![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: puzzle -ukladacie?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#212 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn lubiących układać puzzle. Napisałem tu bo jakoś ostatnio dostałem bakcyla na układanie puzzli 2 tysiaki z Castorlandu moje pierwsze puzzle ![]() http://castorland.pl/katalog/2000/200252.jpg chyba układałem je z 1,5 tygodnia. ułożenie ramki zajęło mi (i kumplom) 2 dni. Koledzy pomogli mi około 15% a resztę sam. Ta woda była masakryczna. Im mniej tym gorzej szło. I na koniec okazało się że jednego brakuje bo kolega zabrał żeby mógł ukończyć układanie. a teraz na mnie czeka: ![]() 2 razy 1000 http://castorland.pl/katalog/1000/101481.jpg http://castorland.pl/katalog/1000/101726.jpg oraz dziś kupiłem na allegro 3 paczki używanych puzzli 2000, 1500 i 1000 za sumę 37 zł ![]() a przy okazji dziś oglądałem i znalazłem coś pięknego. Te wampirzyce i wiedzmy, ehh tylko ta cena. http://www.artpuzzle.pl/puzzle-76.html do tego wydają się bardzo trudne. Z pewnością kupie sobie po rozpoczęciu roku akademickiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
a lubię układać puzzle
![]()
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Tylko z kotami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
po prostu Em :)
|
Ostatnio ułożyłam takie.
![]()
![]() |
![]() |
#217 |
BAN stały
|
ja układam widoczki.. najlepiej jeśli jest woda, niebo jakiś widok i jeszcze on odbija sie w tej wodzie.... czasochłonne zajęcie ale jaka relaksacja...
pamietam jak kiedyś jak dopiero co przeprowadzaliśmy sie do nowego domu.. to jeden pokój całkowicie zamknęliśmy i w nim tylko układaliśmy puzzle, 5000 kawałków... super.... ja każde puzzle ułozone zaraz kupuje ramkę i zawieszam na ścianie... nie lubię dwa razy układać tego samego.... kiedyś widziałam w sklepie puzzle na 10000 elementów... super... i widok piękny.. ale gdzie ja bym to układała... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Widoków jest w sklepach naprawdę dużo stąd mój upór na te z kotami inaczej byłabym zasypana przez znajomych na każdą okazję nie zawsze fajnymi puzzlami(raz dostałam balony, wielki kawał nieba, trochę trawki i parę balonów w tle nawet tego nie ruszyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam układac puzzle
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
No No Mam puzzle 1000 ale strasznie trudny motyw Bardzo ciemne tło i wszystko sie w oczach mieni Planuje kupić sowie nowe może i 2000 ale wyraźniejsze i żywsze może mi to lepiej pójdzie, planuje po remoncie pokoju powiesić je sobie nad łóżkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
![]()
Uwielbiam układać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam, co prawda teraz już nie układam, ale jako dzieciak często w ten sposób spędzałam czas.Jak było bardzo dużo elementów to zbieraliśmy się w parę osób u kogoś w domu i 'ślęczeliśmy' nad nimi.Fajna sprawa.
Tym bardziej dla dzieciaków, gdzie taka sprawność w sposób przyjemny i pożyteczny się kształtuje.
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
wczoraj w nocy udało mi się skończyć
![]() ![]() teraz się zbieram po kolejne puzzle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
Siemka. Ja niedawno skończyłem 5000 knajpke nad jeziorem Garda
![]() Było troche roboty ale chyba trudnieju było to wszystko ponaklejać i przymocować żeby sie trzemało na ścianie niż samo układanie. http://www.garnek.pl/triglav/5108155 http://www.garnek.pl/triglav/5108154 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
hej, ja tu nowa
od dawna układam puzzle, ale byly to te mniejsze czyli 1000 i 1500. Teraz kupiłam 5000. czy ktoś z was ulożyl takie puzzle? chcialam sie spytać ile powinno być na ramie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Jejku jak ja dawno puzzli nie układałam!
![]() ![]() Trzeba w wakacje się w jakieś zaopatrzyć. Najlepiej zawsze układało mi się w takie leniwe deszczowe dni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
ja również bardzo lubię puzzle, ostatnio zabrałam się za widoczek z 1000 puzzli, ale niestety musiałam przerwać i zwinąć wszystko do pudełka
![]() ![]()
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Ja co roku w Boze Narodzenie kupujemy z mama puzzle i ukladamy na stoliku ktory jest specjalnie przygotowany zeby nic nie bylo w stanie przeszkodzic nam w nocnych ukladankach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
MUSEarka
|
Układacie układacie!
Mam w domu zestawik puzzli. Nie kupuję często nowych bo aż takim maniakiem nie jestem - od czasu do czasu odgrzebuję te co mam i je układam. Znalazłam tylko zdjęcia 2 kompletów. Pierwszy autorstwa Loupa - mojego faworyta jeżeli chodzi o wzory. Drugi jest siostry, nie wiem czyj to obraz ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze te: http://merlin.pl/Loup-Szpital-puzzle...06,418893.html
![]() |
#230 |
Przyczajenie
|
puzzle? uwielbia
![]() ostatnio, jak zrobiłam sobie mały wypad do domu na weekend (a że była okropna pogoda)ułożyłam moje stare(ojj z czasów kl3podstawówki) puzzelki-5000 elementów, dużżżo małych japończyków i masa nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
uwielbiam! tylko nieraz nie mam do tego nerwów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Pewnie,że układam.
Niezależnie czy do ułożenia jest jakiś widok czy coś jeszcze innego to układam z przyjemnością.Im więcej jest elementów do ułożenia obrazka tym ciekawiej się je układa.
Monika ![]() Edytowane przez Monifash34 Czas edycji: 2009-06-01 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam puzzle. Niedawno właśnie naszła mnie ochota na ułożenie puzzli ale miałam tylko jedne 1000 które znam na pamięć :P nie no nudne już są i siostra przyjechała z Anglii patrze a tu mi puzzle przywiozła. Ale trochę trudne jak dla mnie bo mała budowla a dużo nieba i drzew w podobnych kolorach. I nie mogę znaleźć kawałka krowy xd pewnie gdzieś się schował :P
Teraz wystawianie ocen, wiec po wystawieniu kupie sobie chyba nowe puzzle bo na dzień dziecka skapnęło 30 zł :P. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
pomóżcie!
ile jest w ramce puzzli 5000? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
ile jest w ramce puzzli 5000?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
BAN stały
|
Jako dziecko układałam nawet sporo puzzli, niedawno na urodziny dostałam od Tż w prezencie piękny, górski widoczek 2000 elementów i układam dzielnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Ja równiez uwielbiamukładać puzzle. W te wakacja obiecałam sobie że jak zaliczę egzaminy w sesji to kupie sobie jakies wystrzałowe puzzlemoże portret jakiejś "historycznej"osoby (widziałam z wizerunkiem Napoleona), lub widoczek, a w pokoju wisiał obrazek z puzzli- mapa Ptolemeusza, musiałam ją zdjąć ale chyba na nowo ją powieszę. Jakiś czas temu wyciągnęłam takie których za chiny nie moge skonczyć jakiś zamek Kergirst we Francji(zdjęcie 2)
z góry przepraszam za jakość
![]() Edytowane przez Martita 88 Czas edycji: 2012-10-24 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
ile jest w ramce puzzli 5000?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Jak to ile? ja to sprawdzam tak: na pudełku napisana jest szerokość i wysokość jaka jest po ułożeniu, biorę więc centymetr krawiecki i mierzę, ponieważ ramki są z reguły jednokolorowe zdarza mi się wsadzić po jednej stronie o jeden element za dużo
![]() ![]()
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Nie znoszę. Czarna strona macierzyństwa.
Dobiła mnie mapa administracyjna Polski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.