Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-06-06, 15:14   #661
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie chce panikowac bo raz ze jutro wizyta a dwa ze jak pojade do szpitala to mnie zatrzymaja na obserwacji😒
Wiec spokojnie czekam do jutra. Mala sie rusza jak zawsze wiec pewnie jest dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Trzeba bylo zostac z nami😁 to forum to kopalnia wiedzy😁

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Dzisiaj z mezem mamy 8 rocznice 😍 dostalam kwiatki, jestem w szoku ze pamietal😉

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu 🎉

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 15:21   #662
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie chce panikowac bo raz ze jutro wizyta a dwa ze jak pojade do szpitala to mnie zatrzymaja na obserwacji😒
Wiec spokojnie czekam do jutra. Mala sie rusza jak zawsze wiec pewnie jest dobrze

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Trzeba bylo zostac z nami😁 to forum to kopalnia wiedzy😁

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Dzisiaj z mezem mamy 8 rocznice 😍 dostalam kwiatki, jestem w szoku ze pamietal😉

Gratulacje i wszystkiego dobrego na kolejne lata!

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dokładnie ten sam ☺ Miało być 4-5 tygodni, a tu 6 już idzie.
Zamawiałam w Tarnowie więc to nie jakaś gigantyczna odległość. No nic czekam bo co mam zrobić. Oby przyszedł na przyszły tydzień.

Ja do psa potrafię w nocy wstać i sprawdzić czy oddycha albo jak je to patrzę na nią czy się przypadkiem nie zadławiła więc mogę zrozumieć o czym piszesz 😂
Ale to jest mimo wszystko inny strach chyba. Wtedy możesz dotknąć, zobaczyć, przytulić a tutaj nie wiesz czy jest dobrze bo nie widzisz tego tak namacalnie.

Mysle tak samo. Nie twierdzę ze jak sie urodzi to przestane sie martwic ale ze wtedy bede w stanie zobaczyc tyle razy ile bede chciala czy oddycha i czy wszystko jest w porzadku. A poki jest w brzuchu to tylko domyslac sie mozemy.

Zamowilam dzis ostatnie rzeczy. Ostatnio kupilam przewijak na lozeczko i wanienke ze stelazem. A dzis w aptece wzielam witaminy bo mi sie pokonczyly, majty jednorazowe i termometr bezdotykowy. Wzięłam jakis co ma 5 lat gwarancji producenta wiec mam nadzieje ze bedzie dobry
Zostal mi tylko aspirator do noska i ewentualnie laktator. Ale z tym poczekam bo aspirator jeszcze nie wiem czy wziac do odkurzacza czy na baterie a laktator zobaczymy czy bede potrzebować. W każdym razie bratowa mi zaoferowala bo ma dwa więc jestem zabezpieczona z resztą na szybkiego w aptece też mogę kupić

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 15:24   #663
pannaanna_87
Zakorzenienie

Gdyby miala 0.5 to powinno byc na etykecie..nie wiem w sumie ale jak pytałam goscia ktory sie zna to mowil..ze jest wazona by alko wyparowalo tak jak te wina i nagazowana

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Ja nie pilam nic praktycznie..raz lech free..z dwa razy karmi i teraz z 3 Bavarie

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2017-06-06 o 15:32
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 15:26   #664
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Dobra ja wstałam i jestem sama Wiec opisze poród.
O północy obudził mnie strumyk wody ja odskoczyłam szybko z łóżka i zaczęło się lac jak z kranu. Obudziłam męża ze rodzę. Biedny był rozstrzęsiony hahah ja weszłam pod prysznic ogolić się i w tym czasie lało się ze mnie. Dopakowalam resztę rzeczy, kosmetycze i strzeliłam lekki makeup nie miałam mocnych skurczy wtedy. Pojechaliśmy na izbę przyjęć. I wtedy zaczęły się skurcze. Zdjęli pessar a wody dalej leciały, przsbralam się i na porodówkę. Tam już był Hardcore skurcze były tak bolesne ze kryczalam bez Opamiętania. Ból mną po prostu pomiatał. Rozwarcie na opuszek dopiero. I tak kilka godzin aż do 2 cm. W tym czasie pobrali krew na badania czy mogę znieczulenie a ja ktyczalam i błagałam o znieczulenie. Rozwarcie już na 7 cm i końcu przyszedł anestazkplpg. Wkłucie bolało mocno ale po kilku skurczach zaczął się raj. Już było 10 cm rozwarcia i zaczęły się parte. Lekarz mówi ze już pikus i razem parlismy. Godzina 7 . Parte bez efektów i na dodatek zwolniły. Decyzja o oksytocynie a mnie zeszło znieczulenie, przy skurczu płakałam i gryzłam koc do chyba 11 się męczyłam okrutnie aż małej spadło tętno i lekarze mówią ze cc, ja zaczęłam płakałac bo tyle wytrzymałam i główka wychodziła ale okazało się ze mała mimo ułożenia głowkowego złe ułożona i nie było opcji na naturalny porod. Szybko kolejne znieczulenie i na sale. Tam atmosfera luźna, lekarze żartowali. Wyjmowanie dziecka bardzo nieprzyjemne. Mąż patrzył z okienka i podobno widział wszystko ale dał radę mimo ze jak mówił mdlał. I nagle usłyszałam krzyk, wyjęli ja i przyłożyli do policzka a ja płakałam była taka kuleczka cudowna, ma długie włoski ❤️ jest pulchniutka taka Haha. Obok ja badali i patrzyliśmy na to z mężem. Szyli mnie długo, ogólnie 45 minut spedzislsm tam. Malutka oddali mężowi a ja odplywalam. Po wszystkim na sale pooperacyjnej z maluszkiem i mężem. Mąż był godzinę i musiał wyjść a majunie dopiero teraz zabrali od mnie. WybacCie za błędy ale pisze z tel

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

i bierzemy pokój prywatny i mąż będzie z nami spał

Ale Cię wymęczyło, szkoda że nie udało Ci się sn. Ale ważne že juz po wszystkim
Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Czuć w jednym momencie takie szarpnięcia w klatce piersiowej i potem lekkość juz. Bywa to ponoć bolesne, choć ja tego tak nie odczułam.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Będzie dobrze, urodzisz i szybko zapomnisz ból.

Ja nie czułam chyba tego wyciągania, a prynajnniej juz nie pamiętam. Bym musiała do swojego opisu porodu wrócić
Cytat:
Nakarmili mała mlekiem mam nadzieje ze nie zaburzy to laktacji

Mi małą karmili w nocy mm i wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
To uważacie, że po badaniu szyjki można plamic?
Ja miałam wczoraj jasno brązowy śluz na papierze.
W ogóle wydaje mi sie że czop mi odchodzi....

A tu mały powinien tydzień wytrzymać, abym wyleczyla infekcje

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Ja plamiłam i to sporo

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Dzięki za pamięć

Podczytuje po kryjomu ale wpadłam w szał i cały czas coś robię! Skrobne parę zdań pewnie niedługo 😉

Tymczasem spakowana w 80%, szafki ogarnięte na 100% 😁

Może niedługo uda się złożyć łóżeczko 😉

Załącznik 7099146Załącznik 7099151Załącznik 7099156Załącznik 7099161

PS. Kuchnia nadal nie skończona, a reszta mebli nawet nie tknieta teraz liczę juz tylko na cud!

Ale porządek ja nie utrzymałam swojegoszafa przeniosła się w tej chwili do łóżeczka

Rety dziewczyny niby przy kp można jeść normalnie ale ja serio nie wiem co. Jeszcze mała ma problemy z brzuszkiem, masujemy, rozprężamy itp i jeszcze bardziej boje się jeść. Nie wiem czy to przeze mnie czy poprostu tak ma ale masakra jak przychodzi pora posiłku to aż mnie trafia przez to že nie wiem co jeść

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 15:27   #665
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daiquiricubano Pokaż wiadomość
Dzięki za pamięć

Podczytuje po kryjomu ale wpadłam w szał i cały czas coś robię! Skrobne parę zdań pewnie niedługo 😉

Tymczasem spakowana w 80%, szafki ogarnięte na 100% 😁

Może niedługo uda się złożyć łóżeczko 😉

Załącznik 7099146Załącznik 7099151Załącznik 7099156Załącznik 7099161

PS. Kuchnia nadal nie skończona, a reszta mebli nawet nie tknieta teraz liczę juz tylko na cud!

Pieknie ukradlabym Ci opaski

Stary 2017-06-06, 15:30   #666
pannaanna_87
Zakorzenienie

Arletka wow jaki porzadek..super..ze chociaz to ogarniete. Trzymam kciuki zeby wszystko skonczylo się przed porodem. ;*

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Vela oj to czekamy teraz na wozek 😒

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Aha Monia jak wy go chcecie to spoko ale ja bym kasy na jej miejscu nie wzięła..ale mozesz zaproponowac..cos dla dziecka czemu nie

Stary 2017-06-06, 15:30   #667
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ale chodzi o to ze moj maz kupil na chrzciny ten fotelik na chrzest a szwagierka nam go zostawila. Nue mowila ze jako prezent na chrzciny. Tylko po prostu. I sie sama zastanawiam czy dac kase za niego. Ale moze bez sensu 😉

A szwagierka nie planuje juz wiecej dzieci? Bo jak tak to zawsze mozesz pozyczyc tylko a potem oddac. Jesli nie to pewnie, wez, skoro kupowaliscie to na pewno Ci sie podoba ale w zamian jak juz ktoras pisala tez bym cos innego dziecku kupiła bo mi by bylo troche glupio zabierac prezent ktory sama kupilam

Stary 2017-06-06, 15:30   #668
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mmona najlepszego z okazji rocznicy..mynpod koniec lipca mamy 1sza 😂

Stary 2017-06-06, 15:33   #669
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Gdyby miala 0.5 to powinno byc na etykecie..nie wiem w sumie ale jak pytałam goscia ktory sie zna to mowil..ze jest wazona by alko wyparowalo tak jak te wina i nagazowana

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Ja nie pilam nic praktycznie..raz lech free..z dwa rady karmi i teraz z 3 Bavarie

A ja to bym sie napila reddsa zurawinowego albo warki porzeczkowej... takiej zimnej mmmm. Ale nie, poczekam

Stary 2017-06-06, 15:35   #670
caat
Zakorzenienie

Wróciłam z KTG - relacja na FB
caat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 15:36   #671
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Mmona najlepszego z okazji rocznicy..mynpod koniec lipca mamy 1sza 😂

To Ty swiezynka fajnie, pierwsza rocznica juz we trojke my w sierpniu 6 lat po slubie a w styczniu.. 10 razem kurcze nawet nie mysle ze to juz tak dlugo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 15:47   #672
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ewelinka oj widzisz. ..niby mozna wszystko a pozniej i tak jest stres..ale ponoc kolki dziecko ma nie z tego jedzenia ktore jemy..poprostu lyka powietrze..itp jedynie co to alergia moze jakas się pojawić. Tak nam to tlumaczyly polozne ale nie bede sie madrzyc bo sama nie wiem jak to ze mna będzie. Tzn wiem..bede i tak chciala zdrowiej jesc ale dla siebie a ty musisz zmienic myslenie bo zaraz nam sie przewrocisz z glodu

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Moniam oj tak swiezynki jak nic hehe

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ja bym wypila mohitoooo

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Znowu mam zgage .. Cudownieee

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Za tydzień cc..nie mogę w to uwierzyc..bede tulic..calowac..wariowac. . Plakac codziennie 💕🎉💕

Stary 2017-06-06, 15:49   #673
Sarenkaa13
Rozeznanie

Zakupilam dzis materac do lozeczka... Ciekawe czy zdazy dojść

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 16:00   #674
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
A szwagierka nie planuje juz wiecej dzieci? Bo jak tak to zawsze mozesz pozyczyc tylko a potem oddac. Jesli nie to pewnie, wez, skoro kupowaliscie to na pewno Ci sie podoba ale w zamian jak juz ktoras pisala tez bym cos innego dziecku kupiła bo mi by bylo troche glupio zabierac prezent ktory sama kupilam

No wlasnie z tego wzgledu by mi glupio bylo dlatego tak pomyslalam. Ogilnie szwagierka by chciala ale nie wiem czy beda mieli. Generalnie ciuszki ktore od niej distalam i karuzelke to mowilam ze jej wszystko oddam. Mowila ze nawet dobrze bo potem albo dla siebie zostawi albo przekaze siostrzencowi meza ktory tez stara sie o dziecko. Teraz tez.ma mi przywiezc jakies ciuszki do wybrania i laktator. No ale moiwlma ze ja jej wszzystko pooddaje. No a krzeselko to nie wiem czy potem nie bedzie chcilala zostawic czy nawet sprzedac. No i oczywiscie podoba mi sie bo sama wybieralam - szaro mietowy 😁

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

My w lipcu mamy 5 rocznice a ogolnie jestesmy razem 12.5 roku 😃 jak ten czas leci.....

Stary 2017-06-06, 16:31   #675
paula.cw
Zakorzenienie

Panaanna my też w lipcu pierwsza rocznica 😊

Obcielam paznokcie i zrobiłam mani aż mi dziwnie z takimi krótkimi i gołymi 😆 zwłaszcza że dlugasne się zrobiły.

Mały dzisiaj niesamowicie szaleje. Aż dziwnie bo już wie przyzwyczaiłam że tak delikatnie czuje... I weź tu ustal jakies normy 😛

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 16:33   #676
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No wlasnie z tego wzgledu by mi glupio bylo dlatego tak pomyslalam. Ogilnie szwagierka by chciala ale nie wiem czy beda mieli. Generalnie ciuszki ktore od niej distalam i karuzelke to mowilam ze jej wszystko oddam. Mowila ze nawet dobrze bo potem albo dla siebie zostawi albo przekaze siostrzencowi meza ktory tez stara sie o dziecko. Teraz tez.ma mi przywiezc jakies ciuszki do wybrania i laktator. No ale moiwlma ze ja jej wszzystko pooddaje. No a krzeselko to nie wiem czy potem nie bedzie chcilala zostawic czy nawet sprzedac. No i oczywiscie podoba mi sie bo sama wybieralam - szaro mietowy 😁

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

My w lipcu mamy 5 rocznice a ogolnie jestesmy razem 12.5 roku 😃 jak ten czas leci.....

Nooo to powiedz ze oddasz i po problemie no to ladny staz macie

Stary 2017-06-06, 16:45   #677
VelaLuca
Wtajemniczenie

Arleta ale masz perełki w tej szufladzie 😍 Super że przynajmniej to ogarnięte ☺

U nas w lutym minęło już 9 lat razem i ostatnio mieliśmy 3 rocznicę ślubu. Też się zastanawiam kiedy to minęło 😉

Stary 2017-06-06, 16:55   #678
avilka77
Raczkowanie

Cieszcie się dziewczyny z końcówki ciąży bo później nie jest kolorowo. Ja siedzę i płacze bo nie umiem obsługiwać małego dziecka. Położne maja nas gdzieś, mała nie chce ssać a ja nie wiem czy powinnam poprosić o mm czy próbować do skutku. Boje się ze ja zagłodze. Jeszcze pręży się i fioletowa jest i nie wiem jak z nią radzić sobie. Nie mówiąc
O tym ze jestem obolała, oczy mi się zamykaj ale boje się zasnąć sama z nią i czekam na męża żeby chwile się zfrdmnac bo od 4 na nogach to się wyżaliło

avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:03   #679
tunia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Eeee niemożliwe.... U mnie też są niby 6-paki ale zawsze jest też podana cena za 1 butelkę. Możesz rozerwać i kupić na sztuki. I to nie tylko u mnie. Nad morzem też na sztuki kupowałam.

Wczoraj byłam osobiście w sklepie. Zapewniała że będzie najpóźniej w przyszłym tygodniu...

To mam nadzieje, że juz będzie! Tylko dziwne że mój w 3 tygodnie a twój w 6 i jeszcze czekasz. Chyba, że sklep cos pomerdal.

Avilka będzie dobrze, szkoda tylko że trafiłaś ba zolzy a nue położne;(

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:09   #680
maajjaa88
Zadomowienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7444033 1]Dokładnie, ja przynajmniej nie mogę do tej soboty. Właśnie panowie pozbyli się u mnie kibelka - będzie nowy... więc na siusiu schodzę 5 pięter w dół, w zasadzie 6 bo aż do samej piwnicy. W dzień jeszcze ujdzie, ale w nocy wstaję co godzina na toaletę. Mam nadzieję że nie urodzę zbyt szybko.[/QUOTE]

Ja bym postawila jakies wiadro. Nie wyobrazam sobie w nocy co chwile biegac przez tyle pieter.

Paula pewnie troche zminie zanim sie przyzwyczaisz do paznokci.

Vela oby wozek szybko byl.

U mnie ciemno, burza chyba bedzie albo przejdzie bokiem.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:10   #681
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszcie się dziewczyny z końcówki ciąży bo później nie jest kolorowo. Ja siedzę i płacze bo nie umiem obsługiwać małego dziecka. Położne maja nas gdzieś, mała nie chce ssać a ja nie wiem czy powinnam poprosić o mm czy próbować do skutku. Boje się ze ja zagłodze. Jeszcze pręży się i fioletowa jest i nie wiem jak z nią radzić sobie. Nie mówiąc
O tym ze jestem obolała, oczy mi się zamykaj ale boje się zasnąć sama z nią i czekam na męża żeby chwile się zfrdmnac bo od 4 na nogach to się wyżaliło

To okropne, że położne nic wam nie pomagają. Z każdym dniem obsługa szkraba będzie łatwiejsza. Dla mnie też na początku to był kosmos mimo doświadczenia z dziećmi. Postaraj się być spokojna. Nie chce wcale ssać? Powinna się wami zająć pielęgniarka, odciążyć cię. Może mąż coś by im powiedział?
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:11   #682
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:

Avilka - nie martw się i nie zadręczaj. Dzieciątko jak ty musicie się siebie nauczyć. Mojej siostry maluszek prężył się bo był zdenerwowany. Może brakuje jej ciszy? Ty płaczesz to mała się denerwuje również - tak mi mówiła siostra. Może niech mąż poprosi jakąś panią od laktacji by zerknęła na problem? Nie pielęgniarkę - od problemu z karmieniem są panie od laktacji.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-06-06 o 17:12
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:13   #683
pannaanna_87
Zakorzenienie

Mi maly tak sie poruszul..az ja sie wystraszyla. Bo cisza cisza tu nagle dziki ruch..i znowu cisza..tez tak czasem macie? Jakby sie caly otrzepal

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-06-06, 17:15   #684
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Mi maly tak sie poruszul..az ja sie wystraszyla. Bo cisza cisza tu nagle dziki ruch..i znowu cisza..tez tak czasem macie? Jakby sie caly otrzepal

o kurcze - ja tak mam jak śpię czasem - dziwne to jest, choć nie zawsze. sama się zastanawiam od czego tak mam. Tylko że ja jestem dorosła. Przypomina mi to troszkę u mnie coś ala jakiś tik.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:16   #685
pannaanna_87
Zakorzenienie

Avilka oj wspolczuje..zadzwon po polozna..powiedz ze maja Ci pomoc..to Twoje pierwsze dziecko..jestes po cc..zmeczona..niech ja wezna na chwile
.ewentualnie daja mleko a pozniej niech Tobie pokaza co i jak..jak przystawic...przewinąc..c okolwiek..

Stary 2017-06-06, 17:17   #686
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej Avilka....nie wiem ci Ci napisac....doradzic nie moge bo to vedzie moje pierwsze dziecko....pewnie jeszcze troche i sie poznacie nawzajem i bedzie tylko lepiej. Trzymaj sie i nie daj sie zwariowac i zalamac 😘

Stary 2017-06-06, 17:31   #687
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Mmona gratuluje i zycze wszystkiego dobrego :-* 8 lat to sporo.

Mi i TZ w styczniu minie 5 lat zwiazku, nie mam pojecia kiedy to zlecialo.

Myslicie ze powinnam zadzwonic do gina i powiedziec o tej sytuacji w nocy? Tzn mowi ze tak, a skoro Wy i polozna mowicie o wchodzeniu wkanal i to normalne to nie wiem czy jest sens zawracac mu glowe

A i zapomnialam dodac ze dalej mnie "czysci" po troche co jakis czas.

Migotek ale ze co masz 1 sklep? Nie wierze ze we wszystkich mozesz kupic tylko 10cio pak piwa

Dziewczyny na FB zadam Wam pytanie, nie chce tutaj wiec napisze tam zaraz.
Jak masz byc spokojniejsza to dzwon😘

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:42   #688
jelonekhihi
Zakorzenienie

Żona Clooneya to też czerwcówka bliźniaki urodziła
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-06, 17:44   #689
monika860902
Zakorzenienie

Uszylam poduszke do karmienia. Chyba mi sie wyszla.... Jest wielkosci prawie jak gondola 😯 tez macie takie duze? I wydaje mi aie ze jakas taka za wąska jest na gorze 1496767472537.jpg

Stary 2017-06-06, 17:45   #690
tunia89
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7444569 1]Avilka - nie martw się i nie zadręczaj. Dzieciątko jak ty musicie się siebie nauczyć. Mojej siostry maluszek prężył się bo był zdenerwowany. Może brakuje jej ciszy? Ty płaczesz to mała się denerwuje również - tak mi mówiła siostra. Może niech mąż poprosi jakąś panią od laktacji by zerknęła na problem? Nie pielęgniarkę - od problemu z karmieniem są panie od laktacji.[/QUOTE]

z mężem oglądaliśmy ostatnio film 'szczesliwe niemowlę' tam poleca gościu 5 sposobów na uspokojenie dziecka
Otulanie
Kładzenie na np. Swojej rece bokiem na brzuszku
Szumienie do ucha
Potrzasanie
I ssanie np. Palca ale ssanie dopiero jak maluch umie ssać

Cytat:

Mój tez tak ma podobno niedojrzaly układ nerwowy

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości