Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-27, 10:16   #1441
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Dzień dobry! Ale mnie młoda wystraszyla przez 2godz odkąd się obudziłam i zjadłam śniadanie nie zasadzila ani małego malutkiego kopa.
Już mi ciśnienie skończyło, piłam zimna wodę, zjadłam czekoladę leżałam..
Az w końcu jak już miałam dzwonić po ciocie żeby mnie do szpitala zawiozla księżniczka się obudziła hahaha pierwszy raz taka akcja...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 10:23   #1442
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ale mnie młoda wystraszyla przez 2godz odkąd się obudziłam i zjadłam śniadanie nie zasadzila ani małego malutkiego kopa.
Az w końcu jak już miałam dzwonić po ciocie żeby mnie do szpitala zawiozla księżniczka się obudziła hahaha pierwszy raz taka akcja...

moja czasami ma takie dni dla odmiany, że jak się obudzę to nic nawet śniadanie nie pomaga dopiero potem się rusza. Widocznie bardzo zmęczona była i musiała odespać. Mojej to się zdarza jak poprzedniego dnia dużo kopie i jest bardzo ruchliwa.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 10:24   #1443
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
moja czasami ma takie dni dla odmiany, że jak się obudzę to nic nawet śniadanie nie pomaga dopiero potem się rusza. Widocznie bardzo zmęczona była i musiała odespać. Mojej to się zdarza jak poprzedniego dnia dużo kopie i jest bardzo ruchliwa.
To mojej się właśnie nie zdarza, dlatego mnie to wystraszylo..
Ale już sytuacja opanowana

Stary 2018-04-27, 10:29   #1444
dorka24
Rozeznanie

A w ogóle to wczoraj w szkole rodzenia okazało się, że ja jestem najbardziej zaawansowana, reszta dziewczyn 29 tydzień i mniej a mi już 31 idzie Pani od ćwiczeń zażartowała, że jej się marzy żeby ktoś na jej zajęciach zaczął rodzić . Ostatnie zajęcia z nią mamy 21 czerwca, więc bardzo prawdopodobne.

Stary 2018-04-27, 10:37   #1445
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Regular super że się odezwałaś ! Nadrabiaj i pisz do nas kochana!

Summer a ile tych flanelówek wziełas? Ja mam w koszyku chyba 3, no i tetrówki. Chyba sie skusze i kupię jedną muślinową - może będzie dobra do opatulenia?
Ja też mam problem z dodawaniem zdjęć z aplikacji. Pojawia mi się komunikat, że administrator wyłączył tą mozliwość...
Rzodkiewka, sałata, pomidor - czemu nie mam nic z tego w domu?
Zdecydowałam jednak na chwile obecną wywalić laktator z koszyka na gemini. kupię go w razie potrzeby po porodzie. nie wiem jak wyjdzie mi kp, czy w ogóle. Ogólnie przez tą niepisana presje, jakoś ciągle o tym myśle i sie tym mocno stresuje....
Wy tu planujecie jakies spotkanie, ciekawe jak ja dojade z mojego bieguna północnego do Was I jeszcze trzeba Kitosę zapakowac, bo Ona tez z mojego bieguna
Haha
Flanelowych mam lacznie z 10 chyba, laktator tez wywalilam.
W zalacznikach czesc zamowienia, reszta to takie higieniczne, to nie bede wrzucac.
I pomylili sie chyba, bo zamowilam silikonowe nakladki w rozmiarze M a dostalam S.
Te niedzwiadki to wlasnie otulaxz muslinowy i czapeczki z allieIMG_20180427_112804.jpegIMG_20180427_112735.jpegIMG_20180427_112655.jpegIMG_20180424_183450.jpegIMG_20180424_183443.jpegIMG_20180424_183406.jpeg

Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 10:43   #1446
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Haha
W zalacznikach czesc zamowienia, reszta to takie higieniczne, to nie bede wrzucac.
I pomylili sie chyba, bo zamowilam silikonowe nakladki w rozmiarze M a dostalam S.
Te niedzwiadki to wlasnie otulaxz muslinowy i czapeczki z allieZałącznik 7517361Załącznik 7517366Załącznik 7517371Załącznik 7517376Załącznik 7517381Załącznik 7517386

Wow super te rzeczy, te czapeczki takie slodziutkie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 10:45   #1447
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Wow super te rzeczy, te czapeczki takie slodziutkie

Czapeczki sa mega, swietna jakosc i wlasnie rozwazam, czy nie kupic jeszcze 1 kompletu. Tak samo ten otulacz - kupic jeszcze jeden czy zainwestowac w porzadny jesienny kocyk...??

Wymiana KSIĄŻEK

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 10:51   #1448
aniama6
Zadomowienie

Ja narazie laktatora tez nie kupuje. Może jeszcze zmienię zdanie, ale narazie to zakup na po porodzie. Tak samo niania elektroniczna i kilka innych rzeczy. Z ubrankami tez stwierdziłam ze może coś przy okazji a tak to czekam na wyprzedaże- orientujecie się kiedy będą? I tak teraz muszę kupić rzeczy higieniczne, dostawkę, wanienkę, jakieś pieluchy. Dzięki Folinka za polecenie Milovii- przejrzałam i na początek wielorazowki stamtąd kupię. Wczoraj przyszła mi paczka z kocykiem dzianinowym, prześcieradło do wózka i pieluszka muślinowa z Colorstories- wieczorem pokaże. Jeszcze chce mgiełkę z Lullalove- ale narazie nie ma koloru i ze 2 duże otulacze bambusowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 10:53   #1449
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka, dobrze, że to tylko łaszywy alarm
Summer zakupoy ekstra, zaraz obczaje ten muślinowy otulacz. Ja zaczęłam zgłębiać temat łóżeczek, coś tam patrze w necie. Zastanawiam sie nad tym najzwyklejszym z ikei - koleżanka mi mówi, że jest dobre, proste, minimalistyczne. Kosztuje 200 zł. A Wy dziewczyny co wybrałyście i w jakich cenach?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 10:54   #1450
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ja narazie laktatora tez nie kupuje. Może jeszcze zmienię zdanie, ale narazie to zakup na po porodzie. Tak samo niania elektroniczna i kilka innych rzeczy. Z ubrankami tez stwierdziłam ze może coś przy okazji a tak to czekam na wyprzedaże- orientujecie się kiedy będą? I tak teraz muszę kupić rzeczy higieniczne, dostawkę, wanienkę, jakieś pieluchy. Dzięki Folinka za polecenie Milovii- przejrzałam i na początek wielorazowki stamtąd kupię. Wczoraj przyszła mi paczka z kocykiem dzianinowym, prześcieradło do wózka i pieluszka muślinowa z Colorstories- wieczorem pokaże. Jeszcze chce mgiełkę z Lullalove- ale narazie nie ma koloru i ze 2 duże otulacze bambusowe.

Ja podobnie, sa rzeczy, z ktorymi nie chce sie spieszyc, bo szafa mi sie konczy a lista teoretycznych must have rosnie.
Dostawki tez szukam, moze uda mi sie kupic uzywano, w koncu to takie lozeczko na chwile...
A wyprzedaze sa w lipcu z tego, co pamietam, wiec ja raczej nie nastawiam sie na szalenstwo jak w poprzednich latach.

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-04-27, 11:08   #1451
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Haha
Te niedzwiadki to wlasnie otulaxz muslinowy i czapeczki z allieZałącznik 7517361Załącznik 7517366Załącznik 7517371Załącznik 7517376Załącznik 7517381Załącznik 7517386

Super zakupy! Czapeczki faktycznie świetnie wyglądają. Pamiętam, że ten krój jest bardzo wygodny do zakładania. A niedźwiedzie na otulaczu

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko wpadłam się przywitać i powiedzieć, że od 3 dni Was nadrabiam, jestem obecnie na 30 stronie wątku, posty z 21go kwietnia Także nie wiem, kiedy będę na bieżąco. Miałam ostatnio sporo spraw na głowie, niekoniecznie przyjemnych (dalej ciągną się za mną problemy związane z pracą, z której odeszłam w lutym ) i po prostu nie miałam siły już siedzieć w internecie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio włączałam komputer... Także nie traktujcie mnie, proszę, jak zaginionej, bo jestem przyczajony tygrys, ukryty smok

Jeszcze tylko powiem, że u nas (u mnie i maleństwa) wszystko dobrze, jedynie co to na rzadko zdarzające się bóle podbrzusza mam zalecone doraźne branie Dipherganu, ale spróbowałam na razie tylko raz, tak potem padłam jak ważka, że wolę raczej unikać tego leku, bo cały dzień z życiorysu wyjęty, autem nie można jeździć itd. Magdusia się wierci w brzuchu jak szalona, no i niestety już te ruchy bywają bolesne lekko, niezbyt przyjemne, choć nie za każdym razem. Jestem dzisiaj w 28+1

Buziaki, miłego dnia wszystkim
Hej hej! Mamy bardzo podobne tp i też już mi się zdarza, że się Młody boleśniej rozpycha.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A jeszcze Summer a pro po Twojego zamówienia - mój kalafior ciążowy mnie czasem wprawia w osłupienie. Wpatrywałam się w pierwsze zdjęcie przez dłuższą chwilę i nie mogłam pojąć na co komu w zakupach wyprawkowych szczotka do ubikacji Dobrze, że mnie jednak oświeciło, że to do butelek, bo chyba bym się już musiała pytać.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 11:09   #1452
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Summer zakupoy ekstra, zaraz obczaje ten muślinowy otulacz. Ja zaczęłam zgłębiać temat łóżeczek, coś tam patrze w necie. Zastanawiam sie nad tym najzwyklejszym z ikei - koleżanka mi mówi, że jest dobre, proste, minimalistyczne. Kosztuje 200 zł. A Wy dziewczyny co wybrałyście i w jakich cenach?
mi takie wpadło w oko
http://www.babyblue.sklep.pl/plus-ba...0-cm,id58.html
i właśnie teraz zobaczyłam że podrożało o 50zł, a to zdziercy, lepiej wyglądała cena z 3 z przodu dalej mam rozkminę co do materaca

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Haha

świetne zakupy

Stary 2018-04-27, 11:17   #1453
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Haha

Mogłabyś podać link do czapeczek?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 11:22   #1454
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ale lecicie! Ja tak z doskoku pomiedzy zakupami a myciem podlogi- mam dzisiaj gosci Udanych majowek tym, ktore wyjezdzaja- my zostajemy w domu.
W ogole nie pomagacie w oszczedzaniu pieniedzy przy wyprawce ale chyb zostawie bo to taki uniwersalny kocyk na chodniejsze dni i na jesien/zime.

Summer piekne te pieluchy z alli! Jak ogladalam to tez zwrocilam uwage na niedzwiadki. Co do flaneli z babyboom to tez uwazam ze sa sredniej jakosci- no i strasznie smierdza... i tez mam te z jezykami

Czesc Regular! Nadrabiaj predko i bywaj u nas czesciej!

Blanka dobrze ze to tylko chwilowy strach...

Ja to dzisiaj mialam strach ismutek... jechalam samochodem na zakupy przez las, a tu nagle ptaszek mi przed auto wylatuje i uderzyl w szybe... nie dosc ze sie strasznie wystraszylam to jeszcze mysl ze mam na sumieniu ptaszka spowodowala ze sie w aucie poplakalam... masakra...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 11:30   #1455
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

Zua, my z braku miejscu w sypialni (mam ogromnego Komandora na całą ścianę) chyba musimy kupić dostawkę, ale jakbym miała pokój dziecięcy, to z pewnością kupiłabym porządne, zwykłe i niedrogie drewniane łóżeczko, niekoniecznie z Ikei, ale na pewno bez żadnych bajerów. U nas w BabyFancie widziałam takie wypasione, wielkie łoże w kolorze orzechowym z takim czymś do bujania. Ale to nie była kołyska tylko tak do potryciania małego. I to cudo kosztowało 2,6 tys. Padłam jak zobaczyłam.

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Super zakupy! Czapeczki faktycznie świetnie wyglądają. Pamiętam, że ten krój jest bardzo wygodny do zakładania. A niedźwiedzie na otulaczu

Hej hej! Mamy bardzo podobne tp i też już mi się zdarza, że się Młody boleśniej rozpycha.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A jeszcze Summer a pro po Twojego zamówienia - mój kalafior ciążowy mnie czasem wprawia w osłupienie. Wpatrywałam się w pierwsze zdjęcie przez dłuższą chwilę i nie mogłam pojąć na co komu w zakupach wyprawkowych szczotka do ubikacji Dobrze, że mnie jednak oświeciło, że to do butelek, bo chyba bym się już musiała pytać.
Odo, padłam Dzięki za inspirację - jak nie do butelek, to kibelek się umyje

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Mogłabyś podać link do czapeczek?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Proszę:
https://www.aliexpress.com/item/3pcs...708.0.0.R8vNDK

Widzę, że już wiele nie zostało wzorów
A i właśnie znalazłam w skrzynce awizo - znowu spływają kolejne rzeczy z allie Ostatnio nie mogłam się doturtać do samochodu Jak to odbierałam to pan z poczty uznał, że będę się stroić na wiosnę

Aha, tak a propos skurczy i Blanki mi się przypomniało (no to się wyraziłam...) - położna przedwczoraj nam mówiła, że jeśli skurcze są intensywne i powtarzają się kilkakrotnie w ciągu 5 minut i trwają np. 1 minutę, to trzeba iść do wanny/pod prysznic i w ciepłej wodzie postać/posiedzieć ze 20 minut co najmniej (nie gorącej oczywiście), wyluzować się, potem żłopnąć herbatkę i jeśli się wyciszy - to były skurcze przepowiadające (choć mogą wrócić za dzień lub dwa), a jeśli wszystko się rozhula jeszcze bardziej - no to raczej na stówkę akcja porodowa.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Kropeczko, , dobrze, że nic się nie stało...

A te pieluchy muślinowe są naprawdę fajne, zwłaszcza stosunek cena-jakość. No i rozmiar! Ale teraz muszę jakiś fajny kocyk upolować, może niekoniecznie z Lullalove

Wymiana KSIĄŻEK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 11:40   #1456
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Czapeczki sa mega, swietna jakosc i wlasnie rozwazam, czy nie kupic jeszcze 1 kompletu. Tak samo ten otulacz - kupic jeszcze jeden czy zainwestowac w porzadny jesienny kocyk...??

Chyba jednak bym zainwestowała w jeden porządny jesienny kocyk pamiętasz jak kiedyś pisalysmy na priv od odnosnie zamówień z Ali gdzie ja miałam w koszyku srylion kocykow? w sumie bez sensu po co mi tyle ich potrzebnych, zmadrzalam zamówiłam jeden

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Ja kupuje właśnie wspomniane przez Ciebie łóżeczko z Ikei

Stary 2018-04-27, 11:43   #1457
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Haha wrzuciłam wam na fb jak moje dziecko odbija sobie dwie godziny gdy się nie ruszala przysięgam wyjdzie przez pępek dziś.

Witam się w 31tc w ogóle! Boję się!

Stary 2018-04-27, 11:52   #1458
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hej witam się z łóżka.

Pozytywnaj dobrze że przeszło, ale miej rękę na pulsie i uważaj na siebie

Folinka piękne te buciczki do zakochania .

Elaaaa ten ból z przepracowania, za dużo ruchu tak nagle, gdybyś nie była w ciąży to by cię bolało a co dopiero teraz. Uważaj na was i nie forsuj się aż tak

Dzisiaj wieczorem jadę już w góry więc czeka mnie dzień przygotowań do wyjazdu.

gdzie jedziesz?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 11:52   #1459
zUa_tysica
Wtajemniczenie

krooopkoooo nic się nie stało, nie smutaj z powodu ptaszka, niestety te stworzonka sa takie nieuwazne
Własnie przyszła moja kamerka z alie Rozpakowałam, poogladałam i spakowałam, czekam na męża bo nie umiem sie z tym obchodzić Czekam na kolejne zamówienie, już nie mogę się doczekać
A z tymi łóżeczkami jeszcze - bukowe czy sosnowe lepsze? Wikei jest bukowe, na stronach spotykam podobne sosnowe. Zastanawiam się nad żywotnością, bo w sumie sosna jest miękka, więc hmmmm buk wydaje sie lepszy
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 11:53   #1460
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czuje się czkawke u maluszka.

Chyba od kilku dni czuje dole brzucha zupełnie pod spodem czuje taki rytmiczny ruch co 2-3sekundy. Czy to tak często czekają? Czy te czkawki są w większych odstępach czasu???
Jak przykładam rękę to prawie nie czuje wcale ale czuje od środka taki pulsujący rytm w środku.
moje maleństwo łapie czasem i 3 razy dziennie. To takie rytmiczne pulsowanie

Stary 2018-04-27, 11:55   #1461
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Co do czkawki to moja też ma, wczoraj miała chyba z 10min normalnie żal mi jej było..

Stary 2018-04-27, 11:57   #1462
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Chyba jednak bym zainwestowała w jeden porządny jesienny kocyk pamiętasz jak kiedyś pisalysmy na priv od odnosnie zamówień z Ali gdzie ja miałam w koszyku srylion kocykow? w sumie bez sensu po co mi tyle ich potrzebnych, zmadrzalam zamówiłam jeden

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja kupuje właśnie wspomniane przez Ciebie łóżeczko z Ikei

No a ja właśnie wywaliłam te kocyki z koszyka i teraz żałuję :P a który w końcu zamówiłaś? Doszedł, fajny? Może i ja zamówię....

Co do łóżeczka - ja bym wzięła bukowe, sosnowej to nawet trumny ludzie nie chcą kupować, więc coś w tym musi być Wybaczcie skojarzenie!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-04-27, 11:57   #1463
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Pozytywna a jak dzisiaj??

Folinko.Ty tytanie pracy.

Aska udanej.przeprowadzki!

Bursztynku.udanego wyjazdu.Wypoczywaj!

Kropka jak wczoraj.pomyślałam ile już wydalam ,a ile jeszcze wydam,to.slabo mi.się robi.Wczoraj przyszedł gryzak.i zawieszka.Boskie!

Camelitos co dzisiaj porabiasz???

Ja narazie leżę z kawą,ranek.mialam.intensy wny i znowu mialam bol w lewej.pachwinie,i w ogóle.jakas zdyszana bylam.
parę pojedynczych skurczy ale nie ma bólu @.No i zrobiło mi się słabo w sklepie i mąż mnie chwycił

Stary 2018-04-27, 12:01   #1464
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja od rana na nogach - przyszedł stolarz by zrobić nam półki w sypialni i dodatkowe w szafie dla dzieciaczka. Ja w międzyczasie zdążyłam posprzątać kuchnie, łazienki i salon. Czas na przerwę, a potem będę się zastanawiać jak to wszystko poukładać w nowych miejscach

Kurcze tak dobrze się czuje ze az ciężko mi pamiętać że mam się oszczędzać. I tak tz będzie niezadowolony ze ogarnęłam sprzątanie ale mamy tak mało czasu razem, ze chce wolne chwile spędzać z nim, a nie patrzeć jak biega ze ścierką
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 12:01   #1465
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

odsypia balangi

Stary 2018-04-27, 12:02   #1466
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
No a ja właśnie wywaliłam te kocyki z koszyka i teraz żałuję a który w końcu zamówiłaś? Doszedł, fajny? Może i ja zamówię....

Co do łóżeczka - ja bym wzięła bukowe, sosnowej to nawet trumny ludzie nie chcą kupować, więc coś w tym musi być Wybaczcie skojarzenie!
Jeszcze mi nie przyszedł zamówiłam ten taki cienki i taki gruby później wrzucę linki

Stary 2018-04-27, 12:15   #1467
folinka
Zadomowienie

Dobry!
Zaglądam jeszcze do Was zanim dorwę się do nowych włóczek
Dziękuję pięknie za wszystkie pochwały, to bardzo motywujące

U mnie dziś od rana intensywnie, ogarnęłam wszystkie dzieci, śniadania pierwsze i drugie, odwiozłam Maksa, bo pada (zwykle jeździ rowerem), później odprowadziłam Kaja i pobiegłam na szczepienie (ręka boli ale co zrobić, najważniejsze że to dla ochrony Benia). Tż dziś bardzo zmęczony po pracy, ale na szczęście posiedział w tym czasie z Lidusią. Teraz śpią obydwoje i zaczynamy weekend Idziemy jutro całą ekipą na basen, a wybieraliśmy się od 2 tyg, ale ciągle nam coś wypadało. Nie mogę się doczekać, zwłaszcza szaleństwa Lidki, która uwielbia kąpiel i nie ma żadnego problemu z laniem jej wody po głowie i twarzy.

Mam nadzieję, że Wasze wyjazdy wszystkie i zwykłe weekendy też będą udane

Haha, to się Małopolanek i Podkarpacianek też nazbierało
Moje rodzinne miasto Tarnów to przecież też niedaleko Rzeszowa. Jak tylko uda mi się być tam na urlopie, to piszę się na jakieś spotkanie absolutnie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Kochana ja spie z poduszka, ale od czasu do czasu budze sie z obolalymi biodrami
Przyszedl mi wczoraj kocyk z lullalive i jest cudowny a becze bo wlaczylo mi sie oszczedzanie i zastanawiam sie czy go nie oddac bo taki strasznie drogi... jak żyć???
Ojoj... Ale masz ją tak wygodnie między kolanami też? Jeśli tak, to przykro mi, to już pewnie urok III trymestru...
Nie płakaj, to tylko hormony Ja też oszczędzam bardzo w wielu kwestiach, żeby móc gdzie niegdzie trochę bardziej sobie pozwolić. Przy naszych zmniejszonych etatach (ja 2, tż 4 dni) nie nazwałabym naszego życia dostatnim, choć jest na szczęście spokojnie i stabilnie, i co najważniejsze mamy moc wspólnego rodzinnego czasu, sami zajmujemy się dziećmi. Jeszcze spłacamy w Pl końcówki długów sprzed wyjazdu... Na jakieś wyjazdy wakacyjne też nie bardzo widzę jakiekolwiek szanse w tym roku, 6 osób to spory koszt Może dopiero w przyszłym, jak wrócę po macierzyńskim do pracy i zrobię czasem jakieś nadgodziny (tzn. 3ci dzień w tygodniu). Odbijamy sobie lokalnymi wycieczkami i piknikami Są rzeczy ważne i ważniejsze
A propos wydatków i łóżeczek tż dorwał w tym tygodniu łóżeczko na grupie sprzedażowej za 10f Niemal takie samo jak Lidki - takiego szukaliśmy. Jeszcze dogadał się, że przywieźli do domu od razu, bo ja byłam tego dnia w pracy, tzn. zabrałam auto. Może ma tu i ówdzie jakieś mini ryski, ale co to przeszkadza - łóżeczko jak łóżeczko - 3 poziomy, 2 wyjmowane szczebelki, co mi więcej trzeba... Przestrzeń pod łóżeczkiem zapełniam płaskimi plastikowymi pojemnikami, bo w maleńkim pokoju Lidki i Benia, jak staną łóżeczka obok siebie, to pewnie z szufladą nawet ciężko byłoby wyjechać.

Cytat:
Mój piwa nie pije wcale, podobno to ja jestem głównym ochlajmordą w domu
Folinko, dla ciebie też cudownego weekendu
Dla mnie jesteś tytanem pracy, może i pracujesz 2 dni w tygodniu ZAROBKOWO, ale przy trójce dzieci i obowiązkach domowych to jak tu nie mówić o tobie tytan pracy?/ I jeszcze popełniasz na szydełku te śliczności! Te buciki są cudowne!!

A tak w ogóle to
Dzisiaj nasz wielki dzień - mam nadzieję, że złapiemy Paskudka w 3d/4d
Haha, piątka! Ja też Mój też nie lubi piwa bardzo ani większości wysokoalkoholowych napojów. Czasem wypije szklaneczkę czy dwie whisky lub nieco wina ze mną. A ja wino uwielbiam, a piwo przy takich letnich klimatach też jak najbardziej
Dziękuję bardzo!
Nie mogę nie przypomnieć, że tż i starsze dzieciaki też sporo w domu robią. Naprawdę mam wrażenie, że mam teraz takie spokojne i poukładane życie
Mocne kciuki dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
folinka mam takie same odczucia, co do forum - z jednej strony trochę mi szkoda czasu, a z drugiej bardzo przyjemnie jest czuć przynależność do takiej fajnej grupy kobietek. Ciekawa jestem, jak będzie po porodach? Obawiam się, że u mnie będzie takie szaleństwo, że nie dam rady nawet podczytywać

Buciki re-we-la-cja. Wyglądają, jak ze sklepu Na prawdę widać, że opanowałaś ten warsztat doskonale!
Dzięki!
Ja tam mam nadzieję, że forum nie upadnie i ja pozostanę aktywna - myślę, że kp i ten miły czas przesiadywania z maluszkiem w tym pomogą

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko wpadłam się przywitać i powiedzieć, że od 3 dni Was nadrabiam, jestem obecnie na 30 stronie wątku, posty z 21go kwietnia Także nie wiem, kiedy będę na bieżąco. Miałam ostatnio sporo spraw na głowie, niekoniecznie przyjemnych (dalej ciągną się za mną problemy związane z pracą, z której odeszłam w lutym ) i po prostu nie miałam siły już siedzieć w internecie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio włączałam komputer... Także nie traktujcie mnie, proszę, jak zaginionej, bo jestem przyczajony tygrys, ukryty smok

Jeszcze tylko powiem, że u nas (u mnie i maleństwa) wszystko dobrze, jedynie co to na rzadko zdarzające się bóle podbrzusza mam zalecone doraźne branie Dipherganu, ale spróbowałam na razie tylko raz, tak potem padłam jak ważka, że wolę raczej unikać tego leku, bo cały dzień z życiorysu wyjęty, autem nie można jeździć itd. Magdusia się wierci w brzuchu jak szalona, no i niestety już te ruchy bywają bolesne lekko, niezbyt przyjemne, choć nie za każdym razem. Jestem dzisiaj w 28+1

Buziaki, miłego dnia wszystkim
Hej Super, witaj, czekamy na Ciebie!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 12:28   #1468
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
A w ogóle to wczoraj w szkole rodzenia okazało się, że ja jestem najbardziej zaawansowana, reszta dziewczyn 29 tydzień i mniej a mi już 31 idzie Pani od ćwiczeń zażartowała, że jej się marzy żeby ktoś na jej zajęciach zaczął rodzić . Ostatnie zajęcia z nią mamy 21 czerwca, więc bardzo prawdopodobne.
u mnie w szkole rodzenia jestem jedna z 3 z terminem na lipiec, druga od końca :P same czerwcówki i to z początku miesiąca, a brzuszki mają takie jak ja

Summer piękne zakupy cudne kolory, w moim guście i sporo tego już masz

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość

Laktator kupuję w czerwcu lub koniec maja, ale też zostawiamy część zakupów na po porodzie jak bujaczek, mata do zabawy, tak jak piszesz część zakupów ciuchowych zrobię w czasie wyprzedaży sporo tego mam, ale zobaczę co się najlepiej sprawdza i dokupię
sama zastanawiałam się nad kocykiem z colorstories piękny jest, także czekam na zdjęcia

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Planuję kupić zwykłe drewniane, białe, całe z każdej strony w szczebelkach najlepiej z 3stopniową możliwością opuszczenia materaca. W ikei takie jest chyba za 300zł + 120zł materac, w necie widziałam taniej. Po majówce będę robić research w tym temacie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 12:40   #1469
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
gdzie jedziesz?

Pozytywnaj blisko twoich stron ( tak mi się coś kojarzy), mała wiocha obok Zawoi.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-27, 12:53   #1470
madziara889
Zakorzenienie

Blanka 2 godz bez ruchów to nie tak źle. Mój książe często dłużej milczy w dzień za to odbija sobie w nocy, albo ja po prostu w ciągu dnua nie mam tyle czasu żeby tak skupiać się na jego ruchach jak w nocy.

Zabrałam się za sprzedaż ubrań po Ewce, 2 godziny robiłam same zdjęcia.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości