![]() |
#151 |
BAN stały
|
Dot.: Ostre moderowanie forum Intymnie
To zawsze ktoś jest winny, za czasów szkolnych to były panie nauczycielki, za dorosłości, to jest kochanka czy teściowa.
![]() Bardzo wygodne podejście do życia, obwiniać cały świat, ale broń Boże też siebie; już niejeden raz widziałam fochy na intymnie, ale wynikające nie z tego, że ktoś jest wredny (owszem, owszem, w ten ton się uderzało), ale dlatego, że się usłyszało coś, na co wcale się nie miało ochoty. Pamiętam, że już kiedyś zdziwił mnie nieco konflikt Benito z Leuwenem, ale w przestrzeń to sobie Benio akurat niczego nie rzuciła. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
No ale halo, u niektórych osób chodzi o notoryczny brak kultury wypowiedzi, obrażanie i wyśmiewanie ku uciesze innych, "jeżdżenie po kimś jak po łysej kobyle". Możemy mieć inne zdania, ale brońmy ich w sposób kulturalny, dyskutujmy, przecież nawet złość da się wyrazić w ten sposób. Nie musimy naśladować stylu wypowiedzi pt. "spieprzaj, dziadu" czy "nie od tej małpy w czerwonym". A często poziom wypowiedzi czy dyskusji jest tragiczny, zero merytoryki, tylko wbijanie szpil i małpia (
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Przegięciem mozna nazwac to co sie dzieje. Przeczytałam to jazdę na Frese... Przykre jest zachowanie tych osób. Słusznie dostały bana.
#154 |
Wtajemniczenie
|
A ja dalej nie wiem za co ceri dostała bana
#155 |
Zakorzenienie
|
Dawanie banów jest trochę uciekaniem od problemu.
Mam władzę, ktoś mi nie pasuje, to najlepiej sie go pozbyć? Wiem, że moderatorzy mają problem... Jak być sprawiedliwym, a jednocześnie nie stać się postrachem forum. Tyle, że chyba coraz częściej na tym forum osty przydzielane są za decyzją jednej osoby i niekoniecznie są słuszne. Iza za co została zbanowana? Jak ktoś nie potrafi odpowiedzieć na jej zarzuty to co? ban? Po tym co zobaczyłam straciłam wszelki szacunek do władzy tego forum. A gdzie przepraszam bardzo jakaś rozmowa?Dyskusja? Jedyne co potraficie napisać to ,,złamanie regulaminu. Ban"? Czy każda z Was pisząc w tym wątku przyszło na myśl czy warto bo może dostanie się za to bana? Czy tylko ja mam takie wrażenie, że powinnam się bać? To forum jest ogromne, podziwiałam ludzi, którzy się nim zajmują. Teraz jedynie mi przykro, że w takiej sytuacji nie potraficie załatwić tego jak dorośli ludzie... Ban stal się złotym środkiem, rozwiązującym wszystkie problemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
cóż. ja również w dyskusji nie uczestniczyłam, ale śledziłam.
Bardzo mnie zdziwiło to, że o tym, w jakich wątkach uczestniczy Fresa i jak to sobie posty nabija wypowiadają się osoby, które w większości wątków robiły kilkustronicowy offtop, pisząc po jednym zdaniu, cytując się wzajemnie i schodząc na prywatne tematy. mi naprawdę nie przeszkadza, jeśli dyskusja zejdzie na dany przykład albo coś powiązanego z tematem, sama często offtopuję odnosząc się do jakiegoś konkretnego przykładu a nie do całości wątku. nieszkodliwy jest też dla mnie offtop w wydaniu : pisze dana wizażanka długiego posta i na koniec dodaje np "XXX, fajny avek ![]() mam nadzieję, że w przypadku karania offtopów nie będą brane pod uwagę dwa wyżej wymienione. i mimo, że nic do dziewczyn nie miałam, to cieszę się, że będzie trochę czytelniej ![]() mam tylko cichą nadzieję, że wizaż nie zastosuje taktyki, którą przyjęło pewne forum pewnego czasopisma - wątków nie zakłada nikt oprócz modów, a jak się nie podoba to wypad. dla porównania: nasze plotkowe to kilka wątków dziennie z najświeższymi informacjami, czymś co nas bulwersuje itp. Tam wszystko wrzucone jest do jednego wątku: aktualności. I weź tu człowieku dyskutuj na 5 tematów jednocześnie..
#157 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, wysłało mi się dwa razy...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Powtórzę swoje pytanie zadane już wcześniej - jakich innych środków używać, jeśli jedno, drugie, dziesiąte ostrzeżenie nie skutkuje? Jeśli ktoś ma na koncie kilka punktów karnych i ma to w nosie, dalej atakuje innych użytkowników, to co mają robić w takiej sytuacji moderatorzy? Czy takie zachowanie to zachowanie "dorosłego człowieka"? Jeśli jakaś Wizażanka ma w pięcie wszystkie ostrzeżenia, zwracanie jej uwagi, karanie punktami, to jakie inne jest wyjście niż podziękowanie jej za dalsze dyskusje?
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jej post podchodził pod ostrą wypowiedz, ale kogo w takim momencie nie ponoszą nerwy i emocje? Moim zdaniem większość z wizażanek mogłaby się pod tym co napisała podpisać. I co? Wszystkie dostaniemy bana? Ktoś nie potrafił odpowiedzieć na jej zarzuty? Bo innej odpowiedzi nie widze. Tak jak Wy wymagacie od nas kultury, tak i mi teraz chcemy trochę ludzkiego zrozumienia od Was. Nie dajecie nam tego wszystkiego pojąć. Działacie za naszymi plecami (może to trochę za ostre wyrażenie, ale innego naprawde nie znalazłam), podejmujecie decyzje kto wylatuje z forum,a potem nie potraficie tego nawet racjonalnie wytłumaczyć? Myslałam, że forum tworzymy MY, a teraz powstaje ściana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
BAN stały
|
Veiovis, podważanie decyzji moda, ban. Publiczne podważania autorytetu admina, ban. Ocenianie pracy moderatora, ban.
Jak w totalitaryzmie, ![]() ![]() ![]() Dziewczyny odwalają kawał dobrej roboty, ale to są w końcu userki, co innego powiedzieć komuś jesteś chamski, w tym co piszesz na temat modki (konkretnej osoby) i jej pracy, a co innego - nie miej czelności oceniać tu sobie zachowania moderatora (inna sprawa, że od tego są pw do administracji, zgodzę się). To tak btw,i ja akurat niejednego moda lubię, ale nie za to, że jest zieloną szyszką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
BAN stały
|
Ale nawet nie chodzi (przynajmniej mnie) o bany, tylko - o to, że bany są stałe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
ale zaraz zaraz...to że ktoś wyraził zdanie na temat modów to juz grzech?? chyba kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie...a jak ktos wrażliwy jest na niepochlebne zdania na swoj temat niech nie czyta...
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni kiedys też byli zwykłymi userami, a nie rozumiem dlaczego teraz stali swięci i nietykalni. (nie chodzi o wyzywanie, ale zwykłą opinie. Niekoniecznie pozytywną) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Wizaż się rozrasta. Stworzono wiele nowych działów, w tym intymne właśnie, gdzie podejmowane są tematy trudne i kontrowersyjne. Takie podfora przyciągają różnych ludzi. Odkąd jestem na wizażu widzę, że nowych użytkowników przybyła ilość masakryczna...kiedyś dziwiła mnie liczba trzech tysięcy użytkowników na wizażu jednocześnie, ostatnio widziałam osiem tysięcy
![]() Znowu podjęty został temat wolności słowa i złych moderatorów i mam takie wrażenie, że użytkownicy chcą więcej i więcej a moderatorom zabrania się ostrzejszego podejścia. Widzę, że moderatorzy mają tu cholernie dużo roboty, więcej niż kiedyś, muszą radzić sobie z przybywającą masą uciążliwych użytkowników, ale nie mogą nadal zbyt ostro interweniować, bo znów wychodzi że są "be". ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
Tak się składa że czytałam. Wczoraj rano nie miała ostrzeżeń, udziela się głównie w grzesznicowym wątku, gdzie niestety ale muszę zmartwić niektóre użytkowniczki wieszające na nas psy, - NIE MA obgadywania wszystkich po kolei, i jest często nudno i spokojnie. Dziś rano patrzę, a tu jakieś ostrzeżenia, Ban stały, no przepraszam, chyba mam prawo wiedzieć za co, skoro podobno na takiego bana trzeba sobie ostro zasłużyć (bo jakby nie patrzeć to nie tymczasowy).
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego są rodzice. ![]() Popieram decyzje administratorów. Dla mnie sytuacja z wszechobecnymi offtopami była żenująca. Chyba wszyscy chcemy mieć możliwość prowadzenia kulturalnej dyskusji, a nie odpieranie ataków i czytanie postów nasączonych niemiłym i nieudolnym sarkazmem, jak to miało miejsce na Intymnie. Nie po to ktoś pisze o swoich problemach, by zostać wyśmianym. A atak na Fresę był czymś niezrozumiałym dla mnie. Bo tak to Fresiak, Fresia, a tu nagle zmiana frontu.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Magda udzielała się w wątku przytoczonym kilka stron wczesniej? Bo ja nie widze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do hasła "To już nie można nie zgodzić się z modem, bo ban?" to zdaje się, że połowa wypowiadających się tu osób dostałaby już bana, gdyby istotnie tak to miało funkcjonować...
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_Magda sobie zasłużyła na bana. Nie mam zamiaru dyskutować i podważać decyzji moderatorów. Gdyby były obie w porządku, bana by nie dostały.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście uwazam, ze dziewczyny w znanym nam wątku słusznie dostaly bana, ale ciągle chodzi mi o Ize i Magde (która możliwe że zasłużyla na ban tymczasowy). Iza wyrazila swoją opinie, ktoś się z nią nie zgodził i poleciała... Najpierw ban stały... Czyzby też nie pod chwilą emocji? Wenedka, to jest tylko internet. Tu wiele osób często jest nie w porządku. Tak jak i w życiu. Ale nikt Ci bana zaraz nie daje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały tamten wątek to była jedna wielka nagonka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu nie jest wałkowany tylko jeden wątek ale sprawy na całym szeroko pojetym forum plotkowym. I robiony tam jest porządek. Porządek jaki uważa za stosowne zaprowadzić AgaZ, bo nie wiem czy zauważyłyscie, że my mamy tu niewiele do gadania. I racja, ja sobie nie wyobrażam, żeby w mojej firmie pani sekretarka decydowła kogo mogę wylać ![]() I o ile nie zawsze mi sie tu wszytsko podoba i nie raz ścięłam się delikatnie z "górą", to mimo wszelkich oporów przyjmuję do wiadomości, że każdy u siebie robi sobie taki porządek jaki uważa za stosowne. Niektóre decyzje (podjęte przez szefostwo na przestrzeni tych lat, kiedy tu jestem) popieram a niektóre nie i właściwie tylko tyle mogę zrobić.
![]() |
#175 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebe_Lilly: jeśli masz jakieś uwagi odnośnie pracy którejkolwiek modki, to po prostu o tym poinformuj administratora. Zapewniam Cię, że nikt tu nie jest "Bogiem".
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ----------------- Ile razy trzeba to napisac, zeby raz to ktos przeczytał? Można się nie zgadzać i mozna się poskarżyć do AgiZ. Możesz się nie zgadzać z modem... Wprawdzie czy zostanie Ci przyznana racja to inna sprawa, ale poskarżyc sie zawsze możesz i dochodzić swoich racji. Byle bez słów na "k", na "h" i na "dupa"
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze ja tego nie rozumiem, wchodząc na forum wszyscy wiedzieli że są tu moderatorzy, którzy mają prawa do tego, żeby kogoś zbanować, upomnieć czy wlepić punkty. Naprawdę podziwiam dziewczyny, że chce im się użerać z niektórymi wizażankami. i jeszcze wszystkim źle. może czas zrobić eksperyment: zero modów przez tydzień? szybko byśmy zatęskniły.
![]() |
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.