Wymarzony pierścionek - część X - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 08:24   #331
Ines1985
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część X

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
Ines, a jakie masz wykształcenie i języki? No ile masz lat doświadczenia. Bo szukam ludzi z malym doświadczeniem, z ostatnich lat studiów lub absolwentów. Do dużych firm w Wawie przede wszystkim.
PW

Cytat:
Napisane przez pollynema Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Powiedzcie mi, kto wymyślił poniedziałki po cudownym weekendowym lenistwie?
buuu, nie wiem, ale na stos z nim

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 08:45   #332
pollynema
Zadomowienie

Ja do tego zlinczuję chyba zaraz kilka osób, organizacja metamorfozy to jakaś kompletna pomyłka!!! grrr
Stary 2008-07-21, 08:49   #333
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Ja do tego zlinczuję chyba zaraz kilka osób, organizacja metamorfozy to jakaś kompletna pomyłka!!! grrr
Czemu? Tacy niezdyscyplinowani?
Stary 2008-07-21, 10:01   #334
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Czemu? Tacy niezdyscyplinowani?
Ciągle komuś coś wypada, no paranoja Mam do zgrania wizażystkę, fryzjerkę, stylistkę, dziewczynę, która metamorfozę przejdzie, studio w hotelu... AAAA!
Stary 2008-07-21, 10:08   #335
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Ja też myślę, że komputer szkodzi. Dlatego wokoło komputera mam mase kwiatków nawilżaczy powietrza i właściwie jonizujących powietrze. Nie wiem czy to działa, ale przynajmniej zielono jest .

Co do podkładu - ostatnimi czasy nie używam, i jakość skóry jakoś mi się nie poprawiła od nieużywania. Zimą muszę używać, bo chroni mi skórę przed mrozem, i nawilża. Wtedy jak nie mam podkładu, to skóra mi się łuszczy. Ogólnie myślę, że taki podkład jak Revlona, który ma ekstremalnie długą listę składników dobrze skórze nie zrobi (jakimś cudem ja widzę po nim tylko dobre efekty?). Organiczne podkłady z antyoksydantami, nawilżaczami (co komu potrzebne) pewnie zdziałałyby cuda. Tyle że ja nie widziałam jeszcze takowych.

Dziewczyny, zaglądnijcie tutaj ---> http://nasza-klasa.pl/profile/188931/gallery/103
Komputer szkodzi mi na pewno. Od początku studiów używam monitora LCD, teraz absolutnie nie wyobrażam sobie męczyć oczu, gapiąc się w zwykły ekran (choć wiadomo, że i tak wzrok się męczy, choć nie aż tak).

Z podkładów wolę raczej te lżejsze, choć z Revlonem też miałam do czynienia (niestety, zrobił się znacznie ciemniejszy, niż był na początku ). Teraz używam Burżuja, efekt 10-godzinnego snu ( ). Jest całkiem przyjemny, delikatny, transparentny.
Wczora stwierdziłam, że się pomaluję bez podkładu Wyszło całkiem nieźle (użyłam jednak pudru sypkiego, bo posmarowałam się filtrem).

Forki z tego profilu oglądałam właśnie dzisiaj rano Porażka.

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Mam kaca moralnego. Żarłam się z kolegami TŻ-a... I tak mi źle teraz . TŻ mówi, że mam się nie przejmować i tłumaczy mi tego kaca moralnego od strony biochemicznej, ale mi i tak źle . No ale jak mam się nie kłócić jak mi mówią, że kurczaka można jeść palcami . No, może w KFC. Z literatury specjalistycznej wiem, że palcami można jeść jedynie przepiórki... Więc czemu mam milczeć? Albo ich rozważania na temat dżdżownic... Że jak się je przetnie to będą 2 dżdżownice... Albo 3... Albo 4... Bo mają kilka serc. Nie wiem jak to z tymi sercami jest, ale wiem, że jak się przetnie dżdżownicę to będzie 1 żywa dżdżownica która zbytnio nie ucierpi i jej martwy "ogon". No i niby mam im nie mówić, że głupoty gadają?
Też nie lubię, jak ktoś głosi swe mądrości, niezwiązane z rzeczywistością Ale żeby z liścia koledze TŻ?

Cytat:
Ciągle komuś coś wypada, no paranoja Mam do zgrania wizażystkę, fryzjerkę, stylistkę, dziewczynę, która metamorfozę przejdzie, studio w hotelu... AAAA!
Tak niestety jest, jak próbuje się zgrać wielu ludzi. Przeważnie komuś wypada coś ważniejszego w ostatnim momencie

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:12   #336
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Po weekendzie w Częstochowie mówię wszystkim dzień dobry!

Nie stresuj sie Poemi. Ja kiedyś robiłam wszystko, żeby znajomi moich wtedy chłopaków mnie lubili. Jak się później okazywało każdy mnie zjechał od góry do dołu. Czemu? Chyba tylko tak dla sportu, ale tak naprawdę, bo byłam nowa w towarzystwie i przymnajmniej było o kim poplotkować. Szkoda nerwów...
Chyba coś przegapiłam... Co robiłaś w Częstochowie?

Dzięki, trochę mi lepiej. W sumie to nie chodziło mi o nich tylko o postawę TŻ-a, który dawał mi do zrozumienia, że to wszystko moja wina. Czułam, że wszyscy są przeciwko mnie, a jak mówiłam TŻ-owi, że chcę wracać i np. pojechać do niego to było, że strzelam focha... Albo tłumaczenia TŻ-a "nie przejmuj się, on tak do wszystkich"... Tyle, że widziałam jak jest i tak traktował tylko mnie.
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:17   #337
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Też nie lubię, jak ktoś głosi swe mądrości, niezwiązane z rzeczywistością Ale żeby z liścia koledze TŻ?
Nie no, to z innego powodu. Jakoś mi dogryzł i "poklepał" po twarzy... A że nie lubię gdy ktoś mnie dotyka, na dodatek to mnie zabolało... W sumie to był odruch...
Stary 2008-07-21, 10:24   #338
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, to z innego powodu. Jakoś mi dogryzł i "poklepał" po twarzy... A że nie lubię gdy ktoś mnie dotyka, na dodatek to mnie zabolało... W sumie to był odruch...
Aa, rozumiem. mimo wszystko chyba lepiej kogoś odepchnąć. Moim zdaniem klepanie czy uderzenie w twarz jest bardzo poniżające.
Nie wyobrażam sobie jednak, że jakiś kolega TŻ tak sobie klepie mnie po policzku

T. ma jednego kumpla (którego prosimy na wesele), który jak sobie trochę wypije, to uważa, że musi mnie pilnować - bo żaden inny facet, niż mój TŻ, nie ma prawa ze mną rozmawiać. Wkur... mnie to strasznie, ale co zrobię? Na trzeźwo nie mam co z nim poruszać tego tematu, bo jest całkiem inny. Lubię go, zawsze można na niego liczyc, jest chętny do wszelkiej pomocy, ale trochę z niego szowinistyczny świniak, choć z pozoru tego nie widać

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:30   #339
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Aa, rozumiem. mimo wszystko chyba lepiej kogoś odepchnąć. Moim zdaniem klepanie czy uderzenie w twarz jest bardzo poniżające.
Nie wyobrażam sobie jednak, że jakiś kolega TŻ tak sobie klepie mnie po policzku

T. ma jednego kumpla (którego prosimy na wesele), który jak sobie trochę wypije, to uważa, że musi mnie pilnować - bo żaden inny facet, niż mój TŻ, nie ma prawa ze mną rozmawiać. Wkur... mnie to strasznie, ale co zrobię? Na trzeźwo nie mam co z nim poruszać tego tematu, bo jest całkiem inny. Lubię go, zawsze można na niego liczyc, jest chętny do wszelkiej pomocy, ale trochę z niego szowinistyczny świniak, choć z pozoru tego nie widać
Wiem, że powinnam inaczej zareagować, ale to był odruch (nawet sama się zdziwiłam)... Nienawidzę gdy ktoś obcy dotyka mojej twarzy...
Stary 2008-07-21, 10:36   #340
L_V
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Dorinko, jak się czujesz świeżo po slubie?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:46   #341
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Chyba coś przegapiłam... Co robiłaś w Częstochowie?

Dzięki, trochę mi lepiej. W sumie to nie chodziło mi o nich tylko o postawę TŻ-a, który dawał mi do zrozumienia, że to wszystko moja wina. Czułam, że wszyscy są przeciwko mnie, a jak mówiłam TŻ-owi, że chcę wracać i np. pojechać do niego to było, że strzelam focha... Albo tłumaczenia TŻ-a "nie przejmuj się, on tak do wszystkich"... Tyle, że widziałam jak jest i tak traktował tylko mnie.
Nic nie przegapiłaś, to był taki wypad średnio planowany Tzn planowany o tyle, że kiedyś teściowa powiedziała, że jej marzeniem jest pojechać jeszcze kiedyś do Częstochowy na Jasną Górą, a ponieważ jest bardzo chora postanowiliśmy z mężem to jej marzenie spełnić. I tak jakoś wsiedliśmy rano w samochód, pod wieczór byliśmy w Częstochowie, a potem... do domku. Mieliśmy tam zstać na noc, ale jakoś wszyscy chcieli wracać. Byłam w szoku, że mój TŻ w ciągu 24 godzin zrobił ok. 1200 km śpiąc przy tym aż CAŁE 2 godz! I nawet nie chciał, żebym go w drodze zmieniła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 10:46   #342
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Napisałam mega posta do Poemi i mi go zeżarło

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:47   #343
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Dorinko, jak się czujesz świeżo po slubie?
cześć, jak w pracy? dalej nawał?
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 10:52   #344
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie przegapiłaś, to był taki wypad średnio planowany Tzn planowany o tyle, że kiedyś teściowa powiedziała, że jej marzeniem jest pojechać jeszcze kiedyś do Częstochowy na Jasną Górą, a ponieważ jest bardzo chora postanowiliśmy z mężem to jej marzenie spełnić. I tak jakoś wsiedliśmy rano w samochód, pod wieczór byliśmy w Częstochowie, a potem... do domku. Mieliśmy tam zstać na noc, ale jakoś wszyscy chcieli wracać. Byłam w szoku, że mój TŻ w ciągu 24 godzin zrobił ok. 1200 km śpiąc przy tym aż CAŁE 2 godz! I nawet nie chciał, żebym go w drodze zmieniła
Aha, myślałam, że dłużej tu byłaś. Nie pomyślałam o tym, że to od Ciebie tak daleko. Nieźle musieliście się umęczyć w drodze
Stary 2008-07-21, 10:52   #345
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć, jak w pracy? dalej nawał?

Lepiej nie mówić. Duuuużo pracy. Lipiec i sierpien to u nas najbardziej ostre miesiące.

Ale udało mi się przyklepać 2-tyg. urlop w sierpniu. Juz sie nei moge doczekać!
Stary 2008-07-21, 10:52   #346
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Napisałam mega posta do Poemi i mi go zeżarło
Stary 2008-07-21, 10:54   #347
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w szoku, że mój TŻ w ciągu 24 godzin zrobił ok. 1200 km śpiąc przy tym aż CAŁE 2 godz! I nawet nie chciał, żebym go w drodze zmieniła
Mój rekord niespaniowy to pobudka o godzinie 6 rano do godz. 19 w pracy, sen od godz. 12.30 do 3.00 czyli całe 2,5 godz. od 4.00 do 19 znowu w pracy, a po powrocie do domu poszłam spac chyba koło 22
Czyli w ciągu 2 dni tj 41 godz. spałam 2,5 godz
Ale moja praca pod kazdym wzgledem bije wszelkie rekordy np praca 19 godz. na dobe

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Stary 2008-07-21, 11:02   #348
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Mój rekord niespaniowy to pobudka o godzinie 6 rano do godz. 19 w pracy, sen od godz. 12.30 do 3.00 czyli całe 1,5 godz. od 4.00 do 19 znowu w pracy, a po powrocie do domu poszłam spac chyba koło 22
Czyli w ciągu 2 dni tj 41 godz. spałam 1,5 godz
Ale moja praca pod kazdym wzgledem bije wszelkie rekordy np praca 19 godz. na dobe
A mogę zapytać co robisz? Pamiętam jak pisałaś, że dostałaś pracę, ale nie mogę sobie przypomnieć czy pisałaś jaką. Od dłuższego czasu się nad tym zastanawiałam

Wysyłałam list TŻ-a do jego szkoły. Zaadresowałam tak jak mi mówił TŻ (on mi dyktował i pokazywał gdzie mam pisać bo mam ładniejszy charakter pisma)... I odesłali list do niego . I wiem, że to przez to, że TŻ źle mi powiedział jak to napisać, ale i tak mi jakoś tak źle
Stary 2008-07-21, 11:05   #349
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę zapytać co robisz? Pamiętam jak pisałaś, że dostałaś pracę, ale nie mogę sobie przypomnieć czy pisałaś jaką. Od dłuższego czasu się nad tym zastanawiałam

Wysyłałam list TŻ-a do jego szkoły. Zaadresowałam tak jak mi mówił TŻ (on mi dyktował i pokazywał gdzie mam pisać bo mam ładniejszy charakter pisma)... I odesłali list do niego . I wiem, że to przez to, że TŻ źle mi powiedział jak to napisać, ale i tak mi jakoś tak źle
Jestem inspektorem kontroli jakości

Poemi nie zamartwiaj się tym listem, przeciez to nic powaznego że go odesłąli, a ze żle napisany to nie Twoja wina

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-21, 11:06   #350
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Lepiej nie mówić. Duuuużo pracy. Lipiec i sierpien to u nas najbardziej ostre miesiące.

Ale udało mi się przyklepać 2-tyg. urlop w sierpniu. Juz sie nei moge doczekać!
jakieś konkretne plany urlopowe?
Ja też się wpisałam na urlop od 4 sierpnia, ale nadal nie wiem, co będę robić
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:09   #351
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
jakieś konkretne plany urlopowe?
Ja też się wpisałam na urlop od 4 sierpnia, ale nadal nie wiem, co będę robić

Moje plany też nei są do końca sprecyzowane. na pewno jedziemy do domku nad jeziorem, położę tyłek na plazy i się nie ruszam

urlop zaczybna się weselem, w połowie mamy chrzciny. A w drugim tyg coś sie wymysli. Nawet jeżlei miałabym siedziec w domu i czytać ksiązki, to i tak będe szczęśliwa
Stary 2008-07-21, 11:11   #352
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem inspektorem kontroli jakości

Poemi nie zamartwiaj się tym listem, przeciez to nic powaznego że go odesłąli, a ze żle napisany to nie Twoja wina

O, kontrola jakości, brzmi znajomo . Ja od kwietnia nie byłam w pracy

Wiem, że to nie moja wina bo w końcu TŻ dyktował itd., ale z drugiej strony mogłam zaczaić, że źle mi mówi... Kazał mi napisać po lewej adres, a po prawej nadawcę . A ja się nie połapałam. Dopiero teraz jak mi powiedział, że to przez to, że napisałam "nad." a nie "nadawca" to zaczęłam myśleć i mnie olśniło (całe życie pisałam "nad." i było zawsze dobrze). Jak mogłam to wcześniej przegapić?
Stary 2008-07-21, 11:15   #353
czarna.noc
Wtajemniczenie

Hi all
spedzilismy weekend na dzialce u kolezanki i bylo super rano upal, mozna sie oplalac bylo, ale wieczorem ziiiiimno jak diabli. Dzis to juz widze zupelnie inne pogoda :-(

Dziewczyny, myslicie, ze wypada jak na wesele ubiore sie w "mala czarna" ale w talii przewiążę sie gruba czerwona wstazka i do tego czerwona kopertowka? (jak na zdj mniej wiecej) Nie moge znalezc nigdzie sukienki ktora by mi pasowala na wesele..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg malaczarna.jpg (23,9 KB, 37 załadowań)
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 11:24   #354
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Hi all
spedzilismy weekend na dzialce u kolezanki i bylo super rano upal, mozna sie oplalac bylo, ale wieczorem ziiiiimno jak diabli. Dzis to juz widze zupelnie inne pogoda :-(

Dziewczyny, myslicie, ze wypada jak na wesele ubiore sie w "mala czarna" ale w talii przewiążę sie gruba czerwona wstazka i do tego czerwona kopertowka? (jak na zdj mniej wiecej) Nie moge znalezc nigdzie sukienki ktora by mi pasowala na wesele..
Hej . Ja poszłam na wesele w czarnej sukience, ale najpierw wyczaiłam czy para młoda nie jest przesądna... Bo znam parę która wszystkie swoje niepowodzenia zrzuca na osobę która przyszła w czarnej sukience na ich wesele
Stary 2008-07-21, 11:31   #355
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej . Ja poszłam na wesele w czarnej sukience, ale najpierw wyczaiłam czy para młoda nie jest przesądna... Bo znam parę która wszystkie swoje niepowodzenia zrzuca na osobę która przyszła w czarnej sukience na ich wesele
No to klops bo pewnie juz ich nie zobacze przed 9 sierpnia :P ale wydaja sie rozsądni a nie przesądni

ale leje
Stary 2008-07-21, 11:35   #356
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Hi all

Dziewczyny, myslicie, ze wypada jak na wesele ubiore sie w "mala czarna" ale w talii przewiążę sie gruba czerwona wstazka i do tego czerwona kopertowka?
Myślę że smiało mozesz się tak ubrac, ale tylko dlatego że ta czern przełamiesz czerwienia która rozweseli sukienka. A butki jakie do tego zestawu? Te co na zdjęciu?

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2008-07-21, 11:36   #357
DianaM
Zadomowienie

Poemi - umordowaliśmy się trochę Tyle godzin na tyłku...

Natali86 to nieźle. Ja kiedyś w ciągu 48 godzin (2 dni) nie spałam nawet godziny i jeszcze poszłam na zajęcia zaliczać przedmiot. Wyszłam z 5. Ale jak wróciłam do domu i sie położyłam to spałam jak zabita.

Czarna nocko, czemu miałoby nie wypadać?

Melodio, przeczytałam na innym wątku o Twojej historii z chłopakiem. Nie wiedziałam. Faktycznie psychol. Fałszywy potowrnie, bo można z tego wywnioskować, że od samego początku nie był z Tobą szczery
Stary 2008-07-21, 11:40   #358
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
No to klops bo pewnie juz ich nie zobacze przed 9 sierpnia :P ale wydaja sie rozsądni a nie przesądni

ale leje
Ja się pytałam rodziny TŻ-a bo pary młodej nie znałam (ale jakbym znała to pewnie bym wiedziała czy ich to nie urazi)

U mnie zaraz będzie lać.
Stary 2008-07-21, 11:40   #359
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Natali86 to nieźle. Ja kiedyś w ciągu 48 godzin (2 dni) nie spałam nawet godziny i jeszcze poszłam na zajęcia zaliczać przedmiot. Wyszłam z 5. Ale jak wróciłam do domu i sie położyłam to spałam jak zabita.
To niezły maraton
Okazuje się że mlody organizm potrafi znieśc bardzo, bardzo duzo

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2008-07-21, 11:43   #360
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę że smiało mozesz się tak ubrac, ale tylko dlatego że ta czern przełamiesz czerwienia która rozweseli sukienka. A butki jakie do tego zestawu? Te co na zdjęciu?
Jeszcze nie wiem, co z butami zdj nie jest moje.

Cytat:

Czarna nocko, czemu miałoby nie wypadać?
Niektorzy wlasnie uwazaja, ze nie wypada zalozyc czarnej sukienki na wesele, bo to kolor smutku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości