![]() |
#601 | |
czyli Endżi
|
Dot.: Scent Bar IV
Cytat:
![]() Kanał Raduni i pływające w tym świństwie kaczuszki (biedne głupole ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj rozmawiałam na ten temat z siostrą (studiuje w tym samym budynku filozofię ![]() ![]()
![]() |
#602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie tylko Ciebie. W tej chwili mam tak duszno w domu, że aż mi trudno normalnie oddychać, a nie otworzę okna z oczywistych względów... - komary ( ![]() A ja niegazowaną wodę mineralną, mleko i sok owocowy ![]() Cytat:
Nawilżaj, rób chłodzące okłady i unikaj wściekłych promieni słonecznych.
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze bedzie to juz po sesji ![]()
![]() |
#604 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Wróciłam z pracy i paskudnie się czuję, bo znowu strasznie bolą mnie nogi. Stopy mi spuchły i jeszcze rozdrapałam bąble po komarach. Do domu prawie kulałam, każdy nacisk na stopę to paskudny ból, a w pracy już od popołudnia nie mogłam ustać. Jak obsługiwać klientów kiedy myśli się tylko o bólu? Mam się krzywić w uśmiechu? Ja nie wiem co za osioł wymyślił, że nie wolno nam siedzieć przez 12h i zabrał krzesełko sprzed lady. Klienci wchodzą tam rzadko, a my musimy stać. Boję się, że zniszczę stopy, o które bardzo dbam i są dla mnie wyznacznikiem atrakcyjności. Spuchnięte wyglądają jak u trupa ![]() Rano bardzo się wkurzyłam, bo: w piątek oddałam dokumenty potrzebne do umowy o pracę, a wyniki badań od lekarza miałam donieść w tygodniu (tak powiedziała kierowniczka). A wczoraj dzwoni szefowa i z pretensjami, że nie ma kompletnych dokumentów i jutro (czyli dzisiaj) mam je koniecznie przefaxować. No to ja od rana wydzwaniam dzisiaj, żeby zarejestrować się u jakiegoś lekarza medycyny pracy, a tu albo nie ma na dzisiaj albo 80-96zł mam płacić. W końcu stanęło na tym, że ewentualnie mogę jutro przefaxować wyniki, więc idę do lekarza, któremu zapłacę 50-60zł. I najgorsze jest to, że (oprócz nacisku szefowej, nie lubię tego) nikt mi tych pieniędzy nie zwróci. W kodeksie pracy jest napisane, że pracodawca zwraca, przez tel w rejestracji mówili, że wystawiają fakturę na pracodawcę i zwróci (ale i tak ja płacę podczas wizyty gotówką), a kierowniczka powiedziała, że pierwsza wizyta jest na mój koszt, więc nic nie zwrócą. I dziewczyny z pracy to potwierdzają, że nikt mi nic nie zwróci. Mam 30zł w portfelu i nie za bardzo wiem co ze sobą zrobić. Znowu pożyczać od rodziców jest mi głupio, bo mam już paskudne długi i wstyd. Tragedia. I te nogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam w sobie determinację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko cyfrówki nie mam, więc nie wkleję i zostaje Wam wierzyć mi na słowo ![]() ![]() Bierz przykład ze mnie ![]() ![]() Fenris ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z całego opisu widzę, że pani kierowniczka jest mocno na bakier z przepisami - dopóki nie przyniosłaś badań, nie wolno Ci pracować - badania powinny być przeprowadzone zanim stanęłaś pierwszy raz za ladą. Do tego ten brak zwrotu obowiązkowych kosztów... Kurcze, jak ja nie lubię takich cwaniaków... (ciekawe czy szefowa wie o mądrościach pani kierownik). Miałam dziś bardzo miłe spotkanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#607 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() annmarie - to szefowa tak rozporządziła ze zwrotami. Ja nic nie mogę zrobić, byłam dopiero dwa dni, więc nie będę robiła afer (a o krzesełko to bym chciała...). Ale też mi się to nie podoba. Kierowniczka wprowadziła mnie w błąd tylko z terminem doniesienia zaśw. lekarskiego (no ale dostałam papiery w czw, a w pt rano miałam oddać...). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 |
BAN stały
|
Annmarie - skąd Ty tyle wiesz o prawie pracy?
![]() Normalnie chodzący kodeks ![]() Matko... jak mi się NIC nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#610 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem skazana na niezdrowe napoje. ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Ci raz jeszcze. Polecam się na przyszłość. Bardzo się polecam. ![]() ![]() Cytat:
![]() Łokrutnie mi się to spodobało.
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zniknęła opcja wyświetlania 100 postów na stronie w wątkach?
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-06-04 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Zaraz zmykam do pracy. Jak tam u was pogoda, u mnie dalej ciepło i słonecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj dzień mi się zaczął nieszczególnie
![]() ![]() Taka zła byłam na siebie, na tą swoją bezsilność ![]() Za to potem byłam monter, czułam się świetnie i zabrałam się do roboty. Najpierw pojechaliśmy kupić roślinki do ogrodu (który już coraz bardziej zaczyna przypominać ogród, a nie ogrodzony kawałek gołej ziemi), potem odwiedziłam chrześniaka z okazji spóźnionego dnia dziecka (M. miał okazję pobawić się z dzieckiem w piaskownicy ![]() ![]()
#614 |
Zakorzenienie
|
Agnieszko
![]() Ja też muszę się zabrać za porządki w ogródku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Rozeznanie
|
Agnieszko, wspołczuje...
ja dzis rano mialam mroczki, wiec wiedzialam co sie swieci wzielam szybko tabletke, wiec udało mi sie tym samym uciec przed migrena... |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
http://www.sport.pl/siatkowka/1,6511..._nie_zyje.html
Strasznie przyke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno urodziła córeczkę..
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
O Boże... szok, miałam taka nadzieję, że skoro udało jej się zajśc w ciążę i urodzić zdrowego malucha, wyjdzie i z choroby...
#619 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#620 |
Zadomowienie
|
Jestem w ciężkim szoku... jej siła i chęć życia sprawiły że sama zaczęłam myśleć o oddaniu swojego szpiku,trzymałam mocno kciuki,a gdy lekarze niedawno mówili że operacja się udała - byłam spokojna... a tu dziś wchodzę na wp i... łzy momentalnie mi napłynęły do oczu,nawet nie wiem co powiedzieć,życie jest tak kruche...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
![]() Ja wczoraj włożyłam nowe sandałki i zrobił mi się taki bąbel na pięcie że dziś mimo upału pomykam w glanach - tylko one na tyle izolują od podłoża, że prawie nie boli... A pani kierowniczka to jakaś cwaniaczka ![]() Cytat:
![]() Ja też próbuję podskubywać, ale myśl o wklejeniu zdjęcia i ewentualnym wstydzie jest już głęboko zakorzeniona w podświadomości - reflektuję się natychmiast ![]() Cytat:
![]() U mnie też ![]() Ale my w sumie niezbyt daleko od siebie mieszkamy ![]() Agnysko ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Wcześniej, tuż po zabiegu, który został przeprowadzony 22 maja, Chybicka opowiadała, że został on przeprowadzony bez żadnych problemów. Jednocześnie zaznaczyła, że nie można jeszcze mówić o sukcesie. "Sama procedura przeszczepu nie jest problemem, teraz musimy czekać czy organizm zaakceptuje przeszczepiony szpik. Może to potrwać od 10 dni do nawet miesiąca" - mówiła Chybicka. " Smutne to strasznie ![]() I to, ze takich ludzi, jak Agata, jest mnostwo. I w tej Klinice same cierpiace maluchy, ktore spedzaja tam czesto cale swoje zycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Czekam na Ragnarok
|
Truskawko - szefowa to cwaniaczka, a nie kierowniczka. Kierowniczka tylko wykonuje jej polecenia i pracuje tak jak my na sprzedaży. Nogi bolą mnie dalej, ale mogę dzisiaj chodzić
![]() A nie chce mi się, pospałabym jeszcze. Spróbowałam dzisiaj ciasta, które ostatnio robiłam (piernik z rabarbarem i truskawkami, moje pierwsze samodzielne ciasto w życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
niecnotliwa dziewica
|
Fenris, niekoniecznie - i truskawki i rabarbar są wilgotne, i to mogło spowodować, ze ciasto sie nie dopiekło i wyszedł zakalec. Ale i tak na pewno jest pyszne
![]() A szefowej i bolących nóg współczuję, ja chyba pierwszy raz w życiu narzekam na bolący kręgosłup. Wiem, ze to od komputera i siedzącego trybu życia, ale tak jak dziś to mnie jeszcze w życiu nie bolał ![]()
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę w to uwierzyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie tez ze trzy miesiące trzeba go urzywać, zeby zobaczyć jakieś efekty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To straszne. Taka utalentowana, młoda osoba. Do tego świeżo upieczona Mama. Życie jest okrutnie niesprawiedliwe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Dostałam dziś jedną paczuszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.