![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bliższa relacja z wykładowcą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
* zawsze mogę mu zaproponować spotkanie za rok, kiedy już skończę licencjat haha ❤️
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Powodzenia Dusiu. Oby wszystko poszło po Twojej myśli
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Sorry norin ale nie będę się wdawała w dyskusję z tak zaczepnymi osobami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po zakończeniu 'współpracy' pogadacie i a nuż coś fajnego z tego wyjdzie. A jak nie to na podstawie tego co o nim mówisz raczej żadnego zgrzytu nie będzie. On w tym momencie jest w bardziej niezręcznej sytuacji, właśnie z powodu tych nieszczęsnych oskarżeń o brak profesjonalizmu, więc Twoja inicjatywa jest jak najbardziej wskazana. Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Myślę, że przeżyję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dziękuję <3
Dziewczyny, spokojnie. Doceniam wszystkie spojrzenia. O wszystkich pomyślę przed "godziną zero" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Norine. Akurat wykładowca to może wybierać w studentkach. Starego jeszcze zdąży poznać. Pomijam to że to są różne etapy życia. Nigdy nie zrozumiem jak 20latke może pociagac coś w 40 latku. Spokojnie mógłby być autorki ojcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
W profesjonalnych jednostkach istotne jest to, co student i wykładowca mają w głowie, a nie to, z kim sypiają.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Przecież nikt tego od Ciebie nie wymaga ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Nie musisz rozumieć, wystarczy, że nie będziesz projektować swoich jedyniesłusznych modeli związku na wszystkich innych, oraz obrażać osób, których pociąga pewien typ ludzi niezależnie od ich wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
odpowiem Ci jako ta druga strona. zostałam zaproszona na kawę. skończyło się to bardzo niezręcznie dla wszystkich. i ów student mocno się zdziwi jak się dowie, że w przyszłym semstrze będę prowadzić z jego grupą zajęcia w zastępstwie za kobietę na macierzyńskim. NIGDY nie powinnaś być pewna, że już się z nim nie spotkasz w relacjach student-pracownik uczelni, bo w przypadku młodych doktorów nie ma czegoś takiego jak stale przypisane zajęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Nie, nie jestem nakręcona. Mam duży dystans do tej sprawy, proszę mi wierzyć. Aktualnie nie mam innej możliwości poznania niż zajęcia, domyślam się że prywatnie może być inny. Nikt tu nikomu nie wchodzi do łóżka, liczę się z odmową, powtórzę. I powtarzam, nie jest to młody doktor. Zajęcia ma już ustabilizowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8262096 6]Nie mam pojęcia jak wyobrażasz sobie doktora językoznawstwa prowadzącego w zastępstwie zajęcia z literatury amerykańskiej.[/QUOTE]
nie oczekuję, że będziesz mieć pojęcie jak wygląda przypisywanie zajęć "od wewnątrz" i dlatego nie wyobrazasz sobie jak miałoby to wyglądać. nie wiem dlaczego wydaje Ci się, że mając doktorat z tego chociażby językoznawstwa można prowadzić tylko jeden blok zajęć. w obrębie kompetencji językoznawcy może leżeć kilkanaście przedmiotów w obrębie różnych kierunków. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Drugim. Chyba już wspominałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8262096 6]Nie mam pojęcia jak wyobrażasz sobie doktora językoznawstwa prowadzącego w zastępstwie zajęcia z literatury amerykańskiej.[/QUOTE]
Prowadzący często przeplatają się. Jest ktoś kto prowadził ćwiczenia i z mechaniki płynów i transportu ciepła. Jest ktoś kto zajmował się i maszynami i podstawami projektowania.
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Dodam, że domyślam się, że takie spotkanie jest niezręczne. Ale gdyby się zdarzyło (choć na mojej uczelni szansa jest naprawdę minimalna, praktycznie żadna) to wciąż tylko ewentualne zaproszenie. Jeżeli będzie odpowiednio poprowadzone wcale nie musi pozostawić niesmaku. Nie twierdzę też, że to jedyne rozwiązanie. To nie jedyna taka historia, każda miała inny rezultat. Wykładowca to jednak też człowiek, ja też jestem tylko człowiekiem i można tak gdybać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
wspomniałaś, ale nie byłam pewna czy dobrze zapamiętałam, a nie chciałam siać nieprawdziwych informacji.
skoro jesteś na drugim roku zastanów się też jakie masz zainteresowania odnośnie pracy dyplomowej (licencjat, inżynier). i jakie tematy kto prowadzi. nie wiem jak poważnie podchodzisz do swoich studiów, ale takie zaproszenie powoduje, że pracy u niego nie napiszesz, a i lepiej aby recenzentem nie był. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
+ wiem co mówię z tymi przedmiotami i możliwością ponownymi spotkania. Nie znam struktur od wewnątrz, ale te schematy powielają się na mojej uczelni, a co ważniejsze - na moim kierunku - od wielu wielu lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Licencjat już ogarniałam. Przejrzałam listy tematów, promotorów. Wiem, o czym chciałabym pisać i nie jest to "jego obszar". Jestem naprawdę ostrożna. Studia traktuję poważnie i sama nie wierzyłam, że mogłabym założyć taki wątek. A jednak
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Zakładam szansę, minimalną. Specyfika uczelni, kierunku i schematu. Nie jestem przecież nieomylna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8262137 1]Nie rozumiem skąd ten protekcjonalny ton i założenie, że nie znam tej rzeczywistości "od wewnątrz". Zapewniam Cię, że żadna poważna uczelnia nie powierzy nawet na zastępstwo zajęć z literatury językoznawcy, albo odwrotnie. Językoznawca może prowadzić różne kursy, ale z całą pewnością żadnego literaturoznawczego. Jeżeli ktoś będzie na trzecim roku na specjalizacji literaturoznawczej, z językoznawcą (na licencjacie w każdym razie) już się nie zobaczy.[/QUOTE]
a dlaczego od razu zakładasz że językoznawca ma prowadzić literaturę? mało to przedmiotów w zakresie kompetencji językoznawcy? z resztą. kto powiedział, ze mówimy o językach. może mówimy o fizyku teoretycznym który może poprowadzić mnóstwo zajęć z zakresu fizyki teoretycznej. może o geologu, który może prowadzić zajecia z geochemi, mineralogi, petrografii, petrologii. uczepiłaś się jednego, nieadekwatnego przykładu. a możliwości jest mnóstwo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Masz rację. Jakieś zwiększenie kontaktu byłoby wskazane, chociaż myślę, że może mnie kojarzyć. Zgłosiłam się do pracy dodatkowej, zawsze jestem aktywna na zajęciach i prowadzę z nim dialog. Głównie ja jeżeli chodzi o moją grupę. Niemniej jednak spróbuję podpytywać na konsultacjach, po zajęciach
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- *podpytać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
BAN stały
|
Cytat:
i weź pod uwagę, że ewentualna odmowa też niekoniecznie musi oznaczać braku zainteresowania. zdarza się, że uczelnie nieprzychylnie patrzą na związki prowadzący-była studentka w momencie, gdy owa studentka nadal studiuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Spróbuj wejść z nim na jakąś bliższą relację, może nawiąż do jakichś choć trochę bardziej prywatnych kwestii - wtrąć do rozmowy jakieś pytania /wzmianki zahaczające o coś poza pracą - oh ale brzydka pogoda, a miałam zamiar iść na rower. No cokolwiek ;-) zobaczysz czy podchwyci temat czy też będzie z powrotem kierował rozmowę na typowo naukowe tematy.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez solll01 Czas edycji: 2018-04-01 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Pani_Mada (jestem takim jaskiniowcem, że nie umiem cytować ani oznaczać, wybaczcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorka wydaje się osobą rozsądną i ogarniętą. Sama zatem najlepiej może osądzić czy jej sytuacja jest bliżej 'filologów' czy 'geologów'. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Powiedziałabym, że magisterkę planuję w innym miejscu. Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2018-04-01 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Cytat:
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8262327 6]Nie wiem dlaczego niby mój przykład ma być mniej adekwatny niż Twój. Wypowiadam się o swojej dziedzinie, a nie o geologii czy fizyce teoretycznej, bo o tej mam pojęcie - większe niż z jakiegoś powodu zakładasz. A piszę o tym dlatego, że wszyscy w zasadzie wsiedli na dziewczynę "nie możesz mieć stuprocentowej pewności, że wasze drogi akademicko się już nie przetną". Podałam zatem kontrprzykład - w przypadku filologii i 'starszego' doktora (a więcej bliżej haba niż doktoranta) - na poważnych uczelniach jest to po prostu wykluczone. Autorka wydaje się osobą rozsądną i ogarniętą. Sama zatem najlepiej może osądzić czy jej sytuacja jest bliżej 'filologów' czy 'geologów'. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Powiedziałabym, że magisterkę planuję w innym miejscu.[/QUOTE] bo celowo podajesz przykład niemożliwy do zrealizowania. i skoro siedzisz w temacie to nie wiem czemu nie mieści Ci się w głowie, że zakres kompetencji doktora jakieś dziedziny jest szeroki. i nigdzie nie ma tak, że ktokolwiek jest przypisny do każdego przedmiotu który prowadzić może. bardzo prosty przykład. doktor geologii standardowo prowadzi załóżmy petrologię i petrografię. nigdy nie prowadził geochemii środowiska, ale jego wiedza i kompetencje pozwoliłyby na prowadzenie tego przedmiotu. i w razie potrzeby można go bez żadnego problemu dać do prowadzenia tego przedmiotu. tak samo jest z językoznawcą. to że od 5 lat prowadzi przedmiot A i B, wcale nie oznacza, że to wyczepruje jego możliwości. i w razie potrzeby może sobie spokojnie poprowadzić przedmiot C i D, bo ma do tego odpowiednią wiedzę - o czym akurat studentka drugiego roku może niekoniecznie wiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.