Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-18, 08:21   #4951
poli230
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Asik - lokalne grupy sprzedazowe na fb albo olx, u mnie sporo tego. Sprzedaj taniej albo wymien na dady, chusteczki czy coś potrzebnego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 08:55   #4952
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dzwoniła moja mama, że może bym dziś na ktg już torbę do szpitala wzięła? Bo może mnie zostawia. A ja się pytam, z jakiej paki mają mnie zostawić? Bez skurczy? To co że rozwarcie jest. Takie rozwarcie to i do piątku może być. Ech....

Deszcz leje, na spacer nie wyjdę. W domu wszystko wysprzatane.
A mnie aż nosi.
Jeszcze mąż wrócił z pracy z nocy , pyta się czy są skurcze, a ja do niego, że przez niego nie ma, bo mi w tym nie pomógł.

Czy wy też jesteście takimi tykającymi bombami?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 09:15   #4953
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny Ciągle nie mogę uwierzyć że to nasze dziecko! A jak patrzę na męża, takiego dużego, silnego i męskiego jak nosi tą naszą kruszynę to mi łzy w oczach stają. Mąż stwierdził, że sam nie sądził że będzie taki wrażliwy chociaż już dawno prorokował że na pewno się rozpłacze jak małego zobaczy i tak było. Stwierdził też, że ładne to nasze dziecko i nie sądził że z nas dwojga może coś tak ładnego powstać
Madzialenka ja też się zarzekałam, że jade tylko na ktg i w żadnym wypadku w szpitalu nie zostaję (a tak prognozowała tesciowa) no i miała rację z tym że ona twierdziła, że mnie zostawią na wywołanie a tu się wszystko naturalnie potoczyło. Z tym że ja od niedzieli czułam skurcze w miarę regularne co 6-7minut ale prawie nie bolesne.

Ania, Aniołek serdeczne gratulacje Porody ekspresowe.
U mnie parcie trwało dość długo bo chyba jakieś 40 minut. Niby Antoś mały ale nie mogłam główki urodzić. Lekarka uciskała mi brzuch przy każdym parciu a po każdym skurczu sprawdzała tętno i były momenty że serduszko biło bardzo wolno, już się bałam że będą chcieli kleszczy użyć albo próżniociągu. Ale po powiększeniu nacięcia w końcu się udało.
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 09:33   #4954
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ostatni dzień lata tak, tatusiowie są zakochani w swoich dzieciach. Mam wrażenie, że dopiero po porodzie dociera do nich, że to ich dziecko. Ich własne. Ta mała kruszynka 😍

By był numer, jakby i mnie zostawili. Ale ja nie mam skurczy. Wczoraj miałam silne napinania brzuchu i już myślałam, że coś z tego będzie. Ale dziś spokój.
Ja też Mai nie mogłam wyprzeć. To moja trauma. Też mi próżnociąg groził. Dopiero nacięcie pomogło.

Stary 2017-09-18, 09:39   #4955
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Rojku jakie plany na dziś? Ostatni dzień w domu.
Jeszcze leżę i wypoczywam :P
Ale mam w planach jeszcze coś tu pozgarniać, potem do urzędu gminy lecieć coś złożyć, potem odbieram dziewczyny i na balet z Anielą. Jeszcze jakbym skombinowała paprykę, to bym zrobiła takiego pyyyycha dipa, bo ostatnio zrobiłam i tak dobry, że za szybko znika

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
A co do Wigili to my zawsze i u rodziców i u teściów.Już mi raz szwagierka dowalila że w tym roku wogilie robimy my bo małe dziecko.Yhy niech nawet na to nie liczy ze będę stała przy garach i szykowała dla 20 osób.
My jak robiliśmy, to każdy coś przynosił. My robiliśmy najmniej, bo udostępnialiśmy miejsce
Stary 2017-09-18, 09:42   #4956
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rojku wypoczywaj, wypoczywaj. Jutro z samego rana masz się zgłosić do szpitala?

Stary 2017-09-18, 09:48   #4957
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Ostatni dzień lata Anoś śliczny

Aniołek, Ania- gratulacje dziewczyny, Zuzia piękna

A u nas uczulenie na Pampersy, używaliśmy Dady z Biedronki dupka była śliczna, natomiast jak się skończyły zaczęliśmy używać oryginalnych Pampersów i po dwóch dniach wysypka i zaczerwieniona skóra :/
Mam tego dwie duże paczki, bo dostaliśmy w prezencie i nie wiem co z nimi teraz zrobić, bo wyrzucić trochę szkoda.

Wystaw na Olx - ludzie bardzo często tam kupują. Ja tez wystawiam dzisiaj dwie paczki Pampers Premium Care 1 po 88 szt ponieważ wczoraj przerzuciliśmy sie na 2 i juz Oluś sie nie przesikuje

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-18, 09:52   #4958
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu ooo czyli to była wina za małych pieluszek?

Stary 2017-09-18, 09:56   #4959
pawie
Raczkowanie

Nooo wreszcie coś ruszyło!
aniolekKB, gratulacje Emilko witaj na świecie!
ania_mala, dla Was również gratulacje

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Od następnego poniedziałku w lidlu znowu ciuszki dziecięce, staniki do karmienia, śpiworki, ręczniki itp.
Ooo ale ja się raczej nie wyrwę, a męża pewnie ciężko będzie mi przekonać...

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ola już dzisiaj ok ale łapię chyba jakąś depresję. Nie mogę poradzić sobie z Hani brzuszkiem. Miałam być w piątek u prywatnego pediatry, ale babeczka ma urlop i będzie dopiero we wtorek. Hania od 3 rano usypia na 5 minut a potem płacze i tak w kółko. Mąż kupił czopki viburcol ale nie liczę na cud. Używała któraś tych czopków dla dzieci? Jestem zmęczona, w☠☠☠☠i.na i totalnie psychicznie na dnie. Jeszcze w tym tygodniu mąż znowu ma służby i więcej go w domu nie będzie jak będzie. Sorry za marudzenie ale może któraś z was zna magiczny środek na to wszystko.
Rozumiem Cię niestety też coraz częściej czuję zmęczenie i zniecierpliwienie Łudzę się, że może po skończonym miesiącu będzie coś lepiej ech, czasem sama już nie wiem co myśleć i robić...

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
właśnie wykonałam przelew, teraz już postanowione, Święta w tym roku całą czwórką spędzamy w Białce Tatrzańskiej
Super my chodziliśmy na dwie Wigilie, nie wiem jak będzie w tym roku... nie zdziwię się jak pójdziemy tylko do moich rodziców, a do męża rodziny zajrzymy w święta Za to co roku na Sylwestra jeździliśmy do domku w góry, a w tym roku trzeba będzie odpuścić
W ogóle zauważyłam, że dość kiepsko znoszę ograniczenia jakie niesie z sobą rodzicielstwo...

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dobrze mówiłam że niedługo urodze.Pewnie z nerwow.Okazało sie że męża bratanica ma raka..Dziecko ma rok..
Ech... straszne, ale mam nadzieję, że Mała z tego szybko wyjdzie

ostatni_dzien_lata - słodki Antoś!

blekitnams - super prezent i fajny pokoik
pawie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 10:01   #4960
rojku
Rozeznanie

Madzialenka12344321 mam być na 11stą, a torbę weź. Nie zaszkodzi mieć przy sobie. Jak to mam torbę w bagażniku :P
Stary 2017-09-18, 10:04   #4961
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Powiem wam jeszcze że rano przeżyłam szok jak stanęłam z ciekawości na wadze! Założyłam moje ulubione dresy i wydały mi się jakieś podejrzanie luźne w tyłku i udach. Na wadze -9 kg!!! Ja nawet tyle w ciąży nie przytyłam! Według ostatniego pomiaru od wagi sprzed ciąży(pomijając to ze 4 kg na początku schudłam) to bylo jakieś 3,5 kg na plusie. Ale w ostatnim miesiącu przybierałam prawie kilogram tygodniowo. Teściowa wczoraj twierdziła że duży brzuch jeszcze mam - 5 dni po porodzie to mam być już płaska jak deska zwłaszcza że nigdy taka nie byłam?! I tak dziwnie szczupła się sobie wydaję

Apropo przesikiwania to my też wczoraj mieliśmy taką niespodziankę po karmieniu podnoszę małego a tam mi jakoś dziwnie mokro - pielucha prawie sucha a wszystko inne mokre - całe plecki, pajac, pielucha tetrowa, rożek i nasze prześcieradło i materac bo karmiłam na leżąco na łóżku. Nie wiem jak mały to zrobił, chyba sobie siusiaka do tyłu zawinął
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-18, 10:09   #4962
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rojku tak mówisz? Ja to dziś od poniedziałku jestem jakoś sceptycznie nastawiona. Ale może faktycznie wrzucę do samochodu torbę. Albo może lepiej książkę. Jakby mnie zostawili i bym miała kisnąć na patrologii 🤐😱

Ostatni dzień lata oooo to zaszalalas z wagą super! Ja przytyłam 12 kg. Z Mają przytyłam 16, ale schudłam 26. Masakra. A też mi teściowa dokuczala, że jestem gruba i za wolno chudnę.

Ech... Mam nadzieję, że mi się teściowa do szpitala nie wpakuje. I nie przyniesie alergenów. Jakos mam źle przeczucie.

Stary 2017-09-18, 10:16   #4963
pawie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Madzialenka co do psa to na początku było strasznie i nie wiedzieliśmy co zrobić, a teściowa powiedziała że psa nie weźmie. Warczal na małego, w ogóle jeczal non stop i nie wpuszczalismy go do sypialni nawet. Po kilku dniach sam się ogarnął, obwachal sobie Olisia i teraz leci pierwszy jak mały zaplacze 😁 podsumowując potrzebowal kilku dni na ogarnięcie się, ale teraz jest już ok 😊
U nas z psem jest tak o, na szczęście szczekanie (a to istny mały szczekacz) chyba za bardzo nie rusza Małego - mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej zastanawiam się tylko jak to będzie jak Mały zrobi się bardziej mobilny, jak wtedy będą się dogadywać

Cytat:
Ja to dziś zakopuje się pod kocem z Książką. Mam parszywy humor.
ależ bym się tak zakopała...
Cytat:
Deszcz leje, na spacer nie wyjdę. W domu wszystko wysprzatane.
A mnie aż nosi.
U mnie fajna pogoda i nawet poszłabym z Małym na spacer, ale jakoś nie mogę się przełamać. Mam wrażenie, że na pewno od razu zacznie płakać albo domagać się piersi... ech, mam wrażenie, że kiepska ze mnie mama pewnie się dziś tylko powerandujemy na tarasie

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
A u nas uczulenie na Pampersy, używaliśmy Dady z Biedronki dupka była śliczna, natomiast jak się skończyły zaczęliśmy używać oryginalnych Pampersów i po dwóch dniach wysypka i zaczerwieniona skóra :/
Mam tego dwie duże paczki, bo dostaliśmy w prezencie i nie wiem co z nimi teraz zrobić, bo wyrzucić trochę szkoda.
Na te zielone? Ja z kolei mam mieszane uczucia co do Dady - nie podoba mi się ta siateczka - czasem przykleja się Małemu do pośladków Natomiast najmiększe w środku wydają mi się te z Lidla

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Wystaw na Olx - ludzie bardzo często tam kupują. Ja tez wystawiam dzisiaj dwie paczki Pampers Premium Care 1 po 88 szt ponieważ wczoraj przerzuciliśmy sie na 2 i juz Oluś sie nie przesikuje
To my mieliśmy odwrotnie - musieliśmy kupić mniejsze, bo "jedynki" były za luźne i siusiu zwyczajnie wypływało dopiero niedawno wróciliśmy do rozmiaru 1
Stary 2017-09-18, 10:18   #4964
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Rojku tak mówisz? Ja to dziś od poniedziałku jestem jakoś sceptycznie nastawiona. Ale może faktycznie wrzucę do samochodu torbę. Albo może lepiej książkę. Jakby mnie zostawili i bym miała kisnąć na patrologii 🤐😱
No ja Kindle'a obowiązkowo biorę Poza tym jak się młody urodzi to jak będzie tak jak poprzednio to ja przez pierwszą noc z wrażenia i tak spać nie będę mogła.
Stary 2017-09-18, 10:20   #4965
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Pawie spróbuj ze spacerkiem. A może to podziała i będzie ładnie spał?

Stary 2017-09-18, 10:20   #4966
pawie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Powiem wam jeszcze że rano przeżyłam szok jak stanęłam z ciekawości na wadze! Założyłam moje ulubione dresy i wydały mi się jakieś podejrzanie luźne w tyłku i udach. Na wadze -9 kg!!! Ja nawet tyle w ciąży nie przytyłam! Według ostatniego pomiaru od wagi sprzed ciąży(pomijając to ze 4 kg na początku schudłam) to bylo jakieś 3,5 kg na plusie.
Nooo ten spadek kg jest magiczny Ja w sumie od grudniowej wagi przytyłam 7kg, a od najniższej w ciąży 9kg, bo na początku schudłam 2kg Jak się ostatnio ważyłam to miałam właśnie tę najniższą ciążową czyli zawsze to te 2kg mniej niż przed ciążą ale brzuszek (przynajmniej na razie) nadal nie ten...
Stary 2017-09-18, 10:21   #4967
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rojku hehe też tak miałam.

Idę sobie pazurki u stóp zrobić. Zawsze to coś. 😊

Stary 2017-09-18, 11:53   #4968
Asik1604
Zadomowienie

Madzialenka Pawie, tak te zielone Pampersy Baby Dry.
Nie spodziewałam się, że od markowych Pampersów dziecko może dostać uczulenia, ale to ewidentnie wina pieluch, bo odkąd przeszłyśmy z powrotem na Dade krostki stopniowo zaczynają zanikać.

Macie racje dziewczyny, wystawie na Olx, bo szkoda, żeby się zmarnowały.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 12:04   #4969
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ooo proszę. Ja mam ich jedno opakowanie kupione rozmiar 2. Zobaczymy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-18, 12:53   #4970
migotka889
Raczkowanie

Heeej, strasznie duzo piszcie, zaraz spróbuję nadrobić.
Byłam dziś w szpitalu u mojego lekarza prowadzącego. Czekałam 2 godziny.... Po zbadaniu stwierdził, ze mały nadal wysoko, szyjka długa. Skurczy brak oczywiście. Zrobił mi usg, wedlug którego maluch ma juz 3800. Spojrzał na wymiary mojej miednicy i podjął decyzję o cc. W czwartek będę miała synka po drugiej stronie brzucha Boję się strasznie jak to bedzie. W dodatku wiadomo, czeka mnie dłuzsza wizyta w szpitalu .. ech.
Mam pytanie do dziewczyn po cc, jak sobie radziłyscie w szpitalu? Chodzi mi o wstawanie z łózka i ogólnie zajmowanie się maluchem.
migotka889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 12:56   #4971
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Migotka oooo proszę. To jednak CC. Ale ty chyba wolalas, co? Do czwartku mało czasu zostało. W środę kładziesz się do szpitala? Powodzenia.

Stary 2017-09-18, 13:15   #4972
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka889 Pokaż wiadomość
Heeej, strasznie duzo piszcie, zaraz spróbuję nadrobić.
Byłam dziś w szpitalu u mojego lekarza prowadzącego. Czekałam 2 godziny.... Po zbadaniu stwierdził, ze mały nadal wysoko, szyjka długa. Skurczy brak oczywiście. Zrobił mi usg, wedlug którego maluch ma juz 3800. Spojrzał na wymiary mojej miednicy i podjął decyzję o cc. W czwartek będę miała synka po drugiej stronie brzucha Boję się strasznie jak to bedzie. W dodatku wiadomo, czeka mnie dłuzsza wizyta w szpitalu .. ech.
Mam pytanie do dziewczyn po cc, jak sobie radziłyscie w szpitalu? Chodzi mi o wstawanie z łózka i ogólnie zajmowanie się maluchem.
Źle
Niestety musisz wiedzieć, że na początku jest ciężko, ale jak tylko zaczniesz chodzić, to ruszaj się jak najwięcej, spaceruj. W piątek wieczorem będzie już fajnie
Też się bardzo boję jak to będzie. Przy 1 cc dali mi Kostka do karmienia, zabrali na noc, zebym odespała, a rano juz był ze mną mąż do pomocy. Zmieniał pieluchy i podawał synka do karmienia. A teraz będę sama.. jestem ogólnie bardziej przerażona niż przed pierwszym porodem tak, jakbym czekała na trudny egzamin, do którego się nie uczyłam, ale chodziłam na zajęcia

Pawie, a dlaczego odpuścicie wyjazd w góry? Jezdziliscie wczesniej na sylwestra ze znajomymi? Z dziecmi jest tak, że pozwalają przypadkiem odkrywać nowe zajęcia i miejsca, które sprawią nam radość.
I czy Twój synek ma na imię Mały?

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 13:40   #4973
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka dlaczego będziesz sama? Mąż z Kostkiem będzie siedział?

Stary 2017-09-18, 14:07   #4974
migotka889
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
3mam kciuki ✊

Witam się rozpakowana. Poszło ekspresem. O 13 wchodziliśmy do szpitala, a o 15.05 Emilka już była po tej stronie. Bolało jak diabli a o partych chciałabym jak najszybciej zapomnieć. Nie nacinali mnie, ale pękłam i trzeba było zszywać. Leci ze mnie strasznie. Masakra. Wszystko mnie boli, jeszcze musieli założyć mi cewnik, bo macica nie chciała się obkurczyć.
Emi jak na ten tc, to duża 3640 g i 60 cm.
Ja tu się na kruszynkę nastawiałam, a tu taki zonk 😉 jeszcze dzisiaj na usg wychodziło niecałe 3400 😁

Super! Gratulacje😉

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Migotka oooo proszę. To jednak CC. Ale ty chyba wolalas, co? Do czwartku mało czasu zostało. W środę kładziesz się do szpitala? Powodzenia.

Jak zmieniłam zdanie, ze jednak wolę sn to wyszło ze będę miała cc Kobiecie nie dogodzisz. Tak w środę przed 8 mam się zgłosić do szpitala.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Źle
Niestety musisz wiedzieć, że na początku jest ciężko, ale jak tylko zaczniesz chodzić, to ruszaj się jak najwięcej, spaceruj. W piątek wieczorem będzie już fajnie
Też się bardzo boję jak to będzie. Przy 1 cc dali mi Kostka do karmienia, zabrali na noc, zebym odespała, a rano juz był ze mną mąż do pomocy. Zmieniał pieluchy i podawał synka do karmienia. A teraz będę sama.. jestem ogólnie bardziej przerażona niż przed pierwszym porodem tak, jakbym czekała na trudny egzamin, do którego się nie uczyłam, ale chodziłam na zajęcia

Pawie, a dlaczego odpuścicie wyjazd w góry? Jezdziliscie wczesniej na sylwestra ze znajomymi? Z dziecmi jest tak, że pozwalają przypadkiem odkrywać nowe zajęcia i miejsca, które sprawią nam radość.
I czy Twój synek ma na imię Mały?

Dzięki, spodziewam, się, ze nie będzie lekko, ale jakoś trzeba będzie przeżyć.
My ciagle się zastanawiamy nad imieniem, nie możemy się dogadać hehe Jeżeli nic się nie zmieni będzie miał na imię Szymon. 😊
migotka889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 14:08   #4975
czbasia
Zakorzenienie

Melduje ze u mnie cisza. Bylam w pracy na kawie. Wszyscy stwierdzili, ze brzuch opadl. Faktycznie cos jest na rzeczy bo moge ganiac i zadyszki nie mam. Spiaca jestem okrutnie. Mialam sprzatac a leze z pilotem w reku i ciasteczkami.

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 14:10   #4976
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Migotka my też nie mamy jeszcze imienia ustalonego. 🤐

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Czbasia witaj w klubie. U mnie też zupelna cisza. Aż mi się nie chce iść na ktg.

Stary 2017-09-18, 14:24   #4977
marttb
Zakorzenienie

aniolek, ania - gratulacje! Odpovzywajcie i cieszcie się maluchami

blond - miałam pytać o psa, madzialenka mnie wyprzedzila, dobrze że się klimatyzuje

pawie- u nas na szczęście też małej nie rusza szczekanie, przywykła w brzuchu. Co do wyjść na podworka, spróbuj, choćby blisko domu, to dodaje trochę pozytywnych emocji do tego gnicia w domu. Zgafzam się z lilką, że z dziećmi też może być fajnie. Mąż ostatnio stwierdził że z dziećmi to nawet lepiej, bo mnóstwo rzeczy można robić, których we dwoje byśmy nie zrobili.

madzialenka- oby teściowa darowała sobie wizyte w szpitalu, nie potrzeba Ci przy noworodku problemow z alergią Mai.powodzenia z pazurami

migotka - tak jak lilka, było tragicznie, ale też przez obkurczanie macicy. Tak jak lilka pisze - chodzić i jeszcze raz chodzić. Jak rozchodziłam się to było super, ale jak się zastałam to tragedia. Mąż w dzień bardzo dużo pomagał przy małej, był praktycznie ciągle i przebierał, podawał do karmienia.

spałam 3 godziny z Zosią a w nocy obudziła się tylko o 1 i 5:30 gdyby nie moja nadgorliwość - na każde kwęknięcie, westchnienie jak na złość się budziłam z myślą - teraz to na pewno chce jeść i dawałam jej pierś, a ona nie chciała. No ale ja się budziłam.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Aaaa pierwszy raz użyłam laktatora i zamroziłam 140 ml mleka - myślicie że to jest jedna porcja? Czy za mało? dzisiaj mamy 4t2d. Uznałam że w razie jakiejs nieplanowanej sytuacji lepiej mieć jakiś zapas w domu.

I pytanie do mam- jak to jest ze zmianą pampersa. Mała śpi już 4 godziny, talże od 4,5h nie zmieniłam i nie wiem czy budzić i zmieniać czy dac jej spać? Nie chcę odparzeń, ale skoro śpi to raczej tragedii w tym pampku nie ma? Normalnie zmieniamy max co 3 h, bo albo jej przeszkadza albo wiem że jest k.pa

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 14:26   #4978
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta pazurki sobie zrobiłam. Łazienki wysprzątalam. Obiad zrobiłam.
Ładnie Zosia śpi. Super. To chyba nie jesteś aż tak umęczona?

Wasze dzieci niedługo będą miały miesiąc a nasze jeszcze w brzuchach...

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Marta jakby miała za mokro to się obudzi
Ja nie wybudzalam na zmianę pieluszki.

Stary 2017-09-18, 14:27   #4979
agnieszka_kak
Zadomowienie

Gratuluje nowym dzieciom i ich mamom! I zazdroszcze szybkich porodow!

Dzisiaj wybralam sie do doradczyni laktacyjnej z moim wiecznie glodnym dzieckiem. Poradzila mi sprobowac masaz brzuszka przez 2-3 dni aby sprawdzic, czy moze mala po prostu ma wzdecia/powietrze w zoladku po jedzeniu i dlatego zachowuje sie, jakby chciala wiecej jesc. Sprobuje, zobaczymy.

Ledwo przyszlam do domu to odebralam telefon, ze ominelam wizyte u lekarza, ale maja wolny termin dzis o 13:40. Zgadnijcie, gdzie ten lekarz? oczywiscie 100 metrow od tej pani od laktacji :/ Wiec nakarmilam mala i z powrotem te sama droga...
Eliza ma juz 3.7kg, co oznacza, ze przytyla prawie 300g w ciagu ostatnich 6 dni, podczas gdy norma to 150-250g. W sumie to nie niespodzianka, jak widzialam ile ona je...

Za pierwszym razem wsadzilam ja w chusto-nosidelko close caboo, bardzo dobre na krotkie trasy (tak godzine, poltorej), potem juz mala ma dosc i przelozylam ja do pozycji kolyski. Za drugim razem poszlam z wozkiem, tez dobrze sie sprawdza i leciutko sie prowadzi choc kola ma duze (babyzen recaro). Mam 3-kolowy wozek i brakuje mi blokady przedniego kola do jazdy prosto, ono jest bardzo skretne i leciutko pchne i juz skreca. Dobry do waskich korytarzy/uliczek, wozek zakreca w miejscu, nie potrzebuje dodatkowej przestrzeni na skret.
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-18, 14:28   #4980
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Marta pazurki sobie zrobiłam. Łazienki wysprzątalam. Obiad zrobiłam.
Ładnie Zosia śpi. Super. To chyba nie jesteś aż tak umęczona?

Wasze dzieci niedługo będą miały miesiąc a nasze jeszcze w brzuchach...

Ciężko było z paznokciami? Miałaś odpoczywać
Normalnie tak nie śpi, w nocu czasami jak zacznie pobudkę o 1 to później ma jeszcze o 3,4,6. Mam nadzieję że idziemy ku poprawie dzisiaj czuję się jak nowonarodzona
No my jutro mamy miesąc

W takim razie nie budzę, pewnie sama wstanie zaraz

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-09-18 o 14:29
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości