|
|
#2101 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
.
|
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kosmetyki chyba tak, musze doczytac w rozpisce od poloznej. W standardzie opieki okoloporodowej? To znajdziesz w necie ![]() Jak rodzilam mala na polnej to tam wszystko dawali dla dziecka. |
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
oooo, przepraszam
okazało się, że moje położnictwo ma stroją stronę na FB i jest info ![]() DLA SIEBIE: - wygodna koszula do porodu lub dłuższy T-Shirt - 2-3 koszule do karmienia piersią - szlafrok i kapcie - biustonosz do kamienia piersią - przybory toaletowe - 2 ręczniki: mały i kąpielowy - 2 paczki wkładek poporodowych np. âBellaâ - wkładki laktacyjne - woda mineralna niegazowana DLA DZIECKA: - kocyk i rożek - paczkę pieluch - paczkę chusteczek nawilżanych - kilka kompletów ubranek na zmianę (koszulki, kaftaniki, śpioszki, skarpetki, rękawiczki niedrapki, czapeczki) - ręcznik kąpielowy dla dziecka, ew. pieluchy tetrowe - maść Linomag (zielony) Czyli wszystko ![]() Dziękuję, do widzenia
Edytowane przez kasia6713 Czas edycji: 2017-12-27 o 08:46 |
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
Hejka 😀 ale mi słoneczko cudnie zagląda do pokoju. Wiecie co? Burczy mi w brzuchu. Ostatni posiłek jadłam wczoraj o 13:30. Dobrze mi to przeglodzenie zrobiło chyba, bo spałam jak zabita i tylko 1 sikanie było 😉
Kasia to faktycznie musisz wszystko mieć ze sobą, będziesz miała waliche jak na 2 tyg wakacje. 😉 Ja dziś 30+0. Kiedy to zleciało? 🤤 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż właśnie poszedł na siłownię dzisiaj też jedziemy do Bobowózków z zamiarem kupna wózka i fotelika i muszę do pracy zawieźć ostatnie L4 (mam już do 15. marca) i poprosić o wykaz dni urlopowych - muszę sprawdzić czy po tym przymusowym przedłużeniu umowy dodali mi do 26 dni i niech płacą w marcu kokosy za niewykorzystanie
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie do szpitala trzeba brać wszystko dla siebie i dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Walasnie wracam z basenu ale jestem głodna
![]() A wczoraj byłam taka najedzona, że myślałam że dzisiaj nic nie zjem. Jutro mam wizytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() W mnie w szpitalu trzeba mieć prawie wszystko, nie trzeba mieć ubranek na czas pobytu dziecka w szpitalu, tylko na wyjście. Siedzę pierwszy roboczy dzień w domu, chata ogarnięta, obiadu dziś jeszcze robić nie trzeba, pogoda nie zachęca do wyjścia i nie wiem co za sobą robić. Chyba faktycznie wezmę się za wyprawkę |
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2111 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj, mści się, a i tak mam poczucie, że nie pojadłam, bo się nie zmieściło. Wczoraj już mnie tak wszystko gniotło w podbrzuszu, że stwierdziłam, że jest tylko jeden sposób: przespać to
![]() Cytat:
Podejrzewam, że stanie w kuchni się odezwało. Dziś dopiero przestają boleć te łydki.Cytat:
![]() U nas radzą wziąć swoje, jak nie masz to dadzą, bo wiadomo, że z różnie z tym bywa i mają jakieś rzeczy na stanie. Z drugiej strony każą, żeby torba była jak najmniejsza, bo nie ma na to miejsca w szpitalu, a poza tym sama swoją torbę masz nosić. Jak przyniesiesz dużo klamotów na porodówkę, to potem na położniczy masz sobie to sama przenieść Więc doradzali kilka małych toreb i męża przeszkolonego co kiedy ma przynieść ![]() Jak dobrze, że te święta minęły. Niestety, mamy furę jedzenia, na które już nie możemy patrzeć
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę, że mamy po świętach pustą lodówkę
tylko od teściowej wzięłam kawał makowca, bo ostatnio mam smaka mąż robi głodówkę, nie jadł śniadania, nie wziął nic do pracy, a po od razu jedzie na basen dał się tylko na obiad po powrocie namówić, bo zagroziłam, że dla siebie tylko nie będę gotować i dam radę cały dzień na kanapkach ![]() ale będzie lekko - kaszotto z kurczakiem, groszkiem i marchewką, tylko po pora muszę wyjść, a ciągle leżę w łóżku
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Obniżyli nam czynsz o 80 zł
Teraz zbieramy się do Bobowózków, potem mam Męża wyrzucić w centrum i kupi nam Pandemię Legacy 2 na Sylwestra a ja pojadę do pracy oddać L4
|
|
|
|
#2114 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do dziecka- u nas trzeba mieć swoje ubranka, pampersy i chusteczki. Jakiś kocyk pewnie dadzą, ale wezmę swój na pewno też. Zastanowię się co z laktatorem Cytat:
||||
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Mężowi ktos lampe zbil i porysowal kawalek samochodu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Wy już pomału przestajecie prowadzić auto, bo macie dość, a ja się boję momentu kiedy już nie będę mogła jeździć, bo brzuch będzie za duży ;( kocham jeździć...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w dzień "święta, święta i po świętach"
![]() Ja mam senny dzień. Wstałam z męzem o 5.30, zjedliśmy, on pojechał a ja do łózka. Spałam do 10.00 bo mama mnie obudziła telefonem bo miała wpaść. Wyszła niedawno a ja bym się położyła i dalej spała... Dobrze że na obiad mam jeszcze ze świąt. Odnośnie wyprawki do szpitala to ja też muszę mieć wszystko, i dla siebie i dla dziecka, chyba we wszystkich warszawskich szpitalach tak jest. Więc też będę obładowana jak na dwutygodniowe wczasy. No ale same te paczki pieluch, podpasek czy podkładów poporodowych zajmują kupę miejsca... Nie I żeby było śmieszniej - godzinę temu zamówiłam je Odpisali mi na maila, że mają "na stanie" magazynowym więc podjęłam szybką i męską decyzję Zobaczymy co to przyjdzie. Będziemy mieli rozrywkę na weekend - planowanie przestrzenne sypialnio-dziecięcej klitki Cytat:
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam czy je ogóle do domu zabierać czy nie zostawić w szpitalu. Tylko co z rzeczami typu rożki, ręczniki itd? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Jadę zaraz na pierwsze zakupy wyprzedazowe ![]() W planie, w pierwszej kolejności, super wygodne legginsy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, kosmetyczne rzeczy chce mieć takie malutkie "próbki", w razie co, można wywalić. Resztę rzeczy jak ciuszki, ręczniki, szlafrok i inne trzeba będzie wyprać w wysokiej temperaturze. Kocyk i rożek- nie biorę tych domowych, tylko takie używane, ale jednak żeby były nasze 😊
|
|
|
#2121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja te ruchy sobie tłumaczę tym, że dużo niecodziennych głosów, dużo intensywniejszych smaków. No i u nas samochód. 5 minut w samochodzie i już szał-ciał się zaczyna. Zastanawiamy się tylko, czy to chodzi że lubi czy nie lubi. Daj Boże żeby to pierwsze ![]() A jeśli chodzi o rzeczy ze szpitala to ja będę zabierać do domu Apropo intensywniejszych smaków - idę odgrzewać pierogi
|
|
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma, ja specjalnie zakupiłam walizkę kabinową na pobyt w szpitalu. Bedzie na kolkach to łatwo mi sie to przeniesie. Resztę dla dziecka zapakuje moze do torby od wózka.
Kiwi, zostawił chociaż ten ktoś jakis namiar od siebie? Przeciez takie uszkodzenie to juz poważne jest. Oby dało sie ustalić kto to zrobił. Selina, ja tak samo z samochodem. Uwielbiam siedziec za kierownicą, ale po porodzie na pewno na jakis czas bede musiała odpuścić i dlatego teraz chce jak najdłużej. Chociaż moje wysiadanie juz nie ma nic wspólnego z gracją ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nam już w sobotę wieczorem teściowa prrzyniosła całą gromadę. A że mieliśmy dwie wigilie u rodziców jednych i drugich to wiadomo, że nie poszły. Więc pewnie i do zamrożenia zostaną. Ale i tak mistrzostwo świata w tym temacie poczyniła moja babcia. No obłędne jej wyszły! Wczoraj wzięłam od mamy resztki, dosłownie 4 sztuki
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej się wciskałam gdzie się dało, bio przecież się przecisnę teraz szukam luźniejszych miejsc, żebym mogła szeroko otworzyć drzwi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zagospodarowałam jedzenie ze świąt i pomroziłam. Zamroziłam nawet sernik, bo moja mama nie rozumie co to znaczy "daj po kawałeczku". I dostałam 1/4 blachy na nas dwoje z czego ciasta jem głównie ja. Zobaczymy czy będzie zjadliwy po rozmrożeniu. I idę sobie też odgrzać resztkę pierogów i krokieta
|
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zamówiliśmy wlasnie z wittchen i są bardzo ładne i pakowne (juz test na wyjazd do teściów zrobiłam). Tylko braliśmy rozmiar kabinowki co był podpięty pod linie LOT i Lufthansa, bo to rożnie bywa. Ale jestem zadowolona, bo niecałe 200 zł wyszło za 1, w normalna cena mnie nie przekonywała w sklepie nie było to zamówiliśmy ze strony i przyszło w 2 dni.Cytat:
Sernik jest super po odmrożeniu tak samo cudak (inaczej na niego mówią miodownik albo czeski placek). moja mama wszystkie ciasta mrozi zawsze. Nawet te z masą, tylko trzeba dobrze folią aluminiową zawinąć zeby nie przemarzło, bo sie pozniej wodniste zrobiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie. Ceny w stacjonarnych mają takie same jak online. Ostatnio pani mi to mowila, bo pytałam o torebkę i sie zastanawiałam czy brac w sklepie czy dopiero zamówić. Tylko oni czesto zmianiaja ceny online. Wieczorem sprawdzałam i szukałam torebki/walizek i były troszkę tańsze niz na drugi dzien Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

kosmetyki chyba tak, musze doczytac w rozpisce od poloznej. W standardzie opieki okoloporodowej? To znajdziesz w necie
dzisiaj też jedziemy do Bobowózków z zamiarem kupna wózka i fotelika i muszę do pracy zawieźć ostatnie L4 (mam już do 15. marca) i poprosić o wykaz dni urlopowych - muszę sprawdzić czy po tym przymusowym przedłużeniu umowy dodali mi do 26 dni i niech płacą w marcu kokosy za niewykorzystanie
13.03.2008

bo koniec koncow bralam tylko swoje ciazowe witaminy bez dodatkowego zelaza

i na później też się przyda, bo mamy same takie duże walizy albo torby sportowe