|
|
#2251 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja czekam na wyniki posiewu z moczu, żeby zacząć leczyć tą nieszczęsną infekcję. 😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Little przegapiłam post, że masz wizytę, dobrze że łożysko OK no mnie anemia niestety też dopadła. Biorę tardyferon znów 2x dziennie, wyniki zrobię chyba 12.10 to dowiem się czy pomaga.Marlena zdróweczka!! Majka jak poszło wczoraj na koncercie? ![]() Pochwalę się, że skurcze mi się ostatnio zaczęły wyciszać. Wczoraj miałam tylko po południu kilka, a dzisiaj jeszcze ani jednego |
|
|
|
|
#2253 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() Szczerze? Mam takiego nerwa na chóry, że podusiłabym te wszystkie śpiewające gwiazdeczki ![]() Bez obrazy oczywiście, Tżtowi powiedziałam to samo po koncercie, mimo że grałam wczoraj z dwoma chórami i on w każdym z nich kiedyś śpiewał ![]() Oczywiście, niektórzy potrafią przyjść na czas itp, natomiast chór młodzieżowy... Mieliśmy godzinną próbę, skończyliśmy ją, zaczęła się msza w kościele, to Ci dopiero się zaczęli schodzić Skończyło się to tak, że przy jednym utworze w pewnym momencie przestaliśmy grać, bo nie mieliśmy pojęcia co oni tam w ogóle śpiewają i gdzie są w tym wszystkim. Na szczęście wszyscy +/- w tym samym momencie odpuścili. Śpiewały z nami też 2 siostry, one zawsze coś odwalą. Albo się tekstu nie nauczą, albo wejdą źle, kiedyś zaśpiewały pół zwrotki i zaczęły refren... Wczoraj, mimo ponagleń dyrygenta (stały tak, że go widziały), tempo siadło tak dramatycznie, że koniec musieliśmy grać ze 2 razy wolniej niż początek. Orkiestra też miała kilka mniejszych wpadek, niestety. A słuchał nas p. Maciej Niesiołowski, więc wstyd Chociaż usłyszeliśmy bardzo miłe słowa od niego i prowadzących później.I tak bardziej tematycznie - rajstopy ciążowe się u mnie nie sprawdziły wcale. Mimo, że brzuszek mam malutki, to powodowały dyskomfort i miałam je pod brzuchem ostatecznie. Czyli tak samo jak mogłabym z normalnymi ![]()
|
|
#2254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie mocz w miarę ok, czekam na krew z rana, zobaczymy co tam piszczy |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rajstop ciążowych dobrze że piszesz, mnie denerwuje wszystko co mi obciska brzuch, a dzisiaj myślałam o rajstopach grubszych na zimę. Już wiem że będę szukała w zwykłych i też skończy się na zawijaniu pod brzuchem, tak mi wygodniej |
|
|
|
|
#2256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na slub dostalismy super zelazko ze stacja parowa ze prasownaie stalo sie baaardzo znosne ![]() Cytat:
Cytat:
co do roznych smakow - dla mnie na te 35 osob nie ma sensu.. lepiej jeden uniwersalny. Co do ceny to 650 zl za tort dla 40 osob to bardzo duzo. my za tort dla 130 zaplacilismy jakies 700 i to wtedy mielismy 3 pietra z czego jedno bylo inne (ale to moj wymysl bo chcialam jagodowe;p, reszta byla malinowa) Witam się ![]() ja dużo nie przytyłam - 24t5dc i na plusie 3,7 kg w sobote troche sie nalazilismy a potem pol wieczoru i nocy bolal mnie brzuch tuz po zebrami po jednej strony a potem kregoslup... dobrze ze dzis juz wszystko bylo ok bo sb/nd nie umialam sie odnalezc w nocy... wrocila mi awersja do chlodnej/zimnej wody... od dzis znow wracam do picia jedynie przegotowanej cieplej wody. Dobrze ze mam dzbanek/termosik to raz zagotuje wode w czajniku i pol dnia pije... |
|||
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też anemia dopadla... I też suplementuje się 😊
Dziś zrobiłam zamówienie na wanienke z termometrem i stelażem 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Littlebeetle- hemoglobina pewnie się poprawi po zażyciu jakiegoś leku czy suplementu. U mnie w pierwszej ciąży jak spadła hem., to tardyferon lekarz przepisał, ale jakoś nie bardzo chciałam brać. jadłam codziennie pistacje, które uwielbiam i wyniki szybko sie poprawiły;-).
Adziajadzia- współczuję z tą glukozą... majka1503- nie cierpię nieodpowiedzialnych ludzi
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
a! i gratuluje dziewczyny 100-dniówek
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- w sobote bylismy oglądac na zywo łózeczka i wózki - i mam taki mętlik, ze nie wiem co wybrać ;/ |
|
|
|
#2260 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rajtstop to nie było rozmiarów w Rossmanie więc kupiłam zwykłe i zawinęłam pod brzuchem. A że sukienkę miałam luźną to nic nie było widać i było mi wygodnie 😊 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
ale mnie wszytsko naparza Byłam z córka w lidlu na polowaniu ubranke, al ez e nie chciałam uświadczyc porannej bitwy to juz nic nie było o 10 A do loidla mam ok 3 km Potem poszlysm na plac zabaw, pobiegała trochę, zaliczyłysmy rossmana i bazarek, potem powrót do domu i mi nogi w tyłek włażą :P Wiecie co, ja nie wiem czy to aż tak dużo za tort jeśli cukiernia naprawdę dobra. Ja teraz zapłaciłam 200zł za tort dla córki na 2 urodziny dla 20 osób Po prostu z dobrej cukierni. Ja tez bym nie szła w różne smaki zwłaszcza przy tej ilości. Dla kogoś zabraknie "wybranego" smaku i będzie lipa, zwłaszcza jeśli to będzie dziecko Ja też chyba dzisiaj zaczynam 26 tydzień Jutro wizyta, zobaczymy co ginka powie na moją przypadłość, czy potwierdzi, że to te żylaki. Ja już mam kombinezony dla Małego, który nadal jest bezimienny, póki co będzie Władkiem chyba Zmienia nam się średnio raz z tygodniu Jestem zadowolona
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Little
po pierwsze można u mnie zmienić płeć na chłopca - wg oczekiwań ![]() a co do drugiego postu - ja np chętnie widziałabym tam info o naszych wózkach czy innych "dużych" wyprawkowych rzeczach :P |
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Też średnio przepadam za spóźnialskimi i nieobowiązkowymi, także łączę się Majka z Twoją frustracją
![]() W załączeniu ubranka Te z metkami to txm, a bez to lumpek |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
a i ja kupiłam kilka kilka ciuszków
![]() ![]() miałyście racje, córa zachwycona przedszkolem!
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Barb83
w końcu będziesz mogła odpocząć ![]() LittleBeetle czyli wszystko ok ja mam nadzieję, ze w tej ciąży jednak hemoglobina nie zleci za nisko, nie widzi mi się suplementacja żelazemMajka1503 niektórzy ludzie są niepoważni. Swoją drogą mój Tż grał kiedyś w orkiestrze i też czasami się nasłuchałam pewnych rzeczy. didi9 trzymam za jutrzejszą wizytęKupujecie ochraniacz do łóżeczka? ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- adzia_jadzia, LittleBeetle ładne ubranka dziewczyny
|
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Świetne ciuszki dziewczyny 😊
Widzisz Little, my bardziej przeżywamy niż dzieci 😄 To i ja się chwalę ciuszkami ☺20171002_142947.jpg20171002_143111.jpg20171002_143202.jpg20171002_143256.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2268 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zori, chodzi Ci o ochraniacz na szczebelki? Ja nie kupuję, im mniej rzeczy w łóżeczku tym bezpieczniej dla malucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Nikopoia ciesze sie , ze skurcze ustępują 😀
SweetChoco super ciuszki. Amparo27 tak dokladnie o te. Zastanawiam sie czy kupować, bo łóżeczko bedzie stalo przy ścianie i zeby zbytnio zimno nie ciągnęło. Bo jak bedzie wieksza to wtedy na pewno ochraniacz bedzie. Pamietam jak syn obijal się o szczebelki. Ale czy na poczatek dawac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
adzia_jadzia wspolczuje glukozy, to samo mialam. W srode ide na badania i zastanawiam sie czy nie sprobowac zrobic jeszcze raz tej krzywej. Probowalam z obydwoma i niestety zadna nie weszla. Ale cytrynowa jest smaczna, moze ta sprobuj?
Super ciuszki! ![]() Barb83 podziwiam Cie, ze tyle pracujesz, ale jeszcze bedziesz miala chwile odpoczac na zwolnieniu ![]() Little to oby dalej byla ta zachwycona przedszkolem, ale pierwszy dzien najwazniejszy! ![]() Zori86 tak, ja bede kupowac ochranicz, a najprawdopodobniej dwa, zeby byly do kompletu poscieli. Sweet o jakie cudenka upolowalas ![]() Mi tez bardzo przeszkadza jak cos obciskuje brzuch, ale te rajstopy z Rossmana daja nawet rade Skontrolowalam stan ciuszkow, nie miesza sie juz w jednej szufladzie! Na sam poczatek potrzebuje juz tylko grubej czapki i zakupy ubraniowe skonczone ![]() Po 20tc spadl mi hemoglobina dosc znacznie, zobaczymy jak teraz wyjda wyniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
Ja też najprawdopodobniej będę kupować ochraniacz do łóżeczka 😉
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co myślicie o tych kokonach do spania? Bardzo mi się podobają tak wizualnie ale nie wiem czy to praktyczne. Co myślicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale piękne ciuszki, super!
didi powodzenia jutro na wizycie ![]() Cytat:
A co to są kokony? Coś jeszcze innego niż rożek czy otulacz, tak? Dziękuję Dziewczyny, też mam nadzieję, że pożegnam się ze skurczami lada moment amparo to daj znać potem jak wyniki, jestem ciekawa właśnie jak tardyferon podziała w ciąży. Kiedyś lata temu go brałam na anemię i szybko mi się poprawiło.
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobilam was ! Kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam w srode i juz sie doczekać nie moge. Dzisiaj caly dzień w pokoju malej robiliśmy, aby wykończyć, jutro przeniesiemy lozko i pokaze wam efekt koncowy chciałam dzisiaj przebiesc lozko, ale mala jeszcze taka nie do konca zdrowa, a to znaczy, że sie budzi wtedy czesto w nocy wiec od jutra wyprowadzka dziewczyny, ktore maja starsze dzieciaki - spalyscie na poczatku w pokoju dziecka, żeby sie przyzwyczailo ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
![]() Chwilę mnie nie było, a Wy już tyle napisałyście i jak zwykle nie mogę nadrobić.. Przeczytałam i chciałabym się do wielu postów odnieść, ale to by mi dużo zajęło ![]() W każdym bądź razie dziękuję Wam za miłe słowa wsparcia odnośnie tematu mojej "grubości", który ostatnio poruszyłam ![]() Nie chcę się znowu wyżalać... ale zostałam sama mąż popłynął.. wróci w grudniu.. no i jak nie wróci na czas...to będzie mi smutno.. zresztą teraz już jest mi smutno. Córy w szkole i przedszkolu, a ja cały dzień siedzę sama.. Nie mam ochoty sprzątać, nie mam ochoty gotować (bo niby dla kogo?!? ... wiem wiem, że dla bobasa w brzuszku), źle mi się zasypia.. nikt nie chrapie nad uchem heh.. No i jeszcze chyba konkretna jesień nadchodzi brzydko, szaro, ponuro..Mam nadzieję, że to nie są objawy jakiejś depresji
|
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi sie ten kokon, jednak sie na niego nie zdecyduje.
Cooosik u mnie pokoik byl zrobiony wczesniej, wiec w ciagu dnia tam przebywalismy. A spal u nas w sypialni. Potem tylko łóżeczko przenieśliśmy. Moze z Malutką wystarczy porozmawiać, super spędzić dzień w nowym pokoju i powiedzieć ze w nocy zawsze moze do Was przyjść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Djerba podziwiam kobiety, które daja radę w tak dlugich rozłąkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
rozumiem po części Twój smutek, jak już mówiłam przez lata z mężem żyliśmy na odległość, bardzo źle nam było. Dobrze, że masz przynajmniej córeczki gdy wrócą ze szkoły/przedszkola![]() Taka piękna dzisiaj była pogoda, a od jutra ma być u nas chłodniej, aż szkoda. Przynajmniej mały spacer zaliczyłam jeszcze w ładny dzień. I znowu ciasto upiekłam, tym razem murzynek z jabłkami, imbirem i cynamonem, wcześniej był wiśniowy
|
||
|
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
U mnie poduszka ciążowa będzie robiła po części za kokon 😁 kupiłam taka 4w1 , z poduszka motylkiem... także 😁
Jak się nie sprawdzi to nie będzie szkoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mmmm narobiłaś smaka tym ciachem... Ja będę musiała na czwartek upiec coś na zaległe urodziny bo ciocia wpada. Może podasz przepis? ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

Chociaż usłyszeliśmy bardzo miłe słowa od niego i prowadzących później.

A do loidla mam ok 3 km 

w końcu będziesz mogła odpocząć
ja mam nadzieję, ze w tej ciąży jednak hemoglobina nie zleci za nisko, nie widzi mi się suplementacja żelazem

mąż popłynął.. wróci w grudniu.. no i jak nie wróci na czas...to będzie mi smutno.. zresztą teraz już jest mi smutno. Córy w szkole i przedszkolu, a ja cały dzień siedzę sama.. Nie mam ochoty sprzątać, nie mam ochoty gotować (bo niby dla kogo?!? ... wiem wiem, że dla bobasa w brzuszku), źle mi się zasypia.. nikt nie chrapie nad uchem