|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Cytat:
A możesz mi powiedzieć, jakim ja jestem typem ? Bo zawsze myślałam ze latem ale w sumie już nie wiem :/ No i dodaje fotki jak moje fale wyglądają , fakt trochę się napuszyły,ale jest lepiej ze skrętem... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() buziaki dla Antonia ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu masz o zimie (moim zdaniem nietypowej ![]() http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...a-zima-na.html tu o podtypach zimy: http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...y-podtypy.html tu masz o biżuterii: http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...ystycznej.html tu masz o cieple/zimnie: http://arsenicmakeup.blogspot.com/20...mowanie-i.html
![]() |
#4804 |
Zadomowienie
|
IMG_1494067435.869429.jpg. Dzisiaj wyglądają tak, niestety kręci mi się tylko jedna strona... ma ktoś pomysł dlaczego tak może być ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loki mam nadal, ostatnio sie buntują po przeproteinowaniu. W zeszłym roku he wymeczylam, bo dekoloryzowalam włosy o aktualnie dochodzą do siebie. Dziękuje! Antoś wkrótce skończy 8 lat i włosy proste jak drut! Kiedy ten czas zleciał! I ma 3 letniego brata Marco, który ma burze kręconych włosów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Może na niej śpisz? Moje loki miewają sie dużo lepiej od kiedy układam je do góry na poduszce. Mam tylko boba, wiec nie ma z czego robić ananasa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4806 |
Moderator
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1142551
link do nowego offtopa, potem przeniose posty bo teraz jestem zajeta ![]()
#4807 |
Zadomowienie
|
Możliwe, ale chyba są jeszcze za krótkie aby je dać do góry bo potem będą stały tak cały czas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |||
Zakorzenienie
|
Przejrzalam watek pobieznie... Kilka postow skomentuje.
Cytat:
![]() Mój must-have to jeszcze masło kokosowe Ogx (link). Generalnie do moich włosów idealnie się sprawdzają produkty dla czarnoskórych, więc jako że mieszkam w Stanach i mam łatwy dostęp do takich produktów, rozpieszczam swoje loki. ![]() Świetnie też u mnie wygląda twist-out zrobiony na ten krem do loków Pantene: link. Mogłam go nałożyć tonę, a włosy były pięknie wygładzone i nie wyglądały na brudne czy przetłuszczone. Niestety chyba go właśnie u mnie wycofali, bo nigdzie nie mogę go znaleźć, nawet w internecie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogolnie to przyszlam sie pochwalic, ze nareszcie znowu mam wlosy do pasa (oczywiscie na prosto). ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa, nie wiem, czy widzialyscie. Fryzjerka Mysia wydala ksiazke: http://pascal.pl/eliksiry--pomady-i-...y,18,6479.html
Z checia bym ja dorwala w swoje rece. ![]()
#4810 |
Raczkowanie
|
krolewna_smieszka, jakie masz przepiękne włosyyy!
![]() To zazdroszczę, że masz dostęp do tych kosmetyków na co dzień. Ja jako że mieszkam w Polsce, muszę zastanowić się kilka razy czy są warte wydania na nie pieniędzy. Nie mam też takiego skrętu jak afroamerykanki, określiłabym swój jako 2b/2c (dziewczyny, jak się mylę to poprawcie mnie) i nie wiem czy te produkty nie obciążą mi włosów...Ale fajnie wiedzieć, że są one przeznaczone specjalnie do kręciołów ![]() Jaką masz porowatość? bo moje włosy kokos puszy i muszę go unikać. sailormaary dołączam się do Twojego pytania! załączam zdjęcie kosmyków w tym samym miejscu po obydwu stronach- pośmiejmy się w niedzielę ![]() A tak serio jak macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego przyprostu to ozłocę:p |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Caloksztalt u mnie to norma
![]() Wiem, że miałam ci napisać o pielęgnacji pamiętam tylko muszę znaleźć dłuższą chwilę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Konto usunięte
|
Zastanawiam się, ile czasu zajmuje wam mycie włosów?
Pytam, bo brałam dziś prysznic i byłam w szoku, bo wyszło mi ok pół godziny... to dwa razy dłużej niż przed wlosomaniactwem ![]() Do tej pory tego nie liczyłam, bo miałam więcej czasu wolnego. Teraz zacznie mi się gorący okres w pracy wiec z ciekawości sprawdziłam ile trwa cały rytuał ![]() ![]() W każdym razie samo ugniatanie włosów zajmuje pare minut - najpierw z odżywka, potem ze stylizatorem... odgniatanie ich z wody... Nie jestem tez wprawiona w ploppingu wiec trochę się gimnastykuje z tym ręcznikiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
mi też zajmuje około 30 minut, a jak robię cuda czyli płukanki itp. to jeszcze dłużej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
30 minut to mi zajmuje prysznic z myciem głowy, peelingiem ciała i goleniem nóg
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Kurka mam ten szampon Nioxin na wypadanie i chyba zaluje bo wczesniej uzywalam innego na delikatnych detergentach a ten jest mocny rypacz ze wysusza mnie jak piernik ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() krolewna_smieszka - Masz cudowne włosy!!! Przeczytałam, że mieszkasz w USA, może mogłabyś mi polecić co warto tam kupić? Mam okazję poprosić siostry o jakieś zakupy bo będzie w wakacje i zastanawiam się czy są jakieś kosmetyki, które warto wypróbować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Śliczne włosy, burza loków!
caloksztalt ja uważam tak jak klaudenc, moje włosy też rozluźniają skręt gdy mają przesyt nawilżaczy i za mało protein. ale ogólnie śliczne włosy i jakie dłuuugie ![]() A tak poza tym, to przez 20 kilka lat życia myślałam, że mam proste włosy i wszyscy ludzie dookoła(tylko dziwnie miałam zawsze spuszone-myślałam że są wiecznie zniszczone), dopiero od roku traktuję je jako kręcone i zauważyłam jakie te włosy sa sprężyste, normalnie żyją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zadomowienie
|
moje całe życie wyglądały jak zniszczone, ale trochę się falowały, teraz też je traktuje metodycznie, i nadal są dziwakami, ale za to nie są aż tak czochrate,,, he he
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
krolewna_smieszka przepiękne włosy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4820 |
Raczkowanie
|
A używa może któraś z Was lakieru do włosów?
Mnie by się przydał lakier na okoliczność pokręcenia sobie włosów, bo moje proste włosy są zdradziecko niepodatne i jak już sobie je zakręcę na wałkach, to wytrzymują może ze dwie godziny, zanim powrócą do stanu naturalnego. Ale boję się trochę lakieru, że mnie poklei albo usztywni i ogólnie te włosy będą nieprzyjemne w dotyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zadomowienie
|
Ja nie używam, ale może ktoś inny?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]() |
#4823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- krolewna_smieszka Zakochałam się q Twoich włoskach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() całokształt piekne falki < ![]() ![]()
. . . Zapraszam na zakręconego bloga ![]() "Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami ![]() ![]() Imperfecta Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2017-05-08 o 23:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, przychodze do Was z pytaniem. Mam falowane wlosy 2a, dosyc gruba, mniej wiecej za zapiecie stanika, chcialabym zapytac czy wlosy o takiej strukturze da sie obciac tak, zeby ukladaly sie miare ladniej bez kompletnie zadnej stylizacji? Bez pianek, zelow, suszarki, prostownicy itp. Z gory dziekuje za rady dotyczace uzywania czegos bo ja po prostu jestem ciekawa czy takie wlosy sa w stanie radzic sobie same, ewentualnie przy odpowiedniej pielegnacji ale bez stylizacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Caloksztalt to tak. Ja bardzo zniszczyłam włosy w gimnazjum - prostowalam nawet na mokro. Od liceum czyli jakieś juz 6 lat nie prostuje oprócz jednorazowych epizodów. Tamte zniszczone dawno już ścięłam. Teraz porowatosc oceniam na nisko-średnią. Co lubie
Oleje - lniany, awocado, słodkie migdały, koko mnie puszy, a masło shea dziwnie tępi. Słonecznikowy nic nie robi tak jak z pestek winogron, oliwa z oliwek. Lubiłam oliwki z babydream ale teraz jakby za lekkie są. Odżywki - moje włosy z proteinami są na bakier - raz na 2 tygodnie przy towarzystwie oleji inaczej się pusza mega. Proteinowa stosuje nivea long repair to nową. Kupiłam jeszcze z isany proteinowa i też jest ok. Humektantowe - tu ostrożnie choć bardzo lubię humektanty. Jednak nie lubię sie z miodem i aloesem. Miód mnie tępi i prostuje, aloes puszy. Oprócz tych dwóch składników każda odżywka czy maska jest ok. Na półce mam isane proffesional, zwykłą isane z pomaranczowa zakrętka, maska o herbal z lnem, maska dr sante z macadamia. Emolientowe - lubie z isany professional ta oil cos tam, biovax do suchych, timotei drogocenne olejki. Garniera AiK uwielbiałam na początku kiedy porowatosc mialam inną. Teraz jest ok, ale nic nie robi w sumie. Mam do zabezpieczania olejek z silikonami. Na bs daje któraś emolientowa. Żel używam isane do lokow ale szalu nie robi a mi nie zależy na utrzymaniu skrętu póki co. Po kąpieli odciskam, nakładam kapke odzywki bs na prosto na wlosy i zawijam w kapturek z mikrofibry. Kupilam na ali. Chodzę chwilę i zdejmuję i tez na plasko nakładam olejek i żel jeśli mi się zachce. Nie ugniatam bo to powoduje że moje włosy jeszcze bardziej się puszą. I daje im żyć własnym życiem. Czasem odcisne w papier ręcznikowy. Zazwyczaj klade sie spać w mokrych. Nie suszę włosów bo robi mi się puch stulecia - muszą same wyschnąć wtedy są najlepsze i najmojsze ![]() Szamponu uzywam oherbal z lnem. Nie lubię delikatnych a jak juz to babydream z lewkiem. To chyba wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Rozeznanie
|
[1=cf8a477bc2d76321deee201 01eae6dd289f7deea_608b3a9 5c2197;73654066]Hej dziewczyny, przychodze do Was z pytaniem. Mam falowane wlosy 2a, dosyc gruba, mniej wiecej za zapiecie stanika, chcialabym zapytac czy wlosy o takiej strukturze da sie obciac tak, zeby ukladaly sie miare ladniej bez kompletnie zadnej stylizacji? Bez pianek, zelow, suszarki, prostownicy itp. Z gory dziekuje za rady dotyczace uzywania czegos bo ja po prostu jestem ciekawa czy takie wlosy sa w stanie radzic sobie same, ewentualnie przy odpowiedniej pielegnacji ale bez stylizacji.[/QUOTE]
Chyba tylko cieniowanie/stopniowanie wlosow moze pomoc, beda lzejsze przez co lepiej sie beda ukladaly i powinny same sie falowac przy odpowiedniej pielegnacji Wyslane z aplikacji Forum Wizaz. lavaniaviola.blogspot.com
#4827 |
Zadomowienie
|
Tez mam fale, ale fryzjerka jak kiedyś zapytałam o to czy obetnie mi tak aby się lepiej falowaly to mnie wyśmiała ze nie ma takiego cięcia i ze na moje włosy nic nie pomoże... w ogóle kiedyś jedna fryzjerka udzieliła komentarza do moich włosów ze one ,, tak się kręcą" ale tak z wyrzutem,,, te tragedia... ogólnie z fryzjerami mam trochę na pieńku... moje włosy robią co chcą i ich to wnerwia...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zawsze łakoma.
|
Cześć dziewczyny
![]() Proszę Was o pomoc. Mam krótkie kręcone włosy i mam problem z ich utrwaleniem. Albo złej pielęgnacji używam. Po umyciu włosów, moja fryzura jest mega pokręcone, loczki fajnie wyglądają. Nie mija godzina - dwie część włosów się prostuje, loki się odkręcają. Moja pielęgnacja jest najczęściej taka: szampon, odżywka, jedwab w spray-u lub innych psik. Teraz stosuje taki szampon: the curl company z Creightons, odżywki miałam z tej samej firmy, później odżywkę z callosa z jedwabiem, a teraz mam z Tołpy green nawilżanie. I zauważyłam, że jak zaczynam nową odżywkę to utrwalenie jest dłuższe, później moje włosy się 'przyzwyczajają' i z czasem opadają. Nie używam żadnych żeli, kremów, bo bardzo mi przetłuszczają i zlepiają włosy. Co powinnam zmienić w mojej pielęgnacji? Zmienić odżywkę czy zacząć używać jakiś kosmetyków do stylizacji włosów??
#4829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.