Styczniówki 2018 - część II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-02, 12:41   #2251
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco
Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Zori to w przypadku jakiś zatruć i sanepidu. Tak mi tłumaczyli w obu miejscach.
Mam 9kg na plusie!!! I z rewelacyjnej morfologii(mówili, że zupełnie nieciążowa) spadła tak że mam prawie anemie i mam jakiś lek wdrożyć...
USG nie miałam tylko zerknął na łożysko-wszystko ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Niestety mi w 21tc już spadła hemoglobina, ale nie martw się dostaniesz pewnie żelazo i pójdzie do góry! U mnie tak było 😘
Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
U nas 27t0d i 8 kg na plusie 😁
Myślę, że to fajny wynik 😁

U mnie 6kg na plusie, ale coś czuję że teraz jak mi brzuch wystrzeli to będzie więcej. Z dnia na dzień wydaje się większy 🙈
Cytat:
Napisane przez adzia_jadzia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Byłam dzisiaj rano w labie i kiszka... wszystko poszło tylko nie glukoza. Dosłownie 2 min i już byłam w toalecie żeby się jej pozbyć.
No nic, z tym co mam pójdę do doktorki, najwyżej powtórzę...

Przyszły moje zakupy txm dla malucha , jak rozpakuję to obfocę i wrzucę razem z tymi z lumpka. Mam nadzieję usiąść dzisiaj i spisać co już mam bo puki co kupuję na ślepo trochę...

Co do torta to faktycznie drogi, u nas na komunię na 42 osoby mamcia zamawiała w maju i zapłaciła chyba ok. 100 zł. I tak jak już któraś z dziewczyn pisała słowo ślub działa tak podbijająco. Pamiętam jak szukałysmy z koleżanką miejsca na wesele, jak się przyznała to ceny ok 150 zł za os. a jak powiedziała że ważna uroczystość rodzinna to już tylko 110 zł - 120 zł...
Współczuję 😳 miałaś cytrynową czy zwykłą? Bo mi nawet weszła ta cytrynowa.

Ja czekam na wyniki posiewu z moczu, żeby zacząć leczyć tą nieszczęsną infekcję. 😠

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 12:42   #2252
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
Dziewczyn jak tam Wasze brzuszki i kilogramy bo ja z tych które równomiernie przybiera w miesiącu tyle samo czyli prawie 2 kg

brzuch mam jak wieloryb, a w ostatnim miesiącu przytyłam 4kg, a 7kg od początku.
Little przegapiłam post, że masz wizytę, dobrze że łożysko OK no mnie anemia niestety też dopadła. Biorę tardyferon znów 2x dziennie, wyniki zrobię chyba 12.10 to dowiem się czy pomaga.
Marlena zdróweczka!!
Majka jak poszło wczoraj na koncercie?

Pochwalę się, że skurcze mi się ostatnio zaczęły wyciszać. Wczoraj miałam tylko po południu kilka, a dzisiaj jeszcze ani jednego
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:02   #2253
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość

Pochwalę się, że skurcze mi się ostatnio zaczęły wyciszać. Wczoraj miałam tylko po południu kilka, a dzisiaj jeszcze ani jednego
Uwaga wylewam żale niezwiązane z wątkiem
Szczerze? Mam takiego nerwa na chóry, że podusiłabym te wszystkie śpiewające gwiazdeczki
Bez obrazy oczywiście, Tżtowi powiedziałam to samo po koncercie, mimo że grałam wczoraj z dwoma chórami i on w każdym z nich kiedyś śpiewał
Oczywiście, niektórzy potrafią przyjść na czas itp, natomiast chór młodzieżowy... Mieliśmy godzinną próbę, skończyliśmy ją, zaczęła się msza w kościele, to Ci dopiero się zaczęli schodzić
Skończyło się to tak, że przy jednym utworze w pewnym momencie przestaliśmy grać, bo nie mieliśmy pojęcia co oni tam w ogóle śpiewają i gdzie są w tym wszystkim. Na szczęście wszyscy +/- w tym samym momencie odpuścili.
Śpiewały z nami też 2 siostry, one zawsze coś odwalą. Albo się tekstu nie nauczą, albo wejdą źle, kiedyś zaśpiewały pół zwrotki i zaczęły refren... Wczoraj, mimo ponagleń dyrygenta (stały tak, że go widziały), tempo siadło tak dramatycznie, że koniec musieliśmy grać ze 2 razy wolniej niż początek.
Orkiestra też miała kilka mniejszych wpadek, niestety.
A słuchał nas p. Maciej Niesiołowski, więc wstyd Chociaż usłyszeliśmy bardzo miłe słowa od niego i prowadzących później.

I tak bardziej tematycznie - rajstopy ciążowe się u mnie nie sprawdziły wcale. Mimo, że brzuszek mam malutki, to powodowały dyskomfort i miałam je pod brzuchem ostatecznie. Czyli tak samo jak mogłabym z normalnymi

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:02   #2254
adzia_jadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Niestety mi w 21tc już spadła hemoglobina, ale nie martw się dostaniesz pewnie żelazo i pójdzie do góry! U mnie tak było 😘

U mnie 6kg na plusie, ale coś czuję że teraz jak mi brzuch wystrzeli to będzie więcej. Z dnia na dzień wydaje się większy 🙈

Współczuję 😳 miałaś cytrynową czy zwykłą? Bo mi nawet weszła ta cytrynowa.

Ja czekam na wyniki posiewu z moczu, żeby zacząć leczyć tą nieszczęsną infekcję. 😠

Zwykła z połówką cytryny wciśnietej...
U mnie mocz w miarę ok, czekam na krew z rana, zobaczymy co tam piszczy
adzia_jadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:10   #2255
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Szczerze? Mam takiego nerwa na chóry, że podusiłabym te wszystkie śpiewające gwiazdeczki
Bez obrazy oczywiście, Tżtowi powiedziałam to samo po koncercie, mimo że grałam wczoraj z dwoma chórami i on w każdym z nich kiedyś śpiewał
Oczywiście, niektórzy potrafią przyjść na czas itp, natomiast chór młodzieżowy... Mieliśmy godzinną próbę, skończyliśmy ją, zaczęła się msza w kościele, to Ci dopiero się zaczęli schodzić
Skończyło się to tak, że przy jednym utworze w pewnym momencie przestaliśmy grać, bo nie mieliśmy pojęcia co oni tam w ogóle śpiewają i gdzie są w tym wszystkim. Na szczęście wszyscy +/- w tym samym momencie odpuścili.
Śpiewały z nami też 2 siostry, one zawsze coś odwalą. Albo się tekstu nie nauczą, albo wejdą źle, kiedyś zaśpiewały pół zwrotki i zaczęły refren... Wczoraj, mimo ponagleń dyrygenta (stały tak, że go widziały), tempo siadło tak dramatycznie, że koniec musieliśmy grać ze 2 razy wolniej niż początek.
A słuchał nas p. Maciej Niesiołowski, więc wstyd Chociaż usłyszeliśmy bardzo miłe słowa od niego i prowadzących później.

I tak bardziej tematycznie - rajstopy ciążowe się u mnie nie sprawdziły wcale. Mimo, że brzuszek mam malutki, to powodowały dyskomfort i miałam je pod brzuchem ostatecznie. Czyli tak samo jak mogłabym z normalnymi

o jaa... współczuję. Ja też z tych porządnych i punktualnych, nienawidziłam kiedy my się przykładaliśmy, a ktoś pomijał próby czy naukę w domu i przychodził nieprzygotowany. Wystawia przecież wizytówkę całemu chórowi, nie tylko sobie. Rozumiem Twoje nerwy, naprawdę... Ale skoro prowadzący potem pochwalił no to dobrze, czyli nie udało im się wszystkiego zepsuć

Co do rajstop ciążowych dobrze że piszesz, mnie denerwuje wszystko co mi obciska brzuch, a dzisiaj myślałam o rajstopach grubszych na zimę. Już wiem że będę szukała w zwykłych i też skończy się na zawijaniu pod brzuchem, tak mi wygodniej
Stary 2017-10-02, 13:17   #2256
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Zwariowałam. Niedziela wieczór, a mi się chce prasować 😑 dodam tylko, że nigdy tego nie znosiłam...

na mnie też czeka prasowanie i chyba się zaraz za nie wezmę - ogólnie nie lubie wkladać do szafek nieuprasowanych ubran wiec o ile nie znikna z fotela zanim je wyprasuje to wszystko jak leci musi trafic pod zelazko. Moj mąż prasuje ale tego nie lubi wiec jako, ze wiekszosc domowych rzeczy robi on to prasowanie jest moje mimo ze to nie ejst moje ulubione zajecie ;p
ale na slub dostalismy super zelazko ze stacja parowa ze prasownaie stalo sie baaardzo znosne

Cytat:
Napisane przez literape Pokaż wiadomość
macie zasem takie uczucie jakby mial wam pęknąc brzuch? jakby ktos go od srodka napompowal i był na skraju? a moze to moj zoladek? ostatnio moge jesc zdecydowanie mniejsze porcje....
miałam - dwa razy - to przez wzdęcie...

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Ślub będzie w USC a potem tylko uroczysty obiad + deser w knajpice (łącznie z nami będzie 35 osob). Początkowo myślałam o takim standardowym torcie 2 piętrowym w stylu Naked Cake. Tort na taką ilość osób musial by mieć ok 4kg (1kg na 10 osob). Cukiernia, która najbardziej mi odpowiada podliczyla że kosztowałoby to ok 650zl. Mój TŻ natomiast uznał że skoro nie jest żadne wesele ani nic to może nie warto kupować wielkiego tortu, bo nigdy nie wiadomo czy trafimy że smakiem żeby wszystkim odpowiadało, tylko może wziąć po prostu 3-4 standardowe torty, każdy w innym smaku. I w sumie teraz nie wiem. Jakieś sugestie, rady?
tak jak juz było wczesniej - zapytaj w restauracji czy mozesz wziac tort nie z cukeirni (u nas musial byc z cukierni w razie gdyby bylo jakies zatrucie czy cos to musza miec papeiry co skad bylo na weselu. My nawet za produkty na stol wiejski czy za pieczonego prisiaka zzewnątrz musielismy miec papiery)

co do roznych smakow - dla mnie na te 35 osob nie ma sensu.. lepiej jeden uniwersalny.

Co do ceny to 650 zl za tort dla 40 osob to bardzo duzo. my za tort dla 130 zaplacilismy jakies 700 i to wtedy mielismy 3 pietra z czego jedno bylo inne (ale to moj wymysl bo chcialam jagodowe;p, reszta byla malinowa)

Witam się

ja dużo nie przytyłam - 24t5dc i na plusie 3,7 kg

w sobote troche sie nalazilismy a potem pol wieczoru i nocy bolal mnie brzuch tuz po zebrami po jednej strony a potem kregoslup... dobrze ze dzis juz wszystko bylo ok bo sb/nd nie umialam sie odnalezc w nocy...

wrocila mi awersja do chlodnej/zimnej wody... od dzis znow wracam do picia jedynie przegotowanej cieplej wody. Dobrze ze mam dzbanek/termosik to raz zagotuje wode w czajniku i pol dnia pije...

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:18   #2257
Lovvi23
Zadomowienie

Mnie też anemia dopadla... I też suplementuje się 😊

Dziś zrobiłam zamówienie na wanienke z termometrem i stelażem 😄

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:22   #2258
Barb83
Raczkowanie

Littlebeetle- hemoglobina pewnie się poprawi po zażyciu jakiegoś leku czy suplementu. U mnie w pierwszej ciąży jak spadła hem., to tardyferon lekarz przepisał, ale jakoś nie bardzo chciałam brać. jadłam codziennie pistacje, które uwielbiam i wyniki szybko sie poprawiły;-).

Adziajadzia- współczuję z tą glukozą...

majka1503- nie cierpię nieodpowiedzialnych ludzi
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:26   #2259
Kimitri
Zakorzenienie

a! i gratuluje dziewczyny 100-dniówek

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

w sobote bylismy oglądac na zywo łózeczka i wózki - i mam taki mętlik, ze nie wiem co wybrać ;/

Stary 2017-10-02, 13:28   #2260
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość

Eh. Ludzie są nieobowiązkowi. Ja też nie lubię spoźnialakich. 😠

Co do rajtstop to nie było rozmiarów w Rossmanie więc kupiłam zwykłe i zawinęłam pod brzuchem. A że sukienkę miałam luźną to nic nie było widać i było mi wygodnie 😊
Cytat:
Zwykła z połówką cytryny wciśnietej...
U mnie mocz w miarę ok, czekam na krew z rana, zobaczymy co tam piszczy
Może nic nie piszczy. Kciuki za wyniki ✊
Cytat:
Mnie też anemia dopadla... I też suplementuje się 😊

Dziś zrobiłam zamówienie na wanienke z termometrem i stelażem 😄

Też chcemy wanienkę ze stelażem. Ten termometr to fajny gadżet na pewno się przyda. Możesz dać link to sobie zerknę 😊

Stary 2017-10-02, 13:34   #2261
didi9
Raczkowanie

Dzień dobry,

ale mnie wszytsko naparza Byłam z córka w lidlu na polowaniu ubranke, al ez e nie chciałam uświadczyc porannej bitwy to juz nic nie było o 10 A do loidla mam ok 3 km Potem poszlysm na plac zabaw, pobiegała trochę, zaliczyłysmy rossmana i bazarek, potem powrót do domu i mi nogi w tyłek włażą :P

Wiecie co, ja nie wiem czy to aż tak dużo za tort jeśli cukiernia naprawdę dobra. Ja teraz zapłaciłam 200zł za tort dla córki na 2 urodziny dla 20 osób Po prostu z dobrej cukierni. Ja tez bym nie szła w różne smaki zwłaszcza przy tej ilości. Dla kogoś zabraknie "wybranego" smaku i będzie lipa, zwłaszcza jeśli to będzie dziecko

Ja też chyba dzisiaj zaczynam 26 tydzień Jutro wizyta, zobaczymy co ginka powie na moją przypadłość, czy potwierdzi, że to te żylaki.

Ja już mam kombinezony dla Małego, który nadal jest bezimienny, póki co będzie Władkiem chyba Zmienia nam się średnio raz z tygodniu Kupiłam zimowy z h&m kombinezon-śpiworek granatowy r. 50 i drugi 62 też h&m taki wiosenny miś brązowy Jestem zadowolona
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 13:34   #2262
Kimitri
Zakorzenienie

Little

po pierwsze można u mnie zmienić płeć na chłopca - wg oczekiwań

a co do drugiego postu - ja np chętnie widziałabym tam info o naszych wózkach czy innych "dużych" wyprawkowych rzeczach :P

Stary 2017-10-02, 13:56   #2263
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
Little

po pierwsze można u mnie zmienić płeć na chłopca - wg oczekiwań

a co do drugiego postu - ja np chętnie widziałabym tam info o naszych wózkach czy innych "dużych" wyprawkowych rzeczach :P
zmienione
Stary 2017-10-02, 13:58   #2264
adzia_jadzia
Raczkowanie

Też średnio przepadam za spóźnialskimi i nieobowiązkowymi, także łączę się Majka z Twoją frustracją

W załączeniu ubranka
Te z metkami to txm, a bez to lumpek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171002_124631.jpg (96,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20171002_124918.jpg (91,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20171002_125050.jpg (108,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20171002_125249.jpg (98,1 KB, 33 załadowań)
adzia_jadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 14:18   #2265
LittleBeetle
Zakorzenienie

a i ja kupiłam kilka kilka ciuszków

miałyście racje, córa zachwycona przedszkolem!
Stary 2017-10-02, 14:31   #2266
zori86
Zadomowienie

Barb83 w końcu będziesz mogła odpocząć

LittleBeetle czyli wszystko ok ja mam nadzieję, ze w tej ciąży jednak hemoglobina nie zleci za nisko, nie widzi mi się suplementacja żelazem

Majka1503 niektórzy ludzie są niepoważni. Swoją drogą mój Tż grał kiedyś w orkiestrze i też czasami się nasłuchałam pewnych rzeczy.

didi9 trzymam za jutrzejszą wizytę

Kupujecie ochraniacz do łóżeczka?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

adzia_jadzia, LittleBeetle ładne ubranka dziewczyny
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 14:35   #2267
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Świetne ciuszki dziewczyny 😊
Widzisz Little, my bardziej przeżywamy niż dzieci 😄

To i ja się chwalę ciuszkami ☺20171002_142947.jpg20171002_143111.jpg20171002_143202.jpg20171002_143256.jpg

Stary 2017-10-02, 15:05   #2268
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Zori to w przypadku jakiś zatruć i sanepidu. Tak mi tłumaczyli w obu miejscach.
Mam 9kg na plusie!!! I z rewelacyjnej morfologii(mówili, że zupełnie nieciążowa) spadła tak że mam prawie anemie i mam jakiś lek wdrożyć...
USG nie miałam tylko zerknął na łożysko-wszystko ok.

Witaj w klubie anemiczek 😝

Cytat:
Napisane przez Barb83 Pokaż wiadomość
Marlena- życzę zdrówka

Littlebeetle- kciuki za przedszkole, żeby się córci spodobało

U mnie jakoś 23/24 tydzień chyba.Jutro idę do gina. Proszę o kciuki.
Usg tym razem chyba nie będzie, bo 3 tygodnie temu było połówkowe...ile ważę dowiem się jutro, bo ważę się tylko u lekarza. Wyniki krwi i moczu mi wyszły ok. Na razie hemoglobina fajna ;-).

No i jutro zamierzam wziąć l4 wreszcie:jupi : , więc wychodzi na to, że jutro chyba ostatni mój dzień w pracy. I tak wytrzymałam 6 miesięcy;-).
Kciuki za wizytę i brawo za decyzję o L4 😊

Cytat:
brzuch mam jak wieloryb, a w ostatnim miesiącu przytyłam 4kg, a 7kg od początku.
Little przegapiłam post, że masz wizytę, dobrze że łożysko OK no mnie anemia niestety też dopadła. Biorę tardyferon znów 2x dziennie, wyniki zrobię chyba 12.10 to dowiem się czy pomaga.
Marlena zdróweczka!!

Też łykam tardyferon 2xdziennie. W czwartek będę robić badania i się okaże czy coś się poprawiło. Oby już Ci te skurcze odpuściły i nie wracały.

Cytat:
Też średnio przepadam za spóźnialskimi i nieobowiązkowymi, także łączę się Majka z Twoją frustracją

W załączeniu ubranka
Te z metkami to txm, a bez to lumpek
Superaśne!
Cytat:
a i ja kupiłam kilka kilka ciuszków

miałyście racje, córa zachwycona przedszkolem!
Świetne 😍

Cytat:
Świetne ciuszki dziewczyny 😊
Widzisz Little, my bardziej przeżywamy niż dzieci 😄

To i ja się chwalę ciuszkami ☺Załącznik 7257821Załącznik 7257826Załącznik 7257831Załącznik 7257836

Te czapeczki ❤

Zori, chodzi Ci o ochraniacz na szczebelki? Ja nie kupuję, im mniej rzeczy w łóżeczku tym bezpieczniej dla malucha.

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 16:22   #2269
zori86
Zadomowienie

Nikopoia ciesze sie , ze skurcze ustępują 😀

SweetChoco super ciuszki.

Amparo27 tak dokladnie o te.
Zastanawiam sie czy kupować, bo łóżeczko bedzie stalo przy ścianie i zeby zbytnio zimno nie ciągnęło.
Bo jak bedzie wieksza to wtedy na pewno ochraniacz bedzie. Pamietam jak syn obijal się o szczebelki. Ale czy na poczatek dawac?

Stary 2017-10-02, 16:51   #2270
fiolek7317
Zakorzenienie

adzia_jadzia wspolczuje glukozy, to samo mialam. W srode ide na badania i zastanawiam sie czy nie sprobowac zrobic jeszcze raz tej krzywej. Probowalam z obydwoma i niestety zadna nie weszla. Ale cytrynowa jest smaczna, moze ta sprobuj?
Super ciuszki!

Barb83 podziwiam Cie, ze tyle pracujesz, ale jeszcze bedziesz miala chwile odpoczac na zwolnieniu

Little to oby dalej byla ta zachwycona przedszkolem, ale pierwszy dzien najwazniejszy!

Zori86 tak, ja bede kupowac ochranicz, a najprawdopodobniej dwa, zeby byly do kompletu poscieli.

Sweet o jakie cudenka upolowalas

Mi tez bardzo przeszkadza jak cos obciskuje brzuch, ale te rajstopy z Rossmana daja nawet rade
Skontrolowalam stan ciuszkow, nie miesza sie juz w jednej szufladzie! Na sam poczatek potrzebuje juz tylko grubej czapki i zakupy ubraniowe skonczone

Po 20tc spadl mi hemoglobina dosc znacznie, zobaczymy jak teraz wyjda wyniki.

Stary 2017-10-02, 17:07   #2271
Lovvi23
Zadomowienie

Ja też najprawdopodobniej będę kupować ochraniacz do łóżeczka 😉

Stary 2017-10-02, 17:20   #2272
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Ja też najprawdopodobniej będę kupować ochraniacz do łóżeczka 😉

Ja kupię ochraniacz ale nie wiem czy od początku go założę.
A co myślicie o tych kokonach do spania? Bardzo mi się podobają tak wizualnie ale nie wiem czy to praktyczne. Co myślicie?

Stary 2017-10-02, 17:31   #2273
nikopoia
Zadomowienie

Dziewczyny ale piękne ciuszki, super!

didi powodzenia jutro na wizycie

Cytat:
A co myślicie o tych kokonach do spania? Bardzo mi się podobają tak wizualnie ale nie wiem czy to praktyczne. Co myślicie?

Ja też mam i też jeszcze nie wiem kiedy założę, niekoniecznie od początku. Może jak będzie sięgał rączkami do szczebelków. Albo chociaż od str ściany, jak pisze Zori
A co to są kokony? Coś jeszcze innego niż rożek czy otulacz, tak?

Dziękuję Dziewczyny, też mam nadzieję, że pożegnam się ze skurczami lada moment amparo to daj znać potem jak wyniki, jestem ciekawa właśnie jak tardyferon podziała w ciąży. Kiedyś lata temu go brałam na anemię i szybko mi się poprawiło.
Stary 2017-10-02, 18:00   #2274
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Dziewczyny ale piękne ciuszki, super!

didi powodzenia jutro na wizycie

Ja też mam i też jeszcze nie wiem kiedy założę, niekoniecznie od początku. Może jak będzie sięgał rączkami do szczebelków. Albo chociaż od str ściany, jak pisze Zori
A co to są kokony? Coś jeszcze innego niż rożek czy otulacz, tak?
Wklejam zdjęcie kokonu, to można włożyć do łóżeczka i dziecko w tym śpi. Tylko czy to bezpieczne? Mi się pomysł ogólnie podoba, ale się waham. kokon-niemowlecy-.jpg

Stary 2017-10-02, 18:24   #2275
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam zdjęcie kokonu, to można włożyć do łóżeczka i dziecko w tym śpi. Tylko czy to bezpieczne? Mi się pomysł ogólnie podoba, ale się waham. Załącznik 7258116

Strasznie mi sie ten kokon podoba, tez sie zastanawiam czy aby na pewno mi sie przyda
Cytat:

Ja mialam ochraniacz, ale zakladany na jeden krotki bok, a reszta w calosci na ten dlugi - tak tylko w sumie dla wyglądu i zeby nie blokowal przeplywu powietrza

Nadrobilam was ! Kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam w srode i juz sie doczekać nie moge.
Dzisiaj caly dzień w pokoju malej robiliśmy, aby wykończyć, jutro przeniesiemy lozko i pokaze wam efekt koncowy chciałam dzisiaj przebiesc lozko, ale mala jeszcze taka nie do konca zdrowa, a to znaczy, że sie budzi wtedy czesto w nocy wiec od jutra wyprowadzka dziewczyny, ktore maja starsze dzieciaki - spalyscie na poczatku w pokoju dziecka, żeby sie przyzwyczailo ?

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-02, 18:52   #2276
djerba
Wtajemniczenie

Hej kobitki

Chwilę mnie nie było, a Wy już tyle napisałyście i jak zwykle nie mogę nadrobić.. Przeczytałam i chciałabym się do wielu postów odnieść, ale to by mi dużo zajęło

W każdym bądź razie dziękuję Wam za miłe słowa wsparcia odnośnie tematu mojej "grubości", który ostatnio poruszyłam

Nie chcę się znowu wyżalać... ale zostałam sama mąż popłynął.. wróci w grudniu.. no i jak nie wróci na czas...to będzie mi smutno.. zresztą teraz już jest mi smutno. Córy w szkole i przedszkolu, a ja cały dzień siedzę sama.. Nie mam ochoty sprzątać, nie mam ochoty gotować (bo niby dla kogo?!? ... wiem wiem, że dla bobasa w brzuszku), źle mi się zasypia.. nikt nie chrapie nad uchem heh..
No i jeszcze chyba konkretna jesień nadchodzi brzydko, szaro, ponuro..
Mam nadzieję, że to nie są objawy jakiejś depresji
Stary 2017-10-02, 19:09   #2277
zori86
Zadomowienie

Podoba mi sie ten kokon, jednak sie na niego nie zdecyduje.

Cooosik u mnie pokoik byl zrobiony wczesniej, wiec w ciagu dnia tam przebywalismy. A spal u nas w sypialni. Potem tylko łóżeczko przenieśliśmy.
Moze z Malutką wystarczy porozmawiać, super spędzić dzień w nowym pokoju i powiedzieć ze w nocy zawsze moze do Was przyjść.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Djerba podziwiam kobiety, które daja radę w tak dlugich rozłąkach.

Stary 2017-10-02, 19:27   #2278
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam zdjęcie kokonu, to można włożyć do łóżeczka i dziecko w tym śpi. Tylko czy to bezpieczne? Mi się pomysł ogólnie podoba, ale się waham. Załącznik 7258116

Fajny ten kokon. Ale wydaje mi się, że to trochę zbędny wydatek tak naprawdę.
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Chwilę mnie nie było, a Wy już tyle napisałyście i jak zwykle nie mogę nadrobić.. Przeczytałam i chciałabym się do wielu postów odnieść, ale to by mi dużo zajęło

W każdym bądź razie dziękuję Wam za miłe słowa wsparcia odnośnie tematu mojej "grubości", który ostatnio poruszyłam

Nie chcę się znowu wyżalać... ale zostałam sama mąż popłynął.. wróci w grudniu.. no i jak nie wróci na czas...to będzie mi smutno.. zresztą teraz już jest mi smutno. Córy w szkole i przedszkolu, a ja cały dzień siedzę sama.. Nie mam ochoty sprzątać, nie mam ochoty gotować (bo niby dla kogo?!? ... wiem wiem, że dla bobasa w brzuszku), źle mi się zasypia.. nikt nie chrapie nad uchem heh..
No i jeszcze chyba konkretna jesień nadchodzi brzydko, szaro, ponuro..
Mam nadzieję, że to nie są objawy jakiejś depresji
Oby mąż wrócił na czas rozumiem po części Twój smutek, jak już mówiłam przez lata z mężem żyliśmy na odległość, bardzo źle nam było. Dobrze, że masz przynajmniej córeczki gdy wrócą ze szkoły/przedszkola

Taka piękna dzisiaj była pogoda, a od jutra ma być u nas chłodniej, aż szkoda. Przynajmniej mały spacer zaliczyłam jeszcze w ładny dzień. I znowu ciasto upiekłam, tym razem murzynek z jabłkami, imbirem i cynamonem, wcześniej był wiśniowy
Stary 2017-10-02, 19:42   #2279
Lovvi23
Zadomowienie

U mnie poduszka ciążowa będzie robiła po części za kokon 😁 kupiłam taka 4w1 , z poduszka motylkiem... także 😁
Jak się nie sprawdzi to nie będzie szkoda.

Stary 2017-10-02, 19:49   #2280
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny ten kokon. Ale wydaje mi się, że to trochę zbędny wydatek tak naprawdę.

Oby mąż wrócił na czas rozumiem po części Twój smutek, jak już mówiłam przez lata z mężem żyliśmy na odległość, bardzo źle nam było. Dobrze, że masz przynajmniej córeczki gdy wrócą ze szkoły/przedszkola

Taka piękna dzisiaj była pogoda, a od jutra ma być u nas chłodniej, aż szkoda. Przynajmniej mały spacer zaliczyłam jeszcze w ładny dzień. I znowu ciasto upiekłam, tym razem murzynek z jabłkami, imbirem i cynamonem, wcześniej był wiśniowy
Tak, to racja.. gdyby nie one, to byłoby jeszcze gorzej...

Mmmm narobiłaś smaka tym ciachem... Ja będę musiała na czwartek upiec coś na zaległe urodziny bo ciocia wpada.
Może podasz przepis?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości