Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-10, 16:44   #3661
blekitnams
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

[/COLOR]Kliknęło mi się https://pl.aliexpress.com/item/Creat...732173039.html [/QUOTE]

Fajne. Też mam ochotę zamówić.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 16:46   #3662
maluchna30
Zadomowienie

[QUOTE=BLOND_PRINCESSKA;73 672086]Witam się po morfologii, w nagrodę kupiłam sobie drożdżówkę
Zaraz zbieram się na kolejną szkołę rodzenia

Chciałam Wam napisać kilka przydatnych rzeczy o których wczoraj mówiła położna

-pieluszki tetrowe - kupić dużo, ok. 20 szt., przydają się do wszystkiego
-nie kupujemy myjki takiej zakładanej na rękę, jest bardzo szorstka. O wiele lepiej sprawdzają małe (ok.15x15 cm) pieluszki bambusowe. Są naprawdę bardzo mięciutkie
-termometr kupujemy jeden bezdotykowy i możemy mierzyć nim wszystko (wodę, pokarm, temp. dziecka), polecała Microlife
-polecała emolienty do kąpieli, mówiła, że dużo mam mówi że "nieee, bo jak emolient nie pomoże to już nic nie pomoże", wg niej to mało prawdopodobne, aby dziecko było uczulone na emolient, a lepiej zapobiegać niż leczyć.
-nożyczki do paznokci, nie kupować zestawów po 10 zł, bo nie da się tym obciąć paznokci i trzeba i tak zainwestować w coś lepszego. Najlepiej kupić takie ze stali chirurgicznej. Paznokcie malucha są bardzo giętkie i ciężko je obciąć takimi plastikowymi nożyczkami.
-podobnie ze szczotką do włosów, kupić taką z naturalnego włosia, mówiła że mamy polecają lullalove
-proszek do prania polecała Jelp, płuczemy w samej wodzie
-na laktację najlepszy femaltiker, nie ma wpływu na dziecko
-butelki Lovi lub Avent
-do noska Frida
-na brodawki czysta lanolina
- a i materac polecała lateks kokos, ale z tego co widzę to drogie są

Dostaliśmy listy wyprawkowe, ale wypisałam swoje notatki, może komuś się przydadzą
Ogólnie położna ze stażem na pewno 20 letnim, ale widać że interesuje się nowinkami i tym co się sprawdza u mam

Idę kończyć koszyk na gemini i już się boję [/QUOTE
U mnie sprawdziły się te najtańsze nożyczki. Ja piorę w Lobelia, u nas butelki Avent, brodawki smarowalam swoim mlekiem, ale też używałam nakładek Avent.

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Mnie po femibionie strasznie mdlilo. Biorę pregne plus. Jest dobra podobno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też biorę Pregna plus. Wszystko w 1

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Pracowalam w kilku firmach produkujacych m.in. kosmetyki czy srodki czystosci i wiem, ze wiele tych produktow to przyslowiowy pic na wode. Rzeczy dzieciecych wcale nie trzeba prac w specjalnych drozszych proszkach, zadne badania nie potwierdzily tych tez. Tak samo nie trzeba ich prasowac w celach higienicznych (mozna ewentualnie aby byly bardziej miekkie). Balsam dla dziecka moze byc taki sam jak dla rodzicow w serii "sensitive", to samo z szamponami itd. Dlatego ja nie bede robic jakichs wielkich zakupow w aptece dopoki nie mam pewnosci, ze dziecko jest alergikiem, mam w domu mnostwo kosmetykow, ktore trzeba zuzyc.
Kupiłam mimo wszystko płyn do prania z Lovely. W promocji w Rossmanie był. Olę natomiast myję zwykłym szarym mydłem, nawet główkę jej tym myję.

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy bardziej jesteście obeznane w temacie wózków, mam okazje kupić wózek Riko Nano plus fotelik maxi cosi ze spiworkiem za 900 zł i niewiem czy się to opłaca i jakie ogólnie opinie są o tym wózku.
Kupiłam riko nano 3w1 za 900 zł, więc się opłaca.

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
A ja po raz nie wiem który w tej ciąży chora :/ Stas szału dostaje od siedzenia w domu a ja razem z nim. Do tego jesteśmy w trakcie odpieluchowania wiec co chwile chce siku a jak nie zdąży to non stop przebieranie i pranie...
ale dobie dochodziłam i zaraz do mnie sushi przyjedzie

Zdrówka kochana

Zaczyna się robić coraz cieplej, więc więcej porobię sobie koło domku. Kwiatuszki wreszcie posadzkę i będzie pięknie.
Dzisiaj znowu śpiąca chodzę. Byłam też u taty w szpitalu, bo chemię bierze. Nie życzę nikomu oddziału onkologicznego.
Z ciuszków, które wczoraj dostałem wybrałam trzy kartony i mam już chyba zapas dla córci na cały rok. Tylko trzeba poprać i do komody włożyć. Po Oli też mi trochę ciuchów zostało, więc już nic więcej nie kupuję.
Stary 2017-05-10, 17:50   #3663
poli230
Zadomowienie

marttb wspolczuje. Dzidzia się urodzi to na pewno ta zła passa się zakończy. Poza tym macie juz działkę, jestescie zawsze bliżej niż dalej My tez wynajmujemy, koszty są ogromne, ale szukalismy, żeby było całkowicie umeblowane i nam pasowało. O swoim morzemy na razie pomarzyc... Chociaz celujemy w dom, cale zycie w domu mieszkalam i jakos nie umiem się odnalezc w blokua z rodzicami czy tesciami noe chcemy mieszkac, a moznaby bylo zaoszczedzic sporo...

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Marta a ten dom chcecie budować na wsi czy w mieście?My mieliśmy się budować.W końcu kupiliśmy mieszkanie najpierw małe teraz większe.I to była najlepsza decyzja.Domu juz miec nie chcemy.Oboje wychowaliśmy się na wsi w domach wiec wiemy czym to pachnie.
No roboty trochę jest , ale jaka satysfakcja. Miejce na grilla, basen, piękne skoszona trawka

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Czbasia powodzenia na wizycie
Co do witamin ja teraz biorę Vitaminer Prenatal DHA

Poli230 no jasne, każdy poleca coś innego dzielę się tym co polecała moja położna, widzę że kobieta ma duże doświadczenie i wczuwa się w swoją rolę. Wiadomo, że każdemu co innego służy, ale część rzeczy sprawdza się u większości

Blekitnams no właśnie mi się też wydaje, że dużo. Dorzuciłam jeszcze bepanthen, linomag i gacie i wyszło 400 zł

agnieszka_kak no nie wiem, dla mnie niektóre proszki są tak bardzo naperfumowane, że sama nie jestem w stanie znieść tego zapachu, a co dopiero taki maluszek.
Ja na początku na pewno kupię dziecięcy proszek, później będę powoli wprowadzać normalny.

anitaxas fajnie, że się ustosunkowałaś, jak widać większość rzeczy się zgadza
Co do wyprawki to mnie bardziej przeraża, że musiałabym wydać tyle kasy na raz więc wolę sobie to rozłożyć na te kilka miesięcy
Powodzenia ze wszystkim, teraz musi być dobrze

Asik1604 no pewnie z niektórymi rzeczami tak jest, że pewnie będziemy próbować do skutku, butelki Avent i Lovi chyba najbardziej popularne są i pewnie dlatego większość mam je poleca o kapuście też słyszałam

Marta no właśnie tak to jest z wynajmującymi my się prosimy o nową lodówkę od roku, to nam właścicielka kazała używanej szukać i sami mamy sobie kupić, przynieść i jeszcze jej rozłożyć na raty, parodia. A najlepsze jest to, że większość lodówek ma szerokość 60 cm, a nasza 50 więc ciężko znaleźć cokolwiek. Teraz muszę ją przycisnąć, bo nie wyobrażam sobie niesprawnej lodówki przy dziecku.
Szkoda słów a teraz jeszcze mieszkania poszły w górę i za obskurne klitki chcę kupe kasy
Ja też mam wrażenie, że ciągle coś się pieprzy będzie lepiej
A jak nie zmieścisz tych wszystkich jedzeniowych dobroci to mogę dojeść

Kornelia szkoła rodzenia jest spoko, u mnie pare razy jest gimnastyka też i ogólnie fajnie poznać inne dziewczyny, wymienia się mnóstwo doświadczeń

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Kliknęło mi się https://pl.aliexpress.com/item/Creat...732173039.html
ja rozumiem tylko ja juz glupieje od tego wszystkiego i nie wiem kogo i czego sluchac bo kazdy mówi co innego

Zabawka super, też zamawiam

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 18:36   #3664
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Ale się rozpisałyście
Witamy nowe mamy
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące

Prawie ze wszystkim się zgadzam, odniosę się tylko do butelek- my w tym temacie przeszliśmy piekło, próbowaliśmy wszystkich marek i tych z wyższej półki i tych tańszych, od Aventa, Dr.Brownsa, Medeli po Canpol czy Akuku nic nie chciała, dopiero Tommee Tippee jej przypasowały, dlatego myślę, że jest to indywidualna sprawa, a do piersi jeszcze kapusta, na opuchnięcia, podrażnienie czy nawał mleczny, moim zdaniem niezastąpiona
Znów ja kupiłam avent i od razu się sprawdziła. Loteria z tymi butelkami, jednemu dziecku przypasuje innemu nie

A z tą kapustą co konkretnie się robi? Tluczkiem rozbić i przykładać (coś takiegi chyba kiedyś słyszałam)?
Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
A ja po raz nie wiem który w tej ciąży chora :/ Stas szału dostaje od siedzenia w domu a ja razem z nim. Do tego jesteśmy w trakcie odpieluchowania wiec co chwile chce siku a jak nie zdąży to non stop przebieranie i pranie...
ale dobie dochodziłam i zaraz do mnie sushi przyjedzie

Zdrówka! Mnie też coś rozkłada Najgorzej, że na takie ni przeziębienie ni chorobę nie ma za bardzo co zastosować.

Cytat:
Kornelia szkoła rodzenia jest spoko, u mnie pare razy jest gimnastyka też i ogólnie fajnie poznać inne dziewczyny, wymienia się mnóstwo doświadczeń [COLOR="Silver"]
U mnie też ma być gimnastyka Chodzisz sama, czy z mężem? Mój za bardzo nie będzie miał, jak chodzić.

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73690146]Ale superowe
Chyba też sobie zamówię

Byłam w Pepco i Kiku, kupiłam ubranka, kocyk, skarpetki, czapeczki.
Łącznie za 250 zł a nie powinnam teraz [/QUOTE]
Pokaż zakupy

Marta, ale słabo z tym wynajmem. Nie ma co wierzyć komuś na słowo w sprawach finansowych. Mnie niedawno bliska osoba wystawiła w ugadanej sprawie, jak przyszło co do formalności. A chodziło o darowiznę mieszkania, więc sprawa życiowo znacząca.

Zmieniając temat na proszki i kosmetyki Ja kupuję dla dziecka osobne, nie wyobrażam sobie inaczej. No chyba, że sama stosowałabym dziecięce i to te z dobrym składem, to wtedy i owszem możemy mieć wspólne.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 18:47   #3665
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73690146]Ale superowe
Chyba też sobie zamówię

Byłam w Pepco i Kiku, kupiłam ubranka, kocyk, skarpetki, czapeczki.
Łącznie za 250 zł a nie powinnam teraz [/QUOTE]
no słodkie i w końcu jakieś normalne kolory, a nie pstrokate plastikowe zabawki
pokazuj zakupy
Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Ale słodkie
No niestety tak to jest jak się wynajmuje. W tym, żemy wynajelismy puste mieszkanie - nawet żyrandole kupiliśmy. Od razu chcieliśmy umowę na 3 lata, ale babka że na rok i za rok bez problemu przedluzymy ją. No a teraz jak wiedzą że wszystko umeblowalismy to nagle chcą więcej kasy, wiadomo że przeprowadzka to problem. Specjalnie tak zagrali. Ciekawe kto im puste mieszkanie wynajmie za takie pieniądze. A sami jak zechcą je umeblować to stracą na tym i tak to my zuzywamy swoje meble i cała resztę, a tak to dadzą swoje i ktoś może im nie dbać itp. W każdym bądź razie, nawet jak podpiszemy umowę to szukamy czegoś innego, tylko dla zasady, mam dosyć odpuszczania takim ludziom. Zero jakiejkolwiek ludzkiej uczciwości.
Mieszkania poszły strasznie w górę, ale szczerze to nie wykluczone że kupimy coś swojego, myślimy w tym kierunku również, na pewno nie będę płacić takiego czynszu im.
No to trochę się wkopaliście, bo teraz będziecie musieli szukać takiego mieszkania, żeby meble pasowały i żeby mieszkanie było puste.
Ja mam swoje łóżka, pralkę i 2 komody, reszta jest właścicielki, nie meblowałabym czyjegoś mieszkania, bo różnie bywa po pierwsze, a po drugie to właśnie ciężko inwestować jak to raczej nie będzie później pasowało.
Może powiedzcie im, że jak podniosą czynsz to się wyprowadzacie? Ze umowa była inna i żeby mieli tego świadomość, może wtedy podpiszą z wami na starych warunkach.
Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość

Fajne. Też mam ochotę zamówić.
zamawiaj, na zdrowie
Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość

ja rozumiem tylko ja juz glupieje od tego wszystkiego i nie wiem kogo i czego sluchac bo kazdy mówi co innego

Zabawka super, też zamawiam

Ja też głupieje, za duży wybór tego wszystkiego
zamawiaj

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
U mnie też ma być gimnastyka Chodzisz sama, czy z mężem? Mój za bardzo nie będzie miał, jak chodzić.
U mnie te zajęcia są na 13, a mąż o tej godzinie jest w pracy więc chodzę sama ale w sumie żadnej dziewczyny nie widziałam z mężem jeszcze.
Nam położne mówiły, że fajnie jakby byli na niektórych zajęciach, np. z kąpania, z porodu. Raczej laktacja ich nie zainteresuje

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Dziewczyny a przewijak jaki kupujecie?

Na allegro pełno jest takich zwykłych, a położna nam mówiła, że powinny być zaczepy jeżeli chcemy na łóżeczko kłaść, bo taki bez niczego może się zsunąć.
Ale nic nie mogę takiego znaleźć
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 18:48   #3666
czbasia
Zakorzenienie

Chłopak potwierdzony. wszystko w porzadku. Zakazny odwolac. Hbs -

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 18:57   #3667
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Ten kocyk blękitny super, mega mięciutki. W sumie to taka kołderkaZałącznik 7060561Załącznik 7060566Załącznik 7060571Załącznik 7060576
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-10, 19:40   #3668
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

ekstra
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73696111]Ten kocyk blękitny super, mega mięciutki. W sumie to taka kołderkaZałącznik 7060561Załącznik 7060566Załącznik 7060571Załącznik 7060576[/QUOTE]

mam takie same skarpetki z Pepco
batman
te kocyki widziałam w kiku

Czy wam też bluzki kończą się w połowie brzucha?
Stary 2017-05-10, 20:36   #3669
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:

pokazuj zakupy

No to trochę się wkopaliście, bo teraz będziecie musieli szukać takiego mieszkania, żeby meble pasowały i żeby mieszkanie było puste.

Ja mam swoje łóżka, pralkę i 2 komody, reszta jest właścicielki, nie meblowałabym czyjegoś mieszkania, bo różnie bywa po pierwsze, a po drugie to właśnie ciężko inwestować jak to raczej nie będzie później pasowało.

Może powiedzcie im, że jak podniosą czynsz to się wyprowadzacie? Ze umowa była inna i żeby mieli tego świadomość, może wtedy podpiszą z wami na starych warunkach.

zamawiaj, na zdrowie

zamawiaj

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

U mnie te zajęcia są na 13, a mąż o tej godzinie jest w pracy więc chodzę sama ale w sumie żadnej dziewczyny nie widziałam z mężem jeszcze.

Nam położne mówiły, że fajnie jakby byli na niektórych zajęciach, np. z kąpania, z porodu. Raczej laktacja ich nie zainteresuje

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Na allegro pełno jest takich zwykłych, a położna nam mówiła, że powinny być zaczepy jeżeli chcemy na łóżeczko kłaść, bo taki bez niczego może się zsunąć.

Ja kupuje komodę z przewijakiem
Jutro połówkowe jestem cała w zniecierpliwieniu

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:48   #3670
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Ja kupuje komodę z przewijakiem
Jutro połówkowe jestem cała w zniecierpliwieniu

ja niestety nie mam gdzie tego postawić oprócz łóżeczka wejdzie mi tylko komoda 50 cm

Powodzenia na połówkowych ja jutro mam wizytę
Stary 2017-05-10, 20:49   #3671
czbasia
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty ide świętować chipsami😂

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-10, 20:50   #3672
Asik1604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Znów ja kupiłam avent i od razu się sprawdziła. Loteria z tymi butelkami, jednemu dziecku przypasuje innemu nie

A z tą kapustą co konkretnie się robi? Tluczkiem rozbić i przykładać (coś takiegi chyba kiedyś słyszałam)?

Tak tak, delikatnie trzeba rozbić liść, żeby sok trochę puścił, do stanika i naprawdę pomaga

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:50   #3673
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Powodzenia jutro na wizytach

Ja byłam 3 dni temu a już bym szła znowu
Ale odkąd czuję ruchy to mam mniejsze zapotrzebowanie na usg
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 21:02   #3674
89Otojestkasia
Rozeznanie

Również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 21:02   #3675
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Ja mam detektor tętna i naprawdę super rzecz jak nie możemy się doczekać wizyty ale odkąd czuję ruchy to też jestem spokojniejsza

Na tą jutrzejszą za bardzo nie czekam przez to, że teraz miałam co tydzień wizyty
I znowu będzie wojna w poczekalni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-10, 21:04   #3676
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Super zakupy! Zazdroszczę wam poznania płci i kupowania ubranek. To najprzyjemniejsse zakupy

Ja dzis dostalam skierowanie od lekarza na oddział gonekologii w celu zbadania moich duszności. Mam zatkane zatoki, okropne bóle głowy i duszę się jak przy astmie...cieszę się na badania, ale jutro jestem już umowiona na rzęsy.. chyba pójdę do szpitala w piątek albo jutro o 13 (myslicie, ze bedzie jeszcze sens?)

Historia z lodówką jest nieprawdopodobna... najlepiej jak znajdziesz nową w takim wymiarze jak potrzeba i z usługą wniesienia, montazu i na raty taką ofertę przedstaw tej sknerze

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 21:28   #3677
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Super zakupy! Zazdroszczę wam poznania płci i kupowania ubranek. To najprzyjemniejsse zakupy

Ja dzis dostalam skierowanie od lekarza na oddział gonekologii w celu zbadania moich duszności. Mam zatkane zatoki, okropne bóle głowy i duszę się jak przy astmie...cieszę się na badania, ale jutro jestem już umowiona na rzęsy.. chyba pójdę do szpitala w piątek albo jutro o 13 (myslicie, ze bedzie jeszcze sens?)

Historia z lodówką jest nieprawdopodobna... najlepiej jak znajdziesz nową w takim wymiarze jak potrzeba i z usługą wniesienia, montazu i na raty taką ofertę przedstaw tej sknerze

Znalazłam, za drogo
Ogólnie wkurza mnie takie podejście, mieszkanie nie jest odświeżone od dawna i uważam, że po 3 latach mieszkania wypadałoby chociaż odmalować ściany. Tyle, że te ściany są krzywe i w ogóle wszystko odpada. Zaproponowaliśmy, że za koszty materiałów zrobimy to porządnie. No i nie jak chcemy robić to możemy za swoje, bo przez 3 lata mamy taki sam czynsz. I co z tego, ona też powinna się cieszyć, że przez 3 lata ma tych samych lokatorów, nie musi szukać nowych, kasa na koncie jest, a mieszkanie jest zadbane.
Ale tak to jest z tymi wynajmującymi, a nic innego nie mogę znaleźć

Chyba o 13 można się zgłosić do szpitala
Stary 2017-05-10, 22:00   #3678
marttb
Zakorzenienie

gratuluję wizyt i zakupów

kornelia- ja na rodzine brałam większą poprawkę niż na obcych a tak serio to na każdym kroku trzeba dbać tylko o diebie i swoja

blond- no my ledwo co ściany odmalowalismy, nie było tragedii, ale kolor nas drażnił. Mi nie przeszkadza zainwestowanie jeśli mam tu mieszkać i dobrze się czuć, a taka była umowa - na słowo to głupio zabrzmi, ale ja lubię po swojemu i wolę kupić swoje rzeczy, które potem zabiorę- specjalnie wybieralismy meble pod dom, bo zapchalyby potem gościnny pokój, ale tylko na swoich meblach czuje się komfortowo i się nie brzydze ich

babka nad zmobilizowala i CHYBA przyspieszymy budowę. nawet jeśli nie podniesie czynszu, to mam gdzieś stresować się kiedy to zrobi. i mam dosyć przeprowadzek

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 22:25   #3679
madzieeek
Wtajemniczenie

Ależ macie przejścia z tymi wynajmującymi
U nas sytuacja mieszkaniowa jeszcze bardziej skomplikowana... Póki co żyjemy trochę w dwóch województwach Ale z dzidziusiem mamy osiąść u mnie. Mamy do dyspozycji "pokój" wielkości 40 m2 w domu moich rodziców (gdzie póki co pomieszkujemy też) i tu chcemy jakoś fajnie zagospodarować to. Dzisiaj nawet wpadliśmy na chwilę do IKEA i jak zobaczyliśmy, że na 35 metrach jest fajnie urządzone całe mieszkanie (z łzienką i kuchnią - których my nie potrzebujemy), to stwierdziliśmy, że i u nas coś uda się wyczarować
Póki co wiem jedno: chcę taki przewijak
(zmienia się go w biurko potem!)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przewijak.JPG (16,9 KB, 31 załadowań)

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 07:48   #3680
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Ależ macie przejścia z tymi wynajmującymi
U nas sytuacja mieszkaniowa jeszcze bardziej skomplikowana... Póki co żyjemy trochę w dwóch województwach Ale z dzidziusiem mamy osiąść u mnie. Mamy do dyspozycji "pokój" wielkości 40 m2 w domu moich rodziców (gdzie póki co pomieszkujemy też) i tu chcemy jakoś fajnie zagospodarować to. Dzisiaj nawet wpadliśmy na chwilę do IKEA i jak zobaczyliśmy, że na 35 metrach jest fajnie urządzone całe mieszkanie (z łzienką i kuchnią - których my nie potrzebujemy), to stwierdziliśmy, że i u nas coś uda się wyczarować
Póki co wiem jedno: chcę taki przewijak
(zmienia się go w biurko potem!)
O, swietny mebelek! I mozna zmienic gałki, jak te się znudzą. Mojego męza boli głowa na samą myśl, ze niedługo otwierają ikeę w Lublinie
I tak jak piszesz, mozna swietnie zagospodarowac najmniejsze mieszkanka. A u Ciebie nie bedzie jeszcze jakiegos korytarza? oddzielne wejscie? Wreszcie bedziecie razem mieszkac

Ja Martę rozumiem z tymi meblami. Można kupić takie, które będą potem wszedzie dobrze wyglądać. A juz szafa, czy bielizniarka, to koniecznie nowe. 4 lata bylam w wynajmowanym ze starą szafą i regałem z prlu. Prałam non stop, bo te szafy śmierdziały staroscią. Regał zastawial pół mniejszego pokoju, przez co blokował mi możliwość urzadzenia dzieciecego pokoju..a wlasciciele nie pozwalali tego wywalic ani sprzedac..ale mieszkalismy tam za sam czunsz i rachunki, wiec jakos dalismy radę.

Stary 2017-05-11, 07:55   #3681
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
pokazuj zakupy

zamawiaj, na zdrowie

zamawiaj

U mnie o 18:30. Ale żebym ja poszła, to mąż musi z córką zostać

Ja miałam zwykły przewijak i nie zsuwal się.
Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Tak tak, delikatnie trzeba rozbić liść, żeby sok trochę puścił, do stanika i naprawdę pomaga
Muszę o tym pamiętać

Stary 2017-05-11, 08:03   #3682
czbasia
Zakorzenienie

Dzien dobry. Słoneczne dzis aż żyć się chce.
Cudownie jest na L4. Na sniadanie gofry Młoda zajadała tylko uszy się trzesly. Teraz książeczki ogladamy.
Mamy obeznane w temacie wozkowym doradzcie cos terenowego. Poprzedni mieliśmy na paskach jakis firmy krzak, ale umarl smiercia tragiczna. Mloda do spania byla bujana w spacerowce i rama poszła. Ale genialny byl..po plazy nawet jak czołg szedl ale kola nieskretne i znowu na chodnikach uciążliwe. I dumam dumam ale sama chyba nie wydumam.
Bede dzis na alu pieluszki/otulacze muslinowe zamawiac. 2 na poczatek chyba starczy?

Stary 2017-05-11, 08:06   #3683
czbasia
Zakorzenienie

Aaaa... I przyszedl mi pierwszy zakup dla malucha..rowniez z ali. Niechodki adidas. O takie. 1494486403237.jpg

Stary 2017-05-11, 08:07   #3684
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczyny bez przesady nie mam tu jakiś smierdzacych mebli z prlu
Poza tym na łóżku czyimś bym się brzydzila spać, ale bluzkę schować do wyczyszczonej szafy?
Nie wiem jak wy dobieracie te meble, ale ja nie wiem jakiej wielkości będzie moje przyszłe mieszkanie, jaka będzie wielkość pokoi itp.

A nie zarabiam tyle, żeby wywalac kasę w błoto. Tym bardziej, że nie ufam wynajmującym. Ostatnie nasze mieszkanie tez miało być na długo, a okazało się, że jest potrzebne dla rodziny i dostaliśmy wypowiedzenie.

Remont i tak zrobimy i odświeżymy mieszkanie, bo nie wyobrażam sobie inaczej, ale na pewno nie będę wydawać na materiały z najwyższej półki, żeby ktoś miał urządzone mieszkanie 😊

Stary 2017-05-11, 08:08   #3685
czbasia
Zakorzenienie

Zdjecie z neta.. Nie chce mi sie isc na gore zrobic swojego.

Stary 2017-05-11, 08:17   #3686
_kornelia
Rozeznanie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;73696111]Ten kocyk blękitny super, mega mięciutki. W sumie to taka kołderkaZałącznik 7060561Załącznik 7060566Załącznik 7060571Załącznik 7060576[/QUOTE]
Piękne Na 56, czy 62 kupowałaś? U mnie w pepco nie ma 56, nie wiem jak w kiku.

Stary 2017-05-11, 08:28   #3687
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny bez przesady nie mam tu jakiś smierdzacych mebli z prlu
Poza tym na łóżku czyimś bym się brzydzila spać, ale bluzkę schować do wyczyszczonej szafy?
Nie wiem jak wy dobieracie te meble, ale ja nie wiem jakiej wielkości będzie moje przyszłe mieszkanie, jaka będzie wielkość pokoi itp.

A nie zarabiam tyle, żeby wywalac kasę w błoto. Tym bardziej, że nie ufam wynajmującym. Ostatnie nasze mieszkanie tez miało być na długo, a okazało się, że jest potrzebne dla rodziny i dostaliśmy wypowiedzenie.

Remont i tak zrobimy i odświeżymy mieszkanie, bo nie wyobrażam sobie inaczej, ale na pewno nie będę wydawać na materiały z najwyższej półki, żeby ktoś miał urządzone mieszkanie 😊

Nie no, ja pisalam o sobie wzglednie nowa, wyczyszczona szafa nie smierdzi przeciez jak jest ładnie, to nie ma sensu zmieniac.

Stary 2017-05-11, 08:37   #3688
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Aaaa... I przyszedl mi pierwszy zakup dla malucha..rowniez z ali. Niechodki adidas. O takie. Załącznik 7061076

Dobra to w związku z tym mam pytanie
Czy niemowlakom zakłada się buty czy wystarczą skarpetki?
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Nie no, ja pisalam o sobie wzglednie nowa, wyczyszczona szafa nie smierdzi przeciez jak jest ładnie, to nie ma sensu zmieniac.

pewnie
Stary 2017-05-11, 08:39   #3689
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra to w związku z tym mam pytanie
Czy niemowlakom zakłada się buty czy wystarczą skarpetki?

pewnie
Ja raczej w skarpetkach albo bez puszczalam.. Ale Monika z marca to zaraz cieplo sie zrobilo. W zimie mysle ze trzeba bedzie cos poza skarpetami zalozyc. Moze drugie grube skarpety?

Stary 2017-05-11, 08:48   #3690
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Ja raczej w skarpetkach albo bez puszczalam.. Ale Monika z marca to zaraz cieplo sie zrobilo. W zimie mysle ze trzeba bedzie cos poza skarpetami zalozyc. Moze drugie grube skarpety?

tzn ja myślałam, że w zimie normalnie ubiorę w skarpetki i ciuszki i na to gruby misiowy pajac i tyle

a może takie coś http://www.reserved.com/pl/pl/kids/a...t-winter-boots ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości