PM 2018 cz.9 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-22, 09:12   #1711
MrsSeductive
Żona

Dot.: PM 2018 cz.9

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
Ja chcialam tz namowic na gierki malzenskie bo podobno sa super, ale on jest anty planszowki

199 dni

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też je chce ale my i tak nie mamy czasu na planszówki

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:16   #1712
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
brzmi ciekawie, muszę się uśmiechnąć do TŻ
W ogóle znajomi mieli super pomysł i zamiast kwiatków poprosili o planszówki Super sprawa
Tylko te planszówki też są dosyć drogie, zamiast kwiatków (50zł) to tak nie do końca się kupi. Książkę, czy wino zmieści się w tej kwocie.
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:18   #1713
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Tylko te planszówki też są dosyć drogie, zamiast kwiatków (50zł) to tak nie do końca się kupi. Książkę, czy wino zmieści się w tej kwocie.
Poprosili żeby znajomi się w kilka osób składali jak coś My akurat kupowaliśmy sami bo tak chcieliśmy - to znajomi moi i TŻ no i mieszkaliśmy z nimi kilka lat więc znaliśmy się bardzo dobrze A wiem, że reszta się grupowała po 2-3 pary na jedną grę

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:24   #1714
adie94
Zadomowienie

Ja chce już do domu 😞 wczoraj wysprzątałam pokoje i dziś dopadł mnie taki katar. Zawsze tak jest jak sprzątam, katar + atak astmy 😢

Dziś gotuje makaron z kurczakiem w sosie brokułowo serowym. I cannot wait

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:28   #1715
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Poprosili żeby znajomi się w kilka osób składali jak coś My akurat kupowaliśmy sami bo tak chcieliśmy - to znajomi moi i TŻ no i mieszkaliśmy z nimi kilka lat więc znaliśmy się bardzo dobrze A wiem, że reszta się grupowała po 2-3 pary na jedną grę
Takie grupowanie już lepiej wychodzi finansowo. U nas np by nie przeszło, bo mamy też znajomych bez "grup" a i rodziny też nie chcemy naciągać.

Mnie w ogóle denerwuje ten motyw kwiaty/co zamiast kwiatów. Nie można po prostu skreślić tego tematu? Gość i tak jakiś prezent ma ze sobą, już niepotrzebne wg mnie coś "zamiast".
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:32   #1716
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Ja chce już do domu wczoraj wysprzątałam pokoje i dziś dopadł mnie taki katar. Zawsze tak jest jak sprzątam, katar + atak astmy

Kocham taki makaron do tego obowiązkowo parmezan

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:45   #1717
MrsSeductive
Żona

Ja wczoraj wcinałam spaghetti ale powiem wam że nie umiem robić dobrego

Stary 2017-11-22, 09:47   #1718
babysbreath
Raczkowanie

Dzień dobry!
Czy tylko ja mam ostatnio taki koszmarny spadek formy? Tylko bym marudziła, najchętniej zaszyła się pod kołdrą i nie wystawiała nosa na zewnątrz... Zdecydowanie potrzebuję przerwy świątecznej

Mam nadzieję, że u was bardziej pozytywnie, buziaki!
babysbreath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 09:58   #1719
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Ale masz piękny kształt płytki, mój wymarzony Uwielbiam klientki z takimi, na nich wszystko dobrze wygląda.
Dzięki tylko z kciukiem trzeba się namęczyć, żeby też przypominał kwadrat
Stary 2017-11-22, 10:02   #1720
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwiebel Pokaż wiadomość
Mnie się chyba bardziej podobają personalizowane zaproszenia. A z dziećmi to różnie bywa. Ostatnio w rodzinie mieliśmy imprezę z zaproszeniami, i mimo tego że wymienieni byli tylko rodzice to i tak przyszli z małym dzieckiem. Więc ludzie raczej się nie domyślają, takie rzeczy trzeba powiedzieć chyba wprost

Ale masz śliczną, smukłą płytkę kolorek też niczego sobie. Ostatnio mam fazę na takie jesienne, ciemne barwy
My zapraszamy znajomych bez dzieci. J na zaproszeniach piszemy tylko imiona i nazwiska. Ale przy dawaniu zaproszeń będziemy rozerwać wątpliwości. Obawiamy się tylko o jedna bliska znajoma że się obrazi, jej mąż (przyjaciel TZa) chce iść bez dzieci a ona chce z dziecmi, a jest taka że może strzelić focha, może przez te pół roku jej minie

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zwiebel Pokaż wiadomość
Ok, dzięki muszę chyba w takim razie podjechać gdzieś w piatek. Chciałabym już zacząć kompletowac prezenty na święta, żeby nie zostawiać wszystko na ostatnią chwilę, wtedy w galeriach jest tłum ludzi i nic nie mogę znaleźć
Ja wczoraj już pierwsze prezenty zamówiłam bo na allegro wybrane sklepy maja teraz darmowe paczkomaty

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 10:05   #1721
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez babysbreath Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Czy tylko ja mam ostatnio taki koszmarny spadek formy? Tylko bym marudziła, najchętniej zaszyła się pod kołdrą i nie wystawiała nosa na zewnątrz... Zdecydowanie potrzebuję przerwy świątecznej

Ja jak sobie pomyśle że od 4.12 do 24.12 będę miała jedynie 200h w pracy to aż skaczę z radości

Stary 2017-11-22, 10:06   #1722
MissCath
Zakorzenienie

Jakoś nie mogę się wbić. Ciągle myślę o tej pracy

Stary 2017-11-22, 10:06   #1723
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
My zapraszamy znajomych bez dzieci. J na zaproszeniach piszemy tylko imiona i nazwiska. Ale przy dawaniu zaproszeń będziemy rozerwać wątpliwości. Obawiamy się tylko o jedna bliska znajoma że się obrazi, jej mąż (przyjaciel TZa) chce iść bez dzieci a ona chce z dziecmi, a jest taka że może strzelić focha, może przez te pół roku jej minie

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Ja wczoraj już pierwsze prezenty zamówiłam bo na allegro wybrane sklepy maja teraz darmowe paczkomaty

Te fochy są idiotyczne bo dzieci para młoda nie zaprasza :/

Nie lubię paczkomatów :/

Stary 2017-11-22, 10:13   #1724
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz piękny kształt płytki, mój wymarzony Uwielbiam klientki z takimi, na nich wszystko dobrze wygląda.

Ja o tą dietę chciałam zapytać. Masz taką typową z niskim IG?

Koleżance dietetyk pozwoliła tygodniowo zjeść garść migdałów/orzechów, ale wafle ryżowe codziennie- spoko

Ja błogosławię moją pracę, że mogę jechać do galerii w tygodniu o 10 Uwielbiam sklep wtedy

El amor
podobno stawianie domu zawsze idzie błyskawicznie, domy rosną w oczach Potem zaczynają się schody A z czego budujecie, w sensie z materiału jakiego? Znajomi teraz kończą dom i są psychicznie i finansowo wykończeni tym, przez ich historie boimy się zaczynać w ogóle ten temat

Pierścionek- ja ściągam do grubszego sprzątania, gdzie dotykam bezpośrednio środków chemicznych, do mycia rąk czy odkurzania nie ściągam Koleżance kiedyś wpadł do zlewu i błyskawicznie rozwaliła syfon, żeby go ratować- też bym się tak rzuciła

Kasza- my jesteśmy zakochani w bulgur, smakuje jak dobry ryż (nie lubię smaku kasz) a najważniejsze-mogę ją jeść
Ja nie wnikam ile czego ma moja dieta, stosuje się do niej. Poprzednim razem Agacie udało się dokonać cudu w postaci -50kg i bardzo jej ufam jeśli chodzi o dopasowanie i zbilansowanie. Ale tracę nadzieję że wrócę do wagi sprzed operacji... już zaczynam się zastanawiać nad chirurgia po ciąży...
A co do pierscionka/innej bizuterii to mi też do zlewu wpadło kilka razy i nie musiałam rozwalac syfonu, wystarczyło to rozkręcić i wyjąć

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Hej

No i już jest 1 z przodu, więc oficjalnie zostaje tylko 199 dni

Kasze uwielbiam wszystkie <3 TŻ tylko prosi, żeby mu jęczmiennej nie dawać do pracy bo robi mu się klajster i nie może tego porozbijać żeby odgrzać

A tak w ogóle kończę 2 kawę i chyba sobie kroplówkę podłącze z kofeiną bo padam przy takiej pogodzie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

My się rodzinie umówiliśmy że prezentów w tym roku nie ma Jest mnóstwo wydatków, więc sobie darujemy. Pewnie tylko z TŻ wymienię się jakimś drobiazgiem
A przelewasz kaszę zimna woda zaraz po odcedzeniu? Ja tak robię i nigdy nie jest sklejona a też do pracy zabieram

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Ja też w tym roku nie kupuję rodzinie prezentów. Kupiłam mieszkanie, więc jestem usprawiedliwiona, że mnie nie stać a z TŻ kupimy chyba sobie na Mikołajki jakąś fajną grę planszową w ramach wspólnego prezentu, żeby mieć co robić w zimowe wieczory

Lubię planszówki co kupujecie?
My kupujemy tylko siostrze tz i "dzieciom" mojej siostry, a no i dla naszego psiaka i dla nas (który już mamy :p)
Do tego kupuje od rodziców jeszcze prezenty: dla mnie, tz i siostrzeńca po grze, siostrzenicy jakieś kosmetyki fajne

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Ja chcialam tz namowic na gierki malzenskie bo podobno sa super, ale on jest anty planszowki

199 dni

My mamy fajne są ale raz na jakiś czas tylko, fajniej że znajomymi się w nie gra niz w samej parze

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
W ogóle znajomi mieli super pomysł i zamiast kwiatków poprosili o planszówki Super sprawa
My tez to planowalismy ale boimy sie ze dostaniemy 15 gierek malzenskich albo carcasson

Stary 2017-11-22, 10:17   #1725
MissCath
Zakorzenienie

Ja bardzo lubię planszowki, ale ostatnio nie mam jakoś okazji grać. A te gierki małżeńskie mnie zaciekawiły

Stary 2017-11-22, 10:19   #1726
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Te fochy są idiotyczne bo dzieci para młoda nie zaprasza :/

Nie lubię paczkomatów :/

Czemu? Mnie nigdy nie zawiodły i odbiór kiedy chce. Zdarzało mi się o 2 w nocy odbierać paczkę:p A dwa lata temu przed świętami w moim paczkomacie było mega przepelnienie A były dostawiine 3 obok siebie te olbrzymie i był samochód który wydawał za darmo kawę i herbatę oraz Coca cole dla osób w kolejce. Kupili mnie wtedy tym

Stary 2017-11-22, 10:20   #1727
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
Dzięki ja też mam właśnie fazę na ciemne paznokcie

I ja za tydzień mam a koleżanka ma jakieś nowe kolory ja robię żele.

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 10:20   #1728
babysbreath
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak sobie pomyśle że od 4.12 do 24.12 będę miała jedynie 200h w pracy to aż skaczę z radości

O matko... Nie ma jak sezon świąteczny...

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę się wbić. Ciągle myślę o tej pracy

Nie zadręczaj się Wiem, łatwo powiedzieć, ale musi się wszystko odwrócić w dobrą stronę... Musi!
Stary 2017-11-22, 10:21   #1729
madz88
Zakorzenienie

W domu będę dziś bardzo późno. Prosto po pracy jedziemy do teatru, mam nadzieję że zdążę bo będę mieć mało czasu. W pracy muszę się jeszcze przebrać i umalowac

Stary 2017-11-22, 10:22   #1730
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja o tą dietę chciałam zapytać. Masz taką typową z niskim IG?

Koleżance dietetyk pozwoliła tygodniowo zjeść garść migdałów/orzechów, ale wafle ryżowe codziennie- spoko

Ja błogosławię moją pracę, że mogę jechać do galerii w tygodniu o 10 Uwielbiam sklep wtedy

El amor
podobno stawianie domu zawsze idzie błyskawicznie, domy rosną w oczach Potem zaczynają się schody A z czego budujecie, w sensie z materiału jakiego? Znajomi teraz kończą dom i są psychicznie i finansowo wykończeni tym, przez ich historie boimy się zaczynać w ogóle ten temat

Pierścionek- ja ściągam do grubszego sprzątania, gdzie dotykam bezpośrednio środków chemicznych, do mycia rąk czy odkurzania nie ściągam Koleżance kiedyś wpadł do zlewu i błyskawicznie rozwaliła syfon, żeby go ratować- też bym się tak rzuciła

Kasza- my jesteśmy zakochani w bulgur, smakuje jak dobry ryż (nie lubię smaku kasz) a najważniejsze-mogę ją jeść
Budowa szybko. Gorzej w środku

Nie jadłam jeszcze tej bulgur

W biedrze są teraz mixy kaszy ryżu i makaronu durum.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Hej

No i już jest 1 z przodu, więc oficjalnie zostaje tylko 199 dni

Kasze uwielbiam wszystkie <3 TŻ tylko prosi, żeby mu jęczmiennej nie dawać do pracy bo robi mu się klajster i nie może tego porozbijać żeby odgrzać

A tak w ogóle kończę 2 kawę i chyba sobie kroplówkę podłącze z kofeiną bo padam przy takiej pogodzie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

My się rodzinie umówiliśmy że prezentów w tym roku nie ma Jest mnóstwo wydatków, więc sobie darujemy. Pewnie tylko z TŻ wymienię się jakimś drobiazgiem
No chyba że jest wymieszana z warzywami to się nie klei

Stary 2017-11-22, 10:23   #1731
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze troche drogi prezent jak na 'zamiast kwiatow'. My kiedys rozgladalismy sie za planszowkami to 100-150zl jakies ciekawsze kosztuja, a bukiety wrecza sie zwykle kolo 50zl.
Ale jak kilka osob sie zrzucalo to spoko

Cytat:
Takie grupowanie już lepiej wychodzi finansowo. U nas np by nie przeszło, bo mamy też znajomych bez "grup" a i rodziny też nie chcemy naciągać.

Mnie w ogóle denerwuje ten motyw kwiaty/co zamiast kwiatów. Nie można po prostu skreślić tego tematu? Gość i tak jakiś prezent ma ze sobą, już niepotrzebne wg mnie coś "zamiast".
My napisalismy ze bedzie nam milo jezeli zamiast kwiatow obdaruja nas zdrapka lotto. Mieszkamy w UK wiec kwiatow nie wezmiemy a bedziemy miec frajde z drapania. I kosztuje mniej niz kwiatki

Cytat:
Dzień dobry!

Ja tez. Dobrze ze jeszcze miesiac pracy i 2 tyg urlopu na swieta. Nie moge sie juz doczekac.

W piatek ruszam na zakupy na Black Friday
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 10:34   #1732
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:

199 dni

Chyba graliśmy w to u mojego kuzyna

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jeśli o ta grę chodzi

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Ja chce już do domu 😞 wczoraj wysprzątałam pokoje i dziś dopadł mnie taki katar. Zawsze tak jest jak sprzątam, katar + atak astmy 😢

Ooo mniam. Wpadam na obiad

Ja dziś miałam robić wątróbkę bo odmrozilam pół kilo Ale wstałam za późno i nie chce mi się bawić tym. Będzie kurczak z cukinią papryka w sosie pomidorowym.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Ja wczoraj wcinałam spaghetti ale powiem wam że nie umiem robić dobrego

A jak robisz

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Chyba przez ta pogode co? Ja od tygodnia chodzę struta Ale przez sytuację z tym dyskiem. Jeszcze 3 tygodnie możliwe będziemy czekać. Zwariuje.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość

My też znajomych bez dzieci. Dwójka najbliższych powiedziała że i tak przyszliby bez.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Kumpela prosila abym odbirrala od dzis nieznane numery. do RMF Max mnie zgłosiła bo opisała naszą wzruszająca historię i można wygrać 500 zl

Stary 2017-11-22, 10:35   #1733
MissCath
Zakorzenienie

A my zapraszamy z dziećmi, nie będzie ich dużo. Dwójka moich siostrzeńców, dwójka synów mojej chrzestnej i córka koleżanki, przy czym zaznaczyłam, że niech sama zdecyduje, czy ją weźmie, czy nie. Nie będę niczego narzucać.

Stary 2017-11-22, 10:42   #1734
MrsSeductive
Żona

Goplankowa ja spaghetti robię tak cebula, czosnek, mięcho, pomidory w puszce, koncentrat i przyprawy

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Sunshine my też będziemy prosić o zdrapki bo Tż chciał a mi to w sumie bez różnicy czy zdrapka czy lotto. Wiedziałam że nie kwiaty i alko.

Stary 2017-11-22, 10:47   #1735
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Goplankowa ja spaghetti robię tak cebula, czosnek, mięcho, pomidory w puszce, koncentrat i przyprawy

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Sunshine my też będziemy prosić o zdrapki bo Tż chciał a mi to w sumie bez różnicy czy zdrapka czy lotto. Wiedziałam że nie kwiaty i alko.

Ja dzis tez spaghetti robie
W sumie tak samo jak Ty. Cebula, czosnek na oliwie z oliwek, dorzucam miecho. Na osobnej patelni smaze pieczarki.
Jak mieso usmazone to wlewam passate pomidorowa i dorzucam pieczary, przyprawiam i dusze chwile

My nie chcielismy lotto bo znajomi mieli i wygrali 10 zl
A ze zdrapek to przynajmniej troche frajdy ze zdrapywania.
Alkoholu nie chcielismy bo lepsze alkohole to wydatek wiec dostalibysmy pelno wina ktorego nie lubimy, a poza tym w sumie alko nie pijemy a i tak nie mielibysmy jak tego wziac ze soba do UK.
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-22, 10:49   #1736
MissCath
Zakorzenienie

Ja też zrobię spaghetti zmowilysmy się, czy co? I też robię podobnie, cebula, czosnek, przyprawy, mięso mielone, pomidory w puszce lub przetarte, czasem dodaję też paprykę.

Stary 2017-11-22, 10:53   #1737
babysbreath
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunshine_25 Pokaż wiadomość
Kurcze troche drogi prezent jak na 'zamiast kwiatow'. My kiedys rozgladalismy sie za planszowkami to 100-150zl jakies ciekawsze kosztuja, a bukiety wrecza sie zwykle kolo 50zl.
Ale jak kilka osob sie zrzucalo to spoko

My napisalismy ze bedzie nam milo jezeli zamiast kwiatow obdaruja nas zdrapka lotto. Mieszkamy w UK wiec kwiatow nie wezmiemy a bedziemy miec frajde z drapania. I kosztuje mniej niz kwiatki

Ja tez. Dobrze ze jeszcze miesiac pracy i 2 tyg urlopu na swieta. Nie moge sie juz doczekac.

W piatek ruszam na zakupy na Black Friday
Też myślę, że ceny planszówek niestety nie równają się cenie kwiatów

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Chyba graliśmy w to u mojego kuzyna

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Jeśli o ta grę chodzi

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Ooo mniam. Wpadam na obiad

Ja dziś miałam robić wątróbkę bo odmrozilam pół kilo Ale wstałam za późno i nie chce mi się bawić tym. Będzie kurczak z cukinią papryka w sosie pomidorowym.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A jak robisz

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Chyba przez ta pogode co? Ja od tygodnia chodzę struta Ale przez sytuację z tym dyskiem. Jeszcze 3 tygodnie możliwe będziemy czekać. Zwariuje.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

My też znajomych bez dzieci. Dwójka najbliższych powiedziała że i tak przyszliby bez.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Kumpela prosila abym odbirrala od dzis nieznane numery. do RMF Max mnie zgłosiła bo opisała naszą wzruszająca historię i można wygrać 500 zl

Na pewno przez pogodę, ale martwi mnie to, bo do wiosny daleko Mam nadzieję, że sprawa tego dysku rozwiąże się pomyślnie i jak najmniej szarpnie po kieszeni...
Stary 2017-11-22, 10:57   #1738
MissCath
Zakorzenienie

Zależy jakie kwiaty, jak ktoś chce dać lepsze, to 100 zł to minimum.

Dlatego dziwię się mojej teściowej, że ona mimo próśb daje kwiaty, bo jak to tak bez kwiatów chyba będziemy naciskać, że choćby ręce swedzialy, to żadnego bukietu ma nie dawać, bo miejsca nie przewidujemy w bagażniku na bukiet. Jak już, to niech daje wino, książkę, cokolwiek, ale bez kwiatów. Jak idę na czyjeś urodziny, to naprawdę kwiaty daję, jak już nie mam co - jak np. dawalam babci.

Stary 2017-11-22, 11:15   #1739
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Zależy jakie kwiaty, jak ktoś chce dać lepsze, to 100 zł to minimum.

Dlatego dziwię się mojej teściowej, że ona mimo próśb daje kwiaty, bo jak to tak bez kwiatów chyba będziemy naciskać, że choćby ręce swedzialy, to żadnego bukietu ma nie dawać, bo miejsca nie przewidujemy w bagażniku na bukiet. Jak już, to niech daje wino, książkę, cokolwiek, ale bez kwiatów. Jak idę na czyjeś urodziny, to naprawdę kwiaty daję, jak już nie mam co - jak np. dawalam babci.

Ehh no moja mama też kiedyś tak robiła ale jakoś jej przeszło

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine_25 Pokaż wiadomość
Ja dzis tez spaghetti robie
W sumie tak samo jak Ty. Cebula, czosnek na oliwie z oliwek, dorzucam miecho. Na osobnej patelni smaze pieczarki.
Jak mieso usmazone to wlewam passate pomidorowa i dorzucam pieczary, przyprawiam i dusze chwile

My nie chcielismy lotto bo znajomi mieli i wygrali 10 zl
A ze zdrapek to przynajmniej troche frajdy ze zdrapywania.
Alkoholu nie chcielismy bo lepsze alkohole to wydatek wiec dostalibysmy pelno wina ktorego nie lubimy, a poza tym w sumie alko nie pijemy a i tak nie mielibysmy jak tego wziac ze soba do UK.
Tż mówił to samo w lottka trudniej trafić a zdrapki to chociaż frajda. No i 5-6 zdrapek to równowartość wiązanki więc będzie tego sporo

Stary 2017-11-22, 11:15   #1740
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh no moja mama też kiedyś tak robiła ale jakoś jej przeszło

Moja mama tak samo, aż w końcu doszła do wniosku, że na siłę dawać kwiatów nie będzie.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości