Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-05, 17:52   #4801
sailormaary
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
To pewnie jestes ta mniej nasycona zima ktorej nazwe zapomnialam. Sa 3 podtypy jesieni, jeden ciemny, drugi czysty i ten trzeci czesto jest mylony z latem, bardzo piekne kolory ma ten podtyp zimy (zobacz sobie youtuberke Melissa Alatorre, ona jest tym typem aczkolwiek te same typy tez nieco roznic maja). A turkus jest dla wiosen, nie dla lat, wiosny pieknei wygladaja w turkusie mimo ze to bardzo trudny kolor no i same wiosny dziela sie na podtypy wiec moga pasowac poszczegolne odcienie tylko

Mariolasl - z suchych olejkow mam tylko Lacure z Aldika, limitowany olejek czasami maja w ofercie specialbuys.

Co do bloga arsenic to wlasnie stamtad wiekszosc wiedzy czerpie i dlugo dlugo kminie juz takie rzeczy bo interesuje sie tez plastyka I mam ten sam typ urodowy co Arsenic. Zielono-bialy kolor skory w moim typie urodowym doprowadzil mnie do tropu, a i kiedys marudzilam na zielony braz na wlosach, teraz jak juz wiem czym jestem to nie ma problemu, wiem co pasuje

A możesz mi powiedzieć, jakim ja jestem typem ? Bo zawsze myślałam ze latem ale w sumie już nie wiem :/ No i dodaje fotki jak moje fale wyglądają , fakt trochę się napuszyły,ale jest lepiej ze skrętem... IMG_1494003134.148223.jpgyIMG_1494003148.125485.jpgIMG_1494003160.306836.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 18:11   #4802
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tak, to ja. Ogień był fałszywy . Farbowany rudy lis
Teraz jestem naturalna ciemna blondynka

Oj, pamiętam ten ogień, ale i loki bardzo mi się podobały!
buziaki dla Antonia

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
To pewnie jestes ta mniej nasycona zima ktorej nazwe zapomnialam. Sa 3 podtypy jesieni, jeden ciemny, drugi czysty i ten trzeci czesto jest mylony z latem, bardzo piekne kolory ma ten podtyp zimy (zobacz sobie youtuberke Melissa Alatorre, ona jest tym typem aczkolwiek te same typy tez nieco roznic maja). A turkus jest dla wiosen, nie dla lat, wiosny pieknei wygladaja w turkusie mimo ze to bardzo trudny kolor no i same wiosny dziela sie na podtypy wiec moga pasowac poszczegolne odcienie tylko
Ja uwielbiam turkus i fuksję jestem czysta zima, z bladą skórą i zielonymi jasnymi oczami

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-05, 19:48   #4803
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Iwonalodz dziękuję! U mnie największy problem właśnie z określaniem się jest już na samym początku - nie umiem stwierdzić, czy jestem ciepła czy zimna, bo jakbym wiedziała to już bym miała w co celować. Przyjęłam, ze ciepła, bo twarz w odcieniach żółtego, ale złamanego czymś i właśnie tu problem, bo nie ogarniam jakim odcieniem

Zimą na pewno nie jestem. Zimy są bardziej kontrastowe niż ja. Właśnie u mnie jest ten problem, że powinnam być kontrastowa, bo ciemne włosy i oczy, ciemna oprawa oczu, ale jestem rozmyta, bez makijażu sprawiam wrażenie rozmycia. Mam czarno-białe oprawki okularów i jak je ubieram bez makijażu to najpierw widać oprawki, dopiero potem mnie.
Jeżeli typem jednak zimnym to prędzej zgaszonym latem, jeżeli ciepłym to zgaszoną jesienią. Inne kolorystyki są zbyt czyste i intensywne jak dla mnie. Ciężko mi określić, czy jestem typem ciepłym, czy chłodnym. Stawiałam na ciepły, bo zdecydowanie bardziej wole się w złotych odcieniach niż srebrnych. Ale to chyba musiał by ktoś mnie na żywo zobaczyć i powiedzieć, bo nie widzę tych subtelnych niuansów odnośnie ciepła, czy chłodu w wyglądzie. Niby cera żółta, ale nie do końca, coś ją łamie, ale nie mam pojęcia już jaki dokładnie odcień. W dodatku mam cerę trądzikową to przyrównywanie kolorów do cery bez makijażu jest bez sensu, bo dużo w niej różu od przebarwień.
I jeżeli jeszcze chodzi o ten zielony blask na włosach - to właśnie oprócz blasku włosy naturalnie rozjaśniają mi się w żółto-rude odcienie. I mam wrażenie, że właśnie lepiej by mi było w jaśniejszych włosach niż w ciemniejszych niż moje naturalne.

I przepraszam za tak duży offtop! Moze jakiś wątek o analizie kolorystycznej dla kręconowłosych?
Poczytaj sobie wpisy, co zalinkowałam, powinny Ci pomóc

Tu masz o zimie (moim zdaniem nietypowej :

http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...a-zima-na.html

tu o podtypach zimy:

http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...y-podtypy.html

tu masz o biżuterii:

http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...ystycznej.html

tu masz o cieple/zimnie:

http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...mowanie-i.html

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-06, 11:45   #4804
sailormaary
Zadomowienie

IMG_1494067435.869429.jpg. Dzisiaj wyglądają tak, niestety kręci mi się tylko jedna strona... ma ktoś pomysł dlaczego tak może być ?

Stary 2017-05-06, 19:47   #4805
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Oj, pamiętam ten ogień, ale i loki bardzo mi się podobały!

buziaki dla Antonia

Ja uwielbiam turkus i fuksję jestem czysta zima, z bladą skórą i zielonymi jasnymi oczami

Loki mam nadal, ostatnio sie buntują po przeproteinowaniu. W zeszłym roku he wymeczylam, bo dekoloryzowalam włosy o aktualnie dochodzą do siebie.

Dziękuje! Antoś wkrótce skończy 8 lat i włosy proste jak drut! Kiedy ten czas zleciał! I ma 3 letniego brata Marco, który ma burze kręconych włosów

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Załącznik 7053126. Dzisiaj wyglądają tak, niestety kręci mi się tylko jedna strona... ma ktoś pomysł dlaczego tak może być ?

Może na niej śpisz?
Moje loki miewają sie dużo lepiej od kiedy układam je do góry na poduszce. Mam tylko boba, wiec nie ma z czego robić ananasa

Stary 2017-05-06, 20:48   #4806
Klaudenc
Moderator

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1142551
link do nowego offtopa, potem przeniose posty bo teraz jestem zajeta
Stary 2017-05-06, 21:00   #4807
sailormaary
Zadomowienie

Możliwe, ale chyba są jeszcze za krótkie aby je dać do góry bo potem będą stały tak cały czas

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-06, 22:17   #4808
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Przejrzalam watek pobieznie... Kilka postow skomentuje.

Cytat:
Napisane przez caloksztalt Pokaż wiadomość
Ostatnio weszłam na naturallycurly i czytałam sporo o ich markach typu SheaMoisture, DevaCurl itp itd. Tyle się naczytałam, że aż się zastanawiam czy nie są warte spróbowania (co desperacja robi z człowiekiem i jego kieszenią)- może któraś miała/chciała/może coś o nich powiedzieć?
Ja używam Shea Moisture Raw Shea & Capuacu - maskę i żel do włosów. Uwielbiam je. (ta seria: link)
Mój must-have to jeszcze masło kokosowe Ogx (link).
Generalnie do moich włosów idealnie się sprawdzają produkty dla czarnoskórych, więc jako że mieszkam w Stanach i mam łatwy dostęp do takich produktów, rozpieszczam swoje loki.

Świetnie też u mnie wygląda twist-out zrobiony na ten krem do loków Pantene: link. Mogłam go nałożyć tonę, a włosy były pięknie wygładzone i nie wyglądały na brudne czy przetłuszczone. Niestety chyba go właśnie u mnie wycofali, bo nigdzie nie mogę go znaleźć, nawet w internecie. Muszę znaleźć jakiś nowy krem do loków. Już wiem, że Dove jest beznadziejny, robi efekt przetłuszczonych włosów.

Cytat:
Napisane przez chabrymakiistokrotki Pokaż wiadomość
spinki-żabki. Mam gęste włosy (10,5cm w kucyku kiedy nie są spuszone) i do upięcia koczka-ślimaczka potrzebuję 4-5 żabek, które też podejrzewam o uszkadzanie końcówek.
Ja na co dzień do pracy najczęściej upinam koczek 8 żabkami (dokoła koczka ). Są zdecydowanie delikatniejsze dla moich włosów niż wsuwki. Ogólnie mam problem z upinaniem włosów, bo są bardzo ciężkie a do tego mam wrażliwą skórę głowy, więc nie mogę mieć wysokich czy bardzo ciasnych upięć. Żabki to jedyne co mi jest w stanie utrzymać włosy. A nie chce chodzic na co dzien w rozpuszczonych, bo to ani wygodne, ani dobre dla ich zdrowia (strasznie je mecze, gdy mam rozpuszczone - przez krzesla, torebki, swetry, szale itd.)

Cytat:
Joanna Rzepa- nie widziałam tych szamponów dziś w rossmanie W jakich drogeriach ich szukać?
Podbijam pytanie.

Ogolnie to przyszlam sie pochwalic, ze nareszcie znowu mam wlosy do pasa (oczywiscie na prosto). Teraz tylko dbac, dbac i jeszcze raz dbac. Zeby sie nie skonczylo, jak ostatnie 2 razy, gdy konieczne bylo skrocenie o polowe... Dzis nie wygladaja najlepiej, musialam je troche ugniesc maslem kokosowym, bo sie spuszyly, ale i tak wrzucam fotki, zeby pokazac dlugosc. Kocham miec dlugie wlosy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 6 maja 2017.png (898,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6 maja 2017_2.jpg (148,7 KB, 52 załadowań)
Stary 2017-05-06, 22:27   #4809
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Aaaaa, nie wiem, czy widzialyscie. Fryzjerka Mysia wydala ksiazke: http://pascal.pl/eliksiry--pomady-i-...y,18,6479.html
Z checia bym ja dorwala w swoje rece.
Stary 2017-05-07, 16:56   #4810
caloksztalt
Raczkowanie

krolewna_smieszka, jakie masz przepiękne włosyyy!

To zazdroszczę, że masz dostęp do tych kosmetyków na co dzień. Ja jako że mieszkam w Polsce, muszę zastanowić się kilka razy czy są warte wydania na nie pieniędzy. Nie mam też takiego skrętu jak afroamerykanki, określiłabym swój jako 2b/2c (dziewczyny, jak się mylę to poprawcie mnie) i nie wiem czy te produkty nie obciążą mi włosów...Ale fajnie wiedzieć, że są one przeznaczone specjalnie do kręciołów
Jaką masz porowatość? bo moje włosy kokos puszy i muszę go unikać.

sailormaary
dołączam się do Twojego pytania! załączam zdjęcie kosmyków w tym samym miejscu po obydwu stronach- pośmiejmy się w niedzielę

A tak serio jak macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego przyprostu to ozłocę:p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (58,7 KB, 37 załadowań)
caloksztalt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 17:21   #4811
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Caloksztalt u mnie to normakwestia rozkładania kosmetyków, spania na jednej lub drugiej stronie, zakładania za uszy podczas schnięcia albo macania włosów czy nawet wyciskania w ręcznik.
Wiem, że miałam ci napisać o pielęgnacji pamiętam tylko muszę znaleźć dłuższą chwilę

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-07, 17:56   #4812
201707171530
Konto usunięte

Zastanawiam się, ile czasu zajmuje wam mycie włosów?
Pytam, bo brałam dziś prysznic i byłam w szoku, bo wyszło mi ok pół godziny... to dwa razy dłużej niż przed wlosomaniactwem
Do tej pory tego nie liczyłam, bo miałam więcej czasu wolnego. Teraz zacznie mi się gorący okres w pracy wiec z ciekawości sprawdziłam ile trwa cały rytuał Fakt faktem, pół godzinki to nie tak długo, ale z drugiej strony włosy myje co dwa dni... ciagle mam nadzieje ze przez odpowiednia pielęgnacje skóra głowy mi się odwdzięczy i będę mogła myć je rzadziej
W każdym razie samo ugniatanie włosów zajmuje pare minut - najpierw z odżywka, potem ze stylizatorem... odgniatanie ich z wody...
Nie jestem tez wprawiona w ploppingu wiec trochę się gimnastykuje z tym ręcznikiem Potem jeszcze nieudolne podpinanie włosów u nasady żabkami. Może jak się wprawie w to wszystko to będzie szybciej i sprawniej szło. Ciekawa wiec jestem, jak sprawa ma się u was

201707171530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 18:17   #4813
sailormaary
Zadomowienie

mi też zajmuje około 30 minut, a jak robię cuda czyli płukanki itp. to jeszcze dłużej...
Stary 2017-05-07, 19:35   #4814
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

30 minut to mi zajmuje prysznic z myciem głowy, peelingiem ciała i goleniem nóg na pól godziny przed kąpiela nakładam olej. Wchodze, myje głowę, nakładam odżywke ds, ogarniam siebie, spłukuje odżywke, odciskam, nakładam odżywke bs, biorę włosy w kapturek z mikrofibry, ogarniam siebie i chodzę z kapturkiem z 10 min. Ściągam, nakładam stylizator, ugniatam i zostawiam. Jeśli suszenie to 20 min doliczam ale ja mam dużo włosów

Stary 2017-05-07, 20:24   #4815
Klaudenc
Moderator

Cytat:

A tak serio jak macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego przyprostu to ozłocę:p
Przenawilzenie albo po prostu brak protein?

Kurka mam ten szampon Nioxin na wypadanie i chyba zaluje bo wczesniej uzywalam innego na delikatnych detergentach a ten jest mocny rypacz ze wysusza mnie jak piernik Rozciencze go chyba z jakas herbata kofeinowa i dodam aloes i nie bede stosowac przy kazdym myciu. Szampony od Dr organic na szczescie ratuja sprawe, juz dawno nie mialam tak suchych wlosow, huh. Moze za duzo soli ma :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-07, 21:44   #4816
Edkaaaa
Przyczajenie

Cześć

krolewna_smieszka - Masz cudowne włosy!!! Przeczytałam, że mieszkasz w USA, może mogłabyś mi polecić co warto tam kupić? Mam okazję poprosić siostry o jakieś zakupy bo będzie w wakacje i zastanawiam się czy są jakieś kosmetyki, które warto wypróbować?
Edkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 22:48   #4817
Eneajla
Zakorzenienie

Śliczne włosy, burza loków!

caloksztalt ja uważam tak jak klaudenc, moje włosy też rozluźniają skręt gdy mają przesyt nawilżaczy i za mało protein. ale ogólnie śliczne włosy i jakie dłuuugie

A tak poza tym, to przez 20 kilka lat życia myślałam, że mam proste włosy i wszyscy ludzie dookoła(tylko dziwnie miałam zawsze spuszone-myślałam że są wiecznie zniszczone), dopiero od roku traktuję je jako kręcone i zauważyłam jakie te włosy sa sprężyste, normalnie żyją A znajomi myślą, że ja je kręcę lokówką albo wałkami, nie chce im się wierzyć, że to moje naturalne włosy. A mnie to bawi

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1268152
Eneajla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-07, 23:43   #4818
sailormaary
Zadomowienie

moje całe życie wyglądały jak zniszczone, ale trochę się falowały, teraz też je traktuje metodycznie, i nadal są dziwakami, ale za to nie są aż tak czochrate,,, he he
Stary 2017-05-08, 09:42   #4819
mariolasl
Zakorzenienie

krolewna_smieszka przepiękne włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-08, 10:13   #4820
Luinloth
Raczkowanie

A używa może któraś z Was lakieru do włosów?
Mnie by się przydał lakier na okoliczność pokręcenia sobie włosów, bo moje proste włosy są zdradziecko niepodatne i jak już sobie je zakręcę na wałkach, to wytrzymują może ze dwie godziny, zanim powrócą do stanu naturalnego. Ale boję się trochę lakieru, że mnie poklei albo usztywni i ogólnie te włosy będą nieprzyjemne w dotyku
Luinloth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-08, 14:34   #4821
sailormaary
Zadomowienie

Ja nie używam, ale może ktoś inny?

Stary 2017-05-08, 14:38   #4822
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez Luinloth Pokaż wiadomość
A używa może któraś z Was lakieru do włosów?
Mnie by się przydał lakier na okoliczność pokręcenia sobie włosów, bo moje proste włosy są zdradziecko niepodatne i jak już sobie je zakręcę na wałkach, to wytrzymują może ze dwie godziny, zanim powrócą do stanu naturalnego. Ale boję się trochę lakieru, że mnie poklei albo usztywni i ogólnie te włosy będą nieprzyjemne w dotyku
Skoro włosy ci się prostują do zera, to i tak potrzeba mocnego lakieru, więc usztywnienie jest nieuniknione - taki zresztą lakier ma cel. Włosy się robią szorstkie w dotyku, trudno. Ja się po prostu z tym godzę, że jak mam lakier to po to, żeby wyglądać, a nie po to, żeby mieć aksamitne włosy.
Stary 2017-05-08, 23:56   #4823
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Nr 2 to odżywka z wyciągiem z owsa, doszukałam się analizy (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3271) i teraz nie wiem czy używać, czy nie Włosy mam 2a.
Ja mam ta z olejkiem jojoba chyba, i szczerze mam mieszane uczucia. Znaczy nawilza super ale co więcej robi to ja nie wiem.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

krolewna_smieszka
Zakochałam się q Twoich włoskach tym bardziej że mam podobny typ skrętu tylko mi się na końcach robią pierscionki ale ja mam ich o polowe mniej i ostatnio w ogole z nimi nie moge dojsc do ładu, i co gorsza tak jak ty chyba bede musiala podciac co mnie martwi bo po raz 3 zapuszczanie do pasa skonczy sie na wlosach za lopatki moze sie do wiem wiecej o Twojej pielegnacji, moze moim klaczkom to pomoze i beda w koncu tak dlugie i tak piekne jak Twoje Może po wizycie u Trychologa w końcu dowiem się co zrobić żeby przestały wypadać bo bez tego ani rusz

całokształt piekne falki <
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2017-05-08 o 23:59
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-09, 15:55   #4824
cf8a477bc2d76321deee20101eae6dd289f7deea_608b3a95c2197
Konto usunięte

Hej dziewczyny, przychodze do Was z pytaniem. Mam falowane wlosy 2a, dosyc gruba, mniej wiecej za zapiecie stanika, chcialabym zapytac czy wlosy o takiej strukturze da sie obciac tak, zeby ukladaly sie miare ladniej bez kompletnie zadnej stylizacji? Bez pianek, zelow, suszarki, prostownicy itp. Z gory dziekuje za rady dotyczace uzywania czegos bo ja po prostu jestem ciekawa czy takie wlosy sa w stanie radzic sobie same, ewentualnie przy odpowiedniej pielegnacji ale bez stylizacji.
cf8a477bc2d76321deee20101eae6dd289f7deea_608b3a95c2197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 16:20   #4825
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Caloksztalt to tak. Ja bardzo zniszczyłam włosy w gimnazjum - prostowalam nawet na mokro. Od liceum czyli jakieś juz 6 lat nie prostuje oprócz jednorazowych epizodów. Tamte zniszczone dawno już ścięłam. Teraz porowatosc oceniam na nisko-średnią. Co lubie
Oleje - lniany, awocado, słodkie migdały, koko mnie puszy, a masło shea dziwnie tępi. Słonecznikowy nic nie robi tak jak z pestek winogron, oliwa z oliwek. Lubiłam oliwki z babydream ale teraz jakby za lekkie są.
Odżywki - moje włosy z proteinami są na bakier - raz na 2 tygodnie przy towarzystwie oleji inaczej się pusza mega.
Proteinowa stosuje nivea long repair to nową. Kupiłam jeszcze z isany proteinowa i też jest ok.
Humektantowe - tu ostrożnie choć bardzo lubię humektanty. Jednak nie lubię sie z miodem i aloesem. Miód mnie tępi i prostuje, aloes puszy. Oprócz tych dwóch składników każda odżywka czy maska jest ok. Na półce mam isane proffesional, zwykłą isane z pomaranczowa zakrętka, maska o herbal z lnem, maska dr sante z macadamia.
Emolientowe - lubie z isany professional ta oil cos tam, biovax do suchych, timotei drogocenne olejki. Garniera AiK uwielbiałam na początku kiedy porowatosc mialam inną. Teraz jest ok, ale nic nie robi w sumie.
Mam do zabezpieczania olejek z silikonami. Na bs daje któraś emolientowa. Żel używam isane do lokow ale szalu nie robi a mi nie zależy na utrzymaniu skrętu póki co. Po kąpieli odciskam, nakładam kapke odzywki bs na prosto na wlosy i zawijam w kapturek z mikrofibry. Kupilam na ali. Chodzę chwilę i zdejmuję i tez na plasko nakładam olejek i żel jeśli mi się zachce. Nie ugniatam bo to powoduje że moje włosy jeszcze bardziej się puszą. I daje im żyć własnym życiem. Czasem odcisne w papier ręcznikowy. Zazwyczaj klade sie spać w mokrych. Nie suszę włosów bo robi mi się puch stulecia - muszą same wyschnąć wtedy są najlepsze i najmojszenie czesze praktycznie wcale ale jesli nie moge przejechać przez nie palcami to szczotka idzie w ruch, ale tylko mokre z odżywka
Szamponu uzywam oherbal z lnem. Nie lubię delikatnych a jak juz to babydream z lewkiem. To chyba wszystko

Stary 2017-05-09, 16:37   #4826
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

[1=cf8a477bc2d76321deee201 01eae6dd289f7deea_608b3a9 5c2197;73654066]Hej dziewczyny, przychodze do Was z pytaniem. Mam falowane wlosy 2a, dosyc gruba, mniej wiecej za zapiecie stanika, chcialabym zapytac czy wlosy o takiej strukturze da sie obciac tak, zeby ukladaly sie miare ladniej bez kompletnie zadnej stylizacji? Bez pianek, zelow, suszarki, prostownicy itp. Z gory dziekuje za rady dotyczace uzywania czegos bo ja po prostu jestem ciekawa czy takie wlosy sa w stanie radzic sobie same, ewentualnie przy odpowiedniej pielegnacji ale bez stylizacji.[/QUOTE]
Chyba tylko cieniowanie/stopniowanie wlosow moze pomoc, beda lzejsze przez co lepiej sie beda ukladaly i powinny same sie falowac przy odpowiedniej pielegnacji

Wyslane z aplikacji Forum Wizaz. lavaniaviola.blogspot.com
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-09, 19:09   #4827
sailormaary
Zadomowienie

Tez mam fale, ale fryzjerka jak kiedyś zapytałam o to czy obetnie mi tak aby się lepiej falowaly to mnie wyśmiała ze nie ma takiego cięcia i ze na moje włosy nic nie pomoże... w ogóle kiedyś jedna fryzjerka udzieliła komentarza do moich włosów ze one ,, tak się kręcą" ale tak z wyrzutem,,, te tragedia... ogólnie z fryzjerami mam trochę na pieńku... moje włosy robią co chcą i ich to wnerwia...

Stary 2017-05-09, 19:13   #4828
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cześć dziewczyny

Proszę Was o pomoc. Mam krótkie kręcone włosy i mam problem z ich utrwaleniem. Albo złej pielęgnacji używam. Po umyciu włosów, moja fryzura jest mega pokręcone, loczki fajnie wyglądają. Nie mija godzina - dwie część włosów się prostuje, loki się odkręcają.
Moja pielęgnacja jest najczęściej taka: szampon, odżywka, jedwab w spray-u lub innych psik. Teraz stosuje taki szampon: the curl company z Creightons, odżywki miałam z tej samej firmy, później odżywkę z callosa z jedwabiem, a teraz mam z Tołpy green nawilżanie. I zauważyłam, że jak zaczynam nową odżywkę to utrwalenie jest dłuższe, później moje włosy się 'przyzwyczajają' i z czasem opadają. Nie używam żadnych żeli, kremów, bo bardzo mi przetłuszczają i zlepiają włosy. Co powinnam zmienić w mojej pielęgnacji? Zmienić odżywkę czy zacząć używać jakiś kosmetyków do stylizacji włosów??
Stary 2017-05-10, 11:19   #4829
Luinloth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
Skoro włosy ci się prostują do zera, to i tak potrzeba mocnego lakieru, więc usztywnienie jest nieuniknione - taki zresztą lakier ma cel. Włosy się robią szorstkie w dotyku, trudno. Ja się po prostu z tym godzę, że jak mam lakier to po to, żeby wyglądać, a nie po to, żeby mieć aksamitne włosy.
Ech, moje włosy się okropnie puszą na czubku głowy i trochę się bałam, że taki lakier pogorszy sprawę. No ale trudno a jakiego używasz?
Luinloth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 12:21   #4830
basia0707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Moja mama tak samo ja za to kaszki lubię :P ee ja czasem i 4 nie myję.

Mi tak samo się nie chce :P
Moja mama myje co 2 dni , używa olejku inoar i duo packu curls na drugi dzień poprawia olejkiem i jest super
basia0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości