Mamusie lipcowe 2018 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-02, 16:54   #3631
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie już brzuszki czy 'oponki' typowo ciążowe? (co u Blanki, to już wszyscy wiemy ) Ja to zaczęłam się jarać, bo jak wciągam brzuch, to zostaje mi taka oponka/wybrzuszenie w dolnej części, większa niż zawsze i tak sobie myślę, że to są początki Stanęłam na wadze i jest 58 kilogramów.. Zamiast tyć, to schudłam już 3-4 kilogramy, ale do czasu....
Norka mi też waga leci w dół co mnie mocno martwi przy mojej niedowadze a co do brzuszka....w ciągu dnia wzdęcia, a rano budzę się z idealnie płaskim brzuchem
Stary 2018-01-02, 17:17   #3632
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Norka mi też waga leci w dół co mnie mocno martwi przy mojej niedowadze a co do brzuszka....w ciągu dnia wzdęcia, a rano budzę się z idealnie płaskim brzuchem
Też mam niedowagę, co się dziwić przy 180 cm wzrostu.. A czemu leci w dół? Masz mdłości i wymioty?

Edit: Ja też jestem raczej płaska, tylko ta oponka, ten brzuszek mały wystaje przy wciąganiu brzucha.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-02 o 17:20
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 17:27   #3633
asiaczek
Zakorzenienie

A mój brzuch coraz częściej przez cały dzień wygląda tak:
IMG_20180102_182028.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-02, 17:29   #3634
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Załącznik 7376606

Piękny Który to tydzień?

Stary 2018-01-02, 17:33   #3635
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
To ja tak się czuję już 3ci tydzień.. Ostatnio mierzyłam ciśnienie, to miałam 88 na 55, a tętno 103, bo wstałam wodę nastawić na cappuccino, wysiłek niemiłosierny to był (aka Yoda). Podejrzewam u siebie odwodnienie i lekka anemię, w piątek mam ginekologa, to zrobię odpowiednie badania. A no i u mnie jeszcze TSH było powyżej 6ciu, ciekawe jak jest teraz, po niecałych 3 tygodniach. Widzę, że na wątku przeważa niskie ciśnienie?

Cześć Dziewczyny, przepraszam, że tak słabo się odzywam, ale tyle śpię... A jak nie śpię, to czuję się koszmarnie. Np. dzisiaj spałam od ok. 3:30 w nocy do 9, potem od ok. 10 do 12, następnie znów spanie od ok. 13 do 16. To je masakra jakaś. Nie umiem normalnie funkcjonować. Wyczekuję tego 13 tygodnia, mam nadzieję, że mi się polepszy. Piję elektrolity, które smakują dla mnie jak lakier do paznokci..

Folinko, wszystkiego co najlepsze dla twojej córci, niech rośnie radosna i zdrów!
15 tydzień, łał Dla mnie to jeszcze takie odległe..

Witamy Moniczko wśród szczęśliwych Lipcówek (i kilku odmieńców w postaci sierpniówek )
A bierzesz leki na tarczyce?

Ja nie mam cisnieniomierza ale czasami mi tez strasznie slabo i serce mi wali. Szybko sie ostatnio mecze.
Wizyta u gin 9.01 i na pewno skierowanie do kardiologa bede miec.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 17:50   #3636
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, macie już brzuszki czy 'oponki' typowo ciążowe? (co u Blanki, to już wszyscy wiemy ) Ja to zaczęłam się jarać, bo jak wciągam brzuch, to zostaje mi taka oponka/wybrzuszenie w dolnej części, większa niż zawsze i tak sobie myślę, że to są początki Stanęłam na wadze i jest 58 kilogramów.. Zamiast tyć, to schudłam już 3-4 kilogramy, ale do czasu....
Ja widzę u siebie większy brzuszek, ubieram już czasem ciążowe spodnie, bo mi po prostu wygodniej 😉 na wadze +2kg no więc idzie w górę 🙃

U mnie ciśnienie zwykle książkowe 120/80 czasem ciut niższe ale naprawdę minimalnie 😉 raz u gina miałam 150/100 ale to jak przyjechałam z plamieniem, więc to ewidentnie nerwy.

Byliśmy dziś z mężem oglądać mieszkanie, głęboko zastanawiamy się nad zmianą na większe lub kupnem domu. Tylko tu nas trzyma lokalizacja, wszędzie blisko. Ech mamy rozkminy.. nie daje nam to spokoju..

Stary 2018-01-02, 17:51   #3637
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

Ja nie mam cisnieniomierza ale czasami mi tez strasznie slabo i serce mi wali. Szybko sie ostatnio mecze.

Tak, biore euthyrox 88.

A to nie jest kwestia niższego poziomu hemoglobiny czy żelaza we krwi?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-02, 17:52   #3638
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7376606

Piękny brzuszek! 😍

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 17:52   #3639
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7376606

Asiaczek piekny brzuszek . Wczoraj wlasnie czytałam ze z drugim dzieckiem brzuszek wychodzi znacznie szybciej bo mięśnie sa juz bardziej rozluźnione . Z pierwszym za to dosyc długo trzeba czekac zeby cos zobaczyc. U mnie tez juz troszke widać.

Cytat:

Ja tez bardzo szybko sie mecze ale to juz od dłuższego czasu. Jak wchodze na piętro to po schodach juz dysze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 174366F6-5281-4D9A-A89B-F82E825B1163.jpg (82,9 KB, 62 załadowań)
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 17:54   #3640
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja widzę u siebie większy brzuszek, ubieram już czasem ciążowe spodnie, bo mi po prostu wygodniej na wadze +2kg no więc idzie w górę

U mnie ciśnienie zwykle książkowe 120/80 czasem ciut niższe ale naprawdę minimalnie raz u gina miałam 150/100 ale to jak przyjechałam z plamieniem, więc to ewidentnie nerwy.

Byliśmy dziś z mężem oglądać mieszkanie, głęboko zastanawiamy się nad zmianą na większe lub kupnem domu. Tylko tu nas trzyma lokalizacja, wszędzie blisko. Ech mamy rozkminy.. nie daje nam to spokoju..

Ja też już mam lekko widoczny brzuch i 2 kg na plusie.
Mieszkania też szukamy ale ze mamy dość duże wymagania i zależy nam na dzielnicy w której teraz mieszkamy ofert brak..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 17:57   #3641
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja widzę u siebie większy brzuszek, ubieram już czasem ciążowe spodnie, bo mi po prostu wygodniej na wadze +2kg no więc idzie w górę

U mnie ciśnienie zwykle książkowe 120/80 czasem ciut niższe ale naprawdę minimalnie raz u gina miałam 150/100 ale to jak przyjechałam z plamieniem, więc to ewidentnie nerwy.

To fajnie A który tydzień u Ciebie leci?

Lokalizacja robi swoje, obecnie mieszkamy w kawalerce i też wszędzie blisko, ale marzy mi się swój domek, nie jakiś ogromny, po prostu swój i lokalizacja też będzie robić swoje, jednakże myślę, że inne zalety wygrają. Napiszcie sobie na kartce plusy i minusy innego mieszkania/domku i rozważcie.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Asiaczek piekny brzuszek . Wczoraj wlasnie czytałam ze z drugim dzieckiem brzuszek wychodzi znacznie szybciej bo mięśnie sa juz bardziej rozluźnione . Z pierwszym za to dosyc długo trzeba czekac zeby cos zobaczyc. U mnie tez juz troszke widać.

Ja tez bardzo szybko sie mecze ale to juz od dłuższego czasu. Jak wchodze na piętro to po schodach juz dysze.
Fajne bamboszki I brzusio też już pięknie widoczny, a nie żadne tam troszkę!

Też zrobiłabym zdjęcie, ale średnio jest czym się chwalić.. To jest narazie moje osobiste jaranie się, nawet M. mnie uspokaja.. Ja mu dam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-02, 18:01   #3642
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja widzę u siebie większy brzuszek, ubieram już czasem ciążowe spodnie, bo mi po prostu wygodniej 😉 na wadze +2kg no więc idzie w górę 🙃

U mnie ciśnienie zwykle książkowe 120/80 czasem ciut niższe ale naprawdę minimalnie 😉 raz u gina miałam 150/100 ale to jak przyjechałam z plamieniem, więc to ewidentnie nerwy.

Oj wiem jak ciezko znalesc cos co nam sie spodoba. My szukaliśmy z Tz przeszło 8 miesiecy domu. Odwiedziliśmy chyba 100 roznych domów i nic nam sie nie podobało. Albo zła lokalizacja, albo cena wygórowana a całość do odnowienia. W listopadzie znaleźliśmy cos co nam obu przypadło do gustu, dosyc nowe, niewiele bedzie do wymiany No i przeeprowadzka czeka nas za trzy tygodnie. Niestety lokalizacja to jest koło 10km od miasta. Ale ja juz tak mieszkałam i ceniłam sobie spokój i swobodę poza miastem. Tylko to trzeba miec auto zeby moc wszedzie szybko dojechać. Bo bez auta to nie da rady niestety.
W poszukiwaniach trzeba niestety isc na kompromis bo zawsze bedzie cos co nam nie bedzie odpowiadało. Jesli nie zalezy Wam na czasie to przegladajcie ogłoszenia i cos pewnie z czasem sie pojawi wartego uwagi. Powodzenia!
Stary 2018-01-02, 18:13   #3643
asiaczek
Zakorzenienie

U mnie dopiero leci 11-ty tydzień, a już taki jest duży ten brzuch. W poprzedniej ciąży miałam taki brzuszek dopiero koło 18-ego tygodnia Jaram się tym bardzo, choć jeszcze prawie nikt nie wie o ciąży

A, i KarolinaK śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

My natomiast musimy szukać większego auta. Chcę wozić oboje dzieci w rwf a do tego trzeba mieć w miarę spory samochód, bo te foteliki jednak zabierają trochę miejsca.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-01-02 o 18:20
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 18:17   #3644
MalaGosia88
Zakorzenienie

Asiaczek cudowny, ciążowy jak nic!

U mnie narazie wieczorem większy i wzdęty, rano podbrzusze trochę zaokrąglone, ale bez szału ...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Karolina o jaki okrąglinek! Ja taki mam właśnie, ale tylko wieczorami więc to się nie liczy
Stary 2018-01-02, 18:25   #3645
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dopiero leci 11-ty tydzień, a już taki jest duży ten brzuch. W poprzedniej ciąży miałam taki brzuszek dopiero koło 18-ego tygodnia Jaram się tym bardzo, choć jeszcze prawie nikt nie wie o ciąży

A, i KarolinaK śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

My natomiast musimy szukać większego auta. Chcę wozić oboje dzieci w rwf a do tego trzeba mieć w miarę spory samochód, bo te foteliki jednak zabierają trochę miejsca.

Wow, 11 tydzień i już taki? Super U mnie 10 tydzień i płasko. We czwartek zacznę 11.

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Asiaczek cudowny, ciążowy jak nic!

U mnie narazie wieczorem większy i wzdęty, rano podbrzusze trochę zaokrąglone, ale bez szału ...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Karolina o jaki okrąglinek! Ja taki mam właśnie, ale tylko wieczorami więc to się nie liczy
Ha, u mnie nawet wieczorem takich atrakcji nie ma Oj, poczekam sobie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-02, 18:27   #3646
arya09
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.
Ja dziś po 1 dniu w pracy :/ bywało lepiej, niestety przez ten czas co mnie nie było nie bardzo moje rzeczy zostały ogarnięte i jestem w czarnej d....

Okazało się, że mogę UG z Pappą mieć za free z mojej karty z pracy tylko muszę mieć skierowane wystawione przez Medicover a mam przez inną placówkę :/ teraz muszę szybko znaleźć jakiegoś gin który mi wypisze skierowanie do danej placówki
termin UG zmieniony na 12.01 bo taki tam mieli wolny

śliczne macie brzuszki i już mega widoczne
u mnie to nie wiem czy i kiedy coś będzie widać, bo swój nieciążowy miałam duży
U mnie dziś 10t4d

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, mogę nieśmiało dołączyć ?
hej nam od ślubu udało się rok nie zajść w ciążę jesteśmy razem prawie 10 lat i wcześniej brałam tabletki i się zastanawiałam, że faktycznie są tak skuteczne tyle czasu bez wpadki chociaż czasem się też zastanawiałam czy z nami wszystko ok i czy będziemy mogli mieć dzieci

Edytowane przez arya09
Czas edycji: 2018-01-02 o 18:28
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 18:32   #3647
Kathyyy91
Raczkowanie

Mogę brac sinupret. Przytyłam 3 kg przez miesiąc od tamtej wizyty. Jak tak dalej pójdzie, to do setki jak nic dojadę na koniec ciąży: ) aha no i kazala mi bez kolejki iść na UG do swojego kolegi po fachu. Że nawet jutro mogę iść a nie w przyszłym tyg.
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 18:33   #3648
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norka a bardzo szczupła byłaś przed ciążą? Bo my bardzo podobne terminowo jesteśmy u mnie też trochę inaczej bo to już 4 ciąża i mięśnie nie są tak sprężyste jak na początku i też nie trzymają jak kiedyś mimo tego, że ćwiczyłam i miałam trochę rzeźby

Edytowane przez MalaGosia88
Czas edycji: 2018-01-02 o 18:35
MalaGosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 18:47   #3649
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja juz brzuszek ciazowy wyczuwam pod moja warstwa tluszczyku sprzed poprzednich ciąż
My zmienilismy w listopadzie mieszkanie na wieksze ale placimy duzo bo 1800 najem i czynsz plus gaz i prad. Wiec sporo. Musze znalesc cos tanszego bo nie damy rady finansowo tylko z wyplata meza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-02, 18:48   #3650
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja też już mam lekko widoczny brzuch i 2 kg na plusie.
Mieszkania też szukamy ale ze mamy dość duże wymagania i zależy nam na dzielnicy w której teraz mieszkamy ofert brak..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Piona! 😉😉 Rośniemy równo 😊

mamy dokładnie ten sam problem, teraz mieszkamy blisko centrum, mąż ma dwie minuty do pracy. Sklepy, apteki, przychodnie, przedszkola wszystko pod nosem, ale tylko 50m do tego ze skosami na poddaszu i boimy sie, że będzie nam ciasno. Dziś obejrzeliśmy fajne mieszkanko większe i z balkonem, ale co kiedy trzeba będzie wszędzie samochodem jechać.. ech 😊

Cytat:
To fajnie A który tydzień u Ciebie leci?

Lokalizacja robi swoje, obecnie mieszkamy w kawalerce i też wszędzie blisko, ale marzy mi się swój domek, nie jakiś ogromny, po prostu swój i lokalizacja też będzie robić swoje, jednakże myślę, że inne zalety wygrają. Napiszcie sobie na kartce plusy i minusy innego mieszkania/domku i rozważcie. [COLOR="Silver"]
U mnie dziś 13tc 😉😉
My też mamy kawalerke i właśnie boimy się, że bedzie nam ciasno jak dojdą wszystkie dzieciowe rzeczy 😉 też właśnie rozglądamy się za domkiem, ale o to już całkiem ciężko w fajnej okolicy..

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Oj wiem jak ciezko znalesc cos co nam sie spodoba. My szukaliśmy z Tz przeszło 8 miesiecy domu. Odwiedziliśmy chyba 100 roznych domów i nic nam sie nie podobało. Albo zła lokalizacja, albo cena wygórowana a całość do odnowienia. W listopadzie znaleźliśmy cos co nam obu przypadło do gustu, dosyc nowe, niewiele bedzie do wymiany No i przeeprowadzka czeka nas za trzy tygodnie. Niestety lokalizacja to jest koło 10km od miasta. Ale ja juz tak mieszkałam i ceniłam sobie spokój i swobodę poza miastem. Tylko to trzeba miec auto zeby moc wszedzie szybko dojechać. Bo bez auta to nie da rady niestety.
W poszukiwaniach trzeba niestety isc na kompromis bo zawsze bedzie cos co nam nie bedzie odpowiadało. Jesli nie zalezy Wam na czasie to przegladajcie ogłoszenia i cos pewnie z czasem sie pojawi wartego uwagi. Powodzenia!
Ja mieszkałam całe życie w domu ale 15km od miasta.. i teraz z perspektywy czasu widzę, ile życia straciłam na dojazdy do pracy, na studia. Teraz dwa lata mieszkamy blisko centrum, do pracy 5min, wszystko pod nosem. I najlepszy to byłby teraz domek w bliskiej okolicy, żeby mieć kawałek ogródka, więcej miejsca a jednocześnie wszędzie blisko. Ale to marzenia ściętej głowy, bo w naszym mieście domów mało, a w tej okolicy co mieszkamy są mega drogie, bo to jednak ścisłe centrum, niemniej jak przeglądam te ogłoszenia i widzę zdjęcia, to nie wierze wręcz, że niektóre domy są 500-600m ode mnie a ludzie maja, ogródki, altany, baseny a jednocześnie 5min spacerkiem uliczka do centrum miasta. Cena jednak takich domów zaporowa 🙃 dziękuję, przyda się 😉 i dużo siły, bo mam w głowie istny chaos 😉
A Tobie zazdroszczę, że masz to za sobą już. 😍 Niech się dobrze mieszka na swoim 😉

Stary 2018-01-02, 19:20   #3651
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
Ja dziś po 1 dniu w pracy :/ bywało lepiej, niestety przez ten czas co mnie nie było nie bardzo moje rzeczy zostały ogarnięte i jestem w czarnej d....

Okazało się, że mogę UG z Pappą mieć za free z mojej karty z pracy tylko muszę mieć skierowane wystawione przez Medicover a mam przez inną placówkę :/ teraz muszę szybko znaleźć jakiegoś gin który mi wypisze skierowanie do danej placówki
termin UG zmieniony na 12.01 bo taki tam mieli wolny

śliczne macie brzuszki i już mega widoczne
u mnie to nie wiem czy i kiedy coś będzie widać, bo swój nieciążowy miałam duży

U mnie dziś 10t4d
Bardzo źle jest w pracy? Uda Ci się wszystko ogarnąć?

Super, że tak udało się z UG i Pappą U mnie będzie tylko UG.

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Norka a bardzo szczupła byłaś przed ciążą? Bo my bardzo podobne terminowo jesteśmy u mnie też trochę inaczej bo to już 4 ciąża i mięśnie nie są tak sprężyste jak na początku i też nie trzymają jak kiedyś mimo tego, że ćwiczyłam i miałam trochę rzeźby
Przed ciążą to tak 61-62 ważyłam, raczej cały czas, bez żadnych skoków To jak u mnie dzisiaj 9t5d, to u Ciebie który? Skoro 4ta ciąża, to brzuszek powinnaś mieć już pokaźny! Chociaż jak ćwiczyłaś, to niekoniecznie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
U mnie dziś 13tc
My też mamy kawalerke i właśnie boimy się, że bedzie nam ciasno jak dojdą wszystkie dzieciowe rzeczy też właśnie rozglądamy się za domkiem, ale o to już całkiem ciężko w fajnej okolicy..

Właśnie, to największa bolączka, że będzie ciasno, ale przed nami mieszkała tutaj rodzina z dwójką małych dzieci. Jak oni sobie poradzili, to i my sobie poradzimy z jednym, małym. Ale zmiana mieszkania/kupno domu na kredyt jest raczej nieuniknione.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Ja juz brzuszek ciazowy wyczuwam pod moja warstwa tluszczyku sprzed poprzednich ciąż
My zmienilismy w listopadzie mieszkanie na wieksze ale placimy duzo bo 1800 najem i czynsz plus gaz i prad. Wiec sporo. Musze znalesc cos tanszego bo nie damy rady finansowo tylko z wyplata meza.

Nasze poprzednie mieszkanie było większe (nie jakoś bardzo), ale płaciliśmy ok. 900 zł ze wszystkim i to było za dużo żyjąc tylko z wypłaty męża. Teraz oboje mamy wypłaty, ale przecież dojdzie dzidzia

Stary 2018-01-02, 19:31   #3652
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyny.

hej nam od ślubu udało się rok nie zajść w ciążę jesteśmy razem prawie 10 lat i wcześniej brałam tabletki i się zastanawiałam, że faktycznie są tak skuteczne tyle czasu bez wpadki chociaż czasem się też zastanawiałam czy z nami wszystko ok i czy będziemy mogli mieć dzieci
My 7 lat praktycznie się nie zabezpieczaliśmy, nie uważaliśmy specjalnie 😉 stawialiśmy wszystko na los 😉 też sie zastanawialiśmy czy wszystko z nami ok, choć u mnie zdiagnozowane kilka problemów. Udało się prawie, że do strzału ale dopiero po ślubie kościelnym 😉 musiało być po bożemu 😊😊

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Mogę brac sinupret. Przytyłam 3 kg przez miesiąc od tamtej wizyty. Jak tak dalej pójdzie, to do setki jak nic dojadę na koniec ciąży: ) aha no i kazala mi bez kolejki iść na UG do swojego kolegi po fachu. Że nawet jutro mogę iść a nie w przyszłym tyg.
Haha nie przejmuj się, ja też się śmieje, że dobije do setki 😊😊

Cytat:

O kurcze faktycznie kupa kasy. W jakimś dużym mieście mieszkacie, że taki czynsz?

Cytat:

Właśnie, to największa bolączka, że będzie ciasno, ale przed nami mieszkała tutaj rodzina z dwójką małych dzieci. Jak oni sobie poradzili, to i my sobie poradzimy z jednym, małym. Ale zmiana mieszkania/kupno domu na kredyt jest raczej nieuniknione.[COLOR="Silver"]

Nasze poprzednie mieszkanie było większe (nie jakoś bardzo), ale płaciliśmy ok. 900 zł ze wszystkim i to było za dużo żyjąc tylko z wypłaty męża. Teraz oboje mamy wypłaty, ale przecież dojdzie dzidzia
900zl ze wszystkim to u nas luksus.. chyba nawet nie ma szans na takie mieszkanie. Średnio sam czynsz to 900-1200zl plus wiadomo woda, u nas gaz, prąd, śmieci.. a miasto wcale nie wielkie 35tys mieszkańców, ale popyt na mieszkania ogromny, a mieszkań jak na lekarstwo no więc windują ceny.
Kochana będziemy się wspierać w tych naszych ciasnych gniazdkach 😊😊

Stary 2018-01-02, 19:37   #3653
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo źle jest w pracy? Uda Ci się wszystko ogarnąć?

Super, że tak udało się z UG i Pappą U mnie będzie tylko UG.

No ogólnie niebyt ciekawie :/ więc nie planuje zbyt długo zostać, max. do lutego. Pracuje w księgowości i teraz styczeń to gorący okres bo zamknięcie 2017 roku plus doszły niezałatwione sprawy z tego miesiąca co mnie nie było, a którymi się nikt nie zajął i niestety wyszło też sporo błędów jednej osoby która księgowała moje firmy :/ (dodam, że to moja przełożona )
Stary 2018-01-02, 19:41   #3654
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

900zl ze wszystkim to u nas luksus.. chyba nawet nie ma szans na takie mieszkanie. Średnio sam czynsz to 900-1200zl plus wiadomo woda, u nas gaz, prąd, śmieci.. a miasto wcale nie wielkie 35tys mieszkańców, ale popyt na mieszkania ogromny, a mieszkań jak na lekarstwo no więc windują ceny.
Kochana będziemy się wspierać w tych naszych ciasnych gniazdkach

Raz 850, raz 950 ze wszystkim. To była kawalerka, niecałe 32 m2. Nie mówię, że to oszałamiająco, niemożliwie dużo (no ale przecież i niemało jak na nie tak ogromne miasto), ale znajomi np. płacą 1000 zł ze wszystkim, a maja normalne mieszkanie, korytarz, kuchnia duża, łazienka duża i dwa pokoje. U nas miasto ok. 60 tysięcy mieszkańców, a ceny mieszkań powalają.. Oj tak, będziemy się wspierać, takie wsparcie się przyda My już z M. śmieliśmy się, że może łóżko do sufitu przykrecimy i będziemy spali spięci pasami. Nie ukrywam, że sporo miejsca zajmuje nasze łóżko, ale kupiliśmy je mieszkając jeszcze w poprzednim mieszkaniu.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
No ogólnie niebyt ciekawie :/ więc nie planuje zbyt długo zostać, max. do lutego. Pracuje w księgowości i teraz styczeń to gorący okres bo zamknięcie 2017 roku plus doszły niezałatwione sprawy z tego miesiąca co mnie nie było, a którymi się nikt nie zajął i niestety wyszło też sporo błędów jednej osoby która księgowała moje firmy :/ (dodam, że to moja przełożona )
W takim razie to Ty powinnaś być jej przełożoną Ale dasz radę jakoś czy będziesz musiała siedzieć w domu i po nocach?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-02 o 19:42
Stary 2018-01-02, 19:42   #3655
xXBlankaXx
Zakorzenienie

U nas jak wynajmowaliśmy to za 47m2 - dwa pokoje, kuchnia i łazienka że wszystkimi opłatami (prąd, woda, ogrzewanie, czynsz i odstepne dla właściciela) 850-950 zł

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 19:49   #3656
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Raz 850, raz 950 ze wszystkim. To była kawalerka, niecałe 32 m2. Nie mówię, że to oszałamiająco, niemożliwie dużo (no ale przecież i niemało jak na nie tak ogromne miasto), ale znajomi np. płacą 1000 zł ze wszystkim, a maja normalne mieszkanie, korytarz, kuchnia duża, łazienka duża i dwa pokoje. U nas miasto ok. 60 tysięcy mieszkańców, a ceny mieszkań powalają.. Oj tak, będziemy się wspierać, takie wsparcie się przyda My już z M. śmieliśmy się, że może łóżko do sufitu przykrecimy i będziemy spali spięci pasami. Nie ukrywam, że sporo miejsca zajmuje nasze łóżko, ale kupiliśmy je mieszkając jeszcze w poprzednim mieszkaniu.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

W takim razie to Ty powinnaś być jej przełożoną Ale dasz radę jakoś czy będziesz musiała siedzieć w domu i po nocach?
Planuje się spiąć, żeby jak najmniej siedzieć po godzinach, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Pracuje w korpo i tu mają w ludzi, czy się wyrobisz czy nie ma być zrobione i tyle nikogo nie interesuje jakim kosztem

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

My jak w Wawie wynajmowaliśmy kawalerkę 30m to płaciliśmy 1650 zł teraz kupiliśmy mieszkanie i ratę mamy 200 zł mniejsza, a przynajmniej na swoim
Stary 2018-01-02, 19:53   #3657
Patrycja28100
Rozeznanie

No my mamy teraz 60 m ale no cóż trzeba zmienic. Tylko maz nie za bardzo za tym ale zycie rozne scenariusze pisze. A on ostatnio nie rozumie co sie do niego mowi.

Stary 2018-01-02, 20:13   #3658
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Piona! 😉😉 Rośniemy równo 😊

mamy dokładnie ten sam problem, teraz mieszkamy blisko centrum, mąż ma dwie minuty do pracy. Sklepy, apteki, przychodnie, przedszkola wszystko pod nosem, ale tylko 50m do tego ze skosami na poddaszu i boimy sie, że będzie nam ciasno. Dziś obejrzeliśmy fajne mieszkanko większe i z balkonem, ale co kiedy trzeba będzie wszędzie samochodem jechać.. ech 😊

U mnie dziś 13tc 😉😉
My też mamy kawalerke i właśnie boimy się, że bedzie nam ciasno jak dojdą wszystkie dzieciowe rzeczy 😉 też właśnie rozglądamy się za domkiem, ale o to już całkiem ciężko w fajnej okolicy..

Ja mieszkałam całe życie w domu ale 15km od miasta.. i teraz z perspektywy czasu widzę, ile życia straciłam na dojazdy do pracy, na studia. Teraz dwa lata mieszkamy blisko centrum, do pracy 5min, wszystko pod nosem. I najlepszy to byłby teraz domek w bliskiej okolicy, żeby mieć kawałek ogródka, więcej miejsca a jednocześnie wszędzie blisko. Ale to marzenia ściętej głowy, bo w naszym mieście domów mało, a w tej okolicy co mieszkamy są mega drogie, bo to jednak ścisłe centrum, niemniej jak przeglądam te ogłoszenia i widzę zdjęcia, to nie wierze wręcz, że niektóre domy są 500-600m ode mnie a ludzie maja, ogródki, altany, baseny a jednocześnie 5min spacerkiem uliczka do centrum miasta. Cena jednak takich domów zaporowa 🙃 dziękuję, przyda się 😉 i dużo siły, bo mam w głowie istny chaos 😉
A Tobie zazdroszczę, że masz to za sobą już. 😍 Niech się dobrze mieszka na swoim 😉

No teraz to mnie najgorsze czeka. Pakowanie całego domu . Chociaz w tym juz mam wprawę przeprowadzałam dom juz kilkanaście razy. Ale tym razem nie wolno mi dźwigać...

Cytat:
My 7 lat praktycznie się nie zabezpieczaliśmy, nie uważaliśmy specjalnie 😉 stawialiśmy wszystko na los 😉 też sie zastanawialiśmy czy wszystko z nami ok, choć u mnie zdiagnozowane kilka problemów. Udało się prawie, że do strzału ale dopiero po ślubie kościelnym 😉 musiało być po bożemu 😊😊

O rety to ja juz teraz wiem dlaczego nam nigdy naturalnie nie wyszło bo ja nie wzięłam nigdy ślubu kościelnego .

Masz racje domek koło miasta byłby najlepszym rozwiązaniem ale taki znalesc to ze świeca szukac. U nas budują mnostwo nowych domów sa ładne ale za to tak Skupione dookoła zw nie ma sie za grosz prywatności. Poza tym ja Tez mam ogromne wymagania bo ogrod musi byc skierowany w stronę poludniowa, przy czym okna kuchenne i salonu tez, musi miec wielkie okna zeby było jak najwiecej swiatla dziennego, lubie tez Miec otwarta przestrzeń dlatego salon chciałbym miec razem z jadalnia czy ogólnie razem z calym salonem. No ale to wszysko przychodzi na mysl im dluzej sie szuka i wtedy bardziej skomplikowane jest znalezienie czegos spełniającego te Wszytskie warunki . Dlatego wlasnie trzeba isc na kompromis. Ale całkowicie rozumiem tez ze lokalizacja dla niektorych jest najważniejsza i dla niej nie ma kompromisu .
Stary 2018-01-02, 20:17   #3659
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
U nas jak wynajmowaliśmy to za 47m2 - dwa pokoje, kuchnia i łazienka że wszystkimi opłatami (prąd, woda, ogrzewanie, czynsz i odstepne dla właściciela) 850-950 zł

Taki metraż i cena to jeszcze rozumiem. A w jak dużym mieście?

Stary 2018-01-02, 20:20   #3660
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Przebijam 5 tez pracuje w księgowości . Jutro mam pierwszy dzien od świat i tez spodziewam sie ogromnego zamieszania.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

O rany to bardzo malutko. Ale to zalezy oczywiscie od miejscowości. Ja mam mieszkanie 47m2 w mniejszym Polskim miescie i wynajmuje je za 700 zł. Wsyztskie pozostałe opłaty wynajmujący sami musza placic rowniez czynsz.

Cytat:
Planuje się spiąć, żeby jak najmniej siedzieć po godzinach, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Pracuje w korpo i tu mają w ludzi, czy się wyrobisz czy nie ma być zrobione i tyle nikogo nie interesuje jakim kosztem

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

My jak w Wawie wynajmowaliśmy kawalerkę 30m to płaciliśmy 1650 zł teraz kupiliśmy mieszkanie i ratę mamy 200 zł mniejsza, a przynajmniej na swoim
O wynajem w Warszawie az sie boje pytać tam to ceny musza byc ogromne.

Cytat:
No my mamy teraz 60 m ale no cóż trzeba zmienic. Tylko maz nie za bardzo za tym ale zycie rozne scenariusze pisze. A on ostatnio nie rozumie co sie do niego mowi.

Chcialabys zmienic na większe? Czemu maz nie rozumie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości