Stepper - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-24, 13:30   #1411
nembea
Raczkowanie

Dot.: Stepper

Dziękuje za miłe przyjęcie i wsparcie dziś doczytałam cały wątek i znalazłam post o rozgrzewce i dziś wciele w życie a co polecacie na mięśnie brzucha oprócz brzuszków i hh-przez miesiąc kręciłam prawie codziennie po30-40min efekt był-3cm mniej w tali i 2cm na wys.pępka ale pojawiły się straszne bóle krzyża i z tego pow.narazie jeszcze robię przerwę z brzuszkami a to już z miesiąc nic na brzuszek nie ćwiczyłam a przydało by mi się
nembea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 13:51   #1412
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Inesis Pokaż wiadomość
w porównaniu do was to kiepściutko wam super idzie ale myśle że juro postaram się chociaz tyle samo. a dziś skonczyłąm a6w
No co Ty kiepsko, w pierwszy dzień 25 min i piszesz kiepsko.
Bardzo dobrze Ja w pierwszy dzień jakieś 10 min i mialam dosyć. Z każdym dniem zwiększaj o 5 min.
Powodzenia
magda270 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 13:55   #1413
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez nembea Pokaż wiadomość
Dziękuje za miłe przyjęcie i wsparcie dziś doczytałam cały wątek i znalazłam post o rozgrzewce i dziś wciele w życie a co polecacie na mięśnie brzucha oprócz brzuszków i hh-przez miesiąc kręciłam prawie codziennie po30-40min efekt był-3cm mniej w tali i 2cm na wys.pępka ale pojawiły się straszne bóle krzyża i z tego pow.narazie jeszcze robię przerwę z brzuszkami a to już z miesiąc nic na brzuszek nie ćwiczyłam a przydało by mi się

Przez miesiąc tyle stracilaś centymetró Jestem pod wrażeniem
Ja na brzuch oprócz brzuszków nic innego nie ćwiczę i nie wiem co polecić.Ale poczekaj pojawi się Madziarella i może coś Ci poleci
No i dobrze że wcielisz w swój plan ćwiczeń rozciaganie, bo warto
Stary 2008-06-24, 14:28   #1414
graffka
Zadomowienie

Dorcia030 ja młodziutka tylko 21
graffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 14:41   #1415
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez nembea Pokaż wiadomość

no bo hula hop jest bardzo szkodliwe na kręgosłup- słuchałam kiedys jak wypowiadal sie na ten temat jakis specjalista ortopeda...dlatego ja juz swojego hh sie pozbyłam...
a co do tego, co ktos wczesniej napisal ze nie ma sensu cwiczyc 10-15 min na poczatku to sie nie zgadzam. Jak ktos zaczyna dopiero cwiczenia i ma nie wyrobiona kondycje i jest jeszcze nieprzyzwyczajomy do cwiczen to od razu 40 min moze mu raczej zaszkodzic niz pomoc---tzn mało realne jest zeby ktos kto nie cwiczyl od razu zrobil 40 min - no chyba, że jest dobrze wytrenowany i ma super kondyche ...nalezy stopniowo zwiekszac ilosc cwcizen...bo od razu co za duzo to nie zdrowo...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 14:58   #1416
Madziarella
Zadomowienie

cześć lasencje zaczyna się tu u nas robic bardzo miła atmosfera.coraz wiecej fajnych babeczek,az chce sie kompa odpalać

Dorcia wazyłam sie dzisiaj na elektronicznej i muszę powiedziec ,że kiepski wynik,ale byłam na to przygotowana,bo ostatnio mało się starałam za to cały czas marudziłam
schudłam 0,8kg ważyłam się naczczo,także liczę ,że 0,5 kg mi zeszło,nie wiele,ale juz tylko 1,5kg brakuje mi do celu ,i bede mogła ćwiczyc już na ujędrnienie,a może jak schudnę te 1,5kg to bede chciała jeszcze,jeszcze i jeszcze...

madzia sie zmierzyła ,więc i ja przy okazji: z udek zleciało tylko po 0,5 cm,z łydki nie drgneły wogóle madzia gratuluję 1cm mniej w udkach.

To by było na tyle co do ostatnich pomiarów.

madzia fajnie ,że wkoncu wstawiłaś avatarek,a na nim są zapewne Twoje piękne oczka.ale masz niebieskie oczy

Która tam marudzi,że nie bardzo jej idzie chodzenie na stepperku??? inesis czy nembea? bo juz nie pamietam,laseczki moje kochane początki sa zawsze trudne,ale nie martwcie sie jeszcze się nachodzicie i po 30 min. i po 40min. byc moze po wiecej aż wam uszami stepperek wyjdzie.Narazie cieszcie się ,ze macie usprawiedliwienie,bo jestescie początkujace,potem nie ma zmiłuj minimum 30 min.

nembea zdaje sie ,że Ty chciałaś ćwiczenia na brzusio,ja wcieliłam w życie takie z tym,że na brzuszek ćwiczę codziennie ,ale nie wykonuje wszystkich tych ćwiczeń,poprostu dziele je na 3 dni i dodaję sobie tylko większą ilośc serii..Jeśli boli Cie kręgosłup przy wykonywaniu np.brzuszków, to albo nie prawidłowo wykonujesz ćwiczenie,albo po prostu masz słabe plecki.plecki też są ważnym elementem naszego ciała,także warto raz w tyg pocwiczyc na wzmocnienie plecków.

wiem,ze brzuszków nie możesz ze wzgledu na krzyz,ale raczej wszystkie cwiczenia na brzucholek są cos ala brzuszki a juz na pewno angażuja krzyż i plecy,także radze najpierw popróbować poprawnie wykonac brzuszek,nie ma prawa boleć kręgosłup przy poprawnym wykonaniu.cała częsc lędzwiowa ma byc PRZYTWIERDZONA do podłogi.Tak jak bys sie wbijała w podłogę i wtedy unosisz barki nie odrywając części lędzwiowej,wbrew pozorom to nie jest łatwe ćwiczenie jeżeki wykonuje się je poprawnie.to tyle co mogę napisać na ten temat

Ćwiczenie pierwsze

Połóż się na plecach, ugnij nogi w kolanach, ręce połóż wzdłuż ciała z ugiętymi do góry dłońmi w nadgarstkach. Następnie lekko unosimy tułów, maksymalnie napinając mięśnie brzucha.
Dla ułatwienia ćwiczenia można położyć ręce na karku. Pozycję końcową możesz utrzymać przez kilka sekund. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy

Ćwiczenie drugie

Połóż się na plecach, ugnij nogi w kolanach, ręce załóż za głowę i unoś barki zadzierając brodę do góry. Pozycję końcową utrzymuj w górze przez kilka sekund. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie trzecie

Połóż się na plecach podeprzyj głowę dłońmi i unoś wyprostowany tułów do góry. Masz kilka wariantów w jaki sposób możesz to ćwiczenie wykonać:

- pozycję końcową utrzymuj przez kilka sekund;
- opuszczaj stopy tuż nad podłoże i ruchem rolującym lekko unoś głowę;
- unoś tułów ruchem rolującym, najpierw głowę, potem barki i resztę tułowia
Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie czwarte

Połóż się na plecach podeprzyj głowę dłońmi i unoś głowę nad barki, następnie prowadź raz prawy, raz lewy łokieć do przeciwnego kolana. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie piąte

Połóż się na plecach podeprzyj głowę dłońmi, nogi złącz i unieś do góry tak, aby tworzyły z tułowiem kąt prosty. Lekkim ruchem skrętnym unoś głowę oraz bark do góry i dociągaj górny łokieć do przeciwnego kolana. Ćwiczenie wykonujemy w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund na obie strony.

Ćwiczenie szóste

Usiądź sobie na podłodze i podeprzyj się z tyłu na lekko ugiętych rękach. Następnie unoś pięty nad podłoże i prostuj nogi do góry, po czym wracaj do pozycji wyjściowej. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie siódme

Połóż się na plecach, wyciągnij ramiona do przodu i unoś do góry wyprostowaną nogę. Drugą nogę unoś nieco nad podłoże, następnie prowadź ramiona do przodu, unosząc tułów. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie ósme

Połóż się na plecach, nogi podnieś do góry rozchylając je na boki, a ręce wyprostowane ułóż między nogami. Unoś do góry głowę i barki pchając ręce do przodu. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie dziewiąte

Usiądź sobie na podłodze i podeprzyj się z tyłu na lekko ugiętych rękach. Unosimy wyprostowane nogi do góry następnie odwodzimy je od siebie i łączymy. Dla urozmaicenia ćwiczenia możesz je również na przemian krzyżować. Ćwiczenie wykonuj w trzech seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie dziesiąte

Połóż się na plecach, zegnij nogi w kolanach i unieś do góry pośladki tak, aby wszystko tworzyło z tułowiem linię ciągłą. Wyciągnij prostą prawą nogę, następnie kilkakrotnie zginaj ją w kolanie i znowu prostuj. Zgięte kolano zbliżaj do klatki piersiowej. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund na obie strony: raz lewą, raz prawą nogą.

Ćwiczenie jedenaste

Stań w lekkim rozkroku, jedno ramię połóż na brzuchu, a drugie wyciągnij wyprostowane jak najwyżej do góry i wykonuj lekki skłon w bok. Podczas wykonywania ćwiczenia nie odrywaj stóp od podłoża. Powtórz ćwiczenie, robiąc to samo na drugą stronę dopiero wtedy, gdy odczujesz napięcie mięsni. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.

Ćwiczenie dwunaste

Stań w rozkroku, na lekko ugiętych kolanach, spleć dłonie nad głową i wykonuj głęboki skłon w bok nie skręcając tułowia. W pozycji końcowej możesz pogłębić skłon. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 10 razy z przerwą 15 sekund.
Madziarella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 15:08   #1417
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

No i proszę wiedzialam że Madziarella coś poradzi odnośnie ćwiczeń na brzusio.
A jak się jej pisze,że jest naszym guru to zaprzecza, ach ta skromność

Tak to moje ślepia , zresztą na Twoją prośbę chcialaś wiedzieć z kim piszesz. A że galki Ci się podobaly , to są

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 15:35   #1418
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda270 Pokaż wiadomość
No i proszę wiedzialam że Madziarella coś poradzi odnośnie ćwiczeń na brzusio.
A jak się jej pisze,że jest naszym guru to zaprzecza, ach ta skromność

Tak to moje ślepia , zresztą na Twoją prośbę chcialaś wiedzieć z kim piszesz. A że galki Ci się podobaly , to są

Ty madzialenka ja Ci dam guru.

Oczy to masz jak z obrazka takie niebieskie że szok pikne,pikne

Jeju znowu na stepper to ja stane dopiero wieczorem,ale tu gorąco,leże i ledwo dycham. Skóra juz mi złazi z pleców,wygladam jak bym miała jakas chorobe zakaznązachciało sie opalania.

Dorcia widziałam Twoje foty,ciekawe co Ty tam stepperujesz????? ale masz brzuch na tych fotach,taki chcę
Stary 2008-06-24, 15:59   #1419
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Z tymi pleckami to bylo do przewidzenia, po co tak się zjaralaś
Dzięki za oczy
A Dorcia na tym jednym zdjęciu z warkoczykami (zdjęcie chyba z 2004)kojarzy Mi się tzn jej figurka z Tomb Raiderką kojarzycie o kogo Mi chodzi

Nie przejmuj się Ja też będę dopiero ćwiczyć jak będzie chlodniej wieczorkiem, unas też upaly. Wiadoma sprawa że u Ciebie pewnie bardziej grzeje
Stary 2008-06-24, 16:37   #1420
Quillaja
Rozeznanie

ja dziś 40 minutek z namową tu którejś z WAS
a teraz nabalsamowalam się MEGA rozgrzewajacym serum ale parzy

Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:47   #1421
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość
ja dziś 40 minutek z namową tu którejś z WAS
a teraz nabalsamowalam się MEGA rozgrzewajacym serum ale parzy
Super po 40 min na pewno tluszczyk się spalil
Co to za serum?
Stary 2008-06-24, 17:55   #1422
Madziarella
Zadomowienie

pewnie Evelina czerwone co te serum?
Stary 2008-06-24, 18:03   #1423
Madziarella
Zadomowienie

a ja zaliczyłam juz ćwiczonka
ale tylko 30min.stepperkaplu s cwiczonka na brzuszek i cwiczonka na bicepsik

madzia jaka piłka zaczęłas ćwiczyc na wewnętrzna stronę ud.dziewczyny pisały,ze dobry jest motylek na jakims wątku,ale ja tutqaj nie moge znależć.
Stary 2008-06-24, 18:06   #1424
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Madziarella Pokaż wiadomość
a ja zaliczyłam juz ćwiczonka
ale tylko 30min.stepperkaplu s cwiczonka na brzuszek i cwiczonka na bicepsik

madzia jaka piłka zaczęłas ćwiczyc na wewnętrzna stronę ud.dziewczyny pisały,ze dobry jest motylek na jakims wątku,ale ja tutqaj nie moge znależć.

wpisz w wyszukiwarkę agrafka zamiast motylek jest cały wątek o tym
Stary 2008-06-24, 18:17   #1425
Madziarella
Zadomowienie

dzięki neska
Stary 2008-06-24, 18:37   #1426
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Madziarella kobieto nie moglaś jeszcze 10 minutek wytrzymać, no ale za to jaka posluszna jesteś sama na Siebie z batem. A ja ,calą przyjemność Mi odierasz

Wiem że jest jakaś agrafka czy motylek, ale ja nie mam zamiaru wydawać kasy, bo jedna babeczka pisala że takie same efekty daje gumowa pilka. Moje dzieci mają takie aż trzy więc jedną skąfiskowalam i sobie ćwiczę tak jak pisala ta dziewczyna.
Czyli wkladam ją między kolana(ciut glębiej) i ściska mocno trzymam 3do4 sekund i puszczam. Bardzo fajne przed tv, wczoraj próbowalam i kurcze powiem że czulam te mięśnie jak pracują, a pózniej i po ćwiczeniach. Polecam
Stary 2008-06-24, 18:39   #1427
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

No i kto jescze dzisiaj śmigal oprócz tych co się już zameldowaly?
Stary 2008-06-24, 18:52   #1428
klion78
Zadomowienie

Cytat:
No i kto jescze dzisiaj śmigal oprócz tych co się już zameldowaly?
Ja 40 minut
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 18:54   #1429
Madziarella
Zadomowienie

no schłostałam sie sama,bo i tak wiedziałam,ze mnie to wkoncu nie ominie. Też mam jakas tam piłeczke gumowa to sobie posciskam,juz słyszałam o tych agrafkach,motylkach i o piłkach tez ,że laski tak ćwiczą,zobaczymy,ale myslę,ze na pewno cos to daje.
Reszte stepperowiczek wywiało,może ćwicza

klion brawo chociaz jedna posłuszna i wytrwała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 18:55   #1430
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja zaraz idę śmigać
Stary 2008-06-24, 19:00   #1431
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ja 40 minut
No już Mi lepiej Bardzo dobry wynik

Tak się dopominam a sama jescze nie śmigalam
Ale czekam na ciszę i spokój, więc na pózny wieczór
Stary 2008-06-24, 19:03   #1432
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Ciekawe jak tam Dorci z ekonomią poszlo? Dzisiaj się chyba tego wina nie napiję
Stary 2008-06-24, 19:11   #1433
klion78
Zadomowienie

Cytat:
No już Mi lepiej Bardzo dobry wynik

Tak się dopominam a sama jescze nie śmigalam
Ale czekam na ciszę i spokój, więc na pózny wieczór
Nooo, ale jak już zaczniesz śmigac to pewnie i godzinkę zaliczysz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 19:14   #1434
magda270
Rozeznanie

GG do magda270

Cytat:
Nooo, ale jak już zaczniesz śmigac to pewnie i godzinkę zaliczysz
Za nim mali terroryści pójdą spać to jescze z 1,5 godzinki , a czym pózniej to Mi się mniej chce. Ale te 45 min choćby nie wiem co to zrobię
Stary 2008-06-24, 19:22   #1435
Madziarella
Zadomowienie

Dorcia pewnie rano sie odezwie jak bedzie w pracy .pewnie zaliczyła,nie wyglada na Taką co oblewa egzaminy

No,najgorzej odkładać ,to potem nic sie juz nie chce im póżniej.Jesteś zawzięta to posmigasz na bank jeszcze dzisiaj a jak nie to jutro bedzie
Stary 2008-06-24, 19:32   #1436
klion78
Zadomowienie

Powiem Wam że mnie też coraz częściej się nie chce, ale jak pomyślę o Waszym baciku i o tym że szkoda stracic tego co już za mną to jakoś nabieram motywacji. Dziś cwiczylam po Therm Line, dziewczyny na forum pisały, że strasznie się po nim pocą, ale ja nie zauważyłam żeby było jakoś inaczej niż bez tego. Poza tym nie za dobrze się po nim czuję, więc nie wiem czy będę go jeszcze jadła.
Stary 2008-06-24, 19:49   #1437
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam że mnie też coraz częściej się nie chce, ale jak pomyślę o Waszym baciku i o tym że szkoda stracic tego co już za mną to jakoś nabieram motywacji. Dziś cwiczylam po Therm Line, dziewczyny na forum pisały, że strasznie się po nim pocą, ale ja nie zauważyłam żeby było jakoś inaczej niż bez tego. Poza tym nie za dobrze się po nim czuję, więc nie wiem czy będę go jeszcze jadła.

No, niechce sie ,nie chce.Ja mam dni ,ze juz rano wstaję i myslę kiedy sobie poćwiczę i czekam z niecierpliwoscia,a czasami,to mam dosc tego ćwiczenia,ograniczania jedzenia,zakazów ,nakazów,ale jak sie nie chce mieć grubego zadka to niestety trzeba pocierpieć. jak się juz zdecydowałysmy ,że zrobimy porzadek ze swoim wyglądem to trzeba w tym trwać.Warto tez zmieniac cwiczenia,zeby nie było tak nudno,sam stepperek to nuuda na dłuzszą mete,trzeba czasami cos pozmieniac ,cos dodać.

Ja biore a wzasadze konczy mi sie L-karnityna,jestem zadowolona z efektu.Nie działa sama ale z ćwiczeniami i zdrową dieta wspomaga spalanie tłuszczu,ale na wszystko trzeba czasu tak samo pewnie na THERM LINE.
Ja zaczynałam brac L-karnityne to tez kiepsko sie czułam,a w zasadzie dziwnie,nie wiedziałam czy mi słabo i w żoładku jakos nie tak ,ale po paru dawkach wszystko sie unormowało.Pewnie z każdym suplementem tak jest.
Stary 2008-06-24, 19:53   #1438
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

melduję zaliczenie 40 min steperka i 8 min abs
Stary 2008-06-24, 19:57   #1439
Madziarella
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
melduję zaliczenie 40 min steperka i 8 min abs

Stary 2008-06-24, 19:59   #1440
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

jutro machnę 45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości