|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Witaj magsch
![]() ![]() Gratuluję syneczka i wyobraź sobie, że Alanek urodził się dokładnie tego samego dnia co mój Mati ![]() Nie martw się że Alanek jest leniuszkiem, jeszcze wystartuje ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Julia. Acha, dziewczyny, właśnie znalazłam nianię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2102 |
Zakorzenienie
|
magsch witaj serdecznie Ciebie i Alanka
![]() ![]() Mam nadzieję, ze będziesz się dużo udzielać w wątku ![]() Podaj proszę jeszcze godzinę, wagę i wzarost Alanka przy urodzeniu to dopiszę was do naszej listy na pierwszej stronie ![]() Weszłam na galerię naszą i widzę, że apel kropki o fotki nic nie dał ![]() No trudno - ileż można się prosić ![]() Zapomniałam wam ostatnio napisać fajna historię: byliśmy u naszych przyjaciół, którzy mają 4 letniego syna Marcina ![]() Hania bawiła się z Marcinem u niego w pokoju i mówię, że idziemy do domu już, a Marcin - "Nie nie idźcie!!! JA nie chcę, zeby Hania szła do domu !!!" No to tata Marcina zagadywał go i pyta: "Marcinku, a co ci się w Hani najbardziej podoba???" Marcin stanął jak dżolero, zmierzył Hanie od góry do dołu i powiedział: "Klatka piersiowa" ![]() ![]() ![]() ![]() Poprostu wszyscy pakaliśmy ze śmiechu ![]()
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alanek urodzil sie 28.07 2007 o godz.2.05,waga 3.620 wzrost 51cm...prosze bardzo i serdecznie dziekuje juleczko1980 widzialm ze twoj synek urodzil sie tego samego dnia!!! ![]() ![]() ![]() nO I JESZCE POZWOLILAM SOBIE WKLEIC ZDJECIA MOJEGO SYNKA! PIERWSZE ZDJECIE :MIAL DWA DNI ![]() DRUGIE ZDJECIE:JEGO OBECNY WYGLAD TERAZ Edytowane przez magsch Czas edycji: 2008-05-15 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
minisiu, hahaha
![]() ![]() A co do apelu kropki, to coś dał, bo ja się poprawiłam i uzupełniłam fotki ![]() ![]()
#2105 |
Zakorzenienie
|
magsch no to oficjalnie witamy w wątku
![]() Tylo pamiętam - warunek jest jeden - masz dużo pisać ![]() Co do leniuchowania Alanka to tak jak pisze juleczka - przyjdzie czas na wszystko - Alanek ma swoje tempo i jeszcze cię niejednym zadziwi ![]()
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktotko moze streszcze od narodzin po dzien dzisiejszy!!! Mojego synka Alanka urodzilam przez cesarskie ciencie(juz w brzuchu byl leniuchem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
witaj magsh
![]() ![]() co do gryzienia, podajesz mu np banana w kawałkach albo ugotowana marchewke do rączki zeby uczył sie gryźc? |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to pedze na spacerek bo piekna mam dzis pogode i szkoda w domu siedziec! pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
kurcze a dzieci wszystko do buzi pakuja
![]() ![]() a jak probuje na czworakach stac to tez dobrze wiec mysle, ze sie nauczy spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
Kochany Apusiu Wszystkiego Co Najlepsze,Dużo Zdrówka, Samych Radości I Gwiazdki Z Nieba
![]() ![]() ![]() Magsch witaj ![]() Izuniak mhm mnie też ![]() Lea słodkie fotki, fajowo synusiowi w tej bandamce ![]() Anula ![]() ![]() Minisiu super że z Hanią już ok ![]() ![]() Pokaże Wam jak nas Oliwcia dzisiaj zaskoczyła ![]()
#2111 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się na wieczornej warcie,
APUŚ WIELGACHNE BUZIOLKI ![]() dzień z nianią/ 8.5 godz./ za nami. Rano Werka nie była specjalnie zadowolona z nowej twarzy, nawet marudziła, ale potem podobno było ok. Jadła ładnie i pospała. Szkoda mi jej,że tak się zmieniło, ale jak mówi mój TŻ "życie jest dynamiczne". magsch- witaj, Alanek śliczny anula- buziali w brodziaczka dla Kaluduni eve- no to OliWcia spryciarka mała ![]() minisiu- fajnie, że Hania bez gorączki, a tekst sąsiada fantastyczny izuniak- a Emcia Prokopa całować nie chciała? Buziaki, czas kąpać moją miss.
![]() |
#2112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no i juz po dlugim spacerku!!!maluszek nakarmiony i smacznie juz spi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
u nas tez tak bylo przez jakis czas, ze Adrian mial odruch wymiotny jak byly wieksze kawałki ale dawałam mu własnie banana i marchewkę i generalnie jedzenie do rączki i sie nauczył jesc i gryzć chociaz zębów nie ma
![]() eve ![]() ![]() ![]() zrobilam dzis synkowi krzywdę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-05-15 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Kanciu a jak było z trawieniem takich większych kawałków
![]() ![]()
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
na poczatku jak zjadł kawalki ziemniaka w zupce to wykupał takie same kawałki, teraz juz jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() przede wszystkim najslodsze caluski dla Apusia przystojniaczka ![]() witam tez na watku nowa mamusie ![]() ![]() u nas spoko. Adrian spal dzis do 9:15 ![]() ![]() ![]() oczywiscie Adi mial nowa ksiazeczke z bajkami na wieczor.. o kroliczku klaputku ![]() a ide sie chyba z tz poprzytulac ![]()
#2117 |
Zakorzenienie
|
Heloł,
Apuś - serdeleczności ciotkowe ![]() Witam nową mamusię!! magsch - ja miałam z Alą to samo, też nie chciała podnosić główki, siadać itp. Inne dzieci już się przewracały z plecków na brzuszek i odwrotnie, a moja jak się ją położyło na brzuchu to leżała jak kłoda i zaraz był wrzask. Ale jak wystartowała, to ze wszystkim na raz ![]() Ja po wizycie u dentysty ![]() Od dziś uczymy Alę z nianią dmuchać świeczki, to w ramach przygotowań do roczku ![]() ![]() ![]()
#2118 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki!
magsch, ale masz ślicznego przystojniaczka, piękną ma buźkę i oczęta ![]() ![]() ![]() ![]() Xantia, ja mam podobną sytuację z rodzicami TŻ'a. Tzn. to jest w rzeczywistości jego chrzestna i jej mąż (siostra matki), ale oni wychowywali TŻ jako rodzina zastępcza i on zawsze traktował ich jako rodziców. Oni mieszkają w bloku obok naszego widzimy swoje okna ... Matim się w ogóle nie interesują ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tego, że tatuś powinien zadbać o te kontakty z dziadkami to u nas tatuś ma ich w d.... ![]() Na twoim miejscu chyba bym zaprosiła teściów na zasadzie znajcie moje dobre serce ![]()
#2119 |
Zakorzenienie
|
Xantia więc ja na twoim miejscu posłałabym normalnie zaproszenie dla "dziadków" i "cioci".
Skoro do tej pory nie wyrazili chęci poznania Alusi i mają to gdzieś to wątpię, żeby przyjechali - moze sam dziadek przyjedzie - no chyba, ze będzie pod presją babci ![]() Ty będziesz wporządku, a co zrobią to już ich sprawa. Wątpię, żeby odebrali to jako wyciągnięcie ręki do zgody i do wielkiej przyjaźni. Będziesz miała spokojne sumienie, ze wysłałaś to zaproszenie, a jak nie przyjadą to niech się bujają - jak przyjadą to może będzie taki plus, ze wkońcu Alusie zobaczą - choć ten jeden raz. Co do dmuchania świeczki to my Hanie też uczymy od trzech dni i powoli chwyta o co chodzi ![]() Byliśmy na zakupach, potem na grillu u mojej mamy, potem u mojej babci i niedawno wróciliśmy ![]()
#2120 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym nie chciała żeby roczek mojego dziecka był sposobnością do pokazywania kto ma kogo gdzie
![]() ![]()
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na noc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zawsze na pole to jej zakładam rajtuski spodnie cieniutkie,podkoszulke ma na szeleczki cieniutkie,kaftanik i na to albo drugi kaftanik albo cienki sweterek kapelusik (pilnuję zeby jej do uszu nie nawiało) i skarpetki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
barwa- jak Tymek, zdrowieje?
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
![]()
aaa witam nową mausię - maluszek śliczny jak wszystkie w naszym wątku
![]() Pola bez rajstop cienkie spodenki skarpetki ale dwie pary bo po mamie jej nóżki marzną (nie nosi butów) U góry BODZIAK na krótki I cienka bluza LUB NA BODZIAK KOSZULKA na długi JAK był DZIŚ np. chłodny WIATR I to TYLE ![]() ![]()
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziekuje dziewczyny za powitanie!!!wszystkie maluszki tutaj sa przepiekne!!!
a co do ubioru mojego synka-teraz sa u mnie dosc gorace dni wiec nie chce przegrzac mojej pociechy:zakladam boby z krotkim rekawkiem,koszulke bawelniana z dlugim,spodenki dlugie cienkie albo z3/4 nogawki.skarpetki,buciki, czapeczka-no i zawsze nosze na spacerki jakas cienka kurteczke albo kamizalke i obowiazkowo bluzeczka na zmiane bo Alanek bardzo sie slini a nie chce zeby mi sie rozchorowal ![]() Xantia-wiadomo roczek to wazne wydarzenie dla Rodzicow jak i dla dziecka!!!no nie fajnie by bylo gdyby atmosfera byla napieta,zle to wplywa na caloksztalt.jesli nie jestes zdecydowana i nie chcesz ich zapraszac i meczyc sie w ich towarzystwie to nie rob tego wbrew wlasnej woli...ale pamietaj tez ze wazne jest zebys porozmawiala z mezem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Xantia ja chyba dla sw spokoju bym ich zaprosiła, chybaze moj TZ by powiedział "absolutnie nie"
![]() JOANNA Adrian nie lubi jak mu gorąco, kazde dziecko jest inne, ja widze kiedy mu jest zle bo ma policzki czerwone i dłonie cieple. Mogę tylko powiedziec, ze w takim zestawie jak Twoj, Apek by sie ugotował ![]() ![]() a o ubrankach na noc była mowa 4 strony temu bodajze ![]() ja ubieram albo bodziaka z długim albo pajaca koniecznie bez stópek bo Adrian jak łazi to depcze po stopach i zawsze sciagał więc teraz sa bez stópek ![]() Maksio graba od Adriana ![]() magsh ja mam dr. Eris 50+ i jest Ok. nie zostawia białej maski ![]() co do Vichy to słyszałam, ze ok ale ma w składzie alkohol takze dla skóri delikanej chyba moze byc za mocny, ale jak mały nie ma problemów ze skóra to chyba ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ty zaprosisz teściów, czyli głos na plus. Dzięki. Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za radę ![]() Cytat:
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Xantia i co z tego, że Ci zależy zależy Ci dla dobra dziecka a nie swojego ... zaproszenie bym wysłała przez grzeczność (i podejrzewam ze oni są bardziej przygotowani na nie zaproszenie więc ...
![]() ![]() ![]() Co do kremów ja niczym nie kremuję (pola ma duże ciemiączko poza tym) ale chyba zacznę, bo rączki ma czarne dosłownie ![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kremów ochronnych, to chciałam Wam podpowiedzieć, że kupowanie SPV 50+ np według mojej opinii jest absolutnie bez sensu, bo kto siedzi 50 godzin na słońcu???? W ogóle jest miejsce na świecie, gdzie słońce świeci na okrągło? No jest, Skandynawia, faktycznie ![]()
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
MAks buziaki, uściski, cukierki!!!!! No nie tak wcześnie jestem i dopiero czwarta ![]() Buziaki z rana. xantia- ja przez problem czy zaprosić czy nie ciężko przechodziłam przy naszym weselu i chrzcinach Małej i obiecałam sobie, że od tej pory robię po swojemu. A taka imprezka restauracyjna jak mówisz / w ogródku/ to faktycznie fajna może być, bo niektórzy to robią wiesz z kelnerami, sztucznymi ogniami i Bóg wie z czym jeszcze - no ale każdy ma tak jak mu się podoba. Co do kremów to medycznie potwierdziłam informację ajanny,że przy wysokich filtrach zachwiana zostaje naturalna produkcja wit. d, więc trzeba nadal syntetyczną podawać. Zapowiada się ładny dzień. Muszę kupić trochę jedzonka dla Werki, bo apetycik ostatnio dopisuje. Uwielbia bułeczkę z samym masłem i dość duże kawałki wcina. A dajecie już skórkę przy pieczywie, bo ja odkrawam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.