Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-27, 08:34   #2101
kasia613
Przyczajenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

.
kasia613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 08:37   #2102
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia613 Pokaż wiadomość
Co znaczy "oprócz rzeczy dla dziecka"? Nie bierzesz kosmetyków ani ubranek?

Kurde, u mnie na stronie szpitala nie ma żadnej informacji, a położna ostatnio mi powiedziała, że trzeba mieć to co w standardzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
W sensie ubranek kosmetyki chyba tak, musze doczytac w rozpisce od poloznej. W standardzie opieki okoloporodowej? To znajdziesz w necie
Jak rodzilam mala na polnej to tam wszystko dawali dla dziecka.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 08:38   #2103
kasia6713
Zakorzenienie

oooo, przepraszam okazało się, że moje położnictwo ma stroją stronę na FB i jest info

DLA SIEBIE:

- wygodna koszula do porodu lub dłuższy T-Shirt

- 2-3 koszule do karmienia piersią

- szlafrok i kapcie

- biustonosz do kamienia piersią

- przybory toaletowe

- 2 ręczniki: mały i kąpielowy

- 2 paczki wkładek poporodowych np. ”Bella”

- wkładki laktacyjne

- woda mineralna niegazowana

DLA DZIECKA:

- kocyk i rożek

- paczkę pieluch

- paczkę chusteczek nawilżanych

- kilka kompletów ubranek na zmianę (koszulki, kaftaniki, śpioszki, skarpetki, rękawiczki niedrapki, czapeczki)

- ręcznik kąpielowy dla dziecka, ew. pieluchy tetrowe

- maść Linomag (zielony)

Czyli wszystko
Dziękuję, do widzenia

Edytowane przez kasia6713
Czas edycji: 2017-12-27 o 08:46
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 08:48   #2104
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
oooo, przepraszam okazało się, że moje położnictwo ma stroją stronę na FB i jest info

DLA SIEBIE:

- wygodna koszula do porodu lub dłuższy T-Shirt

- 2-3 koszule do karmienia piersią

- szlafrok i kapcie

- biustonosz do kamienia piersią

- przybory toaletowe

- 2 ręczniki: mały i kąpielowy

- 2 paczki wkładek poporodowych np. ”Bella”

- wkładki laktacyjne

- woda mineralna niegazowana

DLA DZIECKA:

- kocyk i rożek

- paczkę pieluch

- paczkę chusteczek nawilżanych

- kilka kompletów ubranek na zmianę (koszulki, kaftaniki, śpioszki, skarpetki, rękawiczki niedrapki, czapeczki)

- ręcznik kąpielowy dla dziecka, ew. pieluchy tetrowe

- maść Linomag (zielony)

Czyli wszystko
Dziękuję, do widzenia
No to wszystko faktycznie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 09:03   #2105
Jolinko
Zadomowienie

Hejka 😀 ale mi słoneczko cudnie zagląda do pokoju. Wiecie co? Burczy mi w brzuchu. Ostatni posiłek jadłam wczoraj o 13:30. Dobrze mi to przeglodzenie zrobiło chyba, bo spałam jak zabita i tylko 1 sikanie było 😉

Kasia to faktycznie musisz wszystko mieć ze sobą, będziesz miała waliche jak na 2 tyg wakacje. 😉

Ja dziś 30+0. Kiedy to zleciało? 🤤

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 09:03   #2106
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że przygotowali tę listę, ponoć dla siebie warto też wziąć ręczniki papierowe a te ręczniki o których napisali na liście w moim szpitalu mają dopisek żeby były wyprane w 90 stopniach w pralce

Mąż właśnie poszedł na siłownię dzisiaj też jedziemy do Bobowózków z zamiarem kupna wózka i fotelika i muszę do pracy zawieźć ostatnie L4 (mam już do 15. marca) i poprosić o wykaz dni urlopowych - muszę sprawdzić czy po tym przymusowym przedłużeniu umowy dodali mi do 26 dni i niech płacą w marcu kokosy za niewykorzystanie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 09:42   #2107
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
U mnie do szpitala trzeba brać wszystko dla siebie i dziecka.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:32   #2108
alleyezonme
Zakorzenienie

Walasnie wracam z basenu ale jestem głodna

A wczoraj byłam taka najedzona, że myślałam że dzisiaj nic nie zjem.

Jutro mam wizytę

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:44   #2109
Lulumo
Raczkowanie

Dzień dobry

W mnie w szpitalu trzeba mieć prawie wszystko, nie trzeba mieć ubranek na czas pobytu dziecka w szpitalu, tylko na wyjście.

Siedzę pierwszy roboczy dzień w domu, chata ogarnięta, obiadu dziś jeszcze robić nie trzeba, pogoda nie zachęca do wyjścia i nie wiem co za sobą robić. Chyba faktycznie wezmę się za wyprawkę albo poszukam lamp do domu, jednak coś się znajdzie.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:55   #2110
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Alley takie:
http://www.babyblue.sklep.pl/plus-ba...0-cm,id58.html
Chciałam białe z szarym.

Lunak nie martw się na zapas! Ale rozumiem Cię. Ostatnio popłakałam się jak nie mogłam zaparkować na kolejnych wolnych miejscach bo wydawało mi się że z wąsko będzie
Śliczne to łóżeczko. A widziałaś je na żywo?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:59   #2111
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Bigos jednak trochę się msci..
Oj, mści się, a i tak mam poczucie, że nie pojadłam, bo się nie zmieściło. Wczoraj już mnie tak wszystko gniotło w podbrzuszu, że stwierdziłam, że jest tylko jeden sposób: przespać to

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
pierwsze dwa dni były całkiem spoko, ale wczorajsze siedzenie już mnie dobiło, dodatkowo wczoraj w nocy złapał mnie skurcz mięśnia w łydce i czuję do tej pory
Też miałam nockę ze skurczami w łydkach. Ze snu mnie wybudziły, mąż się przestraszył Podejrzewam, że stanie w kuchni się odezwało. Dziś dopiero przestają boleć te łydki.

Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie mo taką rzecz... czy u Was w szpitalach do porodu dają cokolwiek? Ja jak komukolwiek z pokolenia 50+ mówiłam, że muszę spakować torbę jak na 2-tygodniowe wakacje to wytrzeszczali oczy ze zdziwienia. Kiedyś podobno w szpitalu dawali wszystko, co wiecej- nie pozwalali niczego swojego wnosić do szpitala.
Ja mam już wszystko przygotowane i kupione na podstawie list wyprawkowych z internetu, ale zastanawiam się czy rzeczywiscie mam wszystko zabierać. Im mniej rzeczy tym lepiej
To prawda, dawniej tak było
U nas radzą wziąć swoje, jak nie masz to dadzą, bo wiadomo, że z różnie z tym bywa i mają jakieś rzeczy na stanie.
Z drugiej strony każą, żeby torba była jak najmniejsza, bo nie ma na to miejsca w szpitalu, a poza tym sama swoją torbę masz nosić. Jak przyniesiesz dużo klamotów na porodówkę, to potem na położniczy masz sobie to sama przenieść
Więc doradzali kilka małych toreb i męża przeszkolonego co kiedy ma przynieść

Jak dobrze, że te święta minęły. Niestety, mamy furę jedzenia, na które już nie możemy patrzeć
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 11:20   #2112
julietta83
Zakorzenienie

ja się cieszę, że mamy po świętach pustą lodówkę nie lubię dojadać
tylko od teściowej wzięłam kawał makowca, bo ostatnio mam smaka

mąż robi głodówkę, nie jadł śniadania, nie wziął nic do pracy, a po od razu jedzie na basen
dał się tylko na obiad po powrocie namówić, bo zagroziłam, że dla siebie tylko nie będę gotować i dam radę cały dzień na kanapkach
ale będzie lekko - kaszotto z kurczakiem, groszkiem i marchewką, tylko po pora muszę wyjść, a ciągle leżę w łóżku
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 11:35   #2113
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Obniżyli nam czynsz o 80 zł Przyda się Teraz zbieramy się do Bobowózków, potem mam Męża wyrzucić w centrum i kupi nam Pandemię Legacy 2 na Sylwestra a ja pojadę do pracy oddać L4

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 11:53   #2114
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Witam się i ja po świętach
Synek też się przez dwa dni prawie nie ruszał i już różne rzeczy mi chodziły po głowie, ale teraz już jest ok.
Nasze święta trochę rozbite, bo mąż w pracy wszystkie trzy dni, potem zmęczony i żal mi go było gdzieś na dłużej ciągnąć, więc byłam głównie u rodziców.

Moj przez święta, chyba od tego jedzenia, szalał jak nigdy. Pierwszy raz mój mąż tak dobrze go czuł aż zaczął sam z siebie do niego rozmawiać. Byłam w szoku, po prostu zauroczona! Ale trzeba małemu przyznać, dawał czadu 😂
Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Hej. Witam sie po swietach . Troche podczytywalam, troche nie bylam w stanie. Jestesmy u moich rodzicow do jutra ale w styczniu znowu do nich wracam bo zaczynamy remont kuchni i lazienki. Podobno ma trwac 2 tyg i na tyle chce wyjechac.
Niestety jestem mocno przeziebiona. Katar, kaszel, dusznosci. Pije na to duZo wody z cytryna i miodem i biore 2 razy dziennie apap. To tyle ile moge sobie pomoc

29 ide na wizyte. Jestem ciekawa jak tam moja drozdzyca czy sie juz wszystko zaleczylo... no i jak anemia bo koniec koncow bralam tylko swoje ciazowe witaminy bez dodatkowego zelaza

Sent from my iPhone using Tapatalk
Od leków ta infekcja Ci przeszła? Pamiętam, że coś się tam działo u Ciebie. Dostałaś jakiś antybiotyk? Kurcze, ciekawe jak żelazo u mnie, bo do tej pory wyniki miałam jak sprzed ciąży więc nawet morfologii mi nie zlecił na teraz 😑
Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie mo taką rzecz... czy u Was w szpitalach do porodu dają cokolwiek? Ja jak komukolwiek z pokolenia 50+ mówiłam, że muszę spakować torbę jak na 2-tygodniowe wakacje to wytrzeszczali oczy ze zdziwienia. Kiedyś podobno w szpitalu dawali wszystko, co wiecej- nie pozwalali niczego swojego wnosić do szpitala.
Ja mam już wszystko przygotowane i kupione na podstawie list wyprawkowych z internetu, ale zastanawiam się czy rzeczywiscie mam wszystko zabierać. Im mniej rzeczy tym lepiej

Kobieta bierze wszystko swoje 😉 i mi tego wszystkiego brakuje 😂 muszę dokupić do tego jeszcze walizkę na kółkach. Myślicie, że starczy 20-25 litrów? Nakładki silikonowe do karmienia, wkladki, podpaski te wielkie i te podkłady wezmę też swoje tak na wszelki wypadek. Laktator hmmm chyba kupię go po porodzie dopiero. Muszę chyba się przyłożyć do tej wyprawki, bo jestem w polu...

Co do dziecka- u nas trzeba mieć swoje ubranka, pampersy i chusteczki. Jakiś kocyk pewnie dadzą, ale wezmę swój na pewno też. Zastanowię się co z laktatorem
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry jak ja sie cieszę, ze juz po świętach. Przez zmęczenie, obżarstwo i całe zamieszanie zapomniałam, ze to juz 28 tc sie zaczął. Apka pokazuje, ze rodzę za 82 dni

Z tą jazdą samochodem to u mnie tez coraz gorzej. Tzn zależy od dnia, ale widzę sama po sobie, ze jestem coraz bardziej rozkojarzona.
Ilsa, nic nie błysnęło. Przynajmniej ja nie zauważyłam. Poptrzylam tylko we wsteczne czy gość za mną przejechał i mi nerwy puściły to sie skupiłam na tym zeby sie nie rozpłakać na całego, bo tam nie ma gdzie sie zamienić miejscami. Pozniej z tych wszystkich nerwów zrobiłam rekordowo niskie spalanie

Oj moje łydki nie lubią długiego siedzenie, bo w poniedziałek czułam tak jakby mnie skurcze łapały, a dzis po leżeniu juz jest ok.

Jutro na badania a we wtorek wizyta. Zleci mi bardzo, bo planów mamy sporo na każdy dzien.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No, no kochana!! 82 dni 😉 dopiero co były studniówki u nas. Zmobilizowalo mnie to do tego, by sprawdzić ile to u mnie jest - 69 dni 😲 looo !! Co do jazdy samochodem...niewesolo z tym żółtym, z drugiej- podziwiam Cię, że chcesz jeździć, bo ja od jakiegoś czasu mam takiego stracha...raz zmierzylam sobie ciśnienie, było grubo ponad 150 😕

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 11:56   #2115
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Mężowi ktos lampe zbil i porysowal kawalek samochodu.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-27, 12:05   #2116
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Mężowi ktos lampe zbil i porysowal kawalek samochodu.

Eee, ludzie nie mają sumienia naprawdę ! Nam ktoś (na szczęście) przerysowal auto i zwial...strasznie to słabe
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Obniżyli nam czynsz o 80 zł Przyda się Teraz zbieramy się do Bobowózków, potem mam Męża wyrzucić w centrum i kupi nam Pandemię Legacy 2 na Sylwestra a ja pojadę do pracy oddać L4
Teraz myślę, że wizyta w bobowozkach byłaby super 😉 ale umeczylam się, wybierając wózek. Na szczęście Ty masz już swój typ!! Powodzenia 😄 ciekawe czy będą jakieś zniżki, rabaty

Stary 2017-12-27, 12:15   #2117
_Selina_
Zakorzenienie

Wy już pomału przestajecie prowadzić auto, bo macie dość, a ja się boję momentu kiedy już nie będę mogła jeździć, bo brzuch będzie za duży ;( kocham jeździć...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 12:15   #2118
Torrence
Wtajemniczenie

Witajcie w dzień "święta, święta i po świętach"

Ja mam senny dzień. Wstałam z męzem o 5.30, zjedliśmy, on pojechał a ja do łózka. Spałam do 10.00 bo mama mnie obudziła telefonem bo miała wpaść. Wyszła niedawno a ja bym się położyła i dalej spała... Dobrze że na obiad mam jeszcze ze świąt.

Odnośnie wyprawki do szpitala to ja też muszę mieć wszystko, i dla siebie i dla dziecka, chyba we wszystkich warszawskich szpitalach tak jest. Więc też będę obładowana jak na dwutygodniowe wczasy. No ale same te paczki pieluch, podpasek czy podkładów poporodowych zajmują kupę miejsca...

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Śliczne to łóżeczko. A widziałaś je na żywo?
Nie I żeby było śmieszniej - godzinę temu zamówiłam je Odpisali mi na maila, że mają "na stanie" magazynowym więc podjęłam szybką i męską decyzję Zobaczymy co to przyjdzie.
Będziemy mieli rozrywkę na weekend - planowanie przestrzenne sypialnio-dziecięcej klitki

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Moj przez święta, chyba od tego jedzenia, szalał jak nigdy. Pierwszy raz mój mąż tak dobrze go czuł aż zaczął sam z siebie do niego rozmawiać. Byłam w szoku, po prostu zauroczona! Ale trzeba małemu przyznać, dawał czadu 😂
U mnie to samo. Zastanawiam się teraz czy dziecko może ruszać się za dużo
Stary 2017-12-27, 12:22   #2119
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

Od leków ta infekcja Ci przeszła? Pamiętam, że coś się tam działo u Ciebie. Dostałaś jakiś antybiotyk? Kurcze, ciekawe jak żelazo u mnie, bo do tej pory wyniki miałam jak sprzed ciąży więc nawet morfologii mi nie zlecił na teraz 😑

Kobieta bierze wszystko swoje 😉 i mi tego wszystkiego brakuje 😂 muszę dokupić do tego jeszcze walizkę na kółkach. Myślicie, że starczy 20-25 litrów? Nakładki silikonowe do karmienia, wkladki, podpaski te wielkie i te podkłady wezmę też swoje tak na wszelki wypadek. Laktator hmmm chyba kupię go po porodzie dopiero. Muszę chyba się przyłożyć do tej wyprawki, bo jestem w polu...

Co do dziecka- u nas trzeba mieć swoje ubranka, pampersy i chusteczki. Jakiś kocyk pewnie dadzą, ale wezmę swój na pewno też. Zastanowię się co z laktatorem

No, no kochana!! 82 dni 😉 dopiero co były studniówki u nas. Zmobilizowalo mnie to do tego, by sprawdzić ile to u mnie jest - 69 dni 😲 looo !! Co do jazdy samochodem...niewesolo z tym żółtym, z drugiej- podziwiam Cię, że chcesz jeździć, bo ja od jakiegoś czasu mam takiego stracha...raz zmierzylam sobie ciśnienie, było grubo ponad 150 😕

A co robicie później z rzeczami?
Ja się zastanawiam czy je ogóle do domu zabierać czy nie zostawić w szpitalu.
Tylko co z rzeczami typu rożki, ręczniki itd?

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
U mnie to samo. Zastanawiam się teraz czy dziecko może ruszać się za dużo
Ja też to miałam! Autentycznie, aż zaczęłam się martwić czy u niego wszystko ok i czy jakimś jedzeniem mu nie zaszkodziłam. Ale widzę, że u większości było to samo, więc luuuuzik

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Jadę zaraz na pierwsze zakupy wyprzedazowe
W planie, w pierwszej kolejności, super wygodne legginsy

Stary 2017-12-27, 12:29   #2120
Koma1002
Zadomowienie

Kasia, kosmetyczne rzeczy chce mieć takie malutkie "próbki", w razie co, można wywalić. Resztę rzeczy jak ciuszki, ręczniki, szlafrok i inne trzeba będzie wyprać w wysokiej temperaturze. Kocyk i rożek- nie biorę tych domowych, tylko takie używane, ale jednak żeby były nasze 😊

Stary 2017-12-27, 12:36   #2121
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też to miałam! Autentycznie, aż zaczęłam się martwić czy u niego wszystko ok i czy jakimś jedzeniem mu nie zaszkodziłam. Ale widzę, że u większości było to samo, więc luuuuzik
No i w takich przypadkach objawia się uspokajająca rola forum
Ja te ruchy sobie tłumaczę tym, że dużo niecodziennych głosów, dużo intensywniejszych smaków. No i u nas samochód. 5 minut w samochodzie i już szał-ciał się zaczyna. Zastanawiamy się tylko, czy to chodzi że lubi czy nie lubi. Daj Boże żeby to pierwsze

A jeśli chodzi o rzeczy ze szpitala to ja będę zabierać do domu

Apropo intensywniejszych smaków - idę odgrzewać pierogi
Stary 2017-12-27, 12:37   #2122
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ja te ruchy sobie tłumaczę tym, że dużo niecodziennych głosów, dużo intensywniejszych smaków. No i u nas samochód. 5 minut w samochodzie i już szał-ciał się zaczyna. Zastanawiamy się tylko, czy to chodzi że lubi czy nie lubi. Daj Boże żeby to pierwsze

U nas pierogi się skończyły już podczas Wigilii 😁😂

Stary 2017-12-27, 12:43   #2123
Lunak
Wtajemniczenie

Koma, ja specjalnie zakupiłam walizkę kabinową na pobyt w szpitalu. Bedzie na kolkach to łatwo mi sie to przeniesie. Resztę dla dziecka zapakuje moze do torby od wózka.

Kiwi, zostawił chociaż ten ktoś jakis namiar od siebie? Przeciez takie uszkodzenie to juz poważne jest. Oby dało sie ustalić kto to zrobił.

Selina, ja tak samo z samochodem. Uwielbiam siedziec za kierownicą, ale po porodzie na pewno na jakis czas bede musiała odpuścić i dlatego teraz chce jak najdłużej. Chociaż moje wysiadanie juz nie ma nic wspólnego z gracją

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 12:50   #2124
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Koma, ja specjalnie zakupiłam walizkę kabinową na pobyt w szpitalu. Bedzie na kolkach to łatwo mi sie to przeniesie. Resztę dla dziecka zapakuje moze do torby od wózka.

Kiwi, zostawił chociaż ten ktoś jakis namiar od siebie? Przeciez takie uszkodzenie to juz poważne jest. Oby dało sie ustalić kto to zrobił.

Selina, ja tak samo z samochodem. Uwielbiam siedziec za kierownicą, ale po porodzie na pewno na jakis czas bede musiała odpuścić i dlatego teraz chce jak najdłużej. Chociaż moje wysiadanie juz nie ma nic wspólnego z gracją

Właśnie taki mam zamiar, kupić walizkę na kółkach. Widziałam w wittchen takie ładne 😊 i na później też się przyda, bo mamy same takie duże walizy albo torby sportowe

Stary 2017-12-27, 12:54   #2125
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas pierogi się skończyły już podczas Wigilii 😁😂
Nam już w sobotę wieczorem teściowa prrzyniosła całą gromadę. A że mieliśmy dwie wigilie u rodziców jednych i drugich to wiadomo, że nie poszły. Więc pewnie i do zamrożenia zostaną. Ale i tak mistrzostwo świata w tym temacie poczyniła moja babcia. No obłędne jej wyszły! Wczoraj wzięłam od mamy resztki, dosłownie 4 sztuki

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Właśnie taki mam zamiar, kupić walizkę na kółkach. Widziałam w wittchen takie ładne 😊 i na później też się przyda, bo mamy same takie duże walizy albo torby sportowe
W wittchen byłam przed świętami, we wtorek tydzień temu, i były wyprzedaże, całkiem przyzwoite ceny i spory wybór
Stary 2017-12-27, 13:00   #2126
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

No ja już inaczej parkuję wcześniej się wciskałam gdzie się dało, bio przecież się przecisnę teraz szukam luźniejszych miejsc, żebym mogła szeroko otworzyć drzwi

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 13:09   #2127
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak samo tłumaczę. Było głośno, dużo nowych smaków, dużo jeżdżenia. A z samochodem jest też podobnie- wsiadam a mały już wie że będzie jeżdżone

Ja właśnie zagospodarowałam jedzenie ze świąt i pomroziłam. Zamroziłam nawet sernik, bo moja mama nie rozumie co to znaczy "daj po kawałeczku". I dostałam 1/4 blachy na nas dwoje z czego ciasta jem głównie ja. Zobaczymy czy będzie zjadliwy po rozmrożeniu. I idę sobie też odgrzać resztkę pierogów i krokieta
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 13:15   #2128
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie taki mam zamiar, kupić walizkę na kółkach. Widziałam w wittchen takie ładne i na później też się przyda, bo mamy same takie duże walizy albo torby sportowe

My zamówiliśmy wlasnie z wittchen i są bardzo ładne i pakowne (juz test na wyjazd do teściów zrobiłam). Tylko braliśmy rozmiar kabinowki co był podpięty pod linie LOT i Lufthansa, bo to rożnie bywa. Ale jestem zadowolona, bo niecałe 200 zł wyszło za 1, w normalna cena mnie nie przekonywała w sklepie nie było to zamówiliśmy ze strony i przyszło w 2 dni.

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja tak samo tłumaczę. Było głośno, dużo nowych smaków, dużo jeżdżenia. A z samochodem jest też podobnie- wsiadam a mały już wie że będzie jeżdżone

Ja właśnie zagospodarowałam jedzenie ze świąt i pomroziłam. Zamroziłam nawet sernik, bo moja mama nie rozumie co to znaczy "daj po kawałeczku". I dostałam 1/4 blachy na nas dwoje z czego ciasta jem głównie ja. Zobaczymy czy będzie zjadliwy po rozmrożeniu. I idę sobie też odgrzać resztkę pierogów i krokieta

Sernik jest super po odmrożeniu tak samo cudak (inaczej na niego mówią miodownik albo czeski placek). moja mama wszystkie ciasta mrozi zawsze. Nawet te z masą, tylko trzeba dobrze folią aluminiową zawinąć zeby nie przemarzło, bo sie pozniej wodniste zrobi

Stary 2017-12-27, 13:16   #2129
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Nam już w sobotę wieczorem teściowa prrzyniosła całą gromadę. A że mieliśmy dwie wigilie u rodziców jednych i drugich to wiadomo, że nie poszły. Więc pewnie i do zamrożenia zostaną. Ale i tak mistrzostwo świata w tym temacie poczyniła moja babcia. No obłędne jej wyszły! Wczoraj wzięłam od mamy resztki, dosłownie 4 sztuki

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

W wittchen byłam przed świętami, we wtorek tydzień temu, i były wyprzedaże, całkiem przyzwoite ceny i spory wybór
U nas jest w galerii tylko jedno małe ich stoisko. Myślałam, żeby kupić przez internet. Ciekawe czy ceny stacjonarnie też niższe niż online

Stary 2017-12-27, 13:18   #2130
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jest w galerii tylko jedno małe ich stoisko. Myślałam, żeby kupić przez internet. Ciekawe czy ceny stacjonarnie też niższe niż online

Nie. Ceny w stacjonarnych mają takie same jak online. Ostatnio pani mi to mowila, bo pytałam o torebkę i sie zastanawiałam czy brac w sklepie czy dopiero zamówić. Tylko oni czesto zmianiaja ceny online. Wieczorem sprawdzałam i szukałam torebki/walizek i były troszkę tańsze niz na drugi dzien

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości