Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-02, 11:33   #3211
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim! Na nogach od 4:30 i nie mogę spać... Ech. Dzisiaj w planach odbiór Szumisia i ostra selekcja koszyka w Gemini, bo jak pododawałam wszystko, co bym chciała (włącznie z laktatorem Medela Swing, butelkami, podgrzewaczem do butelek, etc.), wyszło mi 2700 zł!!!! O mamma mia! No ale kliknęłam tam zapasy kosmetyków na chyba rok, więc trzeba to wszystko zdziesiątkować

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

Bo pewnie patrzy wg terminu z OM Twojego. Ten zawsze na poczatek sie sprawdza. Wg OM to który masz tc? Jak różnic miedzy OM a usg nie jest jakaś drastyczna to u nas i tak patrza na OM. Kiedy ten z USG Ci wyliczyl, w ktorym tc? Ja wczoraj mialam rowno 32 tc wg OM, wg usg pierwszego zamiast 27 lipca to powinnam miec 30 lipca
wg om mam dzis 31t2d, czyli wg usg z 1 trymestru (tego genetycznego) mam 32t2d. wg om termin 3.08., wg usg 26.07. lub 27.07. w sumie sama juz nie pamietam. pomijam ze wg ostatniego malo miarodajnego juz pod tym wzgledem usg na wydruku mam napisany termin 16.07.
ciekawa jestem jak to bedzie...
Stary 2017-06-02, 11:45   #3212
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

wg om mam dzis 31t2d, czyli wg usg z 1 trymestru (tego genetycznego) mam 32t2d. wg om termin 3.08., wg usg 26.07. lub 27.07. w sumie sama juz nie pamietam. pomijam ze wg ostatniego malo miarodajnego juz pod tym wzgledem usg na wydruku mam napisany termin 16.07.
Jakbys wiedziąła kiedy miałas owulke to bylo by najlatwiej
Wg terminu z usg to nie masz ogromnego dzieciaczka, jedynie powyżej 50 centyla, wg OM to jednak wychodzi sporawe dziecko zobacz sobie chocby tutaj http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.php

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Martoolka miałam pisac pw, ale wiem że zawsze nadrabiasz to znajdziesz wizyte mam na 21 czerwca

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-06-02 o 11:44
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 12:03   #3213
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:

U mnie w pierwszej ciazy było tak ze miałam termin OM na 15.05 a z usg 3 trymestru na 22.04 młody się urodził 24.04 tak jak tu kiedyś pisałam położne mówiły ze to zależy od możliwości naszego ciała czyli szerokość miednicy np. Jeśli należysz do drobnych a dziecko jest duże to urodzisz wcześniej tak żeby Ci się udało SN. No to mi strasznie wpadło w pamięć. A i jak byłam na porodówce to się śmieli wszyscy lekarze i położne ze jak jest burza to kobiety zaczynaja rodzic i pełna porodówka śmiałam się tak do sąsiadki ze burza nadchodzi to zaraz pojedzie na porodówkę i hehe wyobraźcie sobie ze dokładnie tak się stało
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 12:35   #3214
judkama
Zakorzenienie

Przy małej miałam roznice wg OM i USG o tydzien. Od samego poczatku byla duza Urodzilam ja 2 dni po terminie z OM, czyli ponad tydzien po terminie z USG. Miala 4060g.
Lalalandia nie zgodze sie z tym, że drobne kobitki rodza mniejsze dzieci przed terminem, bo jednak sie zdarza zaklinowanie konczace cc, niewspolmiernosc barkowa itd. To taki mit raczej jak z ksztaltem brzucha i płcią. Wczesniej takie mamy umieraly razem z dziecmi, bo dzieci byly za duze po prostu. Jednak natura nie zawsze wie co robi...
Moja kolezanka mega szczupla taki rozmiar 32/34, wszystkie dzieci miala powyzej 4kg, zadnego nie dala rady urodzic naturalnie. No i akcje miala wywolywane po terminie.

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-06-02, 12:52   #3215
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Przy małej miałam roznice wg OM i USG o tydzien. Od samego poczatku byla duza Urodzilam ja 2 dni po terminie z OM, czyli ponad tydzien po terminie z USG. Miala 4060g.
Lalalandia nie zgodze sie z tym, że drobne kobitki rodza mniejsze dzieci przed terminem, bo jednak sie zdarza zaklinowanie konczace cc, niewspolmiernosc barkowa itd. To taki mit raczej jak z ksztaltem brzucha i płcią. Wczesniej takie mamy umieraly razem z dziecmi, bo dzieci byly za duze po prostu. Jednak natura nie zawsze wie co robi...
Moja kolezanka mega szczupla taki rozmiar 32/34, wszystkie dzieci miala powyzej 4kg, zadnego nie dala rady urodzic naturalnie. No i akcje miala wywolywane po terminie.
Judka ależ oczywiście ze nie zawsze tak będzie i doskonale wiem ze to może być tylko takie gadanie położnych może po to żebyśmy się nie stresowaly ale wole wierzyć ze tak jest i nie przyjdzie mi czekać do 40 tyg i urodzić 4500 myśle ze jednak coś w tym jest i organizm wie na co nas stać i kiedy musimy zacząć rodzic.
Stary 2017-06-02, 13:01   #3216
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
My myślimy ciągle nad Adasiem. No i córka miała być Szymonem więc Szymon też nam się cały czas podoba.
Jeszcze się przewijał Kamil. I ostatnio Piotruś.
Chyba za dużo tych imion 😂
Z Adasia bedziesz zadowolona polecam

My myslimy zeby dodac drugie imie tak do rymu Hanna Anna poza tym na naszych sierpniowkach tyle cioć-patronek by miala

Kupiłam dzis pare rzeczy w tym dwie koszule do karmienia i tym oto sposobem jeszcze przed sporzadzeniem listy wyprawkowej jiz mam duzo duzo rzeczy, pozniej mnie kwota nie przerazi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 13:33   #3217
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbys wiedziąła kiedy miałas owulke to bylo by najlatwiej
Wg terminu z usg to nie masz ogromnego dzieciaczka, jedynie powyżej 50 centyla, wg OM to jednak wychodzi sporawe dziecko zobacz sobie chocby tutaj http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.php[COLOR="Silver"]
kiedy owulka to ja wlasnie nie wiem..zanim zaczelam sprawdzc to zaszlam a testy owulacyjne leza nieruszone w szafie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
U mnie w pierwszej ciazy było tak ze miałam termin OM na 15.05 a z usg 3 trymestru na 22.04 młody się urodził 24.04 tak jak tu kiedyś pisałam położne mówiły ze to zależy od możliwości naszego ciała czyli szerokość miednicy np. Jeśli należysz do drobnych a dziecko jest duże to urodzisz wcześniej tak żeby Ci się udało SN. No to mi strasznie wpadło w pamięć. A i jak byłam na porodówce to się śmieli wszyscy lekarze i położne ze jak jest burza to kobiety zaczynaja rodzic i pełna porodówka śmiałam się tak do sąsiadki ze burza nadchodzi to zaraz pojedzie na porodówkę i hehe wyobraźcie sobie ze dokładnie tak się stało
nie strasz ja chce urodzic pod koniec lipca najwczesniej
Cytat:
Judka ależ oczywiście ze nie zawsze tak będzie i doskonale wiem ze to może być tylko takie gadanie położnych może po to żebyśmy się nie stresowaly ale wole wierzyć ze tak jest i nie przyjdzie mi czekać do 40 tyg i urodzić 4500 myśle ze jednak coś w tym jest i organizm wie na co nas stać i kiedy musimy zacząć rodzic.
przy 4500 to juz zlecaja cesarke

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość

Kupiłam dzis pare rzeczy w tym dwie koszule do karmienia i tym oto sposobem jeszcze przed sporzadzeniem listy wyprawkowej jiz mam duzo duzo rzeczy, pozniej mnie kwota nie przerazi

dobry patent

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 13:58   #3218
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
kiedy owulka to ja wlasnie nie wiem..zanim zaczelam sprawdzc to zaszlam a testy owulacyjne leza nieruszone w szafie

nie strasz ja chce urodzic pod koniec lipca najwczesniej

przy 4500 to juz zlecaja cesarke

dobry patent
No nie tylko nie cesarka jak się napatrzyłam na te biedne dziewczyny co nie mogły jeść kilka dni.. i jak tu się zajmować i cieszyć dzidziusiem..
rozumiem ze datę narodzin już wybrałaś i bedziesz zaciskać nóżki w razie czego hehe
Stary 2017-06-02, 16:41   #3219
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
No nie tylko nie cesarka jak się napatrzyłam na te biedne dziewczyny co nie mogły jeść kilka dni.. i jak tu się zajmować i cieszyć dzidziusiem..
rozumiem ze datę narodzin już wybrałaś i bedziesz zaciskać nóżki w razie czego hehe
O matusiu ja to Hanie tak prosze zeby juz sie przekrecila, zeby matka spokojnie mogla rodzic a nie ta rozwalona jak na lezaczku na plazy

Stary 2017-06-02, 16:45   #3220
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
U mnie między OM i USG różnica jest maleńka (3 dni) i utrzymuje się niezmiennie od pierwszego USG.

UFFFFFF. Pieniądze przyszły szybciej i odhaczyłam właśnie największy wydatek, czyli WÓZEK. Anex Sport przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu Będzie jednak rudy, bo ten turkusowy okazał się na żywo niezbyt ładnym butelkowym zielonym...

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Ja cesarki też nie chciałabym bardzo
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 16:57   #3221
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
U mnie między OM i USG różnica jest maleńka (3 dni) i utrzymuje się niezmiennie od pierwszego USG.

UFFFFFF. Pieniądze przyszły szybciej i odhaczyłam właśnie największy wydatek, czyli WÓZEK. Anex Sport przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu Będzie jednak rudy, bo ten turkusowy okazał się na żywo niezbyt ładnym butelkowym zielonym...

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Brawo za wozek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 18:11   #3222
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
O matusiu ja to Hanie tak prosze zeby juz sie przekrecila, zeby matka spokojnie mogla rodzic a nie ta rozwalona jak na lezaczku na plazy

Hania czuje wakacyjny klimat to sie na leżaku rozkłada

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Ja miałam pierwszą cesarkę i drugiej bym nie chciała ale nie wiem jak mój gin zdecyduje 😱

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 18:23   #3223
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
No w lipcu dosc dat mamy zajete wiec zeby miec swoj dzien musi sie ladnie wstrzelic

Stary 2017-06-02, 18:25   #3224
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze że obejrzalas na zywo ten rudy jest bardzo ladny!

Stary 2017-06-02, 19:07   #3225
Martoolka87
Zakorzenienie

Hejka
Biorę się za nadrabianie po dwóch intensywnych dniach

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Ale narobilyscie mi smaka na truskawki. O tej porze juz nigdzie nie kupie. 😭 w ogole chyba tylko raz dopiero w tym roku jadlam. Ze wzgl na cene. I przy tym byly kwasne i bez szalu. A poza tym wszyscy dookola mnie odradzaja mi truskawki ze niby dziecko moze sie uczulic. Jednak jak czytam jak Wy zajadacie to mam gdzies gadki innych. Jutro kupuje truskawy, nie ma bata! 😉 Oby tylko cena nie zwalila mnie z nog.
Dietetyczka na spotkaniu w szkole rodzenia powiedziała, że ograniczanie różnych produktów przez matkę nie uchroni dziecka przed alergią - jak ma być alergikiem to będzie, więc moim zdaniem nie ma sensu się ograniczać

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
U mnie na szkole rodzenia pani nas postraszyła ze większość rodziców złe podnosi i odbija dziecko. Widze ile błędów popełniliśmy u corki i pewnie dlatego miała obniżone napięcie
Źle to znaczy jak? I jak jest prawidłowo?

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Jak ja Ci masazu zazdroszczę... Mój nie lubi mnie masować ☹ może raz mi plecy w życiu masował ze dwie minuty 😅
Na takich zajęciach nie miałby innego wyjścia i musiałby Cię wymasować

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Oprócz owoców na co macie teraz fazy? Ja jak jadę po zakupy to muszę kupować kilka pęczków rzodkiewek bo jem je jak uzależniona jakaś
Lody i pomidory we wszelkiej postaci

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Czereśni brak
W lidlu ostatnio widziałam za 20 zł

Cytat:
No to tak, Wiciu jest nadal Wiciem
Waży 1950, czyli 59 centyl. Szyjka sie wydluzyla, czyli luzik.
No i pięknie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie z tą działeczką Czy to Ty pisałaś że się wyleczyłaś z arachnofobii właśnie dzięki działce?
Zgadza się

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
1. A ja chyba wreszcie mogę zgłosić imiona na 1 stronę - Emilia i Milena. Może jeszcze ulegną zmianie, ale na razie takie są 😀

2. W ogóle zapomniałam wam napisać, że jak byłam w szpitalu to mąż umył mi włosy bo ja byłam ciągle podłączona przez 4dni do pompy i kroplówki. No i te włosy jakieś takie inne były, ale przynajmmiej czyste. Ja do szpitala wzięłam odżywkę, szampon i balsam zabrane z hiltona w identycznych minibuteleczkach. A mój ukochany umył mi włosy mieszanką odżywki i balsamu do ciała
1. Piękny zestaw Mój mąż początkowo chciał, żeby Marina była Emilką Ja nie chciałam, bo jak jeździmy do lekarza do Łodzi, to zawsze zjeżdżamy na zjeździe Emilia i przychodnia jest na ulicy Emilii Sczanieckiej - za silne skojarzenie jak dla mnie

2. Mój mąż kiedyś zamiast balsamu do opalania użył żelu pod prysznic, bo napisy były po niemiecku

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
U mnie na razie możecie mi dopisać imię Jan. Zobaczymy czy zostanie czy ulegnie zmianie.
Dopisane Lista się zapełnia

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Dzień dobry wszystkim! Na nogach od 4:30 i nie mogę spać... Ech. Dzisiaj w planach odbiór Szumisia i ostra selekcja koszyka w Gemini, bo jak pododawałam wszystko, co bym chciała (włącznie z laktatorem Medela Swing, butelkami, podgrzewaczem do butelek, etc.), wyszło mi 2700 zł!!!! O mamma mia! No ale kliknęłam tam zapasy kosmetyków na chyba rok, więc trzeba to wszystko zdziesiątkować
A mój mąż sapał, jak wydałam tam 400 zł, że przesadzam z wydatkami

Cytat:
Nie mam jeszcze własnie ani jednej paczki pampersów. Nie wiem czy na dade od razu sie nie rzucic
Też nie mam jeszcze pampersów i nie zdecydowałam jeszcze jakie kupić na początek Chyba wypróbuję dadę

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
My myślimy ciągle nad Adasiem. No i córka miała być Szymonem więc Szymon też nam się cały czas podoba.
Jeszcze się przewijał Kamil. I ostatnio Piotruś.
Chyba za dużo tych imion 😂
Mi osobiście najbardziej z tych imion podoba się Adam

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
A u nas takie propozycje: Nolan, Robert, nathaniel, Marcel musi być międzynarodowe nie możemy sie zdecydować
To możecie zaszaleć
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 19:15   #3226
yabadabadooo
Zadomowienie

Dziewczyny, ale drukujecie! Nie nadrobię. Dziś cały dzień byczyłam się na ogródku teściowej w cieniu drzewek, podgryzając czereśnie i truskaweczki Cukier godzinę po posiłkach oscyluje w okolicach 100-110. Więc jestem mega zadowolona

crescent- moje testy owu były użyte przez trzy dni. Kiedy wychodziło, że nie ma owu w dniach kiedy powinno być, rzuciłam je w kąt i po trzech tygodniach wyszły dwie krechy ale na teście ciążowym więc jeśli ktoś reflektuje, to chętnie mogę oddać chyba z 70szt

Lalalandia, cesarskie- też się modlę, żeby urodzić naturalnie, bez konieczności cesarki

Cesarskie- gratki za wózek

we00- ja obżeram się owocami. Nadrabiam deficyty słodyczy
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 19:18   #3227
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Martoolka miałam pisac pw, ale wiem że zawsze nadrabiasz to znajdziesz wizyte mam na 21 czerwca
Znalazłam

Cytat:
śmiałam się tak do sąsiadki ze burza nadchodzi to zaraz pojedzie na porodówkę i hehe wyobraźcie sobie ze dokładnie tak się stało
Na burzę i na pełnię podobno tak jest

Cytat:
My myslimy zeby dodac drugie imie tak do rymu Hanna Anna poza tym na naszych sierpniowkach tyle cioć-patronek by miala
Ładnie
Marina na chrzcie dostanie drugie imię Zofia. Mojemu tacie się przyśniła wnuczka Zosia, to niech mu będzie

Cytat:
Wszystkie lepiej zaciskajmy, bo jak pierwsza z nas urodzi, to się zacznie panika

Cytat:
Marina też nadal hamakuje Zwłaszcza w nocy Dzisiaj się przekręciła, ale nie w tę stronę, co powinna, bo mi głowę w żebra wbija a nogami po miednicy kopie

Cytat:

U mnie różnica się powiększa. Teraz wg USG jest 12 dni do przodu w porównaniu z OM

Gratuluję zakupu
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-02, 19:36   #3228
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Znalazłam

Wszystkie lepiej zaciskajmy, bo jak pierwsza z nas urodzi, to się zacznie panika

Marina też nadal hamakuje Zwłaszcza w nocy Dzisiaj się przekręciła, ale nie w tę stronę, co powinna, bo mi głowę w żebra wbija a nogami po miednicy kopie

U mnie różnica się powiększa. Teraz wg USG jest 12 dni do przodu w porównaniu z OM

Gratuluję zakupu
Oj już sobie to wyobrażam co się będzie działo jak pierwsza urodzi będzie zabawnie Haha zastanawiam się ile razy pojawię się na IP poprzednim razem dzien przed porodem byłam 3 razy. Za trzecim okazało się ze to skurcze porodowe
Stary 2017-06-02, 20:37   #3229
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Oj już sobie to wyobrażam co się będzie działo jak pierwsza urodzi będzie zabawnie Haha zastanawiam się ile razy pojawię się na IP poprzednim razem dzien przed porodem byłam 3 razy. Za trzecim okazało się ze to skurcze porodowe
Coś czuję, że w moim przypadku też tak będzie

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Znalazłam

Na burzę i na pełnię podobno tak jest

Ładnie
Marina na chrzcie dostanie drugie imię Zofia. Mojemu tacie się przyśniła wnuczka Zosia, to niech mu będzie

Gratuluję zakupu
Marina Zofia - ładnie. Zofia przydaje klasyki Ciekawe, na czym staniemy z tymi różnicami i ile z nas okaże się lipcówkami

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A pełnia w sierpniu przypada w moje urodziny, czyli 7-go. Termin mam teoretycznie na 12-go. Zobaczymy, zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 21:19   #3230
aneta_91
Zakorzenienie

Zwracajac uwage na to ze czesc z nas w lipcu już będzie donoszona to możemy się wtedy zacząć rozpakowywac
Stary 2017-06-02, 21:38   #3231
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Zwracajac uwage na to ze czesc z nas w lipcu już będzie donoszona to możemy się wtedy zacząć rozpakowywac
Ja donoszona 37t 0d mam 31.07 wiec z Bianca ostatnie jesteśmy które maja donoszona w lipcu No a my przecież gdzieś daleko na końcu naszej listy z TP jestemy
Ale jak patrzę na czerwcowki to tam tak mało się rozpakowało przed czerwcem.
Stary 2017-06-02, 21:44   #3232
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze że obejrzalas na zywo ten rudy jest bardzo ladny!

Dzięki Mógłby być trochę żywszy ten pomarańczowy, ale i tak mi się podoba najbardziej z wózków, które widziałam. Tzn. najbardziej ze wszystkich Aneksów, bo na tę furę wybór padł już bardzo dawno

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Z cyklu: PYTANIE WYPRAWKOWE.

Czy warto kupować prześcieradełka do wózka?
Stary 2017-06-02, 21:56   #3233
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Mógłby być trochę żywszy ten pomarańczowy, ale i tak mi się podoba najbardziej z wózków, które widziałam. Tzn. najbardziej ze wszystkich Aneksów, bo na tę furę wybór padł już bardzo dawno

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ja przy córce nie miałam i teraz tez nie kupuje. Pieluszkę flanelową położę bo zamierzam w ciągu dnia synka do łóżeczka odkładać, wiec w sumie chyba tylko na spacery w gondoli będziemy jeździć. Ale wiadomo tak jak wszystko- wyjdzie w praniu

Wysłane za pomocą mTalk

REKLAMA
Stary 2017-06-02, 22:07   #3234
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Ja przy córce nie miałam i teraz tez nie kupuje. Pieluszkę flanelową położę bo zamierzam w ciągu dnia synka do łóżeczka odkładać, wiec w sumie chyba tylko na spacery w gondoli będziemy jeździć. Ale wiadomo tak jak wszystko- wyjdzie w praniu

Wysłane za pomocą mTalk
Ech Szkoda, że wszystkie dzieci nie zachowują się tak samo - łatwiej byłoby wyprawkę planować :P
Stary 2017-06-02, 22:34   #3235
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Do trzech razy sztuka?
Cytat:

Ja tez nie uzywalam specjalnego przescieradelka, to było jedno z zastosowan dla pieluszek

Lipcówką bym nie chciala zostać, ale u mnie terminy zgodne 26.08 +/-2 dni

A ciekawe czy któraś doczeka wrzesnia

Stary 2017-06-02, 23:00   #3236
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe, na czym staniemy z tymi różnicami i ile z nas okaże się lipcówkami

A pełnia w sierpniu przypada w moje urodziny, czyli 7-go. Termin mam teoretycznie na 12-go. Zobaczymy, zobaczymy
mam termin na 7.8
Cytat:
przed chwilą policzylam, że 37t1d będę miała 17.7!

yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 04:20   #3237
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Z cyklu: PYTANIE WYPRAWKOWE.

Ja też się zastanawiam nad tym właśnie widziałam takie pieluchy flanelowe z ceratka pod spodem. Może by lepiej chronily przed ewentualną awaria w wózku

Gratuluję wózka!
Cytat:
Ja donoszona 37t 0d mam 31.07 wiec z Bianca ostatnie jesteśmy które maja donoszona w lipcu No a my przecież gdzieś daleko na końcu naszej listy z TP jestemy
Ale jak patrzę na czerwcowki to tam tak mało się rozpakowało przed czerwcem.
Ale już np majowek sporo. Statystycznie jak tak patrzyłam po wątkach to te 10-14 dni wcześniej to tak często się dzieciaczki rodza

Ja donoszona mam 29.07 Tak mi belly pokazuje

W ogóle to od wczoraj nie mamy Internetu i tv i nie wiadomo kiedy będzie: jak żyć ? A Mąż idzie na koncert po południu i zostaje sama

REKLAMA
Stary 2017-06-03, 04:44   #3238
malenka1889
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &amp;lt;3 cz.4

Cytat:
Ja też się zastanawiam nad tym właśnie widziałam takie pieluchy flanelowe z ceratka pod spodem. Może by lepiej chronily przed ewentualną awaria w wózku

Gratuluję wózka!

Ale już np majowek sporo. Statystycznie jak tak patrzyłam po wątkach to te 10-14 dni wcześniej to tak często się dzieciaczki rodza

Ja donoszona mam 29.07 Tak mi belly pokazuje

W ogóle to od wczoraj nie mamy Internetu i tv i nie wiadomo kiedy będzie: jak żyć ? A Mąż idzie na koncert po południu i zostaje sama

Musze przejrzeć sobie wątki i zobaczyć jak tam czerwcówki bo niedługo pewnie lipcowki zaczną

Informacja dla mam, które maja karty do selgrosu jest promocja na pieluchy pampers 2, wychodzą chyba po 0.41 zł sztuka. Wczoraj u mamy oglądałam gazetkę i chyba kupie karton 😉

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-03, 05:32   #3239
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Do trzech razy sztuka?

Ja tez nie uzywalam specjalnego przescieradelka, to było jedno z zastosowan dla pieluszek

Lipcówką bym nie chciala zostać, ale u mnie terminy zgodne 26.08 +/-2 dni

A ciekawe czy któraś doczeka wrzesnia

Jestem przedostatnia więc kto wie czy mnie wrzesień nie zastanie Ale coś czuję że Bartosz będzie chciał wyjść wcześniej

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-03, 07:15   #3240
judkama
Zakorzenienie

Dobry!
CC gratuluje wozka!
Nie mialam specjalnego przescieradelka do wozka, tylko pieluszke flanelowa

synuś
córeczka
synuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości