Rossmann cz. XXX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-08, 09:31   #781
bleuclair
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXX

Mam w planach na promocji kupić jakieś Gilette Venus +ew.ostrza, bo nigdy nie używałam takich systemowych, zawsze kupowałam jakieś tańsze po kilka sztuk w opakowaniu za kilka-kilkanaście złotych. Pytanie do tych, co tez planują takie zakupy. Co ze sobą zamierzacie połączyć na tej promocji,żeby wyszło dosyć korzystnie?
Pianek i kremów do golenia nie chcę, może jakiś krem do stóp, ale to koszt ledwie kilkunastu złotych,więc raczej się nie opłaca tego łączyć.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 10:32   #782
Make4Up
Zakorzenienie

Ja bym potrzebowała tarki do stóp konkretnej, mam na oku przyrząd do odpychania skórek i robi się 50 zł i też nie wiem jak to rozwiązać bo nie planowałam tyle wydawać. Jak dobiorę 2 rzeczy w okolicach 17 zł to wyjdzie że za rzecz 21 czyli dopłacam do interesu 😣
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 11:29   #783
bleuclair
Zakorzenienie

Wiadomo,czy można wziąc kilka takich samych produktów, czy znowu muszą być różne? To by ułatwiło sprawę
Stary 2017-06-08, 11:32   #784
joanna_87
Zakorzenienie

A kiedy będzie ta promocja?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ubieranie się kobieco
nie przejmowanie się głupotami
regularnie spisywanie wydatków
angielski: fce + filmy i seriale
głosowanie na lp 3
patenty żeglarskie V i VI
nauka pływania c.d.

Zakochana od 12.11.2015 roku
joanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 11:44   #785
Iwona 25
Zakorzenienie

hej, a ludzie bez tej aplikacji mogą znów zrobić zakupy 2+1 ? zamiast 2+2?
akcja ma być 10-19 czerwca
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 12:31   #786
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że tak:
http://rozanski.li/350/glukonolakton...tradzikw-acne/
Ja bym jednak przy wszelkich kwasach zadbała o wysoki poziom filtrów UV A na dzień, może też o filtry IR bo jednak kwas, to kwas.
No i sprawdziłabym czy inne składniki tego kremu nie są fotouczulające np. wyciągi z rumianku, nagietka czy coś podobnego.
Dziękuję za odpowiedź. Na BU czytałam że "kwasy PHA nie zwiększają wrażliwości skóry na promieniowanie UV. Produkty z kwasami PHA mogą być stosowane także latem, nawet przy mało rygorystycznej ochronie przeciwsłonecznej". Ale chciałam dopytać czy lepiej uważać.
Stary 2017-06-08, 13:33   #787
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź. Na BU czytałam że "kwasy PHA nie zwiększają wrażliwości skóry na promieniowanie UV. Produkty z kwasami PHA mogą być stosowane także latem, nawet przy mało rygorystycznej ochronie przeciwsłonecznej". Ale chciałam dopytać czy lepiej uważać.
Lepiej uważać bo to jednak kwasy,
a w tym roku w Europie mamy wyjątkowo wysokie stężenie ozonu w atmosferze co sprawia, że wszystkie normy ochrony UV powinny zostać podwyższone bo ziemska atmosfera chroni nas słabiej niż zazwyczaj.
Stary 2017-06-08, 18:24   #788
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Na zajęciach miałam, że kwasy PHA można stosować cały rok. Zresztą nawet z migdałowym jest podobnie, ale jednak filtry to podstawa. Lepiej dmuchać na zimne

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 19:39   #789
takaja2
Zadomowienie

Macie już listy zakupowe na promkę? Pochwalcie się, bo szukam inspiracji
takaja2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 22:38   #790
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Dzisiaj widziałam już w Rossmannie ten nowy truskawkowy żel pod prysznic La Petit Marseillais
Pojawiły się również nowe maseczki i peelingi do twarzy z Bielendy

Zakochana <3
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 22:57   #791
arat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
w tym roku w Europie mamy wyjątkowo wysokie stężenie ozonu w atmosferze co sprawia, że wszystkie normy ochrony UV powinny zostać podwyższone bo ziemska atmosfera chroni nas słabiej niż zazwyczaj.
Zainteresowala mnnie ta informacja (szczególnie to, że wysokie stężenie ozonu w atmosferze powoduje konieczność podniesienia norm ochrony UV), czy możesz podać jej źródło? Chciałabym poczytać trochę więcej, a na razie nie bardzo mogłam nic dokładniejszego znaleźć.

Edytowane przez arat
Czas edycji: 2017-06-08 o 22:59
arat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 23:48   #792
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Na zajęciach miałam, że kwasy PHA można stosować cały rok. Zresztą nawet z migdałowym jest podobnie, ale jednak filtry to podstawa. Lepiej dmuchać na zimne
"Witamina C w postaci kwasu askorbinowego, od strony chemicznej jest zaliczana do delikatnie działających kwasów polihydroksylowych (PHA)." To też z BU.

Cytat:
Napisane przez takaja2 Pokaż wiadomość
Macie już listy zakupowe na promkę? Pochwalcie się, bo szukam inspiracji
Niby mam ale to mi się nie opłaca w takiej konfiguracji
Na ostatniej promocji tej z kremami, udało się komuś po północy kupić coś w cenach z poprzedniej gazetki? Mogłabym się wycwanić, bo to co mam na oku jest na promo, wtedy by mi się opłacało bardziej. Ale jak znowu po północy nie zadziała 2+2 jak przy kremach a oni zdejmą ceny promocyjne to lipa. I nie wiem co robić
Stary 2017-06-09, 06:37   #793
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
"Witamina C w postaci kwasu askorbinowego, od strony chemicznej jest zaliczana do delikatnie działających kwasów polihydroksylowych (PHA)." To też z BU.

Niby mam ale to mi się nie opłaca w takiej konfiguracji
Na ostatniej promocji tej z kremami, udało się komuś po północy kupić coś w cenach z poprzedniej gazetki? Mogłabym się wycwanić, bo to co mam na oku jest na promo, wtedy by mi się opłacało bardziej. Ale jak znowu po północy nie zadziała 2+2 jak przy kremach a oni zdejmą ceny promocyjne to lipa. I nie wiem co robić
Ja po polnocy zrobiłam wówczas zamówienie 2+1. Wziełam dwa płyny micelarne Garnier (różowy i ten z olejkiem)oraz tonik Evree i za wszystko zapłaciłam 26 zł.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Polecacie jakiś odświeżacz do obuwia/dezodorant do stóp? dobre opinie ma odświeżacz kiwi oraz dezodorant Scholl, miałam kiedyś starą wersję, faktycznie nie znajdę nic lepszego?
Który krem do stop z Lirene chwalicie? Dermoprogram, czy krem-maska? 10%, 20%, czy 30% urea?

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2017-06-09 o 07:00
Stary 2017-06-09, 08:08   #794
Zzziajana
Zadomowienie

A możecie mi polecić jakiś lekki puder w kamieniu lub sypki, taki na lato? Mój się okazał za ciężki na upały :/
Zzziajana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 08:15   #795
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Zzziajana Pokaż wiadomość
A możecie mi polecić jakiś lekki puder w kamieniu lub sypki, taki na lato? Mój się okazał za ciężki na upały :/
A jakiego pudru używasz i jak go aplikujesz?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 08:27   #796
bleuclair
Zakorzenienie

I jeszcze jedno pytanie o maszynki Gilette Venus. Ktoras z Was polecala snap Embarance. Czy sa wklady do tego? Nie moge znalezc, dacie link? Czy jest tez w sprzedazy maszynka z tej serii z dluga raczka? Pasuja do tej maszynki wklady w Gilette Venus Classic?
Stary 2017-06-09, 08:31   #797
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Polecacie jakiś odświeżacz do obuwia/dezodorant do stóp? dobre opinie ma odświeżacz kiwi oraz dezodorant Scholl, miałam kiedyś starą wersję, faktycznie nie znajdę nic lepszego?
Ja polecam ten z Bielendy, a z tych bardziej hardcorowych to Etiaxil.
ImageUploadedByWizaz Forum1496989850.167473.jpg
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 08:35   #798
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Tez polecam ten z bielendy
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 08:36   #799
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie o maszynki Gilette Venus. Ktoras z Was polecala snap Embarance. Czy sa wklady do tego? Nie moge znalezc, dacie link? Czy jest tez w sprzedazy maszynka z tej serii z dluga raczka? Pasuja do tej maszynki wklady w Gilette Venus Classic?
Były wkłady, ale wycofali je kilka dni temu ze sprzedaży. Miałam je w koszyku razem z maszynką i jakiś tydzień temu wyskoczył mi komunikat "Produkt niedostępny". Szkoda, wkłady kupię najwyżej w osiedlowej drogerii. ImageUploadedByWizaz Forum1496990189.899066.jpg
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 08:39   #800
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Były wkłady, ale wycofali je kilka dni temu ze sprzedaży. Miałam je w koszyku razem z maszynką i jakiś tydzień temu wyskoczył mi komunikat "Produkt niedostępny". Szkoda, wkłady kupię najwyżej w osiedlowej drogerii. Załącznik 7102841
Łooo, jaka kwota .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2017-06-09, 09:18   #801
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po polnocy zrobiłam wówczas zamówienie 2+1. Wziełam dwa płyny micelarne Garnier (różowy i ten z olejkiem)oraz tonik Evree i za wszystko zapłaciłam 26 zł.

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Który krem do stop z Lirene chwalicie? Dermoprogram, czy krem-maska? 10%, 20%, czy 30% urea?
Źle sobie liczyłam Ale i tak tak sobie się opłaca i jeszcze nie wiem co dokładnie wejdzie. Mogliby dać już regulamin.

Tak jak pisałam Fuss Wohl jedzie kamforą, a Nivelazione ostro męskimi.
Stary 2017-06-09, 09:41   #802
bleuclair
Zakorzenienie

Wycofali wklady, to teraz nie wiem, co brac. Czy do snapa pasuja wklady Venus Classic? Albo jakiekolwiek inne dostepne w Rossmannie? Breeze?
Ciekawe, czy wkladki do obuwia wejdą na promocji.
No i ten krem z Lirene-powiecie jaki? Bo zglupialam
Stary 2017-06-09, 09:55   #803
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

1496994892817.jpg A te maszynki wycofali? Wiem, że były jeszcze jakby inne wersje ale żadnej nie widzę w Rossmannie
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 09:56   #804
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Wycofali wklady, to teraz nie wiem, co brac. Czy do snapa pasuja wklady Venus Classic? Albo jakiekolwiek inne dostepne w Rossmannie? Breeze?
Ciekawe, czy wkladki do obuwia wejdą na promocji.
No i ten krem z Lirene-powiecie jaki? Bo zglupialam
Do niej te 5 ostrzowe, a nie pisze w opisie na stronie komuś już cytowałam.
Lirene 30%

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2017-06-09 o 10:00
Stary 2017-06-09, 10:03   #805
kosmetyko
Raczkowanie

Cytat:
Polecałam ale R. poleciał w balona

Wkłady Classic będą pasować ale... jak dla mnie Classic kupować nie warto bo jakościowo wypadają słabo. Ja mam ogromny problem z depilacją, większość maszynek podrażnia mnie niesamowicie, te klasyczne też. Jak dla mnie to już lepiej kupić ostrza Embrace na allegro.

Własnie stwierdziłam, że z tego 2+2 to nie mam co kupić jak nie ma wkładów, R. wycofał cukrowy krem do depilacji Bielendy (ale ten też w N. często za 6,5 zł jest na promo) a jak kosmetyków nie można łączyć to odpada mi zrobienie zapasów kremu do stóp Lirene 30% Urea.

Edit: Aż poszłam sprawdzić czy faktycznie pasuje i nic nie namieszałam W snapie Classic, w klasycznej rącze Embrace. Żeby nie było, że nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10968.jpg (124,5 KB, 145 załadowań)

Edytowane przez kosmetyko
Czas edycji: 2017-06-09 o 10:07
kosmetyko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 10:10   #806
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Lirene 30%
Czyli wychodzi na to ,że pasują do niej tylko wkłady ze Swirl, bo to ona ma 5 ostrzy. Z drugiej strony tam jest napisane :" została zaprojektowana tak, by lepiej golić takie miejsca jak kolana i kostki, w porównaniu z Venus Embrace". A wkłady ze Swirl ponad 7 dych. Też odpada, bo się nie kalkuluje. No chyba że wzięłabym trzy maszynki ( Embrace, Swirl i Classic)i ostrza do Classic,ale czy mi się to opłaca? Lepiej byłoby mi wziąć dwalub trzy razy ostrza i jedną maszynkę. Bez sensu
Stary 2017-06-09, 10:11   #807
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Lirene 30%
Okropny jest ten krem, z moich stóp robił podeszwy. Mocznikowi do stóp i dłoni mówię stanowcze nie.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2017-06-09, 10:14   #808
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmetyko Pokaż wiadomość
Polecałam ale R. poleciał w balona

Wkłady Classic będą pasować ale... jak dla mnie Classic kupować nie warto bo jakościowo wypadają słabo. Ja mam ogromny problem z depilacją, większość maszynek podrażnia mnie niesamowicie, te klasyczne też. Jak dla mnie to już lepiej kupić ostrza Embrace na allegro.

Własnie stwierdziłam, że z tego 2+2 to nie mam co kupić jak nie ma wkładów, R. wycofał cukrowy krem do depilacji Bielendy (ale ten też w N. często za 6,5 zł jest na promo) a jak kosmetyków nie można łączyć to odpada mi zrobienie zapasów kremu do stóp Lirene 30% Urea.

Edit: Aż poszłam sprawdzić czy faktycznie pasuje i nic nie namieszałam W snapie Classic, w klasycznej rącze Embrace. Żeby nie było, że nie
Dzięki
I tak nie wiem, co brać czy nie olać tych sytstemowych i nie brać jakichś tańszych po kilka w opakowaniu jak zwykle. Te po jednej w opakowaniu naprawdę na dłużej starczają i dokładniej golą, czy to "chłyt marketingodi" ?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Okropny jest ten krem, z moich stóp robił podeszwy. Mocznikowi do stóp i dłoni mówię stanowcze nie.
A polecasz jakiś inny z Rossmanna?
Stary 2017-06-09, 10:14   #809
kosmetyko
Raczkowanie

Cytat:
Czyli wychodzi na to ,że pasują do niej tylko wkłady ze Swirl, bo to ona ma 5 ostrzy. Z drugiej strony tam jest napisane :" została zaprojektowana tak, by lepiej golić takie miejsca jak kolana i kostki, w porównaniu z Venus Embrace". A wkłady ze Swirl ponad 7 dych. Też odpada, bo się nie kalkuluje. No chyba że wzięłabym trzy maszynki ( Embrace, Swirl i Classic)i ostrza do Classic,ale czy mi się to opłaca? Lepiej byłoby mi wziąć dwalub trzy razy ostrza i jedną maszynkę. Bez sensu

Wrzuciłam Ci wyżej zdjęcie Snapa z Classic
E: piszemy jednocześnie

Cytat:
Te po jednej w opakowaniu naprawdę na dłużej starczają i dokładniej golą, czy to "chłyt marketingodi" ?
U mnie jednorazówki nie mają racji bytu i nie znalazłam żadnych wartych uwagi.

Edytowane przez kosmetyko
Czas edycji: 2017-06-09 o 10:16
kosmetyko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 10:31   #810
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmetyko Pokaż wiadomość
Wrzuciłam Ci wyżej zdjęcie Snapa z Classic
E: piszemy jednocześnie

U mnie jednorazówki nie mają racji bytu i nie znalazłam żadnych wartych uwagi.
Mnie już nic nie podrażnia. Mogę się golić nawet na sucho zupełnie, problem w tym,że ja potrzebuję ciągle się golić, do kremów do depilacji i plastrów nie jestem przekonana i chciałabym cos w miarę wydajnego. Bo taka jednorazówka obojętnie jakiej firmy to max po 3 użyciach nadaje się u mnie tylko do kosza. I chciałabym wiedzieć, czy te systemowe (przede wszystko Classic, Breeze i Snap dadzą radę choć dwa tygodnie, czy nie ma na to co liczyć). Bo jeśli też trzy golenia i do kosza to mi się to nie opłaca.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości