|  2007-07-19, 22:40 | #121 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-03 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

Dot.: Wakacje w Chorwacji :)

Moi znajomi wrócili tydzień temu z Chorwacji, byli koło Splitu.  Za apartament płacili 25 euro za 2 osoby plus małe dziecko (za 1 dzień). Ale były też apartamenty- czyli mieszkanie takie  od 50 euro. Oni nie mieli klimatyzacji i było ciężko w nocy, strasznie duszno  Nie wiem czy bym odważyła się jechać w ciemno w 4 osoby w sezonie  Lepiej może coś zarezerwować wcześniej np. z Interhomu czy jakiegoś innego biura podróży? (Polecam Interhome lub TUI, bo jeżdżę stamtąd i zawsze byłam zadowolona  ) Wiem, że we wrześniu jest tam jeszcze ciepło więc można spokojnie jechać  Udanego wypoczynku   | 
|     |   | 
|  2007-07-19, 22:51 | #122 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

pare lat temu byłam w Chorwacji w Karlobagu było cudownie, poznałam pewnego Chorwata i sie zakochałam   taka wakacyjna miłośc... | 
|     |   | 
|  2007-07-20, 12:01 | #123 | 
| Przyjaciółka KWC  Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Południe 
				 | 

Seona, dzięki. Nie skorzystamy raczej z oferty żadnego biura podróży, na wyjazd w ciemno namówili nas rodzice mojego TŻ, którzy co roku jeżdżą w środku sezonu, w ciemno do Chorwacji. Poza tym wpływ na to mają też mgliste wspomnienia z moich wakacji z rodzicami w Chorwacji (10 lat temu), kiedy pojechaliśmy do apartamentów znalezionych przez biuro i nie byliśmy zadowoleni. Dlatego będziemy próbować jechac w ciemno, weźmiemy ze sobą namiot - najwyżej przemęczymy się troche na polu kempingowym (chociaż wolałabym tego uniknąć, bo bardzo sobie cenię wygodne łóżko).   
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | 
|     |   | 
|  2007-07-21, 19:08 | #124 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-03 Lokalizacja: Rzeszów 
				 | 

W Chorwacji jest sporo takich biur turystycznych (zapomniałam o tym napisać wcześniej  )- Tourist Agency czy jakoś tak, które na bieżąco mają informacje, gdzie w okolicy coś się zwolniło, gdzie jest wolna kwatera itp! Ja tak skorzystałam, gdy chciałam zostać dzień dłużej  Pan mówi ile kosztuje taka kwatera, dzwoni do właścicieli a później zaprowadza nas do tego domu   | 
|     |   | 
|  2007-07-23, 23:53 | #125 | 
| Przyjaciółka KWC  Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Południe 
				 | 

Dzięki za cynk.   Będę szutkać takich punktów na miejscu.   
				__________________  nie musimy się katować nienormalną sytuacją nauczymy się kochać przestaniemy się bać życie stanie się muzyką i stanie się to co ma się stać | 
|     |   | 
|  2007-09-10, 01:12 | #126 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Dot.: Chorwacja samochodem,zapraszam..

A była moze ktoras z was w pazdzierniku w chorwacji? planujemy z TŻ pojechac na Istrie (Pula, plitvickie i jeszczecosik moze) ale ja sie troche boje ze za zimno. Znacie jakies tanie apartamenty? bo na kamping to troche za zimno pewnie 
				__________________ BLOG | 
|     |   | 
|  2007-09-10, 23:18 | #127 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: wawa , lublin , łódź 
				 | 

Cytat: 
  ja byłem niedawno w Zakopanem i było ponad 20 stopni a tydzien posniej spadł śnieg  . Tak samo z temperaturami w październiku w Cro . Ogólnie powinno być jeszcze ciepło , ale ...... gwarancji niema  . Polecam potral o Cro gdzie mozna zadać pytanie na forum  www.cro.pl . 
				__________________ http://www.foto1.biz <-moje fotki z podróży | |
|     |   | 
|  2007-09-20, 13:42 | #129 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

Wiecie może z którym biurem można polecieć na urlop do Chorwacji? marzy nam się za rok  p.s. wiem, że jest jakieś studenckie, ale takie mnie nie interesują   
				__________________ kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post50636347 ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post50636439 | 
|     |   | 
|  2007-10-14, 23:09 | #130 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

ja własnie wczoraj wrociłam z chorwacji było super !!!! zakochałam sie w tym kraju i mam nadzieje ze tam jeszcze nie raz wroce - polecam wyjazd własnym autem i szukanie noclegu na miejscu. mozna bardzo duzo zobaczyc i byc tam gdzie sie chce a ceny tez nie były straszne. płacilismy za apartament dla 2 osob 20 euro 
				__________________ BLOG | 
|     |   | 
|  2007-10-28, 02:08 | #131 | 
| Przyczajenie | 

Dot.: Chorwacja - Dugi Otok - wszystko co wiecie o tym miejscu ;)

aj! pilne! czy wiecie może ile kosztuje mniej więcej przelot z Londynu(stanstead lub luton) na split? tanimi liniami, by sie przydało no i oczywiście w okresie wakacji, początek sierpnia...błagam, pomocy!

| 
|     |   | 
|  2007-11-09, 09:36 | #132 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Dot.: Chorwacja - Dugi Otok - wszystko co wiecie o tym miejscu ;)

ja byłam w Chorwacji w lipcu 2006, ale w Makarskiej, piekna miejsowosc-piekne gory, widoki niezapomniane, serdecznie polecam! na pewno tam wroce   
				__________________ pachnę | 
|     |   | 
|  2008-04-28, 17:16 | #134 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Chorwacja

Witajcie, Czy może mi ktoś pomóc w podjęciu decyzji odnośnie wyjazdu w lipcu do Chorwacji? Czy jest tam bezpiecznie? Niedawno znowy zrobiło sie na bałkanach gorąco wiec... mam pewne obawy ( w szczegolności, że chciałam tam pojechać z synem ). Może równiez możecie zaproponować jakieś biuro podróży? hotel? Podobno ten jest niezły - Apartamenty Holiday Village Zaton N. Będę wdzięczna za każda podpowiedź. 

__________________ kari73 | 
|     |   | 
|  2008-04-28, 18:24 | #135 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Dot.: Chorwacja

Z Chorwacją to nie jest problem  Gorzej, gdybyś pytała o jakiś super hiper egzotyczny kraj  Ja polecam Dubrovnik ogółem, ale to moje zdanie, a możesz sporo poczytać na jakichś portalach podróżniczych, tu np. w relacjach ludzi, którzy zwiedzili, więc tu może coś ciekawego: http://www.podroze.pl/wyprawa/relacj...-z-wakacji,419 . Najważniejsze to poszukać informacji przed   | 
|     |   | 
|  2008-04-29, 00:22 | #136 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

tez myslalam nad chorwacja w tym roku,ale do mnie rowniez doszly takie pogloski ,ze w tym roku nie jest tam bezpieczne i lepiej nie jechac,wiec wybralam bulgarie    
				__________________  "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."   https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam  !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! | 
|     |   | 
|  2008-04-29, 01:03 | #137 | 
| Zakorzenienie | 

Mam koleżankę, ktora jest specjalistką od Chorwacji i ogólnie od krajów bałkańskich i twierdzi, że mozna bez problemow jechać do Chorwacji.

__________________ Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 | 
|     |   | 
|  2008-04-29, 18:37 | #138 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Cytat: 
 Ja też nie słyszałam, żeby cokolwiek się tam działo. Bez przesady. Niebezpiecznie to może w Albanii bardziej, tam na Bałkanach, ale w Chorwacji już OK. | |
|     |   | 
|  2008-04-29, 20:48 | #139 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Kraków/Kokotów 
				 | 

Moja psiapsiolka byla w Chorwacji. Bardzo dobrze ja wspomina i ciagle tylko mowi jak tam bylo wspaniale, ciekawie i cieplo.

__________________ "Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem."  -Gabriel Garcia Marquez | 
|     |   | 
|  2008-05-11, 13:10 | #140 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

noclegi CHORWACJA

Witam wszystkich   Wybieram się do Chorwacji i szukam noclegu od osoby tak od 25 zł do 45  . Byliście może w takim hotelu ,pensjonacie ..pokoju  ?? Może to być także domek dla 4 osób. Nie musi być zaraz przy plaży.... Nie zależy mi bardzo na standardzie  przespać się i coś ugotować ... Byliście może w takim miejscu ?? a może w tym roku jedziecie ?? Szukałam w wyszukiwarce ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłam .. Pozdrawiam   
				__________________ od 12.01.2010r. jestem (nie głupią)    blondyną  | 
|     |   | 
|  2008-05-11, 16:45 | #141 | 
| Podróżniczka Zarejestrowany: 2003-07 Lokalizacja: P'boro 
				 | 

Dot.: noclegi CHORWACJA

Watek z wyszukiwarki [ ktora nie gryzie ] http://www.wizaz.pl/forum/showthread...rwacja+noclegi    | 
|     |   | 
|  2008-05-11, 20:22 | #142 | 
				 | 

jak pisałam   ... szukałam w wyszukiwarce ..w której nie znalazłam odp na moje pytanie   
|     |   | 
|  2008-05-11, 21:13 | #143 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2008-05-11, 23:20 | #144 | 
				 | 

często te podobne wątki już są dawno nie odwiedzane ... więc wątpie czy ktoś by mi odpowiedział    
|     |   | 
|  2008-05-12, 09:55 | #145 | 
| Przyczajenie | 

Kopalnią wiedzy dla Ciebie jak i dla innych może być forum http://www.cro.pl  Ja pierwszy raz jadę do chorwacji i bardzo dużo dowiedziałam się z tego forum, namiary na sprawdzone kwatery otrzymałam od forumowiczów. Naprawdę warto poczytać i popytać się. Pozdrawiam Edytowane przez Wiola74 Czas edycji: 2008-05-12 o 15:08 | 
|     |   | 
|  2008-05-12, 14:12 | #146 | |
				 | 

Cytat: 
 Wybaczcie off top   Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-05-12 o 16:57 | |
|     |   | 
|  2008-05-15, 12:47 | #147 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-05-22, 10:32 | #148 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Kochane wizażanki!!!Mam nadzieję,że mi pomożecie podjąć odpowiednią decyzję.W tym roku zdecydowaliśmy się na wyjazd wakacyjny na Chorwację,byłby to nasz pierwszy wyjazd do tego kraju(ba,wogóle pierwsze zagraniczne wakacje) i tutaj zaczyna się problem. Strasznie boimy się jechać,,w ciemno"z uwagi na 2 dzieci,szukanie noclegow na miejscu troszkę nas przeraża,bo co jeśli nic odpowiedniego nie znajdziemy??? Proszę zatem o wszelkie informacje,jesli któraś z was mogla by polecić tanie noclegi(blisko plaży,niekoniecznie w cichym miejscu).Jakieś namiary telefoniczne,mail.Miejsce bobytu które nas interesuje to ZADAR,PAG,STARIGRAD ewentualnie MALINSKA lub CRIKVENICA.Ale to taki nasz wybor,a może wy polecicie coś fajnego.Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi,pozdrawiam. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2008-05-26, 19:45 | #149 | 
| Raczkowanie | 

Chorwacja 2008!

Drogie Wizażanki! Czy którać z Was była w miejscowości Primosten? Czy możecie coś o niej opowiedzieć? Które z Was wybierają się do Chorwacji- gdzie dokladniej i kiedy ? Mnie w tym roku czeka druga wycieczka do Chorwacji, w tamtym roku odwiedziłam Pag i zakochałam się w tym kraju. Gdzie byłyście w Chorwacji? Które miejsca najbardziej Wam się podobały?   
				__________________ Postrzegam świat jako coś otwartego, owianego tajemnicą, której żadna nauka nigdy nie odkryje. Architektura odgrywa podstawową rolę w rozumieniu wielu spraw, ponieważ dostarcza przestrzeni do oglądania nieba, ulicy, innych ludzi wchodzących przez drzwi. Daniel Libeskind | 
|     |   | 
|  2008-05-27, 09:22 | #150 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Dot.: Chorwacja 2008!

Zatrzymałąm się przejazdem w Primosten w zeszłym roku. Wprawdzie tylko na parę godzin, ale co nieco zobaczyłam. Jest piękne, część miasteczka leży na małym półwyspie. Jak wszędzie w Chorwacji - błekitne morze, lazurowe niebo, piękne widoki. Rok temu spędziłam 10 dni w Vodicach, zobaczyłam Zadar, Split, Trogir, Jeziora Plitvickie. Wróciłam pełna wrażeń i pozytywnej energii jaką daje mi wypoczynek w ciepłych krajach wśród miłych ludzi. W tym roku oczywiście znowu Chorwacja, tym razem Orebic. To daleko na południe więc podróż będzie długa. W planach oczywiście Dubrownik, Korcula, Hvar i inne cuda. I oczywiście dużo dobrego chorwackiego winka, swieże figi (w sierpniu już będą) i owoce morza. O Chorwacji mogłabym godzinami... Mittusia, życzę Ci pięknych wakacji | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

Ślub
 Ślub Pati
 Pati