|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Cytat:
miałam ze dwa? może trzy dni bez atrakcji... A tak to zaczynam późnym wieczorem i kończę na drugi dzień rano. Także noce mam pełne przygód w ciągu dnia tylko mnie muli, zdarzało się, że wymiotowałam cały dzień, ale raczej wieczory, noce i poranki. brrr. w pierwszej ciąży skończyłam na sali porodowej ten epizod, więc nie nastawiam się na rychły koniec. Ale nadzieja się tli bo już gardło mam przeżarte od żółci, chrypa z rana, że mogłabym koncerty jazzowe dawać |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mam towarzyszkę tej doli. Ja też miałam około 5 dni pojedynczych przerwy. Szkliwo będzie w stanie opłakanym.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
kciuki za wizyty i szpitalne pobyty w spa
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- DOMII- o widzisz... mam wizytę w środę u gin... znowu zapomniałam, że badania muszę zrobić. Jutro skoczę, to akurat będą wyniki krwi, moczu. Tylko na posiew moczu trzeba będzie poczekać ale to tylko kontrolny ![]() dobrze, że sobie przypomniałam po Twoim wpisie ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- I jeszcze czytałam o tygodniach ciąży. Pomyślałam, że można sobie samemu umieścić w podpisie tydzień ciąży, to każdy sam będzie sobie zmieniał. Albo termin porodu? Może to ułatwi. A jak nie to na pierwsze stronie są terminy porodu, to można dodać/ odjąć od swojego i będzie wiadomo
|
|
|
|
#2794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przecież poglądowo wiadomo wg. pierwszej strony, to nie jest wyższa matematyka.Ja mam termin na pierwszej stronie wpisany jakiś tam wstępny między czasie było wg usg raz 8 dni do tyłu, raz zgodnie - co to za różnica parę dni w tą czy w tamtą? I tak jak przyjdzie maj to się kolejność rypnie |
|
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
My już w drodze na wizytę 😉 Rybciu ![]() Malinka daj koniecznie znać jak po obchodzie. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Co do tc zawsze można dodać suwaczek w podpisie 😉 |
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7940008 6]W ogóle nie rozumiem problemu
przecież poglądowo wiadomo wg. pierwszej strony, to nie jest wyższa matematyka.Ja mam termin na pierwszej stronie wpisany jakiś tam wstępny między czasie było wg usg raz 8 dni do tyłu, raz zgodnie - co to za różnica parę dni w tą czy w tamtą? I tak jak przyjdzie maj to się kolejność rypnie czytając wpisy hurtem po weekendzie widziałam, że było to poruszane. Dlatego to rozwiązanie przyszło mi do głowy. Ja sama nawet nie pamiętam, który tc u mnie, a co dopiero u innych wiem, że rodzę w maju haha chyba :PBo tak jak piszesz- przyjdzie maj, a nawet kwiecień i będzie co innego
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w poniedziałek
17 tc się zaczął ale brzuszek mam póki co mały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kciuki za dzisiejsze wizyty Co do maja, też mi się wydaje, że kolejność się rypnie. U nas jakoś dziwnie liczą TP,nigdy nie zrozumiałam jak. Jestem w 17+4 a termin mam na 22.05, gdzie aplikacje podawały mi 10-11.05. I to wcale nie chodzi o to, że jest różnica z OM i z USG tylko tutaj chyba podają termin maksymalny, że 22.05 i ani dnia dłużej czyli w razie gdybym nie urodziła przed 22.05 to indukcja. Może to i niegłupie, może dzięki temu uniknę zasypywania pytaniami "jeszcze nie urodziłaś??" "jeszcze w 2-paku?!" Bardzo współczuję dziewczynom wymiotującym. Ja w 2 trym czuję się jak nowo narodzona. Przed ciążą nie miałam takiej formy jak teraz. Mam apetyt, energię, regularnie ćwiczę, nie padam na nos o 20:30. Gdyby mnie czasem nie zabolały więzadła albo nie zakłuło mnie w macicy, zapomniałabym, że jestem w ciąży. My w sobotę pojechaliśmy do ogromnego sklepu dzieciowego i .... wszystko wybraliśmy: wózek, mebelki, chustę i masę innych pierdół (po poznaniu płci dojdą kołderki, kocyki, pluszaki itp). We Fr sklep robi taką listę, dostępną online dla tych, którym podamy kod. Angażujemy się, że do tej i do tej daty zapłacimy za całość. Wszystkim znajomym, którzy pytają, co kupić wysyła się tę listę i albo płacą online za konkretną rzecz albo dorzucają się do czegoś, w zależności od budżetu. Jakiś miesiąc przed porodem rodzice płacą za to, co zostało niezapłacone. Czasami myślę sobie, że to jakieś szaleństwo, że może za wcześnie, że ... a co jak się coś stanie? Ale co ma się stać? Przecież będzie dobrze. |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że urodzę później niż wcześniej
bo będę się cykać hahahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2800 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokazuj wózek!U mnie by nie przeszło z taką listą, teściowie by wleźli i zapłacili całość oni mają kuku porządne |
|
|
|
|
#2801 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Nat rzuć jakieś inspiracje 🙂
Rumiankowa hahah u mnie to samo by było. Mama by już opłaciła wszystko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziękuję za kciuki! Wczoraj romantyczny spacer i dluuuugi zaliczyliśmy z tztem i akurat padał śnieg <3 było tak romantycznie! A dzisiaj ano śladu po śniegu.... haha.Śniło mi się, że urodziłam córeczkę. Była przepiękna! Ale wiem jedno, nie urodziłam naturalnie, cc bylo bo opowiadała o tym we śnie mamie, że nawet porodu nie pamiętam więc mama do mnie "za to cesarka, bo jej się nie pamieta" Tztowi się snila wizyta. Gin nie zrobiła usg bo stwierdzila,że z dzieckiem wszystko ok i nie trzeba Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie myślę, że to za wcześnie na taką listę.
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- No i witamy się w 18 tygodniu dzisiaj 17+1 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7940072 1]Poszaleliście! Super
Pokazuj wózek!U mnie by nie przeszło z taką listą, teściowie by wleźli i zapłacili całość oni mają kuku porządne U nas też pewnie większą część pokryją dziadkowie. Mamy ich aż 6 sztuk Rodzice męża są po rozwodzie i założyli swoje rodziny.Mój teść też ma nierówno pod kopułą pod tym względem. Na szczęście jego zdolności informatyczne ograniczają się do włączenia komputera więc nie ma ryzyka, że wlezie i zabuli za całość. |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Kłamie! Dzisiaj 17+0
jedna apka mówi tak a druga tak..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki to model? Ale ma dużo miejsca na zakupy. Fajny!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli szyjka będzie ok to podejrzewam, że zwolnienie przesunie się w czasie więc nie wiem do końca czy mam do czego odliczać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja krasnolud 160 cm, więc wszystkie będą pasowały
Dla mnie priorytet to waga, bo będę do południa sama znosić i wnosić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz dorwę się do listy i coś wam powysyłam. Postaram się znaleźć jakieś wyraźnie foty mebelków. Chustę wzięłam JPMBB, dokładnie w tym kolorze, co na zdjęciu. |
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Trzymam kciuki za wizyty domii a moze emocje weekendowe tak z Ciebie teraz schodzą ![]() nat fajnie z ta lista,tylko kiepsko jak sie trafi mama jak u magdalenki albo tescie u rumianka chociaz przeciez nikt nie mowi ze lista ma byc jedna![]() A ja mam dzis w planach sortowanie ciuchow po corce ale juz musze to dzis zrobic bo odkladalam z 2 tyg bo przeciez jeszcze czas ale wczoraj bylam u tesciow i tam jest siostra tz tez w ciazy,rodzi pod koniec lutego pewnie bo ma miec cc a tp na sam poczatek marca i wspomnialy ze maja przejrzec ciuchy na strychu z pozostalych dzieci z rodziny bo beda szukac kombinezonow bo trzeba wyprac,maja chyba z pięc worów tych ciuchow,ale uswiadomilam je ze te kombinezony byly u mnie i na 99% odwozilam ale reki nie dam uciac i lepiej ja sprawdze moje skromne 2 pudla zanim one rozgrzebia caly strych jak beda u mnie to im pracy zaoszczedze a jak nie to powodzenia w szukaniu zwlaszcz a ze tam sa ciuchy z dzieci ktore juz maja 18,16,12 i 9 lat wiec jest ich duuuuuużo a ja przy okazji wybiore juz te maciupkie ciuszki po corce i odloze tez osobno do prania
|
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 1.70 i jest ok. |
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Groszek ja też już marzę o tym żeby poczuć malucha... liczę na to,że najpóźniej zacznę 20 tydzień to się zacznie <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Aa to tylko na zdjęciu tak wygląda, że niski 173 to niewielka różnica ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tym sposobem moje dziecko dostalo pierwsze kazanie aby matki tak wiecej nie stresowac tylko kopsnąc raz na jakis czas bo inaczej wykituję ze stresu no i chyba zadzialalo bo dzis juz kilka razy czulam
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś 16+1 i też bym chciała poczuć ruchy. Dawno już byłam na usg i trochę się martwię czy na pewno wszystko ok a tak przynajmniej bym wiedziała
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wigilia to u mnie 18+4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://www.feedo.pl/jpmbb-baby-chus...towa-oliwkowa/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

a tak przynajmniej bym wiedziała