|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Rozeznanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
tancerkaGd świetny pokoik
![]()
#3152 |
Zakorzenienie
|
ładnie wam te pokoiki wyszły dziewczęta!
PaLLitQa Twój wyszedł bardzo delikatnie, subteleni, super. tancerka jakie to farby i kolory dokładnie? superowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po prostu fantastycznie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |
żona
|
Cytat:
![]() ![]() Kinia zalezy czy lubisz delikatne kolory czy intensywne ![]() ![]() ![]() Wyczytałam że chcesz własnie takie ciepłe kolory, moim zdaniem najcieplejszym kolorem jest pomarańcz, brzoskwinka, morelka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, że zbaczam z tematu, ale czy któraś może wie gdzie w Łodzi, w którym konkretnie salonie można na żywo (ekspozycja) zobaczyć meble Bog Fran system Idol? Bardzo mi zależy, a czas mam do soboty.
![]()
![]() |
#3157 |
BAN stały
|
Remont - brak pomysłu, inspiracji.
Mam do was prośbę. Planuję remont pokoju ale kompletnie nie mam pomysłu co i jak. Liczę na waszą pomoc
![]() W załączniku rozrysowałam jak to wygląda teraz. Ściany mam w brzoskwiniowym kolorze i jak na nie patrze robi mi się niedobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Remont - brak pomysłu, inspiracji.
Do tych tulipanów mogła by pasować ciemna, oliwkowa zieleń na jednej lub 2 ścianach, tylko nie wiem jak z meblami w takim wypadku.
Co do przesuwania mebli, jak dla mnie to biurko powinno byc przy oknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
BAN stały
|
Charmain: przez kilka lat miałam biurko przy oknie. Problem w tym, że mieszkam w bloku, okno wychodzi na boisko a ja nie mam żaluzji tylko rolety. Przez to wszystko każdy może mnie podglądać czego bardzo nie lubię
![]() Myślałam nad zielenią ale do mebli właśnie nie za bardzo pasuje. Będę chyba skazana na żółty lub pomarańczowy. Zastanawiam sie jakby wyglądał fiolet. |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Fiolet wydaje mi się, że gorzej
Ja mam wlaśnie ciemną oliwkę połączoną z jasną i wydaje mi się, że takie to nawet uniwersalne, chociaż jestem nieobiektywna pewnie bo już się od tego koloru uzależniłam ![]() A może jakaś czerwień ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
BAN stały
|
przy mnie czerwień odpada. i tak jestem nadpobudliwa ^^'
ale może jasna oliwka z beżem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
Dlaczego zieleń nie pasuje do olchy miodowej? Ja uważam, że bardzo pasuje, nawet lepiej niż pomarańczowy, bo przynajmniej robi się ładny kontrast.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
BAN stały
|
a może miętowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Rozeznanie
|
Pomozecie mi w umeblowaniu? :)
Czesc
![]() W koncu doczekalam sie remontu ![]() Bede miala wiekszy pookoj, w koncu moj i taki "dorosly" (zaraz koncze 18 lat, a w starym pokoju mam meble dzieciece :P) Spodobaly mi sie meble VOX, o nazwie MODERN. Siwe ![]() Pokoj ma 340cm na 330cm, okno i drzwi sa na dluzszych scianach. Okno 106cm od lewej sciany, szer. 146.5, drzwi 5-6cm od lewej sciany, 90cm szer. otwieraja sie do wewnatrz na lewo. Czy ktoras z Was chcialaby mi jakos pomoc, moze pobawic sie i pokazac swoja wizje ulozenia mebli? wiem, ze to ma byc moj pokoj, ale mam.... totalne 0 w glowie... Meble uklada sie w programie VoxBox, do sciagniecia ze strony mebli Vox. Prosze, moze podsuniecie mi jakis pomysl ![]() Aha! w pokoju ma nie byc szafy - garderoba bedzie gdzie indziej. Lozko tez bedzie inne, ale to z zestawu mozna wlozyc pogladowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Przyczajenie
|
a ja jakos widze ten pokój jako tako"romantyczne miejsce " troszke, moze przez ten obraz , i tak by własnie bym go pociągneła cos w tym stylu. dałabym białą-lub kremową "narzutke na łózko nato kilka poduszek o roznych odcieniach filoetu -lilie, jasniejsze odcienie raczej , ale zeby były w roznych tonacjach i np z wzorami czy dekoracjami jakimis, moze nawet podchodzacy pod róż, sciane prxzy łózku bym dała taki konkretny fiolet
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 |
Chi~
|
po 1, jest odpowiedni zbiorczy wątek, przesunęłam twój wątek do głównego
![]() Olcha jest w zasadzie ciepłym odcieniem drewna, można go połączyć na zasadzie kontrastu, z oliwką lub niebieskim. do tego proponuję pojedyncze dodatki w jakimś ciepłym kolorze [załącznik] Co do Twojego pokoju, ustawienie mebli jest typowo 'wagonowe' - pod dwoma, najdłuższymi ścianami. żeby trochę przełamać to ustawienie, proponuję ustawić na ścianie z oknem komodę. plakat z tulipanami będzie fajnie wyglądał na ścianie nad łóżkiem [wisi teraz też w tym miejscu? ![]() Jeśli chodzi o dodatki masz pełen wybór. aby pokój stał się bardziej uporządkowany, warto zainwestować z wiklinowe koszyczki, do których zmieści się masa rzeczy. popatrz jeszcze na wątki o pokojach w różnych stylach, może coś Cię zainspiruje ![]()
#3167 | |
Chi~
|
Dot.: Pomozecie mi w umeblowaniu? :)
Cytat:
zaczyna mnie wkurzać, ze pomimo jednego wątku każdy robi sobie co chce. ![]() ![]() moja propozycja
![]() |
#3168 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomozecie mi w umeblowaniu? :)
Tysia, super
![]() Bardzo, bardzo mi sie podoba ![]() A moze uda sie powstawiac wiecej regalow? (mam duuuzo bibelotkow, ksiazek itp...) |
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Raczkowanie
|
witam nie wiem czy odbiegam od tematu wątku ale mam problem z wystrojem wnętrza marzy mi sie pokój w ciepłych klimatach najlepiej imitacja mrokańskich wnętrzy imitacja bo wiadomo że nie wszystkie elmenty da się skopiować z typowych marokańskich domów pokój jest słoneczny i średniej wielkości5mx3m mialam pomysl zeby pomalowac go na czerwono taki cieply odcien ale jak zobaczylam efekt w rzeczywistosci nie wygladalo to zbyt dobrze moze wiec wy macie jakies pomysly na kolor ewentualnie detale wystroju? bylabym wdzieczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o czarnych meblach? zastanawiam się nad czarnym biurkiem (blat z być może szarymi nogami), regałem, półkami i łóżkiem. Czy nie będzie za ciemno? Nie podobają mi się meble miodowe, wiśniowe czy sosnowe, chciałabym czegoś bardziej wyrazistego, nowoczesnego, a jednocześnie boję się tej czerni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
Ja nie bałabym się że będzie za ciemno, ale zastanów się czy będzie Ci się chcialo wycierać kurze co 2 dni albo tego nie robić a kurz będzie leżał i ewentualnie Cię denerwował. Czarne miałam 10 lat i nigdy więcej.
Jeśli już to jakieś wenge może- już trochę mniej widać bo takie mam za to w salonie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Przyczajenie
|
W sumie to nie czarny tylko czarnobrązowy (tak to nazywa Ikea)..
rozważam łóżko malm i regał expedit oraz serie reset z black red i white mhmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Obserwuje ten wątek od dłuższego czasu i bardzo chciałam wkleić zdjęcia swojego pokoju, aby usłyszeć wasze opinie i porady jak jeszcze udoskonalić styl pokoiku ![]() Niestety moje łóżko było zepsute i nie mogłam go złożyć by pokazać go wam w pełnej okazałości....na szczęscie zostało naprawione i wreszcie moge wam go pokazac ![]() Moj ukochany styl to romantyczny pokoik pełen pudrowego różu, falbanek, koronek, słodkich dodatków i cukierkowych poduszek....mam słabośc do antyków, toaletek, starych zdjęć, stylizowanych dodatków.....żadnego minimalizmu, szkła plastiku i metalu..... niestety......: na toaletkę z prawdziwego zdarzenia mnie nie stać więc zrobiłam ją sobie sama, używając do tego antycznego stoliczka mojej prababci i lusterka mojej mamy ![]() ![]() ![]() ![]() no i jeszcze jeden mankament: mianowicie ława ![]() ![]() no więc powoli..... powoli..... pokój uzyskiwał swój obecny kształt który prawie jest bliski ideału ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
dolączam kolejne zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
joasiaczek- mimo, iż wolę minimalizm- podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Przyczajenie
|
zupełnie nie w moim stylu, aczkolwiek ława i stolik mi się podobają. Spisz na tej sofie?
ja wahałam się nad sofą, ale wybiorę jednak łóżko z porządnym materacem. I tak by wszystko na okrągło stało rozbabrane, bo na nic nie mam czasu ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, śpie na tej sofie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Przyczajenie
|
Ja radze wziasc olowek i samemu cos narysowac na scianie
![]() ja zalaczylam obrazem z tym co ja mam na scianie narysowane wlasnorecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.