![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Dzięki za komplementy w imeiniu Emilki
![]() A co do spania to ja też właśnie rozpoczęłam etap nie spania ![]() ![]()
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
cześć dziewczyny, ja czekam w bibliotece na książki... Dobrze, że można na necie posiedzieć, bo zamknęli dziś tu kawiarnie, ale oczywiście musieli zostawić szyld "zapraszamy na gofry" i się napaliłam, że wciągnę jednego jak będę czekać na książki, a tu lipa
![]() Magflieg gratuluję pięknej córuni! ![]() ![]() Rutino gratuluję ślubu. Ahhh te przygotowania... nawet się nie obejrzysz a już będzie po ![]() ![]() Ale jestem głodna, niech te książki już przychodzą, bo zaraz zjem klawiaturę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
Żabulka na usg byłam tak jak Ty u Pasiecznego. Chodzę do Osadowskiego, on jest w wojskowym szpitalu i tam chcę też rodzić. Tylko nie wiem czy tam jest szkoła rodzenia. Najlepiej chodzić do szkoły co jest przy szpitalu gdzie będzie sie rodziło, pozna się połozne, a one ponoć inaczej patrzą na babki znane ze szkoły. Na pewno jest szkoła na Żeromskiego i z tego co wyczytałam w tym linku, to świetne położne prowadzą.
Gonia trzymam kciuki ![]() Ninunia, Żabulka te skurcze, to podobno normalne, macica się przygotowuje. Ale jak najbardziej trzeba powiedzieć lekarzowi Rutino no właśnie, żebyś tylko była szczęśliwa ![]() ![]() Magflieg gratulacje cudnej Emilki ![]() Miłego weekendu dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rutino gratuluje ![]() magflieg duza coreczka. super ![]() ja na swoim usg nie mam obliczonej wagi i zastanawiam sie czy jest kalkulator w necie gdzie podajac wymiary mozna ta wage obliczyc. generalnie wszytsko wyszlo mi na 23,2tc / 23,3tc i ciekawa jestem ile to g.
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Diewczyny a ile kosztuje takie badanie 4D? Ja nawet nie wiem czy w moim mieście jest takie, ale na najbliższej wizycie u lekarza zapytam.
Bo na to darmowe w ramach akcji obawiam się że przyjdzie dużo kobiet i straszne kolejki będą. Magflieg super że potwierdziła się pleć. Gratuluję. Piękne zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Jaroszaniu, mi obydwaj lekarze (tzn. mój gin z NFZ i moja ginka prywatna) powiedzieli zgodnym chórem że kwas foliowy ważne żeby brać przed ciążą i przez pierwsze 2 miesiące a witaminami nie ma sensu się szprycować bo nie żyjemy w krajach trzeciego świata i jesteśmy generalnie dobrze odżywionym społeczeństwem, a takie łykanie witamin powoduje tylko to że dziecko jest cyt. lekarza- ,,przerośnięte" i stanowi to tylko problem przy porodzie
![]() Ja sobie od czasu do czasu feminatal łyknę jak sobie przypomnę ale generalnie mój żołądek ciężko znosi tabletki więc robię to sporadycznie. Niunia - USG 4D w W-wie kosztuje 220 zł (ja przynajmniej tyle płaciłam) nie wiem jak jest gdzie indziej ale to chyba dużo zależy od indywidualnego cennika szpitala bądź przychodni.
#697 |
Raczkowanie
|
Magflieg, piekna dziewczynka!!! Gratuluje!
![]() Ale dziewuszek nam sie narobilo!!! ![]() ![]() Rutino - gratulacje, czekamy na final i fotki ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
dziś wieczorem jestem słomianą wdówką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
[quote=anuhaaaaaaaaaa;7560 913]
![]() ![]() 15. kasieek23 (Kasia, 24 lat) ost.@ 23.12.2007 t.p. 27.09.2008 <klik> Marysia lub Jerzyk Prosze o zmiane imienia nA ALEKSANDER ![]() ...
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() właśnie wróciliśmy z usg. Oświadczam wszem i wobec iż na świat przybędzie kolejny sisior ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak będzie chłopiec, bez żadnych wątpliwości. Zdjęcia niestety nie wkleję ponieważ na tym zdjęciu, które mam bardzo wyraźnie pokazuje co ma między nóżkami ![]() ![]() Groszek waży 631 g, pan doktor powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku ![]() HC - 21,63 cm BPD - 6,00 cm AC - 19,99 cm FL - 3,94 cm Dziadki wręcz fruwają na równi z chmurami ![]() pozdrawiam
#703 |
Zakorzenienie
|
Misia gratuluję!!!!!!! Wreszcie nam chłopaków przybywa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może mięć po mamie, ja żeby kupić spodnie potrzebuje po wewnętrznej min 80 cm długości ![]() ![]()
![]() |
#705 |
Zadomowienie
|
No nareszcie jakas odmiana z sisiorkiem
![]() Misia jak dajecie na imie? Ja juz leze w lozeczku. TZ spi ale o 1 w nocy musi wstac bo na 2 idzie do pracy. Wiec mi sie nudzi i weszlam na wizaz w poszukiwaniu milego towarzystwa mamusiek a tutaj cicho sza oprocz misi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Misia! No to gratuluję pięknego chłopczyka!!!
![]() A ja jak zwykle ślęczę nad laptopem i zamiast się brać za robotę to buszuję po wizażu ![]() ![]()
#707 |
Zakorzenienie
|
Teściowa do mnie zadzwoniła i się pyta gdzie mój Marek, więc jej powiedziałam, że na Juwenaliach. A ona się wkurzyła, że jak on tak mógł mnie samą zostawić???? Powiedziałam, że jak dla mnie to wszystko w porządku i takie tam... Zaraz po tym dzwoni tż i mówi, że dostał taki opierdziel od niej i od teścia, że się poczuł jak dziecko. Kazała mu natychmiast wracać hihihihi
![]() ![]() To chyba oczywiste, że wolałabym go tutaj przy sobie, ale odkąd jestem w ciąży praktycznie odpuściliśmy sobie życie towarzyskie, więc niech się chłopina wybawi... |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehehe ![]() ![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Widać, że weekend się zbliża, bo pustki na wątku. Zbieram się do łazienki i zbieram... i się zebrać nie mogę. I coś bym zjadła
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
mi to wieczorami jeść się nie chce....dopóki nie położę się do łóżka. wtedy to mnie tak ssie w żołądku. wczoraj przed 1 w nocy jadłam ogórka żeby cokolwiek przegryźć bo już mi się niedobrze robiło...
MISIA gratuluję chłopaka - mi to się właśnie synek marzy, ale będzie co ma być ![]() MAGFLIEG super, że wszystko w porządku ![]() ja przed chwilą zęby myłam i kurcze dziąsła mi strasznie krwawią, ale czytałam kiedyś, że to chyba norma w ciąży??
#711 |
Wtajemniczenie
|
misia gratulacje!
iwa - normalne ![]() nie mam sily pisac wiecej. jakis ciezki dzien dzisiaj mam wiec ide spac.
#712 |
BAN stały
|
Dzień pełen wrażeń. Odebrałam wyniki z badań, jak na razie wzorowe. Hemoglobina nadal 13,8. HCV ujemny, jest o.k. Poza tym pierwszy raz byłam w sklepie ciążowym i kupiłam sobie rybaczki z cienkiego dżinsu z pasem, cena zabójcza bo 129 zł, ale można się dla dzidzi poświęcić, w końcu całe lato w ciąży będę chodziła. Poza tym poprawiłam sobie humor zakupem perfum i okularów przeciwsłonecznych. Wieczorkiem mężuś zabrał mnie na jazdy, dzisiaj miał 10 i 11 godzinę, nawet nieźle mu to idzie, może po jakimś czasie i ja się skuszę. Do tego pierwszy raz kobieta ustąpiła mi miejsca w zatłoczonym autobusie, widocznie już musi być widać ten mój brzuszek, gorzej by było z jakąś dziewczyną, ale kobieta po 50 raczej to prędzej zrozumie. Bo w południe z upale wracałam autobusem 40 minut z Katowic na stojąco, oczywiście każdy tylko patrzył i nikt nawet nie zaproponował, wtedy to się we mnie gotowało. A przed wieczorem takie zaskoczenie, nawet się ucieszyłam Wam powiem...a Misiek się tylko do mnie uśmiechnął. Mykam spać, bo jutro studia od 10 do 18 i do tego pierwszy egzamin w tej sesji, na szczęście to już ostatni semestr i za miesiąc obrona mgr. Dobranoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Rozeznanie
|
Misia gratuluje.
Ja jestem juz po wizycie, sluchalam bicia serduszka dzidzi, i wszystko z malenstwem ok. Ze mna tez wszystko w normie, nareszcie przytylam. Lece teraz 18sty tydzien a na liczniku 2-2.5 kg wiecej wiec chyba jest wsio tak jak byc powinno. Lekarz jedynie byl zaskoczony moimi problemami z kregoslupem, kazal mi cwiczyc i sie rozciagac, ale ja przeciez robie to co dzien. Chyba skonczy sie na sciagniu meza z iraku wczesniej przez czerwony krzyz. No i moje kochane 6tego czerwca bede miala usg po 2,5 miesiacach czekania i dowiem sie czy dzidzia ma cipuche czy pitolka ![]()
#714 |
Rozeznanie
|
misia-26 gratuluję sisiora, ja też chcę synka. Niech zdrowo sie rozwija
![]() Iwa_iw z tymi dziąsłami to niestety zupełnie normalne GoniaJ strasznie się cieszę ,że z dzieckiem wszystko dobrze no i gratuluję "podsłuchiwania" bicia serduszka. Dla mnie to takie magiczne. A ja mam dziś kolejny " święty" dzień ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i życzę słonecznego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Za godzine wychodze do pracy...jeszcze leze w lozku. Tylko ze...
Wlasnie jakies 10 min temu rozbolaly mnie plecy po prawej stronie pod zebrami, w pewnym momencie zaczelo to promieniowac do brzucha...tak sie wystraszylam, wzielam narazie jedna nospe i czekam, teraz jakby przechodzilo. W czwartek mam wizyte u poloznej to spytam ale pomyslalam ze moze ktoras z was wiedzialaby co to moglo byc?? Czyzby skurcz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
witam mamusie
![]() Dziękuję Wam dziewczynki ![]() ![]() ![]() ![]() Też się bardzo cieszymy, a Groszek to duży będzie po tatusiu, bo on też jest duży, a właściwie potężny ![]() Iwa_iw miałam ten sam problem, spróbuj pasty Lacalut Avtiv polecona przez dentystę i zaakceptowana przez ginekologa. Mi pomogła, może nie wyeliminowała całkowicie krwawienia, ale w je ograniczyła. Pomogła tez wizyta u dentysty i usunięcie kamienia. GoniaJ my dopiero przytyliśmy około 5-6 kg od początku ciąży a według wyliczeń dzisiaj jest 23 tyg 4 dz, a jak widać dzidzia jest duża. Po 18 tyg mieliśmy tylko 1 kg na plusie. Mi sie wydaje, ale to jest tylko moja prywatna opinia, że wszystko zabiera dzidziuś, a to najważniejsze ![]() JagnaK nie wiemy jeszcze, mieliśmy propozycje imion dla dziewczynki, Krysia lub Daniela, jedno po prababci a drugie po babci, ale nic dla chłopca. Na razie wypłynęło jedno imię Paweł i opcja aby poczekać aż się urodzi. Czasami jest tak, przynajmniej tak słyszałam, że dzieci sobie przynoszą imiona ze sobą na świat i nie mówię tu o tych z kalendarza z dnia urodzin. Jak to sie mówi pożyjemy zobaczymy, ale to wszystko nie oznacza iz przestaniemy myśleć nad imieniem ![]() anuhaaaaaaaaaa oj to mu się dostało po uszach ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu ![]()
#717 |
Wtajemniczenie
|
termin porodu z pozniejszych usg jest niewiarygodny. w ogole nie jest brany pod uwage.
#718 |
Przyczajenie
|
ojej troszke mnie tu nie było.widze ze juz dawno druga czesc powstała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Re: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Misia gratulacje zdrowego, duzego chlopaka. Wreszcie został przełamany wysyp dziewczynek.
![]() W pon mam usg i mam nadzieje ze to corcia albo niech mi na razie doktor nic nie mowi. Goga wapno zeby sie dobrze przyswajało, tzn do kosci sie resorbowało to trzeba łykac te preparaty co na osteoporoze - wapno w dawce od 500 mg w gore i to razem z vit D3 w jednym preparacie.
#720 |
Zadomowienie
|
jaroszania w przyapdku dziewczyn, które miały np. nieregularne cykle to raczej OM jest niewiarygodne...wtedy też raczej lekarz opiera się na usg
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.