Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-07, 21:14   #1171
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

a ja się zastanawiam czy się martwić czy nie,ale nie mam założonych pierścieni...ale to chyba najdalej na nastepnej wizycie orto mi założy...??narazie mam drucik i zamki.orto powiedział,że w ciągu m-ca ta moja jedynka się przesunie się,ale skoro tnie ma pierścieni to czy siła nie est za mała..ehhh.czekam z niecierpliwościąna pierwsze rezultaty!!już nie mogę się doczekać

pozdrawiam,życzę dobrej nocy
maturzystki powodzenia na maturze!!dacie radę!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 21:18   #1172
april:)
Zakorzenienie

Jutro zakładam aparat, boję się tego wszystkiego, zęby mnie bolą od tych separatorów, a pewnie będzie jeszcze gorzej
Czasami nachodzą mnie myśli, by to sobie darować...no, ale odwrotu już nie ma- w końcu do końca życia nie chcę chodzić z dwoma dziurami po zębach

I takie głupie pytanie mam Czy aparat na górę (bo taki właśnie będę miała) odznacza się jakoś pod wargą? Tzn w sensie, że widać, że tam coś mam oprócz zębów (tak wiem głupie pytanie, ale mam dość wystające duże jedynki- to właśnie ze względu na nie zdecydowałam się na aparat i zastanawiam się, czy górna warga nie będzie haczyć o zamki)
april:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 21:29   #1173
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april:) Pokaż wiadomość
Jutro zakładam aparat, boję się tego wszystkiego, zęby mnie bolą od tych separatorów, a pewnie będzie jeszcze gorzej
Czasami nachodzą mnie myśli, by to sobie darować...no, ale odwrotu już nie ma- w końcu do końca życia nie chcę chodzić z dwoma dziurami po zębach

I takie głupie pytanie mam Czy aparat na górę (bo taki właśnie będę miała) odznacza się jakoś pod wargą? Tzn w sensie, że widać, że tam coś mam oprócz zębów (tak wiem głupie pytanie, ale mam dość wystające duże jedynki- to właśnie ze względu na nie zdecydowałam się na aparat i zastanawiam się, czy górna warga nie będzie haczyć o zamki)
Jak zamkne usta to nie widac ,że jest aparat No wiesz... mam nadzieje,że u Ciebie nie bedzie haczyc o zamki, przynajmniej ja nic takiego nie zauwazylam
Fajnie,ze zdecydowalas sie na aparat, bedziesz miala sliczne ząbki A ja.. jestem już pare dni po wymianie po raz pierwszy łuku i troche ząbki zrobiły sie wrazliwsze, szczegilnie podczas mycia ich. Ale one sie chyba wcale nie prostują
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 21:39   #1174
kasiek87
Kokon pro

_Emi_ prostuja sie prostuja nie martw sie

april separatory daly wiekszosci z tu obecnych bardziej popalic niz poczatkowe dni z aparatem

dygotka8 bez pierscieni zeby tez sie przesuwaja, one sa w sumie na zakonczenie zeby drut mial w co wlezc i przy wyciagach sa wygodniejsze ;] powoli odchodzi sie od pierscieni na rzecz rurek policzkowych ;] ja na dole ma tylko jeden pierscien, drugi byl ale mialam tak silne wyciagi ze ciagle odpadal i jak tylko zgryz sie ustawil, pierscien byl zdjety a zabki sie dalej przesuwaly tyle ze czasami drapie ten drucik wystajacy z zamka ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-07, 21:55   #1175
dygotka8
Zakorzenienie

dzięki kasiek87
ogólnie to mam nadzieję,że coś tam będzie na tych 6-może rurki.ja żadnej separacji nie miałam...Musze cierpliwie czekać na początek czerwca-wtedy mam wizytę.
dzięki jeszcze raz.
dobrej nocki,ja się zaraz grzecznie kładę do łóżeczka z moim tzpaa

Stary 2008-05-08, 09:13   #1176
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam czy się martwić czy nie,ale nie mam założonych pierścieni...ale to chyba najdalej na nastepnej wizycie orto mi założy...??narazie mam drucik i zamki.orto powiedział,że w ciągu m-ca ta moja jedynka się przesunie się,ale skoro tnie ma pierścieni to czy siła nie est za mała..ehhh.czekam z niecierpliwościąna pierwsze rezultaty!!już nie mogę się doczekać

pozdrawiam,życzę dobrej nocy
maturzystki powodzenia na maturze!!dacie radę!!
ja na górze też nie mam pierścieni ani rurek, a zęby przesuwają się jak dzikie Mam tylko zamki i grube drucisko od wczoraj )oj czuję

Także nic się nie martw! Na dole mam z jednej strony pierścień, z drugiej rurkę i jest git

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
_Emi_ prostuja sie prostuja nie martw sie

april separatory daly wiekszosci z tu obecnych bardziej popalic niz poczatkowe dni z aparatem

dygotka8 bez pierscieni zeby tez sie przesuwaja, one sa w sumie na zakonczenie zeby drut mial w co wlezc i przy wyciagach sa wygodniejsze ;] powoli odchodzi sie od pierscieni na rzecz rurek policzkowych ;] ja na dole ma tylko jeden pierscien, drugi byl ale mialam tak silne wyciagi ze ciagle odpadal i jak tylko zgryz sie ustawil, pierscien byl zdjety a zabki sie dalej przesuwaly tyle ze czasami drapie ten drucik wystajacy z zamka ;]
dobrze gada ja należę do separatorowej mniejszości, bo dla mnie separatory w porównaniu z początkami dołu, to małe, zimne, smaczne piwko.... Ale każdy jest inny i co do tego nie ma reguły

miłego dnia!

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 09:13   #1177
karolinusienka
Zakorzenienie

ja rowniez separacji nie mialam (uff)
moim zdaniem lepsze sa chyba te rurki , wygodniejsze. ja jestem posiadaczka piersieni po obu stronac

co do tego czy aparat sie odznacza jakos pod wargami, to mi troche je wypuklil, ale nie zeby bylo az tak strasznie, da sie przyzwyczaic

zmykam do pracki buziole dziewuchy!
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 09:39   #1178
dygotka8
Zakorzenienie

Mam nadzieję,że macie rację dziewczyny
niby mam te druciki i zamki i jakiś tam nacisk na zęby czuję,ale ból to nie jest. Chyba,że mam jeść coś twardszego to wtedy bolą i przy myciu zębów też
mam 2 małe pytanka:ile czasu po zjedzeniu idziecie myć zęby i jak długo myjecie oraz jak to jest z kawą(z mlekiem) i osadem na zębach?
od poniedziałku minęło dopiero malutko czasu i wiem,że jeszcze za wcześnie na jakieś widoczne rezultaty,ale czekam na nie bo wtedy zobaczę,że to działa i ogólnie będzie super!!
poćwiczę sobie a6w i posprzątam dla relaxu

pozdrawiam

Stary 2008-05-08, 09:44   #1179
kliwia
Zakorzenienie

Kiedyś myłam cześciej, jak już wyskubałam językiem wszytskie resztki, lub od razu , ale przed myciem kilka razy wypłukać trzeba.

Teraz myję 3 razy dziennie jakoś.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 10:21   #1180
aluchelek
Raczkowanie

ja zależy co zjem bo jeśli to coś pysznego, wtedy nie lecę od razu, żeby jeszcze poczuć w buzi

a tak na poważnie, to mniej więcej 10 -15 minut po jedzeniu, żeby ślina i różne tam inne, mogły same chwilę podziałać. Najpierw zawsze płuczę letnią wodą, potem szoruję i wieczorem płuczę elmexem. Po kawie lub herbacie tylko płuczę, ale za to długo.

Wczoraj spytałam orto jak to jest z tym słabym szkliwem...A on mi na to, że fluor w nadmiernych ilościach tylko osłabia szkliwo, lepiej używać past gdzie jest mniej fluoru i pozwolić zębom i ślinie samym walczyć. Trochę to dla mnie zaskakująca teoria...no nie?

dygotka: ja też mam tylko zamki na górze i po zmianie druta czuję ból. Może Cię to zmartwi trochę, ale ja przez pierwszych kilka dni po założeniu też nie czułam nic....ale potem poczułam, oj tak Może też orto założył Ci na początek cieniuśki drucik, żeby Cię nie zniechęcać

Stary 2008-05-08, 10:45   #1181
dygotka8
Zakorzenienie

aluchelek: fakt, drucik jest cienki-przynajmniej takie jest moje zdanie,jest cieńszy niż gumkano właśnie od poniedziałku minęlao jeszcze malutko czasu więc czekam niecierpliwie do następnej wizyty-wtedy się dopytam wszystko.
chyba za krótko myję ząbki...bo mi to zajmuje 3 minuty...wieczorem czyszczę nitka i płuczę listerine.trochę nieprzyjemne jest dla mnie uczucie szorowania szczoteczkę w miejscu wyrwanej 4(mam tez drucik od 3 do 5)
dzięki dziewczyny za wsparcie!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 11:25   #1182
magdalenas22
Raczkowanie

A ja cały czas męczę się z tym nieszczęsnym rotatorem, myślałam że po tygodniu będę mówić lepiej a seplenię jak oszalała
Czytam tak sobie ten wątek i się zastanawiam czy w moim przypadku byłby możliwy stripping... mam dwie dolne czwórki do wyrwania, zdrowiutkie i trochę mi ich szkoda..
A na dole mam niewielkie stłoczenie i asymetrię, jak myślicie?
magdalenas22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 11:37   #1183
szwedka84
Raczkowanie

magdalena moim zdaniem powinnas o tym koniecznie porozmawiac z orto, i on Ci powinien wytlumaczyc czy da sie zastosowac stripping czy tez niestety nie ;/ lepiej pytac , a nuz przemysli strategie leczenia i nie bedziesz musiala czworek usuwac

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 13:09   #1184
czarna180
Raczkowanie

GG do czarna180

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
magdalena moim zdaniem powinnas o tym koniecznie porozmawiac z orto, i on Ci powinien wytlumaczyc czy da sie zastosowac stripping czy tez niestety nie ;/ lepiej pytac , a nuz przemysli strategie leczenia i nie bedziesz musiala czworek usuwac
kurcze a co to ten stripping ?.;
na czym to polega?
bo mam czwórkę i piątkę u gory do usunięcia...zdrowe

czarna180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 13:55   #1185
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna180 Pokaż wiadomość
kurcze a co to ten stripping ?.;
na czym to polega?
bo mam czwórkę i piątkę u gory do usunięcia...zdrowe
wyszukiwarka nie zjada ludzi: było o tym parę stron wcześniej!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 15:31   #1186
smv
Zakorzenienie

stripping czyli spilowanie zabkow;-)
Stary 2008-05-08, 16:56   #1187
papryka85
Zakorzenienie

Kurde babeczki zrobiła mi się jakaś taka dziwna rana na podniebieniu, nie wiem od czego wszak żadnych podniebiennych dziadów nie posiadam...w sumie to jest zaraz przy czwórce/trójce i nawet nie tyle rana, co takie lekko nabrzmiałe pofałdowanie, jak coś tam przygryzę jedząc, to boli masakrycznie nie wiem o co chodzi, ale czasem zdarza mi się mieć coś takiego(chyba nawet przed aparatem miewałam), ale po paru dniach znikało, nigdy o tym nie pomyślałam jak byłam u dentysty nie wiecie co to może być? może ktoś miał?

już mi czacha dymi przestudiowałam 200 pytań z testu z przepisów ruchu drogowego...stwierdzam, że łatwiej się ich nauczyć rozwiązując testy po kilka razy niż uczyć się stricte na pamięć głowa mnie rozbolała, a jutro pasiłoby pojechać ciutkę wcześniej do pracy, bo sporo roboty, a po pracy trza śmigać na wykłady na kurs, czyli w sumie wrócę na 21 dobrze, że "nadrobiłam" dzisiejszym i wczorajszym wolnym
Stary 2008-05-08, 17:32   #1188
Martilla
Rozeznanie

Do szału doprowadza mnie ta separacja a mam tylko 2 gumki, na górze miałam 5 i z tego co pamiętam chyba nie bolało aż tak.
Ja chwilę zwątpienia miałam jak wróciłam we wtorek z ekstrakcji i uświadomiłam sobie, że w sumie pozbyłam się czterech zdrowych zębów. Ale to było chwilowe i wiem, że dobrze robie bo inaczej bym do końca życia żałowała, że nie założyłam aparatu.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:20   #1189
april:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Jak zamkne usta to nie widac ,że jest aparat No wiesz... mam nadzieje,że u Ciebie nie bedzie haczyc o zamki, przynajmniej ja nic takiego nie zauwazylam
Fajnie,ze zdecydowalas sie na aparat, bedziesz miala sliczne ząbki
Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość

no to zostałam aparatką
uczucie jest strasznie śmieszne i pewnie minie sporo czasu zanim się przyzwyczaję
Aparat nie haczy, ale trochę mi uwypuklił wargę
Jak znajdę kabelek do aparatu, to wrzucę fotkę
april:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 19:30   #1190
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
no to zostałam aparatką
uczucie jest strasznie śmieszne i pewnie minie sporo czasu zanim się przyzwyczaję
No witamy nową aparatkę a przyzwyczaisz się szybciej niż Ci się wydaje
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:17   #1191
dygotka8
Zakorzenienie

Właśnie,szybko się przyzwyczaisz ja założyłam w poniedziałek i już się przyzwyczaiłam aparat nie spowodował u mnie,żeby wargi mi się bardziej wysunęły czy coś
teraz tylko czekam na pierwsze widoczne efekty
dobrej nocy!!

Stary 2008-05-08, 20:54   #1192
Bibibulka
Raczkowanie

No ja juz po pierwszej wizycie u orto.Cos tam podkrecil, zmienil drucik i
gumki-tym razem na kolorowe-pastelowe.Przy ceramicznych zamkach wyglada to calkiem fajnie. I wiecie co nic mnie nie boli. Chyba jestem jakas szczesciara bo od momentu zalozenia aparatu nic mnie nie boli. A Wy niektore bidulki piszecie tu, ze tak cierpicie. Ale nie martwcie sie, to wszystko dla naszej urody
Tylko mnie moj orto zmarwil bo kategorycznie zabronil mi samej zmieniac gumki, zeby mu nie popsuc leczenia.Ale jak trza to trza....

06.03.2008

Gubię kilogramy:

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Bibibulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:42   #1193
kasiek87
Kokon pro

ja bylam na wizycie mialam stripping jedynek na dole znow tym wiertelkiem a nie paskami ;] trwalo to jakies 2 s ;] i u gory podoginany luk wizyta za tydzien zobaczymy czy sie jedynka ruszy to tyle ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 08:12   #1194
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna180 Pokaż wiadomość
Kurde rozejdą mi sie zęby ?
to ja nie chceee
nie mówiłam nic że się rozejdą ale szpary po wyrwanych tak szybko z reguły nie znikają... miałam wyrwane 4 to były mega dziury, teraz 3 zostały przesunięte do 5 więc mam nieco mniejsze ale ciągle gigantyczne dziury przy 2. teraz orto będzie mi przesuwać razem 2 z 1 do tyłu ale moja koleżanka też ma taką sytuację i jej orto przesuwa najpierw 2 a potem jedynki. Także będzie taki okres kiedy będzie te dziury miała między 2 a 1 masakra jak rasowy królik się wtedy wygląda

Cytat:
no to zostałam aparatką
no to gratulacje
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 08:19   #1195
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosnica85 Pokaż wiadomość
nie mówiłam nic że się rozejdą ale szpary po wyrwanych tak szybko z reguły nie znikają... miałam wyrwane 4 to były mega dziury, teraz 3 zostały przesunięte do 5 więc mam nieco mniejsze ale ciągle gigantyczne dziury przy 2. teraz orto będzie mi przesuwać razem 2 z 1 do tyłu ale moja koleżanka też ma taką sytuację i jej orto przesuwa najpierw 2 a potem jedynki. Także będzie taki okres kiedy będzie te dziury miała między 2 a 1 masakra jak rasowy królik się wtedy wygląda

no to gratulacje
ja tez mialam mega szpary przy dwojkach, po przedunieciu zebow, w miejsce wyrwanych heheh smiesznie sie wyglada, ale na szczescie jest aparat wiec nie rzuca sie to tak w oczy, jak gdyby go nie bylo ehhe teraz mam jednoczesnie przesuwane jedynki i dwojki. trwa to powoli ale sie zamykaja., z jednej strony szybciej, z drugiej wolniej, ale za 4 miesiace nie bede miala szpar tak obiecala orto

milego dnia zycze
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 09:19   #1196
aluchelek
Raczkowanie

doła mam dzisiaj. Wszystkie zębiska mnie bolą, nos mnie boli, jestem wkurzona i zła. Dobrze, że to piątek, dzisiaj nigdzie wieczorem nie wyłażę, tylko będę siedzieć na tyłku w domu

nie ma jak podkręcenie obu drucisk na raz a pierścień mi w ogóle nie przeszkadza, jakby go nie było w ogóle...chociaż coś dobre :-/

miłego dnia dziewczynki!

Stary 2008-05-09, 10:41   #1197
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
ja tez mialam mega szpary przy dwojkach, po przedunieciu zebow, w miejsce wyrwanych heheh smiesznie sie wyglada, ale na szczescie jest aparat wiec nie rzuca sie to tak w oczy, jak gdyby go nie bylo ehhe teraz mam jednoczesnie przesuwane jedynki i dwojki. trwa to powoli ale sie zamykaja., z jednej strony szybciej, z drugiej wolniej, ale za 4 miesiace nie bede miala szpar tak obiecala orto

milego dnia zycze
no u mnie to bardzo widać... mam generalnie centrymetrową szparę między zębami więc nawet z daleka widać że coś jest nie tak...
a na razie przodu nie będzie mi ciagnąć do tyłu więc muszę się meczyć jako szczerbata :P
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 11:41   #1198
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
doła mam dzisiaj. Wszystkie zębiska mnie bolą, nos mnie boli, jestem wkurzona i zła. Dobrze, że to piątek, dzisiaj nigdzie wieczorem nie wyłażę, tylko będę siedzieć na tyłku w domu

nie ma jak podkręcenie obu drucisk na raz a pierścień mi w ogóle nie przeszkadza, jakby go nie było w ogóle...chociaż coś dobre :-/

miłego dnia dziewczynki!
Mnie też bolą ząbki, ale idzie życ
Byłam w środę u orto, to mi zmieniła drut na grubszy i podkręciła co by dwójki wyszły na przód i dodała łuk podniebienny. W czwartek miałam mature z niemca, dziś z gegry i jakoś to przeżyłam mimo tego bólu

Co do szczerbatych, u niektórych szybciej się te dziurki zamykają, ale chyba lepiej teraz trochę połązić z dziurkami a potem zobaczyć jak się zejda i mieć piękne zęby niż dalej z krzywymi chodzic

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 14:36   #1199
m0nia1986
Wtajemniczenie

Witam was Drogie Aparatki
Jest mi dość trudno przeczytac prawei 3 wątki o aparatach ortodontycznych
Więc postanowiłam zadać wam kilka pytań. Najpierw troszke o moim problemie.
Od dziecka mam problem z wadą zgryz, dokładniej z dwoma górnym jedynkami, które dość sporo odstają od reszt ząbków. Mając kilka lat wypchnęłam je sobie ssając kciuk I od razu musze wam zaznaczyć, że wszystkie trzonowe zęby razem z czterema siódemkami miałam juz wyrośnięte w wieku 10lat. Wracajac do feralnych"jedynek". Bedąc dzieckiem chodziłam do ortodonty i przez dosc długi czas nosiłam aparat w kształcie takiej szczeki, co jakis czas dokrecało sie taki metalowy drucik, zeby bardziej sciskało mi zeby. Niestety aparat trzeba było nosic kilkanascie godzin dziennie, co nie było możliwe, gdyż uniemożliwiał on otwieranie buzi [ nie potrafiłam nic mówic, jeść itd]. Chodziłam do szkoły, wiec aparat zakładałam na noc, ale oczywiscie wypadał z buzi...
Jak można sie domyslic nie spełnił swojego zadania w ogóle.
Mama zastanawiała sie zeby załozyc mi aparat stały, ale wiekszosc znajomych uwazała, że to głupi pomysł, bo to całkiem zmieni moj wyglad[ wiekszosc sie przyzwyczaiła do moich ząbków]. No i jakos sie do nich przyzwyczaiłam. Jednak teraz majac 22 lata zaczełam zastanawiac sie nad załozeniem stałego aparatu, gdyz mam potrzebe posiadania pięknego i prostego zgryzu Zaznaczam, ze przy zamknietej buzi zeby nie wychodza poza granicę ust, tak wiec nie jest najgorzej, ale...

No i teraz pytania
W jakich cenach wahają się aparaty?
Za co płaci sie prócz aparatu?
Czy mozna załozyc sobie tylko jeden aparat na górne zeby? Czy trzeba dwa, równiez na dół?
Czy jest możliwość płacenia w ratach za taki aparat? Przyznam, że w moim przypadku nie bedzie mozliwe zapłacenie całej sumy od razu...

Pozdrawiam wszystkie aparatki
i czekam niecierpliwie na odpowiedz
m0nia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 15:01   #1200
BeCiAq88
Raczkowanie

GG do BeCiAq88

Cytat:
Napisane przez m0nia1986 Pokaż wiadomość
No i teraz pytania
W jakich cenach wahają się aparaty?
Za co płaci sie prócz aparatu?
Czy mozna załozyc sobie tylko jeden aparat na górne zeby? Czy trzeba dwa, równiez na dół?
Czy jest możliwość płacenia w ratach za taki aparat? Przyznam, że w moim przypadku nie bedzie mozliwe zapłacenie całej sumy od razu...
A więc
Najzwyklejsze metalowe 1500-2000 zależy gdzie mniej widoczne są droższe ale nie wiem ile kosztują
Płaci się za zdjęcia RTG wyciski i różne dodatki do aparatu np hassy i takie tam no i za wizyty
Można założyć jeden aparat ale do trzeba już się dogadać z orto bo to on/a decyduje (zawsze można się nie zgodzić na dół ale to trochę bezsensu jeżeli jest potrzebny)
Co do rat musisz kazdego lekarza pytać indywidualnie ale w wydaje mi sie ze w wiekszosci mozna.

Co do moich ząbków to aparat mam juz prawie 2 tyg i nie widać zabardzo efektów ale jestem cierpliwa

a teraz sie radujmy bo juwenalia nastały

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości