|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Brodawki płaskie
Na górnej części dłoni wyskoczyły mi brodawki płaskie. Mam już je kilka lat. Byłam u dermatologa, żeby mi je zamroził, ale to nic nie pomogło, bo na nowo się odrodziły... Walczę z nimi od dłuższego czasu, a one nie znikają. Czy jest na to jakiś tani i skuteczny sposób? proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brodawki płaskie
Błagam niech mi ktoś pomoże
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Taniego i skutecznego nie ma. Może dermatolog powinien Ci przepisać jakieś maści, spowalniające rozwój czy coś takiego.
Albo powinnaś za każdym razem je mrozić. Chyba nie ma innego sposobu. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Moja przyjaciólka miała je wymrażane i jej pomogło... Może spróbuj mrożenia w innej klinice ?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
lekarz mi przepisal masc ktora tez nic mi nie pomogla
naprawde nie mam pojecia... a to mrozenie to okropnie boli... i malo tego ja mam ich mnostwo i ciagle ich przybywa. czasami to nawet mnie swedza...
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Andzia poszukaj wątku o brodawkach na dermatologii...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, a ja wlasnie myslalam ze na tym watku jestem
i dlatego nie chcialam sie powtarzac. Ale widze ze Andzia zalozyla tam nowy watek, niepotrzebnie, podaje linka:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57725 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nom tam rowniez zalozylam swoj watek i przeczytalam tez o jakis tabletkach... nazywaja sie Groprinosin. Czy wiecie cos o tym lekarstwie?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam brodawki płaskie na twarzy i dłoniach ponad rok. Masakra. Moja pani dermatolog leczyła mnie różnymi lekami np. artrederm. Po nim skóra schodziła mi płatam
Okropieństwo. Miałam iść na wymrażanie, ale przypadkiem podzieliłam się problemem z babcia mojego narzeczonego. Długie lata uczyła biologii i zna się na ziołach jak nikt. Doradziła mi smarować na noc brodawki sokiem z glistnika (inaczej jaskółcze ziele). I tak robiłam. Codzienne zrywałam świeże. I smarowałam żółtym sokiem który barwił brodawki na czarno. Na szczęście rano bez problemu mogłam ją żelem domyć. Po niecałym miesiącu nie miałam śladu po nich. A minął już rok od kiedy się ich pozbyłam Warto spróbować. u mnie się to sprawdziło. A nic nie kosztuje.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
nom ja tez smarowalam sie tym jaskolczym zielem ale mi to nie pomaga.... ja mecze sie z tym paskuctwem 10 lat!!! zaden sposob mi nie pomaga....
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
jestem kolejną osobą która może potwierdzić fenomenalne działanie wyciągu z grejpfruta! borykałam się z problemem brodawek płaskich na twarzy od kilku miesięcy, po intensywnej TYGODNIOWEJ kuracji citroseptem + cynk +omega3 brodawki zeszły całkowicie. Na początku trochę "napuchły", potem zaczęły swędziec i na końcu zaczeły jakby - zasychać i po tygodniu ani widu !! nie polecam tych wszystkich dermatologicznych środków - np. atrederm stosowałam kilka miesiecy , jedyny efekt to wiecznie schodząca skóra i brak stałych efektów. Byłam już tak zrozpaczona, że wybierałam się na laser i usunięcie ich tą metodą CO2, ale spróbowałam w/w metody. Z wirusami trzeba walczyć od wewnątrz, a nie leczyć zewnętrzne objawy, bez leczenia przyczyny. Jeśli chodzi o dawkowanie: 1 tabletka cynku dziennie, citrosept piłam 3-4 razy dziennie po 20-30 kropel, czasem więcej. Mogą się chwilowo pojawić objawy przeziębieniowe, ale miną szybko. Gorąco polecam - wyciąg z grejfruta ma niesamowite właściwości, warto poczytać w internecie. pzdr i życzę podobnie szybkiej i owocnej wygranej z brodawkami płaskimi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

i dlatego nie chcialam sie powtarzac. Ale widze ze Andzia zalozyla tam nowy watek, niepotrzebnie, podaje linka: