|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żółte paznokcie
W tym wypadku nie możesz malować ich do całkowitego zrośnięcia płytki, czyli jakieś 3 miesiące, ale raczej odradzam ten sposób;p. Tak jak poprzedniczka uważam, że pomoże lakier wybielający, tutaj masz cały wątek --> klik. Na przyszłość korzystaj z wyszukiwarki, było już wiele takich tematów.
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: wybielacz po paznokci
tez mam ten problem.
paznokcie sa zolto/czarne [duze u stop] bylam u dermatologa moalam nawet badanie mykologiczne ale grzybicy ani zadnej choroby nie stwierdzono :/ nie wiem jak sie tego pozbyc dermatolog mi przepisal witaminy i cos na wzmocnienie paznokci i "wcierke" witaminowa do paznokci, stosuje juz miesiac i poprawy nie widze :/ nie wiem jak sobie z tym poradic.A chce isc na basen z TŻ. pomozcie jesli potraficie drogi wizazanki bo mi juz rece opadaja
|
|
|
|
|
#183 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Żółte paznokcie :( Jak się tego pozbyć?
Hej, ja bylam ostatnio u lekarza i powiedzial mi ze chory paznokiec u stopy to nic innego jak klopoty z krazeniem, przepisal leki i..... kazal rzucic palenie(bo rozszerza naczynia krwionosne)
zaznaczam ze paznokiec troche "zgrubl" i w polowie zaczal odchodzic... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
mialam tak z duzym palcem u stopy. Bylam u lekarza, stwierdzil grzybice, po czym okazalo sie ,ze to nie to- zrobilam dodatkowe badania. W koncu zaczelam wycierac go (paznokiec) kwasem cytrynowym i jakims jeszcze specjalnym lakierem na przebarwienia...ale to dawno bylo i nie pamietam co dokladnie to bylo
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie w rodzinie te sa problemy krazeniem; mi awsze zimno, moe tez mam to rodzinne
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
up up
|
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
ja co prawda nie jestem w stanie pomóc jeśli chodzi o złe krążenie, ani tym bardziej doradzić, ale ponieważ jest to wątek o żółtych paznokokciach to chciałam sie podzielić niedawną zdobyczą
a mianowice, zakupiłam tabletki wybielające firmy Essence, kosztowało mnie to chyba z 15zł, a efekt wspaniały!!! nigdy nie miałam białej płytki paznokcia, tylko tąką brzydką przezroczystą, ni to żóła ni to tym bardziej białą, po 10 minutkach moczenia w wodzie z rozpuszczoną tabletką ( może być nawet 1/2 tabl.) paznokietki wreszcie są białe ![]() na mnie podziałało i szczerze polecam
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Przebarwienia po lakierze
Nie znalazłam takiego wątku, ale jeśli jednak zdublowałam, to proszę mnie do tamtego odesłać
![]() Jak można pozbyć się przebarwień na paznokciach po lakierze? Niestety po czerwonym lakierze zostały mi różowe paznokcie... Nie dałam głupia najpierw bazy, no i teraz mam Jakie są domowe sposoby, oprócz moczenia w wodzie z sokiem z cytryny/smarowania paznokci sokiem z cytryny? Bo to mi nie pomaga...
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przebarwienia po lakierze
Up!
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie pomoże?
|
|
|
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz co spróbuj moczyć w cytrynie pomieszanej z soda gdyz ogolnie soda ma właściwości wybielające.Ja tego nie próbowałam ale kiedys gdzieś czytałam o tym.
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Czasami jak lekko zmatowisz plytke, przebarwienia schodza, gdzyz powstaja na wierchnich warstwach paznokcia, a matowiac plytke sciagasz ich okolo czterech ze stu istniejacych ;] I rowniez mozesz sprobowac kapieli w soku z cytryny ;]
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Albo możesz kupić sobię taką najzwyklejszą na świecie polerkę. W kioskach ze 4 zł kosztuje.
Jak będziesz je matowić przebarwienia znikną, a dodatkowo sobie pięknie wypolerujesz pazurki |
|
|
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
przbarwienia od lakieru
Jakis czas temu malowalam paznokcie na czerwono dosc tanim lakierem a na to jeszcze ochronke. Gdy ostatnio raz zmylam ten lakier (a uzywalam go juz wczesniej wiele razy i nic sie nie dzialo) zostaly mi na stale pomaranczowe przebariwenia ktorych nie da sie niczym usunac. Ciekawi mnie ktora substancja majaca stycznosc z lakierem na paznokciach sprawila ze zostal stały slad na płytce, moze mialyscie podobne przypadki, czym byly spowodowane?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przbarwienia od lakieru
Bylo juz pare watkow na ten temat dokladniejszych info szukaj w wyszukiwarce...
mimo ze kilka razy malowalas paznokcie na czerowo nie od razu ci sie kolor zmieni... uzywaj jakaś baze pod ten czerwony lakier chocby zwykly bezbarwny |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ja mam żółte paznokcie po balsamie brązującym, resztki dostawały się pod paznokcie i efekt jest okropny
Czy cytryna pomoże? Chodzi mi o jakieś domowe sposoby. Jeśli pomożecie będę bardzo wdzięczna, bo dzisiaj idę na wesele i brzydko to wygląda.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie miałam probelmu z żółtymi paznokciami. Do czasu, kiedy to zaczęłam używać odżywki i lakierów Sally Hansen. Niestety po tych specyfikach moje paznokcie stały się obrzydliwie żółte, pomimo tego, iż lekiery były mleczne, a nie ciemne.
Uparłam się jednak, że pozbędę się zółci z moich paznokci i udało się. Najpierw starłam wierzchnią warstwę polerką. Niewiel to pomogło, więc za radą wielu z Was, zastosowałam cytrynę. Trzymałam palce w połówce sytryny. Wczesniej nałożyłam na skórki i paznokcie witaminę A+E. Cytrynowych palców nie zmywałam. Pozostałości wtarłam w paznokcie. Cudem paznokietki stały się dużo jaśniejsze. Na koniec delikatnie przetarłam paznokcie zmywaczem aby je odtłuścić i pomalowałam wybielającym lakierem Inglota. Zastsosowałam też białą kredkę i paznokcie są jaśniutkie. Wyglądają naturalnie i zdrowo. Pozdrawiam, Marcepanka |
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
podpinam się pod wątek, również mam problem z żółtymi paznokciami. Już jakiś czas temu się ich pozbyłam gdyż przyczyną ich żółknięcia było malowanie ciemnymi lakierami i zupełnie od nich odstąpiłam zainwestowałam nawet w odżywkę, paznokcie oczywiście się polepszyły, aż do teraz.
Co może być przyczyną tego zjawiska, dziwi mnie fakt, że zżółknął mi cały paznokieć wtedy tylko doszło do połowy. Wtedy żółty kolor zaatakował wszystkie paznokcie a teraz tylko jeden cały i kawałek drugiego. Czy może być to objaw choroby?? jak sobie z tym radzić?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
up
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
up
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!mam ten sam problem
od pewnego czasu pożułkły mi paznokcie u rąk.Ciałam zakupić jakąś odżywkę wybielającą.Jaką polecacie?może z essence?albo z wibo(lovley)?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny miałam całkiem niedawno problem z żółtymi końcówkami, bo po pierwsze używałam balsamu brązującego i chcąc-nie chcąc zawsze się dostawał pod paznokcie, a po umyciu rąk najwidoczniej trochę go tam zostawało tym bardziej że (po drugie) miałam wtedy na paznokiach dość intensywny kolor i nie chciałam wtedy szorować szczoteczką paznokci. Po jego zmyciu byłam przerażona. Ale naczytałam się wiele o cytrynie no i pare razy w ciągu dnia wcierałam ją w paznokcie, podczas mycia starą szczoteczką do zębów szorowałam je pastą po zębów(podobno dobrze się sprawdza pasta wybielająca, ale w tamtej chwili takowej nie miałam
) a przed spaniem do miseczki wlałam trochę mleka a do niego dodałam kawałek cytryny i ją trochę wycisnęłam. Moczyłam w tym pazurki ok. 15 minut, no a przed samym spaniem patyczkiem do uszu nasączonym wodą utlenioną przeczyściłam paznokcie. Efekt następnego dnia był naprawdę dobry! No i po południu na zakupach zainwestowałam w odżywkę z Joko "Zadbane paznokcie, odbudowa i wzrost" - na opakowaniu pisało m.in., że niweluje zażółcenia i daje on lekkie zabarwienie (prawie niewidoczne, paznokieć jest jedynie bardziej "mleczny") no i rzeczywiście po jego użyciu moje paznokcie wyglądały ładnie i tak się pozbyłam zażółceń Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś pomogą moje rady
|
|
#204 |
|
BAN stały
|
czy lakier musi pasowac do jakiegos elemetu w w ktory jestesmy ubrane?
|
|
|
|
|
#205 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz po prostu najpierw maluję bezbarwnym lakierem, a później nakładam ciemniejszy kolor
|
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to tam miałam potem żółte paznokcie jak zmyłam. A warstwę odzywki jako bazę zawsze daję, nawet dwie warstwy, bo plytka jest wtedy rowna i ładniej lakier wygląda i się trzyma! więc to na pewno nie od tego. Felerny lakier? Może Ty miałaś ten sam? |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Ja obecnie maluje na kryjace kolory i czekam az mi przebarwienia odrosna. Malowalam lakierem Nivea colour mini, kolorem59 Yellow sparkle. Przebarwil mi na zolto. Wyglada to okropnie. Nauczka dla mnie zeby nie isc na latwizne i pamietac o bazie
|
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
Brzydkie paznokcie u nóg.
Mam problem z moimi paznokciami u nóg.
Mają one żółtawy odcień, paznokieć na 2 palcu [tym obok dużego] jest rozdwojony i często mam pod nim strupki, czasami odpada. Z resztą większość też jest rozdwojona, i łamie się. A skórki przy paznokciu na dużym palcu są twarde jak kamień. Byłam z tym u dermatologa, a on powiedział że "taka jest ich uroda". A jak ja się pokażę w lecie na basenie z takimi paznokciami? Ehh. Chyba da się z nimi coś jeszcze zrobić? Jeśli tak to proszę o pomoc. PS: mam 14 lat
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzydkie paznokcie u nóg.
jeśli rzeczywiście to żadna choroba, bez problemu można pokryć pazurki żelem / akrylem (jeśli mają one jakieś przebarwienia to przydałby się kamuflaż). Masa pięknie się trzyma u paznokci stóp więc sie może okazać że na lato (lipiec / sierpień) jeden zabieg ci wystarczy.
Tylko pamietaj, nie możesz mieć żadnych ran (strupków) na pazurkach kiedy pójdziesz do stylistki. Możesz też regularnie stosować odżywki i pomalować na ciemny kolor to też zakryje defekty płytki paznokcia. Na twardą skórę stosowałabym regularnie peelingi, maski i balsamy głęboko nawilzające (a jeśli chcesz sobie zafundować coś więcej to proponuję kilka zabiegów parafinowych na stopy), ale to już jakiś wydatek. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

pomozcie jesli potraficie drogi wizazanki bo mi juz rece opadaja 

) a przed spaniem do miseczki wlałam trochę mleka a do niego dodałam kawałek cytryny i ją trochę wycisnęłam. Moczyłam w tym pazurki ok. 15 minut, no a przed samym spaniem patyczkiem do uszu nasączonym wodą utlenioną przeczyściłam paznokcie. Efekt następnego dnia był naprawdę dobry! No i po południu na zakupach zainwestowałam w odżywkę z Joko "Zadbane paznokcie, odbudowa i wzrost" - na opakowaniu pisało m.in., że niweluje zażółcenia i daje on lekkie zabarwienie (prawie niewidoczne, paznokieć jest jedynie bardziej "mleczny") no i rzeczywiście po jego użyciu moje paznokcie wyglądały ładnie i tak się pozbyłam zażółceń
Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś pomogą moje rady