje tylko na listę wrzucam

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:06   #2023
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Arletka czkawke to rozpoznaje..w dole brzucha..a to bylo chwile..trzesawka taka dosc szybko..i pukal.. A teraz jest mega leniwy..

Jak mi dzis dzuszno i niedobrze..ja tez ide sie zbierac do ortopedy i tez wpadne do lidla.
Jak ktos uzywa kosmetykow astora to w rossmanie jest do 75% wszystko prawie 10 zl kosztuje..ponoc astor ucieka z pl.. Pewnie cos kupie
Zamowilam gemini..ochraniacz do kolyski..przescieradla..o rganizer..i do wozka tez.. I juz bedzie wszystko 😂💪

Oglądałam te kosmetyki astora, promocje na serio fajne, no podkład z 57 na 12, ale wszystkie jakieś takie ciężkie i ciemne mi się wydawały.

Byłam i dokupiłam kapcie i małą paczkę pampersòw jedynek. Wszystko rozłożyłam w łóżeczku i wystarczy do torby w razie czego wrzucić. Jestem gotowa

Stary 2017-05-02, 11:12   #2024
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Ja tak samo!

Kacperkova kochana gratuluję 😍😍😍

Ale się przeraziłam na poważnie, moja dziś biorę się za ubranka, nie ma żartów i czas się pakować!

Kurde, ja też źle się czuje. Nie dość, że brzuch boli, kręgosłup też, to o 2 w nocy obudziłam się z bólem jak na biegunkę i strasznie się przeraziłam, bo przypominało mi się jak w sr mówili, że tuż przed porodem organizm się oczyszcza, a też nie jadłam nic co mógłoby mi zaszkodzić.

Cieszę się bardzo że Kacperkova urodziła, ale jednocześnie czuję taki niepokój, tak nieswojo, że najchętniej bym cały dzień przepłakała. Sytuacja w domu też nie pomaga. Nie czuje się jeszcze gotowa

Jelonku dodaj proszę na 1 stronie przy rozpakowanych mamach na kiedy miały termin porodu
Nic nie ruszylo z mezem?

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:18   #2025
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
Nic nie ruszylo z mezem?

Ruszyło, na gorsze. Spał w drugim pokoju, a teraz gdzieś pojechał. Mnie z nerwów aż mdli i boli brzuch, twardy jak kamień.

giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-02, 11:19   #2026
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
wiem, ogolnie to ja zawsze uspokajam wszystkich. Ale jak zobaczylam zdj kacperkowej i to lenistwo corki to mi sie wszystko ze statsza orzypomnialo i glowa od razu pelna mysli..

mam taka suszarke pioniwa. Supwr jesy wole ja od poprzedniej poziomej. Chociaz na posciele czy reczniki nadal pozioma mam bo sie lepiej sorawdza.
Ja mam i taka i taka pionowa jest fajna na wieksze rzeczy (np. ciuchy meza) bo na poziomej mi ciezko je miedzy te druciki wkladac, zwlaszcza jakies grube swetry czy spodnie

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:37   #2027
monika860902
Zakorzenienie

Melduje ze jestem.juz po wizycie. Wody sa juz ok. Mam ich 4 ( norma 2-8)- sprawdzal mi inna metoda niz ostatnio tamten lekarz. Ponadto mam rozwarcie na 1.5 cm, szyjka miekka, krotka. Mam sie bac ze to juz niedlugo??😲 powiedzial ze do terminu napewno nie urodze, bede miala przedwczesny porod. Jestem przerażona. Jak chodze to.czuje jak mi maly napiera.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:41   #2028
pannaanna_87
Zakorzenienie

Giove ale uparciuch..naprawdw moim zdaniem przesadza..nie wiem o co poszlo ale tal Cie traktować jeszcze na koncowce ciąży to juz gruba przesada

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Monia super..ze z wodami juz dobrze..a to nie powiedziane..ze Nie dotrzymasz..juz niedlugo 37 tc.. Dasz rade 💪💪💪

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:44   #2029
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ruszyło, na gorsze. Spał w drugim pokoju, a teraz gdzieś pojechał. Mnie z nerwów aż mdli i boli brzuch, twardy jak kamień.

Solidny ochrzan mu się należy. Ciężarną żonę tak denerwować.
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Melduje ze jestem.juz po wizycie. Wody sa juz ok. Mam ich 4 ( norma 2-8)- sprawdzal mi inna metoda niz ostatnio tamten lekarz. Ponadto mam rozwarcie na 1.5 cm, szyjka miekka, krotka. Mam sie bac ze to juz niedlugo??😲 powiedzial ze do terminu napewno nie urodze, bede miala przedwczesny porod. Jestem przerażona. Jak chodze to.czuje jak mi maly napiera.

Super, że wody już w porządku. Z rozwarciem i miesiąc można chodzić. Odpoczywaj, nie forsuj się. Marcel jeszcze niech posiedzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-02, 11:46   #2030
Daga825
Wtajemniczenie

Jejku dziewczyny, czas wyrzucić wszystkie kalendarze chyba, zaczyna się u nas to co u kwietniowek i majowek a to drugi dopiero...

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:47   #2031
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie no przegina trochę :/ przecież Ty nie możesz teraz się tak denerwować

Stary 2017-05-02, 11:50   #2032
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Nie no przegina trochę :/ przecież Ty nie możesz teraz się tak denerwować

Mówiłam, kose mu pod zebra i po problemie nie no, wiem, że to głupie. Faceci są jak dzieci.. Jedyne wyjście to przeczekać a potem szczera rozmowa

Stary 2017-05-02, 11:53   #2033
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Mówiłam, kose mu pod zebra i po problemie nie no, wiem, że to głupie. Faceci są jak dzieci.. Jedyne wyjście to przeczekać a potem szczera rozmowa

U mnie wystarczy telefon do teściowej. Od razu do pionu go postawi.

REKLAMA
Stary 2017-05-02, 11:53   #2034
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Biedna! Jak można tak postępować! Współczuję ci z całego serca, bo zdaje sobie sprawę, jak takie kłótnie wpływają na samopoczucie psychiczne i fizyczne. Nie mowie juz o tym, że jeśli jesteś w ciąży to przeżywasz to mocniej i doglebniej 🙁 nie ma na to rady, ale musisz spróbować to jakoś olać i ograniczyć nerwy. Tu chodzi o zdrowie twoje i twojej księżniczki

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 11:54   #2035
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój z moją jest tak sklocony, że nie chce jej już widzieć nigdy nie ma to jak rodzinka

Stary 2017-05-02, 11:59   #2036
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Super, że wody się zwiększyły, choć to i tak już taki etap, że będzie ich pewnie cały czas ubywalo 🙁 co do rozwarcia to nie łam się! Znam takie, co egzystowaly i "chodzily" z rozwarciem bardzo długo, a urodziły w terminie 😉 trzeba być dobrej myśli! Poza tym, niedługo i tak będziesz juz chciała rodzic, wiec docenisz, że twój organizm się przygotowuje 😊 ja bardzo chciałabym urodzić wcześniej, bo nie chce powtórki z poprzedniej ciąży, gdzie w 41 tc słyszałam w kolko, że jestem zamknięta na 4 spusty, a szyja długa i twarda"... wtedy człowiek się zastanawia, czy jego organizm jest w ogóle zdolny do porodu 🙁 ani jedna ani druga sytuacja nie jest do pozazdroszczenia - urodzenie za wcześnie i za późno 🙁 ale tak, jak mówię, to ze szyjka się otwiera to dobry znak na tym etapie. Wiadomo, musisz uważać na siebie, ale to jeszcze nie oznacza, że za chwilę urodzisz

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 12:00   #2037
Kasiulka07
Raczkowanie

Witam
Trochę mnie nie było i tak czytam te ostatnie strony i aż mnie zmroziło że to już się zaczyna! Kacperkova wielkie gratulacje!
Ja już dziś puściłam pierwsze pranie dla córeczki

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2017-05-02, 12:03   #2038
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie jak u nas Jeden telefon i mąż jest już na dywaniku... A że to synuś mamusi to jest to najskuteczniejszy sposób 😉

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

Kochana to mimo wszystko dobre wiadomości Wody się podniosły to najważniejsze! A z rozwarciem to można chodzić i chodzić...

Stary 2017-05-02, 12:06   #2039
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dokładnie jak u nas Jeden telefon i mąż jest już na dywaniku... A że to synuś mamusi to jest to najskuteczniejszy sposób 😉

A u mnie odwrotnie, tzn jest synuś mamusi, a ona jest nadopiekuncza i ze wszystkiego go wytłumaczy. W ogóle nie podoba mi się jak go wychowała. Wszystko by najchętniej za niego, jego brata i ojca robiła bo to obowiązek kobiety. Dla mnie to żal. Do tego zawsze jej musi być na wierzchu, a ja też sobie nie pozwolę na głowę wejść, więc często są między nami zgrzyty. Cieszę się, że kupiliśmy mieszkanie z dala od niej, bo za bardzo lubi się wtrącać.

giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-02, 12:10   #2040
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:

Czym Ty sie kochana przejmujesz? To tylko chlop. Nie warto w ogole sie stresowac bo za pare dni nie bedziesz nawet pamietala ze cos sie dzialo...

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

Kochana duzo odpoczywaj, nie powinnas za dlugo stac ani chodzic.
Wody sa ok, to super😘
Wszystko bedzie dobrze😘 a teraz.no coz kazda z nas siedzi na bombie😁
Wazne zeby sie oszczedzac i nie prowokowac przedwczesnego porodu

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości