Wypada tak wyjsc na ulice? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 18:25   #61
maaddzziiaa
Zakorzenienie

Dot.: Wypada tak wyjsc na ulice?

Czy to Irlandia, czy Polska, czy Honolulu..
Nie wyszłabym tak, nawet jakbym miała taką figurę jak Ty ;]
maaddzziiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:28   #62
narcy
Wtajemniczenie

jak chcesz to se tak idź, nikt ci nie broni.

ja osobiście nie chciałabym, żeby każdy pan miecio sprzątający ulicę albo pani w sklepie z gazetami oglądali moje nagie ciało - bo tu jest więcej odkryte niż zakryte, tak się chodzi na plażę.

a argument o upałach... równie dobrze można ubrać zwiewną sukienkę i wyglądać z klasą i stylowo mimo 40stopniowych upałów - bo tego "stroju" o klasę i styl raczej nie można posądzić.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:50   #63
Maalwaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez narcy Pokaż wiadomość

ja osobiście nie chciałabym, żeby każdy pan miecio sprzątający ulicę albo pani w sklepie z gazetami oglądali moje nagie ciało - bo tu jest więcej odkryte niż zakryte, tak się chodzi na plażę.

Ale co kraj to inna mentalność. Ja również mieszkałam w Irlandii i tam pana miecie kij obchodzi i panią w sklepie co kto ma na sobie. Nie mówiąc o PL gdzie nawet jak jesteś w mini i ładnie w niej wyglądasz już lecą krzywe spojrzenia. Porażka. Foxy w poprzednim moim poście napisałam, jak ja bym to widziała, a skoro się pytasz to jednak nie jesteś pewna, a pewnym być trzeba i się dobrze czuć. Więc musisz się zastanowić czy będziesz się w tym dobrze czuć

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:51   #64
Flofferek
Zakorzenienie

ojjj nie, ja jak zobaczylam foto to myslalam, ze to na plaze, ale po miescie mimo wszystko, ale nie
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:54   #65
DJADKJGU
BAN stały

wlasnie ten stroj ma styl. prowokujacy. i fajnie. jest swiadomy, nie tandetny (bylby gdyby to byly bazarkowe ciuszki z cekinami, dzetami, kooronkami i jeszcze sloty pasek pleciony i srebrna torebka) ale do metropolii niekoniecznie wypada. chociaz i takie rzeczy widzialam juz.

ogolnie wole zeby dziewczyny o ladnych cialach ktore lubia prowokowac chodzily tak ubrane niz w te rzeczy okropne z allegro reklamowane przez charakterystyczna pania, ktore wieja tandeta straszna z daleka
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:24   #66
candace1
Zakorzenienie

To może ja spytam:
a co chcesz takim strojem osiągnąć?

Bo skoro masz "za delikatną urodę na wulgarność" to idź i się nie przejmuj.

P.S A po co te korale??

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2008-05-08 o 21:27
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:31   #67
zaczarovana
Wtajemniczenie

GG do zaczarovana

super szorty.
Stary 2008-05-08, 19:45   #68
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
no i to mnie wlasnie dziwi- jezeli jestescie zadowolone ze swojej figury to tez ja ciagle maskujecie?to kiedy chcecie pokazac swoje sliczne brzuszki?na starosc,po 50tce?

ok,rozumiem,ze np na plazy a nie w miescie
a moze nie maskujemy tylko podkresalmy stylowymi cichami niekoniecznie odkrywajacymi ZA duzo?

Cytat:
dla mnie nie ma slowa 'wulgarnie'..moze byc tandetnie,bez smaku itp mam zbyt delikatna urode,zeby wygladac wulgarnieale szanuje kazde zdanie
a czy wulgarnie to nie znaczy wlasnie tandetnie, bez smaku plus do tego wyzywajaco? nie powiesz mi, ze ten stroj wyzywajacy nie jest. jest tez tandetny i absolutnie bez smaku. reasumujac - jest wulgarny nawet najdelikatniejsza dziewczyna bedzie wygladac w majtach na ulicy wulgarnie
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:48   #69
DJADKJGU
BAN stały

wcale nie jest bez smaku ani tandetny.
wyzywajacy owszem. nie kazdy musi chodzic ubrany zachowawczo
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:50   #70
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
wcale nie jest bez smaku ani tandetny.
wyzywajacy owszem. nie kazdy musi chodzic ubrany zachowawczo
wedlug mnie jest.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:55   #71
saslycek
Zakorzenienie

A mnie się podoba, wyglądasz seksownie... i osobiście sama obejrzałabym się za Tobą na ulicy z podziwem heh

Będzie im miło za odwiedziny
saslycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:56   #72
Mycha
Raczkowanie

Moim zdaniem to strój jak najbardziej na ulice. W jednym celu.
Mycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:58   #73
*Pinacolada*
Rozeznanie

Wg mnie to wygląda tak jakbyś miala na sobie po prostu jeansowe majtki i kamizelkowy biustonosz ;] Dla mnie taka golizna na ulicy jest nie do przyjecia, co nie oznacza ze sama chodze w pokutnym worku... Nie wiem jak jest w Irlandii, bo tam nie byłam, ale wydaje mi sie ze w europejskich krajach, takich jak Francja czy Włochy, taki stroj na ulicy, w miescie bylby rowniez niestosowny, tak jak i w Polsce. Zreszta skoro zalozylas taki wątek, to chyba sama masz watpliwosci, czy aby na pewno to co masz na sobie nadaje sie do wyjscia na ulice. Zgadzam sie z dziewczynami, że taki stroj można zalozyc na plażę
P.S. Z pewnoscia nie zgodzisz sie ze mna, bo wg Ciebie jesli ma sie tak ładne ciało, to trzeba je pokazywać jak najwiecej, ale ja nie czulabym sie dobrze, czujac na sobie pożądliwy wzrok różnych oblesnych mętów spod sklepu... "Nie dla psa kiełbasa".
*Pinacolada* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:59   #74
Ankalime
Zadomowienie

o chryste. no nic, za niedlugo bedziemy wszystkie biegac nago bo tak jest 'modnie'.
ech... tesknie za czasami gdzie ubrania byly na ciele po to by je podkreslac a nie odslaniac.

ale do rzeczy. nie, nie, nie i jeszcze raz nie. ubraniem przypominasz mi dodę. wiec dorzuce jeszcze piate 'nie'.
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:00   #75
sandrulka13
Raczkowanie

Szorciki świetne, ale nie na miasto raczej w zestawieniu z tą górą... Zbyt odważnie i skąpo ;P Na plażę, do klubu owszem

Moje kartki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post8722498
sandrulka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:00   #76
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Odrazu przepraszam za jakosc zdjecia i pare 'niedociagniec' kupilam kiedys w Tally Weijl czarna kamizelke i tak sie zastanawiam czy wypada tak wyjsc na dwor tj. szorty;zolty,koronkowy biustonosz wystajacy spod tej kamizelki i baleriny?

Zaznaczam,ze jestem w Irlandii i ludzie nie patrza sie tutaj na kazdego spod byka, ale ja juz mam nabyte przyzwyczajenia z Polski i strasznie mi glupio tak wyjsc,pomimo,ze mi sie podoba

hahaha-tak sobie patrze i widze,ze mam juz lekki zarost po pacha takze lece spelnic swoja powinnosc a wy piszcie co o tym myslicie
ja bym wyszła, masz super figurkę
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:01   #77
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To może ja spytam:
a co chcesz takim strojem osiągnąć?
Ja powiem: efekt będzie taki, że wszystkie tak zwane "wsioki" czy kabany będą się gapić na nią jak sroka w gnat, niewybrednie komentować, pytać: "Za ile dajesz?" czy "Gdzie dajesz?", poleci jakiś bardzo piękny epitet oznaczający kobietę lekkich obyczajów. Płeć żeńska spojrzy raczej z politowaniem. Starsze babcie z przerażeniem.

Bo strój owszem, nadaje się na ulicę, ale w takie bardziej konkretne miejsce - pod latarnię.

I nie to, że jestem nietolerancyjna, ale kulturalny i cywilizowany człowiek ma wyczucie smaku, wie co i gdzie wypada, i ŻADNYM argumentem nie jest dla mnie, że na Wyspach czy w Irlandii tamtejsza klasa niższa (bo UK jest nadal krajem klasowym) tak chadza po ulicach.

To jest strój na plażę. Nawet do klubu nie ryzykowałabym takiego stroju, bo po co banda nachlanych/naćpanych kolesi buchających testosteronem ma się gapić jak na mięcho i nie powstrzymać od pomacania?
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:11   #78
DAVIDKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Ja powiem: efekt będzie taki, że wszystkie tak zwane "wsioki" czy kabany będą się gapić na nią jak sroka w gnat, niewybrednie komentować, pytać: "Za ile dajesz?" czy "Gdzie dajesz?", poleci jakiś bardzo piękny epitet oznaczający kobietę lekkich obyczajów. Płeć żeńska spojrzy raczej z politowaniem. Starsze babcie z przerażeniem.

Bo strój owszem, nadaje się na ulicę, ale w takie bardziej konkretne miejsce - pod latarnię.

I nie to, że jestem nietolerancyjna, ale kulturalny i cywilizowany człowiek ma wyczucie smaku, wie co i gdzie wypada, i ŻADNYM argumentem nie jest dla mnie, że na Wyspach czy w Irlandii tamtejsza klasa niższa (bo UK jest nadal krajem klasowym) tak chadza po ulicach.

To jest strój na plażę. Nawet do klubu nie ryzykowałabym takiego stroju, bo po co banda nachlanych/naćpanych kolesi buchających testosteronem ma się gapić jak na mięcho i nie powstrzymać od pomacania?

Zgadzam sie w 100% Takim "strojem" mozesz tylko napytac sobie biedy
Stary 2008-05-08, 20:11   #79
kizia86
Raczkowanie

GG do kizia86

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość

i wszystko na ten temat
koleżanka wyjasniła nam to psychologicznie popieram wypowiedz
wiec daj sobie spokój z tą tandetą
Kacperek 04.09.2009 ...2450g,51cm
Kubuś 14.03.2006...2500g,50cm
kizia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:20   #80
sharlottek
BAN stały

jak na prawdziwą hardcore barbie przystałoo śledzę Twój watek foxy i uważam że to znakomicie do tego stylu pasuje!!
;*
sharlottek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:31   #81
Ankalime
Zadomowienie

he he, ja tylko czekam, az jakas obronczyni ucisnionych wyjedzie z tekstem: "ona wyglada normalnie, po prostu jej zazdroscicie parchy jedne!' :P
Stary 2008-05-08, 20:40   #82
Kaska86
Zadomowienie

Nie!!!
Chyba wiadomo dlaczego.
Why you mad? Cause I came up and I ain't changed.
Kaska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:46   #83
DAVIDKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ankalime Pokaż wiadomość
he he, ja tylko czekam, az jakas obronczyni ucisnionych wyjedzie z tekstem: "ona wyglada normalnie, po prostu jej zazdroscicie parchy jedne!' :P
Wiesz co jak dorosniesz to zrozumiesz pewne rzecy
Nie chodzi o zadna zazdrosc tylko o bezpieczenstwo , to nie sztuka wyjsc na ulice w " bieliznie" Nieraz warto wysilic szare komorki i zrozumiec ze mezczyzni czesto odbieraja taki wyglad jak zaproszenie do seksu a opor moga traktowac jak gre wstepna .Proste pytanie sie nasuwa ; czy w imie mody i checi pokazania swojego zgrabnego cialka wszystkim jest sie gotowa ponies ryzyko roznych nieprzyjemnosci
Stary 2008-05-08, 20:50   #84
justynka.ma
Raczkowanie

na ulice tak ubrana bym w zyciu nie wyszla, tak nie wypada co najwyzej wypada tak wyjsc tylko na plaze. tak to wyglada jakbys bluzki pod kamizelke zapomniala wlozyc.
Stary 2008-05-08, 20:52   #85
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez narcy Pokaż wiadomość
równie dobrze można ubrać zwiewną sukienkę i wyglądać z klasą i stylowo mimo 40stopniowych upałów
Z tym się nigdy nie zgodzę, bo wypróbowałam już wszelkie zestawienia letnie od tych zwiewnych eleganckich, do tych skąpych, najbardziej nie eleganckich. Niestety im więcej odkryte, tym nam przyjemniej i chłodniej w upał. Żadna śliczna zwiewna sukieneczka nie zastąpi mi latem podciągniętego pod cycki topu, a jak wracałam z uczelni targając wielką tekę i plecak przez pole w pełnym słońcu, to miałam w głębokim poważaniu modę, bo pot lał mi się po każdej części ciała, a tak - przynajmniej wiatr co nieco osuszał.
No i nie da się wyglądać z klasa, kiedy ta sukieneczka jest mokra...
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:54   #86
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DAVIDKA Pokaż wiadomość
Wiesz co jak dorosniesz to zrozumiesz pewne rzecy
Nie chodzi o zadna zazdrosc tylko o bezpieczenstwo , to nie sztuka wyjsc na ulice w " bieliznie" Nieraz warto wysilic szare komorki i zrozumiec ze mezczyzni czesto odbieraja taki wyglad jak zaproszenie do seksu a opor moga traktowac jak gre wstepna .Proste pytanie sie nasuwa ; czy w imie mody i checi pokazania swojego zgrabnego cialka wszystkim jest sie gotowa ponies ryzyko roznych nieprzyjemnosci
wiesz, co jak dorosniesz to zrozumiesz jak konstruuje sie sarkazm i co to znaczy czytac miedzy wierszami wybacz, ale 'dorosle osoby' potrafia sie zdobyc na bardziej wysublimowana krytyke niż na 'a bo jestes smarkacz i nie wiesz' a ich zmysl wzroku, potrafi objac wiecej postow w watku, niz tylko jeden. dlatego dorosla osobo odsylam Cie do mojego komentarza co do stroju zalożycielki watku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=74

pozdrawiam
Stary 2008-05-08, 20:57   #87
cosma
Zakorzenienie

Na prawdę posiadając taka figurę nie potrafisz jej w inny sposób wyeksponować?
Nie widzisz, że ten strój wygląda wulgarnie, wyzywająco.Przecież to się nadaje do burdelu,a nie na ulicę. Jeśli taki właśnie efekt chciałaś osiągnąć, to możesz tak chodzić, jak najbardziej.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:02   #88
LilyHoney
Zadomowienie

Moim zdaniem ten zestaw zdecydowanie plazowy. Spodenki bardzo fajne, już Ci to pisałam ale na miasto pod kamizelkę załozyłabym top.
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:04   #89
DAVIDKA
Raczkowanie

O widze ze sie wysililas i bardzo rezolutnie odpisalas ale w calej swej "madrosci "nie ustosunkowalas sie do mojej wypowiedzi . Wiesz okreslenie "parchy" do sympatycznych nie nalezy ( tak miedzy nami ) obruszylas sie na sformulowanie "jak dorosniesz" no ale nie pomylilam sie jestes jeszcze bardzo mloda osoba( prawda :-D ) byc moze za kilka lat zrozumiesz o czym pisze

pozdrawiam
Stary 2008-05-08, 21:05   #90
hathayoga
perfumove love

Eee, chyba zapomniałaś o bluzce

A tak serio, wygląda to bardzo "plażowo", raczej nie na inne okazje.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości