![]() |
#1351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Dzięki.
Ruszam się w miarę możliwości, czyli hula hop, skakanka, kurs tańca, brzuszki, ćwiczenia na boczki. No ja nie wiem co jest nie tak ale spodnie mam ścislejsze ![]()
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
Hej moje dzisiejsze R
Śniadanie: 2 kromki ciemnego chleba z pasztetem, pomidor, ogórek gruntowy, jabłko, 2 cukierki (wiem nie powinnam ![]() II Śniadanie: 2 kromki male ciemnego chleba z pasztetem, pomidor, ogórek gruntowy, danon Naturalny mały, jabłko. Podwieczorek: Danon 175 g ze zbożami. Obiad (dzisiaj maksymalnie późno koło 20:00) miska rosołu, kawałek filetu z kurczaka gotowanego. Wiem monotonie , ale cóż, chodzi za mną drożdżówka z budyniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym czasami to tak już jest, że przez jakiś czas waga stoi w miejscu, ale nie zniechęcaj się przypadkiem, bo będąc na diecie prędzej czy później na pewno osiągniesz upragnioną wagę. Wiadomo, że każdy organizm inaczej reaguje na dietę i spadek wagi wygląda u każdego inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podniosłaś mnie na duchu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1356 |
Zadomowienie
|
sniadanie:
1/2 jabłka, ok. 100g chudego twarogu,150g maslanki brzoskwiniowej +otreby i wiorki kokosowe ,1 wasa ,kawa bez cukru IIsniadanie: wasa z sałata ,pomidorem ,keczupem ![]() obiad: kalafior,1/2 pomidora,kilka rzodkiewek,ogorek kiszony,paluszki krabowe ![]() podwieczorek:200g maslanki brzoskwiniowej + otreby kolacja: tunczyk w sosie własnym+pomidor jogurt naruralny duzo roznych herbat,wody mineralnej
#1357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Rozeznanie
|
dostałam ostrzeżenie i zamierzam się poprawić. do tej pory zjadłam:
1. serek wiejski 200g + jabłko + 2 łychy twarogu półtłustego ze szczypiorkiem i rzodkiewką 1/3 szklanki mleka od krowy szklanka soku jabłkowego 2. serek homo kokosowy 150g talerzyk gotowanej mieszanki warzywnej 3. gotowane warzywa + 1 mała pierś z kurczaka gotowana 400g jogurtu naturalnego danone z dużą ilością truskawek ![]() czuje się maksymalnie zapchana, ale co jeszcze moglam zjeść żeby dobić do normalnego U?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
|
R
1 śniadanie: pół grachami z paroma plastrami ogórka zielonego, jedna rzodkiweka, jedna parówka 2 śniadanie: pół grachamki z klikoma plastrami ogórka zielonego, rzodkiewka, 3 łyżki jogurtu naturalnego, kiwi obiad: bigos, 1 wafel ryżowy podwieczorek: koktajl z kefiru i banana, 1 wafel ryżowy kolacja: pół grahamki z pomidorem, ogórkiem rzodkiewką i szczypiorem, jedno kiwi prosze o ocene, w sprawach żywieniowych jestem zielona ![]()
#1360 |
Wtajemniczenie
|
R- z przymrużeniem oka
![]() na czczo: siemię lniane (łyżeczka zalana wrzątkie, całe ziarenka) 07:00 85g jogurtu nat, 100g wiejskiego 3%, miseczka truskawek, 1/2 mandarynki, 2 łyżki owsianych, 3,5 łyżki musli z jaśkami, kawa z mlekiem 10:30 bułka razowa posmarowana twarogiem chudym, posypana otrębami, plasterek szynki drobiowej, 2 liscie sałaty lodowej, 1/2 ogórka (młode, ale były chyba lekko kiszone) 13:15 1,5 chochli zupy meksykańskiej (mięso wieprzowe, papryka, pomidory, brokuły, kukurydza, groszek, czerwona fasolka i inne) 16:00 2,5 chochli zupy meksykańskiej, tost 3 ziarna 18:30 120g homo nat, po łyżeczce płatków migdałowych, kokosu, maku, słodzik, 2 liście sałaty, 1/2 pomidora 21:00 100g twarogu, 4 rzodkiewki Wiem, gdzie są błędy, popełnione świadomie ![]()
#1361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
moje u :
1. serek wiejski+ pomidor + keczup 2 male kromki zwyklego chleba : polowa z lososiem ogórkiem, a polowa z szynką i pomidorem 2. jablko, parę kostek czekolady 3. zupa pomidorowa z oliwkami ( 2 talerze ![]() potem jako przekąska : jablko, 2 ciasteczka z cukrem, 1 pierniczek, 60 gram ciasteczek o smaku cappucino ![]() 4. wiejski z warzywami / lub tuńczyk 5. twaróg wędzony+ salata+ warzywa Edytowane przez asienkaa87 Czas edycji: 2008-05-21 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hypnotic tak odnośnie mojego "jadłospisu" to tam napewno było pooooooonad 1000 kcal i to nieźle... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brak zdrowych tłuszczy, warzyw, mało białko, brak 5 posiłku... Cytat:
Cytat:
Zawsze jadłaś tak mało? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1365 |
Rozeznanie
|
Carmel Choco,
po pierwsze mam wrażenie, że jesz tak dużą ilość warzyw po to aby się zapchać - do serka homo możesz sobie dorzucić jakieś orzechy, przy obiedzie nawet zmniejsz ilość warzyw a dosdaj jakąś kaszę czy ziemniaki ![]() po drugie co do śniadania - lepiej zjedz pełnoziarniste pieczywo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Raczkowanie
|
R:
I śniadanie: kromka chleba z mąki orkiszowej +serek biały z ziołami +papryka+pomidor+zielona erbata II śniadanie: jogurt naturalny z muesli Obiad: Fasolka szparagowa+kalafior+ ryba na parze Przekąska: 3 ciasteczka z czekoladą (nie dałam rady ;( ) , 2 kubki mleka Kolacja: Kromka chleba i pół bułki z powidłami, paluszki (prawie cała paczka ![]() PS. nie radzę sobie z głodem. Pomocy. Chcę schudnąć 5 kg do wakacji. ---------------- 170-60,7 |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Raczkowanie
|
U
I 2 spore kromki chleba razowego z serem żółtym i pieczarkami -> zapieczone i polane ketchupem, cappuccino marcepanowe bez cukru, marchewka. II Batonik cini minis, 150 g twarożku z wtartym jabłkiem i cynamonem. III 2 krokiety, szklanka barszczu czerwonego; 3 rzodkiewki. Deser: 2 kostki czekolady mlecznej. IV 125 g serka homo jabłkowo-cynamonowego, 30 g poduszkowców o smaku toffi; marchewka. V 150 g serka wiejskiego ananasowego, 30 g migdałów, 2 ogórki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Rozeznanie
|
moje takowe U. kalorycznie wcale nie jest mało!
1. miechów waniliowy, jabłko 2. jogurt Activia naturalny 210g, 70g draży kokosowych. 3. 50g ryżu brązowego 100g tuńczyka wsw, miechów waniliowy, 125g jogurtu jagodowego 0%. 4. jak coś zmieszczę to pewnie to będzie ser biały chudy + cośtamm 5. kanapka z wiejskim
#1369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o kcal to jest ich ponad 1000, chociazby sam ser żólty, przecież te 4 plasterki to na bank bylo ze 200 kcal... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie zbliża się okres... mam masakryczny apetetyt ![]()
![]() |
#1372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A poza tym, to czemu Ty się tak denerwujesz? Przeciez nikt Ci tego na złość nie mówi... Dziewczyny chciały Ci pomóc, coś zasygerować a Ty tak regujesz... Skoro wiesz lepiej to... hmmm... to sama już wiesz co ![]()
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
a co z tym moim U?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Raczkowanie
|
Moje R:
ok 7.00 Śniadanie: zielona herbata ok.10.30 II śniadanie: brak ok.14 Obiad: fasolka, marchewka, zupa warzywna ok.16.20 Podwieczorek: Biała herbata ok.18 Kolacja: Sałatka: owoce morza+warzywa+sos własnego wyrobu + 2 szklanki mleka ===== lepiej niż wczoraj ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, to nie jest slodycz. Nie denerwuje się ![]() Poza tym napisałam po co zamieściłam tu mój "jadlospis", poprostu chciałam dowiedzieć się czy sądzicie, że jem dużo, bo ja osobiście mam takie wrażenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
witajcie ! dzis znalazlam ten watek i moze tez sprobuje napisac swoj jadlospis ...choc po przeczytaniu poprzednich juz wiem ze jest fatalny! ale prosze o pomoc zebym mogla sie poprawic........ jestem na R
1 S 8 lyzek fitness + szklanka mleka 0,5% po pol godz. kawa z tym samym mlekiem 2 S jablko+ 6 biszkoptow + wiesniak (zwykly lekkiego nie bylo niestety) O salatka z calej kapusty pekinskiej + marchew + jablko+maly jogurt naturalny+1 lyzka majonezu ![]() P serek waniliowy bedzie na kolacje : 1 jajko+salatki szklanka z obiadu ... czy strasznie duzo bledow??????????????? i ile mniej wiecej kalorii bo licze i licze i okolo 1400 mi wychodzi ale nie wiem czy licze dobrze .pozdrawiam serdecznie ![]()
#1379 |
Raczkowanie
|
moje R:
śniadanie: 100g chudego twarogu, owsianka (2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), zielone jabłko II śniadanie: chudy twaróg zmiksowany z activią ok. 120g, zielone jabłko, trochę później czerwone gigantyczne jabłko obiad: 60g makaronu pełnoziarnistego + 150g tarogu z aktivią (zostało z II śniadania) podwieczorek: jajko na miękko, jakieś warzywo kolacja: homo naturalny z łyżeczką cynamonu Chyba nie najlepiej dzisiaj, ale trudno. Bardzo zabiegany dzień ... Proszę o ocenkę.
#1380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie waż się ciągle, zapomnij o tym na chwile, a waga sama spadnie. Niektórzy potrzebują więcej czasu by waga drgnęła, ale często nie jest to kwestia tego, że źle coś robisz ... po prostu nie spada nie spada aż tu pewnego dnia zobaczysz, że spadnie i to niemało ... tak czasem bywa...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.