|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Maartikrk wyobraziłam sobie tą sytuację i zaczęłam się śmiać jak głupia, a teraz mam okres strachu co będzie dalej jak i basze terminy coraz bliżej
![]() Lynn dobrze by było gdyby dzieciaczek przynajmniej jeszcze z tydzień- dwa posiedział. Ważne, że jesteś pod opieką. Będzie dobrze Ja dziś po męczącym dniu zrobiłam sobie mini spa dzięki Wam, każda paznokietki, piętki to ja sobie zrobiłam maseczkę na twarz oraz kąpiel w letniej wodzie z pianką hihihi nakremowałam się i pomalowałam paznokcie, ale u rąk u stóp nie dam rady...btw. zauważyłam u siebie białe plamy na paznokciach, myślicie że może być to od anemii? Mam nadzieję, że dziś się wyśpię, bo noc była dla mnie zdecydowanie za krótka a dzień za gorący. |
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Ewulka! Rozwaxalam przy pierwszej ciazy i troche zglebialam temat i krew pepowinowa co prawda moze pomoc przy wielu chorobach ale niestet najczesciej nie dla Twojego chorego dziecka tylko np dla rodzenstwa...
|
|
|
|
#964 |
|
nibyżona
|
Właśnie się dowiedziałam że brat był dziś na wizycie ze szwagierka u gina i niestety się ciąża nie utrzymała, zarodek zniknął
to jest tak niesprawiedliwe...
|
#965 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cherry, Mellis dobrze, że jesteście już w domkach Cherry przykro, że tak się potoczyło z ciążą twojej bratowej. Ja tego nigdy nie zrozumiem, że są osoby, które przez całą ciążę o siebie nie dbają i dziecko rodzi się zdrowe, a ktoś, kto byłby dobrym rodzicem ciągle ma pod górkę. U mnie dziś postęp. Wózek naszykowany, pościel z łóżeczka wyprana. Jeszcze tylko parę drobiazgów muszę dokupić i gotowe .
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Dali mi silniejsza kroplowke i zaczęła się jazda - problemy z oodechem, trzesace się ręce, wymioty. Dołączyli mi to i jest już lepiej, ale nie wiem co dalej,czy odpuszcza czy dalej będą mi to podawać, ale ja się chyba wykoncze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Cherry wspolczuje bratowej😞😞tym bardziej ze Ty zaraz rodzisz a jej pewnie bedzie z tym ciezko. Chociaz ja stracilam 3ciaze na tym etapie i w ogole mnie to nie zalamalo. Duzo gorzej kiedy przed porodem i wiadomo ze dziecko by juz przezylo.a wszystko juz gotowe..tak jak np u mojej kuzynki
Posegregowalam ciuchy dla moich przedszkolakow.powywalala m mase- to lubie najbardziej😜😜jedna kolezanka zaczela sie w maju starac o dziecko i powiedzialam jej ze bede miala karton ciuszkow bo dostalam w spadku mnostwo...widac ze znoszone.ale moze komus sie przyda..a ze ja jestem minimalistka to zostawilam 4pajace 2 bluzeczki i dwie pary spodenek.reszte jak poznam plec to sobie kupie.bo lubie kupowac😜no i ten karton jest tak wielki ze wejdzie do niego moj 2.5latek. Nie chce trzymac tego w chacie a nie mam piwnicy.nie wiem co z tym zrobic grrrr a glupio mi ja pytac czy chce skoro nawet jeszcze nie zaszla.a z pierwszym tez mieli problemy:/ |
|
|
|
#968 |
|
nibyżona
|
Lotso ona jakoś od początku się bała. Bardzo się starali, bo problemy, nawet mieli odpuścić i akurat zaskoczyło i ech... no brat mówił że "ciesza" się jedynie że to na wczesnym etapie, a nie tak jak u nas było ale ech...
Lynn no kurczę :/ trzymam kciuki!
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Lynn trzymam kciuki zeby skurcze sie uspokoily! Ja caly czas stawiam na celeston a nie jakis porod! Jutro bedzie lepiej!
Very nice jezeli w zwiazku relacje sa partnerskie to chyba nic nie zmienia pojawienie sie dziecka. Jest inaczej ale tez fajnie. Najgorzej jak ludzie zrobia sobie dziecko dla wzmocnienia zwiazku i jego poprawy.to wtedy zawsze jest niewypal. Bo maja nadzieje ze bedzie lepiej, widza siebie jako szczesliwa rodzine.a tu nagle spadaja na nich obowiazki,zmeczenie i szara rzeczywistosc plus placzace dziecko )) dwie moje znajome zdecydowaly sie na dziecko z tego powodu i niestety srednio po pol roku od porodu i tak sie rozstali
|
|
|
|
#970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Cherry ja po poronieniach kolejne cykle mialam bardzo plodne. Z tych 3 razy 2 razy byly "wpadka"ktora sie nie utrzymala i srodkowe poronienie bylo proba strzalu drugiego potomka i od razu po ustaniu krwawienia poszlam do gina sluz swietny warunki idealne.dostalam dupka i zaskoczylo. Co prawda krwawilam w 8tyg ale to w kazdej ciazy tak mialam.ze mimo brania progesteronu ciezko bylo mi utrzymac.ale te 3 razy dalam rade😊😊
No szkoda ze niektorzy musza sie nastarac o maluszka😞😞jak zaciazylam w styczniu to kolezanka z placzem do mnie dzwonila ze nie moze zajsc od roku a ja akurat dowiedzialam sie ze jestem w 3 ciazy.na szczescie w tym cyklu co plakala zaszla i ona ma na listopad termin.a o ciazy powiedzialam jej dopiero jak ona powiedziala ze im sie w koncu udalo.ufff😊😊 |
|
|
|
#972 |
|
nibyżona
|
Joasiala wiem, ale niezmiernie mnie to urwia....
Idę się utopić pod prysznicem, zrelaksować się jakoś...
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykro mi Cherry z powodu Twojej bratowej... Ja straciłam ciążę w 8 tygodniu, o tyle dobrze, że to było pierwsze usg, nie słyszałam serduszka ani nic...
Lynn trzymaj się mocno! |
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Lynn - jesteś w dobrych rękach, wierzę że będzie dobrze
powodzenia! Nota bene. Ty masz termin taki jak ja a ja jeszcze kompletnie nie gotowa Dziewczyny, boli was brzuch? Ja dzisiaj mam jakąś masakrę, tak mnie napitala że szok! Cały twardy, wzięłam no spe ale minęły 2h o od początku to samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jaki to rozmiar na 1msc/4,5 kg? To odpowiada rozmiarowi 56 czy mniejszemu? Widzę fajny kombinezon, ale nie wiem, czy nie będzie za mały.
14.06. 2010 14.02.2015 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2017-08-31 o 20:23 |
||
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ostatnio codziennie wieczorani brzuch twardy jak kamień, że się schylić nie mogę bo mi macica blokuje :/ Nie biore na to nic oprócz magnezu ale nie wiem czy nie powinnam zacząć no-spy łykać
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#979 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzieś tak było na pewno.Cytat:
Cytat:
tylko, że się może wyłączać sam po jakimś czasie itdCytat:
Cytat:
Cytat:
Już sama nie wiem czy faktycznie organizmy nie wyrabiają, czy pogoda czy coś jeszcze innego.. Alla - bardzo miły gest w pracy )
|
||||||
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero obejrzałam ten wywiad z mamaginekolog. Kurcze szkoda, że trwał tak krótko bo widać, że miała o wiele więcej do powiedzenia - bardzo lubię słuchać jej wypowiedzi
. Właśnie to powinno się przekazywać wszystkim - że ustępowanie miejsca kobiecie w ciąży to nie tylko uprzejmość ale przede wszystkim dbałość o zdrowie jej i dziecka - kwestia obciążonego serca - myślę, że nie wielu ludzi ma jakiekolwiek pojęcie na ten temat.
|
|
|
|
#981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jescze daje sobie max 10 dni spokoju ...po 10tym naprawde zacznę oczekiwać porodu i zaczynać się bać że młody się nie wyrobi przed 26 września i będę miał cc
Nic mnie nie boli...jedyne co to kopniecia i inne cyrki, które Rafko wyprawia 😉 |
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Ala super niespodzianka. Kasa napewno się przyda.
Smutne to że tyle poronien. Ja podziwiam mamaginekolog, że potrafi o swoich przeżyciach mówić głośno. Ja to bym skrwala wszystko w sobie. Wywiad super. Taka prawda że to my same musimy upominać się o pierwszeństwo. Możemy też dawać dobry przykład i przypuszczać. Byliśmy dziś na basenie i jestem padnieta. W sumie to nie plywalam tylko siedziałam, ale tak jakoś. Jutro ochlodzenie. Czuję to w kościach. Holly ty to się nic nie martw. Wygryziesz tą ambitna pania, bo masz pierwszeństwo. Byliśmy dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam też kilka komentarzy ciężarnych pod programem, no masakra po prostu. Komentarze bezpośrednio przy lub do ciężarnej to już jest totalna przesada np, że sobie sprawiła 500+ itd. |
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki co to jest ten cały gbs? Chyba nie nadrobilam Was tak pilnie jakbym chciala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
|
|
#986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle mam wrażenie tak jak któraś tu już pisała że prowadzący byli nieprzygotowani do rozmowy, a temat został lekko mówiąc, olany. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chce być niemiła, ale wystarczy wpisać w Google. Napewno znajdziesz więcej informacji niż my ci tu udzielimy. ![]() https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/ Edytowane przez Aneu8899 Czas edycji: 2017-08-31 o 20:51 |
|
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
Aneu8899 wroce z powerem i ją wygryzę
ja mloda i spelniona matka nie dam rady? hahaCo do ochłodzenia...marzę o nim. Widzę,że wiele z nas ma jakies niemile objawy. Mi brzuchol twardnieje( ale to juz sie przyzwyczailam), pobolewa w dole jak na okres ale nie caly czas. Nie chcę jeszcze rodzic...nie jestem gotowa chcialabym aby to sie wydarzylo jak najblizej terminu strasznie się boję jak to pozniej bedzie...nasze forum na pewno się nie rozsypie bo my pierwiastki( hehe denerwuje mnie to okreslenie jak u krow) bedziemy sie radzic mam z dwojka i wiecej potomstwa![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alla83 superowo mieć taki team Niby drobny gest, a jak miło ![]() Lynn może rzeczywiście dzidziuś się tak nie może doczekać, żeby zobaczyć swoją mamę, że się pcha na ten świat ![]() Propos przedwczesnych porodów i "Pytania na śniadanie", to ostatnio była taka historia mrożąca krew w żyłach: http://pytanienasniadanie.tvp.pl/337...u-ciazy-w-domu Co uważacie, że jest najlepsze do przewijania? W grę u nas wchodzi przewijak nad łożeczko albo kupno osobnego przewijaka stojącego. |
||
|
|
|
#990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

to jest tak niesprawiedliwe...

powodzenia! Nota bene. Ty masz termin taki jak ja
a ja jeszcze kompletnie nie gotowa

Gdzieś tak było na pewno.
po drodze postanowilam kupic termometr na okno i jedyny jaki znalqzlqm hahaha