Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-13, 22:08   #4711
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
No przybij piatke, mi tak samo zlecono w 22 tc, dlaczego? Bo poloznej nie bylo, na zastepstwie siedziala inna babka, a ginka stwierdzila, ze trzeba glukoze dopisac Polozna teraz mowila, ze ona nie powinna sama zaznaczac jak sie nie zna no ale czasu nie cofniemy. Teraz tylko mam stresa bo musze to powtarzac po 20 listopada, graniczne wartosci mi wyszly. Szlag by to wszystko trafil.
A ty sie nic nie martw jak krzywa wyszla ok. To bialka i glukoza w sladowych ilosciach moze byc w moczu, gorzej jakby byly to jakies duze ilosci, takze sie nie martw
Ja tez zaczelam inaczej jesc, tzn czesciej i mniej. Jakos drastycznie tez nie zmieniam diety bo nie chce zafalszowac wynikow, boje sie tego cholerstwa, ze mi wyjdzie ale jednak lepiej wiedziec i leczyc niz sobie szkodzic.
Dziękuję za słowa otuchy Mam nadzieję, że powtórzone badania i u Ciebie dadzą jednak dobre wiadomości
Z jedzeniem mam podejcie takie jak Ty, jem mniej i częsciej, na szczęscie nie mam wilczego apetytu ostatnio. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze!

A na dobranoc pokażę Wam jak unynałam moje starsze dziecko:
WP_20171113_23_01_48_Pro.jpg

WP_20171113_23_02_51_Pro.jpg

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-11-13 o 22:20
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 22:36   #4712
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa otuchy Mam nadzieję, że powtórzone badania i u Ciebie dadzą jednak dobre wiadomości
Z jedzeniem mam podejcie takie jak Ty, jem mniej i częsciej, na szczęscie nie mam wilczego apetytu ostatnio. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze!

Załącznik 7313771

Załącznik 7313776
Ale slicznosci 😊 spokojnej nocy, Dziewczęta!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 22:36   #4713
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze no co za problem, tez bym sie wkurzyla. A masz jeszcze jakies inne typy? Jesli masz duzo sklepow na miejscu to tez dobrze bo sobie przymierzysz dziecko, ja to bym miala problem na twoim miejscu bo nawet do takiego smyka mam kawal drogi.
Tak czy inaczej obyscie znalezli taki, ktory bedzie najodpowiedniejszy dla coreczki
Jutro ma swieto o ile dobrze pamietam

Kciuki za jutro. A moze tobie pomoze torecan? Bo czarodziejce nic nie dal ale moze warto spytac gina, zameczysz sie

Trzymam mocno kciuki zeby echo wyszlo dobrze i zebyscie szybko mieli umowiona ta wizyte, wierze, ze odetchniecie z ulga
Mamy teraz na oku baby jogger select, ale nowy stanowczo za drogi a uzywane schodza szybko. U Mnie w miescie wlasnie nie ma duzo sklepow a w smyku nie maja w ogole podwojnych. W duzych miastach tez jak patrzylam to problem zeby obejrzev :/ jak tak dalej pojdzie to jeszcze w marcu bede bez wozka

A tak tak, jutro sie obudzi jako 4-latka

Torrence - slodziak
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-13, 22:50   #4714
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Moja gin dala mi skierowanie na glukozę w 21 tc i skoro wizyte mam w 25 tc, to zrobie dzien albo dwa przed, po co wczesniej? Dzis znajome stwierdzily, ze rosne, ale w biuscie

Pedzicie jak burza, niestety nie mam jak odpisywac, bo caly tydzien pracuje od 7:30 do 19:30, oczywiscie z przerwami. MARATON oby do piatku Moze od 22 pojde na zwolnienie.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

A co do tego kalkulatora nie ma opcji bym przytyla 18 kg.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 02:12   #4715
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Moja gin dala mi skierowanie na glukozę w 21 tc i skoro wizyte mam w 25 tc, to zrobie dzien albo dwa przed, po co wczesniej? Dzis znajome stwierdzily, ze rosne, ale w biuscie

Pedzicie jak burza, niestety nie mam jak odpisywac, bo caly tydzien pracuje od 7:30 do 19:30, oczywiscie z przerwami. MARATON oby do piatku Moze od 22 pojde na zwolnienie.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

A co do tego kalkulatora nie ma opcji bym przytyla 18 kg.
Oo kurcze, jeszcze pracujesz?? I to w takich beznadziejnych godzinach? Nie pamiętam kiedy ostatnio spędziłam tyle czasu z własnym mężem jak teraz kiedy jestem na zwolnieniu 🤔 ciężko będzie się od tego odzwyczaic. Także kochana, załatwiaj sobie trochę odpoczynku

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 05:28   #4716
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Gratulacje wszystkich wizyt dzisiejszych, a trochę ich było!

Moja niestety nie jest w 100% udana generalnie jestem zadowolona bo obawiałam się że w medicover odwalą fuszerkę, a lekarz robił dokładne badanie, wszystko mi mówił i tłumaczył jeszcze po badaniu.

Niestety nie podoba mu się odsluch serduszka budowa jest ok, ale coś nie tak że słyszalnymi uderzeniami. Polecił nam wykonanie echo serca płodu, jutro dzwonię się umówić do Baby cośtam we Wrocku, mam gdzieś zapisaną nazwę.

Nie chcę się zamartwiać bo w końcu wszystkie inne parametry i budowa są ok. Ale jednak chciałam usłyszeć że dzidzia jest zdrowa w 100%

Samo badanie z omówieniem trwało prawie godzinę a potem 1,5h czekałam na wystawienie skierowania na echo :/ a że z Wrocka się wyprowadziłam to na wizytę jechaliśmy prawie 200km odwiedzając po drodze dwie różne osoby. Takze jestem w drodze do domu po całodniowym wypadzie, padam z nóg

Daj znać kiedy wizyta, będziemy mocno trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super i jaki duży synek już!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Pierwszy link mi się nie otwiera
Mi się podobają takie
http://mikominky.pl/kategoria-produk...lany/75x100cm/

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A Ty poznałaś dziś wagę małej?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dobrze ze ogólnie wszystko ok
A za mocz trzymam kciuki za poprawę

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Mam nadzieję że odsłuch serduszka będzie dobry, trzymam mocne kciuki

Niestety nie, na usg tylko miałam mierzona szyjkę dopochwowo - tu mała wsadziła rączkę w szyjkę i na zwykłym usg sprawdzenie serduszka, potem lekarka musiała na chwilę wybiec.. Mam nadzieję, że za tydzień będzie chociaż ze 2 razy większa niż na polowkowym

Dzień dobry
Już się gubię z tą krzywą cukrową - jak robi się 24-28 tc to mogę zrobić jak będzie 23+1 czy to jednak za wcześnie?

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 05:38   #4717
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

dzień dobry!
Wstaje i pedze do pracy. To będzie długi dzień!
Miłego Mamusie!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 05:41   #4718
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dzięki wszystkim za miłe słowa!

Zestresowałam się trochę i niedokładnie napisalam - to było połówkowe USG. Potwierdzona raz jeszcze dziewczynka (cyt. "Chłopca z tego nie będzie") 480g. Poza serduszkiem wszystko ocenione dobrze.

Jutro dzwonię do baby clinic umówić się na echo serca płodu. Mam nadzieję że nie trzeba będzie długo czekać

Powiem wam że ja, mój tato i brat mieliśmy podejrzania wad serca ale u każdego wykluczone. Więc mam nadzieję że tu też tak będzie.

Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze :-*
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 06:08   #4719
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry, witam sie w 22 tygodniu

Bloody, dopiero teraz czytam. Dziewczyny pewnie Ci juz wszystko napisały i dały kopa mobilizacji. Po pierwsze dobrze, że jesteś zadowolona z przeprowadzonej wizyty. Po drugie, wazne, że lekarz powiedział Ci o swoich watpliwościach i skierował dalej. to nic, ze narzekałaś sie przy tym. Masz konkretny adres, pod który masz jechać i to sie liczy. Po trzecie moze dzidziuś byc ułożony jakoś nie bardzo odpowiednio do badania i stad watpliwości lekarza? Teraz musisz jechać tam gdzie poleciał i zobaczyc co oni usłyszą. Ja tutaj trzymam mocno zaciśnięte kciuki zeby było tylko dobrze

Brilliant, sto lat dla Córci

Koma, ja odkąd jestem na zwolnieniu to mam wrażenie, ze z mężem mniej czasu spędzam niz jak miałam ruchome godziny pracy . Ale i tak podziwiam te z Was, które jeszcze biegają do pracy.

Joanna, poczekaj z krzywą. Zeby sie nie okazało tak jak u dziewczyn, że za wcześnie i zebys powtarzać nie musiala.

Dziewczyny jak długo czeka sie na wynik z krzywej? Jest szansa, ze bedzie tego samego dnia?

Kciuki za wizyty dzisiejsze
(Do mojej równo 3 tygodnie)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 06:36   #4720
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Oo kurcze, jeszcze pracujesz?? I to w takich beznadziejnych godzinach? Nie pamiętam kiedy ostatnio spędziłam tyle czasu z własnym mężem jak teraz kiedy jestem na zwolnieniu 🤔 ciężko będzie się od tego odzwyczaic. Także kochana, załatwiaj sobie trochę odpoczynku

Nie chcę mi się nawet pisać jaki dostałam przydział obowiązków. Mówiłam, że jestem w ciąży i co z tego... Dużo by o tym pisać. Najlepiej jakbym pracowała do końca stycznia. Brałam to pod uwagę, ale po nowym roku już na 100% nie wracam. A na zwolnienie pójdę wtedy kiedy powinnam być. Czyli max do pon chodzę i 2 tyg L4. Po mnie ciąży jakoś nie widać to też inaczej patrzą. Były już plotki, że urodziłam na urlopie i po 12 tyg. do pracy wróciłam.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Ja dziś 22t4d. Czyli wg Waszego kalendarza 23tc. Krzywa będę robić równo w 24tc.
Stary 2017-11-14, 06:42   #4721
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę mi się nawet pisać jaki dostałam przydział obowiązków. Mówiłam, że jestem w ciąży i co z tego... Dużo by o tym pisać. Najlepiej jakbym pracowała do końca stycznia. Brałam to pod uwagę, ale po nowym roku już na 100% nie wracam. A na zwolnienie pójdę wtedy kiedy powinnam być. Czyli max do pon chodzę i 2 tyg L4. Po mnie ciąży jakoś nie widać to też inaczej patrzą. Były już plotki, że urodziłam na urlopie i po 12 tyg. do pracy wróciłam.

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Ja dziś 22t4d. Czyli wg Waszego kalendarza 23tc. Krzywa będę robić równo w 24tc.
O matko, to nieciekawie masz w tej pracy... co to za gluoie plotki z tym porodem tym bardziej nie powinnas na nikogo zwracac uwagi tylko isc na zwolnienie w dogodnym dla siebie momencie.

U mnie w pracy kierowniczka jak dowiedziala sie o ciazy to powiedziala "idz na zwolnienie bo jak bedziesz pracowala to nikt nie bedzie zwracal uwagi na to ze jestes w ciazy. Ja pracowalam do 6 miesiaca i nic dobrego z tego nie wyszlo". A atmosfera u mnie w pracy jest naprawde super wiec nie chce myslec jakby bylo gdyby byla niefajna

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 06:43   #4722
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam we wtorek
Okropny, zimny i deszczowy

W końcu wczoraj kliknęłam tą kurtkę H&M, mam nadzieję że niedługo przyjdzie bo w mojej coraz ciaśniej.

Ja też chciałam do końca stycznia pracować ale chyba po nowym roku wezmę już L4. Odpocząć też trzeba Tym bardziej, że nic nie mam - ani mebli ani wózka, no może troszkę ciuszków zamówionych ale też nie za wiele.
Ja na pracę nie narzekam, od kiedy wiedzą że jestem w ciąży to zdecydowanie inaczej mnie traktują - nie dowalają tyle zadań i mam powoli pokończyć swoje projekty przed zwolnieniem.

Mały dzisiaj rano nie dał znać o sobie (a zawsze daje) i oczywiście już mam schizy

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2017-11-14 o 06:46
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 06:58   #4723
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
O matko, to nieciekawie masz w tej pracy... co to za gluoie plotki z tym porodem tym bardziej nie powinnas na nikogo zwracac uwagi tylko isc na zwolnienie w dogodnym dla siebie momencie.

U mnie w pracy kierowniczka jak dowiedziala sie o ciazy to powiedziala "idz na zwolnienie bo jak bedziesz pracowala to nikt nie bedzie zwracal uwagi na to ze jestes w ciazy. Ja pracowalam do 6 miesiaca i nic dobrego z tego nie wyszlo". A atmosfera u mnie w pracy jest naprawde super wiec nie chce myslec jakby bylo gdyby byla niefajna

Nie dokońca mogę ot tak iść na zwolnienie. To nie do pisania na forum. Może jeszcze moja jędza to czyta U mnie nie docenią. Jeszcze zgnoją. Niestety z babami ciężko się pracuje. I tak mam już przerypane... A będę mieć w ogóle prze... . To są efekty nie włażenia w tyłek i posiadania własnego zdania.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam we wtorek
Okropny, zimny i deszczowy

W końcu wczoraj kliknęłam tą kurtkę H&M, mam nadzieję że niedługo przyjdzie bo w mojej coraz ciaśniej.

Ja też chciałam do końca stycznia pracować ale chyba po nowym roku wezmę już L4. Odpocząć też trzeba Tym bardziej, że nic nie mam - ani mebli ani wózka, no może troszkę ciuszków zamówionych ale też nie za wiele.
Ja na pracę nie narzekam, od kiedy wiedzą że jestem w ciąży to zdecydowanie inaczej mnie traktują - nie dowalają tyle zadań i mam powoli pokończyć swoje projekty przed zwolnieniem.

Mały dzisiaj rano nie dał znać o sobie (a zawsze daje) i oczywiście już mam schizy
Też nic nie mam, więc luz Moje dzieciątko wyjątkowo spokojne. Ruchów nie czuję dalej tylko takie bąbelki śmieszne
Stary 2017-11-14, 07:00   #4724
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Też nic nie mam, więc luz Moje dzieciątko wyjątkowo spokojne. Ruchów nie czuję dalej tylko takie bąbelki śmieszne
Mamy jeszcze czas Ja chcę po nowym roku, właśnie na zwolnieniu się tym zająć . Na szczęście pokoik mamy odmalowany, zawsze to coś

Stary 2017-11-14, 07:02   #4725
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7313771

Załącznik 7313776
Jakie slodkosci
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Daj znać kiedy wizyta, będziemy mocno trzymać kciuki

Niestety nie, na usg tylko miałam mierzona szyjkę dopochwowo - tu mała wsadziła rączkę w szyjkę i na zwykłym usg sprawdzenie serduszka, potem lekarka musiała na chwilę wybiec.. Mam nadzieję, że za tydzień będzie chociaż ze 2 razy większa niż na polowkowym

Dzień dobry
Już się gubię z tą krzywą cukrową - jak robi się 24-28 tc to mogę zrobić jak będzie 23+1 czy to jednak za wcześnie?

Asia teoretycznie to juz 24 tc ale nie wiem zeby nie miec problemow moze zrob za tydzien? A najlepiej spytaj gina bo kurcze roznie to bywa.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam sie w 22 tygodniu

Bloody, dopiero teraz czytam. Dziewczyny pewnie Ci juz wszystko napisały i dały kopa mobilizacji. Po pierwsze dobrze, że jesteś zadowolona z przeprowadzonej wizyty. Po drugie, wazne, że lekarz powiedział Ci o swoich watpliwościach i skierował dalej. to nic, ze narzekałaś sie przy tym. Masz konkretny adres, pod który masz jechać i to sie liczy. Po trzecie moze dzidziuś byc ułożony jakoś nie bardzo odpowiednio do badania i stad watpliwości lekarza? Teraz musisz jechać tam gdzie poleciał i zobaczyc co oni usłyszą. Ja tutaj trzymam mocno zaciśnięte kciuki zeby było tylko dobrze

Brilliant, sto lat dla Córci

Koma, ja odkąd jestem na zwolnieniu to mam wrażenie, ze z mężem mniej czasu spędzam niz jak miałam ruchome godziny pracy . Ale i tak podziwiam te z Was, które jeszcze biegają do pracy.

Joanna, poczekaj z krzywą. Zeby sie nie okazało tak jak u dziewczyn, że za wcześnie i zebys powtarzać nie musiala.

Dziewczyny jak długo czeka sie na wynik z krzywej? Jest szansa, ze bedzie tego samego dnia?

Kciuki za wizyty dzisiejsze
(Do mojej równo 3 tygodnie)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moje byly tego samego dnia.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:03   #4726
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się jeszcze z łóżka nawet nie do końca wiem jaka jest pogoda bo zasłony zaciągnięte.

Bloody Trzymam kciuki również mocno ! Resztę dopisały już dziewczyny

Co do ruchów to są dni że czuję dość konkretnie i widac je golym okiem a są dni spokojniejsze. Za niedługo trzeba będzie je liczyć chyba i to będzie schiza

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:04   #4727
lelowa
Zakorzenienie

Briliant Girl wszystkiego najlepszego dla corci, spełnienia najskrytszych dzieciecych marzen, duzo milosci i duzo duzo zdrowka
4 lata to juz powazny wiek
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:06   #4728
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Bloody, mam nadzieję, że młody się po prostu tak ustawił i że to jedynie pomyłka tak jak w przypadku Twoim i Twoich bliskich. Najważniejsze że masz te skierowania chociaż jak usłyszeli o ciąży to powinni się uwijać a nie 1,5 godziny

Dzisiaj czekam na kurierów a do lekarza idę na 14:30 więc w razie czego Mąż wróci pracować z domu resztę dnia jakby kurier raczył przyjść później

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:08   #4729
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego dla 4latki
Stary 2017-11-14, 07:08   #4730
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się jeszcze z łóżka nawet nie do końca wiem jaka jest pogoda bo zasłony zaciągnięte.

Bloody Trzymam kciuki również mocno ! Resztę dopisały już dziewczyny

Co do ruchów to są dni że czuję dość konkretnie i widac je golym okiem a są dni spokojniejsze. Za niedługo trzeba będzie je liczyć chyba i to będzie schiza

Wczoraj lezalam na kanapie, maz obok i mi sie wyrwalo "ała!". A ten do mnie spanikowany "co sie stalo?!" A to dziecko kopalo. Rowno mnie skopal, kilka razy. Mowilam mezowi nawet ze chyba ma strasznie intensywna czkawke bo kopniecia byly regularne. Z dnia na dzien czuje go mocniej i z jednej strony to mega przyjemne a z drugiej to jak zaczyna sie ruszac to sie spinam bo boje sie ze zaboli

Ja juz po sniadaniu, ide na spacer poki jes slonecznie i zajde do apteki bo witaminy mi sie koncza

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:13   #4731
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego dla córci Brilliant! ❤

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:15   #4732
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla córci Brilliant! ❤
Sto lat, sto lat !

Stary 2017-11-14, 07:18   #4733
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego, córeczko Brilliant

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:32   #4734
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Brilliant, wszystkiego najlepszego dla córy!!!

Torrence, Twój królik jest przesłodki

Lunak, (chyba Ty pytałaś) ja miałam wyniki glukozy po południu w ten sam dzień. Robiłam w diagnostyce.

Ja jestem 1,5 tyg na l4 i jest mi bosko
Pracowałam do 24tyg, starczy. Tym bardziej że u mnie nie da się pracować na pół gwizdka, że tak powiem. Pracowałam na takich samych obrotach jak przed ciążą i byłam już naprawdę zmęczona. Poza tym wymioty mi żyć nie dają :/

Muszę się ruszyć do spółdzielni. Kurcze, ja nie wiem kto tam pracuje, ale notorycznie źle nam księgują czynsz. Mamy dwa mieszkania w tym samym bloku i płacąc za to drugie mieszkanie oni i tak księgują na to w którym mieszkamy, bo nie sprawdzają ci jest napisane w uwagach do przelewu. I tym sposobem mamy nadpłatę w jednym a niedopłate w drugim. Grrrrr. I tak średnio raz na 3,4 miesiące.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:36   #4735
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Pracowałam do 24tyg, starczy. Tym bardziej że u mnie nie da się pracować na pół gwizdka, że tak powiem. Pracowałam na takich samych obrotach jak przed ciążą i byłam już naprawdę zmęczona. Poza tym wymioty mi żyć nie dają :/

Muszę się ruszyć do spółdzielni. Kurcze, ja nie wiem kto tam pracuje, ale notorycznie źle nam księgują czynsz. Mamy dwa mieszkania w tym samym bloku i płacąc za to drugie mieszkanie oni i tak księgują na to w którym mieszkamy, bo nie sprawdzają ci jest napisane w uwagach do przelewu. I tym sposobem mamy nadpłatę w jednym a niedopłate w drugim. Grrrrr. I tak średnio raz na 3,4 miesiące.
Tobie to się to L4 należało jak psu buda że tak powiem. Dobrze, że poszłaś wcześniej niż planowałaś. Nie można się tak męczyć zwłaszcza w tym stanie

Stary 2017-11-14, 07:37   #4736
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie slodkosci

Asia teoretycznie to juz 24 tc ale nie wiem zeby nie miec problemow moze zrob za tydzien? A najlepiej spytaj gina bo kurcze roznie to bywa.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Moje byly tego samego dnia.
Tylko właśnie myślałam, żeby zrobić w poniedziałek, bo we wtorek na 11:00 usg, a wizyta u profesor w czwartek na którą mam przyjść z wynikiem, boję się że jak zrobię w środę to nie dojdą tę wyniki z moim szczęściem
Może ta profesor coś mi źle policzyła tygodnie, sama już nie wiem.. Jeszcze spróbuję zadzwonić i przełożyć wizytę u niej na piątek, to bym zrobiła badanie w środę

Wszystkiego co najlepsze dla dzisiejszej solenizantki pewnie zaraz zleci i wątkowe maluchy będą też obchodzily urodziny

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:40   #4737
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Brilliant, wszystkiego najlepszego dla córy!!!

Torrence, Twój królik jest przesłodki

Lunak, (chyba Ty pytałaś) ja miałam wyniki glukozy po południu w ten sam dzień. Robiłam w diagnostyce.

Też właśnie chcę iść do diagnostyki na glukozę i zastanawiam się czy iść tego samego dnia co mam wizytę czy dać sobie dzień/dwa rezerwy. Chyba jednak pójdę wcześniej. Może namówię kogoś żeby poszedł ze mną.

Nie zazdroszczę prostowania spraw w spółdzielni :/ my na szczęście mamy jakiś system od administratora, który to ogarnia i żeby płacić za 2 mieszkania to i tak musimy się na inne konto zalogować i wtedy zapłacić.

Z kolei ja będę miała poważną sprawę do mojej administracji, bo ktoś u nas w bloku z 2 piętra zaczął hodować ozdobne gołębie i je wypuszcza na loty. Gołąb leniwy i leci tylko 2 piętra wyżej i u nas na balkonie przesiaduje. Już nie mam sił co chwilę po nim sprzątać tylko najpierw muszę zaobserwować czy to na pewno z tego mieszkania co myślę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-14, 07:40   #4738
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wczoraj lezalam na kanapie, maz obok i mi sie wyrwalo "ała!". A ten do mnie spanikowany "co sie stalo?!" A to dziecko kopalo. Rowno mnie skopal, kilka razy. Mowilam mezowi nawet ze chyba ma strasznie intensywna czkawke bo kopniecia byly regularne. Z dnia na dzien czuje go mocniej i z jednej strony to mega przyjemne a z drugiej to jak zaczyna sie ruszac to sie spinam bo boje sie ze zaboli

Ja juz po sniadaniu, ide na spacer poki jes slonecznie i zajde do apteki bo witaminy mi sie koncza

Hehehe ja już w sumie się nie spinam i kopniaki w środek brzucha są przyjemne ale jak go mniej czuje to już wiem że zszedł do pęcherza i tam kopniecia są okropne i to teraz taką małą nóżką a co będzie później

Mąż wczoraj cały czas zamiast ze mną to gadał z brzuchem hehe zaczął słowami "Halloo córcia to jaaaa Twój tatuś" poczułam wtedy że już w sumie jesteśmy rodzicami
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Tobie to się to L4 należało jak psu buda że tak powiem. Dobrze, że poszłaś wcześniej niż planowałaś. Nie można się tak męczyć zwłaszcza w tym stanie
O to! Święte słowa

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-14, 07:43   #4739
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hehehe ja już w sumie się nie spinam i kopniaki w środek brzucha są przyjemne ale jak go mniej czuje to już wiem że zszedł do pęcherza i tam kopniecia są okropne i to teraz taką małą nóżką a co będzie później

Mąż wczoraj cały czas zamiast ze mną to gadał z brzuchem hehe zaczął słowami "Halloo córcia to jaaaa Twój tatuś" poczułam wtedy że już w sumie jesteśmy rodzicami

O to! Święte słowa

Mój dziś do mnie "przepraszam Cię bardzo, ale muszę synowi coś wytłumaczyć" - wziął bluzkę podwinął i do brzucha "Tatuś Ci chwilowo włożył płaszcz do szafy, bo Ty jeszcze nie potrzebujesz, ale nic się nie martw, zmieni się to" i sobie poszedł z bananem na twarzy takie urocze to było
Stary 2017-11-14, 07:44   #4740
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
W sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam, mała mi pomachała na usg żelazo brać dalej, dostałam też globulki na niekończąca się infekcję. Łożysko może być takie od cukrzycy, za tydzień ta powtórka usg, więc zobaczymy. Ta lekarka jakoś się za bardzo nie przejmuje, więc mi ulżyło trochę
Jak się lekarka nie przejmuje, to znaczy, że nie ma czym, więc

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Ja również już po. Mały waży prawie 1kg szyjka ma 5cm. na usg ładnie leżał i pozował. serduszko 151ud/min Z tej części wiadomości jestem mega zadowolona. Gorzej z moim twardniejącym brzuchem kazała brać jakieś rozkurczowe leki i leżeć
O rajuściu, paczka cukru Leż i się nie martw, bo po długości szyjki widać, że to spinanie nie wypycha dziecka

Cytat:
Kurcze, jakiś ciężki dzień dzisiaj.
Mój młody też padnięty, mieli dziś akrobatyke w przedszkolu i chyba ich nieźle wymęczyli, bo jak się położył na kanapie tak leży do teraz
Oj, tam, to są ćwiczenia rozciągająco-relaksacyjne.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wizytę już Ci wpisałam w nowym wątku Swoją drogą w grudniu to każda idzie pojedynczo na wizytę W sensie jedna dziewczyna dziennie
Każda będzie miała swoje indywidualne święto przed świętami

Cytat:
Następną u tego dziada mam 4.12, on co trzy tygodnie każe przychodzić. Z tego co widzę to tym razem ponownie z Lenką
Mój dla uwiarygodnienia tego, że wszystko jest dobrze zaproponował przerwę 4 tygodnie. Chyba się wyróżniam wśród pacjentek poziomem paniki, bo wszelkimi możliwymi sposobami próbuje mnie uspokoić

za piątkowe siku

Cytat:
Napisane przez Jolinko
Patapet to nie tak źle z ta Twoja morfologia jak myślałaś.
To chyba przez to, że morfologia ciężarnej rządzi się swoimi prawami Wiecie, jak to jest. Zawsze chce się, żeby było lepiej.
Chociaż CRP do zrobienia dostałam. Mocz jest czysty, więc się tym mam nie przejmować, ale leukocyty mi rosną. Przypuszczam, że to moje coroczne zimowe smary z zatok dają taki wynik
Na następną wizytę mam zrobić krzywą i toksoplazmozę. Zapowiedziałam, że robię krzywą u nich w przychodni i wyniku nie odbiorę do dnia wizyty
Mąż już mi dawno powiedział, że nie powinnam żadnych moich wyników dostawać do ręki

Brilliant, sto lat dla córeczki i zdróweczka jak najwięcej
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości