|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
W ogóle przedstawiam Wojciecha bo jeszcze nie wrzuciłam foto chyba od urodzenia:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1022 |
|
*sportaddict*
|
Mała ja mam wkładki lovi i są supercienkie, są w rossmannie
nic nie przecieka, a czasami mi się sporo leje jak karmię drugą piersią.Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację, według chirurga to też kręcz szyi przez ciężki poród, bioderka ok. Jak nie przejdzie po rehabilitacji to będzie robione usg. Natomiast 1 termin to 12 września, więc jak w poniedziałek nie znajdę niczego szybciej to poszukamy kogoś prywatnie. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Pestycyda słodki Wojtuś W ogóle to kończymy dzisiaj miesiąc! |
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi 12 wrzesień to i tak wcześnie... Ale masz rację że najlepiej jak najszybciej zacząć. Będzie dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1024 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Chociaż i tak jak chirurg nazwała to 'wielkim węzłem' to najpierw pomyślałam, ze chodzi jej jednak o węzeł chłonny i zrobiło mi sie gorzej
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...001.html#Szary melanż http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ml#Biały/Małpa http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...ml#Biały/Dumbo |
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
Gdzie kupowałaś te otulacze? Haha dobre z tym czwartym.trymestrem Darietta Próbuj ja w wózku położyć na brzuszku, może u Was też zadziała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie smiejcie sie ale dziś poszłam na skrzyżowanie ulic bo jest ruch wczoraj szum samochodów ją uspił. Dziś nie dało rady. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Tylko żeby ją gdziekolwiek odłożyć trzeba ja uśpić na rekach a czasami nawet tu jest problem. Bo tak mozna godzinami i jak się odkłada to ryk. |
|||
|
|
|
#1028 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda słodziak
Mała ja mam wykładni z johnsons i sa spoko Vadi sto lat mój ma jutro miesiąc ![]() Położna dzwoniła, idę zaraz do przychodni zeby zważyć młodego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale zleciał ten miesiąc co? ja się zastanawiam jak mogłam żyć bez mojej niuni ![]() Darietta a masz szumisia? Moja tez się uspokaja w otulaczku IMG_1503062403.271861.jpg |
||
|
|
|
#1031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny synek i mamy identycznego smoczka.Pokaz co zamowilas w H&M Darietta, wejdę przez stronę www to zobaczę co zamowilas Cytat:
Cytat:
Śliczna jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Dzisiaj byłam w pracy na dwie godziny bo chłopaka który mnie zastępował wyrzucili z pracy bo przyszedł pijany i jest nowa dziewczyna. TZ marudzi ze oszalałam ze tam poszłam. Ale koleżanki fajnie zobaczyć
|
|
|
|
|
#1033 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że już miesiąc za nami, bo początki ostro mi dały popalić, pocieszam się, że najpóźniej od 3 miesiąca już na pewno będzie dużo lepiej ![]() No i już ważymy 4200 ![]() |
|
|
|
|
#1034 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodziak z Ciebie! I my też żujemy takiego smoka Cytat:
Mi się dzisiaj udało posprzątać dom, pierwszy raz tak porządnie od porodu, przy okazji odkurzacz uśpił małego i zrobiłam obiadek, a teraz odpoczywam bo jeszcze z godzinka snu tylko pewnie, bo od 14 śpi Moje dziecko czasem płacze przez sen kilka sekund i sie uspokaja i śpi dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
zawsze miło na chwilę się oderwać, nawet pracą ![]() Vadi będę trzymać kciuki za rehabilitację brawo za wagę!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1035 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1037 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1038 |
|
MerDer 4ever
|
Anna jaka ślicznotka
Ja tez jeżdzę do przedszkola na kawe i plotki a przy okazji pomagam Młody wazy 4100 położna kazała mi dopajac woda chciałam iść z nim na spacer ale cała drogę sie darł wiec wróciliśmy do domu. Chyba za gorąco jeszcze na spacery Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
No i boje się że czy przy garnkach moge ją popazyc wiec odkładam albo w tygodniu nie gotuje. Staram sie zrobic cos na 2-3 dni byle przetrwac. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ale musze cos powiedzieć oby nie zapeszyc Od 14 spi we wózku tak jak wrocilam ze sklepu i spaceru nic nie ruszalam zeby jej nie zbudzic. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Darietta sprobuj z ta aplikacja ja mam i czasem pomaga np przy karnlmieniu sie wyciszyc.My idziemy na spacer pierwszy bo do 11 byl nieodkladalny w koncu zasnal wiec posprzatalam i pojechalm zrobic pazury bratowej i teraz musze go podkarmic i lecimy.Jadlam pierogi z truskawkami 😆
Dzwonila moja siora i w Austrii od dluzszego czasi nie ma sab simplex ale kupila austriacki zamiennik zobaczymy co to bedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszankę robię z tego: melisa liść, czarnuszka, kminek, anyż owoc, koper włoski owoc, rutwica ziele, kozieradka, lipa kwiatostan. Dla mnie pyszne
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Sam pewnie to wiesz, ale tak pomyślałam o Was czytając ten artykuł http://www.chustodzieciaki.pl/karmie...trumien-mleka/ |
|
|
|
#1042 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co?a mikser taki wzielam: http://allegro.pl/mikser-z-misa-obro...ZjdkMTZmYjg%3D Cytat:
Cytat:
czekam aż zużyję i bede testowac inne. wystarczylyby mi jakieś cieniutkie, bo duzo to mi nie leci tego mleka, ale jednak.. Cytat:
Cytat:
u mnie starszak sam myje zęby, płucze i b.dobrze to robi. tylko zagonić go do tego jest czasem problem bo ciagle ma cos do zrobienia - a to auto, a to jedzenie a to tacie cos pokazać.. ehh Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój dział prawie nie istnieje po reformach w firmie. same nowe osoby. nawet nie wiem czy ja tam wrócę.. Cytat:
jak skoncztlam odkurzac to po chwili sie obudzil poprosiłam starszaka zeby dał mu smoczek. po chwili poszlam sprawdzic co tam za cisza a on wlazł mu do kołyski, siedział w nogach i bujali sie razem
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zostawiła małego z mężem tylko gdyby byli na spacerze gdzieś blisko mnie. A wy do pracy chodzicie, nieźle!
Darietta A w wózku też śpi na brzuszku? My na drugim spacerze, coś nie chce spać 30 min leżał i patrzyłna karty czuczu, potem chyba przysnął na 15 min i znowu sie patrzy na czuczu, ważne, że nie płacze... A ja.pochlapałam sobie właśnie bluzkę białą lodolizakiem ... oczywiście pełno w nich barwników i dupa nie zeszło wilgotną chusteczką, wyglądam jak 2 latek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1044 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawo za slodycze👏👏 Ja nie mogę się powstrzymać 😕 chociaż dziś jeszcze nic słodkiego nie jadlam😉 Cytat:
My też w ogródku paulina w piasku a my walczymy z czkawka😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia
Beby dream.sa grube, daj.znać jak.te lidlowskie... z Tymonem miałam z Johnsona ale juz nie pamiętam czy były ok. Ew kupie znowu te z Nuka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pilne połowa listopada :/ też poszłam prywatnie. Cytat:
|
|
#1047 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Oko dziękuję za info
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gratuluję przybierania na wadze ![]() U nas bardzo aktywnie, Maly ucina sobie krótkie drzemki wiec mi głowa pęka, w nocy budzi się 5-6 razy, ale chociaż na spacerze (odpukac) ładnie śpi. Najchętniej by spał z cyckiem w buzi. W nocy śpimy razem bo bym nawet nie dała rady inaczej. Czas tak szybko leci az ciężko mi uwierzyć, że w niedzielę będzie miał dwa tygodnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

nic nie przecieka, a czasami mi się sporo leje jak karmię drugą piersią.

chyba jeszcze sama w wieku 36lat nie wyszłam z 4trymestru ciąży 

ja się zastanawiam jak mogłam żyć bez mojej niuni 

i jest nowa dziewczyna. TZ marudzi ze oszalałam ze tam poszłam. Ale koleżanki fajnie zobaczyć 

zawsze miło na chwilę się oderwać, nawet pracą
chciałam iść z nim na spacer ale cała drogę sie darł wiec wróciliśmy do domu. Chyba za gorąco jeszcze na spacery