![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Social media, a związek
Witam wszystkich
![]() Chciałbym poruszyć myślę, że ciekawy temat wszelkich portali społecznościowych, jak też aplikacji w codziennym życiu, a ich wpływ na relacje w związku. Może rzucę kilka pytań, które mi się nasunęły po ostatniej ''wymianie zdań'' z drugą połówką: 1) Czy obserwujecie na instagramie większość swoich znajomych? (Panie-swoich kolegów np z pracy, studiów, byłej klasy itp. Panowie-swoje koleżanki) 2) Analogicznie, czy jeżeli używacie np. snapa to macie na nim znajomych płci przeciwnej, jeśli tak to jaki stosunek ma do tego druga połówka? Jeśli nie, dlaczego? Z własnej woli czy raczej z woli drugiej osoby? Generalnie, ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat. Ja nie widzę nic złego w obserwowaniu znajomych (czy to kobiet, czy mężczyzn), ani nic złego w wysyłaniu sobie tak zwanych snapów itp, jeśli używa się tego z głową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Social media, a związek
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o obserwowanie osób płci przeciwnej to wg mnie jest to kwestia zazdrości. Sorry, ale osoba, która nie ma problemów z poczuciem własnej wartości takich cyrków po prostu nie odstawia.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Masz histeryczna dziewczynę. Rozmowy z płcią przeciwna są normalne o ile nie wychodzą poza ustalone w ramach związku normy.
1. Obserwuję dosłownie 8 osób, tak się złożyło że to tylko kobiety, ale to przypadek. Po prostu faceci nie wrzucają interesujących mnie zdjec. Kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia, może raz na tydzień wejdę na aplikację. 2. Kontakty przez net są u mnie marginalna częścią życia, partner nie ma zupełnie o co się burzyć czy strzelać fochy. A z dziewczyną postaw sprawę jasno, bo Ci wejdzie na głowę i każe urwać ze wszystkimi kontakty. Powiedz raz a dobrze, że nie flirtujesz przez internet i jak ma problem z ofpowoedzeniem komuś na pytanie to niech się sama z tym upora, a nie wymaga od Ciebie życia bez dostępu do innych osób. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Snapa nie mamy, ista nie mamy, z fejsa korzystam tylko na potrzeby swojego hobby (żadnych znajomych).
Ale ja jestem to pokolenie, które wychowało się z prawdziwymi ludźmi, a nie wirtualnymi retuszowanymi selfikami ludzi, którzy udają, że mają inne życie niż w rzeczywistości. Także temat z kosmosu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
A teraz mam i fejsa, i insta, i snapchata i milion innych aplikacji. Nie ma reguły. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gazela inteligencji
|
Obserwuję ludzi obu płci, ale więcej koleżanek ma insta, mam snapa, ze znajomymi taka sytuacja, jak na insta, na Facebooku piszę o dowolnych rzeczach z ludźmi dowolnej płci i facet się o to nie czepia. Oczywiście nie piszę z nikim, jeśli z nim spędzam aktywnie czas, chyba że to właśnie wiadomość z jakimś pytaniem. Jestem starostą grupy, dość często dostaję różne informacje i pytania, mamy tez grupowe czaty mojej grupy i wszystkich starostów. Codziennie ktoś tam pisze jakieś pierdoły. Nie dałabym tady, gdyby facet miał o to pretensje. Oczywiście w drugą stronę musi być to samo.
Dlatego uważam, że twoja dziewczyna ma ogromny problem z zazdrością, którego może nie opanować bez pomocy specjalisty. Zamęczyli się z nią. Ona tez się zamęczy, ale to ona ma problem i ona musi nad nim pracować. Nie ma takiej miłości, dla której bym zniosła odcinanie mnie od znajomych, nawet poprzez internet. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam FB, Insta i Snapa. Obserwuję, lubię i rozmawiam z kimkolwiek chcę, mąż ma to głęboko gdzieś, bo nie trzęsącą się kupką kompleksów. Mnie podobają się zarówno kobiety jak i mężczyźni, więc musiałby być zazdrosny O WSZYSTKICH
![]() Mąż rzadko używa FB, nie ma Snapa, ale ma Instagram na którym obserwuje i komentuje zdjęcia kobiet i mężczyzn. Też mnie to nic nie obchodzi. ![]() Przydałaby ci się chyba nowa dziewczyna, na moje oko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
1) Nie. Jeśli coś śledzę to wyłącznie to, co mnie interesuje. Np. związanego z nauką języków obcych.
2) Nie, jest mi to obojętne.
![]() |
#9 | ||
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Cytat:
2) Na snapie każde z nas ma swoich znajomych różnej płci, nie zaglądamy sobie w telefony. Polecam zmienić dziewczynę, bo to dopiero początek problemów.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Skrzat leśny
|
Bruh, coś z tą laską jest nie tak, skoro dostaje "histerii" (wtf) na dźwięk wiadomości do Ciebie od innej kobiety. Dałeś jej kiedyś jakiś powód do zmartwień/ktoś ją kiedyś tak załatwił, ma niską samoocenę czy sama nie jest święta? Sama kiedyś chciałam zawsze wiedzieć z kim piszą moi ex i zawsze myślałam, że wypisują do innych - u mnie powodem tego myślenia były wszystkie opcje, które wpisałam wyżej.
1) Mam ledwie garstkę znajomych na insta, ale za to wszystkich na fb. Nie jestem jednak nigdzie przesadnie aktywna, bardziej patrzę na zdjęcia niż je wrzucam czy robię coś w kierunku interakcji z innymi. Z własnego widzimisię. 2) Jak wyżej + nie używam snapa, za to moimi znajomymi są w 90% faceci. Ba, bardzo bliskimi znajomymi i przyjaciółmi, z niektórymi piszę codziennie. Ale TŻ wie że ja i dziewczyny to po prostu niewypał, a moich chłopaków znam dużo dłużej niż jego i nigdy nie było z tym problemów. Nie sprawdzamy też swoich telefonów ale i nie ukrywamy z kim piszemy - mógłby mój telefon przetrzepać kiedy tylko chce, bo od momentu gdy jesteśmy razem świata poza nim nie widzę, a to wielka zmiana w moim życiu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
uparta chmura
|
Całe szczęście ja korzystam tylko z fb
![]()
"Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2018-01-27 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Skrzat leśny
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Na szczęście zarówno ja mam świat gdzieś, jak i świat ma gdzieś mnie. A współczucie to tylko odruch empatii. Zaraz mi przejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Odpowiadając na pytania: 1. Akurat instagramu nie posiadam, ale na innych portalach od czasu do czasu lubię zerknąć na profil kogoś z dawnych znajomych płci męskiej, moich ex, dawnych wielbicieli, całej masy ludzi. 2. Mężowi to zwisa kalafiorem ![]() Gdyby mój mąż zaczął histeryzować, że pisze do mnie kolega/przeglądam jakieś męskie profile, to bym go zabiła śmiechem.
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
1. Tak. Plus nieznajomych. Płeć nie ma znaczenia. Ba, często zdarza mi się do kogoś napisać - coś w stylu 'Milej podróży!' Jak widzę, że ktoś dodał coś z lotniska, 'Gratuluję
![]() Faktem jest, że jednak większość moich koleżanek, a nie kolegów ma instagram. 2. TAK. Chłopak nie ma nic przeciwko, 'golego tyłka' nikomu nie wysylam. Ja bym się w takim związku dusila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#28 |
Gazela inteligencji
|
Ehh, a tak jakoś się przejąłeś.
![]() |
#29 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wątku, to nigdy nie miałam ani insta ani snapa, więc trudno mi się wypowiedzieć, ale gdybym miała to pewnie obserwowałabym znajomych mężczyzn tak samo jak kobiety, bo żadne z nich nie stanowi dla mnie obiektu seksualnego / zagrożenia dla związku. I awantury z tego powodu uznałabym za bardzo poważny problem ze strony partnera. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;80889756] Ten "świat" to po prostu ludzie komunikujący się ze sobą na duże odległości, nie mniej i nie więcej.
[/QUOTE] Nie do końca. To ludzie (nowe pokolenie) zostali wykreowani przez ten świat i z zupełnie nonsensownych powodów są mu poddani. [1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;80889756]Co to za program wpływa na związek i jak to robi? Bo na moje oko, to nie program to robi, tylko ludzie, [/QUOTE] Ludzie, pod wpływem programu, o którym wspominał autor. Cyfrowy problem - problem z du...szy. A jednak negatywnie na nich wpływa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.