PM 2018 cz.7 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-20, 09:39   #4351
pinaa
Zadomowienie

Dot.: PM 2018 cz.7

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Na co ja patrzę
Stary 2017-09-20, 09:39   #4352
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
A ja bylam wczoraj na spotkaniu z dekoratorka, zaspiewala nam za wszystko, czyli kosciol, bukiety, butonierki, bukiety dla rodzicow, przystrojenie auta, i na sali biale kwiaty na stoly, swiece, scianke za nami, bukiety na scianke do zdjec i plan stolow, no ogolnie wszyyystko wszystko na wypasie 4k, to duzo?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czy dużo? Każda odpowie Ci subiektywnie wg siebie. Dla jednych to grosze, dla drugich mega drogo. Jeżeli masz środki to czemu nie. Ja nie zatrudniam dekoratorki, bo dla mnie to zbędne no i dodatkowo nie stać mnie na to.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 09:42   #4353
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Manami jak tak patrzę ile masz dekoracji w tej cenie i jak u mnie to cenowo wygląda to masz naprawdę korzystną ofertę.Tym bardziej, że masz już tam wszystko i o nic nie musisz się martwić.
Cytat:
Manami kwota wysoka, ale skoro decydujesz się na dekoracje to tak czy siak musisz zapłacić Jedynym wyjściem na obniżenie tej kwoty byłoby zrezygnowanie

Pomysł na dzień chłopaka?
https://www.boredpanda.com/dadbag-a-...ampaign=dmblog
Wlasnie takich opinii mi bylo trzeba bo ja mam juz tak ze jak sobie cos wymysle to musze to miec, niezaleznie czy mnie na to stac czy nie i jak bardzo to jest glupie wtedy pytam wszystkich o rade i jak mi wszyscy odradzaja to itak to robie ale mam wyrzuty sumienia, wiec lepiej to zrobic bez wyrzutow hahaha

Wiecie jak fajnie bylo na tym spotkaniu? Jeszcze zadne mnie tak nie zajaralo, bedzie pieeeeeknieee!

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 09:47   #4354
mnicpon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
Ja będę mieć w stylu rustykalnym i boho. Myślę, że zacznę od szukania tanich a fajnych lampionów. Plastry drewna zobaczę po jakiej chodzą cenie, jak bdzie się bardziej opłacao kupić gotowe niż prosić tż o pocięcie to kupię gotowe.

Hahahaha Ja muszę wymyśleć jaki oprezent zrobię na dzień chłopaka właśnie.
To masz bardziej ambitne zadanie niz ja u mnie tylko kwiaty i swieczki, sala sama w sobie jest bardzo strojna i chce to tylko podkreslic...

Jedna youtuberka miala ostatnio boho wesele, moze cos podpatrzysz: littlestar, czy jakos tak

mnicpon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 09:48   #4355
Manami
Wtajemniczenie

https://www.ceneo.pl/4405848#cid=145...79449&pid=8036

Tutaj to pudelko

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 09:51   #4356
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie takich opinii mi bylo trzeba bo ja mam juz tak ze jak sobie cos wymysle to musze to miec, niezaleznie czy mnie na to stac czy nie i jak bardzo to jest glupie wtedy pytam wszystkich o rade i jak mi wszyscy odradzaja to itak to robie ale mam wyrzuty sumienia, wiec lepiej to zrobic bez wyrzutow hahaha

Wiecie jak fajnie bylo na tym spotkaniu? Jeszcze zadne mnie tak nie zajaralo, bedzie pieeeeeknieee!

My idziemy na spotkanie z dekoratorką w poniedziałek już podpisać umowę
Ale my bierzemy tylko podstawową dekorację kościoła(w tym nie ma żywych kwiatów), biały dywan, bukiet pod ołtarz już z żywych, 2 bukiety i kwiatka do butonierki, i to nam wyjdzie jakieś niecałe 1500 mam nadzieję.
Te Twoje 4 tys, biorąc pod uwagę, że masz w tym wszystko wszystko i to jak drogie są żywe kwiaty to mi wygląda na co prawda wysoką, ale chyba normalną cenę.
Stary 2017-09-20, 09:54   #4357
moonara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mnicpon Pokaż wiadomość
To masz bardziej ambitne zadanie niz ja u mnie tylko kwiaty i swieczki, sala sama w sobie jest bardzo strojna i chce to tylko podkreslic...

Ja też tylko chcę podkreślić, kolor wprowadzić mój talent na więcej mi nie pozwala no i też nie chcę przesadzić

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-09-20, 09:55   #4358
girlandzia
:)

Cytat:

Jedna youtuberka miala ostatnio boho wesele, moze cos podpatrzysz: littlestar, czy jakos tak

Czyli sama dekorujesz tylko stoły?
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 10:03   #4359
mnicpon
Raczkowanie

Tak, bo tylko takie dekoracje bada, nie chce przesadzic...
images.jpg
Cytat:
Czyli sama dekorujesz tylko stoły?

Stary 2017-09-20, 10:03   #4360
mnicpon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonara Pokaż wiadomość
Ja też tylko chcę podkreślić, kolor wprowadzić mój talent na więcej mi nie pozwala no i też nie chcę przesadzić

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
I sie nie zakechac przy okazji

Stary 2017-09-20, 10:11   #4361
Pauliniak182
Świeżynka :)

Cytat:
Tak, bo tylko takie dekoracje bada, nie chce przesadzic...
Załącznik 7242471

Bardzo ładnie to wygląda elegancko ale nie przesadnie moim zdaniem gdybym robiła wesele pewnie coś w tym stylu bym myślała

Pauliniak182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 10:16   #4362
mnicpon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pauliniak182 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie to wygląda elegancko ale nie przesadnie moim zdaniem gdybym robiła wesele pewnie coś w tym stylu bym myślała

Wlasnie dlatego nie chce psuc tego tiulem, czy czyms innym, kwiaty, swieczki i finito

Stary 2017-09-20, 10:28   #4363
Pauliniak182

Cytat:
Wlasnie dlatego nie chce psuc tego tiulem, czy czyms innym, kwiaty, swieczki i finito

Wiadomo- każdy ma swój gust i upodobania ja na przykład za tiulem w ogóle nie przepadam jak będę szła mierzyć suknie to z tego co oglądałam te z tiulem od razu odrzucilam

Stary 2017-09-20, 10:43   #4364
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomo- każdy ma swój gust i upodobania ja na przykład za tiulem w ogóle nie przepadam jak będę szła mierzyć suknie to z tego co oglądałam te z tiulem od razu odrzucilam

A dla mnie kiecka to tylko z tiulowym dołem Ale znowu nigdzie indziej tiulu bym nie chciała, no nie podoba mi się to.
Stary 2017-09-20, 10:50   #4365
misia_29
Rozeznanie

Cytat:
Misia zajrzalam na maila, przepadlam w tej Justin Alexander...tylko dlaczego ona jest taka droga ;(((((

No cena jest z kosmosu...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
I masz zamiar tyle wydać?

Ciekawe, masz gdzieś link do takiej zabawki?

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Wgl to odebrałam wczoraj próbki zaproszeń i papier ok i niestety mam dylemat, oba mi się podobają, jedne bardzo proste i eleganckie drugie trochę inne.
A z jakiej strony zamawiałaś zaproszenia? Jestem na etapie poszukiwań...

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
A ja bylam wczoraj na spotkaniu z dekoratorka, zaspiewala nam za wszystko, czyli kosciol, bukiety, butonierki, bukiety dla rodzicow, przystrojenie auta, i na sali biale kwiaty na stoly, swiece, scianke za nami, bukiety na scianke do zdjec i plan stolow, no ogolnie wszyyystko wszystko na wypasie 4k, to duzo?

Ja się nie znam, bo póki co myślę, żeby nie brać dekoratorki, więc nie pytałam o ceny, ale podejrzewam, że nawet jak dziewczyny napiszą, że dużo to i tak ją weźmiesz jeśli Ci odpowiada

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Tak mi mów błagam żebym nie miala wyrzutow sumienia

Jeśli wszystko ma być tak jak sobie wymarzyłaś to uwierz mi-nie będziesz żałować

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Manami kwota wysoka, ale skoro decydujesz się na dekoracje to tak czy siak musisz zapłacić Jedynym wyjściem na obniżenie tej kwoty byłoby zrezygnowanie

Pomysł na dzień chłopaka?
https://www.boredpanda.com/dadbag-a-...ampaign=dmblog
O fuuuj
misia_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 10:53   #4366
kasia0912
Zakorzenienie

Ja na dzień chłopaka TŻ dam spinki, które kupiłam

a i TŻ wpadł na pomysł żeby mojemu tacie dać przed ślubem takie spinki
https://spinkiplus.pl/products/dumny...ny-tesc-czarne

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 11:02   #4367
Pauliniak182

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
A dla mnie kiecka to tylko z tiulowym dołem Ale znowu nigdzie indziej tiulu bym nie chciała, no nie podoba mi się to.
Ja z teorii twierdzę że tiulu na sukni chociaż zmierzyć nie odmowie a nóż się zakocham

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Dopisuje się do pytania o zaproszenia tyle stron przekopalam i nic mi w oko nie wpadło...

Stary 2017-09-20, 11:10   #4368
Asiorexpl
Raczkowanie

Dziewczyny ale Wy pedzicie. Nie moge nadrobić i ciężko sie wbić! Powiem Wam że ide w piątek do salonów i troche się stresuje. Nie mam żadnego modelu wymarzonego. Nie wiem nawet jaki krój chce. Eh...

Asiorexpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 11:13   #4369
Holigula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiorexpl Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wy pedzicie. Nie moge nadrobić i ciężko sie wbić! Powiem Wam że ide w piątek do salonów i troche się stresuje. Nie mam żadnego modelu wymarzonego. Nie wiem nawet jaki krój chce. Eh...

Dasz radę Ja mierzyłam każdy fason nie patrząc czy sukienka mi się podoba. W ten sposób wiem, w czym mi na pewno nie jest dobrze i trochę ograniczyłam wybór.
Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 11:13   #4370
pinaa
Zadomowienie

Mama do mnie dzwoniła, że przyszła moja próbka zaproszenia Otworzyła i się pyta mnie dlaczego to takie puste Także oni chyba wszystkim wysyłają zaproszenia w wersji tabula rasa Ale ogólnie mówiła mi, że jej się podoba, bardzo ładne, papier porządny i ogólnie cacy W piątek będę w domu to obmacam i powiem co ja o nim myślę
Stary 2017-09-20, 11:22   #4371
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Witam !

Jako kompletna świeżynka w temacie prosze o poradę
Chciałam umówić się na mierzenie sukien w salonie w Krakowie (ale z racji zmiany kolekcji można dzwonić dopiero od poniedziałku) i.. lekko się przestraszyłam cen Konkretnie chodzi mi o salon Karolina na długiej (wiem że jest ich tam kilka) - wiecie może jak to wygląda na " żywo" z cenami?
A może lepiej suknie uszyć u krawcowej? Z tego co się zdązyłam zorientować cenowo wychodzi to lepiej....
Pomocy proszę bo lekko spanikowałam, że nie zamknę się w planowanym budżecie
Pozdrawiam !

A jaki masz budżet?
Suknie w okolicy 3 tys. są w Mendelsohn i Mendelsohn 2 (tam wypatrzylam moją suknię ). Jest też Belcanto, gdzie za 3 tys. jest suknia z bolerkiem i 2 welonami

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 11:30   #4372
mnicpon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
Dasz radę Ja mierzyłam każdy fason nie patrząc czy sukienka mi się podoba. W ten sposób wiem, w czym mi na pewno nie jest dobrze i trochę ograniczyłam wybór.
Tak, to jest najlepsza taktyka...

Stary 2017-09-20, 11:43   #4373
Pauliniak182

Cytat:

Ja za tydzień 30 idę mierzyć i też się stresuje... niby wiem co mi się podoba a co nie ale... najbardziej boję się o ceny

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
A jaki masz budżet?
Suknie w okolicy 3 tys. są w Mendelsohn i Mendelsohn 2 (tam wypatrzylam moją suknię ). Jest też Belcanto, gdzie za 3 tys. jest suknia z bolerkiem i 2 welonami

Chciałam tak do 3 tys ze wszystkim już ale im taniej tym lepiej nie robię wesela dlatego nie chcę szaleć z suknia

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Ja za tydzień 30 idę mierzyć i też się stresuje... niby wiem co mi się podoba a co nie ale... najbardziej boję się o ceny

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Chciałam tak do 3 tys ze wszystkim już ale im taniej tym lepiej nie robię wesela dlatego nie chcę szaleć z suknia

A te salony są w Krakowie?

Stary 2017-09-20, 11:46   #4374
el amor
Zakorzenienie

Cytat:

Oglądaliśmy wczoraj ponownie obrączki, zmieniliśmy znowu zdanie Babka z apartu mnie bawiła, miała totalnie wyrąbane na to, pokazywała nam te obrączki znudzona jak mops i komentowała tylko w sposób:
- No niby ładne, ale klient z nimi przyszedł po pół roku na odnowienie. Wyglądały tragicznie.
- Jak te się państwu podobają to tylko w momencie zakupu będą, chyba ze chcą państwo na własny koszt co rok je odnawiać.
- Ta się nierównomiernie wytrze.

Ostatecznie uznaliśmy, że podobają nam się matowe, ale i tak się wybłyszczą, więc weźmiemy albo delikatnie łączone (na zdjęciu), bo o dziwo nam się spodobały i pasują mi do pierścionka , albo nierodowane białe złoto, Tż zwykłą okrągła, ja z 3 diamentami, bo podobają nam się jak one schodzą do koloru słomkowego. Tż pytał babki, czy nie mają może na sprzedaż jakichś starych wytartych
Śliczne są te na zdjęciu! A te podejście do obsługi ich to koszmarne...

Cytat:
Hej ! Poszlam za ciosem i kupilam buty! Tylko nie wiem czy beda pasowac... doradzcie prosze.... dodaje jeszcze raz fotki...Załącznik 7240161Załącznik 7240166

Według mnie super!

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość

Koleżanka w weekend była na weselu - w dniu ślubu okradziono dom Panny Młodej :/ Także jeśli tego nie planowalyscie - zostawcie kogoś znajomego czy z dalszej rodziny w Waszych domach w dniu ślubu.

To straszne, ale ostatnio laska na fb też pisała w jakiejś grupie ślubnej, że okradli dom Pana Młodego.. zaczynam się martwić i sama pewnie będę coś kombinować by ktoś był u mnie i u TŻ.

Cytat:
Napisane przez zwiebel Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam na chwilę zdjęcia

Rozsądek mi to samo podpowiada. Najgorsze jest to, że ta kieca jest dokładnie taka, jaką w myślach sobie wybrałam. I w poznańskich salonach nie znalazłam drugiej podobnej
Piękna jest, ale to podstawa, żebyś się dobrze czuła jednak..

Cytat:
Napisane przez misia_29 Pokaż wiadomość
Wysłałam pw
Ja też chętnie zerknę

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Jakie macie opinie o próbie złota? Jeśli chodzi o obrączki to lepsza 585 czy 333?

Ja jestem za 585.

el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 11:46   #4375
girlandzia
:)

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
Mama do mnie dzwoniła, że przyszła moja próbka zaproszenia Otworzyła i się pyta mnie dlaczego to takie puste Także oni chyba wszystkim wysyłają zaproszenia w wersji tabula rasa Ale ogólnie mówiła mi, że jej się podoba, bardzo ładne, papier porządny i ogólnie cacy W piątek będę w domu to obmacam i powiem co ja o nim myślę
Czyli tak jak u mnie Ja z jakości papieru jestem bardzo zadowolona. Czekam na fotki

girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 11:51   #4376
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Czyli tak jak u mnie Ja z jakości papieru jestem bardzo zadowolona. Czekam na fotki

Mam jedną ale trochę kiepska, także wrócę do domu to sama zrobię zdjęcia i wstawię
Stary 2017-09-20, 12:04   #4377
Asiorexpl
Raczkowanie

No ja też chciałam zmieścić się w 3 tys. Ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Czt któraś może jeszcze polecić salony w Krakowie? Oprócz tych wymienionych

Asiorexpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 12:10   #4378
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
No ja też chciałam zmieścić się w 3 tys. Ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Czt któraś może jeszcze polecić salony w Krakowie? Oprócz tych wymienionych

Ja w Krakowie byłam tylko u Fulary i u Anny Kary i mogłabym polecić, ale tam raczej nie ma szans zmieścić się w 3 tys.
Stary 2017-09-20, 12:12   #4379
el amor
Zakorzenienie

A kojarzycie firmę Igar i Gala? Tanie i bardzo mi się podobają
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-20, 12:21   #4380
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie pamiętam nazwy, ale koleżanka polecała mi jakiś salon na Długiej gdzie są piękne suknie i super miła pani. Ona sama kupiła tam suknie za 2600

Ps. Doszła Ci moja wiadomość na pw kilka dni temu?

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości