Mamusie majowe 2018 cz. 3 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 09:14   #4651
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3

Domi a co z tym oddychaniem po podaniu znieczulenia? albo z jakimiś drgawkami jak już schodzi?

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:20   #4652
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Domi a co z tym oddychaniem po podaniu znieczulenia? albo z jakimiś drgawkami jak już schodzi?
Dopisalam Ci we wczesniejszym komentarzu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:20   #4653
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
macie tak, że was wszystko od rana wkurza ?
dziś mam ten dzień - denerwujem nie nawet zmywarka i express... i szew z majtek [COLOR="Silver"]
Mnie dziś nic nie denerwuje, dla wyrównania wczorajszych "strat" na zakupach mężowi przyszła dziś wypłata z rekordową premią
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:26   #4654
_groooszek_
Zakorzenienie

Ja właśnie ogarniam listę zakupów na świąteczne wypieki, musimy pojechać w sobotę bo już bym chciała mieć wszystko w domu i wolną głowę

Był kurier

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:28   #4655
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie ogarniam listę zakupów na świąteczne wypieki, musimy pojechać w sobotę bo już bym chciała mieć wszystko w domu i wolną głowę

Był kurier

Chcialabym nauczyc sie piec placki, niestety moja tesciowa ma sie za najlepsza "piekarke" we wsi i nawet nie probuje piec jakiego kolwiek ciasta przy niej bo wiecznie slysze krytyke. Za suche, za mokre, nie taka masa, za duzo jakiegos skladnika, za malo czegos tam. Nie ma lepszych ciast od tych zrobionych rekami mojej tesciowej (to jej zdanie oczywiscie). Nawet jak sie jakies ciasto w cukierni kupi czy ktos nam przyniesie zeby nas poczestowac to w kazdym wynajdzie cos co jej nie bedzie pasowalo

Stary 2017-12-15, 09:33   #4656
Ladymama85
Zakorzenienie

magdalenka, stokrotka , panirumiankowa, mirabika, amarela, dzięki za wsparcie w niedoli, człowiek czasami ma wszystkiego dość i chce wyjść, tylko jak tu wyjść, jak brzuch wychodzi ze mną

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Stresuje się trochę dzisiejszą wizyta bo zmieniam właśnie lekarza prowadzącego.. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze. Wizytę mam na 12 15. Ciekawe czy będzie obsuwa

kciuki za wizytę, kciuki oby zmina była satysfakcjonująca

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
A u mnie to sie sprawdza jak na poczatku ciazy ciagle bym spala tak teraz nadrabiam. Od kilku dni budze sie 2-3 razy w nocy a mimo to jestem wyspana. Mam wrazenie jakby moj organizm potrzebowal teraz mniej snu.

matko ja właśnie mam to samooo, wstaje i za 30 minut jestem mega zmęczona

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziś piątek piąteczek piątunio jeszcze leżymy w łóżku, mąż jeszcze śpi
Sweetmedi kciuki
I kciuki za wszystkie wymiotujące

Co zamowiłaś?

ale fajnie, taki leniwy poranek

Cytat:
Uwielbiam DPD

a co z tym inpostem, pisałaś?

Cytat:
mnie wkur i to mega wkur poczta polska - gościu jest tak bezczelny ze nawet nie chce mu się dzwonić i czekać tylko od razu awizo wrzuca.
A ja nie raz w oknie stoję w kuchni i widzę krętacza
koleżanka napisała skarge na listonosza, bo maiłą dość, dwoje dzieci a ciągle awizo, a ona w domu, szczególnie tu chodzi o aliexpress, i zwróciła mu uwagę jak go dorwało, to on z ryjem i cwaniakuje ze nei musi nosić jej paczuszek i się pofatygowała i paczuszki są dostarczane

Cytat:
dziś mam ten dzień - denerwujem nie nawet zmywarka i express... i szew z majtek

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

zapisałam się z przypadku na grupę w stylu offtopowo o cesarskim cięciu i zaraz się muszę wyklikać - przeraża mnie to co tam piszą,

Miała, któraś z was cesarkę?
tam te niektore laski piszą, że np po podaniu znieczulenie nie umiały oddychać tak jakby płuca ciężkie itp - albo, że prawie odleciały na tym stole itp. hmmm ktoś coś na ten temat?
mam że mnie w☠☠☠☠ia, szczególnie jakaś nieporadność w ciąży mnie irytowała, jak już brzuch duzy

co do cc, miałam 2 razy i nigdy dolegliwości oddechowych nie miałam, tak jak pisze domi, mnie telepało póxniej z zimna, to nieprzyjemne, podczas operacji, maialm wrażenie ze mi żołądek wykręcają i minie na wymioty brało,a tak to na spokojnie, to chyba coś tam dają ze nei panikujesz tak

nieprzyjemne też jak już znieczulenei działą, i nakrywają cie tym zielonym prześcieradłem i masz wrazenie ze ono tone waży

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mialam cesarke, bardzo sobie chwale i nawet nie pamietam tego bolu po
Przez cala ciaze bylam przygotowana na sn, jak odeszly mi wody pojechalismy do szpitala, przelezalam od 3 w nocy do 16 i wtedy padla decyzja ze robimy cesarke bo jest brak postepu porodu. Bylam przerazona bo nic na ten temat nie wiedzialam, wypytalam polozna co to jest cesarka, jak sie ja robi, co to jest cewnikowanie itd. Bylam calkowicie zielona w tym temacie. O 17 trafilam na stol, znieczulenie w kregoslup nie bylo ani przyjemne ani nieprzyjemne, chwilowe uklucie i to wszystko. Polozyli mnie, podpieli do sprzetow, nie mialam zadnych problemow z oddychaniem, jedna z poloznych caly czas trzymala mnie za reke. Sprawdzali co chwile czy znieczulenie juz dziala, jak zaczelo dzialac to mnie rozcieli, przy rozrywaniu powlok brzusznych slychac taki nieprzyjemny dzwiek jakby ktos przescieradlo podarl i czuc delikatne szarpanie (przynajmniej ja tak mialam). Wyciagneli mi maluszka, dali do poglaskania, pocalowania i zabrali zeby zwazyc i zmierzyc. Po cesarce najgorzej wspominam ten czas jak znieczulenie zaczelo puszczac (nie czulam bolu) tylko telepalo mnie niesamowite zimno, tak jakby mnie ktos z goracego pieca do lodowki przelozyl, brrr okropne uczucie. Pierwsze wstawanie tez nie nalezalo do najprzyjemniejszych ale nie bylo tez jakas tragedia, pozniej juz sie rozchodzilam i z kazdym dniem bylo coraz lepiej

u mnie tez to zimno pamiętam, nakrywam się, a tu zimno jak nei wiem co
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:36   #4657
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
magdalenka, stokrotka , panirumiankowa, mirabika, amarela, dzięki za wsparcie w niedoli, człowiek czasami ma wszystkiego dość i chce wyjść, tylko jak tu wyjść, jak brzuch wychodzi ze mną

kciuki za wizytę, kciuki oby zmina była satysfakcjonująca

matko ja właśnie mam to samooo, wstaje i za 30 minut jestem mega zmęczona

ale fajnie, taki leniwy poranek

koleżanka napisała skarge na listonosza, bo maiłą dość, dwoje dzieci a ciągle awizo, a ona w domu, szczególnie tu chodzi o aliexpress, i zwróciła mu uwagę jak go dorwało, to on z ryjem i cwaniakuje ze nei musi nosić jej paczuszek i się pofatygowała i paczuszki są dostarczane

mam że mnie w☠☠☠☠ia, szczególnie jakaś nieporadność w ciąży mnie irytowała, jak już brzuch duzy

co do cc, miałam 2 razy i nigdy dolegliwości oddechowych nie miałam, tak jak pisze domi, mnie telepało póxniej z zimna, to nieprzyjemne, podczas operacji, maialm wrażenie ze mi żołądek wykręcają i minie na wymioty brało,a tak to na spokojnie, to chyba coś tam dają ze nei panikujesz tak

nieprzyjemne też jak już znieczulenei działą, i nakrywają cie tym zielonym prześcieradłem i masz wrazenie ze ono tone waży

u mnie tez to zimno pamiętam, nakrywam się, a tu zimno jak nei wiem co
Jak przywiezli mnie po cesarce na sale, przykryli koldra i grubym kocem to sie smialam ze po co mnie az tak nakrywaja. Jak mnie zaczelo telepac to prosilam meza zeby mnie jeszcze moim szlafrokiem nakryl

A co do tego zielonego przescieradla, pamietam to uczucie kiedy rozcieli mi brzuch i wyplynely resztki wod, dopiero wtedy mialam wrazenie ze ktos na mnie usiadl niechcacy

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2017-12-15 o 09:37

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 09:37   #4658
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Sweet kciukasy za wizytę. Nadrobię potem z kompa

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 09:38   #4659
Ladymama85
Zakorzenienie

domii no to pamiętam, i wkurzałam się co tak zimno czy nie grzeją czy co

ja piernicze mnie dobija z tymi promocjami, wykończę się, buty zamówiłam z Wojasa, zobaczymy, pomierze sobie -30% od przecenionych tez
Stary 2017-12-15, 09:58   #4660
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba nie pisałam, wczoraj kurier mi przyniósł paczkę także prezent dla męża jest

A taka ładna miłość...

Stary 2017-12-15, 10:02   #4661
Ladymama85
Zakorzenienie

to odznaczył,zeby było,ze w danym dniu dostarczone bo się nie wyrobił?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 10:14   #4662
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
mnie wkur i to mega wkur poczta polska - gościu jest tak bezczelny ze nawet nie chce mu się dzwonić i czekać tylko od razu awizo wrzuca.
A ja nie raz w oknie stoję w kuchni i widzę krętacza
też poczta mnie wkurza...
a dpd najbardziej sobie chwalę

Cytat:
Mialam cesarke, bardzo sobie chwale i nawet nie pamietam tego bolu po
Przez cala ciaze bylam przygotowana na sn, jak odeszly mi wody pojechalismy do szpitala, przelezalam od 3 w nocy do 16 i wtedy padla decyzja ze robimy cesarke bo jest brak postepu porodu. Bylam przerazona bo nic na ten temat nie wiedzialam, wypytalam polozna co to jest cesarka, jak sie ja robi, co to jest cewnikowanie itd. Bylam calkowicie zielona w tym temacie. O 17 trafilam na stol, znieczulenie w kregoslup nie bylo ani przyjemne ani nieprzyjemne, chwilowe uklucie i to wszystko. Polozyli mnie, podpieli do sprzetow, nie mialam zadnych problemow z oddychaniem, jedna z poloznych caly czas trzymala mnie za reke. Sprawdzali co chwile czy znieczulenie juz dziala, jak zaczelo dzialac to mnie rozcieli, przy rozrywaniu powlok brzusznych slychac taki nieprzyjemny dzwiek jakby ktos przescieradlo podarl i czuc delikatne szarpanie (przynajmniej ja tak mialam). Wyciagneli mi maluszka, dali do poglaskania, pocalowania i zabrali zeby zwazyc i zmierzyc. Po cesarce najgorzej wspominam ten czas jak znieczulenie zaczelo puszczac (nie czulam bolu) tylko telepalo mnie niesamowite zimno, tak jakby mnie ktos z goracego pieca do lodowki przelozyl, brrr okropne uczucie. Pierwsze wstawanie tez nie nalezalo do najprzyjemniejszych ale nie bylo tez jakas tragedia, pozniej juz sie rozchodzilam i z kazdym dniem bylo coraz lepiej

ojej, ja też byłam nastawiona na sn i nadal jestem, również nie wiedziałabym co mnie czeka

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7970637 1]Mnie dziś nic nie denerwuje, dla wyrównania wczorajszych "strat" na zakupach mężowi przyszła dziś wypłata z rekordową premią [/QUOTE]

oo gratuluję ja nadal czekam na moją z l4
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:26   #4663
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dopisalam Ci we wczesniejszym komentarzu

doczytałam dzięki
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7970637 1]Mnie dziś nic nie denerwuje, dla wyrównania wczorajszych "strat" na zakupach mężowi przyszła dziś wypłata z rekordową premią [/QUOTE]
noo takie info to ja lubię

Cytat:
o własnie zapomniałam Lady, że Ty też cc dzięki za opis

Dziewczyny a długo to "zimno" było czuć?

Stary 2017-12-15, 10:28   #4664
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
doczytałam dzięki

Nie pamietam tak dokladnie ale mysle ze nie trwalo to dluzej niz 10-15 minut

Stary 2017-12-15, 10:30   #4665
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamietam tak dokladnie ale mysle ze nie trwalo to dluzej niz 10-15 minut

aaa ok myslalam ze z 10 godzin

ja się boje znieczuleń wszelakich bardzo - nawet u dentysty wolę na żywca niż uczucie rozchodzenia się znieczulenia i tego otępienia w buzi.

Stary 2017-12-15, 10:30   #4666
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
doczytałam dzięki

pewnie ze 2-3 h , nie pamiętam jak leżysz w tych emocjach to inaczej wszystko się liczy wiem,ze położna póxniej przychodzi sprawdza ciśnienie zapis jest co jakiś czas, bo to normalnie na pooperacyjnej się lezy i cały czas dopytuje czy czujesz już nogi i to jakoś właśnie jak zaczynam czuć nogi to to zimno odchodzi , czyli znieczulenie puszcza
Stary 2017-12-15, 10:37   #4667
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ze 2-3 h , nie pamiętam jak leżysz w tych emocjach to inaczej wszystko się liczy wiem,ze położna póxniej przychodzi sprawdza ciśnienie zapis jest co jakiś czas, bo to normalnie na pooperacyjnej się lezy i cały czas dopytuje czy czujesz już nogi i to jakoś właśnie jak zaczynam czuć nogi to to zimno odchodzi , czyli znieczulenie puszcza
Serio? U mnie to jakos tak bardzo szybko sie odbywalo, az wroce do wpisow z tamtego czasu i sprawdze ile czasu mi zajelo dojscie do siebie

Stary 2017-12-15, 10:37   #4668
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
dziś mam ten dzień - denerwujem nie nawet zmywarka i express... i szew z majtek

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

zapisałam się z przypadku na grupę w stylu offtopowo o cesarskim cięciu i zaraz się muszę wyklikać - przeraża mnie to co tam piszą,

Miała, któraś z was cesarkę?
tam te niektore laski piszą, że np po podaniu znieczulenie nie umiały oddychać tak jakby płuca ciężkie itp - albo, że prawie odleciały na tym stole itp. hmmm ktoś coś na ten temat?
Czasem mam takie dni
Nie czytaj internetow bo tam czasem niestworzone rzeczy pisza. Ja to sie modle zeby nie miec cesarki, bo chcielibysmy porod rodzinny a tak to wszystko meza ominie.
Wyrobilam ciasto na katarzynki. Jutro produkcja 👍

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:45   #4669
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
to odznaczył,zeby było,ze w danym dniu dostarczone bo się nie wyrobił?
No musiał coś takiego zrobić, ale nie wiem jak bo normalnie podpisywałam odbiór
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ojej, ja też byłam nastawiona na sn i nadal jestem, również nie wiedziałabym co mnie czeka
Bardzo bym chciała rodzić SN, ale jeśli będzie inaczej to trudno. Zdrowie moje i maluszka jest najważniejsze

A taka ładna miłość...

Stary 2017-12-15, 10:48   #4670
Mirabilka
Zakorzenienie

Dziad na tyle bezczelny, ze chcesz wziąć prysznic to się nawet nie przesunie a przez grube futro wody nie czuje. Jedyny plus ze przeżywa ciąże razem ze mną tylko coś szybciej tyje IMG_0191.JPG

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Stary 2017-12-15, 10:50   #4671
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
No musiał coś takiego zrobić, ale nie wiem jak bo normalnie podpisywałam odbiór

Bardzo bym chciała rodzić SN, ale jeśli będzie inaczej to trudno. Zdrowie moje i maluszka jest najważniejsze
wiadomo
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:55   #4672
domii29
Zakorzenienie

Mirabilka wprowadzilam Cie w blad, przepraszam wlasnie sprawdzilam i znieczulenie mnie puszczalo okolo 2 godziny

Stary 2017-12-15, 10:56   #4673
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziad na tyle bezczelny, ze chcesz wziąć prysznic to się nawet nie przesunie a przez grube futro wody nie czuje. Jedyny plus ze przeżywa ciąże razem ze mną tylko coś szybciej tyje Załącznik 7358101

Ale piękny

Masz prysznic walk in?

A taka ładna miłość...

Stary 2017-12-15, 10:58   #4674
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Dziad na tyle bezczelny, ze chcesz wziąć prysznic to się nawet nie przesunie a przez grube futro wody nie czuje. Jedyny plus ze przeżywa ciąże razem ze mną tylko coś szybciej tyje Załącznik 7358101

Ale cudna Kicia

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 10:59   #4675
brunetka2000
Zakorzenienie

Heeellooo melduje, ze spa zakonczone, jestem juz w domciu

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 11:00   #4676
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mirabilka wprowadzilam Cie w blad, przepraszam wlasnie sprawdzilam i znieczulenie mnie puszczalo okolo 2 godziny

Domii dzięki - aleś Ty skrupulatna a rozchodzenie znieczulenia jakoś czuć?

Cytat:
Ale piękny

Masz prysznic walk in?
otwarty ze spadem w kierunku odpływu liniowego - ale nie wiem czy to walk in czy nie - w sensie jest tylko ta jedna szyba co kot ją grzeje

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ale cudna Kicia
dzięki - dachowiec Klakson

Stary 2017-12-15, 11:00   #4677
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Super! I obys wiecej juz nie musiala odpoczywac w tym spa
Jak sie czujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-15, 11:01   #4678
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:

koooooooooot
Cytat:

Uff wszystko już dobrze?
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-15, 11:01   #4679
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

i co tam w SPA ustalili? albo co zalecili ?

Stary 2017-12-15, 11:03   #4680
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Domii dzięki - aleś Ty skrupulatna a rozchodzenie znieczulenia jakoś czuć?

otwarty ze spadem w kierunku odpływu liniowego - ale nie wiem czy to walk in czy nie - w sensie jest tylko ta jedna szyba co kot ją grzeje

dzięki - dachowiec Klakson
Pisalam dziewczynom na watku zaraz po cc ze znieczulenie puscilo i ze boli ale jest znosnie ale nie pamietam juz dokladnie tego momentu jak mnie znieczulenie puszczalo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości