Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-16, 14:50   #3811
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Po zakupach komoda kupiona niedzieciowa w ikei. Kolorem pasuje do lozeczka i tyle. Poki co takiego czegos potrzebowalam, taniego i estetycznego. Kiedys jak dzieciom bedziemy robic osobny pokoik to kupimy caly komplet i tyle

Oriane zazdroszcze grilla fajnie ze moglas wyjsc

Mi na balkon nikt sie nie glapi bo obok zadnego nie mamy a pod geste drzewa ktore skutecznie nas chronia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-06-16, 15:07   #3812
oriane
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Gadam do brzucha jak jakiś czubek, musicie tu siedzieć do lipca, a najlepiej do połowy lipca. Proszę nie kopać w szyjkę, jak chcecie się czymś zająć to bawicie się żebrami. Proszę nie robić numerów i się nie śpieszyć na świat 😁😂

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 15:19   #3813
usagisama
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa <3

Póki co Maluch rośnie jak na drożdżach... Może aż za bardzo :P
Wtorkowa beta 1160
Dzisiejsza 6739!!!

Jak są tu jakieś mamusie bliźniaków, to dajcie znać, jak to u Was wyglądało, bo ktoś mi zasugerował, że tak może być i teraz przeżywam :P A wizytę mam dopiero we wtorek!
usagisama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 15:36   #3814
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez usagisama Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa <3

Póki co Maluch rośnie jak na drożdżach... Może aż za bardzoWtorkowa beta 1160
Dzisiejsza 6739!!!

Jak są tu jakieś mamusie bliźniaków, to dajcie znać, jak to u Was wyglądało, bo ktoś mi zasugerował, że tak może być i teraz przeżywamA wizytę mam dopiero we wtorek!
Ja nie robiłam w ogóle bety to nie pomogę. Ale kazali robić test ciążowy przynajmniej jak się tydzień - dwa spóźnia okres. Ja robiłam w dniu spodziewanego okresu czyli 2tyg po poczęciu i od razu jak nalałam mocz to wywaliło 2 grube krechy

Stary 2017-06-16, 15:43   #3815
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Po zakupach komoda kupiona niedzieciowa w ikei. Kolorem pasuje do lozeczka i tyle. Poki co takiego czegos potrzebowalam, taniego i estetycznego. Kiedys jak dzieciom bedziemy robic osobny pokoik to kupimy caly komplet i tyle

Oriane zazdroszcze grilla fajnie ze moglas wyjsc

Mi na balkon nikt sie nie glapi bo obok zadnego nie mamy a pod geste drzewa ktore skutecznie nas chronia

Super to ktora wybraliscie?

Taka lokalizacja balkonu to bajka<3

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 15:43   #3816
usagisama
Raczkowanie

Pozostaje czekać na USG wtorkowe
usagisama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 15:54   #3817
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Gadam do brzucha jak jakiś czubek, musicie tu siedzieć do lipca, a najlepiej do połowy lipca. Proszę nie kopać w szyjkę, jak chcecie się czymś zająć to bawicie się żebrami. Proszę nie robić numerów i się nie śpieszyć na świat 😁😂

jakie rozmowy wychowawcze

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:

To super. Taka prywatność to extra sprawa.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 16:52   #3818
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:

Oby dziewczyny się słuchały mamusi😊😊
Cytat:
Daj nam koniecznie znać, cały czas trzymamy kciuki! ☺

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 17:50   #3819
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Hej nadrobię Was z kompa, a teraz przez apkę wrzucę Wam fotkę mojej "smutnej" firanki. Żałuję tylko, że się nie uparłam przy ciemnym szarym na górze, bo ten jasny słabo odbija od białego...Załącznik 7111501

Śliczna

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Wczoraj byłam pierwszy raz poza domem od 25 maja (nie licząc 2 wyjść tylko do lekarza na kontrolę). Dostałam zielone światło od ginki na grilla u koleżanki 5min autem od domu. Dali mi rozkładany leżak więc mogłam sobie zmieniać pozycje. Byłam między 5-6h na świeżym powietrzu, do tego było 12 osób więc wreszcie miałam z kim pogadać, pośmiać się. Taki totalny reset i jeszcze mąż mi żarcie pod nos przynosił, wstawałam tylko na siku.

Dziś czekam na dostawę kocyków z allegro, mam nadzieję, że będą ładne. Muszę jeszcze minky zamówić, już wybrałam wzór, a nawet 2, ale nie wiem na którego sprzedawcę się zdecydować. No i czy brać minky letnie bez wypełnienia czy od razu z wypełnieniem.
Super oby częściej takie wypady :P

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Też uważam, że firanka w sam raz, a nie nasrane wzorkami wszędzie

Cieszę się, że po grillu (ah te kręciołki z boczku z lidla) cukier na czczao 84 uffff :P

W takim razie ewentualnie minky letnie tylko oglądam
Widocznie grillowanie ci służy

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:

He he nieźle teksty oby działały

U mnie do brzucha mówi tylko moja córka :P

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Trzymamy kciuki

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Mi dzisiaj dzień zleciał bardzo szybko. Wybrałam sie na zakupy z córką i po godzinie żałowałam, że nie miałam jej z kim zostawić... Ale w pepco parę ubranek kupiłam w super cenie i oczywiście sobie buty w ccc bo w niedziele imprezę mamy,a mi w żadne buty stopy nie wchodzą... No to sobie kupiłam nowe ale zeby je znaleźć to chcyba z 30 par przymierzyłam bo wszystkie za ciasne były. Już czuje sie jak balon. Mogę sie założyć, że jak mąż wróci to powie, że nie podobają mu sie moje buty i nie pasują do kiecki ale w du*** to mam bo tylko takie mi na moje słoniowe stopy weszły.

Córkę ganiałam po sklepie bo oczywiście nie mogła wystać przy mamie. Ale i tak zaliczam dzień do udanych bo tak szybko zleciał.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 18:19   #3820
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Śliczna

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Super oby częściej takie wypady
Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Widocznie grillowanie ci służy

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

He he nieźle teksty oby działały

U mnie do brzucha mówi tylko moja córka
Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Trzymamy kciuki

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Mi dzisiaj dzień zleciał bardzo szybko. Wybrałam sie na zakupy z córką i po godzinie żałowałam, że nie miałam jej z kim zostawić... Ale w pepco parę ubranek kupiłam w super cenie i oczywiście sobie buty w ccc bo w niedziele imprezę mamy,a mi w żadne buty stopy nie wchodzą... No to sobie kupiłam nowe ale zeby je znaleźć to chcyba z 30 par przymierzyłam bo wszystkie za ciasne były. Już czuje sie jak balon. Mogę sie założyć, że jak mąż wróci to powie, że nie podobają mu sie moje buty i nie pasują do kiecki ale w du*** to mam bo tylko takie mi na moje słoniowe stopy weszły.

Córkę ganiałam po sklepie bo oczywiście nie mogła wystać przy mamie. Ale i tak zaliczam dzień do udanych bo tak szybko zleciał.

Wysłane za pomocą mTalk
To intensywny dzień 😊

Stary 2017-06-16, 18:42   #3821
judkama
Zakorzenienie

Ja miałam jechać do rossmanna i pepco. Taka pogoda, że zakupy w rossku zrobiłam online, teraz tylko wysłac kogoś do odbioru

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 20:11   #3822
oriane
Rozeznanie

Apropo zakupów to tu najnowszymi łupami się jeszcze nie chwaliłam 😁1497636380674.jpg1497636386791.jpg1497636395448.jpg1497636447750.jpg

Chcę wreszcie kupić wózek i foteliki, ale od maja nie mogę nigdzie dorwać 3w1 z adapterami do maxi cosi. Ponoć jest jakiś problem z dystrybujcją na Polskę. Dziś sklep internetowy mi napisał, że mają 2w1 w interesującym mnie kolorze. A w poniedziałek mają do mnie dzwonić z hurtowi w moim mieście ile trzeba by czekać. Szkoda tylko, że jak kupię 2w1 i foteliki do tego to wyjdzie oczywiście drożej ehhh

Stary 2017-06-16, 20:50   #3823
Martoolka87
Zakorzenienie

Hejka
Wczoraj spędziłam cały dzień na działce, a dziś miałam dzień biegany, ale w końcu coś z listy mogłam odhaczyć

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Haha Będziesz musiała się dowiadywać, które msze jej ulubiony ksiądz prowadzi, żeby była zadowolona w kościele 😉😊
Właśnie lipa straszna, bo ten ksiądz od 1 lipca będzie przeniesiony

Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Hej😘
Dawno mnie tu nie było, próbuje Was chociaż troszeczkę nadrobić, ale trochę u mnie pod górkę się porobilo i dopiero dzisiaj mam dzien leniuchowania...
Mój TŻ złamał sobie prawa rękę i ma na 6 tygodni w gipsie, na dodatek nadal strasznie go boli😞 Także póki boli to zostałam ze wszystkim sama, stara mi sie pomagać jak tylko może ale mi go jest strasznie szkoda, tymbardziej ze okropnie polamany ma nadgarstek i ten ból mu promieniuje na całą rękę 😢

Też czasem zastanawiacie się jak to będzie i czy dacie rade? Ja mam czasem takie myśli...
Dużo zdrówka dla TŻ

O dziwo jestem bardzo spokojna, nie boję się ani trochę. Wiem, że może być ciężko, chociaż pewnie się zdziwię jak bardzo

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja też z tego wszystkiego dodałam Bobini do listy w Gemini na lipiec
Mi udało się kliknąć w aplikacji i mąż jutro odbierze w innym Rossmannie, bo w naszym nie mieli. Kupiłam 2 płyny do prania i 1 do płukania, powinno wystarczyć na jakiś czas

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Będziecie po porodzie chodzić na każdą mszę tego księdza, żeby ją uśpić
Ten jest raczej pobudzający. Od usypiania mamy innego księdza. Ostatnio na kazaniu mój mąż zasnął ale nie był osamotniony - jeden z księży też zasnął i tak się przechylał na krześle w przód, że myślałam, że zaraz przydzwoni czołem w podłogę

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Martoolka87 mój dziś grzecznie w Kościele a zazwyczaj podskakiwał też podczas śpiewów ale dla odmiany jakaś zapaść hormonalna mnie dopadła podczas komunii i się rozpłakałam nie wiem sama czemu... a mąż patrzy na mnie i pytającym wzrokiem czemu ??? A ja mu ramionami wzruszam, że pojęcia nie mam i ryczę dalej w najlepsze ... W końcu wysmarkałam nosa i trochę się uspokoiłam
Oj beksa w kościele to już standard Płakałam na chrzcie obcych dzieci, pasowaniu ministrantów, święceniu medalików itp. W ostatnią niedzielę wyszłam spłakana z kościoła, bo na ogłoszeniach powiedzieli, że ulubiony ksiądz Mariny odchodzi, a razem z nim opuszcza parafię nasz ulubiony ksiądz. Nie wiem kto nam teraz młodą ochrzci Została nam sama geriatria Mają przyjść jacyś nowi księża. Mam nadzieję, że obniżą średnią wieku

Z tym chrztem, to najgorsze, że u nas podobno jest cennik. Liczyłam na to, że jak ominę proboszcza, to ominę cennik. Jak teraz przyjdą nowi księża, to pewnie będą się stosować do odgórnych zaleceń proboszcza i

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Witajcie i mi się głupio zrobiło,że się nieodzywam,ale ostatnio mam dobę za krotką.Nadal u mnie remont,ale już końcówka.W pracy ogarniam sytuacje,bo w końcu idę na urlop. Oprócz tego cały czas na diecie i zamiast tyć zaczęłam chudnąć,a pani diabetolog mówi,że się głodzę i mnie tym wkurza.Cukier mam w normie ,więc się nie martwię. Z synem wszystko wporządku,ale ja już mam powoli dość ciąży i odliczam już do końca.
Oj to intensywnie u Ciebie Pracusiu

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Wczoraj byłam pierwszy raz poza domem od 25 maja (nie licząc 2 wyjść tylko do lekarza na kontrolę). Dostałam zielone światło od ginki na grilla u koleżanki 5min autem od domu. Dali mi rozkładany leżak więc mogłam sobie zmieniać pozycje. Byłam między 5-6h na świeżym powietrzu, do tego było 12 osób więc wreszcie miałam z kim pogadać, pośmiać się. Taki totalny reset i jeszcze mąż mi żarcie pod nos przynosił, wstawałam tylko na siku.
Zasłużony relaks

Cytat:
Martoolka jakby ludzie od firanek zobaczyli pokoik mojej małej to by uznali,że dla dorosłego,bo póki co jedyne co w kolorze mam to ubranka a reszta biel, szary, i ciemne prawie czarne łóżeczko hahah plus czarny wózek.
Ja zawsze jak się pyta ktoś a gdzie kolor to mówię, że kolorowe będzie dzieciństwo haha😂
Dobry tekst
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:01   #3824
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Apropo zakupów to tu najnowszymi łupami się jeszcze nie chwaliłam 😁Załącznik 7112241Załącznik 7112246Załącznik 7112251Załącznik 7112256

Chcę wreszcie kupić wózek i foteliki, ale od maja nie mogę nigdzie dorwać 3w1 z adapterami do maxi cosi. Ponoć jest jakiś problem z dystrybujcją na Polskę. Dziś sklep internetowy mi napisał, że mają 2w1 w interesującym mnie kolorze. A w poniedziałek mają do mnie dzwonić z hurtowi w moim mieście ile trzeba by czekać. Szkoda tylko, że jak kupię 2w1 i foteliki do tego to wyjdzie oczywiście drożej ehhh

Super te rzeczy dla dziewczynek.
Trzymam kciuki za odpowiedz ze sklepu.
Cytat:
Hejka
Wczoraj spędziłam cały dzień na działce, a dziś miałam dzień biegany, ale w końcu coś z listy mogłam odhaczyć

Dużo zdrówka dla TŻ

O dziwo jestem bardzo spokojna, nie boję się ani trochę. Wiem, że może być ciężko, chociaż pewnie się zdziwię jak bardzo

Mi udało się kliknąć w aplikacji i mąż jutro odbierze w innym Rossmannie, bo w naszym nie mieli. Kupiłam 2 płyny do prania i 1 do płukania, powinno wystarczyć na jakiś czas

Ten jest raczej pobudzający. Od usypiania mamy innego księdza. Ostatnio na kazaniu mój mąż zasnął ale nie był osamotniony - jeden z księży też zasnął i tak się przechylał na krześle w przód, że myślałam, że zaraz przydzwoni czołem w podłogę

Oj beksa w kościele to już standard Płakałam na chrzcie obcych dzieci, pasowaniu ministrantów, święceniu medalików itp. W ostatnią niedzielę wyszłam spłakana z kościoła, bo na ogłoszeniach powiedzieli, że ulubiony ksiądz Mariny odchodzi, a razem z nim opuszcza parafię nasz ulubiony ksiądz. Nie wiem kto nam teraz młodą ochrzci Została nam sama geriatria Mają przyjść jacyś nowi księża. Mam nadzieję, że obniżą średnią wieku

Z tym chrztem, to najgorsze, że u nas podobno jest cennik. Liczyłam na to, że jak ominę proboszcza, to ominę cennik. Jak teraz przyjdą nowi księża, to pewnie będą się stosować do odgórnych zaleceń proboszcza i

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Zasłużony relaks

Dobry tekst
Martoolka to wyścia nie ma musi księdza nagrać po cichaczu na mszy 😆

Ja właśnie się zastanawiam jak wybrnąć z chrztu, bo po prostu nie ma opcji, że ochrzczę dziecko tu gdzie mieszkamy. Po pierwsze jeszcze się nie wprowadziliśmy a już nas chcieli zapisywać do sprzątania kościoła i datków na rzecz ogrzewania, oczywiście z góry określone minimum zrzuty😂 Normalnie jeździła po osiedlu jakaś nawiedzona kobieta z ramienia kościoła. Po drugie moja szwagierka, mieszka w sumie obok i ksiądz jak się dowiedział, że ochrzcila dziecko w innej parafii i chrztu udzielił zaprzyjaźniony ksiądz to usłyszała,że chrzest nieważny i niegodny i powinni chrzcic i płacić w parafii,w której mieszkaja... Wizyta księdza po kolędzie zakończyła się się tak,ze ksiądz został wyproszony z domu,bo tak jechał, że dziecko nie weszło do wspólnoty itp itd.
Ja chciałabym ochrzcila w mojej byłej parafii,gdzie księża mają misję a nie banknoty w glowie. Wiadomo,że i tak ofiarę za chrzest się da,ale chętnie a tu no nie ma opcji.

Edytowane przez a_nn_a_
Czas edycji: 2017-06-16 o 21:13
Stary 2017-06-16, 21:21   #3825
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Hejka

Dużo zdrówka dla TŻ

Zasłużony relaks

Dobry tekst
Masakra z tym cennikiem, u mnie nigdy tego nie było i mam nadzieje, ze nie bedzie. Zawsze ksiądz mówi co łaska.

Dwa lata temu daliśmy księdzu w kopercie 200zl za udzielenie chrztu. Nic nie mówił, kopertę wziął o chyba mu wystarczyło

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-16, 21:27   #3826
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Oby posłuchały Też gadam do brzuszka

Cytat:
Póki co Maluch rośnie jak na drożdżach... Może aż za bardzo :P
Wtorkowa beta 1160
Dzisiejsza 6739!!!

Jak są tu jakieś mamusie bliźniaków, to dajcie znać, jak to u Was wyglądało, bo ktoś mi zasugerował, że tak może być i teraz przeżywam :P A wizytę mam dopiero we wtorek!
U mnie też szybko rosła i nastawiałam się na bliźniaki, ale od samego początku była tylko jedna dzidzia Jest taka teoria, że wysoka beta jest przy dziewczynkach. U mnie się sprawdziło Daj znać koniecznie po wizycie

Cytat:
Ale tarapaty

Dziękuję za wszystkie firankowe komplementy
Stary 2017-06-16, 21:33   #3827
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Super te rzeczy dla dziewczynek.

Trzymam kciuki za odpowiedz ze sklepu.

Martoolka to wyścia nie ma musi księdza nagrać po cichaczu na mszy 😆

Ja właśnie się zastanawiam jak wybrnąć z chrztu, bo po prostu nie ma opcji, że ochrzczę dziecko tu gdzie mieszkamy. Po pierwsze jeszcze się nie wprowadziliśmy a już nas chcieli zapisywać do sprzątania kościoła i datków na rzecz ogrzewania, oczywiście z góry określone minimum zrzuty😂 Normalnie jeździła po osiedlu jakaś nawiedzona kobieta z ramienia kościoła. Po drugie moja szwagierka, mieszka w sumie obok i ksiądz jak się dowiedział, że ochrzcila dziecko w innej parafii i chrztu udzielił zaprzyjaźniony ksiądz to usłyszała,że chrzest nieważny i niegodny i powinni chrzcic i płacić w parafii,w której mieszkaja... Wizyta księdza po kolędzie zakończyła się się tak,ze ksiądz został wyproszony z domu,bo tak jechał, że dziecko nie weszło do wspólnoty itp itd.

Ja chciałabym ochrzcila w mojej byłej parafii,gdzie księża mają misję a nie banknoty w glowie. Wiadomo,że i tak ofiarę za chrzest się da,ale chętnie a tu no nie ma opcji.

Masakryczny ten ksiądz, sam zniechęca rodziny do swojej parafii... Mój nie jest zły, nawet żartobliwy. Nigdy nic złego nam nie powiedział ale kazania to takie nudne mówi... Można zasnąć ;-)

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Byłam dzisiaj w Rossmanie są tez pampersy premium dwójki 9.99zł za 22 sztuki

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-06-16, 21:33   #3828
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
1. Martoolka to wyścia nie ma musi księdza nagrać po cichaczu na mszy 😆

2. Ja właśnie się zastanawiam jak wybrnąć z chrztu, bo po prostu nie ma opcji, że ochrzczę dziecko tu gdzie mieszkamy. Po pierwsze jeszcze się nie wprowadziliśmy a już nas chcieli zapisywać do sprzątania kościoła i datków na rzecz ogrzewania, oczywiście z góry określone minimum zrzuty😂 Normalnie jeździła po osiedlu jakaś nawiedzona kobieta z ramienia kościoła. Po drugie moja szwagierka, mieszka w sumie obok i ksiądz jak się dowiedział, że ochrzcila dziecko w innej parafii i chrztu udzielił zaprzyjaźniony ksiądz to usłyszała,że chrzest nieważny i niegodny i powinni chrzcic i płacić w parafii,w której mieszkaja... Wizyta księdza po kolędzie zakończyła się się tak,ze ksiądz został wyproszony z domu,bo tak jechał, że dziecko nie weszło do wspólnoty itp itd.
1. Dobry patent

2. My też myśleliśmy nad chrztem w innej parafii, ale i tak byśmy musieli w naszej zapłacić za "pozwolenie". Poza tym chciałabym, żeby młoda szła do komunii tutaj, bo mamy rzut beretem do kościoła i byłoby wygodniej. Zobaczymy jak nas "obsłużą" przy tym chrzcie i czy faktycznie cennik będzie. A może proboszcz się opamiętał po tym, jak całe internety lokalne się z niego śmiały po tym, jakie pismo o obowiązkowej daninie wysłał z okazji Świąt Bożego Narodzenia
Stary 2017-06-16, 21:36   #3829
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Ja kupiłam dziś jeden do prania i jeden do płukania w Rossku Będę mogła wreszcie spać w nocy, bo ten Bobini po Waszych reklamach mi spokoju nie dawał :P

Cytat:
Hej nadrobię Was z kompa, a teraz przez apkę wrzucę Wam fotkę mojej "smutnej" firanki. Żałuję tylko, że się nie uparłam przy ciemnym szarym na górze, bo ten jasny słabo odbija od białego...Załącznik 7111501

No nieee... Ja bym tam dała co najmniej 15 księżniczek, 14 kotków i 17 misiaczków, bo wygląda prawie jak z domu pogrzebowego A tak na serio, jest nieziemsko urocza Rzeczywiście z szarym wyglądałaby super Chociaż w tej wersji też ekstra wygląda. Możesz ewentualnie coś powiesić szarego z boku, na karniszu dla dodania akcentu.

Cytat:

Ja też wysyłam im telepatyczne przesłanie, że mają siedzieć grzecznie i najlepiej doczekać sierpnia :P

Uff, plan na dziś wykonany. Był mało ambitny, bo postawiłam na leniuchowanie, ale założyłam sobie, że posegreguję wreszcie dokumenty i tak też uczyniłam Mam całe pudło papierów do wywalenia - zawsze to więcej miejsca w szufladach.

Dostałam dziś paczkę z HubiWorld z pieluszkami, kocykami i innymi drobnostkami. Niby mała rzecz, a bardzo cieszy
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 21:41   #3830
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
1. Dobry patent

2. My też myśleliśmy nad chrztem w innej parafii, ale i tak byśmy musieli w naszej zapłacić za "pozwolenie". Poza tym chciałabym, żeby młoda szła do komunii tutaj, bo mamy rzut beretem do kościoła i byłoby wygodniej. Zobaczymy jak nas "obsłużą" przy tym chrzcie i czy faktycznie cennik będzie. A może proboszcz się opamiętał po tym, jak całe internety lokalne się z niego śmiały po tym, jakie pismo o obowiązkowej daninie wysłał z okazji Świąt Bożego Narodzenia
No wlasnie myślałam, że się uda ominąć to "pozwolenie'. Zobavzyny. Później komunia to już wyjścia nie będzie a też wiem,że jakieś zrzuty są przez księdza ustalone no masakra...

Cytat:
Ja kupiłam dziś jeden do prania i jeden do płukania w Rossku Będę mogła wreszcie spać w nocy, bo ten Bobini po Waszych reklamach mi spokoju nie dawał

No nieee... Ja bym tam dała co najmniej 15 księżniczek, 14 kotków i 17 misiaczków, bo wygląda prawie jak z domu pogrzebowego A tak na serio, jest nieziemsko urocza Rzeczywiście z szarym wyglądałaby super Chociaż w tej wersji też ekstra wygląda. Możesz ewentualnie coś powiesić szarego z boku, na karniszu dla dodania akcentu.

Ja też wysyłam im telepatyczne przesłanie, że mają siedzieć grzecznie i najlepiej doczekać sierpnia
Uff, plan na dziś wykonany. Był mało ambitny, bo postawiłam na leniuchowanie, ale założyłam sobie, że posegreguję wreszcie dokumenty i tak też uczyniłam Mam całe pudło papierów do wywalenia - zawsze to więcej miejsca w szufladach.

Dostałam dziś paczkę z HubiWorld z pieluszkami, kocykami i innymi drobnostkami. Niby mała rzecz, a bardzo cieszy
Bobini dostał niezła reklamę 😆
Wszystko dla maluszków cieszy,nawet drobiazgi😊😊😊

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Masakryczny ten ksiądz, sam zniechęca rodziny do swojej parafii... Mój nie jest zły, nawet żartobliwy. Nigdy nic złego nam nie powiedział ale kazania to takie nudne mówi... Można zasnąć ;-)

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Byłam dzisiaj w Rossmanie są tez pampersy premium dwójki 9.99zł za 22 sztuki

Wysłane za pomocą mTalk
Dokladnie sam zniechęca ludzi ta nagonka finansową i przymusem.

Stary 2017-06-16, 21:47   #3831
Martoolka87
Zakorzenienie

Kurier przywiózł dziś huśtawkę z kinderkrafta, ale jeszcze nie rozpakowałam, nie wystarczyło mi dnia
Oprócz tego odebrałam z poczty naklejki na ścianę w salonie i piłkę do ćwiczeń.
W rossmannie dokupiłam brakujące pierdołki do torby do szpitala. I nawet torbę mam, bo pożyczyłam od szwagierki Jutro się biorę za pakowanie
W textil markecie kupiłam spodnie 3/4 z taką fajną gumą, że mogę je nosić teraz, a po ciąży też będą pasować
Trochę się nabiegałam, a wieczorem jeszcze musiałam załatwić jedną sprawę i skończyło się na tym, że Marina wylądowała jakoś nisko i mnie teraz za karę boksuje w pitynkę

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
1. No nieee... Ja bym tam dała co najmniej 15 księżniczek, 14 kotków i 17 misiaczków, bo wygląda prawie jak z domu pogrzebowego A tak na serio, jest nieziemsko urocza Rzeczywiście z szarym wyglądałaby super Chociaż w tej wersji też ekstra wygląda. Możesz ewentualnie coś powiesić szarego z boku, na karniszu dla dodania akcentu.

2. Uff, plan na dziś wykonany. Był mało ambitny, bo postawiłam na leniuchowanie, ale założyłam sobie, że posegreguję wreszcie dokumenty i tak też uczyniłam Mam całe pudło papierów do wywalenia - zawsze to więcej miejsca w szufladach.

3. Dostałam dziś paczkę z HubiWorld z pieluszkami, kocykami i innymi drobnostkami. Niby mała rzecz, a bardzo cieszy
1. Ta góra jest szara tylko, że to taki bardzo jasny szary. Początkowo wybrałam stalowy, ale ta babeczka doradziła, że jasny będzie bardziej pasował i jej zaufałam, całkiem niepotrzebnie. Firanka będzie na tle szarej ściany, więc już nic dodawać nie będę

2. dla mnie porządkowanie dokumentów, to zawsze najgorsza robota

3. To teraz trzeba to wszystko wyprać w pachnącym płynie bobini Powinni nam za to płacić

Cytat:
No wlasnie myślałam, że się uda ominąć to "pozwolenie'. Zobavzyny. Później komunia to już wyjścia nie będzie a też wiem,że jakieś zrzuty są przez księdza ustalone no masakra...
U nas bieżący rocznik komunijny zrzucał się na traktorek do odśnieżania terenu wokół kościoła
Stary 2017-06-16, 21:51   #3832
itakasia
Zakorzenienie

witam
wczoraj cały dzień u rodziców, dzisiaj trochę zakupów, gotowania, sprzątania itp.
Cytat:
Napisane przez ZieloonaTruskawka Pokaż wiadomość
Czytam Was na biezaco, ale faktycznie nie udzielam sie. Moja corka ma ostatnio troszke problemow zdrowotnych, wiec czasu mi brak:/
Jezeli chodzi o szkraba w brzuchu to wazy 1800 g i ma sie dobrze;-) Prawdopodobnie bedzie sie nazywala Marysia - tz na razie sie nie zgadza. Ale ssspoko, do sierpnia go przekonam-od czego mamy w koncu nasze magiczne, kobiece moce, he? } Pozdrawiam wszystkie Mamusie, trzymam za Was kciuki, za Aniolkowa rowniez!
Teraz odezwe sie pewnie tuz przed porodem, he! ☺ Ahoj!
zdrówka dla córeczki i super, że z maleństwem wszystko ok
Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Cześć!

Odezwę się i ja bo trochę mi się głupio zrobiło. Czytam Was na bieżąco ale lenistwo i wygoda nie pozwala mi się tutaj odezwać... Fb jest dla mnie mega wygodny, mam teraz mnóstwo czasu i praktycznie cały czas mam otwarty i tam się udzielam.
Ale dla nie fejsbukowiczek, Leon ma się dobrze, rośnie na dużego chłopca. Plasuje się pomiędzy 50 a 90 centylem cały czas. U mnie trochę gorzej, szyjka otwarta na półtorej palca, skróciła się z 40 do 29mm. Leżę, oszczędzam się bo chcę go nosić jeszcze z 3 tygodnie przynajmniej. Póki co kończymy 34tydzień. W poniedziałek dodatkowa kontrola co z szyjką i jak wyszedł posiew moczu, bo były nadal bakterie w ogólnym.

I wiecie co? Teraz jak nie wiem ile mi zostało do końca zaczęłam patrzeć na siebie, a konkretnie na brzuch zupełnie inaczej. Mimo, że obtłuściłam się w każdym miejscu, urosłam o 2 rozmiary i niedługo dobiję 20kg+ zaczęłam się sobie w końcu w ciąży podobać.
brawo dla Leosia za piękną wagę i dla ciebie za super podejście do ciąży
Cytat:
Napisane przez Nextime1711 Pokaż wiadomość
Hej😘
Dawno mnie tu nie było, próbuje Was chociaż troszeczkę nadrobić, ale trochę u mnie pod górkę się porobilo i dopiero dzisiaj mam dzien leniuchowania...
Mój TŻ złamał sobie prawa rękę i ma na 6 tygodni w gipsie, na dodatek nadal strasznie go boli😞 Także póki boli to zostałam ze wszystkim sama, stara mi sie pomagać jak tylko może ale mi go jest strasznie szkoda, tymbardziej ze okropnie polamany ma nadgarstek i ten ból mu promieniuje na całą rękę 😢 Tyle dobrze że wszystkie rzeczy wyprawkowe mam ogarniete i nic ciezkiego nie trzeba nosic, została do kliknięcia apteka, płyny do prania kupię w rossmanie skoro polecacie i pampersy Dada w Hebe (wybieram narazie Dade bo mam próbki które dostałam na badaniach prenatalnych i czytałam dobre opinie, wiec nie będę póki co przepłacać a i tak pupka Maluszka sama zadecyduje w czym jej dobrze&#128521.
współczuję tż i tobie, mam nadzieję, że ból wkrótce minie i ręka ładnie się zrośnie
Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Witajcie i mi się głupio zrobiło,że się nieodzywam,ale ostatnio mam dobę za krotką.Nadal u mnie remont,ale już końcówka.W pracy ogarniam sytuacje,bo w końcu idę na urlop. Oprócz tego cały czas na diecie i zamiast tyć zaczęłam chudnąć,a pani diabetolog mówi,że się głodzę i mnie tym wkurza.Cukier mam w normie ,więc się nie martwię. Z synem wszystko wporządku,ale ja już mam powoli dość ciąży i odliczam już do końca.
brawo dla synusia
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Do tej pory pilam pokrzywe i zurawine, zero opuchlizny. Skonczyly sie mi i od razu kg w jeden dzien. Takze od dzisiaj znow pije
ja też piję pokrzywę, być może właśnie dzięki temu nie mam żadnych obrzęków
Cytat:
piękna
Cytat:
ale super dzień za tobą, cieszę się, że możesz trochę wrócić do świata
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

Tż usypia młodego a my jedziemy na małe zakupy - chcemy tuje do ogrodu kupić ale takie większe...i w okolicy straszna bida jeśli o to chodzi a mamy luki przy ogrodzeniu a na wsi same ciekawskie dusze - jakby mogli to by do ogrody wleźli żeby zobaczyć choćby najmniejszego ale nowego zasadzonego kwiatka. Nie cierpię tego.
współczuję, ja mam jednego wścibskiego sąsiada, który całe dnie grabi 3 m kawałek wzdłuż płotu, żeby wszystko widzieć i słyszeć, na szczęście oddziela mnie od niego jedna posesja, już z sąsiadką głośno komentujemy jego wścibstwo, ale on jakiś oporny na nasze kąśliwe uwagi
Cytat:
super, że się udały zakupy
Cytat:
Apropo zakupów to tu najnowszymi łupami się jeszcze nie chwaliłam 😁Załącznik 7112241Załącznik 7112246Załącznik 7112251Załącznik 7112256
ale piękności

dziś urodziła moja koleżanka, miała planowane CC ze względu na ułożenie pośladkowe, dostałam zdjęcie jej synusia i się wzruszyłam

i dziś niespodzianka, przyszedł wózek, jestem mega zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170616_194121.jpg (88,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170616_194237.jpg (94,8 KB, 48 załadowań)
Stary 2017-06-16, 21:58   #3833
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Śliczny

Zapomniałam się pochwalić, że mój wózek też jest już do odbioru Tylko musimy się po niego wybrać do Poznania
Stary 2017-06-16, 22:01   #3834
admirable
Zakorzenienie

Dzisiaj widziałam proszki do prania bobini w promocji w kauflandzie A płyny chyba były w normalnej cenie.
Do tej pory pralek ciuszki w proszku loveli i płukanie w płynie bobini ale mnie zapach ciuszkow drażni i teraz kupilam płyn do płukania loveli😂

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:02   #3835
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny

Zapomniałam się pochwalić, że mój wózek też jest już do odbioru Tylko musimy się po niego wybrać do Poznania
Już roana mają?
No tak, tylko mój kolor ciekawe kiedy zrobią

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:15   #3836
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Kurier przywiózł dziś huśtawkę z kinderkrafta, ale jeszcze nie rozpakowałam, nie wystarczyło mi dnia
Oprócz tego odebrałam z poczty naklejki na ścianę w salonie i piłkę do ćwiczeń.
W rossmannie dokupiłam brakujące pierdołki do torby do szpitala. I nawet torbę mam, bo pożyczyłam od szwagierki Jutro się biorę za pakowanie
W textil markecie kupiłam spodnie 3/4 z taką fajną gumą, że mogę je nosić teraz, a po ciąży też będą pasować
Trochę się nabiegałam, a wieczorem jeszcze musiałam załatwić jedną sprawę i skończyło się na tym, że Marina wylądowała jakoś nisko i mnie teraz za karę boksuje w pitynkę

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

1. Ta góra jest szara tylko, że to taki bardzo jasny szary. Początkowo wybrałam stalowy, ale ta babeczka doradziła, że jasny będzie bardziej pasował i jej zaufałam, całkiem niepotrzebnie. Firanka będzie na tle szarej ściany, więc już nic dodawać nie będę

2. dla mnie porządkowanie dokumentów, to zawsze najgorsza robota

3. To teraz trzeba to wszystko wyprać w pachnącym płynie bobini Powinni nam za to płacić

U nas bieżący rocznik komunijny zrzucał się na traktorek do odśnieżania terenu wokół kościoła
Marta zwolnij obroty,trzeba sie troszkę oszczędzać. Wrzuć zdjęcie jak juz rozpakujesz kinderkrafta. Ciekawa jestem zdjęć realnych 😊

Traktorek, dobre😁😁
Cytat:
witam
wczoraj cały dzień u rodziców, dzisiaj trochę zakupów, gotowania, sprzątania itp.

współczuję tż i tobie, mam nadzieję, że ból wkrótce minie i ręka ładnie się zrośnie

brawo dla synusia

piękna

współczuję, ja mam jednego wścibskiego sąsiada, który całe dnie grabi 3 m kawałek wzdłuż płotu, żeby wszystko widzieć i słyszeć, na szczęście oddziela mnie od niego jedna posesja, już z sąsiadką głośno komentujemy jego wścibstwo, ale on jakiś oporny na nasze kąśliwe uwagi

ale piękności

dziś urodziła moja koleżanka, miała planowane CC ze względu na ułożenie pośladkowe, dostałam zdjęcie jej synusia i się wzruszyłam

Śliczny wózek, kolor bardzo ładny taki nasycony.

Edytowane przez a_nn_a_
Czas edycji: 2017-06-16 o 22:18
Stary 2017-06-16, 22:20   #3837
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Super to ktora wybraliscie?

Taka lokalizacja balkonu to bajka<3

Taka zwykla:
1497644295347.jpg
Czeka na zlozenie ale to po przestawieniu szafy i zlozeniu lozeczka
Cytat:
witam

brawo dla synusia

piękna

ale piękności

Jak szybko ten wozek ja moj zamawialam w maju z terminem na poczatek lipca super turkusik

Stary 2017-06-16, 22:22   #3838
bianca30
Raczkowanie

Hej wszystkim.

U mnie też wczoraj bardzo intensywny dzień, pomimo wolnego. Cały dzionek poza domem, upał, dużo odwiedzin u rodziny i znajomych, jazda samochodem, a także emocji bo teściowa trochę fochem rzuciła z pewnego powodu. No i wieczorem padłam jak nieprzytomna. Dzisiaj wstawać mi się nie chciało. A od tego biegania mnie też dziś wszystko bolało, łącznie z pitynką. Mi też musiał się Jasiek trochę obniżyć i boksować tu i ówdzie.
Dobrze, że już weekend bo zmęczona jestem. Jeszcze ta zmiana pogody mnie dobiła. Nagle znowu zimno, mokro i wietrznie.

Martoolka, bardzo ładna firanka.

Oriane, super, że mogłaś wrócić trochę do aktywności i towarzystwa. Dziewczyneczki niech będą grzeczne i słuchają się Mamusi A łupy ciuszkowe przecudne. Aż chciałoby się mieć dziewczynkę.

Itakasia, świetny wózek, przepiękny kolor. A no i sypialnię macie niczego sobie Zazdroszczę większej przestrzeni. Nie wiem czy będziemy w naszej sypialni w stanie chodzić i co gdzie pomieścimy jak łóżeczko dojdzie. Jutro robimy przemeblowanie i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Usagisama, gratuluję i bardzo mocno trzymam kciuki by tym razem było wszystko ok. Odzywaj się i dawaj znać co i jak, dobrze?

Witam nową mamusię. Rozgość się
I cieszy, że kilka "starych mamusiek" ponownie się odezwało w wątku.

Dobry patent macie z tą żurawiną i pokrzywą. Muszę zakupić bo nie ukrywam, że ciut nogi puchną i utrudnia to chodzenie.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-16, 22:43   #3839
oriane
Rozeznanie

I super ten turkus wygląda. Niezła fura Ja mam nadzieję, że szybko mi się uda kupić moją mimo trudności
Stary 2017-06-16, 23:38   #3840
Hanala
Zadomowienie

Właśnie spakowalam torbe ze swoimi rzeczami do szpitala. nawet ją zważylam haha!
Teraz tylko mam nadzieję, że zdąży sie przykurzyc

Dziewczyny przerażające są Wasze opowieści o tych chrztach.. aż mi sie nie chce zastanawiać czy chce mi sie bawic w taki cyrk.

Wozek turkusowy extra i szybciutko ogarniety! Gratuluje

Rzeczy dla dziewczynek śliczne, jednak to chyba trochę wieksza frajda kupowac dla dziewczyn

Również mam juz płyn do plukania i proszek bobini, ale zaczne nimi prać, jak skonczy sie Dzidziuś

Odhaczylam tez IKEOWY materacyk i nóżki do lozeczka!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości