|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
podobno nie!
![]() ![]() dostalam wiadomosc, ze odwołane jesli to prawda to ciesze sie niezmiernie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Schism, to fajny dzionek miałas wczoraj
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja jutro (podobno ) mam seminarium rano, ale będzie nuda ![]() nic prawie nie zrobiłam, gadałam na gg z kumpelą oraz z wiadomo kim ![]() zbieram się powoli do spania ![]() dobranoc
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuje Dziewczynki za gratulacje ![]() Aniu współczuje chlopaka i jego podejścia, tymbardziej, że dobrze wiem o co w tym 'chodzi'... Mój eks w niedziele powiedzial mi, że mnie kocha, a w poniedziałek zerwał ze mną twierdząc, że od dawna nic nie czuje do mnie, a po paru dniach znów twierdził, że mnie kocha i sam nie wie czego chce... ![]() I również byłam z nim długo- 2 i pół roku... ![]() A ja zaraz zjem sobie sniadanko i zmykam do szkoły ![]() Miłego dnia
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu
Nie znam Twojego byłego chłopaka, ale na Twoim miejscu to pewnie jak bym go zobaczyła to co najmniej włosy bym mu z głowy powyrywała Dorośli i dojrzali ludzie nie powinni zachowywać się w ten sposób![]() Miłego dnia gwiazdeczki |
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego dnia Kochane
|
|
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dorby, milego dzionka
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() toz gg wymaga odpowiedniej koncentracji ![]() ja mam dzis w planach pracowity dzien, a co z tego wyjdzie to zobaczymy
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Aniu... przykro mi bardzo Mam nadzieję, że w czwartek się wszystko wyjaśni...Szczerze mówiąc mi ta sprawa się wydaje jakaś podjrzana - wygląda to właśnie tak jakby ktoś mu coś nagadał albo jakby on sam zrobił coś czego się wstydzi i teraz czuł, że mimo iż Cię kocha, to na niego nie zasługujesz i nie możecie być razem czy coś w tym stylu. Głupio, że od razu nie porozmawiał z Tobą szczerze - masz prawo i powinnaś wiedzieć o co tak naprawdę chodzi...![]() Tulę mooocno, bardzo mocnoo ![]() Hej dziewuszki ![]() Wczoraj w pracy nie było dużego ruchu, ale i tak było fajnie Mogłam się wbić na imprezę organizowaną przez producenta wódki, ale od nas szli sami chłopacy więc jakby kilkunastu chłopa się spiło no nie byłoby za dobrze gdybym była jedyną dziewczyną^^W każdym razie wróciłam ok. północy, wyspałam się ładnie i jest good Dziś planuję zjeździć biblioteki osiedlowe w poszukiwaniu książek do egzamu jednego, poza tym ryneczek, spacer, a wieczorem zrobię sobie domowe spa - się będę upiększać i relaksować zarazem, a co ![]() No i jeszcze na jutrzejszą seminarkę muszę konspekt pracy lic. stworzyć- co to w ogole ma być żeby na 1,5roku przed obroną juz sie takimi sprawami musiec zajmowac ![]() MIlego dnia kochane
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Madame, ciesze sie, ze w pracy git
A co do tej imprezy - tez bym sobie odpuscila, skoro sami faceci szli. Powodzenia w bibliotekach. a konspekt twórz, twórz... w razie czego - zawsze bedziesz mogla przeciez zmienic pozniej kierunek poszukiwan.
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja poczytam jak wrócę do domku. Normalnie stracilam całkowita wiare w ludzi z mojej grupy. Obiboki jedne
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ech, nie przejmuj sie Kochana. Studia są wazne, ale przeciez jestes zdolna i do tego pracowita, wiec zaliczysz wszystko bez problemu. Innymi nie ma sie co przejmowac.. A ja mialam miec pracowity dzien, tymczasem wizażuję w najlepsze ![]() Dziewczyny, na ten niepokoj (nerwicę) miód podobno ma dobroczynny wplyw. Koi nerwy I wplywa dobrze na sen. Taki slodki, a zdrowy - z innymi slodkosciami tez tak powinno byc ![]()
|
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio codziennie wieczorem pije melise i zauwazylam, ze chyba troszke mnie uspokaja chociaz na to nie liczylam mam nadzieje, ze to nie moje zludzenie
|
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle, ze to nie zludzenie. na mnie tez melisa działa tak jak powinna
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,coś forum mi dzisiaj szwankuje
ledwo dałam radę się zalogować i wejść tu dzisiaj mega nudno w szkole,ledwo wysiedziałam te 7 lekcji,ale na szczęście przeżyłam jakoś ![]() a jutro tylko 3 lekcje mam,bo potem jedziemy do filharmonii czy coś ![]() Miłego popołudnia kochane
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
no w sumie tak
![]() Cytat:
super ze w pracy się układa ![]() powodzenia w pisaniu konspektu ![]() Cytat:
patrz na siebie a nie oglądaj się na innych Cytat:
![]() ale straszna pogoda już od dwóch dni ciągle leje ![]() ok 16 wróciłam z uczelni, a później jeszcze na fitnessie byłam ![]() idę poczytać, odkryłyśmy dziś z kumpelami ze zaskakująco dużo nam do przeczytania zostało, jak na to że za 10 dni egzamin
|
|||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzis wizaz zamula
![]() Miałam dziś z lekka zwariowany dzien... Po lekcjach poszłam do Lidla na zakupy, jak wracalam to musiałam przejść przez bardzo ruchliwą ulicę no i jak tam stałam na chodniku i czekalam az przejadą samochody (oczywiście nie było pasów ale wsio w to ) to zobaczyłam, że po drugiej stronie stoją dwaj chłopcy którzy także chcieli przejść na drugą stronę. No niby nic w tym dziwnego tyle tylko, że Ci chłopcy mięli po... może 3 lata Stali sami przy ruchliwej ulicy ! ![]() No to jak już samochody przejechały to krzyknęłam do nich, żey przechodzili szybko, no to oni to zrobili, ustali po drugiej stronie, zaczęli się rozglądać i tak stali. Ja zaczęłam iść do domu, ale nie dawało mi to spokoju i odwróciłam się i tak patrze na nich co oni zrobia... A oni tak stali i rozglądali się tylko, aż w pewnym momencie zaczęli iść nie pewniew strone osiedla, wtedy podeszła do mnie jakaś kobitka i mówi, że chyba zadzwoni na policje, bo to nie możliwe, żeby takie małe dzieci same były na ulicy i to takiej ruchliwej, no, ale ja powiedziałam jej, zeeby poczekała, że spytamy tych malców (blixniaków zresztą) gdzie jest mama itd. poszłyśmy za nimi, a oni nawet nie uciekli podeszłam do tego bardziej komuniakatywnego (choc ani jeden, ani drugi nie mówili dobrze jeszcze ) podałam mu ręke i mówie: " a gdzie mieszkasz?" wtedy on pokazal palcem to miejsce po drugiej stronie ulicy z której przed chwilą przezli, no to ja mówie do niego: "a zaprowadzisz mnie do mamusi?", a on kiwnął główką i zaczął mnie prowadzić, za mną szła ta kobitka, z drugim chłopcem. Przeszlismy na drugą strone no i ja mówie do niego: "no to gdzie dokładnie mieszkasz?" a on podszedł do bramki, która byla zamknięta, wtedy puścił mnie za ręke i obiegł brame i wszedł na podwórko przez dziure w plocie, a za nim jego brat Weszłam z ta kobitką za nimi no i ona do mnie mówie: "ale jakby co to Ty mów, bo ja sie boje, bo tu jakies cpuny mieszkaja" no to ja mówie do tego malca: "zawołaj mamusie dobrze?", a on wbiegł do domu, zaczął mówic: "tata, tata." wtedy wyszedł jakis zaspany facet (chyba nie byl zbyt trzeźwy) i ja mu mówie jaka była sytuacja, a on cos tam zaczał mi się tlumaczyc ja kulturalnie powiedziałam, zeby ich pilnował i poszłam, a on nawet nie podziękował... Ogólnie byłam cholernie w szoku i zdenerwowana i smtno mi było, bo mi szkoda tych dzieciaczków, tacy ładni chłopcy, a takich rodziców maja ehh...Miłego wieczorka
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry w końcu Wizaż działa wstałam dziś z mega wielkim bólem gardła okropność a deszcz pada już 4 dzień niemal bez przerwy coś czuję ze to będzie dłuuuugi dzień ![]() miłego dzionka ;* |
|
|
|
|
#3468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
straszne ale tez uwazam, ze poradzilas sobie bardzo dobrze Cytat:
miłego dnia ![]() A ja mialam wczoraj goscia - dawno niewidziana kolezanka - do 1 w nocy i milo spedzilysmy wieczorek, a dzis wypadaloby wziac sie za robote skoro jutro powszechnie wolny dzien, to tym bardziej dzis trzeba cos porobic naukowego
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milego nauczania sie dzis ![]() hej laleczki, ja juz uciekam do pracy, jutro ostatni dzien W pracy jak zawsze stresu duzo i ostatnio jak wracam to moglabym juz o 7 isc spac bo padam..Dzis pospalam dlugo (ok 9h) i dalej czuje sie zmeczona..Ja mylse,ze to stres.. Dobrze,ze sie oderwe na pare dni ![]() TZ dzis w domu bo sie zle czuje,wiec biore jego fure i smigam do pracy zaraz milego dnia wam zycze
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zakładać bez sensownie nowego wątku, więc zapytam tutaj
![]() Popatrzyłam dzisiaj na sok "kubuś' i okazało, się ze 1l tego soku ma ponad 500kcal . Ale chyba nie można przytyć od picia soczków?
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
vikunia - kalorie to kalorie. Jelsi ebdziesz jadła ponad swoje zapotzrebowanie i zero aktywnosci fizycznej to wtedy przytyjesz
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Helloł ;>
Chciałam wczoraj coś napisać,ale bezskutecznie przez te wizażowe usterki ==' Jak zwykle spałam ok.11godzin Niby przede mną 4 miechy wakacji, a już stawiam sobie pytania natury egzystencjalnej 'co dalej' ogólnie czekam na coś,co wyrwie mnie z poczucia stagnacji i marazmu ;] Ot chwilowa chandra . ![]() Nefre-pytanie tylko ile to zapotrzebowanie w ogóle wynosi...znam takie osoby (moja matka o_O),które od lat jedzą ponad to (wliczając aktywność)a nie tyją wogóle. Dobra idę się ogarnąć,zrobić śniadanie et.c później wpadnę |
|
|
|
#3473 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja również uważam, że świetnie sobie poradziłaś - oby zawsze trafiali na Ciebie w takich sytuacjach ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dzień szybko minie i dasz rade ze zdrowkiem ![]() Na szczescie teraz bedziesz miec 4dni odpoczynku ![]() Cytat:
No, ale skoro coś robisz to powodzenia ![]() Fajnie, że koleżanka wczoraj wpadła - miłe są takie wizyty Cytat:
CIesze sie, ze wypoczniesz teraz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na Indiane Jonesa bym poszla ![]() Cytat:
![]() Ciesz sie wolnoscia ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() Ja już po zajęciach Następne dopiero za tydzień Nawet na spacerze byłam ponad godzinę Na dziś planuję już tylko odpoczynek no i o 19 godzinkę korków więc dość relaksujący dzień się zapowiada ![]() A długi weekend na pół pracowniczy (jutro w dzień i w pt wieczor), a na pół imprezowo-turystyczny bedzie ![]() Buziaki i miłego dnia
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn. chodzi o to, że ja rozumiem, moge im pokazać, pomóc coś zrobić itp. ale jak słyszę tekst "wyślij mi to", "daj mi to" lub jak ostatnio wyskoczył jeden "to ty jej pokażesz ona ci poprawi a my sobie skserujemy" to mnie kur... strzela normalnie. I jeszcze tekst "no zrobił bym to ale mi się nie chce" no to k... ja mam robić wszystko? a potem mi strzelają focha że mam 75%(45/60 pkt) z kolosów a oni ledwo 20pkt uciulają.
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,wpadłam się przywitać
Mam nadzieję,że dzień Wam dobrze mija,u mnie spoko,ale pogoda się teraz troszkę zepsuła,ja w ogóle jakaś taka bez sił,czuję,że za jakiś czas będę siiedziała pod kocykiem oglądając jakiś film,bo nie mam na nic ochoty mam wrażenie,że zaraz zacznie padać ![]() Miłego popołudnia
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3476 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli trzeba będzie to poudawaj, że też czegoś nie rozumiesz, żeby ktoś wytłumaczył coś Tobie. Ludzie przestaną myśleć, że jesteś nieomylna i że spokojnie bez problemu możesz robić wszystko za wszystkich. Trzymaj się kochana ![]() Cytat:
![]() Mykaj pod kocyk i odpoczywaj ile wlezie
|
|
#3477 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed examinem zarowno uczęszczajacy jak i nie, potrzebowali dobrych i kompleksowych notatek, wiec tak sie jakos poukladalo ze te osoby mniej zaangazowane w chodzenie na zajecia braly notatki od tych co chodzily i z kilku egzemplarzy redagowaly notatki na kompie. tym samym na kazdy exam mielismy ladnie zredagowane materialy z wykladow.i w sumie kazdy byl zadowolony, bo wiadomo ze nawet najpilniejsi mogli coś pominąc na zajeciach... a tak to zrobione z kilku zeszytow notatki byly raczej kompleksowe, takie skrypty mozna by rzec. generalnie pelna wspolpraca rozumiem, ze Twoje studia maja inny charakter, ale moze uda się i u Was jakas taka wspolprace zaprowadzic... a jesli nie to Madame napisala samą prawde. postaw sprawe jasno. tym bardziej, ze z tego co pamietam masz tam wiekszosc facetow na roku (w grupie) wiec tym bardziiej trzeba ich do pionu postawic Cytat:
Cytat:
![]() a ja w ogóle niestety chyba sie zaziębiłam. czuje, ze cos mnie bierze. mam co jakis czas taki atak kataru, a teraz rozbolala mnie glowa i czuje sie troche jak pijana no pieknie, a jutro mialam jechac z TŻ na wycieczke za miasto z mojego pracowitego dnia nic nie wyszlo, bo spotkalam się z kolezankami na obiadek plotki ploteczki, dobre jedzonko i tak minelo kilka godzinek ![]() cholercia, nie chce sie jakos rozchorowac...
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko - musisz koniecznie się zebrać i pogonić towarzystwo, bo na głowę Ci z butami wlezą... ja wiem, ja też mam tak że jestem dla wszystkich dobra (chociaż nie u mnie na studiach bo orłem to ja nie jestem
) ale to co Twoje "łajzy" wyczyniają to już jest naprawdę przesada. Bądź twarda ![]() Gujanko - mam nadzieję ze lepiej się do jutra poczujesz ![]() a jak nie to sobie pochorujemy razem ![]() bo mnie się tylko pogorszyło, jeszcze od tego stania na deszczu dziś i ryczę teraz z bólu, chociaż mi się to nie zdarza, bo twarda baba jestem, ale tak mnie jeszcze gardło nie bolało, ze do tego jeszcze ucho, dziąsło, całe pół twarzy pierwszy raz od ponad 5 lat ehhhhhhhhhhhh dobrej nocki Słonka
|
|
|
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzien dobry laleczki, ja juz spadam do pracy, ostatnie pare godzin ![]() milego dnia!
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
helloł
![]() Ewuś, Gujanko - zdrówka zyczę ![]() U mnie też nie najlepiej - chyba się zbiera na małe przeziębienie, tak zimno w domku, zwłaszcza w nocy, że trudno się dobrze czuć ![]() agolku - oby dzień szybko zleciał ![]() Echhh to ja zmykam do pracy - wracam po 17... Mam nadzieję, że jakoś zleci - oby, bo jestem taka właśnie podziębiona i niewyspana - obym dała radę... Nie mogę się doczekać błogiego wieczornego lenistwa pod kocykiem,ech... ![]() Buziaki i miłego dnia wszystkim
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

) mam seminarium rano, ale będzie nuda

I również byłam z nim długo- 2 i pół roku... 

I wplywa dobrze na sen. Taki slodki, a zdrowy - z innymi slodkosciami tez tak powinno byc 

tzn. chodzi o to, że ja rozumiem, moge im pokazać, pomóc coś zrobić itp. ale jak słyszę tekst "wyślij mi to", "daj mi to" lub jak ostatnio wyskoczył jeden "to ty jej pokażesz ona ci poprawi a my sobie skserujemy" to mnie kur... strzela normalnie. I jeszcze tekst "no zrobił bym to ale mi się nie chce" no to k... ja mam robić wszystko? a potem mi strzelają focha że mam 75%(45/60 pkt) z kolosów a oni ledwo 20pkt uciulają.