![]() |
#511 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Mój kolejny tragiczny, utrzymaniowy jadłospis
![]() Proszę o ocenę, bo choć sama wiem, że najlepszy nie jest, podsumowanie się przyda ^^ śn: 300g śliwkowego 7Zbóż, duuuże jabłko, pół kubka czarnej herbaty z cukrem. o: 1 ziemniak (nie miałam ochoty na więcej) prawie 1,5 kotleta mielonego surówka; kapusta kiszona, cukier, pieprz, marchewczki trochę bodajże i cebulki. deser: 150g jog. kokosowo-migdałowego z Bakomy, 4 ciastka- wafle przekładane masą, karmelową chyba (miały 5,5 cm na 5,5 cm ![]() w między czasie- Sonata czekoladowa z Bakomy 100g, 4 łyżeczki BF z truskawką i kokosem OBST k: wiejski lekki 200g
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-05-07 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
dziś gorszy dzień
R 1. 1,5 kromki pumpernikla z ok 100g twarogu chudego, pomidorem i ogórkiem 2. duża połówka bułki takiej jakiejś mieszanej z twarozkiem niewiadomego pochodzenia i rzodkiewką -> kupione na wynos ![]() 3. big toffi (niezbyt mi ta polewa smakowała, ale musiałam go spróbować ![]() 4. puszka tuńczyka wsw + pomidor + 20g słonecznika 5. homo z marchwewkami jutro będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
moje u:
1.serek wiejski, pomidor mala bagietka ok 60g z szynką i lososiem wędzonym 2. baton kit kat bialy jablko 3. 150 g piersi z kurczaka+ paczka warzyw na patelnię + sos pomidorowy z oliwkami jablko 4. 3 wafle ryżowe: 2 z lososiem i pomidorem a jeden z grubymi plastrami szynki 5. serek wiejski, pomidor, wafle ryżowe pomidorowe Edytowane przez asienkaa87 Czas edycji: 2008-05-07 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
W regulaminie jest wyraźnie napisane że umieszczamy tu tylko diety powyżej 1000kcal.
![]()
#517 |
Zadomowienie
|
bardzo dziekuje za poprzednią ocenę
![]() a to moj dzisiejszy: R IŚ: 2 kromki chleba zytniego fitness (28g jedna) +wiesniak latj+ rzodkiewki IIŚ: mini-jabłko, kilka orzechów (wiem,ze to nie jest posilek ![]() O: 60g makaronu graham, 50g twarogu chudego, 150g maslanki, pomidor P: homo naturalny z otrębami, sok wega K: nie mam pojęcia- może brokul zapiekany z twarożkiem domowym?
#518 |
Zakorzenienie
|
mcdulka - do drugiego śniadania dodaj białko,a wywal orzechy,a orzechy dodaj natomiast do homo naturalnego z podwieczorku
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
Moje R:
śniadanie: 50g twarogu lekkiego, pół pomidora, owsianka: niepełna szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych, 3 'kuleczki' granoli orzechowej (może łyżka jakaś?) II śniadanie: kromka pełnoziarnistego chleba z lekkim twarogiem i plastrem pomidora obiad: 250g warzyw na patelnie (na teflonce bez oleju) i 120g tuńczyka z puszki, 3 'kulki' granoli orzechowej podwieczorek: kromka pełnoziarnistego chleba z twarogiem i plastrem pomidora kolacja: 180g twarogu lekkiego zmiksowanego z odrobiną mleka 1,5% proszę o ocenę i dziękuję za wczoraj ![]() ![]()
#522 |
Rozeznanie
|
Regulamin uwzględnia. Mieści się to pood hasłem 'ED' i wskazane jest wtedy krzywe zwierciadło.
#523 |
Raczkowanie
|
Przepraszam więc ze zgorszył was mój jadłospis.
Wam nie odpowiada ale mi tak. To ze ktoś je mniej niż 1000 nie oznacza że ma ed. Do widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza R:
9.00 śniadanie: marchewka; owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, garstka bran flaksów, 2 łyżki otrębów pszennych, jabłko, cynamon, 2 kopiaste łyżki serka wiejskiego light, 4 duże łyżki homo naturalnego. Po śniadaniu mocna mielona kawa z odrobiną mleka. 12.00 II śniadanie: 2 kromki chleba razowego: na jednej 2 kopiaste łyżki serka wiejskiego i kilka grubych plastrów świeżego ogórka; na drugiej 3 plastry szynki wegetariańskiej + cały pomidor. 15.00 obiad: szklanka (przed ugotowanie) kostki sojowej, kasza kus kus (wiem, że nie bardzo na R, ale wiecie jak jest ![]() przede mną: Miałam wyjść na rower, ale się rozpadało więc może po podwieczorku. 17.00 godzinka ćwiczeń (dziś spróbuję po raz pierwszy Callaneticsu- zobaczymy co to będzie ![]() 18.00 podwieczorek: i tu nie wiem, bo niby po treningu powinnam zjeść coś węglowego, ale musze gdzieś wisnąć NNKT, więc sama już zgłupiałam. Ale chyba zrobię jajecznicę z pestkami dyni. Trudno ![]() Po podwieczorku rower tzn. rowerem po zakupy, bo lodówka puściutka ![]() 21.00 kolacja: 180g. homo naturalnego + kilka rzodkiwek. Od jutra zmieniam kolejność posiłków tzn. ich skład, na II śniadanie będę dawała NNKT, a na podwieczorek węgle, bo zamierzam jeździć rowerem między obiadem, a podwieczorkiem. Po podwieczorku jak zawsze marsz interwałowy na zmianę z ćwiczeniami w domu ![]()
#525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Rozeznanie
|
przez okres nie jem regularnie bo jak mnie boli brzuch to nie chce mi sie jesc
R Śniadanie : owsianka+ 1/3 banana+garsc orzechow II Śniadanie : kawalek toblerone (35 g = 189kcal ![]() Obiad: smazony losos (wiem ze na R nie mozna ale mama go zrobila na obiad a juz nie chcialam sie z nia klocic ![]() Deser: 2 kostki gorzkiej czekolady + kilka sztuk orzechow Kolacja: niewiem czy bede glodna jest tak to troche wiesniaka light i to by bylo na tyle....... znow mnie boli brzuch i mi niedobrze ![]()
#527 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
dziekuję za poprzednia ocenę i rady
![]() moje dzisiejsze R 1. sałatka (puszka tuńczyka, jajko, troche szparagów) 2.kanapka z masłem,sałatą, jabłko 3.kanapka z masłem,sałata i rzodkiewką 4.'warzywa na patelnię' - troszkę ziemniaków ( niestety, w tej mieszance są ![]() ![]() ![]() 5. kanapka z pasztetem sojowym i ogórkiem.
#528 |
Wtajemniczenie
|
Lekkie
![]() 1. owsianka- 1,5 łyżki płatków zytnich, 1 owsianych, 1 otrąb, 1/2 błonnika, 75 ml mleka 1,5%, 150g homo nat, 1/2 plastra ananasa z puszki, miseczka truskawek 2. bułka razowa z twarogiem, szczypiorkiem, 2 plasterkami szynki drobiowej, dużo sałaty, rzodkiewka 3. 1,5 schabowego gotowanego na parze (skurczyły się okrutnie!!!), 1,5 plastra oscypka, porcja ziemniaków, papryka duszona (niedużo), sałatka ze słoiczka (kapusta, marchew, cebula), ogórek zielony, duuuużo zielonej sałaty, porcja ziemniaków z wody, ketchup i soso chilli (warzyw i sosów mimo wszystko było zdecydowanie za dużo) 4. jajecznica z 1 jajka na odrobinie oliwy, cebulka, 2 łyżeczki sezamu, łyżeczka prażonych pestek, duża porcja szpinaku, plasterek szynki 5. 120g wiejskiego, sałata zielona, kilka rzodkiewek, ketchup -w międzyczasie 2 kawy z mlekiem 1,5% ______________ Wiecie, porównując to, jak jadłam wcześniej, to teraz mam fatalną przemianę materii ![]() Wprawdzie mam teraz mało ruchu- tyle co wieczorem w trakcie oglądania telewizji pokręcę się na twisterze, porobię kilka cwiczeń, porozciągam się, poskaczę na skakance. Dzisiaj tylko 25 minut szybkiego marszu (pierwszy raz wróciłam ze szkoły na piechotę ![]() Chcę jeść normalnie jak kiedyś, bez tycia ![]()
#529 |
Zadomowienie
|
P
![]() S: bagietka wiejska (250g ![]() IIS: 2 kromki razowca z pasztetem sojowym, marchewka, jablko O: 100g ryzu z twarogiem, jablkami i cynamonem D: kubek mleka 2% z cheeriosem wielozbozowym P: 200g homo nat z 30 fisztaszkami K: 2 jajka na twardo, 200g mizerii z jogurtem nat
![]() |
#530 |
Rozeznanie
|
moje jako takie U
1. kilka płatków Nestle Fitness, 100g sera białego chudego, łyżeczka Danio 2. wiejski lekki 2h wfu. 3. pierś z kurczaka i warzywa na patelnie trening bardzo lekki 4. wieśniak lekki, serniczek miechów, trochę danio waniliowego i biały chudy ser.
#531 |
Zakorzenienie
|
![]()
Postanowilam zalozyc ten oto watek zebyscie mi pomogly
![]() ![]() No wiec od dzis zaczelam sie lepiej odzywiac ![]() Chce was prosic o pomoc bo nie mam pomyslu na dania ![]() Powiem ze : Nie lubie- miesa,ryb,jajka Chodzi mi o takie danie ktore nie powoduja wzdec ![]() Dzis jadłam tak ![]() ![]() Sniadanie Były płatki owsiane Obiad Ryz i kurczak Podwieczorek Była bulka i 2 jogurty Kolacja Platki owsiane W miedzy czasie były jeszcze herbatki i zaczelam pic wode zadnych sokow ![]() ![]() No i teraz licze na was co moge jeszcze jesc ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zadomowienie
|
Moje R:
1. 25g płatków owsianych na wodzie, 50g półtłustego białego twarogu, 100ml maslanki, pół jabłka giganta ![]() 2. pół jabłka, pomidor, 2 kanapki(chleb razowy, posmarowany jogurtem, plasterek polędwicy drobiowej z warzywami, ogórek, papryka) 3. jabłko gigant na teflonie, 50g brązowego ryżu, niecałe 100ml maslanki, 100g białego sera połtłustego, serek wiejski light, duuużo cynamonu kawa z mlekiem 4. serek wiejski light, puszka tuńczyka wsw, pomidor kawałek papryki o ogórka wiem, pewnie powiecie, że mało warzyw i nnkt... taki sredni jadłospis...
![]() |
#534 |
Rozeznanie
|
Iza ale kolacja jest WIELKA !
![]()
#535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ponadto dziewczyny z ed które tutaj wchodzą i chcą nauczyć się rozsądnie jeść na widok tego mogą pomyśleć 'o kurde, a ja jem tak dużo...' i wrócić do początku. Dietetyka jest specyficznm forum, a te zasady nie powstały przez przypadek. Proszę po prostu o więcej odpowiedzialności za to, co piszesz. Myślę, że nie chcesz nikomu zrobić krzywdy - a nieświadomie możesz, niestety.
![]() |
#536 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
Izus dziekuje
![]() wiec tak twarogu do obiadu naprawde nie mam pojecia ile, cheeriosow oczywiscie duzo nie jeden ![]() ![]() ![]()
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Iza z tym treningiem to różnie - cwiczenia na brzuch, nogi, rece, czasem bieganie, skakanka, rolki, stepper, rower, prawie codziennie co innego
![]()
#539 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co z tego, skoro było bardzo skromnie cały dzień?? i nie jest jakaś strasznie wielka... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Czemu ty ciagle tak malo jesz?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.