|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wyczerpana w związku
Poznałam bardzo fajnego chłopaka. Nigdy i z nikim nie dogadywałam się tak dobrze jak z nim. Mamy podobne poczucie humoru, możemy rozmawiać od rana do wieczora, wygłupiać się. Rozumie mnie, w wielu sytuacjach stara się wspierać, po prostu być, angażuje się w ten związek, jest zaradny, pomocny, potrafi naprawde bardzo dużo od siebie dać, nie jest materialistą. Spotykamy się od roku. Jest dla mnie kimś prawie idealnym. O takim kimś właśnie marzyłam. Ale oczywiście jest jedno małe "ale", za to bardzo destrukcyjne. I chciałabym poznać Waszą opinię na ten temat - czy przesadzam, czy tak po prostu jest, czy tak być nie powinno
Otóż chłopak ten wprowadza mnie w kompleksy. Do pewnego czasu uważałam się za dość atrakcyjną dziewczynę, sądziłam że niczego mi nie brakuje, na brak powodzenia u płci przeciwnej również nie narzekałam. Owszem miałam kompleksy, ale nie zwracałam na nie uwagi. Akceptowałam siebie taką jaką jestem, starając się nie porównywać do innych. Jednak robił to za mnie mój chłopak, ciągle podkreślając, że inne kobiety są tak atrakcyjne, ale on i tak woli mnie. Bo to do mnie coś czuje i mam wspaniały charakter. Jeszcze wtedy nie bolało mnie to tak mocno. Cóż, wiadomo, że zawsze znajdą się jakieś ładniejsze kobiety. Z czasem, jego porównania do aktorek, dziewczyn z okładek, czy też teledysków zaczęły sprawiać mi coraz więcej przykrości. Miałam wrażenie, że do grona pań idealnych trafia coraz więcej dziewczyn - w tym również z naszego otoczenia. Zaczęłam przyglądać się tym dziewczynom, starałam się do nich upodobnić. Do codziennego makijażu dochodziły bronzery, róże, rozświetlacze - później sztuczne rzęsy, solarium, szminki cienie, miałam nawet w planach zrobienie sobie ust. Popadałam w coraz większą paranoję. Zmieniłam całkowicie swój styl, ubierałam się bardziej seksownie. Mimo wszystko wciąż nie czułam się dostatecznie atrakcyjnie. Partner czasami to dostrzegał. Czasami niefortunnie zdarzało mu się powiedzieć coś, co mogło sprawić mi przykrość. Najgorsze były te porównania. Kiedy patrzył na zdjęcie jakiejś mojej kumpeli, mówiąc ,,nooo ta to wygląda jak z filmu na tym zdjęciu, bardzo ładna". I tak o bardzo wielu wielu dziewczynach. Naprawdę chciałabym chociaż troche dorównać tym dziewczynom, czasem czuję, że przesadzam, widzę, że zaszło to za daleko. Kocham go, ale czuję się doszczętnie zniszczona, ciągle czuje się gorsza od innych, chciałabym poczuć się dla niego piękna, ale mogę stanąć na rzęsach a i tak nigdy tak się nie stanie. Coraz częściej płaczę. Nie wiem co mam robić, nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak? |
|
|
|
|
#2 |
|
Gazela inteligencji
|
Dot.: Wyczerpana w związku
Ten związek nie ma sensu. Nie możesz być z kimś, kto kompletnie niszczy twoje poczucie własnej wartości. Ten pan to toksyczny manipulant - upewnia się, że będziesz mu wdzięczna, że on cię chciał, mimo ze jesteś taka nieidealna.
Tez takiego miałam, oczywiście mówiłam, że mnie to boli, ale on nic. W pewnym momencie zmieniła się dynamika naszego związku, to jemu zaczelo zależeć bardziej. Mnie już w tym momencie nie zależało w ogóle - po tylu miesiącach słuchania takiego czegoś miałoby mi zależeć? No coz, ładnie ryczał, jak z nim zrywałam, wiedząc, ze to jego wina.
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Związek ma być dobry, zdrowy, ma uszczęśliwiać. Autorko, chcesz być w związku dla samego faktu "złapałam faceta"? Bo niczego poza byciem on Ci nie daje (co najwyżej zdarzają się miłe momenty, ale cóż to znaczy? NIC). Otrzeźwiej i zakończ to.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Wiem, ze nie da się tego wymazać. Mój były tez przestał, ale we mnie coś pękło, jak pisałam wyżej. Już nie umiałam z nim być.
|
|
|
#6 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I jeszcze jedna sprawa. On w ogóle nie jest o mnie zazdrosny. Pracujemy razem, czasami zagadują do mnie różni chłopacy, podrywają, zapraszają gdzieś. Jego to totalnie nie rusza. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
Gazela inteligencji
|
Zazdrości oczekujesz? O kogo, o kogoś, kto według niego nie jest zbyt atrakcyjny?
Laska, on wlasnie czuje się tak pewny, bo sprowadził cię do parteru swoimi gadkami. On wie, jak ty się czujesz - nieatrakcyjna, wdzięczna jemu, że cię łaskawie taką zechciał. Charakteru przecież nie widać na pierwszy rzut oka. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Niewygodnie mi się cytuje na telefonie. Będziesz dla kogoś piękna. Tak po prostu. To możliwe i piękne uczucie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to się powtarza, to średnio wygląda mi to na przypadkowe niefortunne palnięcie, tylko na świadomą manipulację.
Tym bardziej, że to właśnie manipulanci najlepiej potrafią stworzyć taką otoczkę bratnich dusz i odgrywać idealne dopasowanie. Zastanów się nad tym.
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
A nie da się tego jakoś naprawić czegoś zmienić, czegoś we mnie, czegoś w nim? Czy naprawdę powinnam się z nim rozstać?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Gazela inteligencji
|
Pewnie, możesz próbować, wyjdziesz z tego totalnie poturbowana.
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Niee, to jest raczej kwestia tego, że wiele rzeczy mnie dotyka w jakiś tam sposób. Nie jestem w stanie przywołać jakiegoś przykładu ale naprawde zaczynam szukać wszędzie drugiego dna, rani mnie coraz więcej słow, czasem nawet zwykłych spojrzeń
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Jakby mój facet powiedział mi "ta laska jest bardzo ładna" to nie byłby moim facetem, bo jestem zazdrosna, dosyc, a i nie widzę powodu, dla którego miałby tak robić. Jestem ja i koniec. On też nie czułby się fajnie, jakbym zachwycała się innym.
Napisze wprost: uciekaj, bo jesteś w związku ze zwyczajnym dupkiem i raczej będzie niewierny, nie wart grosza ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Zgadzam sie też z tym, że do może być świadoma manipulacja, spotykałam się przez miesiąc z takim typkiem, na początku nie dostrzegałam tego, co robi. W końcu się obudziłam, że ten koleś chciał, abym popadła w kompleksy, bo miał swoje i to dużo. Chciał leczyć swoje, przy okazji obniżając moją pewnośc siebie, abym go nie zostawiła ze strachu, że nikt inny mnie nie zechce
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A czyżby te próby wprowadzania Ciebie w kompleksy nie nasilają się po tym jak np. Zobaczy Cię że rozmawiasz z innymi mężczyznami??
Wysłane z mojego TRT-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Jest świetnie i "magicznie", po co zatem ten wątek?
|
|
|
|
|
#18 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ano właśnie. Co on na to, że Cię krzywdzi, że czujesz się brzydka, że masz wrażenie że go nie pociągasz?
Powiedziałaś mu to w ogóle?
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017
|
Bez sensu taki związek. Zmieniłaś się w kogoś kim nie jesteś i dla mnie to jest słabe. I zachodzę w głowę jak możesz pisać, że jest taki idealny i czujesz się przy nim super i rewelka skoro odwala takie rzeczy. Spójrz na siebie, brakuje Ci czegoś? No pewnie, że nie a dałaś zrobić z siebie histerycę która na przekór wszystkiemu chce podobać się swojemu 'facetowi'. Zaręczam Cię to toksyczne. Jeśli jemu wszyscy podobają się na około a nie Ty. Co więcej, podejrzewam że on wie że Cię to boli (przecież jest świadkiem Twoich przemian) więc wie, że Cie to rusza i mimo tego misio nie jest zadowolony? Przykre. Nigdy nie będzie zadowolony, olałabym takiego faceta w nano sekundzie. Jeśli nie jestem dla niego najpiękniejsza to wypad.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, będzie jeszcze gorzej...
Co będzie, jak się zaczniesz starzeć lub zmieni się Twój wygląd po ciąży? Albo jak zachorujesz? A pewnie nie tylko wygląd mu będzie przeszkadzać. Zaraz się okaże, że ta lepiej zarabia, ta lepiej gotuje, a ta ma zawsze posprzątane... Lepiej być samemu. |
|
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie widzę problemu aby mój partner powiedział o obcej kobiecie, że jest ładna, jeśli tak faktycznie jest. I tego samego oczekuję. To, że jesteśmy razem nie sprawia, że nagle wszyscy ludzie na całym świecie przestają istnieć lub stają się nieatrakcyjni. Fajnie jest dostrzegać piękna drugiego człowieka. A może to po prostu wypaczenie zawodowe, które zmusza mnie do wydobywania piękna nawet z "brzyduli"
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie takie zachowanie jest niedelikatne, biorąc pod uwagę, ilu ludzi ma teraz kompleksy na punkcie swojej urody (i nie tylko). A już kontynuowanie takiego "zauwazania czyjegoś piekna" kiedy WIE SIĘ i zostało się poinformowanym, że partnerkę/partnera to rani (jak w wypadku autorki tego wątku) jest zwykłym chamstwem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2017-10-03 o 10:20 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Też byłam z facetem, któremu wszystkie inne się podobały tylko nie ja. Starałam się ładnie wyglądać, ale on nawet tego nie zauważał. Najlepiej dać sobie spokój z kimś przy kim czujesz się źle i niepewnie, bo z czasem będziesz coraz gorzej się wpędzać w kompleksy.
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
W pewnym momencie zaczęłam zmieniać siebie i swoj astyl, podejście do zycia. I tez zaczęły sie złosliwe komentarze pod moim adrssem - po co się stroisz, dlaczego nie załozysz spodni tylko sukienkę... "Bo faceci będą się za Tobą oglądać". Mowialm, aby był wtedy dumny, że ma taką fajną kobietę u boku... Ehhh |
||
|
|
|
|
#26 |
|
live your passion
|
W związku powinno się być bardziej szczęśliwym, a jeśli on unieszczęśliwia to po co taki związek?
Wiadomo, każdy ma inne granice, ale dla mnie jest różnica między: - ładna ta dziewczyna, ale dla mnie to Ty jesteś najpiękniejsza, - jakie piękne te dziewczyny z filmów, teledysków, gazet, bloku, parku, osiedla... ale i tak wolę Ciebie. W dobrym związku nie sprawia się drugiej osobie przykrości z premedytacją. Przecież musi widzieć, że nie puszczasz jego słów mimochodem. Zmieniasz się, "upiększasz", ale i tak ciągle jest za mało. Jeśli w innych aspektach jest super to dałabym mu jedną szansę. Powiedziała wprost, że takie teksty mnie ranią i nie chcę ich więcej słyszeć.
|
|
#27 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Przez to jedno ale, które mnie niszczy. I szukam rozwiązania tego problemu, chciałam się przekonać czy problem tkwi we mnie, wiem, że na pewno będę potrzebowała pomocy jakiegoś psychologa, żeby znów odzyskać wiarę w siebie. Czy być może to z nim jest coś nie tak. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Twierdzi, że mu się podobam, taka jaka jestem, że nic by we mnie nie zmieniał. |
|||
|
|
|
|
#28 | |
|
live your passion
|
Cytat:
. Nie mówię, że mówienie o innych jest złe, bo np. nie widzę nic złego w sporadycznym "ale dzisiaj ten X się wystroił, wszystkie kobiety się za nim oglądały". Co innego gdy to wygląda tak "jaki ten sąsiad przystojny, jaki X jest wysoki i męski, a Y widać, że ćwiczy, a ten mój kolega to już w ogóle... Ty nie jesteś tak przystojny, ale jestem z tobą, bo jesteś bardziej wartościowy" i tak cały czas.
|
|
|
#29 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#30 |
|
Gazela inteligencji
|
Zaraz będzie, że to wszystko twoja wina
jak tam sobie chcesz---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Ja odżyłam bez byłego.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

.